A 11 legkényelmesebb fotel pihenéshez és olvasáshoz

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt szakértői tanácsadásra van szükség.

Nehéz volt elképzelni egy lakást a Szovjetunióban fotel nélkül. A 2000-es évek elején kiment a divatból ez a bútordarab, de nem is olyan régen újra növekedésnek indult a fotelek iránti kereslet. Igaz, hogy az igények megváltoztak, ma már nem csak egy bútordarab helyettesíti a széket.

a foteleket elsősorban rendeltetésük szerint különböztetik meg; fő funkciójuk a kényelem biztosítása a munkahelyen (ha ülőmunkát végeznek) vagy a szabadidő eltöltése során. Ezúttal az otthoni olvasásra és pihenésre szolgáló fotelekről beszélünk: hogyan válasszuk ki, melyeket a leggyakrabban vásárolnak az üzletekben és a piactereken.

Hogyan válasszunk egy nyugágyat

a bútorboltok hatalmas választékban kínálnak otthoni foteleket, amelyek ideálisak a pihenéshez, de nem mindegyik kényelmes olvasáshoz vagy általában a nyugodt testtartásban való üléshez. A választás során fontos, hogy figyeljünk a formára, a karfákra és a háttámlára, a gyártási anyagra, a hát- és nyaktámasz elérhetőségére, általában a stílusra.

Formanyomtatvány

Az ergonómia az egyik legfontosabb paraméter. Kényelmesnek és jól integráltnak kell lennie. A szögletes formájú, terjedelmes székek nem mindig alkalmasak a pihenésre. A legkényelmesebbek azok a székek, amelyeknek a háttámlája kúpos, az ülésbe simán átmenő. Egyenletesen leveszik a terhelést a gerincéről, sokáig ülhet, olvashat, tévézhet. A karosszék lehet lábakon, csúszdán, vagy lábakkal

Tervezési jellemzők

\A karosszékek különböző háttámlával rendelkeznek – az üléssel párosítható, az ilyen modellek a legkényelmesebbek. A legtöbb karosszéknek a háttámlája és az ülőlapja különálló, a vázra szerelt bútordarab.

Ugyanilyen fontos, hogy a karfák mennyire kényelmesek – lehetnek szélesek vagy keskenyek, puha kárpitozásúak vagy merevek, fából, műanyagból vagy fémből készültek….. Az ilyen karosszékek hasonlóak a kárpitozott székekhez, ez személyes preferencia kérdése.

Tervezés

A fotel kinézete, színe fontos szempont a választásnál, hiszen bele kell illeszkednie a belső térbe. A tapéta, szövetek színéhez illeszkedve vagy fordítva, mint kontrasztos pont a szobában – a fotel lehet dekoráció, kiegészítés vagy akcentus.

A tervezők azt javasolják, hogy a társalgószéket ugyanolyan stílusban és színösszeállításban válasszuk, mint a dohányzóasztalt, amely mellett állni fog. Az ülőfelület mellett puff vagy kanapé is elhelyezhető. A kompozíció összetevőinek minden esetben meg kell egyezniük egymással.

Olvasófotel, amely elhelyezhető a hálószobában, a nappaliban vagy a társalgóban, a loggián vagy a verandán. Remek kiegészítője lenne egy otthoni könyvtárnak, vagy egy könyvespolc mellett állna.

Anyagok

A szék váza készülhet fából vagy fémből, a modern technológia lehetővé teszi, hogy akár műanyagból is elkészítsük. A legtöbb ember a fát részesíti előnyben – kellemes tapintású, meleg és önmagában is esztétikus, ellentétben a fémmel, amely jobban illik a stilizált belső terekhez.

A társalgószék kárpitozása különböző szövetek vagy öko-bőr. A bútorpiacon rengetegféle szövetet használnak, a legnépszerűbb a zsákvászon, amely strapabíró, de praktikus, és gyakran használják a jacquardot. Ha vannak gyerekek a házban, meg kell vizsgálni a kárpit, amely könnyen gondozható, és ha vannak állatok a házban – karcolásálló textília.

Egy másik fontos dolog, amire figyelni kell, az a lábak típusa. készülhetnek fából, béléssel vagy anélkül, illetve görgőkkel. A választás a lakás padlóburkolatától függ – a kemény lábak nem alkalmasak linóleumra, de fontos, hogy ne karcolja meg a parkettát és a laminált padlót.

Hol lehet olvasószéket vásárolni

2020-2021-ben az online vásárlás nagymértékben megnőtt, így sok embernek lehetősége van arra, hogy csak online vásároljon, mások számára ez a legkényelmesebb lehetőség elvileg. Természetesen a virtuális üzletben való választást semmi sem helyettesíti – megérintheti a széket, beleülhet, és ellenőrizheti a szövet színtelítettségét.

Olvasson tovább  13 a legcsendesebb porszívók közül

Ha online választ, keressen olyan véleményeket, amelyek élő fotókat tartalmaznak a fotelről – ezek többet mondanak a tárgyról, mint az eladó katalógusában található stúdióképek.

A legjobb fotelek olvasáshoz

A leggyakrabban eladott és legkedveltebb fotelek.

Jelölés Ülés Név Ár
A legjobb fotelek értékelése olvasáshoz 1 Sirius Maria 11 629 €
2 Imodern Dolce Vita 39 300 €
3 INMYROOM Családi York Max razz 19 940 €
4 Imodern Husk 49 150 €
5 RHOME Scandi 2 28 215 €
6 Leset Model 81 transzformátor fotel 12 900 €
7 Impex 41-es modell 10 595 €
8 Leset 68-as modell ingás karosszék 13 299 €
9 De
 • catex Dresden
 • 15 681 €
  10 Csoportelnök Philadelphia 14 967 €
  11 Petro Lux fotel 14 508 €

  Sirius Maria

  Értékelés: 4.9

  Sirius Maria

  A Sirius Maria karosszék nemes megjelenésű, és az ember szívesen ül le olvasni, pihenni és beszélgetni. Ez a szék retró kialakítású, a szovjet lakások karosszékeire emlékeztet – a váz közel áll a klasszikus formához, akárcsak a kárpitozás. Fejtámlával, könnyű ágyéktámasszal.

  A fotel tömör fa vázzal és egy darabból álló oldallábakkal rendelkezik, ami stabilitást biztosít, és megakadályozza, hogy a szék idővel megremegjen. A karfák textilbetétekkel vannak ellátva, van egy kis fejtámla – a székben kényelmes ülni, a testet támogatják és pihentetik.

  A gyártó minden belső térhez többféle kárpitszínt kínál. Az anyag strapabíró, tapintható, kellemes, könnyen tisztítható, és nem látszik rajta túl sok szennyeződés – ez nagy előny. A poliuretán hab belseje közepesen rugalmas, jól tartja az alakját, és a vélemények alapján nem gyűrődik – ez nem egy új modell, amelynek volt ideje az idő próbáját kiállni. A szék rövid, 99 cm-es, maximális terhelhetősége 120 kg. A “Sirius Maria” karosszék 11 ezer rubeltől vásárolható meg – viszonylag olcsó öröm.

  Előnyök

  • masszív felépítés;
  • Többféle színválaszték;
  • puha kartámaszok;
  • tömörfa keret;
  • ergonomikus háttámla.

  Hátrányok

  • merev lábak.

  Imodern Dolce Vita

  Értékelés: 4.8

  Imodern Dolce Vita

  Az Imodern Dolce Vita nagyon stílusosnak tűnik. Semleges kialakításának köszönhetően nappalit, hálószobát, dolgozószobát fog díszíteni – a fotel inkább egy nagy kárpitozott székre hasonlít, karfa nélkül. Az ülés kényelmes, köszönhetően a simán kontúrozott, hajlítás és bemélyedés nélküli háttámlának. A háttámla oldalt lekerekített, támogatja a hátat és lehetővé teszi a jó pihenést. A textílián lévő varrás dekoratív jellegű, és egyidejűleg külön párnákat képez az érintkezési felületen, amelyek a hát és a hát alsó részének alátámasztásában is szerepet játszanak.

  A kárpitanyag sűrű, de puha zsenília, amely ellenáll a kopásnak és könnyen tisztítható, a keret fából készült, a széklábak különállóak, nem karcolják meg a padlóburkolatot. A puhaságot a habszivacs párnázás biztosítja.

  A gyártó ugyanebben a stílusban és színösszeállításban kínálja a Dolce Vita ottománt is, vagy egy kanapét fotelként. Különböző színekben kapható az összes berendezési igényhez. A szék 101 cm magas, 80 cm széles és 94 cm mély. Figyelemre méltó, hogy a kartámaszok hiánya miatt nincsenek korlátozások az ülők számára. Igaz, ez a bútordarab sokba kerül – 35.000-től.

  Előnyök

  • univerzális tervezés
  • Sűrű zsenília kárpitos szövet;
  • Többféle színválaszték;
  • A lekerekített háttámla mindkét oldalon található;
  • vásárolhat egy hasonló stílusú tacskót vagy ottománt.

  Hátrányok

  • magas ár.

  INMYROOM Családi York Max razz

  Értékelés: 4.8

  INMYROOM Családi York Max razz

  Az INMYROOM Family York Max razz fotel klasszikus, modern vagy amerikai stílusú enteriőrökbe illik. Úgy néz ki, mint egy klasszikus fotel – teljesen bársony kárpitozású, alatta falábakkal. A keret fából és forgácslapból készült, így a termék könnyű, mobilis. A szék méretei 115 cm magas, 86 cm széles és 85 cm mély – viszonylag kompakt. A párnázott kartámaszok, oldalsó panelek, az ülés és a domború háttámla maximális kényelmet biztosítanak ülés, olvasás közben.

  A szék körülbelül 19 ezer forintba kerül – ez nem sok ezért a termékért. A gyártó többféle színválasztékot kínál az INMYROOM Family York Max razz számára.

  Előnyök

  • teljesen kárpitozott karosszék;
  • alacsony súly;
  • több színben;
  • széles ülés lehajtható oldalakkal.

  Hátrányok

  • nincsenek meghatározva.

  Imodern Husk

  Értékelés: 4.7

  IMODERN HUSK

  Egy másik Imodern fotel a felülvizsgálatunkban, de ezúttal a Husk sorozatból. De magas háttámlája és karfa nélküli, mély ülése különbözik tőle. A Husk karosszék megkülönböztető jellemzője a belső steppelt, téglalap alakú, puha bársonyból készült, öko-bőr alátéttel ellátott kárpitozás. A kontrasztok nemcsak a textúrákban, hanem a színekben is nyilvánvalóak – a fekete műbőr érdekesnek tűnik a világos kárpitváltozatokkal. A termék alsó része kárpitozott, a gyártó barna textíliát használt hozzá. karosszék váz – könnyű fa fémmel.

  Fotel Imodern Husk rendelkezik, hogy pihenjen, olvasni, filmeket nézni egy kényelmes ülő helyzetben. A steppelt felület maximális tehermentesítést biztosít a hát és a combok számára – ez a hatás a vélemények alapján sokaknak tetszik.

  Imodern Husk design karosszék lesz a dekoráció vagy egy akcentus minden belső térben. 46 ezer rubeltől lehet megvásárolni.

  Előnyök

  • Érdekes megjelenés;
  • steppelt bársony szögletes kárpitozás;
  • széles, lekerekített háttámla;
  • mély ülés;
  • kiegészíthető egy stilizált oszmánnal.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • nincs kartámasz (szubjektív hátrány).

  RHOME Scandi 2

  Értékelés: 4.7

  RHOME Scandi-2

  A RHOME Scandi-2 fotel ideális olvasáshoz, beszélgetéshez, megtalálható a pszichológus irodájában, irodákban a pihenőhelyiségekben, elsősorban nappalikba vásárolják. A karosszék egyszerű kialakítású: majdnem egyenes, enyhén hátradöntött háttámla, hangsúlyos fejtámla, párnázott ülés, kis karfák. A kialakítás miatt nem lehet összecsuklani ebben a fotelben.

  A szék 112,5 cm magas, de magas falábakkal rendelkezik fémkereten – a szerkezet meglehetősen stabil és nem ingadozik. kárpitanyag – sűrű textil többféle színvariációban.

  Összességében a RHOME Scandi-2 fotel nem rossz, klasszikus belső terekbe, pihenésre és olvasásra alkalmas. A gyártó tartós és megbízhatóvá tette, de nem segíti a teljes kikapcsolódást. A fotel 28000 rubeltől vásárolható meg.

  Előnyök

  • masszív, stabil kialakítás;
  • sűrű textíliák;
  • többféle színválaszték;
  • puha fejtámla.

  Hátrányok

  • nehéz benne összeomlani.

  Leset 81-es modell átalakítható fotel

  Értékelés: 4.6

  LESET 81-ES MODELL KAROSSZÉK-TRANSZFORMÁTOR

  Az első olyan fotelünk, amely a lécek felemelésével hintaszékké alakítható át. Ez egy nagyszerű megoldás azok számára, akik nem tudják eldönteni, hogy mit vásároljanak egy széket az olvasáshoz és a szabadidő eltöltéséhez.

  A Leset 81 keskeny oldallapokkal rendelkezik, puha párnázott kartámaszokkal, hogy elrejtse az ülés szélességét, amely már így is szerény – 74 cm, ami azt jelenti, hogy a széles csípőjű emberek valószínűleg nem fogják kényelmesen érezni magukat benne. De elég mély – 97 cm.

  A Trafók közül a széknek a csúszka mellett háttámlája is van – a támla dőlésszöge három pozícióban változtatható: 107°, 120°, 138°. A váz rugós, mégis tartós.

  A karosszék kiegészíthető egy lábzsámollyal. A Leset 81-es modell súlya mindössze 16 kg – mobil és könnyen szállítható.

  Előnyök

  • a háttámla állítható;
  • egy csúszórúd a statikus karosszéket hintaszékké változtatja;
  • párnázott kartámaszok;
  • fejtámla.

  Hátrányok

  • Az ülés viszonylag keskeny – 74 cm.

  Impex 41-es modell

  Értékelés: 4.5

  Impex 41-es modell

  Az Impex egy elegáns karosszék, anatómiailag formázott, varrással ellátott háttámlával. A háttámla és az ülés formája megkönnyíti a hát és a csípő pihenését. A szék karfája keskeny és puha, indákkal szegélyezett.

  Az Impex szék kompakt, mindössze 91 cm magas, 59 cm széles és könnyű, mindössze 13 kg súlyú. A keret nyírfa rétegelt lemezből készült, fehér zománcfestékkel festve. A fotel jól illik bármilyen stílusban berendezett hálószobába, nappaliba vagy dolgozószobába. A kárpitozás lehet ökobőrrel vagy különböző színű, gazdag textíliával kárpitozott.

  Előnyök

  • elegáns design;
  • kompakt méret;
  • puha karfák;
  • erős nyírfa rétegelt lemez keret;
  • Kárpitozás ökobőrrel vagy az ügyfél által választott szövetekkel.

  Hátrányok

  • keskeny ülés.

  Leset Model 68 hintaágyas fotel

  Értékelés: 4.5

  LESET 68-AS MODELL 68-AS HINTASZÉK

  Az orosz Leset gyár egy érdekes 68-as karosszék-modellt gyárt, amelyet nappalikhoz és hálószobákhoz választanak. Lehetővé teszi, hogy a legkényelmesebb pozícióban pihenjen.

  A karosszék kárpitozott háttámlával és párnázott üléssel rendelkezik. A kárpitozott forma és a steppelt kárpitozás megkönnyíti a terhelés egyenletes elosztását a karosszékben. A karfák keskenyek és puhák, de a formájuk miatt nem a legkényelmesebbek. A keret nyírfa rétegelt lemezből készült. Az inga kialakítása gyengéd, pihentető ringató mozgást biztosít, amely elősegíti a pihenést és a kikapcsolódást, miközben a fő lábak a padlón maradnak, a linóleum, a parketta vagy a laminált padló érintetlen marad. Tervezési terhelés 110 kg.

  Méretek Modell 68 59x88x97 cm (SzxHxV). A kárpitozás a vásárló választása szerint szövetből vagy ökobőrből készülhet. Ez lehetővé teszi, hogy a fotel bármilyen enteriőrbe illeszkedjen, és a szoba hangsúlyos elemévé váljon.

  Előnyök

  • lengő inga;
  • Az ülés és a háttámla rugalmas;
  • ökobőrrel vagy textíliával kárpitozva;
  • puha kartámaszok.

  Hátrányok

  • jelentős hátrányok.

  De
 • catex Dresden
 • Értékelés: 4.4

  De<li></div><p>catex Dresden” src=”/wp-content/uploads/2023/05/8081666196971-9611.jpg” height=”456″ title=”De</p><li>catex Dresden”><p>Egy másik, az online és offline bútorboltokban gyakran vásárolt fotel a Dresden a De</p><li>catex. Klasszikus, hagyományos kialakítású, így bármilyen helyiségbe vagy irodába illik.<p>A széknek eredetileg furnérozott nyírfa rétegelt lemez oldala van, amely nem egy merev vázat, hanem egy enyhén fekvő hintaszéket alkot, amely akár 120 kg súlyt is elbír. A háttámla és az ülés formája arra ösztönzi Önt, hogy hátradőljön és lazítson. A kárpitozás microshenille, egy strapabíró, kétrétegű szövet, amely nagyon jó érzés, nem szívja magába a szennyeződéseket és könnyen tisztítható; emellett modernnek tűnik és megőrzi esztétikai tulajdonságait.</p><p>A szék méretei meglehetősen szerények – magassága 104 cm, szélessége mindössze 68,5 cm, mélysége 80 cm. Ez a modell több színben is megvásárolható mindössze 12 ezerért – ez a maga nemében nagyon alacsony ár.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony ár</li><li>kompakt méret;</li><li>univerzális tervezés;</li><li>Microsheenille szövet könnyen tisztítható.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>kis szélesség nem mindenki számára megfelelő.</li></ul><h3>Philadelphia csoport elnöke</h3><p>Értékelés: 4.3</p><div style=A PHILADELPHIAI CSOPORT ELNÖKE

  A Group Philadelphia szék egy igazi gyöngyszem az irodába vagy a lakásba. Fémvázzal, steppelt textilborítású háttámlával, ülőfelülettel és kartámlával, belül pedig rugalmas poliuretánhabbal rendelkezik. A fotelnek nincs fejtámlája; ehelyett a gyártó a háttámlán egy bemélyedést alakított ki, amely a fej hátrahajtására használható. Olvasáshoz is kényelmes – ülés közben ellazítja a hátat és a combokat.

  A Groupe Philadelphia háttámlája állítható magasságú, pontosabban az ülésmagasság 44 és 54 cm között állítható, mint egy számítógépes széknél. Max. terhelhetőség 120 kg. A szék mérete 106x63x73 cm, súlya pedig mindössze 10 kg.

  Az átlagár 16 000 rubel körül van.

  Előnyök

  • Kiváló minőségű kárpitozás varrással;
  • alacsony súlya miatt a szék mobil;
  • teljes ellazulás a hátadnak, amikor leülsz;
  • állítható ülésmagasság.

  Hátrányok

  • nem meghatározott.

  Petrolux Lux fotel

  Értékelés: 4.3

  A Petrolux Lux fotel

  A szentpétervári Petrolux kárpitozott bútorgyár egyedi dizájnú kanapékat és foteleket gyárt. Lux karosszékcsalád klasszikus dizájnnal, különböző színekben: monokróm, virágos és keleti mintákkal. A termék úgy néz ki, mint egy mini kanapé: párnázott háttámlával, domború oldalakkal, szilárd üléssel, széles karfákkal és négy falábbal rendelkezik. Kényelmes benne az időtöltés – puha, kényelmes. A széket különböző orosz városokban árulják, de korlátozott mennyiségben gyártják, és gyorsan elfogy – a Petrolux termékek általában keresettek.

  Alkalmas lakásokba és bármilyen klasszikus belső térrel rendelkező környezetbe. Szövet kárpitozás – vastag jacquard, kopásálló és kopásálló. Az ülés mérete 75×74 cm (szélesség és mélység) és 100 cm magas.

  A Petrolux Lux karosszéket átlagosan 15 ezer rubelért vásárolhatja meg.

  Előnyök

  • eredeti design;
  • széles, párnázott kartámaszok;
  • masszív felépítés;
  • Kárpitozás – vastag jacquard, amely hosszú ideig nem kopik el.

  Hátrányok

  • nincsenek meghatározva.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: