A 12 legjobb ciklonporszívó

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. a kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánt, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

A ciklonszűrős porszívók felváltották a kevésbé technológiai zsákos modelleket. A ciklonfedél és a szívócsonk közötti szívóhézagot minimalizálták, csökkentve a porvisszafolyást és kényelmesebbé téve a porszívózást. Ezenkívül a teljesítmény növelhető, és a portartály tisztítása többszörösen egyszerűbbé vált.

Az Expertology magazin szerkesztősége tanulmányozta a háztartási készülékek hazai piacának helyzetét, és elkészítette saját értékelését a 12 legjobb ciklonszűrővel ellátott porszívóról. A végső listára kerülő termékek kiválasztásának kritériumai a következők:

 1. Szívóteljesítmény és energiafogyasztás;
 2. A portartály kapacitása, valamint műszaki teljesítménye;
 3. a szűrők és egyéb, a tisztítás minőségét javító tervezési elemek jelenléte;
 4. értékmutatók;
 5. Visszajelzés a felhasználóktól és a házon belüli szakértőktől.

A legjobb porszívók értékelése ciklonszűrővel

Jelöléshelytermék neveÁr
A legjobb porszívók értékelése ciklonszűrővel1Philips FC9733 PowerPro Expert12 300 €
2Miele SKRR3 B
 • zzard CX1
 • 21 900 €
  3Philips FC9911 PowerPro
   timate
  12 638 €
  4Thomas DryBox13 199 €
  5Tefal TW762115 065 €
  6Electrolux ZSPC 201012 590€
  7ARNICA Tesla10 865 €
  8LG VK89682HU8 990 €
  9osch BGC 4U22309 990 €
  10KARCHER VC 3 Premium8 991 €
  11LG VK89380NSP6 760 €
  12Samsung VCC885F

  R/XEV

  6 280 €

  Philips FC9733 PowerPro Expert

  Értékelés: 4.9

  Philips FC9733 POWERPRO EXPERT

  A fogyasztók által legmagasabbra értékelt tisztítószer. 2100 W-os energiafogyasztásával akár 420 W szívóteljesítményt is kifejleszthet, és a testén lévő gombbal finom beállításokat tesz lehetővé. A 2 literes, ciklonikusan biztonságos tartály okosan van kialakítva, így hosszabb ideig tart a feltöltés, mint a hasonló versenytársaké.

  A Philips FC9733 PowerPro Expert egy speciális antiallergén szűrővel is rendelkezik, amelyet a Philips a HEPA alternatívájaként fejlesztett ki. Vegye figyelembe a készletben található továbbfejlesztett ecsetek jelenlétét is

  iActive+ szőnyegekhez és normál padlókhoz és DiamondFlex érzékeny parkettához. Az FC9733 PowerPro Expertre alapvetően csak egy panasz van: suttogóan halk, 79 decibeles hangerővel működik. A dimmer kapcsoló azonban megkíméli Önt attól, hogy bármikor változtatni kelljen a készülék intenzitásán.

  Előnyök

  • a felhasználó választása
  • Kiváló minőség;
  • Nagy teljesítmény és változtatható sebesség;
  • Továbbfejlesztett kefék szőnyeghez és parkettához;
  • speciális antiallergén szűrő

  Hátrányok

  • nem észlelték.

  Miele SKRR3 B

 • zzard CX1

  Értékelés: 4.8

  MIELE SKRR3 B<li></div><p>ZZARD CX1.jpeg” src=”/wp-content/uploads/2023/03/21516666196911-512.jpg” height=”444″></p><p>Aqua szűrőegység száraz porszívózáshoz 1100 wattos teljesítménnyel. Nagy szívóteljesítmény jellemzi a beépített Vortex technológiának köszönhetően. A porszívóba helyezett giroszkóp mesterséges tornádóhatást kelt, és lehetővé teszi, hogy a szívóerő több takarításnál is megmaradjon. A modell a készüléken található teljesítményszabályozóval és a portartály töltöttségének jelzőjével van felszerelve.</p><p>A Miele SKRR3 B tartozéka</p><li>A CX1 4 elszívó fúvókával rendelkezik: porgyűjtő, keskeny résfúvóka, kombinált fúvóka, speciális fúvóka bútorok tisztítására. A készülék beépített, nagy hatékonyságú részecskeszűrő rendszerrel rendelkezik<ul>Abszorpciós rendszerével, amely még a legfinomabb port is felfogja. A zsinór hossza 6,5 méter, a teleszkópos cső kihúzása esetén pedig akár 10,2 méteres hatótávolsággal. A portartály kapacitása 2 liter. A készülék teljes súlya 6,5 kilogramm – egy kicsit sok, de a kerekek jelenléte jelentősen növeli a kezelés kényelmét. Az akusztikai zajszint átlagos – 76 decibel.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>a teljesítményszabályozó és a Vortex rendszer rendelkezésre állása;</li><li>Mobil és könnyen mozgatható a praktikus kerekeken;</li><li>4 ecset a készletben;</li><li>finom szűrő.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3> Philips FC9911 PowerPro </p><ul>timate </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Philips FC9911 POWERPRO <ul></div><p>TIMATE.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/03/48316666196911-3612.jpg” height=”444″ title=”Philips FC9911 POWERPRO </p><ul>TIMATE.webp”></p><p>A Philips FC9911 PowerPro futurisztikus kialakítása </p><ul>A TIMATE úgy lett kialakítva, hogy hangsúlyozza a porszívó kiváló teljesítményparamétereit. Az energiafogyasztás 2200W, míg a szívóteljesítmény 440W.</p><p>Beépített légszűrők: HEPA 13 allergén elleni védelemmel, és egy finom szűrő, amely a legfinomabb port is felfogja. Érdemes megemlíteni a Power Cyclone 7 funkciót is: csökkenti a légáramlási ellenállást, ami a korábbi ciklonporszívókhoz képest akár 60%-kal növeli a készülék szívóerejét. Ez azt jelenti, hogy a Philips FC9911 PowerPro megfelelő árú </p><ul>Körülbelül 30%-kal alacsonyabb ár, mint a Miele SKRR3 B</p><li>zzard CX1. És a zajszint is nagyjából ugyanolyan.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Nagy szívóerő;</li><li>Az Electrolux ZSPC 2010 rendszerében két szűrő található;</li><li>nagyszerű design;</li><li>stabil működés néhány tisztítás után is;</li><li>Elég könnyű súly és mobilitás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem található.</li></ul><h3> Thomas DryBox </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=THOMAS DRYBOX.webp

  A Thomas DryBox feltűnő megjelenést és fokozott tisztítási teljesítményt kínál. Egy ciklonikus porszívó körülbelül 1700 W teljesítményt fogyaszt, és körülbelül 300-350 W szívóerőt biztosít. Rendelkezik egy beépített szabályozóval, amely lehetővé teszi a porszívó működésének intenzitásának beállítását, és ezáltal a zajszint csökkentését.

  A Thomas DryBox még egy száraz porszívóhoz képest is több mint elég különleges funkciót kínál. Tartálya például kamrákkal rendelkezik a durva és a finom por külön gyűjtésére. A szifonálás e rekeszek egymáshoz való csatlakozásán keresztül történik. Ez a szűrési módszer lehetővé teszi, hogy a gépet porallergiások is használhassák. A kialakítás egyéb árnyalatai közül meg kell jegyezni a puha lökhárító jelenlétét, a függőleges parkolás lehetőségét és a 3 fúvókát a teljes készletben.

  Előnyök

  • A porgyűjtő, amely szétválasztja a por- és törmelékfrakciókat;
  • puha lökhárító rendelkezésre állása;
  • kellemes megjelenés;
  • A szívóteljesítmény kellően nagy a testre szerelt szabályozóval.

  Hátrányok

  • A különálló szemetes kissé bonyolult tisztítani.

  Tefal TW7621

  Értékelés: 4.6

  TEFAL TW7621.webp

  A Tefal ötletei nélkül nem megy, ahogy a névadó reklám is mondja. A TW7621 ciklonporszívó esetében szívesen egyetértünk ezzel az érveléssel. Jellemző tulajdonságai közül kiemelkedik a rendkívül alacsony energiafogyasztás (750 W), amely mellett a szívóteljesítmény 250-300 W-os szinten marad. Igen, vannak olyan helyzetek, amikor a ciklon munka közben megtelik, de az a tény, hogy a tisztító képes erre, a jó tervezés bizonyítéka.

  A Tefal TW7621 tartály kapacitása 2,5 liter. A légcsatorna-rendszer finom szűrővel rendelkezik a szabványos HEPA szűrő beépítése nélkül – a porallergiásoknak óvatosnak kell lenniük. A porszívó hatótávolsága 11 méter, és ez egy újabb előnye a modellnek. A működési zajszint mindössze 67 decibel, de ez a kis teljesítményű porszívóknál a norma; TEFAL TW7621 és TEFAL TW7621, illetve TEFAL TW7621.

  Előnyök

  • Nagy hatékonyság alacsony teljesítmény mellett;
  • Nagy hatótávolság;
  • 4 fúvókát tartalmaz;
  • tágas ciklon szemetes;
  • kellemes design.

  Hátrányok

  • Nem alkalmas porallergiások számára;
  • a motor élettartama nem elég hosszú.

  Az Electrolux ZSPC 2010

  Értékelés: 4.5

  Electrolux ZSPC 2010.webp

  Egy másik futurisztikus kialakítású gép, amely kiemeli a teljesítményt és az építési osztályt. Az Electrolux ZSPC 2010 energiafogyasztása 2000 W, amelynél a szívóteljesítmény eléri a 380 W-ot. Ez biztosítja a tisztességes minőségű tisztítás egy átlagos költséggel vásárolni egy porszívó. A teljesítményt a házon található forgatógombbal lehet állítani – bár a gyártók a teleszkópos csövön is elhelyezhették volna. Végül is, miért rosszabb a ZSPC 2010, mint az LG VK89682HU?

  Az Electrolux ZSPC 2010 a középkategória legjobb porszívójává válhat, de a tartály kapacitása korlátozott. 1,6 liter – nem sok egy ilyen menő modellhez képest. És lehetőség volt egy automatikus tömörítő rendszer bevezetésére, amely megoldotta volna a korlátozott porgyűjtéssel kapcsolatos összes problémát. Csak emiatt az apró árnyalat miatt nem tudott ez a porszívó a rangsor első helyére kerülni. Kár, de ezek a feltételek.

  Előnyök

  • Az optimális munkateljesítmény és annak szabályozhatósága;
  • kellemes design;
  • A továbbfejlesztett DustPro kefe;
  • optimális ár/megbízhatóság arány.

  A hátránya

  • A tartály térfogata kicsi egy ilyen méretű modellhez képest;
  • A kialakítás nagyon érzékeny a folyadékok bejutására.

  ARNICA Tesla

  Értékelés: 4.5

  ARNICA TESLA.webp

  Az ARNICA Tesla egy érdekes száraz porszívó. Könnyen tűri a nedvességet, ellentétben a 2010-es Electrolux ZSPC-vel. Az energiafogyasztása mindössze 750 W, de a szívóteljesítménye akár 450 W is lehet. Ez egy nagyon érdekes kombináció, amely egyszerűen kifogástalanul néz ki, de többet árt, mint használ. De erről a leírás végén. Nem kevésbé elegáns a 3 literes tartály, finom szűrővel a levegő kivezetésénél.

  Az ARNICA Tesla abban is figyelemre méltó, hogy a testén lévő teljesítményszabályozót megkettőzi egy hasonlóval a fogantyún. Hatótávolsága akár 11 méter is lehet, és a zajszint alig haladja meg a 70 decibelt. Az ecseteket még nem is említettük! És úgy tűnik, minden rendben van: minden funkcióját tekintve a porszívó olcsó. Az élettartama sajnos nem hosszú. Az elhasználódás már az első pillanattól kezdve kétségeket ébreszt a beruházások gazdaságosságával kapcsolatban. Nagyon fényes lesz, de nagyon rövid életű. A következő lépés vagy a motor meghibásodása, vagy a teljesítmény nagymértékű csökkenése.

  Előnyök

  • kiváló teljesítményszámok;
  • a legterjedelmesebb porgyűjtő a minősítésben;
  • a turbókefe jelenléte;
  • antiallergén szűrők;
  • duplikált teljesítményszabályozó.

  Hátrányok

  • alacsony megbízhatóság.

  LG VK89682HU

  Értékelés: 4.4

  LG VK89682HU.webp

  Az LG VK89682HU egy nagyon érdekes porszívó modell, amely számos funkcióval rendelkezik. Kis mérete ellenére teljesítménye 1800 watt, a szívóerő pedig 380 watt. A fogantyún egy praktikus teljesítményszabályozó található, így nem kell feleslegesen lehajolnia.

  De gyakran ki kell üríteni a porgyűjtőt a ciklonszűrővel együtt. Az a helyzet, hogy a porgyűjtő tartály térfogata mindössze 1,2 liter – ha nagy területet tisztít, csak 2-3 tisztítás elegendő ahhoz, hogy a szívóerő csökkenjen. Az LG azonban a porszívót automatikus tömörítési funkcióval szerelte fel, amely nagymértékben csökkenti a tartály telítettségének hatását. A VK89682HU az allergiások és asztmások számára is kiváló, mivel finom szűrőt és HEPA 14.

  Előnyök

  • Kis méretek és jó mobilitás;
  • nagy teljesítmény;
  • tartósság;
  • A porleválasztó a ciklonban automatikus összenyomó funkcióval rendelkezik.

  A hátrányok

  • Van egy probléma a rugalmas tömlővel – gyakran elgörbül és összenyomódik.

  osch BGC 4U2230

  Értékelés: 4.4

  BOSCH BGC 4U2230.webp

  A nagy teljesítményű ciklonikus porszívók másik képviselője, körülbelül 2200 W-os fogyasztással. Tágas, 1,9 literes, szabványos típusú portartállyal rendelkezik. A légcsatornarendszer finom szűrőt és fejlett HEPA 14-et használ, így a Bosch BGC 4U2230 porallergiásoknak kifejezetten ajánlott.

  A modell másik szép kiegészítője a szekrényen lévő teljesítményszabályozó jelenléte. Ön maga állíthatja be a vákuum intenzitását, és így közvetve csökkentheti a zajszintet. Az Easy Clean technológia jelenléte egy porszívóban, de “mínusz” előjellel. Ez nem más, mint egy marketingfogás, amelyet kutatócsoportok és szakértők többször is megcáfoltak. Ha elvonatkoztatunk a “jellemzőktől”, akkor egy jó minőségű porszívót kapunk, amely hosszú évekig tarthat teljesítményveszteség nélkül.

  Előnyök

  • HEPA 14 szűrő;
  • nagy teljesítmény és a szívási intenzitás szabályozó;
  • nagy megbízhatóság;
  • méretéhez képest viszonylag könnyű.

  Hátrányok

  • “üres” Easy Clean technológia;
  • magas zajszint.

  KARCHER VC 3 Premium

  Értékelés: 4.3

  KARCHER VC 3 PREMIUM.webp

  A német Kercher vállalat a tisztítási technológia szegmensének egyik piacvezetője. Hozzászoktak ahhoz, hogy multifunkcionalitást helyezzenek a készülékeikbe, és ez alól a KARCHER VC 3 Premium sem kivétel. A gép teljesítménye mindössze 750 watt, de ez nem akadályozza meg a különböző felületek kiváló minőségű tisztítását. Hatósugara 7,5 méter. A versenytársakhoz képest ez nagyon kicsi, de alacsony súlya (mindössze 4,4 kg) miatt nem túl kényelmetlen.

  A KARCHER VC 3 Premium portartály szerény, 1,2 literes térfogattal rendelkezik. A gyártó azt javasolja, hogy minden tisztítás után tisztítsák meg, de a hazai felhasználók megjegyezték, hogy a ciklonporszívó egyáltalán nem veszít a hatékonyságából, még 4-5 átjárás után sem. A 76 decibeles zajszint még egy decibel, ami szokatlan egy ilyen kis teljesítményű készüléknél.

  Előnyök

  • Kompakt és könnyű;
  • alkalmas az autók tisztítására;
  • alacsony teljesítmény mellett is elfogadható szívást biztosít.

  Hátrányok

  • kis portartály;
  • magas zajszint.

  LG VK89380NSP

  Értékelés: 4.2

  LG VK89380NSP.webp

  A világ első finomszemcsés tömörítéssel rendelkező készüléke.Egy speciális préslapátot használ, amely összenyomja a port, amely a porgyűjtőbe hull. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy az 1,4 literes tartályban háromszor annyi port porszívózzon fel, mint a hasonló, túlnyomásos mechanizmus nélküli modellekben. A porgyűjtő ciklon opció hatékony porleválasztást biztosít, amely állandó teljesítményt biztosít a porszívó használata közben. Más szóval, a levegőből a legfinomabb szennyeződések leválasztásával és a kompressziós kamrában való összegyűjtésével a légáram szabadon áramlik a ciklonrendszeren keresztül anélkül, hogy eltömődne vagy csökkenne a készülék szívóteljesítménye.

  A szemetes egyszerű és higiénikus tisztítása a Kompressor opcióval a légtömeg ionizációjához közeli hatású. A helyiség levegője így sokkal tisztább, és a porgyűjtő tartály ürítése kevésbé tolakodó. A “Turbó ciklon” funkció hatékonyan elválasztja a szemetet és a levegőt, így biztosítva egyenletesen magas szívási intenzitást. Az LG VK89380NSP energiafogyasztása 1800 W.

  Előnyök

  • Erőteljes szívást biztosít a teljes tisztítási ciklus alatt;
  • a porkompressziós funkció jelenléte;
  • Kompakt és ergonomikus.

  Hátrányok

  • Nincs teljesítménybeállítás.

  Samsung VCC885F

  R/XEV

  Értékelés: 4.1

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: