11 hálózsák

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánt és nem minősül vásárlási útmutatónak. Szakértői tanácsadás vásárlás előtt.

A legjobb hálózsákok rangsora

amp Night
 • fe
 • amp Merseyamp Oimyakon
  jelöléshelyszíntermék neveár
  A legjobb kemping hálózsákok1Alexika nyári széles plusz5 599€
  2Marmot NanoWave 45 Reg5 600€
  3Husky Mini (2008)7 010€
  4
  3 042€
  A legjobb trekking hálózsákok1Deuter Astro 25012 290€
  2Alexika Mega
 • ght
 • 4 239€
  3
  3 300€
  Top utazási hálózsákok téli utazásokhoz1Husky Büszke14 890€
  2Alexika Aleut7 439€
  3
  3 822€
  4Marmot CWM Mem
  ain Reg
  62 018€

  A legjobb kemping hálózsákok

  Alexika nyári széles plusz

  Értékelés: 5.0

  Alexika nyári széles plusz

  Legyünk őszinték: az Alexika Summer Wide Plus a legjobb kemping hálózsák a piacon jelenleg. Igen, nagy súlya van, körülbelül 2,2 kg-nak felel meg. Igen, az összecsukott méretek sem kedveznek az ergonomikus szállításnak (33×25 centiméter). De a felső rétegtől az utolsó zárig minden jól van elkészítve, ami sokkal fontosabb, mint a szállítás kényelme.

  A Summer Wide Plus lényegében az első és az utolsó egyetlen széles zsák teljes hosszában, így be lehet burkolózni bele, mint egy hagyományos takaróba. 195 centiméteres magasságra tervezték, jó 100 centiméteres váll- és lábszélességgel. A bélés külső és belső oldala szabványos poliészterszövetből (190T és 190T Diamond RipStop) készül, de közöttük van egy nem egészen tipikus pamut “réteg” APF-Isoterm 3D 200 (2×100) g/m szigeteléssel2.

  Most térjünk rá a lényegre. Ez a hálózsák, bár tisztán nyári kempingmodellként van pozícionálva, -13 Celsius-fokos hőtűrési határértékkel rendelkezik, és 2-7 Celsius-fokos komfort-hőmérséklet-tartományt biztosít. És ha figyelembe vesszük, hogy ennek a hálózsáknak az ára összehasonlítható a Husky Mini árával, az első helyezés odaítélésének jogosságának kérdése önmagában eltűnik.

  Előnyök

  • nagyszerű ár;
  • a kivitelezés és a felhasznált anyagok magas minősége;
  • Nagy teljesítményű szigetelés, amelyet úgy terveztek, hogy ellenálljon a jelentős hőmérséklet-ingadozásoknak;
  • Rendkívül nagy kibontott méretek (195 centiméteres magasság esetén).

  Hátrányok

  • Nagy súly (még jó termikus tulajdonságok mellett is).

  Marmot NanoWave 45 Reg

  Értékelés: 4.9

  Marmot NanoWave 45 Reg

  A Marmot NanoWave 45 Reg teljesítményét tekintve szinte teljesen megegyezik a Husky Mini társával, és csak egy szerényebb hőmérséklet-tartományban különbözik tőle. A gubózsák mindkét külső rétege vízlepergető poliészterből készült, amely nem párosul a membrán anyagával, hogy biztosítsa a nedvesség hatékony, egyirányú elvezetését a belsejéből. Egy nyári hálózsák esetében azonban nem olyan fontos..

  …mint a Marmot NanoWave 45 Reg. Összehajtogatva 28×15 cm-es, és mindössze 820 grammal növeli a hátizsák súlyát. Kihajtott méretét tekintve ezt a hálózsákot 183 centiméteres magasságig tervezték, így a vállöv és a lábak számára elegendő helyet biztosít (kb. 80 és 50 centiméter). Bár azonos a fent említett termékkel, a NanoWave 45 Reg alacsonyabb ára miatt győz, ezért a végső értékelésben a második helyet foglalja el.

  hátrányok

  • vonzó ár;
  • Alacsony súly (mindössze 820 gramm);
  • kiváló minőségű kivitelben;
  • jó méretválaszték.

  hátrányok

  • közepes hőmérsékleti teljesítmény.

  Husky Mini (2008)

  Értékelés: 4.8

  Husky Mini (2008)

  A Husky cég teljes értékű kemping hálózsákja, amely megérdemli a helyet a kiváló gyártási minőség és a kísérő teljesítmény rangsorában. A “Mini” előtag ellenére a hálózsák nagyon jelentős hosszúságú és szélességű tartalékkal rendelkezik (220x85x52 centiméter), ami rugalmassá teszi a különböző magasságú és testalkatú felhasználók számára. A komfortérzet itt 8 és 12 Celsius-fok között mozog, míg a szélsőséges hőmérsékleti érték -3 fok közelében van. Az ilyen figurák talán nem jelentenek nagy menekülést az esetleges hideg tavaszok és késő őszök elől, de a célnak mindenképpen megfelelnek.

  A fogyasztók szerint a több mint 10 éves gyártási múlt ellenére a Husky Mini még mindig nagyon is él és virul, de az értékét tekintve megnőtt. Azonban ne csináljon nagy ügyet a jelenlegi árból – a minőség szempontjából ez a vásárlás az egyik legígéretesebbnek tűnik, még a mai versenytársak között is.

  Előnyök

  • Jó teljesítményjellemzők;
  • kiváló minőségű nejlon bélés és a zsák szintetikus sűrű szigeteléssel való töltése;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • optimális méretek.

  Hátrányok

  • nem a legszélesebb hőmérséklet-tartomány.

  Csavargó éjszaka

 • fe

  Értékelés: 4.7

  Tramp Night<li></div><p>fe” src=”/wp-content/uploads/2023/03/57116666197541-4111.jpg” title=”Csavargó éjszaka</p><li>fe”></p><p>A táska tervezésénél a hangsúlyt a kényelemre helyezték, egy kis “melegtartással” kombinálva. Jól alakult: mindenesetre az Éjszaka</p><li>A fe nagyon jó társ lesz a meleg nyári napokon rövid túrákon. De mitől lesz kényelmes?? Míg más modellek (például a Mersey) nejlont használnak a belsejükhöz, ez a modell puha flanelből készült. Ezenkívül a sűrű töltőanyagként használt szilikonbevonatú kolofilszál növeli a kényelmet.</p><p>A hőmérsékleti üzemmódok tekintetében Éjszaka</p><li>fe némileg veszít más versenytársakkal szemben, leginkább a szélsőséges. Itt 0 Celsius fok van, ami korlátozza a matrac használatát késő ősszel és kora tavasszal. Az árparaméter viszont a leginkább “csemege” a szegmensben: az ilyen vásárlásból származó megtakarítás legalább 2000 rubel lesz. Kiváló eredmény és következésképpen a legjobbak közé kerülés.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>vonzó ár;</li><li>magas fokú kényelem (hollofiber mint töltelék, nylon és flanel a bélésen);</li><li>190 centiméteres magasságig számolva.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nagy súly (2,2 kilogramm), gyenge hőtárolással.</li></ul><h2>A legjobb trekking hálózsákok</h2><h3>Deuter Astro 250</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Deuter Astro 250

  A nagyon könnyű és mégis hidegálló Deuter fejlesztés a nyári trekking hálózsákok szegmensének elismert vezetője. Az Astro 250 a -10 Celsius-fokig tartó hőmérséklet-állósága és szerény komfortfokozata révén különbözteti meg magát legközelebbi versenytársaitól. Ezt az anyagok gondos kiválasztása biztosítja, hogy a gubóban a lehető legnagyobb mértékben megmaradjon a hő, miközben a felesleges nedvesség távozik (“lélegző” funkció). A hőszigetelés szerepét ebben az esetben az RDS által tanúsított természetes pehely játssza.

  A Deuter Astro 250 méreteit 1,8 és 1,85 méter közötti magasságú és legfeljebb 75 centiméter vállszélességű emberek számára tervezték. Figyelemre méltó, hogy a hővisszatartás funkciójának ilyen ragyogó teljesítménye mellett ez a hálózsák a legkevesebbet nyomja: részesedése mindössze 820 gramm. Ez egy nagyszerű érték egy hosszú, hosszú távú túrához, mindenféle túrázási kihívással.

  Előnyök

  • nagyon kis súly (820 gramm);
  • jó belső hőtartás (akár -10 Celsius-fokos szélsőséges hőmérsékletig);
  • kiváló minőségű kivitelezés (természetes pehelypárna)
  • Optimális méretek kibontott és összehajtott állapotban.

  Hátrányok

  • nem azonosítják.

  Alexika Mega

 • ght

  Értékelés: 4.8

  Alexika Mega<li></div><p>ght” src=”/wp-content/uploads/2023/03/66316666197541-5311.jpg” title=”Alexika Mega</p><li>ght”></p><p>Alexika Mega egy kilogrammos gubózsák</p><li>A Mega ideális választás a nyári kempingezéshez, de ugyanolyan jó melegítő szigetelőként a hidegebb téli expedíciókhoz. Átlagos magasságú (180 centiméter) emberek számára tervezték, kényelmes váll- és lábtartással (az első és második mérési pont szélessége 80, illetve 55 centiméter).</p><p>Mint minden Alexika táska, a Mega</p><li>ght a Soft Space és a Protective Shell koncepció technológiáinak kombinációját használja a kényelem és a védelem teljes körű megközelítése érdekében bármilyen összetettségű, hosszú expedíciók során. A 210T RipStop és a Soft Micro Polyester 300T Diamond RipStop nylon külső és belső bélésként használták, amelyek víztaszító és nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkeznek. Töltelék a táska gyártók használt szintetikus párnázás Hi-Isoterm Technofiber 1.5D, amelynek sűrűsége 80 g/m<su>3</su>. Ez az anyagválasztás lehetővé tette számunkra, hogy elérjük a táska vitathatatlanul legfontosabb tulajdonságát, nevezetesen a kiváló hőmérsékleti teljesítményt, amely hatékonyan ellenáll a -7 Celsius-fokos hőmérsékletnek.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Optimális árteljesítmény;</li><li>a zsák súlya (1 kg);</li><li>hőmérsékleti rendszerek (komfort – +11°C, határérték – +7°C, extrém -7°C);</li><li>kiváló minőségű kivitelezés;</li><li>kompakt szállítási méretek.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem található.</li></ul><h3>Tramp Mersey</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Tramp Mersey

  Az olcsó trekking hálózsák a nyári felszerelések kategóriájába tartozik, amelyet akár 0 Celsius-fokos hőmérsékleten való használatra terveztek. Tökéletesen megbirkózik a kényelem és a természeti tényezők elleni védelem funkcióival, amiért számos hazai turista joggal használja. Mindössze 230x80x55 centiméteres méretekkel rendelkezik, súlya mindössze 850 gramm, ami a könnyű szintetikus anyagnak köszönhető. Külső és belső bélés

  amp Mersey vízlepergető (40D 300T Diamond RipStop) és légáteresztő (210T Taffeta) nejlonból készült. Ami pedig a töltést illeti, az iparági szabványnak megfelelő Husky Proud 2 rakományzárat használamp Pro anyag
 • Te Extrafil Q7, 1x85g/m sűrűséggel2.

  A rengeteg előny ellenére a felhasználóknak egy komoly panaszuk van, amely elsősorban a hálózsák kemény szezonalitását érinti. Az a tény, hogy 0 Celsius-fok alatti hőmérsékleten nagyon kellemetlen és kockázatos aludni benne. Így a

  A Mersey csak nyári és késő tavaszi/kora őszi körülmények között használható, ellentétben hőállóbb közvetlen versenytársaival.

  Előnyök

  • alacsony súly (850 gramm) és szállítási méretek (29x18x18 centiméter);
  • alacsony ár;
  • jó megjelenés, kiváló minőségű anyagok;
  • Hosszú élettartam (ha betartja a használati szabályokat).

  Hátrányok

  • nagyon korlátozott hőmérsékleti tartományok (komfort – +14°C, határérték – +8°C, extrém – 0°C).

  A legjobb expedíciós hálózsákok téli utazásokhoz

  Husky Büszke

  Értékelés: 4.9

  Husky Büszke

  A Husky Proud hálózsák az összes vizsgált modell közül az “arany középút”, amely jogosan nyer ilyen magas helyet a legjobb értékelésben. Pozitív jellemzői nem csak a takaros megjelenés, hanem az optimális méretek és a névleges hőmérsékleti beállítások is. A testre szabott gubó hossza 215 centiméter, míg a vállöv és a lábak szélessége 85, illetve 52 centiméter. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a legtöbb felhasználó számára, hogy bepréselje magát egy hálózsákba, és az okosan megtervezett kötésrendszernek köszönhetően megbízhatóan szigeteljen.

  Ami a hőmérsékleti tartományokat illeti, a felhasználói kényelem -13 Celsius-foknál éri el a csúcsot. ugyanakkor a szintetikus fűtőanyaggal ellátott poliészter-nylon bélés lehetővé teszi, hogy melegen tartsa a -29 fokig (extrém pont) – e küszöbérték felett a táska hatástalan lesz. A szállítás szempontjából a Husky Proud szintén jól néz ki: 2,25 kilogrammos súlya nem jelent problémát egy gyakorlott szállítmányozónak. Az egyetlen dolog, ami a meggondolatlan vásárlás útjában áll, az a költségszint. Ez a tulajdonság minden Husky márkájú termékben közös, így ne hibáztasson egyetlen modellt sem a túlárazásért.

  Előnyök

  • az ár és a minőség optimális kombinációja;
  • optimális hőmérséklet (az őszi-tavaszi időszakokra alkalmas);
  • Tökéletes méretű táska (215x85x52cm);
  • meglehetősen alacsony súly (2,25 kg).

  hátrányok

  • nem észlelhető.

  Alexika Aleut

  Értékelés: 4.8

  Alexika Aleut

  Az Alexika tágas téli hálózsákjának fő jellemzője két fontos koncepció kombinációja: a különböző kedvezőtlen tényezők elleni teljes védelem és a legkényelmesebb használati feltételek biztosítása. Az első tényező a Protective Shell technológia, a külső réteg gyártásának holisztikus megközelítése, amely magában foglalja a táska nedvességtaszító, szélálló és ugyanakkor lélegző funkcióit. A második koncepció sikeresen alkalmazza a Soft Space technológiát, a gubó elemeinek kombinálásával, figyelembe véve az összes antropometriai jellemzőt, valamint a belső tér anyagválasztását.

  Méreteit tekintve az Alexika Aleut egyszerre tartogat néhány meglepetést. Először is, a szélessége (vállszélesség) lenyűgöző 95 centiméter, ami nagyon jó a zord téli körülmények között. Másodszor, a táska hossza 190 centiméterre van korlátozva – látszólag szerény, de a felhasználók túlnyomó többsége elfér. Talán az egyetlen hátránya ennek a hálózsáknak egy nagy súly: nem nyújt lenyűgöző növekedést a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között (-26 Celsius fok), súlya 3,4 kilogramm. Például ugyanaz a

  Másodszor, az Oimyakon súlya 1,8 kilogramm, és azonos hőmérsékleti besorolással rendelkezik.

  Előnyök

  • Két koncepcionális technológia sikeres ötvözése, amely maximális kényelmet és védelmet garantál;
  • jó méretek (190×95 centiméter);
  • elfogadható árszint;
  • -26 Celsius-fokig képes tartani a hőmérsékletet.

  Hátrányok

  • Elég nagy súly (3,4 kg).

  Tramp Oimyakon

  Értékelés: 4.7

  Tramp Oimyakon

  Trekking hálózsák az őszi-tavaszi időszakra, amely a nagyszámú pozitív vélemény miatt került be a rangsorba. Meglehetősen merev komfort hőmérsékleti kerettel rendelkezik (-6 és -11 Celsius-fok között), de -25 Celsius-fokig könnyen elviseli az extrém hideget. Ezeket az eredményeket a kiváló minőségű szintetikus anyagok használatával érik el:

  1. a külső bőr esetében: 40D 300T Diamond RipStop nylonszövet;
  2. belül: 210T Taffeta;
  3. töltőanyag: Synthetics Pro
  4. Az Extrafil Q7 kb. 2×145 g/m sűrűségű Extrafil Q7 sűrűsége2.

  A méretek tekintetében

  Az amp Oimyakon a felhasználók túlnyomó többségének megfelel: míg a táska szélessége szabványos (legfeljebb 55 centiméter a lábaknál és 80 centiméter a vállaknál), 2,3 méter hosszú, és rengeteg helyet kínál. A “gubó” körül elhelyezett rögzítők, hevederek és különböző zárak lehetővé teszik a belső tér maximális szigetelését, biztosítva a megbízható hőtartást a belső térben.

  Előnyök

  • okos rögzítő-, heveder- és zárrendszer;
  • könnyű szállítás (1,8 kg súly)
  • Akár -25 Celsius-fokos hőmérsékletet is kibír;
  • alacsony ár.

  Hátrányok

  • nem észlelt.

  Marmot CWM Mem
  ain Reg

  Értékelés: 4.7

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: