14 legjobb egyensúlyozó a téli halászathoz

*A szerkesztő legjobb választásai. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

A legjobb jéghorgászbotok rangsora a téli halászathoz

apper
Jelölés spot termék neve ár
A legjobb basszus kiegyensúlyozók 1 Nils Master Jigger-2 445€
2 Kuusamo Tasapaino X-Pro 384€
3 Aqua Jigger-2
240€
4 Rapala W7 490€
5 Salmo Lucky John 6 80€
6 Dixxon “Fekete halál” 199€
A legjobb csuka-kőhal egyensúlyozók 1 Scorana ICE FOX 55 198€
2 Nils Master Nisa 50 388€
3 RAPALA JIGGING RAP 160€
4 Lucky John Pro Series Mebaru 67 475€
5 Nils Master Jigging Shad 258€
A legjobb süllő rockerek 1 Kuusamo Tasapaino 75 mm 501€
2 Scorana Ice Crystal Mark 2 (80mm) 293€
3 Lucky John Fin 134€

A legjobb sügér kiegyensúlyozók

Nils Master Jigger-2

Értékelés: 4.9

Nils Master Jigger-2

Egy gyönyörű és nagyon erős kiegyensúlyozó a finn cégtől – a rangsor első jelöltje a legjobb címért. Fő jellemzője egy hosszúkás tégla jelenléte, amely abban az esetben szükséges, ha a modellt közönséges függőleges csaliként használják. A Jigger-2-t általában 70 mm-es teste és lassabb, tétlenebb játéka különbözteti meg, amely egyaránt vonzó a sügérek és a passzív csukák számára is. A halak azonban, amelyeket ez a modell fog, többnyire kis húsevők.

Ez a kiegyensúlyozó 28 színben kapható, amelyek mindegyike valamilyen módon fényvisszaverővel (csillogás, bordázat stb.) rendelkezik.). Ezeknek a tervezési részleteknek az alkalmazásának köszönhetően a meghajtó vonzó hatása megduplázódik, és még a jelentős távolságban lévő ragadozókra is hatással van. Külön érdemes kiemelni, és a Jigger-2 14 méterre történő elmélyítésének képességét, ami a versenyképes modellek számára elérhetetlen.

Előnyök

 • a drót csalogató hatását a színezés vakító hatása egészíti ki
 • alacsony költség;
 • minőségi teljesítmény;
 • A mélyítés lehetősége 14 méterig;
 • 28 különböző színösszeállítás;
 • meghosszabbított csővel felszerelve függőleges csaliként való használatra.

Hátrányok

 • nem azonosítják.

Kuusamo Tasapaino X-Pro

Értékelés: 4.8

Kuusamo Tasapaino X-Pro

Egy időtlen klasszikus, amely képes legyőzni a befutott versenytársak friss dizájnjait. A Kuusamo Tasapaino X-Pro a sügér kiegyensúlyozó nagyon jó minőségű változata, amely alternatív tervezési jellemzőket használ a fogás fokozása érdekében. A fő különbség a modell és a többiek között a szár és a test közötti “öntött” kapcsolat – az úgynevezett műanyag bordák simán átmennek az alapfémbe. A nyilvánvaló ragasztónyomok és a hirtelen átmérőátmenetek hiánya mellett ez a lépés lehetővé teszi az élénkvöröstől a borjú tényleges színéig tartó fokozatosságot.

Amint arra a halászok rámutattak, a legmegfelelőbb a sügér halászatához a Kuusamo Tasapaino X-Pro modellek 50 milliméter hosszúságúak. Mérsékelten fürgék, rendkívül szépek, és a horgok jelentős igénybevételét bírják. Igaz, hogy bizonyos esetekben, ez az egyensúlyozók vonzza csuka, és elég nagy. Míg maga a modell gond nélkül ellenáll a ragadozó támadásának, a zsinór gyakran elszakad, ami a csali elvesztéséhez vezet. És, tekintettel a magas költségekre, ez egy igazi csapás a horgász pénztárcájára.

Előnyök

 • Nagyon jó minőségű testfelület;
 • rengeteg szín (több mint 20 darab);
 • a farok a fémházba van beleöntve;
 • Sima pattintási művelet gyorsítási/lassítási képességekkel.

Hátrányok

 • Felkelti a trófeás csukák figyelmét, ami a bobber gyakori elvesztéséhez vezet.

Aqua Jig-2 apper

Értékelés: 4.8

Aqua Jig-2<tr></div><p>apper” src=”/wp-content/uploads/2023/05/95116666197531-3114.jpg” height=”304″ title=”Aqua Jig-2</p><tr>apper”><p>Ezt a terméket egy hazai, szentpétervári székhelyű vállalat gyártja, és a sügérfogásban elért elképesztő hatékonysága miatt rangsorolják. Felszerelve egy #10-es alap pólóval,</p><tr>apper képes merülni 8 méter mélységig, provokáló támadásra és a lassabb a téli időszakban csuka és süllő. Azonban a hajtás során a megnövekedett mozgási aktivitás miatt a harapás fő “közönsége” a sügér.<p>Az Aqua Jig-2 kialakítását tekintve</p><tr>Az apper gyönyörűnek nevezhető – a hazai gyártású trollok számára ez nagyon jó dolog. Nincs olyan bőséges színvilág, mint mondjuk a Kuusamo vagy a Rapala, de a horgászok még ezek nélkül is jó fogást tudnak felmutatni. A helyi előnyök mellett ez a bobber a legolcsóbb a választékban, ami egy másik ok arra, hogy bekerüljön az általános toplistába. Van azonban egy kisebb hátránya: az alacsony ár miatt néhány tétel a hátsó horog hibájával került forgalomba. Rendkívül gyenge volt – akár el is hajlíthatta és eltompíthatta a jégkéregben. Szerencsére a hiba csak egy volt a sok közül, és a népi mesteremberek már megtanulták, hogyan lehet azt újraforrasztással vagy helyi keményítéssel kiküszöbölni.<h4>Előnyök</h4><ul><li>a szegmens legalacsonyabb ára;</li><li>Aktív játék a jellegzetes merülésekkel és tervezéssel</li><li>kellemes design;</li><li>nagy hatékonyság a háztartási vizekben.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>hiba a hátsó egyetlen horog.</li></ul><h3>Rapala W7</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Rapala W7

A Rapala 70 milliméteres fogós bobber 70 milliméteres változata egy elég drága, de kiváló minőségű modell a sügér és csuka fogásához az egész téli időszakban. A Kuusamo Tasapaino X-Pro-hoz hasonlóan a W7 műanyag szárát zökkenőmentesen beleolvasztották a testbe, felfedve a széles oldalsó szárnyakat, hogy érdekesebb mozgást biztosítson a vezetékekkel való összekötéskor.

A 70 milliméteres hosszúságú, 18 grammos bobber 8 méteres mélységig zökkenőmentes merülést biztosít, beleértve a 8 méteres mélységet is. A farok sziklacsaliként működik, felváltva dönti a csalit az egyik oldalra és fordítva. Ebben a lépésben fontos szerepet játszanak a színsémák, amelyek többnyire világosak, és az egyik színről a másikra való fokozatos, egyenletes átmenetekkel rendelkeznek. Ami a színek teljes számát illeti, több mint 50 darab van – és mindegyikük jól teljesít a vezetékezés alatt. A Rapala W7 átlagos ára 450 rubel, ami az egyik legdrágább ebben a választékban.

Előnyök

 • egyenletes mozgás a vízoszlopban;
 • Rendkívül sok szín áll rendelkezésre (több mint 50);
 • akár 8 méteres mélység elérésének képessége;
 • Nagyon jó minőségű teljesítmény.

Hátrányok

 • magas ár.

Salmo Lucky John 6

Értékelés: 4.6

Salmo Lucky John 6

“Kid” Lucky John 6 – a téli szezonban a sügér halászat kiegyensúlyozóinak méltó képviselője, amelynek csúcstermelékenysége decemberre és januárra esik. Lehet menni olyan mélyen, mint 6 méter, ahol nagyon jól jön csuka és süllő, bár többnyire kis. A modell hatékony munkájának fő tényezője a színezés és a mozgás kombinációja. A “hatodik” tartományban szinte minden minta élénk színek kombinációja, amelyek nagy mélységben is jól láthatók. Ezenkívül a testnek van egy bizonyos domborzata – még ha nem is a legrealisztikusabb, de elég ahhoz, hogy az oldalakon vakító fényt biztosítson.

Ami a mozgást illeti, a Salmo Lucky John 6 a vezetékezés során végig aktívan játszik. A kúszó “robbanhat”, kicsit lelassulhat, de általában a nyári tempóhoz közeli tempót mutat. Ezért a csalira a fő “veszélyt” a fürgébb sügérek jelentik, nem pedig a passzív csuka és a süllő. Hozzáadja a “csillogást” és a csepp jelenlétét a teán, amely a halak mélységbe való függőleges merülésének idején csalogató funkciót lát el. Olcsó, de kiváló feltételeket biztosít a hatékony horgászathoz és nagyfokú egyéni ügyességhez.

Előnyök

 • nagy mélységhorizont (akár 6 méter);
 • Érdekes színezés a test domborzatával együtt;
 • Aktív játék, amely minden ragadozó figyelmét magára vonja a vízen;
 • alacsony költség.

Hátrányok

 • kissé hanyag tervezés.

Dixxon “Fekete halál”

Értékelés: 4.5

Dixxon fekete halál

Nem tudni, hogy a Dixxon Black Death bobber miért kapta a nevét, de sem az eredeti színezés, sem a forma nem utal sem az egyik, sem a másik szempontra. Ez egy hosszúkás, kétszínű, rendkívül egyszerű kialakítású halutánzat, amely meglehetősen nehéz fémötvözetből készült. 65 milliméteres hosszával 18 gramm súlyú, ami jó terhelést biztosít, de befolyásolja a vezetékezés játékát is.

Általánosságban a fekete halál mozgása egy kimért, kiegyensúlyozott örvényléshez hasonlít, amely a különböző síkokban egyenletesen hullámzik. Az ilyen lassú játék nagyon előnyös a ragadozó halak számára az éhínség időszakában, mert gyakran nem tudnak lépést tartani a száguldó halakkal. Itt a támadások nagyon gyakoriak, de a jó horgokkal rendelkező felszerelés gyakorlatilag nem termel bódulatokat. A sügér a fő zsákmánya ennek a kiegyensúlyozónak, de nem ritka a süllő, sőt a trófeás csuka fogása sem.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • Sima, csendes mozgás, amely alkalmas a jéghorgászathoz
 • A hegy elfogadható minősége;
 • optimális súlyozás az adott alakzathoz.

Hátrányok

 • ápolatlan megjelenés, éles és szaggatott színátmenetekkel.

A legjobb csuka legyező botok

Scorana ICE FOX 55

Értékelés: 4.9

Scorana ICE FOX 55

Scorana ICE FOX 55 – univerzális bobber, amely a téli szezon különböző időszakaiban passzív csuka horgászatához alkalmas. Kiváló játékstabilitással rendelkezik, függetlenül a mélységtől és az áramlási sebességtől, ami fontos ahhoz, hogy egy ülő ragadozót ilyen energiaigényes feladatra késztessünk. A csali színezésénél a fő hangsúlyt a realizmusra helyezték, és a provokatív, élénk színeket választották. A horgászok tehát felfigyelnek a pöttyös zöld testszín és a piros műanyag farok kombinációjára, amely a halak agresszivitását (vagy érdeklődését) még akkor is kiváltja, ha jelentős távolságra mozognak.

A Scorana ICE FOX 55 hossza, mint könnyen kitalálható, 55 milliméter, súlya 10 gramm. Ezek a jellemzők lehetővé teszik, hogy a kiegyenlítő a felső tározórétegben maradjon, valamint nagy mélységekbe süllyedjen. Célszerű a szezon közepén csinálni, mivel a ragadozó a búvárkodásra koncentrál. További jellemzői közé tartozik a testszerte elterjedt szimulált pikkelyek és a minőségi linebacker, amely minden helyzetben jó horgot biztosít.

Előnyök

 • Az ár és az építési minőség optimális kombinációja;
 • stabil, lassú mozgású, lassú ragadozók fogására alkalmas vadak
 • Valósághű színek, a folyami halak érdeklődését kiváltva.

Hátrányok

 • nem figyeltek meg.

Nils Master Nisa 50

Értékelés: 4.8

Nils Master Nisa 50

Nils Master Nisa 50 – modell, amely sikeresen kijátszotta a duci, lassú sültkrumplit. 50 milliméteres hosszával a súlya 12 gramm, ami kiváló méretegyensúlyt jelent, ami nem elhanyagolható a vonzó játékhoz. Az intézkedés révén a stabilizáló oldalsó uszonyok a vezetékek a “baba” teszi egy nagyon sima és kimért mozgás, egyértelműen bizonyítja a sebezhetőséget, hogy zúzás támadás. A ragadozó reflexeivel játszva azonban a Nisa képes “felrobbanni”, megfelelően reagálva a hajtás felgyorsítására, és egyfajta affektív állapotba hozva a leendő trófeát. A további intézkedések kivételes technikát igényelnek.

A termékcsalád 16 színt kínál, mindegyik fényerővel és rengeteg gradiens átmenettel. Ezenkívül a modell egyetlen hasi tee-je egy cseppet tartalmaz, hogy a halakat a lyukba való merülés korai szakaszában vonzza. A Nisa 50 egyetlen hátránya a magas ár, amely ellentétben áll a kompakt méretével.

Előnyök

 • Nagyszerű játék, amely képes élesen változtatni a tempót;
 • egy éles póló, fényes csali cseppekkel;
 • 16 szín a kínálatban;
 • optimális méret csuka, sügér és süllő számára;
 • magas színvonalú gyártás.

Hátrányok

 • magas ár a modellért.

RAPALA JIGGING RAP

Értékelés: 4.8

RAPALA JIGGING RAP

A lett Rapala cég egyik legnagyobb szériája, amely egyszerre hat szabványméretet tartalmaz. Azonban, mint minden termékcsalád esetében, a csuka horgászatához (a kicsiktől a trófeáig) a 70 és 90 milliméteres modelleket részesítik előnyben. Tömegük 18 és 25 gramm, illetve, ami meghatározza az egészséges érdeklődés a népszerű hazai víztározókban a fogas ragadozó és a csuka részéről.

Általában a Jigging Rap kimért módon mozog, hurkokat produkálva és simán visszatérve egy nyugodt állapotba. Ez a tempóváltás némileg összezavarja a támadó halakat, és váratlanul éri őket. Ezért olyan hatékony mind a téli, mind a nyári szezonban. Ezeknél a modelleknél sincsenek fennakadási problémák, mivel csak egy mozgatható típussal rendelkeznek. Ami azonban nem befolyásolja a lecsapások számát, amely a halászok szerint rendkívül alacsony. A magas költségek ellenére a csalinak nincs nyilvánvaló hátránya, ami ellensúlyozza a beszerzés tartósságának és a fent említett hatékonyságnak a költségeit.

Előnyök

 • A legjobb ár-érték arány;
 • A méreteknek megfelelő súlyok jó választéka;
 • Állandó szín, amely a gyakori halászat több szezonja alatt sem tűnik el
 • nagy tartósság
 • díszes mozgás, amely a ragadozó reflexek ellen játszik.

Hátrányok

 • nincs.

Lucky John Pro Series Mebaru 67

Értékelés: 4.7

Lucky John Pro Series Mebaru 67

Horgászkörökben elismert, japán csalihal, kifejezetten a jégről vagy nyáron csónakból történő szezonális csukahorgászathoz kifejlesztve. 67 milliméter hosszú ólomöntvény teste ellenére a Mebaru rendkívül könnyű, mindössze 18 grammot nyom. Ezt segíti a műanyag szár jelenléte, amelynek súlya jelentéktelen, de a méretnövekedés érezhető. Ennek köszönhetően ez a modell éles kanyarokat tud végrehajtani, amit irányváltás vált ki. Az ilyen mozgások általában nem maradnak észrevétlenek: az élénk színekkel kombinálva az élesen mozgó halak tökéletes célponttá válnak a támadáshoz.

A Mebaru fontos jellemzője a hátúszó három lyukának jelenléte a vonal számára, amelyen keresztül a csali radikálisan megváltoztatja a játék stílusát (a halászati körülményektől függően). Két tulajdonosi horog a hasán és a farkán felelős a horogzásért. Ez az elrendezés növeli a sikeres horogkötés valószínűségét, de a mocsaras helyeken a “no-go” horgok számát is növeli. Összességében a Lucky Pro japán csalija kiváló eredményeket mutat a vízben, amiért jogosan foglal helyet a legjobbak rangsorában.

Előnyök

 • csábító megjelenés;
 • Sokoldalú méret minden típusú halhoz, a halhalaktól a trófeákig;
 • két mozgatható csapszeg jelenléte a tulajdonos által
 • a csali játékának megváltoztatásának képessége (a hátrészen lévő lyukak miatt).

Hátrányok

 • megnövekedett esélye az elakadásnak (a pár beállított teepár miatt)
 • viszonylag magas ár.

Nils Master Jigging Shad

Értékelés: 4.6

Nils Master Jigging Shad

Az egyedülálló Jigging Shadot a Nils Master gyártotta 1998-ban. Mint képviselője a “shad” a zászlóshajó a vonal, kiemelkedik a többi modell (Junior Shad és Baby Shad) méretparaméterek között. 70 milliméteres hosszával a csali súlya 23 gramm, így kiegyensúlyozottan megy a mélységbe.

Eredetileg a süllő és a nagy sügér halászatához készült, a Jigging Shad hirtelen a folyami csuka kedvenc csalijává vált, amely példátlan aktivitást mutat, amikor ezen a kiegyensúlyozón fogott. Jellegzetessége a 22 színben való jelenléte, amelyek közül néhány szürkületkor vagy kora reggeli halászat során ragyogást bocsát ki. Kis dudor a hátán, párosulva az átlátszó farok ad a modell egy galoppozó mozgás, amely lehetővé teszi, hogy leírja a nagy sugarú belül a furat lyuk. Elég drága, de nagy hatékonysággal és megbízhatósággal rendelkezik.

Előnyök

 • 22 hivatalos szín, amelyek közül néhány fluoreszkáló színű
 • a lyukon belüli nagy mozgási sugár;
 • minőségi szett tees;
 • Jó csaliteljesítmény csukára.

Hátrányok

 • magas ár.

A legjobb csukák és sziklahalak

Kuusamo Tasapaino 75 mm

Értékelés: 4.9

Kuusamo Tasapaino 75 mm

Finn eredetű, kifinomult csali, amely már régóta vezető helyet foglal el a csali kategóriában a süllők számára. Mint a Scorana Ice Crystal Mark 2, a Tasapaino egy műanyag farokkal rendelkezik, amely a vízben való mozgás közbeni tisztítóerőhöz szükséges. Van azonban egy apró árnyalat a megjelenésével kapcsolatban: míg a versenyképes pisztrángcsalik farka az általános színskálához igazodik, itt (a festéstől függetlenül) mind átlátszó vagy vörös árnyalatú.

A 75 mm-es modell súlya 18 gramm, ami lehetővé teszi a nagy süllők horgászatához szükséges mélységig történő zökkenőmentes mélyítést. A borjú fontos jellemzője a hullámok jelenléte, amelyek a szimulált modellt a valós prototípushoz közelítik. Az éles, ingerlő mozgások irritáló hátteret teremtenek a ragadozók számára, még nagy távolságból is felhívva a figyelmüket. A Kuusamo Tasapaino magabiztosan a legfogósabb botok közé tartozik az egész horgászszegmensben, világszerte több ezer elégedett ügyfél támogatását élvezve.

Előnyök

 • Éles, széles sugarú manőverezéshez kiélezett testparaméterek;
 • az ár és a minőség optimális kombinációja
 • A hullámosság jelenléte a test teljes területén;
 • Erős hardver, nagy tapadási aránnyal;
 • vonzó színezés, átlátszó vagy vöröses farokkal kiegészítve;
 • kiváló mélységszabályozási teljesítmény;
 • Rendkívül népszerű a hazai horgászok körében.

Hátrányok

 • nem található.

Scorana Ice Crystal Mark 2 (80 mm)

Értékelés: 4.8

Scorana Ice Crystal Mark 2 (80 mm)

Széles vádlival és 3D-s szemekkel rendelkező rocker, amely a helyi vízterületeken regisztrált magas foghatóságának köszönhetően került fel a listára. Ezeknek a halaknak a választéka sokkal nagyobb méretű, mint Lucky John versenytársa. A legkisebb modell hossza 40 milliméter, és elsősorban sügér és csuka horgászatára használják sekély vizekben. A Giant sorozat viszont 32 gramm súlyú és 80 milliméter hosszú, ami különösen alkalmassá teszi a nagy süllők halászatára.

A 80 mm-es Ice Crystal Mark 2 farokrésze a vízoszlop erőteljes osztója, amely lefelé mutat, és a horgász kimért, de magabiztos mozgását váltja ki a mélységben. A gyakorlat azt mutatja, hogy ez a fajta és tempójú játék pihentető hatással van a ragadozókra, ami arra készteti őket, hogy vakon kövessék a csalit, hogy lecsapjanak rá. A költségek tekintetében ez a modell nagyon jól illeszkedik a következetesen magas eredményeket felmutató költségvetési csalik közé.

Előnyök

 • az ár és a minőség optimális kombinációja;
 • kihívást jelentő színek, amelyek mélyebb vizekben is működnek;
 • minőségi szerelvényekkel felszerelve;
 • jó mélységmérés;
 • eredeti farok kialakítás
 • 3D szemek.

Hátrányok

 • nem találta.

Lucky John Fin

Értékelés: 4.7

Lucky John Fin

A Lucky John Fin fly rudak eredetisége a test kissé módosított paramétereiben rejlik, a hátulról és a hasról lapított, szélesebb formát adva neki. Olyan tervezési hatást ér el, amely segít a fúrólyukon belüli nagy területek halászatában, valamint a vízoszlopban mért mozgással vonzza a ragadozókat.

A Fin sorozaton belül három méretben, 4 és 15 gramm közötti súllyal és 30 és 50 milliméter közötti hosszúsággal kaphatók. Előre beszerelt tüskékkel is kapható (cseppel vagy anélkül), azonos méretben és súlyban. Általánosságban elmondható, hogy a hosszkülönbség szinte semmilyen hatással nincs a játékra, így a tervezési koncepció változatlan marad a sorozat minden síelője számára. Csak a színezésük változott meg markánsan, egyszínű színeket és két, sőt három színből álló sima színátmeneteket egyaránt tartalmaznak. Fogás a Kucky John Fin-en főleg süllő, bár nem ritkán csuka, nagy sügér és rután is kapás van.

Előnyök

 • A sorozatban háromféle méretű kiegyenlítők;
 • elfogadható ár;
 • a modellek elérhetősége a típussal együtt (egyszerű, cseppekkel);
 • érdekes színek: egyszínű, több színből álló színátmenettel a “has/hát” és a “fej/fark” mintázatban.

Hátrányok

 • Nem észlelt
Olvasson tovább  14 a legjobb téli trollok közül
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: