A 10 legjobb WC ülés

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt feltétlenül konzultáljon szakemberrel.

Az üléshuzat kiválasztása trükkös lehet. Figyelembe kell venni különböző árnyalatokat, például az “ülés” és a WC-tál méretét. Ráadásul a gyártók hatalmas modellválasztékot kínálnak, amelyek sokféleségében nagyon könnyű elveszni.

Az Expertology vette a bátorságot, hogy leegyszerűsítse a választás feladatát ezek közül a modellek közül, és a valódi felhasználók visszajelzései alapján rangsorolta a legjobb WC-ülőkéket.

Kiválasztási útmutató

A termék kiválasztásakor a következő paraméterekre kell figyelnie:

 1. A fedél hossza. Lehetőleg teljesen fedje be a WC-csészét, és ne hagyjon rést.
 2. Szélesség. Szintén meg kell egyeznie a tál szélességével, hézagok nélkül.
 3. Anyag. A gyártók különböző változatokban kínálnak modelleket. A választás a személyes preferenciáktól függ. A Duroplast ajánlott, mivel antibakteriális és strapabíró. Ráadásul megtartja alakját és színét.
 4. További jellemzők. A nagyobb kényelem érdekében választhat egy fedelet opcionális bidével, mikrolifttel, gyorskioldóval és beépítési lehetőséggel.

Vásárláskor a rögzítőfuratok közötti távolságot is szem előtt kell tartania. Nem lehet őket egymástól függetlenül beállítani, ezért a tökéletes illeszkedést garantálni kell. Legfeljebb 5 mm tűrés, felfelé vagy lefelé.

Top 10 WC-ülőkék

Jelölés Ülés Név Ár
A legjobb elektronikus WC ülések 1 Toto mosdókagyló RX TCF794CG#NW1 129 700 €
2 Am. Pm CCC7851WH 54 990 €
A legjobb szabványos WC ülések 1 BERGES család PSO 2 750 €
2 Jacob Delafon Rodin E23280-00 5 810 €
3 GEBERIT Acanto 500.605.01.2 7 095 €
4 IDDIS 142PPS0I31 1 690 €
5 HARO Deltano 1 920 €
A legjobb gyermek WC-ülések 1 BabyBjorn 580 3 480 €
2 Munchkin Grip bili ülőke 1 971 €
3 ROXY-KIDS RTS-622 940 €

A legjobb elektronikusan vezérelt WC-ülőkék

Toto mosdókagyló RX TCF794CG#NW1

Értékelés: 4.9

Toto mosdókagyló RX TCF794CG#NW1

A CCC7851WH egy kiváló funkcionalitású bidéfedél. De van egy bökkenő: a termék csak a TOTO RX fali WC-vel kompatibilis. Más tálváltozatokkal nem használható.

A bidéfedelet minimalista formatervezés jellemzi. Összeolvad a kerámia WC-csészével, hogy egy kézreálló, homogén egységet alkosson. A technológia intelligens, és amint a felhasználó megközelíti a WC-csészét, az ülés automatikusan felmelegszik az emberi bőr számára kellemes hőmérsékletre.

A termék saját memóriával rendelkezik, amely képes két személy infúzióit megjegyezni. A zuhanyfej teljesen automatikus, és távolról is vezérelhető.

Olvasson tovább  Top 5 Dyson porszívók

A felhasználó négy különböző öblítési mód közül választhat: általános, masszázs, női és pulzáló. A vízáramlás hőmérséklete, valamint a fúvókák nyomása és pozíciója a felhasználó igényei szerint állítható.

Előnyök

 • Fedél bidé funkcióval;
 • Állítható nyomás és vízmelegítés;
 • ülésfűtés;
 • Automatikus fúvóktisztítás;
 • Az áztatási módok nagy választéka;
 • Rejtett villany- és vízcsatlakozás.

Hátrányok

 • Csak WC-csészével együtt szállítjuk;
 • Drága;
 • Nincs bőrszárító funkció.

Am. Pm CCC7851WH

Értékelés: 4.8

AM. PM CCC7851WH

AM ülés.A német gyártótól származó PM Admire CCC7851WH egy további lehetőség a bidéfedélre. A modell kompatibilis a WC C111700WH, C111738WH, C501700WH modellekkel.

A termék három öblítési lehetőséget kínál – masszázs, női és visszamosás. A felhasználó a kiválasztott üzemmódtól függetlenül kiválaszthatja a fúvóka pozícióját, és beállíthatja a vízáramlást és a fűtés intenzitását. A használat kényelmének növelése érdekében a gyártó kiegészítette a terméket egy szárító opcióval, amelynek segítségével a hőmérsékletet az Ön igényeihez igazíthatja.

A fedél speciális éjszakai megvilágítással rendelkezik. Az öntisztító fúvóka opció felelős a készülék tisztán tartásáért.

LCD kijelzővel ellátott távirányítóval működtethető. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy mindig vizuálisan ellenőrizze a bidéfedél aktuális beállításait, és szükség esetén szükség szerint módosítsa azokat.

A fedél szerszám nélkül levehető, így a termék és a serpenyő tisztítása nem jelent problémát.

Két felhasználó egyéni beállításai tárolhatók a memóriában, ha szükséges. Ez még kényelmesebbé teszi a fedél használatát: csak válassza ki a memóriában a kívánt profilt, és a bidé automatikusan visszatér a beállításokhoz.

Előnyök

 • Lágy leeresztő mechanizmus;
 • Könnyen szétszerelhető és telepíthető;
 • Ülésfűtés;
 • Saját memória két személy számára;
 • Három különböző üléspozícióval;
 • Hajszárítóval történő szárítás;
 • Távirányító.

Hátrányok

 • Csak bizonyos WC-modellekkel kompatibilis.

A legjobb szabványos WC ülések

BERGES család PSO

Értékelés: 4.9

BERGES család PSO

A BERGES Family PSO ülőke azoknak ajánlható, akiknek nemcsak a kellemes megjelenés fontos, hanem a megtakarítási lehetőség is.

A gyártó polipropilént választott a modellhez. Az anyag fő előnye a könnyű ápolhatóság és a könnyű használat.

Az ülés mikrolift funkcióval van felszerelve. Ez lehetővé teszi, hogy zajtalanul emelkedjen és süllyedjen, anélkül, hogy zajt generálna. Fontos azonban megjegyezni, hogy az ülés felgyorsítására tett bármilyen kísérlet az “emelő” meghibásodását okozza.

A gyártó a terméket gyorskioldó funkcióval bővítette a könnyebb WC-tisztítás érdekében. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a fedelet egyetlen művelettel eltávolítsák és visszahelyezzék.

A modell univerzális rögzítéssel rendelkezik, így gyakorlatilag minden tállal kompatibilis. Az ülés a beszerelés során előre és hátrafelé állítható, így a fedél tetszőleges hosszúságúra állítható. A 40-45 cm hosszúságú WC-csészékhez használható.

A fedél a gyermek WC-re helyezéséhez is használható, a speciális fülesformának köszönhetően.

Előnyök

 • mikrolift;
 • Alkalmas gyermekek számára, a beépített gyermekülésnek köszönhetően;
 • Könnyen eltávolítható és mosható;
 • Állítható hosszúságú, állítható rögzítőelem segítségével.

Hátrányok

 • Nem észlelhető.
Olvasson tovább  7 legjobb hintaszék

Jacob Delafon Rodin E23280-00

Értékelés: 4.8

JACOB DELAFON RODIN E23280-00

A Jacob Delafon Rodin+ E23280-00 WC-ülőke fehér színben kapható, így szinte bármilyen belső térrel harmonizál. A termék méretei: 36×3.6x43cm.

A mikroemelővel felszerelt fedél emelése és leengedése sima és rángatásmentes. De nem szabad hagyni, hogy felgyorsuljon, mert ez a “lift” meghibásodását okozná.

A ThermoDuroplastic anyagot a gyártó választotta. Tartósság tekintetében felülmúlja a hagyományos műanyagokat – akár 150 kg-os terhelést is elbír. A duroplast felületét nehéz megkarcolni. Könnyen tisztítható, tapinthatóbb és gyorsan felveszi az emberi testhőmérsékletet, ami sokkal kényelmesebbé teszi a fedél használatát. Vizuálisan úgy néz ki, mint a kerámia, és hosszú ideig megőrzi a színét.

A rögzítés fém zsanérokkal történik. A gyártó azt ajánlja, hogy a jövőbeni rozsdásodás megelőzése érdekében kezeljék őket bármilyen korróziógátló szerrel.

GEBERIT Acanto 500.605.01.2

Értékelés: 4.7

GEBERIT Acanto 500.605.01.2

WC ülés modell 500.605.01.2 A svájci Geberit márkától az Acanto kollekcióban. A 35,5 x 5 x 43,5 cm méretű háttámla kerek és átfedő.

Duroplastból készült antibakteriális bevonattal. Az anyag messze felülmúlja a hagyományos műanyagok teljesítménytulajdonságait. Nehéz, szinte lehetetlen megkarcolni. A tökéletes fehér felület nem színezi el a terméket. És ez is az anyag egyik jellemzője.

A termék jellemzői közé tartozik a mikrolift elérhetősége. A zsanérok egy speciális mechanizmus, amely lehetővé teszi a fedél sima leeresztését a WC-ülésre.

A szerelvények krómozott sárgarézből készültek. az anyagot kiváló minőség, fokozott szilárdság és kopásállóság jellemzi. A krómozott szerelvények korrózióállóak és évekig kitartanak.

Előnyök

 • Gyorsan kioldható zsanérok;
 • Felső melléklet;
 • A szerelvények krómozott sárgarézből készülnek;
 • Duroplastból készült;
 • Microlift.

Hátrányok

 • Drága.

IDDIS 142PPS0I31

Értékelés: 4.7

IDDIS 142PPS0I31

Az IDDIS gyártótól származó WC-ülőke fedele – ülőkéje modern polipropilénből készült, fehér színben.

A termék lekerekített élekkel rendelkezik a kiöntési folyamatnak köszönhetően. A fedél extra merevítő bordákkal van ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy egy felnőtt súlyát is elbírja. A műanyag előnye, hogy megtartja saját szobahőmérsékletét, így az ülés mindig kényelmes. A polipropilént azonban nehéz ápolni: a felületet nem lehet súrolószerekkel tisztítani. Ellenkező esetben megkarcolódhat.

A modell szabványos, lekerekített formájú. Mivel a termék mikrolift opcióval van felszerelve, nem kell aggódni a tál sérülése miatt. A fedél finoman leereszkedik, így nem áll fenn a leesés veszélye.

A rögzítőelemek szilárd és biztonságos tartást biztosítanak. Idővel nem lazul meg.

Előnyök

 • Mikrolifttel;
 • Olcsó;
 • Akár 200 kg súlyt is elbír;
 • Alapfelszereltségként kerek.

Hátrányok

 • Műanyagból készült.

HARO Deltano

Értékelés: 4.6

HARO DELTANO

A modell WC-fedél az 1886-ban alapított német HARO vállalathoz tartozik. Ezért a termék optimális ár/teljesítmény aránnyal rendelkezik.

Az üléshuzat duroplastból készült. Az anyagot megbízhatóság, ellenálló képesség, tartósság és higiénia jellemzi. A felület mechanikai behatásokra alig érzékeny – rendkívül nehéz megsérteni vagy megkarcolni. Az anyag nem szívja magába a szagokat, nem érzékeny az UV-sugárzásra. Az eredeti szín nem változik: a fehér felület évekig ilyen marad, és nem sárgul el.

Olvasson tovább  12 legjobb karácsonyfa fények

FastFix rögzítési technológia figyelemre méltó. A fedél felszereléséhez mindössze három mozdulat szükséges. Szükség esetén eltávolítható tisztításhoz vagy a WC-csésze tisztításához.

Előnyök

 • A csúszásgátló párnák; A csúszásgátló gumilábak;
 • Jó minőség.

Hátrányok

 • Nincs mikrolift mechanizmus.

A legjobb gyermek WC-ülések

BabyBjorn 580

Értékelés: 4.9

BABYBJORN 580

A svájci BabyBjorn márka WC-ülőkéjét két és hat éves kor közötti gyermekek számára tervezték. Állítható perem, így a termék bármilyen méretű vagy formájú WC-kagylóhoz illeszkedik. Ez lehetővé teszi a gyermek számára, hogy felnőtt segítsége nélkül, önállóan használja a párnát.

A baba is kényelmesen használható, köszönhetően a kidolgozott fröccsenésvédőnek. Extra puha gumipárnázás az ülőlapon, amely megakadályozza, hogy használat közben elcsússzon.

Polipropilénből készült. A műanyag nem tartalmazza a mérgező bisferon-A-t, így a környezetvédelem szempontjából nem jelent veszélyt a gyermekre. Az anyag könnyen ápolható: folyó víz alatt leöblíthető, vagy bármilyen enyhe mosószerrel tisztítható.

Speciális fogantyúval készült, hogy az ülés ne álljon a padlón. Ez lehetővé teszi a termék falra akasztását.

Előnyök

 • 2-6 éves gyermekek számára;
 • Fröccsenésbiztos;
 • Az ülés alján gumiból készült markolat, így nem csúszik és nem csúszik ki;
 • A higiénikus anyag;
 • A falra akasztható.

Hátrányok

 • Korlátozott korosztály a használatra.

Munchkin Grip bili ülőke

Értékelés: 4.8

Munchkin Grip bili ülőke

A Grip bili ülőke a neves Munchkin márkától. A kívül 103 cm-es, belül 47 cm-es perem különböző WC-modelleken használható. Ez a formára is vonatkozik: a borítás kerek és hosszúkás tálakon is használható.

Az ülés nagyon kényelmes, így gyermeke könnyen hozzászokik a felnőtt WC használatához.

Az ergonomikus forma lehetővé teszi, hogy gyermeke kényelmesen üljön, és az ülés szélén lévő gumiborítás megakadályozza a véletlen elcsúszást. Még akkor is, ha a gyermek leugrik az ülésről, az ülés szilárdan a helyén marad. Kellemes dizájn kiegészítés – rugalmas fröccsenésvédelem. Így a baba mindig száraz marad.

A bélés könnyen eltávolítható. Könnyen tárolható: a termék a speciális támasztólábaknak köszönhetően függőlegesen a falhoz állítható.

Előnyök

 • Csúszásgátló tapadás;
 • Kényelmes;
 • Függőlegesen tárolható;
 • Fröccsenésgátlóval rendelkezik;
 • Szinte minden WC-hez alkalmas;
 • Olcsó.

Hátrányok

 • Nem azonosított.

ROXY-KIDS RTS-622

Értékelés: 4.7

ROXY-KIDS RTS-622

ROXY-KIDS RTS-622 – gyermek WC-ülőke. A lemez maximális súlya 25 kg.

A gyártó környezetbarát polimert választott az üléspárna anyagához. A felület tapintása kellemes, így gyermeke nem fog kellemetlen érzést érezni.

Az ülés a gyermek anatómiájának megfelelően van kialakítva, és a két oldalsó fogantyúval nagyon könnyen használható.

Az üléspárna szükség esetén nem súrolószeres tisztítószerekkel tisztítható.

Előnyök

 • Élénk vizuális elemek, amelyeket a gyermek élvez;
 • A kényelmes, anatómiai forma;
 • Vannak oldalsó fogantyúk a megtartáshoz.

Hátrányok

 • A súlyra vonatkozó korlátozások.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: