Top 5 monolitikus kvarc fűtőberendezés

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

A felülvizsgálat főszereplői monolitikus típusú kvarcfűtőtestek. Kompakt és gazdaságos alternatívái az olajradiátoroknak, konvektoroknak, ventilátoros fűtőtesteknek és más háztartási fűtőtesteknek.

Az egyes modellek kiválasztásakor megvizsgáltuk a márka népszerűségét, a tervezés biztonságát és praktikusságát, valamint a készülék energiahatékonyságát. Az egyik legfontosabb kritérium, hogy a jelöltek a mi értékelésünkben a gyakorlatiasságuk volt, nevezetesen, hogy a fűtőtestek hogyan viselkednek a valódi otthoni munka körülményei között a fogyasztók számára. Ehhez információkat vettünk a felülvizsgálati oldalakról, a Yandex piactérről, a Yandex.a piacról, tematikus fórumokról és más nyilvános forrásokból.

Hogyan válasszunk egy monolitikus kvarc fűtőberendezést?

A megfelelő kvarc monolitikus fűtőberendezés kiválasztásához a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 1. Használható terület.
 2. Telepítési módszer.
 3. További lehetőségek.

Használható terület– A monolitikus kvarcfűtőtest kiválasztásának egyik legfontosabb kritériuma. A háztartási piacon vannak olyan modellek, amelyeket egy 10 és 30 m² közötti területű helyiség fűtésére terveztek. A készülék teljesítménye a fűtőteljesítménytől, a tábla méretétől és a sugárzó felület minőségétől függ. Az olajtüzelésű fűtőtestekkel vagy sugárzó fűtőtestekkel ellentétben nincs közvetlen összefüggés a teljesítmény és a hasznos terület között. A megfelelő modell kiválasztásához követnie kell az adott gyártó ajánlásait. A műszaki értékelést és az ajánlott fűtési területet lásd a fűtőberendezés csomagolásán.

Telepítési módszerA monolitikus lemezek két kategóriába sorolhatók – helyhez kötött és kombinált lemezek. Az első lehetőség a fűtőtest merev rögzítését biztosítja a falra konzolok segítségével. Egyes modellek lehetővé teszik a szobában való mozgást egy speciális állvány segítségével (általában külön megvásárolható). A falra szerelésnél érdemes figyelembe venni az egyes táblák súlyát, amely átlagosan 10 és 13 kg között mozog.

További lehetőségekÉrdemes megjegyezni a beépített túlmelegedés elleni védelmet, valamint a készüléken lévő gomb (billenőkapcsoló) jelenlétét. Az alapmodellekből ez hiányzik, ezért közvetlenül a hálózathoz vannak csatlakoztatva, ami nem túl praktikus. Ha fűtőtestet telepít fürdőszobába vagy fürdőszobába, keressen megfelelő vízállósági osztályú modelleket.

Érdemes megfontolni a készülék termosztáton keresztül történő csatlakoztatásának lehetőségét is, ami jelentősen csökkenti az energiaköltségeket (akár 40-50% -kal), gazdaságos fűtést biztosítva.

Olvasson tovább  Top 20 légkondicionáló egység

A megfelelő kvarc monolitikus fűtőberendezés sok éven át kellemes meleget biztosít, miközben minimális villamos energiát fogyaszt.

Top 5 monolitikus kvarc fűtőberendezés

5 jelöltet választottunk ki a népszerű orosz gyártók közül a minősítéshez. Tekintettel a tételek kis számára, nem osztjuk őket kategóriákba, hanem a fűtőtesteket ár szerint növekvő sorrendben rangsoroljuk. Ez az elrendezés semmiképpen sem jelenti a drágább modellek előnyét az olcsóbbakkal szemben. Minden egyes vizsgált fűtőberendezésnek megvannak a maga jellemzői és előnyei, amelyek megkülönböztetik a termékcsoporton belüli társaitól. Gyakorlatilag a felmérésünkben szereplő jelöltek mindegyike megkapta a “Vevő választása” jelzést a Yandex Piactéren.Piac. Ez a fogyasztók nagyfokú bizalmát, valamint a fűtőberendezések megbízhatóságát és praktikusságát jelzi.

Jelölés Helyszín Név Ár
Top 5 monolitikus típusú kvarc fűtőberendezés 1 EKSO-380 3 290 €
2 KeramoQuartz 30×60 3D 400 W 2 750 €
3 TepEco bazalt adalékkal 3 000 €
4 ThermoQuartz TK300 3 690 €
5 Nikaten NT 500 6 980 €

EKSO-380

Értékelés: 4.9

EKSO-380

Az EKSO 380 fűtőberendezés megnyitja felülvizsgálatunkat. A modellre öt év gyártói garancia vonatkozik, és a gyártó által megadott élettartam legalább 25 év.

Monolitikus szerelőlemez további peremkerületi burkolat nélkül. A króm-nikkel fűtőelem belsejében. A készülék külső része domború alakú, ami nemcsak esztétikus megjelenést kölcsönöz a terméknek, hanem a lemez hasznos felületének növelésével a hőteljesítményt is növeli.

A mindössze 380 Watt/óra teljesítményű termék 18 m²-es területet fed le, ami nagyon magas hatékonyságot biztosít.

Hátul gyári konzolok vannak a főzőlap falhoz rögzítéséhez. A fűtőberendezés mobilitásához külön is vásárolhat kerékállványt.

A készülék előnyei között a felhasználók a gyors bekapcsolási időt, a gazdaságos energiafogyasztást, a vonzó megjelenést és a gyors és gazdaságos működést említik. Néhány vásárló szerint a hátrányok közé tartozik, hogy nincs szegély a sarkok és élek védelmére, és nincs rögzítőkészlet.

A kis méret, a jó hatékonyság és a megfizethetőség az EKSO-380 kvarc monolit fűtőberendezést árkategóriájában az egyik vezető termékké tette.

Előnyök

 • Alacsony energiafogyasztás.
 • Legfeljebb 18 m² hasznos terület.
 • Mobil (az alapot külön kell megvásárolni).

Hátrányok

 • A lemez szélein nincs védőszegély.
 • Nincs fali rögzítő készlet (a felhasználói vélemények szerint).

Keramo Quartz 30×60 3D 400 W

Értékelés: 4.8

KERÁMIA KVARC 30X60 3D 400 WATT

A következő fűtőberendezés a Keramo Quartz 30×60 3D 400W. A készülékre 3 év hivatalos gyári garancia vonatkozik, és a gyártó szerint a várható élettartam korlátlan.

A 60×30 cm-es szabványméret felhasználásával készül, a mag anyaga égetett agyag és kvarchomok keveréke. A kerület körül szegélyezés található, amely megvédi a deszka sarkait és széleit a forgácstól.

Olvasson tovább  8 legjobb TV állvány

A modell jellegzetessége a külső panel eredeti 3D-s kialakítása. A speciálisan alkalmazott geometriai minták és a megfelelő színválasztás háromdimenziós képet eredményez, amely esztétikus megjelenést kölcsönöz a terméknek.

A fűtőteljesítmény 400 watt, és a készüléket körülbelül 8 négyzetméter alapterületű helyiségfűtőnek tervezték. A fűtőberendezést úgy tervezték, hogy levegőérzékelővel ellátott termosztáttal együtt működjön (külön megvásárolható).

Opcionális tartozékként a felhasználó megrendelheti a fűtőállványt kerekekkel a hordozhatóság érdekében.

A készülékek tulajdonosai megjegyzik a fűtőberendezés stílusos megjelenését, a zajtalan működést, a helyiség gyors felmelegedését és a villamos energia gazdaságos felhasználását. Nem azonosítottak kritikus hátrányokat, csak néhány felhasználó jegyezte meg a kis fűtőfelületet.

A KeramoQuartz 30×60 3D 400W-os kvarc fűtőtestet minden olyan felhasználónak ajánljuk, aki stílusos, gazdaságos és olcsó fűtőforrást szeretne egy kis helyiségbe.

Előnyök

 • Fém szegély a tábla szélén.
 • Kerekes állványra szerelhető.
 • Vonzó megjelenés.
 • A fürdőszobában is felszerelhető.

Hátrányok

 • Kis fűtőfelület (felhasználói visszajelzések szerint).

TeplEko bazalttal

Értékelés: 4.7

HeatEco bazalt betéttel

A TeplEko monolitikus kvarc fűtőtestek orosz gyártója új elektromos radiátor modellt adott ki olaj nélkül, bazalt hozzáadásával. A modell egy lapos lemez, a kerületet körülvevő fémszélekkel. Az előlapon geometrikus mintázatú dombornyomás található.

A fűtőberendezés egyik legfontosabb előnye a bazalt jelenléte, amely jelentősen növeli a tábla mechanikai szilárdságát.

Tartalmazza a dugót és a be-/kikapcsolót. A fűtőtest közvetlenül a hálózatról táplálható, dugó használata nélkül (ez akkor fontos, ha a készüléket falba épített csatlakozókkal ellátott, fedett kábelezéshez készítették elő).

A 400 W-os fűtőelem teljesítménye lehetővé teszi egy legfeljebb 8 m²-es helyiség fűtését.

A fali rögzítés a három mellékelt fali konzollal lehetséges.

A pozitív szempontok között a felhasználók megjegyzik a fűtőberendezés alacsony költségét, a fém szegélyek jelenlétét és a jó hőátadást. A hátrányok közé tartozik a hanyag töltés és a hosszú bekapcsolási idő.

Az egyszerű kialakítás, a nagy tartósság és az alacsony költség a TeplEko bazalt fűtőberendezést az árkategória vezetői közé emelte.

Előnyök

 • Bazalt a tányérban.
 • Nagy hőteljesítmény.
 • Közvetlenül csatlakoztatható dugó nélkül.
 • Támogatja a termosztáton keresztüli működést.

Hátrányok

 • Egy rövid hálózati kábel.
 • Hanyag megjelenés (a fogyasztói visszajelzések szerint).

Thermo Quartz TK300

Értékelés: 4.7

Thermo Quartz TK300

A következő modell a listánkon a ThermoQuartz TK300. A fűtőtestet mesterséges kőből készült monolitikus panelként gyártják, amely kvarc homokból áll.

A modell szabványos mérete 60×30 cm, és 300 wattos teljesítménye elegendő egy 10 négyzetméteres helyiség fűtéséhez. A tábla kerületét alumínium profil szegélyezi, és a szerkezetet tömítettek.

A páratartalom-ellenállás a fűtőberendezés egyik legszembetűnőbb jellemzője. A lemez felületén kiömlött víz nem szívódik fel. Ez lehetővé teszi, hogy telepítse a készüléket a fürdőszoba fűtéséhez.

Olvasson tovább  9 legjobb elektromos függönyrúd

A készülék belsejében egy szénfűtés található, amely “puha” és egészséges hőt ad.

Sok hasonló termékkel ellentétben a fűtőberendezés belső hőmérséklet-érzékelővel rendelkezik. Amikor a hőmérséklet eléri a 90 fokot, a készülék automatikusan kikapcsol, és amikor a hőmérséklet +60 fokra csökken, újra bekapcsol. Az eredmény energiamegtakarítás a beépített szonda nélküli modellekhez képest. A 40%-os vagy annál nagyobb megtakarítás elérése érdekében ajánlott egy külső termosztát beszerzése és a panel csatlakoztatása ezen keresztül.

Többféle dekorációban kapható, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy a fűtőtestet a szoba dekorációjához igazítsa.

Hermetikus kivitel, elegáns megjelenés, nagy hőteljesítmény és beépített hőmérséklet-érzékelő a fűtőtest előnyei. Nem azonosított kritikus hibák.

A ThermoQuartz TK300 az egyik legjobb monolitikus kvarc fűtőberendezés a piacon, ezért ezt a modellt minden olyan felhasználónak ajánljuk, aki nem csak megbízható és energiatakarékos készülékeket szeretne kapni, hanem egy stílusos belsőépítészeti darabot is.

Előnyök

 • Fényvisszaverő fólia képernyő mellékelve.
 • Szén fűtőberendezés.
 • Beépített hőmérséklet-érzékelő, amely felügyeli a fűtést.
 • Stílusos külső.
 • A fürdőszobában is felszerelhető.
 • Kerületi profilozott alumínium keret.

Hátrányok

 • nem figyeltek meg.

Nicaten NT 500

Értékelés: 4.7

NIKATEN NT 500

Befejezi a monolitikus kerámia fűtőtestek felülvizsgálatát Nikaten NT 500 a krasznodari gyártótól. A hivatalos garancia 5 év, a becsült élettartam legalább 15 év.

120 x 40 cm-es méretben kapható, így nagyobb felületet fűthet, mint egy hagyományos 60 x 30 cm-es főzőlapon. A fűtőteljesítmény 500 watt, ami elegendő legfeljebb 10 m²-es helyiségek fűtéséhez, 2 méteres normál belmagasságig.7 .

A modell sajátossága – hamis lepel a hátsó falon. A panel teljes vastagságát 4 cm-re növeli, de megakadályozza, hogy a fűtőtestet a falhoz rögzítsék. A motorháztető a légtömegek konvekciós fűtésével működik, így növeli a helyiség fűtésének hatékonyságát.

A fűtőtest falra szerelhető konzolokkal vagy kerekes állványra (külön rendelhető). Külső termosztát használata esetén az átlagos napi villamosenergia-fogyasztás 3.5 kWh, ami a lehető leggazdaságosabbá teszi a helyiségek fűtését.

A tulajdonosok megjegyzik a gyors felmelegedést (akár 20 perc) és a nagy felületű panel nagy hőelvezetését. Egyes fogyasztók hátrányai közé tartozik a túl magas költség, valamint a termék nagy súlya, ami a szokásos rögzítőkészlet helyett megerősített kötőelemek beszereléséhez vezet.

A magas építési minőség, a stílusos megjelenés és a gazdaságos energiafogyasztás a Nikaten NT 500 kvarc monolitikus fűtőberendezést nemcsak a mi rangsorunkban, hanem a termékcsoportjában is az egyik vezető termékké tette.

Előnyök

 • Modern megjelenés.
 • Gyorsan üzemmódba kapcsol.
 • Termosztáton keresztül csatlakoztatva alacsony energiafogyasztás.

Hátrányok

 • Túlárazott.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: