12 legjobb SHIMANO orsó

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül jóváhagyásnak vagy vásárlási ajánlásnak. A vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

A Shimano orsók a legnépszerűbb felszerelési kategória az orosz piacon. Az első modelleket már az 1990-es években elkezdték importálni az országba. Ezek a termékek a legmagasabb minőségűek, a legmagasabb termékválasztékkal rendelkeznek, és megfelelnek a modern kor minden technológiai szabványának.

Az Expertology magazin szerkesztősége piackutatást végzett a horgászfelszerelésekről, és kiválasztotta az Ön számára a 12 legjobb SHIMANO orsót. A következő paraméterek voltak a minősítés kialakításához használt kritériumok:

 1. népszerű a tapasztalt horgászok körében;
 2. szakértői vélemények;
 3. technikai kivitelezés;
 4. megbízhatósági szint;
 5. az ár összhangban van az általános minőséggel.

A legjobb SHIMANO orsók értékelése

Jelöléshelytermék neveár
A Shimano legjobb orsói1SHIMANO
  TEGRA 5500 XTD
18 400€
2SHIMANO STRADIC FK 2500HG13 490€
3SHIMANO NEXAVE FE 25004 900€
4SHIMANO Catana 3000 FD4 200€
A Shimano legjobb pergető orsói1SHIMANO CURADO 71 HG14 890€
2SHIMANO CARDIFF 400A12 400€
3SHIMANO CORVALUS 3018 400€
Shimano legjobb dobó orsói1SHIMANO METANIUM MGL 15138 040€
2SHIMANO CITICA 201I10 790€
A Shimano legjobb pergető orsói1SHIMANO SAHARA 1000 FI7 600€
2SHIMANO SEDONA 1000 FI6 000€
3SHIMANO CATANA FD 10004 200€

A Shimano legjobb orsója

A forgó orsók a nagyméretű, tehetetlenségi erők nélküli orsók egy csoportjára vonatkoznak, amelyek felváltották a dobos modelleket. Könnyen megtanulhatóak, és elkerülik a régebbi társaik hátrányait. Például a modern horgászok egyre ritkábban találkoznak olyan kifejezéssel, mint a “szakáll”. érdemes megemlíteni a csupasz orsók megnövekedett tartósságát is, amelyek gyakran évtizedekig is eltarthatnak anélkül, hogy funkciójukat elveszítenék.

SHIMANO
  TEGRA 5500 XTD

Értékelés: 4.9

SHIMANO<ul></div><p>TEGRA 5500 XTD” src=”/wp-content/uploads/2023/05/9781666197541-8312.jpg” height=”400″ title=”SHIMANO</p><ul>TEGRA 5500 XTD”><p><ul>A TEGRA a magas árfekvésű, hajtómű nélküli orsók speciális választéka a szárazföldről vagy hajóról történő sósvízi halászathoz. Nagyon nehéz (majdnem 0,5 kg), de kezelhető és tágas. A 0,3 mm-es zsinór 390 méteren “elfér” az orsón – ez majdnem 35%-kal több, mint a kategória bármely más tagjánál.</p><p>Természetesen ez a súly nagy nyomást gyakorol a mozgó alkatrészekre. Ezek kiküszöbölése és a súrlódás minimalizálása érdekében öt, a Shimano speciális technológiájával kifejlesztett, meglehetősen nagyméretű csapágyat vezettek be a tervezésbe. Lassabban kopnak, mint a hagyományos modellek, és megfelelő karbantartás mellett akár 20 évig is eltarthatnak. Valójában, akárcsak a tekercs egésze. Hogy jobban igazolja az árát, a készítők 2×10000 és 2×3500 vonali reduktort adtak hozzá.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>korlátlan erőtartalék;</li><li>4 reduktor és egy tartalék orsó tartozék;</li><li>hatalmas halászati kapacitás;</li><li>Alkalmas tengeri szállításra.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nagyon magas ár.</li></ul><h3>SHIMANO STRADIC FK 2500HG</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=SHIMANO STRADIC FK 2500HG

Szeretne valami drágábbat és tiszteletreméltóbbat? Nézze meg a STRADIC FK 2500HG-t. A hazai horgászok körében igen népszerű, és ennek két jó oka van. Először is, a megnövelt áttételezésnek köszönhetően könnyebb a vonal tekercselése (6.0:1). Másodszor, a súrlódási pontokban lévő hét golyóscsapágy biztosítja a sima utazást.

A karbantartás egy kicsit igényesebb, de az eredmény sokkal jobb. Súlya 235 gramm, és ez a minimális könnyítés jól érezhető dobáskor. Összefoglalva, érdemes megjegyezni egy kellemes megjelenést (fekete ezüsttel nagyon szépen néz ki), valamint 240 méteres vonalkapacitású orsó, 0,2 milliméteres vonalszakasszal.

Előnyök

 • szép és robusztus megjelenés;
 • zökkenőmentes működés;
 • könnyű tekercselési erő a nagy redukcióknak köszönhetően.

Hátrányok

 • magas ár.

SHIMANO NEXAVE FE 2500

Értékelés: 4.7

SHIMANO NEXAVE FE 2500

Nem kevésbé érdekes a szabadidős horgászok számára, és ez a felhúzásmentes készülék. A NEXAVE FE 2500 egy időtlen klasszikus, amely valamivel kisebb, mint nagyobb riválisa, a Catana 3000 FD. De a kis kapacitás ellenére (csak 160 méter 0,25 milliméter átmérőjű vonal), a súlya 255 gramm. És mindezt annak ellenére, hogy kompozit hajótestet használ!

A helyzet valójában egyszerű. A Shimano gondoskodik az erőtartalékokról. Annak érdekében, hogy valami szuper-megbízhatót hozzanak létre, az orsót masszív alkatrészekkel, valamint három golyóscsapággyal szerelték fel. Megfelelő karbantartással és megfelelő terhelési rendszerrel több mint 10 évig szolgálhat anélkül, hogy a legcsekélyebb vágyat is kiváltaná, hogy valami drágábbra cserélje. Vegye fontolóra a NEXAVE-t, ha egy szerény munkagépet szeretne, amely képes néhány pörgetést kezelni.

Előnyök

 • nagyon robusztus felépítés
 • a szürke test és a metálkék orsó kellemes kombinációja
 • alacsony ár.

Hátrányok

 • nem találta.

SHIMANO Catana 3000 FD

Score : 4.6

SHIMANO Catana 3000 FD

A klasszikus pörgős horgászatban a horgászok már régóta eltávolodtak a doborsók használatától. A késleltetett fékezésnél a “szakáll” kibogozásának szükségessége olyan-olyan. Ezért a trendek a csörlő nélküli modellek felé mozdultak el, amelyek közül a Catana 3000 FD kiemelkedik. Ezt a valóban legendás orsót az egyszerűség jegyében tervezték, mégis sima, stabil teljesítményt nyújt, függetlenül a zsinórviszonyoktól vagy a horgászstílustól.

A készülék első súrlódó fékkel és 5 %-os áttétellel rendelkezik.0:1. Csak két golyós és egy görgős csapágy a súrlódási pontokban. A grafit test növeli a tárcsa súlyát, de az alumínium orsónak köszönhetően ez “demokratikus” 260 grammra csökkent. A könnyűfém orsó kapacitása körülbelül 210 méter 0,25 milliméteres zsinórral. Összefoglalva, a Catana 3000 FD fő előnye az ára. Ez az a meghatározó tényező, amely alapján a tekercs évek óta az eladások élén áll.

Előnyök

 • nagyon egyszerű és robusztus felépítés;
 • a mozgó alkatrészek elképesztően zökkenőmentes működése;
 • vonzó design;
 • alacsony ár.

Hátrányok

 • nem találta.

A Shimano legjobb pergető orsói

A pergetés egy agresszív típusú halászat, amelyet motorcsónakból vagy csónakból végeznek. Különleges követelményeket támaszt a bot kötélzetével szemben. Ökölszabályként a pergetésnél gyakran választanak többszörös orsót, amely könnyebb dobást és a csali vezetését biztosítja.

SHIMANO CURADO 71 HG

Értékelés: 4.9

SHIMANO CURADO 71 HG

A CURADO 71 HG a minősítés első sorát érdemli ki, mivel kiválóan alkalmas pergetésre és dobásra a meglehetősen nagy halakra. Annak ellenére, hogy méretben jelentősen kisebb, ez nem teszi gyengébbé és kevésbé funkcionális modellé. A tapasztalt horgászok megszokták az agresszív halászatot a kis vizeken, ahol a tulajdonságai teljes mértékben feltárulnak. Legalább vegyen egy könnyűszerkezetes sebességváltót: a sebességváltó áttétel 7.2:1. A mechanizmus nagyobb részei és a hat csapágyazott egység előnye, hogy kevésbé érzékeny a harapásra, de nagyobb kontrollt biztosít.

A CURADO 71 HG miniatűr fogaskerekek hat golyóscsapágyat és egy görgőscsapágyat tartalmaznak. Az alumínium ház használata 185 grammra csökkenti a súlyt. Az orsó szintén könnyű ötvözetből készült, és 150 méter 0,25 mm-es zsinór befogadására alkalmas. Ha szereti a dobást és a pergetést egyaránt, akkor ez a legjobb vétel.

Előnyök

 • nagyon könnyű és szép orsó;
 • magas áttétel, ami megkönnyíti a fogást;
 • Zökkenőmentes működés a súrlódási pontokon.

Hátrányok

 • magas ár.

SHIMANO CARDIFF 400A

Értékelés: 4.8

SHIMANO CARDIFF 400A

Egy másik az agresszív horgászathoz, de sokkal érdekesebb az alapvető képességek tekintetében. Miniatűr és könnyű – nem erről van szó. Ez a szorzó akár 270 méter 0,35 milliméteres vonalat is képes tárolni. A CARDIFF 400A-val könnyedén horgászhat a nyílt tengeren és foghat 20 kiló alatti trófeákat.

Az orsó nettó súlya 337 gramm. Ezt nagyban megkönnyítik a mechanizmus megnövelt elemei, valamint a hat csapágy jelenléte a súrlódási egységekben. A fogantyú áttételezése 5.2:1, így a teljes horgászkörülményeket megtapasztalhatja. Általánosságban elmondható, hogy nincs több mondanivaló erről a készülékről: mérsékelten drága és jó megoldás azok számára, akik szeretik a pergetést, és inkább a nagy lakosságú vizeken csinálják.

Előnyök

 • optimális ár-teljesítmény arány;
 • Rendkívül megbízható szorzómechanizmus;
 • a mozgó alkatrészek nagyfokú simasága.

Hátrányok

 • nagyon nehéz (337 g).

SHIMANO CORVALUS 301

Értékelés: 4.7

SHIMANO CORVALUS 301

A könnyű és high-tech orsóknak nincs helyük a pergetésben. Az új, szerény CORVALUS 301 egy alacsony költségvetésű és rendkívül tartós multiplikátor, amelyet agresszívabb horgászatokhoz terveztek. Annak ellenére, hogy könnyű ötvözetből készült testet és alumínium orsót használ, a súlya mindössze 309 gramm. A tartósságra viszont nem lehet panasz: minden alkatrész robusztus, és több tízmillió terhelési ciklust is kibír.

A CORVALUS 301 rúdkapacitása 240 méter. Kiváló eredmény, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ezt egy 0,3 milliméteres vonalra számították ki. A fogaskerék áttétel viszonylag kicsi – vannak olyan modellek a rangsorunkban, amelyek könnyebb horgászmunkát biztosítanak. De ez a szépsége ennek az orsónak: azt az érzést kelti, mintha tényleg egy nagy hal ellen harcolna. Ha ezt a vonalat választja, a trófea fogásának esélye többszörösére nő!

Előnyök

 • nagy megbízhatóság;
 • hatalmas halászati kapacitás;
 • alacsony vételár.

Hátrányok

 • szerény megjelenés és nagy súly.

A Shimano legjobb dobó orsói

Az öntési módszer a nevét a bot típusáról kapta. Ez a “bot” látható különbségeket mutat a hagyományos spinning botokhoz képest. Például van egy úgynevezett “ravasz”, amely lehetővé teszi, hogy pontosabban szabályozza a zsinórt és a csalit, valamint a csali kezelését. Természetesen a dobó rudak teljesen új felszerelést igényeltek. Mivel a tárcsákat speciális inerciális szorzók, úgynevezett “szappantartók” használják. Lehetővé teszik az öntést, és különböző teszteknél használják őket: az ultrakönnyűtől a nehéz súlyokig.

SHIMANO METANIUM MGL 151

Értékelés: 4.9

SHIMANO METANIUM MGL 151

Egy másik szorzó, csak magasabb osztályú és ennek megfelelően drágább. Mechanizmusa a kompozit karosszéria alatt van “elrejtve”, aminek köszönhetően sikerült az alapsúlyt mintegy 15%-kal csökkenteni. Egyetértesz azzal, hogy sokkal könnyebb kezelni egy 175 grammos orsótekercset. A sebességfokozat 7.3:1, és ez még könnyebbé teszi a sikeres csalit.

A METANIUM MGL 151 akár 12 súrlódásgátló csapágyat tartalmaz a sima fő lengés és az extra funkciók érdekében. és ennek eredményeképpen jelentősen megnöveli az orsó élettartamát: a szakértők szerint egy ilyen kialakítású orsó évtizedekig tarthat. A készletben található extra orsó egy szép bónusz. Ez a modell 150 méteres zsinórkapacitással rendelkezik, de 0,25 milliméteres zsinórátmérővel.

Előnyök

 • Nagyon kényelmes a kezelése;
 • könnyű és gyönyörű;
 • 11+1 csapágy;
 • Rendkívül magas élettartam;
 • extra orsó mellékelve.

Hátrányok

 • magas ár.

SHIMANO CITICA 201I

Értékelés: 4.8

SHIMANO CITICA 201I

Könnyű és nagyon strapabíró dobótekercs, amely még a sósvízi horgászoktól is dicséretet érdemel. Minőségét az évek óta tartó sikeres használat bizonyította olyan helyeken, ahol a trófea halak jóval több mint 10 kilogrammosnak számítanak. A szorzószerkezet alumínium burkolatba épült. Mindezt a könnyűség nevében tették, és az így kapott 210 grammos súlynak még a legpártolóbb felhasználóknak is meg kell felelnie.

A CITICA 201I sebességváltó áttételezése 6.3:1. A fogantyú könnyű elforgatása (amely bal kézre van beállítva) először gyanús lehet, de ha egyszer megszokja, valószínűleg nem szívesen fog visszamenni a szabadon futó sebességváltóhoz. Az összes mechanizmus zökkenőmentes működéséért hat csapágyegység felel. Ó, igen, elfelejtettük az orsót..! Alumíniumból készült, és 225 méter 0,2 mm-es vezeték kapacitása van. Évek óta vágysz egy nagyszerű dobótekercsre? Itt van, és nem a legdrágább!

Előnyök

 • 6 golyóscsapágy a súrlódási egységekben;
 • könnyű alumínium test;
 • Nagy arányú szorzó mechanizmus;
 • nagyon érdekes design.

Hátrányok

 • nem található.

A Shimano legjobb horgász orsói

A műlegyes horgászat a könnyű csalikról és a kis zsákmányról szól. Így nincs értelme nehéz orsóval ellátott botot cipelni, ami megnehezíti a csalizást és a zsinór irányítását. Itt a legkisebb modellekre van szükséged, amelyeknek van egy kis tartóssági tartalékuk, ha a csali elég nagy ragadozó számára érdekes.

SHIMANO SAHARA 1000 FI

Értékelés: 4.9

SHIMANO SAHARA 1000 FI

Kompozit ötvözetből készült test. Alumínium orsó 170 méteres kapacitással (0,18 mm-es zsinórra alapozva). Öt golyóscsapágyas konstrukció és kiváló simaság. Mindez kínál a horgászok egy tekercs SAHARA 1000 FI. Elég drága, de könnyen megtérül a befektetés a hosszú élettartammal. A rendkívül erős súrlódó fék lehetővé teszi, hogy még a nagy ragadozókat is visszatartsa a zsinór leejtése nélkül. Igen, ez nem lesz egy igazi trófea, de az úszós halászat több mint méltó eredményt!

Figyelemre méltó, hogy az összes felszereléssel és a gördülő elemek megnövekedett számával a modell súlya 215 grammon belül marad. Ez egy nagyon tiszteletre méltó eredmény, amely befolyásolja a fonórúd kezelését. Biztos lehet benne, hogy nem vonja el a figyelmét a horgászatról, és az orsó nem hagyja cserben, amikor a legnagyobb szükség van rá.

Előnyök

 • fekete és arany dizájn;
 • kompozit test;
 • 5+1 csapágy;
 • szuper sima és érzékeny teljesítmény.

Hátrányok

 • magas ár.

SHIMANO SEDONA 1000 FI

Értékelés: 4.8

SHIMANO SEDONA 1000 FI

Nagyon vonzó, csavarásmentes orsó ezüst-aranyozott tokban. Egyfajta “legenda” a horgászok között, mert csak a legjobb oldaláról mutatja magát. Súlya és áttételezése megegyezik a CATANA FD 1000-ével, de van néhány tervezési változás. A SEDONA 1000 FI három golyóscsapággyal rendelkezik a jobb tartósság és a simább működés érdekében horgászat közben.

A SEDONA 1000 FI grafit testtel és könnyű alumíniumötvözetből készült orsóval rendelkezik. Akár 170 méternyi 0,18 mm-es zsinór tárolására is alkalmas. Azt akarod, hogy az úszót kényelmesen halásszuk, és jó zsákmányt húzzunk be? Figyeljen erre az eszközre.

Előnyök

 • zökkenőmentes működés;
 • Nagyon feltűnő és jól néz ki;
 • megbízhatóság.

Hátrányok

 • Néhány modellnél gondok vannak a forgatható rögzítéssel (az ízületek súrlódnak).

SHIMANO CATANA FD 1000

Értékelés: 4.7

SHIMANO CATANA FD 1000

Csörlő nélküli orsó, alapvetően egy balkezes orsó két golyós és egy görgős csapágyazással. Súrlódó első fékkel és alumínium orsóval van felszerelve, kapacitása 140 méter 0,2 mm átmérőjű vonal.

CATANA FD 1000 áttétel 5.0:1, ami kényelmesebbé teszi a halászatot. De a belső fogaskerék nagy igénybevételnek lesz kitéve, és ha nagyvadak horgászatával foglalkozik, néhány éven belül új orsóra lesz szüksége. Vegye figyelembe azt is, hogy a súlya 215 gramm, és ez nagyon jó eredmény az ergonómia / megbízhatóság szempontjából.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • Ergonómia és formatervezés;
 • A főbb alkatrészek jó működése.

Hátrányok

 • Enyhén “szakító” mozgás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: