A 8 legjobb ablakmosó robot

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási útmutatónak. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

Nem is olyan régen még a robotporszívókon tűnődtünk. És most egyre több olyan robot van a polcokon, amely képes ablakot tisztítani! Sajnos, még nem mindegyiküknek jár a tisztelet. Ezek némelyikét könnyen le lehet ütni az üvegről, és nagyobb a valószínűsége, hogy meghibásodik (erre az esetre azonban van biztonsági zsinór). Javasoljuk, hogy olvassa el a felülvizsgálatunkat, hogy biztosan ne vásároljon egyet ezek közül. Kizárólag a legjobb modellekből áll, amelyek a való életben is jól teljesítenek, nem csak papíron.

A legjobb robot ablaktisztítók rangsora

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb robot ablaktisztítók értékelése 1 Bist Win A100 28 900 €
2 HOBOT 298
  trasonic
24 988€
3 iBoto Win 289 15 350€
4 HOBOT 188 15 783€
5 Ecovacs WINBOT 950 25 519€
6 REDMOND RV-RW001S 13 990€
7 Windoro WCR-I001 11 990€
8 Xiaomi Hutt DDC55 17 500€

Bist Win A100

Értékelés: 4.9

Bist Win A100

Az egyik legstílusosabb ablakmosó robot. A test kiváló minőségű műanyagból készült, amely nem csak a szemnek, hanem az érintésnek is tetszik. A gyártó nem kapott fancy, így az alkotása szögletes. Ez azt jelenti, hogy még az ablakok sarkai is gond nélkül tisztíthatók. Ennek a szerkentyűnek a készítői azt is állítják, hogy a minimális élettartam öt év (nem tévesztendő össze a garanciával, amely a szokásos év).

A készülék elég nehéznek bizonyult – az alatta lévő mérleg 2 kg-ot mutat. Ez azonban nem akadályozza meg, hogy vákuummal biztonságosan rögzítsék az üveghez. Minden esetre ajánlatos a csomagban található biztonsági zsinórt használni. A készülékhez egy hosszabbító kábel is tartozik, ami egy szép bónusz. Ez arra utal, hogy ez a készülék vezetékes üzemmódban is működhet, és nem csak az akkumulátorral.

Ha már az akkumulátorról beszélünk, lehetetlen nem megemlíteni, hogy lítium-ion technológiával készült. Ez azt jelenti, hogy a porszívót időről időre lehet használni – az akkumulátor önkisülése minimálisra csökken. Az akkumulátor kapacitása 650 mAh. Nem sok, de a gyártónak mindenképpen csökkentenie kellett volna a készülék súlyát. Egy teljes akkumulátortöltés akár fél órát is kibír.

A készülék magas költsége nem csak a nedves és száraz tisztításhoz szükséges. Ez elég okos. Automatikusan felismeri a tisztítási zónát. Ez a robot képes megkerülni az akadályokat is. A távirányítón lévő gomb megnyomásával négy üzemmód választható ki. Kap egy polírozó és tisztító kendőt is.

Valószínűleg a legjobb robottörlő. Jó, hogy bármilyen felületen működik – még csempéken és tükrökön is.

Előnyök

 • Biztonsági zsinórral rendelkezik;
 • Jól tartja az ablakokat és tükröket
 • Akkumulátorral és hálózatról is működtethető;
 • Négy üzemmód áll rendelkezésre;
 • Megbízható akkumulátort használnak;
 • Távirányítóval vezérelhető;
 • Tisztes tisztítási sebesség.

Hátrányok

 • Nagyon magas költségek;
 • Nem alkalmas erősen szennyezett üveghez;
 • Nem képes szinkronizálni az okostelefonnal.

HOBOT 298
  trasonic

Értékelés: 4.8

HOBOT 298 <ul></div><p>trasonic” src=”/wp-content/uploads/2023/05/45116666197981-458-.jpg” height=”421″ title=”HOBOT 298 </p><ul>trasonic”><p>Egy másik nagyon érdekes robot ablakmosó. Abban különbözik testvéreitől, hogy szinte teljesen kékre van festve. A fenti modellhez hasonlóan a HOBOT 298 </p><ul>a trasonic négyzet alakú. Ez azt jelenti, hogy még az ablak sarkát is jól meg kell tisztítania. Egy másik hasonlóság az, hogy ez a modell nedves és száraz tisztítást is képes biztosítani.<p>A robottörlők gyártói általában mindent megtesznek, hogy csökkentsék alkotásaik súlyát. A HOBOT 298 alkotói </p><ul>A trasonicnak ez a lehető legjobban sikerült – ez a készülék nem nyom többet, mint 1,2 kg. És mindent megkap, amire szüksége van, még egy ultrahangos szórófejet is! A készülék mérete 24x10x24 cm. Így még viszonylag kis ablakokon is elhelyezhető. Csempék és tükrök tisztítására is használható.<p>Ez a modell összesen három üzemmódot kínál. A tisztítási arány körülbelül 2,4 négyzetméter. m/min. Örülök, hogy a termék lehetővé teszi a keret nélküli felületek mosását is – automatikusan felismeri, hogy mi került közel a széléhez. Amint az várható, vákuumos rögzítőt használ. Ha aggódik a megvásárolt termék miatt, használhatja a mellékelt biztonsági zsinórt. És nem kell a mindössze 650 mAh kapacitású akkumulátorra hagyatkoznia, ha hosszabbító kábelt használ. Ez növeli a működési időt 20 percről a végtelenségig.</p><p>a robot doboza tisztítószert, tisztító kendőt (három darab) és távirányítót tartalmaz. És az okostelefonnal is vezérelheti, csak telepítse az alkalmazást.</p><p>Röviden, ez egy másik nagyszerű robot üvegtisztító. Elég zajos is (a mérések szerint 66dB), de ez ellen nem lehet mit tenni.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Figyelemre méltó megjelenés;</li><li>Nedves és száraz tisztítás is rendelkezésre áll;</li><li>Hálózatról és akkumulátorról is működtethető;</li><li>Megbízható porszívófelszerelés;</li><li>Biztonsági zsinórral és hosszabbító zsinórral van ellátva;</li><li>A vezérléshez egy távirányító és egy okostelefon szolgál;</li><li>A készülék meglehetősen könnyű;</li><li>Bemutat egy ultrahangos szórófejet.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Magas költségek;</li><li>Ez a robot azonban nem különösebben okos;</li><li>Nem túl hosszú akkumulátor-üzemidő.</li></ul><h3>iBoto Win 289</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=iBoto Win 289

Egy másik robot ablakmosó, amely képes mind az elektromos hálózatról, mind a saját újratölthető akkumulátora segítségével dolgozni. Ez utóbbi lítium-polimer technológiával készült, így nem várható önkisülés. Akkumulátor kapacitás – nem nagyszerű, azzal kapcsolatban, hogy csak 20 perc akkumulátor-élettartamra számíthat. A mellékelt tápkábel-hosszabbító szintén figyelemre méltó.

Ez a modell mindössze 1350 g súlyú. Az üveghez vákuummal van rögzítve. A gyártó azt állítja, hogy alkotása képes tükrön és csempén dolgozni. A tisztítási sebesség kevesebb, mint 2 négyzetméter. Teljesen automatikus; akár 15 m/perc, de sok ügyfélnek ennyi is elég. Örül, hogy a termék számos automatikus funkciót kapott. Például az iBoto Win 289-nek meg kell kerülnie egy akadályt, ha az az útjába kerül. A robotnak automatikusan meg kell állnia, amikor eléri a felület szélét. Ez a készülék büszkélkedhet a tisztítási zóna önazonosításával. Bármilyen probléma esetén a robot fény- és hangjelzéseket bocsát ki.

A készülék háromféle üzemmóddal rendelkezik. A kettő között a távirányítóval vagy az okostelefonon lévő alkalmazással válthat. Szigorúan szólva, ez utóbbi támogatása tette a robot ablaktörlőt meglehetősen drágává. Bár elismerik, hogy olcsóbb, mint a fentiekben vizsgált modellek. Az iBoto Win 289 ugyanolyan méretű, mint az iBoto Win 289, de sok tekintetben nem rosszabb! Még a készlet is nagyon hasonló – tartalmaz egy polírozó kendőt, négy mosókendőt, egy biztonsági zsinórt, egy töltőt és a már említett tartozékokat.

Hozzá kell tenni, hogy a modell munkája által okozott zajszint nem haladja meg az 58 dB-t. Azt is meg kell jegyezni, hogy az iBoto Win 289 nem nevezhető különösen kicsinek. Ezért nem ajánljuk ezt a robotot kis ablakok tisztítására.

Előnyök

 • Hálózati és akkumulátoros működés egyaránt lehetséges;
 • A megbízható vákuumos rögzítés;
 • Számos automatikus funkció;
 • Nedves és száraz tisztítás lehetséges;
 • Biztonsági zsinórral rendelkezik;
 • Távirányítóval és alkalmazással vezérelhető;
 • Nem túl nehéz.

Hátrányok

 • Nem kis ablakokhoz;
 • Nem mossa a helyet a keretek mentén.

HOBOT 188

Értékelés: 4.7

HOBOT 188

Ezt a robotizált ablaktisztítót viszonylag kis mérete jellemzi. Igen, elképesztő, 29,5 cm magas, de kevesebb mint 12 cm széles. Ezáltal ideális még viszonylag kis ablakok esetén is. Örülünk, hogy a készülék mérete lehetővé teszi a gyártó számára, hogy egy kiváló minőségű motort építsen, amely vákuumhatást eredményez. Az elején azonban továbbra is javasoljuk a biztonsági zsinór használatát. Nem kell külön megvásárolnia, benne van a csomagban.

A modell gyártója nagylelkűen biztosított 12 mosogatórongyot! Kap egy távirányítót is, amivel háromféle üzemmód közül választhatsz. És a dobozban van egy rögzítő gyűrű és egy hosszabbító kábel. Ez utóbbi akkor jöhet jól, ha nem szeretne a beépített lítium-polimer akkumulátorra támaszkodni, amely körülbelül 20 percig tart az autonómiában.

A HOBOT 188 nem nevezhető olcsó ablakmosó robotnak. Nem meglepő, hogy számos automatikus funkcióval rendelkezik. Képes felismerni a tisztítási területet, például. Automatikusan megáll, amikor eléri az ablak szélét. Ez a készülék azonban nem nevezhető különösen okosnak – ebben a tekintetben a minősítésünket megnyitó versenytársaknak adódik.

A gyártó azt állítja, hogy alkotása csempéken és tükrökön is használható. Azzal is büszkélkedhet, hogy a HOBOT 188 képes száraz és nedves tisztításra. De leginkább a tisztítás sebessége. Akár 4 négyzetméternyi területet is képes megtisztítani. m/min! Amint a folyamat befejeződik, hangos és vizuális értesítések indulnak el. Az egyetlen kár, hogy ez a modell nem kommunikál az okostelefonjával, nem kap semmilyen értesítést.

Előnyök

 • A készülék súlya mindössze 930 g;
 • Biztonsági zsinórral van ellátva;
 • Egy praktikus távirányítóval működtethető;
 • Nagyon sok rongy van a készletben;
 • Három üzemmód áll rendelkezésre;
 • Nagy tisztítási sebesség;
 • Nedvesen és szárazon is tisztít;
 • Hálózatról és akkumulátorról is működhet.

Hátrányok

 • A robot nem bizonyult különösebben okosnak;
 • Lehet, hogy nem éri el a sarkokat;
 • A fakeretes ablakokon nem látja az üveghatárt;
 • A megjelenés nem mindenkinek fog megfelelni.

Ecovacs WINBOT 950

Értékelés: 4.6

Ecovacs WINBOT 950

Egy másik ablakmosó robot, amelyet körülbelül 23-25 ezer euróért árulnak. RUB. Az a tény, hogy csak 1,5 m hosszú, és hogy nem éppen a legjobb specifikációkkal rendelkezik. Ezért nem nyitja meg a felülvizsgálatunkat.

Először is, ez a modell képes a hálózati áramellátáshoz való csatlakozás nélkül is működni. Az itt használt 600 mAh-s akkumulátor azonban csak 15 percig bírja. Ezért a mellékelt tápkábel-hosszabbító kábel biztosan hasznos lesz. De a gyártónak ezt is sikerült elszúrnia! Az a tény, hogy a hossza csak 1,5 m! Ennek eredményeképpen sok Ecovacs WINBOT 950 tulajdonosnak saját hosszabbítót kell használnia, vagy pluszban kell vásárolnia egyet.

A készülék vezérléséhez egy teljes távirányítót használnak. Sajnos a készülék csak két üzemmódot támogat, így nincs miből választani. A csempék vagy tükrök tisztításának képtelensége szintén frusztráció forrása. Legalábbis a gyártó egyik ilyen funkciót sem deklarálja, és nem minden vásárló akar kísérletezni.

Hang- és fényjelzők. A tisztítási zóna, amelyet önmagában képes felismerni. Az Ecovacs WINBOT 950 alkotói biztosítják, hogy az alkotásuk könnyen működik a keret nélküli felületeken is. A zajszint nem haladja meg a 64 dB-t. A robothoz egyébként biztonsági zsinór is tartozik. Furcsa lenne egy ilyen készüléket enélkül látni. A dobozban négy mosogatórongyot és egy polírozórongyot is talál. Nem szabad megfeledkezni a tisztítószerről sem. Persze hamarosan elfogy, de ez még mindig egy szép bónusz.

Hozzá kell tenni, hogy ez a robotporszívó túl nagynak bizonyult, és súlya eléri a 2300 g-ot. Következésképpen nem alkalmas minden ablakhoz. Azt is javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb ellenőrizze az akkumulátor élettartamát. Az a tény, hogy a garancia ebben az esetben csak magára a készülékre vonatkozik, az akkumulátorra nem. Ha a készülék nem tud tíz perc tisztítást biztosítani, akkor jobb, ha azonnal visszaküldi a boltba, a vásárlás utáni első napokban ez nagy nehézség nélkül elvégezhető. oktatás 1 Ha a készülék nem képes tíz perc tisztítást biztosítani, akkor a készüléket azonnal vissza kell küldeni a boltba.

Előnyök

 • Akkumulátorról és hálózatról is működhet;
 • Nedves és száraz tisztítás egyaránt rendelkezésre áll;
 • Képes a keret nélküli felületek tisztítására;
 • Biztonsági zsinórral rendelkezik;
 • Könnyen kezelhető távirányítóval.

Hátrányok

 • A készülék nagynak és nehéznek bizonyult;
 • Csak két üzemmód;
 • Rövid akkumulátor-üzemidő;
 • A biztonsági zsinór és a hosszabbító nagyon rövid;
 • Nagyon magas költségek.

REDMOND RV-RW001S

Értékelés: 4.5

REDMOND RV-RW001S

Számos REDMOND márkájú eszköz képes szinkronizálni a megfelelő okostelefonos alkalmazáson keresztül. Az RV-RW001S ablakmosó robot sem kivétel a szabály alól. Egyébként, ha a távirányítót részesíti előnyben, az RV-RW001S tartozéka.

A többi ablaktisztító robothoz hasonlóan a készülék is vákuumcsatlakozással tisztítja az üveget. A súlya nem haladja meg az 1 kg-ot, így biztonságosan tartható. Sőt, a gyártó azt állítja, hogy a készülék nemcsak ablakokat, hanem csempéket és még tükröket is képes tisztítani! A készülék összesen négy üzemmóddal rendelkezik. Aligha büszkélkedhet egy ilyen robot túl sok ilyennel. Bár nem mondhatjuk, hogy a REDMOND RV-RW001S mindent tud. Például nem alkalmas száraz tisztításra – a gyártó csak a nedves tisztítást jelölte meg. Az eszköz nem nevezhető nagysebességűnek sem. De minőségi lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, amelynek újratöltése kevesebb mint 60 percet vesz igénybe! Kár, hogy csak 500mAh kapacitással rendelkezik. A készülék működése valószínűleg nem lesz hosszú ideig tartó. Azonban senki sem akadályozza meg abban, hogy bedugja. Ez egy négyméteres hosszabbító kábellel is megoldható.

Ahogy az várható volt, ez a robot ablaktörlő figyelmeztető lámpával és hangjelzővel is rendelkezik. Tényleg szüksége van rájuk, mert az “agyak” a készülék – nem sokat. Úgy tűnik, hogy meghatározza a tisztítási területet, de amikor akadályok merülnek fel, problémák merülnek fel. Ezért nem használják bevásárlóközpontokban vagy hasonló épületekben. Az ügyfelek elégedetlenségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy ez a készülék néha leesik. Ebben az összefüggésben a szállítási készletben található biztonsági zsinór egyáltalán nem tűnik nagyon hasznosnak. A dobozban 14 tisztítókendő, töltő és rögzítőgyűrű található.

Hozzá kell tenni, hogy a robot kis mérete egyáltalán nem csökkenti a kibocsátott zajt. Ha megmérjük, akkor 72dB-t mérünk.

Előnyök

 • Kis ablakokon is használható;
 • Négy üzemmód;
 • Távirányítóval és az alkalmazással is működtethető;
 • Nagyon sok tisztítókendő a készletben;
 • Biztonsági zsinórral rendelkezik;
 • Könnyen megtalálható az orosz boltokban.

Hátrányok

 • Magas zajszint;
 • Nem túl okos;
 • A vákuumkuplung nem nevezhető megbízhatónak;
 • Nem túl hosszú akkumulátor-üzemidő.

Windoro WCR-I001

Értékelés: 4.4

Windoro WCR-I001

Ritka esetben az ablakmosó három színváltozatban kapható. A sárga modell a legnépszerűbb, de a piros modell is keresett. És csak a szürke változat tűnik a legkevésbé előnyösnek. A fent tárgyalt példáktól eltérően a Windoro WCR-I001 mágneses típusú markolatot használ. Ez annak köszönhető, hogy a gyártónak spórolnia kellett, mert ennek a modellnek az ára mindössze 12 ezer euró. BY. Lényegében két egységet kínálnak Önnek, amelyeket az ablak ellentétes oldalaira kell helyezni, majd mágneses vonzás tartja őket össze.

Sok modern ablakmosó robot képes az elektromos hálózathoz való vezetékes csatlakozással működni. Ez a modell sajnos nem az. Kizárólag újratölthető akkumulátor segítségével működik. A gyártó azonban olyan akkumulátort csomagolt bele, amely akár 100 perc folyamatos tisztítási időt is képes kihúzni! A lítium-polimer akkumulátor kapacitása 2000 mAh volt. Úgy tűnhet, hogy komoly hatással van a súlyra. Ez azonban nem így van. Ezt befolyásolja a készülék kialakítása. Ez az oka annak, hogy a robot alatti mérleg enyhén szólva ijesztő 3200 g-ot mutat.

A készülék rendelkezik néhány automatikus funkcióval. Különösen képes a tisztítási zóna önmeghatározására. De ne reménykedj. Ami a vezérlést illeti, az a mellékelt távirányítóra van bízva. A robot ablaktisztítóhoz egy töltő, egy tisztító, 12 törlőkendő és egy facsaró is tartozik. Röviden, minden megtalálható benne, amire szüksége van!

Sajnos, nem ez az a termék, amely ideális eredményt ad. Emellett nagyon nehéz is. Bizonyára ezért nem vásárolják olyan gyakran, mint a fentebb áttekintett modelleket.

Előnyök

 • Három szín közül választhat;
 • Nem túl magas költségek;
 • A zajszint kevesebb mint 60 dB;
 • Tisztességes akkumulátor-üzemidő;
 • könnyen kezelhető távirányítóval.

Hátrányok

 • A megbízhatóság kérdéses;
 • Nincs biztonsági zsinór;
 • Hálózati áramról nem működik;
 • Nagyon nehéz.

Xiaomi Hutt DDC55

Értékelés: 4.3

Xiaomi Hutt DDC55

Egy robot-törlő is létezik a Xiaomi kínálatában. A Hutt DDC55 vákuumos fogantyúval rendelkezik a felületen, és távirányítóval működik. Sajnos, az okostelefonok támogatását nem jelentették be. Ez azért furcsa, mert a kínaiak keményen próbálják előmozdítani az úgynevezett “intelligens otthon” fejlesztését.

A robot szélessége mindössze 13,5 cm. Magasság – jelentősen több, 29 cm. Ezek a paraméterek lehetővé teszik, hogy a robot gyakorlatilag bármilyen ablakon működjön. Egy másik dolog, amit nem lehet kihagyni, az a súly, amely nem haladja meg az 1140 grammot. Azt gondolnád, hogy ez a baba nem fog kiesni az ablakon… És ha mégis, a biztonsági zsinór megmenti a helyzetet. Érdekes módon akár 8 méter hosszú is lehet!

Amint az várható volt, ez a robot automatikusan felismeri a tisztítási zónát. Aztán elkezd söpörni – körülbelül 3 kwt-nál. m/min. A tisztítás lehet nedves vagy száraz. Nem kell ablakra helyezni, és nem fél a csempéktől vagy a tükrötől sem. Jó, hogy ez a modell nem túl zajos. A közvetlen közelben végzett mérések 65 dB (RMS) körüli értéket mutatnak. Ami pedig az akkumulátor élettartamát illeti, az nem több, mint 20 perc. Nos, egy 650mAh-s akkumulátortól többet várni ostobaság lenne. Egyébként a gyorstöltési technológia itt nincs bevezetve – a folyamat 150 percet vesz igénybe. Ezért a Xiaomi Hutt DDC55 sok tulajdonosa használja a hálózathoz csatlakoztatva, szerencsére egy ilyen lehetőséget állítanak. De saját hosszabbítót kell beszereznie – ez nincs a termék dobozában. De van locsoló. A kínaiak 12 tisztítókendőre is költöttek.

Előnyök

 • Nagyon nagy tisztítási sebesség;
 • Akkumulátorral vagy hálózati árammal is működhet;
 • Kis méret és súly;
 • Hosszú biztonsági zsinórral rendelkezik
 • Könnyen kezelhető a praktikus távirányítóval;
 • Nem túl zajos.

Hátrányok

 • Hosszú akkumulátor töltési idő;
 • Nem túl okos;
 • Szeretném, ha szinkronizálni tudnék egy okostelefonnal;
 • Nincs mellékelt hosszabbító kábel.

Következtetés

Persze sok Expertology olvasó azt gondolja, hogy egy ablakmosó robot haszontalan dolog. Mi akadályozza meg abban, hogy maga végezze el a feladatot?? És most próbálj meg visszaemlékezni, milyen gyakran takarítod az ablakokat a lakásodban. Lehetséges, hogy túl ritkán csinálja. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen eszköz mennyire jól jöhet egy irodai központban. Röviden, egy ilyen eszköznek minden joga megvan a létezéshez.

Olvasson tovább  8 legjobb centrifugális ventilátor
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: