Top 12 légkondicionáló gyártó

A légkondicionáló az egyik leghasznosabb háztartási készülék. Igen, a telepítéssel kapcsolatban adódhatnak nehézségek. De amikor a telepítés befejeződik, azonnal értékelni fogja a légkondicionálót. Nyáron sikeresen hűti a levegőt, télen pedig párásabbá teszi (a fűtés párátlanítja a levegőt, és káros az egészségre). Sajnálatos, hogy az éghajlati berendezések piacán minden évben egyre több új cég jelenik meg, és nem mindegyikük próbál minőségi termékeket létrehozni. Ha nem akar rosszul választani, akkor javasoljuk, hogy olvassa el ezt a választékot. Itt csak a klímaberendezések legjobb gyártóit tartják – termelésük nagyon ritkán okoz negatív érzelmeket.

A legjobb légkondicionáló gyártók értékelése

Jelöléshelygyártóértékelés
A legjobb légkondicionáló gyártók értékelése1Daikin5.0
2Mitsubishi Electric4.9
3Hitachi4.8
4

anasonic

4.7
5Fujitsu Általános4.6
6Toshiba4.5
7Hyundai4.4
8Electrolux4.3
9Samsung4.2
10LG4.1
11BALLU4.0
12Midea3.9

Daikin

Értékelés: 5.0

Daikin

Melyik ország volt az első, amelyik a maga idejében tömegesen gyártott jó minőségű és viszonylag olcsó légkondicionálókat?? Talán Japán. Itt történt az áttörés a múlt század elején. A Daikint 1924-ben alapították. Egy Oszakában épített üzem azonnal megkezdte a légkondicionáló rendszerek gyártását. És fokozatosan, a termelés mértéke csak nőtt!

Természetesen ez a vállalat nem csak a háztartási légkondicionálásra specializálódott. Sok éven át a legnagyobb pénzt az ipari klímaberendezésekkel keresték. A század első felében egyáltalán nem volt világos, hogyan lehet egy klímaberendezést elég kicsi és csendes ahhoz, hogy egy magán- vagy többszintes házra lehessen felakasztani. De a technológia fejlődött, és hamarosan lehetővé tette egy hasonló készülék létrehozását. Manapság a világ számos országában találhatunk Daikin logóval ellátott légkondicionálókat. Különösen Európában kezdtek megjelenni 1973 után, amikor Belgiumban leányvállalatot nyitottak.

A vállalat nagy durranással kezdte az új évszázadot. 2013-ban a Forbes szerint sikerült bekerülnie a világ 100 leginnovatívabb vállalata közé. Ezután a fejlődés lelassult, és a Daikin márka bekerült az első ötszáz közé ebben a rangsorban.

Egyetlen nagyvállalat sem nélkülözheti a felvásárlásokat. A Daikin vezetői azonban csak egy nagyobb vásárlást hajtottak végre. Átvették az olasz Zanotti céget – az üzlet értéke 107 millió dollár volt.

A Daikin volt az, aki a világon elsőként hozott létre egy multi-split-rendszert. Ugyanez a vállalat fejlesztette ki a szupermulti-rendszert. Ez a vállalat alkotta meg a VRV rendszert is – egy központi légkondicionáló rendszert, amely egykor az egész iparágat megváltoztatta. És ez még nem minden! A Daikin márkanév alatt készült a világ első hőszivattyús üzemmódú légkondicionálója. Egyszóval a vállalat nagy üzletet csinált a klímaberendezések gyártásával.

Ha a modern Daikin légkondicionálókról beszélünk, akkor a költségük 42 és 73 ezer között változik. rubel. Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy drágább modellek nem léteznek. Ha van egy 60 négyzetkilométeres területű szobája, és van egy bérelt szobája, akkor tudnia kell a Mitsubishi Japanról.Ha multi-split rendszerrel rendelkezik, vásárolhat Daikin FTXK60AS / RXK60A készülékeket. Ez a modell 6,23 kW hűtőteljesítménnyel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a legmelegebb időben is alacsony hőmérsékletet tartson fenn. Ez a készülék nagyon csendes működéssel és közel tökéletes légtisztítással is büszkélkedhet. És ez nem azt jelenti, hogy a beltéri egység meglehetősen szép. Egyszóval, ez a legjobb választás azoknak, akik megengedhetik maguknak a drága légkondicionálót! A többieknek a megfizethetőbb modelleket kell fontolóra venniük – ezeknek is van néhány előnyük a versenytársakkal szemben.

Mitsubishi Electric

Értékelés: 4.9

Mitsubishi Electric

Biztosan ismeri a japán Mitsubishi vállalatot. Autói keresettek mind hazájában, mind más országokban, köztük Oroszországban. Azonban nem minden Expertology olvasó tudja, hogy ez a gyártó nem csak autókat készít. A konszernhez tartozik a Mitsubishi Electric egyik alosztálya, ahonnan számos termék gördül le a futószalagról. A leghíresebbek a légkondicionálók – sok orosz ház falán megtalálhatók, ahol néhány üzlet működik.

A Mitsubishi Electric 1921-ben alakult. Kezdetben a vállalat elektromos motorok gyártásával foglalkozott. A jövőben a vállalat átállt más termékek gyártására. Többek között kiderült, hogy a vezetőség érdeklődik a légkondicionáló rendszerek iránt, amelyek akkoriban egyre népszerűbbé váltak.

Most a Mitsubishi Electric választéka hihetetlenül szélesnek tűnik. Ez a vállalat projektorokat, videofalakat, TFT paneleket és egyéb berendezéseket gyárt, amelyekre a reklámügynökségek és mindenféle elektronikai cikkek gyártói igényt tartanak. A Mitsubishi Electric lifteket, mozgólépcsőket és egyéb berendezéseket is készít, amelyek nélkül az élet a magasépületekben nem lenne olyan kényelmes. A vállalat különböző ipari automatizálási berendezéseket is gyárt. Egyszóval, a Mitsubishi Electric nem csak klímaberendezés, ahogyan azt gondolhatnánk. De természetesen a légkondicionáló rendszerek kapják a legnagyobb figyelmet. Nem ok nélkül, nevezetesen ez az árukategória az első számú a Mitsubishi Electric termékeinek katalógusában a gyártó hivatalos honlapján.

Mint azt már kitalálhatta, a vállalat nemcsak háztartási, hanem félig ipari légkondicionálókat is gyárt. Ez utóbbiak közé tartoznak a nagy éttermek és különböző kiskereskedelmi láncok által használt modellek, amelyek hatalmas helyiségekkel rendelkeznek. A Mitsubishi Electric félig ipari légkondicionálóinak beltéri egységei lehetnek kazettás, csatornázott, függesztett, falra szerelt és padlóra szerelt. A fűtésre és melegvíz-ellátásra is használt hidromodulok igazi sikknek tekinthetők.

De az biztos, hogy most az M sorozatú kondicionálókra van a legnagyobb kereslet. Ezeket az egységeket szabványos lakásokhoz és vidéki házakhoz tervezték. Ugyanakkor beltéri egységeik különböző módosításai vannak – a “standardtól” a “deluxe”-ig. Ezért kiválaszthatja az Ön igényeinek és költségvetésének leginkább megfelelő modellt. Magától értetődik, hogy a beltéri egységek nemcsak falra szereltek, hanem padlóra szereltek, kazettásak vagy csatornásak is lehetnek.

A Mitsubishi Electric lakossági légkondicionálók külső egységei egészen eltérő teljesítményűek lehetnek. Ha egy kis helyiség levegőjét kell lehűtenie, akkor elégedett lesz a 3,3 és 5 kw közötti teljesítményű készülékkel. Ha nagyobb területen kell dolgozni, nagyobb teljesítményű kültéri egységet vásárolhat, akár 15,5 kW-ig.

Továbbra is meg kell mondanom, hogy a cég termékeinek ára. Itt nem érheti meglepetés. Az üzletekben viszonylag olcsó háztartási sorozat képviselői találhatók, amelyekért 50 ezer körül kérnek. rubel. De ha egy nagy helyiség fűtésére és hűtésére van szüksége, akkor 80-90 ezer dollárt kell költenie. Ebben az esetben azonban sokkal stílusosabb beltéri egységet kap – nem rontja el a belső teret, hanem kiegészíti azt. A multi-split-rendszereket még drágábban adják el. De ez érthető, hiszen két vagy akár több beltéri egységgel rendelkeznek.

Hitachi

Értékelés: 4.8

Hitachi

Egy másik japán márka, amely nem tudta megállni, hogy ne kerüljön fel a listánkra. Ez egy nagy konglomerátum, amelyet 1910-ben alapítottak. Most már könnyebb megmondani, hogy mit nem gyárt, mint felsorolni az összes termékét. És minden, meglepő módon, szintén elektromos motorokkal kezdődött. A vállalat az alapítás évében három 5 literes teljesítményű motort gyártott. . minden egyes. És már 14 évvel később a vállalat dolgozói elektromos mozdonyokat szereltek össze. Egy idő után a vállalat háztartási gépek gyártásába kezdett. Különösen az elektromos hűtőszekrények kezdtek megjelenni, amelyek a japánok számára példátlan csodának tűntek.

Ha a klímaberendezésekről beszélünk, az első Hitachi légkondicionálót 1952-ben szerelték össze. A vállalat nagy figyelmet fordít erre az irányra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy most a japánok pontosan ebben az irányban keresik a legtöbb pénzt. Távolról sem. A vállalatot a fogyasztók sokkal inkább az elektromos szerszámairól ismerik. Úgy fogynak, mint a cukrot! Fúrógépek, rotációs kalapácsok, csavarhúzók, sarokcsiszolók, szúrófűrészek – úgy tűnik, mindent a vállalat gyárt. Ha az egyes elektromos szerszámok gyártóiról beszélünk, a Hitachi valószínűleg minden rangsorban jelen van. És ez a vállalat építőipari berendezéseket is gyárt – a Hitachi toronydaruk világszerte számos építkezésen láthatók.

De térjünk vissza a légkondicionáló rendszerekhez. A Hitachinak a legtöbb profitot a fél-ipari modellekből kell kihoznia. Inkább a hazai split-rendszerek érdekelnek minket. Az áruk nagymértékben változhat. A legnagyobb számú értékelés az áraggregátorokban összegyűjti, ahogyan nem nehéz kitalálni, a költségvetési modelleket. Például a Hitachi RAK-18PEC / RAC-18WEC nem marad sokáig a polcokon. Csak 33 ezerért. A vevő mind a hűtést, mind a fűtést megkapná. Ez utóbbi valamivel nagyobb, 2500 wattos teljesítményt nyújtana a 2000 wattos hűtőegységgel szemben. Ami az energiafogyasztást illeti, az 620W és 580W.

Még a legolcsóbb Hitachi légkondicionálók is többnyire pozitív referenciákat gyűjtenek. De minden vásárló észreveszi, hogy az ilyen osztott rendszerből hiányzik néhány funkció. Például nem minden ilyen készülék kap éjszakai üzemmódot, általában csak a drágább példányok rendelkeznek vele. Öndiagnosztikai hibák is előfordulhatnak. Ha a Hitachi közepes költségvetésű légkondicionálókról beszélünk, amelyeket 55-65 ezer forintért árulnak. Büszkélkedhetnek szellőztető üzemmóddal (fűtés és hűtés nélkül), szagtalanító szűréssel és sok más funkcióval.

Ha úgy döntött, hogy légkondicionálót vásárol, akkor nézze meg a japán Hitachi cég termékeit. Az ilyen eszközök fő megkülönböztető jellemzője a nagyfokú megbízhatóság. De éppen emiatt a japán márkájú légkondicionálók ára egy kicsit magasabb, mint egyes versenytársaké. És ha csendes modellt szeretne vásárolni, akkor több mint 50 ezer rubelt kell költenie. rubel, ami természetesen nem mindenkinek fog tetszeni.

anasonic

Értékelés: 4.7

Panasonic

Egy másik japán márka. A társaság alapításának időpontja 1918. év. Évekig a Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Csak 2008-ban nevezték át. A Panasonic csak egy védjegy volt, amely a XX. században a vállalathoz tartozott. Az általa forgalmazott termékeket főként csak az USA-ban értékesítették. Itthon például a japán gyártó termékei a National márkanév alatt voltak ismertek.

A vállalkozás története a konnektorokkal és dugókkal kezdődött. Kilenc évvel később a vállalat elindította a kerékpárlámpák gyártását. De a gyárnak lendületet adtak a rádióvevőkészülékek… 1931-ben bestseller volt – a technológiai fejlődés csúcspontja. Ezt követte az új gyárak építése teljesen új gyártási technológiával. Például 1935-ben az egyik gyárban elektromos motorok kezdtek legördülni a szerelőszalagról. Nevezhetjük az ipari berendezések gyártásának kezdetének is.

A legtöbben ismerik a Panasonic márkájú televíziókat, valamint az audio- és videóberendezéseket. Egy időben sok fogyasztó álmodott a Panasonic videokameráról, és néhányan közülük már használtak is ilyen készüléket! Nem szükséges beszélni a Panasonic videófelvevőkről – Oroszországban sok városi lakásban telepítették őket. És valakinek még egy pár “videokazetta-felvevője” is van! A japánok nem rossz tévékészülékeket gyártottak.

Most a helyzet sajnos megváltozott. A legkönnyebben a hajvágógépek, epilátorok, trimmerek és egyéb háztartási kisgépek találhatók meg üzleteinkben. A folyadékkristályos technológiára való áttéréssel a Panasonic TV-készülékek elvesztették vonzerejüket. De ez nem mondható el a légkondicionálók a. A japánok a XX. század közepén indították el termelésüket. A kínálat azóta jelentősen kibővült. A hazai split rendszereket az egész világon, így Oroszországban is forgalmazzák. Ugyanakkor a drága modelleket gyakorlatilag soha nem importálják hazánkba. A japán gyártó meglehetősen úgy vélte, hogy az oroszoknak költségvetési légkondicionálókra van szükségük, amelyek költsége nem több, mint 35-45 ezer 30 000 dollár. RUB. A drágább modellek érdekesek a bevásárlóközpontok, éttermek és más szervezetek tulajdonosai számára – más cégek termékeit kell figyelembe venniük.

A Panasonic légkondicionálók általában rendelkeznek az összes olyan funkcióval, amit elvárhat tőlük. Az ilyen készülékek például büszkélkedhetnek az éjszakai üzemmóddal, amikor a zajszint minimálisra csökken. Emellett szinte minden légkondicionáló rendszer rendelkezik párátlanítási funkcióval is. Ez azért fontos, mert az alacsony hőmérsékletű, párás levegő negatív hatással van az emberi egészségre.

Nehéz megmondani, hogy melyik légkondicionálóra van nagy kereslet. Az a helyzet, hogy több modell is ugyanannyi választ gyűjtött össze az áraggregátorokon. Ezek egyike a Panasonic CS/CU-BE25TKE. Ez a készülék 2500 W hűtési kapacitással rendelkezik. A fűtési teljesítmény még nagyobb – 3150 watt. Nem rossz számok egy 35 ezer forintba kerülő készüléktől. rubel!

Valójában sok orosznak egyszerűen nincs szüksége drágább példányokra. Kivételt képeznek azok az emberek, akiknek vidéki házuk van, nagy szobákkal. Valaki azonban vonzódik a közepes költségvetésű kondicionáló modellekhez, mert támogatják a Wi-Fi-n keresztüli irányítást. Ez lehetővé teszi, hogy elfelejtse a távirányítót, és csak az okostelefon segítségével válasszon ki néhány vagy más üzemmódot.

Fujitsu Általános

Értékelés: 4.6

Fujitsu Általános

Mint látható, a legtöbb légkondicionálót Japánban gyártják. Már több vállalatot is említettünk ebből az országból, és nem állunk meg ennél a pontnál! De ha a fent említett vállalatok különböző áruk gyártására szakosodtak, akkor a Fujitsu General egy olyan márka, amely alatt csak légkondicionálókat gyártanak. Termelésük magában foglalja mind a közönséges split-rendszereket, mind a teljes értékű multi-split-rendszereket, amelyek a nagy kereskedelmi területek tulajdonosainak, valamint mindenféle szellőztetőberendezésnek a figyelmét felkelthetik.

Természetesen a vállalat félig ipari légkondicionáló rendszereket is gyárt. Ezek mind az AirStage sorozat részei. Az ilyen légkondicionálókat építőipari vállalatok vásárolják. Ezek a készülékek egy nagy, többzónás rendszert alkotnak, amely a többszintes házban elosztja a hűvös levegőt. A sorozat junior tagjai a magánlakás-tulajdonosok érdeklődésére tarthatnak számot. Az ilyen rendszerek vásárlói nemcsak a tartósságot, hanem a maximális csendet is megjegyzik.

Ami a Fujitsu General split-rendszereket illeti, ezek igen eltérőek lehetnek. A cég választékában kazettás, padlós, fali, mennyezet alatti, sőt csatornás modellek is vannak. A hétköznapi vásárlók általában a falra szerelhető kondicionálók iránt érdeklődnek – sokan nem is tudják, hogy léteznek ilyen fajták.

Érdemes megjegyezni, hogy hazánkban a Fujitsu General gyártására szinte nincs kereslet. Ez azonban nem minden kondicionálót érint. A Fujitsu ASY7USBCW/AOY7USNC nevű modell igazi sláger lett. Sok vásárló választotta az árcédula miatt, amely nem haladja meg a 30 ezer eurót. RUB. Ezért a pénzért a cég egy kompakt kültéri egységet kínál, amely szinte nem rontja a ház megjelenését. A split-rendszerrel együtt egy belső blokkot és egy távirányítót is szállítunk. Ez utóbbi nemcsak gombokkal, hanem egy miniatűr kijelzővel is rendelkezik. Meg kell jegyezni, hogy a japán gyártónak a gazdaságosság érdekében le kellett mondania a párátlanításról és néhány más hasznos funkcióról. Nem szabad megfeledkezni az éjszakai üzemmódról, amelyben a készülék szinte teljesen csendes. Ami a hűtési és fűtési teljesítményt illeti, ez 2200 és 2300 watt.

Röviden, a Fujitsu General termékei nem okoznak komoly panaszokat. Ha ettől a cégtől vásárol légkondicionálót, aligha fog csalódni. De ne felejtsük el, hogy a kedvező árú modellek funkcionalitása erősen korlátozott. Ha vigyáz az egészségére, akkor jobb lenne, ha megnézné a split-rendszereket, amelyek ára 45 ezer $-tól kezdődik. rubel.

Toshiba

Értékelés: 4.5

Toshiba

Egy másik japán márka a mi értékelésünkben. És ez az egyik legrégebbi vállalat a kínálatunkban. Még 1875-ben alapították! Az alapítás dátumát azonban 1939-nek tekinthetjük – a tény, hogy a Tokyo Denki és a Shibaura Seisakusho egyesüléséből született meg a Toshiba.

Ha a Tokyo Denkiről beszélünk, ez a vállalat volt az első Japánban, amely izzólámpákat gyártott. Ami pedig a Toshibát illeti, termékválasztéka sokkal szélesebb lett. Sőt, a japánok még új technológiákat is elkezdtek fejleszteni. 1992-ben például a Time Warnerrel együttműködve létrehozta a DVD. A vállalat nagyszámú LCD kijelzőt is gyárt. Folytatva a számítógépes hardverek témáját, lehetetlen nem megemlíteni a merevlemezeket – a legmegbízhatóbbak a Toshiba gyártmányai.

A japán cég történetében sok szép pillanat volt. Például 1970-ben a vállalat létrehozta a világ első színes videotelefonját. A Toshiba volt az is, aki megalkotta a világ első notebookját. Az MPEG-4 grafikus tömörítési mechanizmust szintén a Toshiba fejlesztői találták ki.

Most a japán márka fokozatosan elhagyja a fogyasztási cikkek szegmensét. Egyre több termék készül az üzleti élet számára. Különösen a japán gyártók gyártanak banki berendezéseket és logisztikai rendszereket. Ezen túlmenően a Toshiba sok pénzt keres az elektromos alállomások berendezéseinek és vezérlőrendszereinek létrehozásával. Japánban számos nagyfeszültségű egyenáramú távvezetéket telepített a Toshiba. Ha a fogyasztói termékekről beszélünk, akkor a merevlemezek (beleértve a hordozhatóakat is), a videómegfigyelő rendszerek és általában véve minden, ami. A légkondicionáló rendszerek valamilyen oknál fogva üzleti megoldást jelentenek. Legalábbis a hivatalos oldalon ebben a kategóriában szerepelnek.

Ha a legolcsóbb fali kondicionálót keresi, nagy az esélye, hogy a Toshiba által készített terméket választja. Tény, hogy a legolcsóbb modellek ára mindössze 21.000. rubel! A Toshiba RAS-09U2KHS-EE például ilyen árcédulával rendelkezik. Érdekes, hogy számos paraméter szerint ez a kondicionáló nem rosszabb, mint sok versenytársa. A készülék például akár 25 négyzetméternyi terület fűtésére és hűtésére is képes.. Nem rossz szám! A hűtési teljesítmény itt 2600 watt, a fűtési teljesítmény pedig 200 wattal több. És ha más olcsó légkondicionálóknak nem lehet funkciója a levegő párátlanítása, akkor itt van. Az öndiagnosztikai funkcióról sem feledkezhetünk meg. Egyszóval, a Toshiba egy kiváló készüléket kapott, amelyet csak olyan szakember bírálhat, aki első kézből ismeri sok más légkondicionálót. Nem véletlen, hogy az áraggregátorokon található értékelések túlnyomó többsége a legjobb minősítésű.

Talán egyáltalán nem meglepő, hogy sok, hazánkban értékesített légkondicionálót a japán Toshiba gyárt. Hogyan lehetséges, hogy ne vásároljunk egy ilyen olcsó készüléket?? Az egyetlen kínos dolog a telepítés nehézsége, ami minden légkondicionálóra jellemző. És a nyár számos régiójában hazánkban nem túl hosszú, valaki elegendő még egy ventilátor ebben az időszakban. oktatás 1 A nyár nem túl hosszú.

Meg kell jegyezni, hogy a Toshiba vállalat nem csak hazai split-rendszereket gyárt. Választékában kereskedelmi használatra szánt eszközök is vannak. Japánban és néhány más országban pedig a többzónás VRF-rendszerek népszerűek. Nagy épületek építésénél használják őket.

Hyundai

Értékelés: 4.4

Hyundai

Még egy képviselője a minősítésünknek, amely elsősorban az autók gyártásához kapcsolódik. És végül, ez nem egy japán vállalat. A Hyundai egy dél-koreai márka, amelyet 1947-ben alapítottak. Eredetileg autójavító műhely volt. Később teljes értékű, különféle tevékenységeket folytató chaebollá fejlődött. Ezenkívül fokozatosan Korea legnagyobb chaeboljává vált! A legtöbb pénzt az építkezés hozta össze. Az egyik Chaebol vállalat 400 kilométeres autópályát épített Busan és Szöul között.

A huszadik század végén bejelentették a vezetés jelentős átalakítását. Ennek eredményeképpen az összes olyan vállalat, amely a chaebol része volt, független vállalattá vált. Minden Expertology-olvasó jól ismeri a Hyundai Motor Group termékeit – ezek minden bizonnyal autók. Lehet, hogy egy másik vállalat termékeit is megtalálja a számítógépében: Hynix RAM. Egy másik vállalat pedig éghajlati berendezések létrehozásával foglalkozik.

A Hyundai hazai split-rendszerek általában nagyon alacsony árcédulával rendelkeznek. Gyakrabban 15-20 ezerért lehet ilyen légkondicionálót vásárolni. rubel. Természetesen nem szabad egy ilyen eszköztől példátlan képességeket várni. Vegyük példaként a Hyundai HSH-S091NBE-t. A készülék hűtési teljesítménye eléri a 2638 W-ot. A fűtés tekintetében 2 814 wattos kapacitással rendelkezik. Ventilátorként is használható, hűtés vagy fűtés nélkül. Természetesen a beállított hőmérséklet automatikus karbantartásáról sem feledkeznek meg. A kondicionáló vezérléséhez egyébként egy apró távirányítót használnak, amelyen több gomb és szegmenskijelző található. Az emberek csak a készülék párátlanítási módjára panaszkodhatnak. Itt van, de amikor aktiválva van, a kondicionáló csak 0,8 l. nedvességet képes eltávolítani a levegőből óránként. Higgye el, a drágább modellek többre képesek.

Érdekes, hogy a koreaiak nem csak osztott rendszereket gyártanak. Egyes orosz üzletekben Hyundai monoblokkok találhatók. És természetesen nem a számítógépekről beszélünk. A monoblokk egy hordozható légkondicionálót jelent. Bármelyik helyiségben a padlóra helyezhető. Segítségével nemcsak a levegő lehűtése, hanem a hőmérsékletének növelése is lehetséges. És ha elégedett az eredménnyel, akkor a monoblokkot áthelyezheti egy másik szobába. Röviden, ez jó cucc, ami nem teszi tönkre az otthoni falat. De természetesen az ilyen kondicionálónak számos hátránya van. De ebbe a történetbe nem megyünk bele, mivel nem ez a cikkünk tárgya.

Ha megnézzük az árak aggregátorait, akkor a Hyundai kondicionálókra adott válaszok nagy számát mutatják. Ez azt jelenti, hogy az ilyen technikára van kereslet. És miért is ne?? Ritka eset, amikor mindössze 20 000 euróért egy Hyundai-t lehet vásárolni egyetlen darabért. Lehetőség van meglehetősen jó minőségű berendezések vásárlására. Ami a legszembetűnőbb, hogy szinte minden Hyundai klímaberendezés, még a legolcsóbbak is, kivételesen pozitív értékeléseket kapnak. Az emberek még a zajszintre sem panaszkodnak, ami sok olcsó klímaberendezésnél komoly probléma.

Electrolux

Értékelés: 4.3

Electrolux

Svédországot nemcsak az IKEA miatt ismerik az orosz fogyasztók. Svédországban van, ahol az Electrolux központja található. Ez az egyik legnagyobb fehéráru gyártó. 1910-ben alapították. A vállalat története a Lux porszívók gyártásával kezdődött. Fokozatosan ezek a készülékek Svédországon kívül is népszerűvé váltak. 1929-re a vállalatnak már több irodája és üzeme volt szerte a világon. Természetesen az eset nem korlátozódik a porszívókra. A hűtőszekrények akkoriban jöttek le a futószalagról. Néhányan elnyelőképesek voltak – gázzal, petróleummal vagy elektromossággal működhettek.

Az Electrolux termékek választéka most már hihetetlenül széles. A svédek elsősorban a nagy háztartási gépekre – hűtőszekrényekre, mosógépekre, mosogatógépekre, tűzhelyekre és páraelszívókra – összpontosítják figyelmüket. Kisgépeket is gyártanak, de gyakrabban harmadik fél márkái alatt. Tény, hogy az Electrolux évszázados története során számos más vállalatot – például a Zanussi-t és az AEG-t – magába olvasztott. Kiderült, hogy most már senki sem akadályozza meg a svédeket abban, hogy más márkákat használjanak, amelyeket egyes vagy más országokban sokkal jobban ismerhetnek a fogyasztók.

A világ első kompakt mosogatógépe, a világ első vezeték nélküli porszívója, a világ első gőzsütője, a világ első robotporszívója – mind az Electrolux gyártmányai. Sajnos a légkondicionálók világában az ilyen újítások nem figyelhetők meg. Feltűnő, hogy ezt az irányt a svédek másodlagosnak tekintik. Ezen a piacon nagyon nehéz versenyezni a japán vállalatokkal, amelyek már sokkal régebben foglalkoznak kondicionálók gyártásával. Azonban még mindig lehetséges megfontolni az Electrolux háztartási klímaberendezés megvásárlását. A legjobb dolog néhány olcsó split-rendszer. Például az Electrolux EACS-07HG2/N3 készülékért körülbelül 24 ezer dollárt kérnek. rubel. Ez a modell 2200 W hűtési kapacitással büszkélkedhet. A fűtési teljesítmény hagyományosan valamivel magasabb – 2400 watt. Egy ilyen készülék akár 15 m hosszúságú kommunikációt is támogat. Az A-besorolású készülék, és funkciói közé tartozik még az éjszakai üzemmód és az öndiagnosztikai funkció is. A klímaberendezés egy pár különböző szűrőt tartalmaz. Nemcsak tisztításra alkalmas, hanem a levegő párátlanítására is használható. Egy szóval, még egy kis pénzt Electrolux kínál egészen nem rossz kondicionáló. Ez szokatlan a vállalat számára. Ha megnézi a költségvetési mosógépeit és hűtőszekrényeit, azonnal észreveszi sok hiányosságukat.

Természetesen a svédek választékában is vannak drágább klímák. Nemcsak falra szerelt beltéri egységgel rendelkezhetnek, hanem mondjuk kazettás vagy akár padlóra szerelt beltéri egységgel is. Az ilyen eszközökre a kereskedelmi helyiségek tulajdonosai körében van kereslet. Az Electrolux cég pedig monoblokkos légkondicionálókat is gyárt. Fentebb már említettük, hogy miben különbözik egy ilyen készülék a hagyományos split-rendszertől.

Samsung

Értékelés: 4.2

Samsung

Ha megkérik, hogy nevezze meg a dél-koreai háztartási gépek gyártóit, akkor biztosan a Samsungot fogja említeni. A vállalat mostanában az Android-alapú okostelefonjairól ismert. Sok orosznak van otthon Samsung televíziója is. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a koreaiak csak ezekre a termékekre korlátozódnak. Ha a háztartási gépeket árusító üzletben sétál, porszívókat, mosógépeket, mikrohullámú sütőket és sok más Samsung által készített készüléket talál. Kínálatában légkondicionáló rendszerek is szerepelnek.

A Samsungot 1938-ban alapították. Most már egy teljes értékű konglomerátum. Néhány divíziója az építőiparban, a vegyiparban, az autógyártásban és a fogyasztói elektronikában tevékenykedik. És ha a Samsung magasépületeket épít, miért nem gyárt saját légkondicionálókat?? Természetesen a félig ipari légkondicionáló rendszerek nem találhatók meg a hagyományos üzletekben. A hivatalos oldalon azonban találhatunk róluk említést. Nos, az átlagfogyasztó a hagyományos osztott rendszerek irányába fog nézni. Sajnos a Samsung nem az a fajta vállalat, amely alacsony árcédulával hódítja meg a vásárlókat. Úgy tűnik, a vállalat nem az eladások fellendítésére törekszik. Legalábbis a mi országunkban nem. Itt egy Samsung légkondicionálóért nem kevesebbet kell fizetni, mint 30 ezret. Rubel. Ha pedig csendes és nagy teljesítményű készüléket szeretne, akkor 40-60 ezer rubelre lesz szüksége. rubel.

Lehetetlen, hogy külön egy légkondicionálót különítsenek el. Bár a modellek közül egyik sem nevezhető teljes értékű slágernek. Egy időben a Samsung AR07HQFSAWKNER split-rendszerre nagy volt a kereslet. Mostanra azonban elavultnak ismerik el, gyártását leállították. Helyette egyszerre több új modellt is piacra dobott. Néhányan közülük akár 30 négyzetméteres helyiség levegőjét is képesek lehűteni.. Emellett szinte minden Samsung légkondicionáló képes a levegő párátlanítására is. Legtöbbször meglehetősen csendesek. Éjszakai üzemmódban pedig egyáltalán nem hallhatóak. Egyszóval, a dél-koreai cég újdonsága megfelel a modern fogyasztó minden kívánságának, ami nem tud csak örülni. Ha alacsonyabb lenne az árcédulájuk..

LG

Értékelés: 4.1

LG

Egy másik dél-koreai vállalat az értékelésünkben. A vállalatot 1947-ben alapították, amikor a Lak Hui Chemical Industries-t bejegyezték. A jövőben ez a vállalat különböző háztartási vegyi anyagokat és kozmetikai termékeket fog gyártani. Az első terméke egy arckrém volt, a legnépszerűbb pedig valószínűleg a fogkrém. Ez a vállalat műanyaggyártással is foglalkozott. Ami a háztartási készülékeket illeti, azokat az 1958-ban alapított Goldstar gyártotta. A jövőben a két vállalat egyesült az LG Csoport egyesült vállalatává. Ez 1995-ben volt.

Az évek során a Goldstar és az LG mindenféle készüléket gyártott. Minden a tranzisztoros rádiókkal kezdődött – ebben az értelemben a vállalat története hasonló a Sony történetéhez. Ezután kezdődött meg a ventilátorok, vezetékes telefonok, hajszárítók, hűtőszekrények, televíziók és sok más dolog gyártása. Az LG Group egy nagyon nagy vállalat, amelynek székhelye Szöulban található. Továbbra is egyszerre több iparágra specializálódik. Egyik ága a petrolkémiai iparban, egy másik a gépgyártásban, az LG Electronics pedig a folyadékkristályos és OLED-televíziókészülékek, porszívók, hűtőszekrények és egyéb háztartási gépek terén ismerős számunkra. Az LG szintén nagyszámú légkondicionálót gyárt minden lehetséges fajtából.

Ha csak a hazai split-rendszerekről beszélünk, akkor ezek közepes árcédulával, nagy megbízhatósággal és nem rossz teljesítménnyel rendelkeznek. Egy LG B09TS például egy akár 25 négyzetméteres helyiség levegőjét is képes lehűteni.. A készülék 729 watt villamos energiát használ. A készülék automatikus üzemmódban képes fenntartani a beállított hőmérsékletet, éjszaka a legcsendesebb program aktiválódik. Ennek a modellnek a hűtési teljesítménye 2700 watt. Természetesen fűtés is rendelkezésre áll. Mindezt mindössze 37 ezer forintért kínálják. rubel. Drága? lehet. De olyan készüléket fog kapni, amely csak ötcsillagos értékeléseket gyűjt. Nos, és ha egy kevésbé nagy helyiségben van szükség hűtésre, akkor könnyen megtalálhatja az LG légkondicionálóját 28-30 ezer körüli árkalkulációval. rubel.

Meg kell jegyezni, hogy az LG választéka nagyon széles. Még ha nem is beszélünk kazettás, padlós és egyéb osztott rendszerekről. Nagyon különböző fali belső egységgel rendelkező modelleket találhat. Ez nem feltétlenül fehér termék lesz – találhat más színű blokkot is, hogy illeszkedjen a belső térhez. Nos, mit mondjak, az egyik kondicionálónak van egy belső blokkja, amely egy kép formájában készült! természetesen saját fényképet is elhelyezhetsz ebben az egységben, például egy családi fotót. Valószínűleg a legjobb módja a légkondicionáló álcázásának!

BALLU

Értékelés: 4.0

BALLU

Ballu – ez a fő az éghajlaton. Legalábbis így hangzik a cég szlogenje. Ebből látható, hogy ez a vállalat kizárólag klímaberendezésekre specializálódott. Természetesen nem csak néhány háztartási légkondicionáló rendszert gyárt. A hivatalos honlapon fél-ipari modellekről olvashatunk, amelyek az építőipari vállalatok érdeklődésére tarthatnak számot.

Jelenleg a vállalat évente mintegy 7 millió darab klímaberendezést gyárt. Ezek mind nagy teljesítményű fél-ipari kivitelek, mind pedig háztartási modellek. A berendezéseket a világ számos országába szállítják. A vállalat számos stratégiai partnerrel is büszkélkedhet, amelyek közé tartozik még az M.V. Lomonoszovról elnevezett Izsevszki Állami Műszaki Egyetem is.. Kalashnikova . Biztos lehet benne, hogy a Ballu a jövőben is folytatja a termékinnovációt. A Ballu jelenleg 46 saját szabadalommal rendelkezik egyedi fejlesztésekhez, de a jövőben biztosan lesznek még továbbiak is.

Korábban már említettük egy olyan monoblokk létezését, amely bármely helyiség levegőjének hűtésére használható. A legolcsóbb ilyen típusú készülékeket a Ballu gyártja. Ettől a cégtől mindössze 13-15 ezerért vásárolhat egy monoblokkot. rubel. A méretével is meglepő lesz, a maximális tömörséget kínálva! Az ilyen készülék azonban csak a levegőt hűti, a fűtőelemek nem illeszkednek bele. Azonban a fűtőberendezés szerepét betöltő monoblokkokat is gyártanak. Csak sokkal többe kerülnek.

Ha a Ballu split rendszerekről van szó, akkor majdnem olyan jók, mint a nagyobb cégek versenytársai. A legtöbb rendelkezésre álló modell becsült értéke 25-35 ezer forint. rubel. Gyakran csak ötcsillagos értékeléseket kapnak, mert az ügyfelek egyszerűen nem tudják, hogy mi miatt panaszkodjanak. Például a Ballu BS

 • -A 12HN1/EE/EU hűtőteljesítménye 3200 W (és ugyanez a fűtőteljesítmény). Ami a fogyasztást illeti, az 990 W. Nem sok, de a levegő hőmérséklete néhány perc alatt megfelelő értékre csökken. Ez a légkondicionáló szellőztető üzemmóddal és párátlanítási funkcióval is büszkélkedhet. Nem szabad megfeledkezni az éjszakai üzemmódról, amelyben a készülék megpróbál minimális zajt kibocsátani. Egy ilyen légkondicionálót pedig mindössze 30 ezer euróért lehet megvenni. rubel! És néhány internetes boltban még előnyösebb vásárlást is lehet végezni!

  Azt gondolnánk, hogy a Ballu nem fog nagy választékot kínálni. De nem, ami a választék szélességét illeti, ez a vállalat nem rosszabb az LG-nél, a Mitsubishinél és más légkondicionálók gyártóinál. Találhat magának egy belső egységet, amely egyáltalán nem rontja el a belső teret. Bár el kell ismerni, hogy a vállalat kevesebb figyelmet fordít a fekete színű belső blokkal ellátott légkondicionálókra. A Ballu egyelőre nem törekszik arra sem, hogy Wi-Fi vezérlést adjon a termékeihez. Legalábbis a hazai légkondicionáló rendszerekben ez a funkció elég ritka.

  Midea

  Értékelés: 3.9

  Midea

  Alapvetően koreai és japán gyártókból áll a minősítésünk. Csak egy svéd céggel hígul. Az USA-beli cégeket csak azért nem említik, mert a kondicionálók másik kontinensre történő szállítása nagyban befolyásolja az árcédulájukat – hazánkban kevéssé keresettek. És mi a helyzet a kínaiakkal? Légkondicionálókat is gyártanak? Igen, de viszonylag nemrég kezdték ezt az üzletet. Míg a legjobb az összes ezen a piacon mutatja Midea. Valójában a vállalat neve Guang Dong Midea Electric App

 • A légkondicionálónak van egy éjszakai üzemmódja, amelyben a készülék egyáltalán nincs jelen., de mostanra már mindenki megszokta a rövidített nevét.

  A vállalatot 1968-ban alapították. Azonnal hozzálátott különféle elektromos készülékek, köztük háztartási készülékek gyártásához. Termékkínálatában most kompresszorok, mindenféle elektronika és természetesen légkondicionáló berendezések szerepelnek. A ventilátorok kerülnek a legkevesebb pénzbe. A termelésük ésszerűsített. Az ilyen eszközök minimális árcédulával rendelkeznek, de nem szabad hihetetlen technológiát várni tőlük. Természetesen sokaknak nem elég egy ventilátor. Ebben az esetben meg kell fontolnia a Midea légkondicionáló megvásárlásának lehetőségét. Általában körülbelül 19-25 ezer dollárba kerül egy split-rendszer megvásárlása ezen a márkán belül. RUB. Az emberek nem figyelnek a drágább modellekre. Tényleg, miért vásároljunk drága kínai terméket, ha ennyi pénzért egy japán vagy koreai cégtől kiváló változatot találhatunk?? Itt rejlik a vevő fő hibája.

  Az olcsó Midea légkondicionálók nem nevezhetők rossznak. De van néhány kérdés a megbízhatóságukkal kapcsolatban. Ha figyelmesen elolvassa a véleményeket, akkor könnyen találkozhat a különböző meghibásodások leírásával, amelyek a működés során felmerülnek. Bár a jellemzők alapján nem lehet azt mondani, hogy az ilyen légkondicionálók nem elég jók. Sok modell képes nagy helyiségek levegőjének hűtésére; éjszakai üzemmóddal is rendelkeznek. Képesek fűtésre is. Egyes modellek olyan fűtési kapacitással rendelkeznek, hogy úgy tűnik, a helyiséget természetes szaunává változtatják!

  Sajnos a kínai gyártó a kedvező árú légkondicionálókban rossz minőségű alkatrészeket használ. És csak a 45-60 ezer rubelbe kerülő eszközök képesek fűteni. nagyon sokáig fog működni. De, mint már mondtuk, nem mindenkinek éri meg egy ilyen gépet vásárolni.

  Következtetés

  Most már tudja, hogy mely légkondicionáló gyártók számítanak a legjobbnak a maguk nemében. Azt hiszem, ez a lista még évekig aktuális marad. Természetesen új vállalatok lépnek be a légkondicionáló piacra, köztük kínaiak is. De nem valószínű, hogy az elkövetkező években bebizonyítják értéküket.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: