A 6 legmegbízhatóbb légkondicionáló

Ha a kinti hőmérséklet eléri a +30 … +37 fokot az árnyékban, akkor ebből csak egy split-rendszerrel “menekülhet”, amely a szobát kellemes +20 … +24º C-ra hűti. A szezonban a külső hőmérséklet már reggel 10:00 órától magas maradhat, és csak este fél kilenckor kezd el csökkenni. Néhányan éjszaka is szívesebben használják a klímaberendezést, nem akarnak izzadságtól nedves párnán aludni. Ahhoz, hogy a kondicionáló elviselje az ilyen kihasználási feltételeket, megbízhatónak kell lennie. Íme a 6 legjobb modell, amelyek megvásárolhatók Oroszországban.

A legmegbízhatóbb légkondicionálók értékelése

A légkondicionálónak több kulcsfontosságú alkatrésze van, amelyek meghibásodása forró időben a zavartalan működéstől függ. Köztük:

 1. Motor.
 2. Kompresszor.
 3. Párologtató.
 4. Kondenzátor.
 5. Elektronikus vezérlőegység.

Ezeknek az elemeknek a minőségét csak hosszú ideig tartó használatukkal lehet meghatározni. Elemeztük az osztott rendszerek tulajdonosainak értékeléseit, és kiválasztottuk azokat, amelyek 5-7 éve megbízhatóan működnek, és szinte soha nem romlanak el. Segít kiválasztani egy terméket a saját igényeinek megfelelően, és biztos lehet benne, hogy intenzív használat esetén nem okoz problémát.

jelöléshelytermék neveár
A legmegbízhatóbb légkondicionálók értékelése1Daikin ATXS25K / ARXS25L95 900€
2Mitsubishi Electric MSZ-LN25VG / MUZ-LN25VG80 900€
3Electrolux EACS/I-09HVI/N382 500€
4

anasonic CS-E9RKDW / CU-E9RKD

55 820€
5Toshiba RAS-13N3KV-E / RAS-13N3AV-E40 356€
6LG P12SP38 000€

Daikin ATXS25K / ARXS25L

Értékelés: 4.9

Daikin ATXS25K / ARXS25L

A Daikin ATXS25K terméke vezeti a megbízható split-rendszerek listáját. Ez egy háztartási légkondicionáló, amelyet egy 25 m²-es helyiség területére terveztek. Inverteres technológiával van felszerelve, ahol a motor csak a működési frekvenciát változtatja, de indítás és leállítás nélkül. A koncepció mindössze 0.57 kW óránként, de akár 2 kW hűtőteljesítményt is képes biztosítani.5 kW és 3 kW fűtésre. A légkondicionáló távirányítóval rendelkezik, de a telefonon lévő alkalmazáson keresztül is vezérelhető, mivel Wi-Fi hálózatra csatlakozik. Biztonságos R410A hűtőközeg kering a hőcserélőben. Az inverteregység és a beltéri elosztó egymástól 20 m távolságra, legfeljebb 15 m magasságkülönbséggel elhelyezhető. Egy családi házban ezek a funkciók segítenek abban, hogy a motort az oldalfalra szerelje, így a homlokzat nem lesz zavaró.

Ez egy olyan megbízható háztartási légkondicionáló, amelyre a gyártó 5 év garanciát vállal. A japán márkájú termékeket egy malajziai gyárban szerelik össze a fejlesztő szigorú felügyelete és technológiája mellett. A legtöbb versenytárs modell Kínában készül, és a garancia 3 év.

Előnyök

 • Akár -15 Celsius-fokos téli külső hőmérsékleten is működhet;
 • gazdaságosan használja fel az elektromos energiát;
 • 5 év garancia;
 • online ellenőrzés;
 • kiváló minőségű összeszerelés.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • A távirányító képernyőjének háttérvilágítása gyorsan kialszik
 • nem tudja, hogyan kell párásítani a levegőt.

Mitsubishi Electric MSZ-LN25VG / MUZ-LN25VG

Értékelés: 4.8

Mitsubishi Electric MSZ-LN25VG / MUZ-LN25VG

Egy másik, Thaiföldön gyártott robusztus japán modell. Ez is egy inverteres egység 0.57 kWh, termelőkapacitás 2.5-3.2 kW hűtéshez és fűtéshez. A légkondicionálót nyáron is használhatja, amikor a külső hőmérséklet akár +42 Celsius fok is lehet. Télen, ha a külső hőmérséklet soha nem csökken -15º C alá, akkor otthonának fűtésére is használhatja. A vélemények szerint a vásárlók szeretik a multifunkciós távirányítóval ellátott terméket, amely lehetővé teszi a légkondicionáló teljes körű beállítását és vezérlését. A billentyűzete flip-flop borítású, így a kanapén is hagyhatja, és a beállításai nem zavarják meg, ha véletlenül leül.

A klímaberendezést megbízhatónak találtuk a Smart Eye funkciónak köszönhetően, amely képes érzékelni egy személy jelenlétét. Ha elhagyja a helyiséget, és a légkondicionálót bekapcsolva hagyja, a rendszer takarékos üzemmódra kapcsol. Visszatérése után a berendezés visszaállítja eredeti teljesítményét. Kényelmes egy olyan irodában, ahol az alkalmazottak rendszeresen elhagyják a helyiséget kávészünetekre. Így a kulcsfontosságú alkatrészek erőforrása nem megy kárba.

Előnyök

 • multifunkciós távirányító;
 • A működési hangerő 19 és 42dB között állítható;
 • inverter technológia;
 • az egységek közötti távolság legfeljebb 20 m lehet.

Hátrányok

 • A gyöngyház színű modell 10000 rubellel többe kerül, bár a jellemzők tekintetében megegyeznek;
 • távirányító képernyője háttérvilágítás nélkül;
 • A gyártó nem spórolt a távirányítóval.

Electrolux EACS/I-09HVI/N3

Értékelés: 4.8

Electrolux EACS/I-09HVI/N3

A svéd Electrolux márka gyártja az egyik legmegbízhatóbb split-rendszert EACS/I-09HVI/N3. 1 fogyasztási teljesítményű légkondicionáló berendezés.A 6 kW teljesítménye 3.2-4 kW és alkalmas egy helyiség hűtésére és téli fűtésére. A külső zajszint 26 dB-re csökkenthető a készülék éjszakai használatához. A modell időzítővel és hat fokozatú átmenő légszűréssel rendelkezik, beleértve a plazmaegységet is. A visszajelzések azt mutatják, hogy a klímaberendezések használata nemcsak kellemes hőmérsékletet biztosít, hanem csökkenti a házban lévő por mennyiségét is. Távirányító vagy a telefonon lévő alkalmazás használható a beállítások módosítására.

A szakértők a kondicionálót az egyik legmegbízhatóbbnak tartják, mivel télen akár -25°C-os hőmérsékleten is üzemeltethető. Ha a főfűtés nem tud megbirkózni egy fagyos nappal, az osztott rendszer kompresszora képes lesz kompenzálni a hőhiányt, és megfelelően működni a szabadban ilyen szélsőséges körülmények között.

Előnyök

 • megszabadul a kellemetlen szagoktól;
 • inverteres motor;
 • ionizálja a levegőt;
 • A energiahatékonysági osztály+++.

Hátrányok

 • A Wi-Fi modul csatlakoztatható, de külön kell megvásárolni.

anasonic CS-E9RKDW / CU-E9RKD

Értékelés: 4.7

Panasonic CS-E9RKDW / CU-E9RKD

A kondicionáló 25 m²-es területre alkalmas, és inverteres technológiával működik. A lamellavezérlés lehetővé teszi az egyedi örvények létrehozását 11.3 m³ percenként. A modell támogatja a 24 órás időzítővel történő be- és kikapcsolást. az éjszakai üzemmódot 21 dB zajszint mellett kell végrehajtani. A vélemények szerint a klímaberendezést a kézművesek szeretik az egyszerű karbantartási hozzáférés miatt, hogy megbízhatóan működjön. A kültéri egységen végzett összes művelet a felső fedél alatti nyíláson keresztül történik. Nagyon kényelmes, ha egy erkélyről vagy egy ablaknyílásról kell manipulálnia.

Ez a légkondicionáló a legjobb a megbízhatóság szempontjából olyan területeken, ahol időnként áramszünetek vannak. A készülék tűri a túlfeszültségeket, és ilyen körülmények között is tökéletesen működik. Ha egynél több ilyen osztott rendszert használnak egy lakásban vagy irodaházban, a véletlenszerű automatikus újraindítás az áramellátás helyreállítása után is rendelkezésre áll, és 32 indítási forgatókönyvet kínál. Ez biztosítja, hogy ne induljon el egyszerre az összes egység, így elkerülhető a hálózati teljesítmény csökkenése.

Előnyök

 • a távvezérlő információs kijelzőjén;
 • időzítő 24 órán keresztül;
 • egyéni örvények létrehozásának lehetősége;
 • könnyű hozzáférés a karbantartáshoz.

Hátrányok

 • nem működhet kényszerített szellőztetésben.

Toshiba RAS-13N3KV-E / RAS-13N3AV-E

Értékelés: 4.6

Toshiba RAS-13N3KV-E / RAS-13N3AV-E

A japán Toshiba márka egy robusztus, Thaiföldön összeszerelt RAS-13N3KV-E modellt kínál. A berendezés 35 m²-es alapterületre alkalmas. A gyártó beépített egy kondenzátum öntisztító funkciót, hogy a beltéri egységet szárazon tartsa és megakadályozza a hőcserélő korrodálódását. Ez a megoldás jelentősen javítja a légkondicionáló megbízhatóságát és élettartamát. A szoba nem lesz nedves vagy penészes. A légkondicionáló energiafogyasztása 1.07 kW. Télen a készülék fűtésre is használható, ha a külső hőmérséklet akár -15 C fokig csökken. Megbízható nyári működés még akkor is, ha a külső hőmérő +46º C-ot mutat.

Tetszett a Toshiba IAQ szűrővel ellátott légkondicionáló. Ez egy szabadalmaztatott termék, amely megtisztítja a levegőt a füsttől, az ammóniától, a szennyező anyagoktól és a kellemetlen szagoktól. Ha a tűz füstje az utcáról jön be, vagy valami ég a tűzhelyen, a klímaberendezés gyorsan megszünteti azt.

Előnyök

 • A távirányító gombjai biztonságosan védve vannak egy átfordítható fedéllel;
 • LCD kijelző és fényjelzés a szekrényen;
 • pontosan tartja a beállított hőmérsékletet;
 • Az öntisztító funkció megakadályozza a nedvesség felhalmozódását.

Hátrányok

 • egyesek szerint zajos.

LG P12SP

Értékelés: 4.5

LG P12SP

A gyártó ezt a modellt a piacon a kompresszor megbízhatósága szempontjából a legjobbként népszerűsíti. A motor Dual Inverter technológiával van felszerelve, és ennek eredményeként akár 40%-kal gyorsabban éri el a hűtési beállítási pontot, ugyanakkor akár 70%-os energiamegtakarítást is eredményez. A koreai vállalat nem fél 10 év garanciát vállalni a kompresszorra. Akár 35 m²-es alapterületre is alkalmas. Intelligens diagnosztikával és az energiafogyasztás valós idejű nyomon követésével rendelkezik, és képes egy adott áramlási sebesség beállítására. A felhasználók elégedettek az éjszakai üzemmóddal, amely 22 dB-re csökkenti a zajszintet, így kényelmesen és csendben pihenhet. Ha egy nyári nap közepén hazamegy, és gyorsan le kell hűtenie, a Jet Cool funkció öt perc alatt megteszi. A távirányító egyetlen érintésével kapcsolható be. A fordított működéshez – gyors fűtés télen, a Mega Dual funkcióval.

A klímaberendezést a hőcserélő védelme szempontjából az egyik legmegbízhatóbbnak minősítettük. Szabadalmaztatott Gold Fin alumíniumból készült, és kívül-belül korróziógátló réteggel van bevonva. a tetején lévő hidrofób réteg vízálló, így még a napi 10 órás használat során sem áll fenn az oxidáció veszélye.

Előnyök

 • Kettős inverter technológia;
 • A turbó üzemmód 5 perc alatt lehűti a helyiséget;
 • gazdaságos energiafogyasztás;
 • télen gyorsan felmelegíti a szobát.

Hátrányok

 • Nem támogatja a Wi-Fi vezérlést.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: