Top 10 spinning botok a csavaráshoz

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

Hogyan válasszunk egy fonórudat a csavaráshoz

Mivel a pergetés egy különálló horgászszakma, amely az élő csali utánzásának maximalizálása érdekében rántásos technikákat alkalmaz, a hozzá való pergető zsinórnak számos tulajdonsággal kell rendelkeznie:

 1. A vonal hossza. Ez teljes mértékben a körülményektől és a kifogott távolságoktól függ. A 210 és 240 cm közötti bothossz optimális a nyíltvízi horgászok számára.A kisebb botok (180-210 cm hosszúak) jobbak a csónakból történő gyakori halászathoz vagy az erősen erdős területeken való horgászathoz. A hosszú spinningek (akár 240-300 centiméter) kényelmetlenek és túl nehezek a kéznek, de ideálisak a zsinór “átdobásához” egy benőtt parton és a tiszta vízből való horgászathoz.
 2. Rúdheveder. Általános szabály, hogy a csavaró rudak standard spinning rudak közepesen gyorsak, ami lehetőséget ad arra, hogy a meghajtás lágysága és sebessége élesen változzon. De vannak alternatív, konkrétabb képletek is. Például a közepes botrendszerrel ellátott pergető bot a legkönnyebben elsajátítható a kezdők számára, ahol egyenletes horgászat érvényesül. A strandhorgászok számára hosszú, lassú lengésű modellek állnak rendelkezésre – rengeteg hely a lengéshez. De az erősen fás és benőtt tavakban ideális egy rövid és merev botot vásárolni (gyors vagy nagyon gyors zsinórral) a hideg vízi ecsetdobásokhoz.
 3. Csali. A horgászat szerelmesei inkább különböző típusú wobblereket helyeznek a rángatózó rudakra, új kombinációkat és a kis halak eredményesebb “játékát” érvelve. De a klasszikus twitching (ahogyan eredetileg kialakult) a “Minnow” wobblerek használatára támaszkodik, amelyek leginkább a minden ragadozó által széles körben ismert kishalakat utánozzák.
 4. Rúd súlya.Ez azt jelzi, hogy mennyi csalit lehet használni a botmodellel. A csavarásnál az optimális érték 5 és 30 gramm között mozog, de számos külső tényezőt figyelembe kell venni, amikor az egyiket a másik helyett választjuk. Például a wobblereken lévő pengék jelenléte, amelyek további ellenállást hoznak létre az íjban a vezetékezéskor. Még egy technikai szabály, amit szem előtt kell tartani: minél lassabb legyen a bot, annál könnyebb a csalit megvenni.

A legjobb spinning spinning rudak rangsora a csavaráshoz

Jelöléshely termék neveár
A legjobb olcsó spinning botok a csavaráshoz1Norstream Rebel 662ML3 780€
2Salmo E
 • te X-Twitch 180
 • 3 060€
  3Kedvenc Extreme 702MH2 800€
  A legjobb pergető spinning botok a horgászok számára a közepes árkategóriában1Norstream Dynamic F1 DYFS-772MH11 500€
  2Kedvenc exkluzív Twitch Special5 240€
  3Zemex Bass Addiction S-702M6 880€
  4hiányzik Hole Bass Mania EVA S-702M6 400€
  5Maximus Manic 20ML6 118€
  6Major Craft Rizer 832MH14 750€
  7Norstream Provokátor PRNS-702L17 160€

  A legjobb költségvetési spinning botok csavaráshoz

  Norstream Rebel 662ML

  Értékelés: 4.9

  Norstream Rebel 662ML

  Kedvező árú és széles körben elterjedt pergető bot csévélésre, kifejezetten a 2016-os nyári szezonra megjelentetve. Norstream Rebel 662ML – az ideális “ügy” mind a tapasztalt horgászok és a kezdők számára, mivel egy közepes, a legérthetőbb és hajlékony, string. Valójában nagyon könnyű megmutatni a csavaró halászat stílusát – a pergető rúd (és rajta keresztül a csali) nagyon pontosan reagál a felhasználó bármilyen manipulációjára.

  Mivel a Norstream Rebel 662ML csalijait standard minnow wobblerekként lehet használni, valamint az elülső karimákkal ellátott csalikat, amelyek pontosabb és finomabb rántási technikát igényelnek. Nagyon fontos azonban, hogy kövesse a teszten szereplő ajánlásokat, és vegye fel a “hal” súlyát, amely nem több, mint 12 gramm. A szakértők szerint ez a bot elsősorban a csuka halászatára szolgál. A horgászfelszerelés ideális kiegészítője, jól átgondolt ergonómiával, a teljesítmény és az ár-érték arány optimális kombinációjával.

  Előnyök

  • alacsony ár optimális minőségi paraméterekkel kombinálva;
  • intelligens ergonómia;
  • kényelmes hossz (1,98 méter) a csónakból és a partról történő horgászathoz;
  • kezdőknek és tapasztalt horgászoknak egyaránt;

  Hátrányok

  • nem találtak.

  Salmo E

 • te X-Twitch 180

  Értékelés: 4.8

  <img alt="Salmo E
 • te X-Twitch 180″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/42716666197521-2310.jpg” title=”Salmo E

 • te X-Twitch 180″>

  Olcsó twinning fonás a lett Salmo cégtől, amely nagyon népszerű a hazai halászok körében. A modell iránti rendkívüli érdeklődésnek két oka van. Először is, összeszerelve csak 1,8 m hosszú, ami jó a csónakból való halászathoz vagy a kisebb folyókon a partról történő dobáshoz. Másodszor, E

 • az X-Twitch 180 nem kezdőknek készült, mivel a vezetékek speciális megközelítését igényli – agresszió, aktivitás, ritmusérzék és a csali tempójának időszakos változása.

  A gyors vonalvezetés és a könnyűség kombinációja szintén fontos vásárlói tényező. A kiváló dobás könnyű mozgékonysággal kombinálva vonzza a nagy, aktív ragadozókat, de a nagy, lassú ragadozókat is. A felhasználók szerint ez a pergető bot elsősorban csukára és folyami sügérre készült – de más mélytengeri lakosok valamiért túl lazán horgásznak. A teljesítmény-költség arányt tekintve azonban a Salmo E

 • te X-Twitch 180 lesz a legjövedelmezőbb vásárlás.

  Előnyök

  • kényelmes pergetési hossz, amely minden horgászhelyzetnek megfelel (kivéve a távolsági dobást);
  • ergonómiai jellemzők (EVA-grip, szénszálas kar és 135 gramm súly);
  • nagy népszerűség;
  • a tapasztalt horgászok számára készült;

  Hátrányok

  • nem található.

  Kedvenc Extreme 702MH

  Értékelés: 4.7

  Kedvenc Extreme 702MH

  Egy olcsó csavaró spinning rúd, amelynek fő “chipje” a szuperintenzív terhelések elviseléséhez szükséges állomány szilárdságában rejlik. A középnehéz botok osztályába tartozik, amelyeket 10 és 45 gramm közötti súlyú csalikkal való horgászatra terveztek. Nem túl “barátságos” a kezdők számára, mert speciális készségeket igényel a specifikus, agresszív dobás kivitelezéséhez.

  Ahogy a felhasználók megjegyezték, a Favorite Extreme 702MH mindig készen áll a kemény küzdelemre, és mindig készen áll a váratlan kihívásokra, például egy rúgásra vagy egy trófeaharapásra. Az extra gyors zsinór nagyon erős dobásokat tesz lehetővé, egyenletesen elosztva a feszültséget a boton. Egyébként ugyanez a tény a gyűrűk távolságát is magyarázza – kis átmérővel és kis távolsággal különböznek egymástól. A mutatók kombinációjának köszönhetően a modell egyformán jól megbirkózik a könnyű és nehéz wobblerekkel (még az elülső pengével is), valamint az agresszív robbantással és a fonott csalik nagy sebességű futásával.

  Előnyök

  • alacsony költség;
  • Lehetőség széles súlytartományba tartozó csalik “horogra akasztására”;
  • biztonsági tartalék a túlterhelési problémákra;

  Hátrányok

  • A modell meglehetősen ritka a hazai piacon.

  A legjobb pergető botok a közepes árszegmensben a csavaráshoz

  Norstream Dynamic F1 DYFS-772MH

  Értékelés: 4.9

  Norstream Dynamic F1 DYFS-772MH

  A kategória minősíthetetlen vezetője a Norstream Dynamic F1 DYFS-772MH fonó rúd, amely kiemelkedő eredményeket mutat az erősség tekintetében. Konkrétan, ez a modell tartozik “top” sorozat, jól kombinálható wobblerek és trollerek akár 38 gramm, és lehet használni, hogy még meghajtó standard “wobblers”, vagy hogy elkapja a jig.

  A fő jellemzője ennek a modellnek a sűrű szövésű prepreg (kompozit félkész termék) 1K kombinációja gyakorlatilag súlytalan prepreg nagy modulusú szénnel, amely a “hangszóró” a legmagasabb fokú szilárdságot és plaszticitást adta a munkában. Érdemes megjegyezni, hogy ez utóbbi nem jellemző erre az anyagkombinációra – ez a sorozat szinte egyedülálló a maga nemében. A plaszticitási hatás minden előnye az, hogy a rángásoknál az erőfeszítés dózisa egyenletesebben oszlik el, ezáltal növelve a csali pontosságát és érzékenységét. Az F1 DYFS-772MH-nak nincsenek objektív hátrányai. Néhányan megpróbálják a pörgő árat tulajdonítani, de ilyen minőség és teljesítményszint mellett ez felháborító pimaszságnak tekinthető.

  Előnyök

  • A prepregek egyedülálló kombinációja;
  • Túlzott szilárdság és optimális képlékenység;
  • Magas színvonalú teljesítmény;
  • kellemes megjelenés
  • A csalik széles variációjának lehetősége a súlyjelzőn;

  Hátrányok

  • nem található.

  Kedvenc exkluzív Twitch Special

  Értékelés: 4.8

  Kedvenc exkluzív Twitch Special

  Az átlagos vonal kevés képviselőjének egyike egy lépésre marad a vezető pozíciótól. Kedvenc Exkluzív Twitch Special – egy magas szintű “anyag”, kezdők és profik számára tervezve és adaptálva. Szélsőségtől szélsőségig teljesen más tulajdonságok alatt mutatkozik meg. A “horgászatban debütálók” kezében a 213 cm-es pergető bot csendesebb hajlamú és simább mozgást biztosít a csalihalaknak, amelyek súlya 7 és 35 gramm között változhat. Agresszívebb megközelítéssel a csali kaotikusan, darabosan kezd mozogni, ami még egy kevésbé mozgékony (és ezért nagyobb) ragadozót is vonz.

  Az ilyen jellemzőkkel rendelkező fonási modell különleges jellemzője a terhelés eloszlása a teljes rúdra a húzás során. Jelentősen csökkenti a halak lecsapásának számát, ami nagyon fontos a kezdő horgászok számára. A Favorite Exclusive Twitch Special minden “menősége” ellenére viszonylag olcsó – a legtöbb fogyasztó biztosan nem lesz elragadtatva, de megéri fizetni a minőségért az elkövetkező években.

  Előnyök

  • az ár és a minőség optimális kombinációja;
  • Kompenzálja a csúcsterhelést a terhelés egyenletes eloszlásával a lapátban
  • egyensúly;
  • a halászok széles csoportjaira összpontosít;

  Hátrányok

  • nem található.

  Zemex Bass Addiction S-702M

  Értékelés: 4.8

  Zemex Bass Addiction S-702M

  A Zemex Bass Addiction S-702M egy “miniatűr” megoldás a csavart leltár problémáira, amely lehetővé teszi a kis és közepes csalik, például a minnow, popper, volker és jerkbait halászatát. Ennek a botnak az a paradoxona, hogy olyan emberek kritizálják, akiknek nem volt szerencséjük és tapasztalatuk a vele való horgászathoz. Emellett a fő szemrehányás egy költségpont – mondjuk, a hasonló szintű botok néhányszor olcsóbbak, de a halászati eredmények sokkal méltóbbak.

  Az összes létező állítást megdönti egy nagyon erős érv, amelyet maguk a fejlesztők hoztak nyilvánosságra. Az a tény, hogy az Addiction S-702M kifejezetten a tapasztalt és profi horgászok számára készült, akik nagyon finoman és pontosan ki tudják húzni a vonalat a szívósság és a holtjáték között, hogy használják a kemény dobásokat és alkalmazkodjanak az összes ilyen halászati körülményhez. A professzionalizmus és a maximális eredmények iránti elkötelezettség miatt, függetlenül az alaptalan kritikától, ez a “bot” magas helyet érdemel a legjobbak értékelésében.

  Előnyök

  • jigelésre is használható;
  • tetszetős megjelenés, amelyet a robusztusság és a kivitelezés minősége támogat
  • a felszereléshez való professzionális hozzáállásra összpontosít;
  • Minőségi parafa markolat (amiből nem sok van);

  Hibák

  • A horgászok egy kis csoportjának kritikája.

  Black Hole Bass Mania EVA S-702M

  értékelés: 4.7

  Bass Mania EVA S-702M

  A Bass Mania sorozat továbbfejlesztett középsúlyú modellje, amelynek fogantyúja tartósabb EVA anyagba van csomagolva. Az S-702M már a megjelenése pillanatától kezdve nagy potenciált mutatott a twisting horgászat szempontjából, és idővel az egész Oroszországból származó lelkes twisting szerelmeseinek arzenáljában alapvető eszközzé vált. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy szinte minden horgászhelyzetre alkalmas: a könnyű osztály a gyors zsinórral együtt lehetővé teszi az oldalról (dobáshoz nem túl kényelmes), valamint a partvonalról történő rántásos és manőverező horgászatot. A többlet teljesítmény és merevség viszont lehetővé teszi, hogy a túlnőtt tározókban a trófeás ragadozót keresve halászhasson, valamint kísérletezzen a csali típusával (mindenféle wobblerektől az oszcilláló csalikig).

  A Black Hole Bass Mania S-702M elkerülhetetlen és elkerülhetetlen modernizálása az előző kiadás összes “zátonyát” kijavította, így szinte semmi okunk panaszra. Foghatósága még a tapasztalt horgászokat is kielégíti: a csuka, a pisztráng és a süllő gyakori vendég a hálóban.

  Előnyök

  • A fő paraméterek produktív készlete;
  • Horgászati képesség szinte minden körülmények között;
  • alacsony ár;
  • A modernizáció az előző verzió összes hiányosságát kijavította;
  • nagyfokú fogósság

  Hátrányok

  • a régi “parafa” változatot választottam.

  Maximus Manic 20ML

  Értékelés: 4.7

  Maximus Manic 20ML

  Az univerzális csavaró-zsig Maximus Manic 20ML nem figyelemre méltó a technológia szempontjából, de nagy (és megérdemelt) népszerűségnek örvend az orosz halászok körében. Főként minnow wobblerekhez és jerkbaitshez illik, legfeljebb 25 g súlyúakkal. Rendelkezik extra gyors vonallal, amely karóként jelenik meg – egyes tulajdonosok a modellt egy lapátvágóhoz hasonlítják, mivel a rúd szinte semmilyen visszajelzést nem ad. Rengeteg energia a dobáshoz: ennek a kétméteres spinning botnak a távolsági képessége a megfelelőbb modelleket hagyja ki a kérdésből.

  A hátránya, hogy a Maximus Manic 20ML kényelmes és ergonomikus. A bot könnyűsége ellenére (99 gramm súly) nehéz irányítani azt. Ennek oka egy speciális parafa fogantyú, amely hamarosan kipukkanásra van ítélve. Egyébként teljes mértékben megfelel a tömegek igényeinek – nagyon szerény ár és kiváló teljesítmény.

  Előnyök

  • a szaggatásellenes tulipán jelenléte;
  • jól működik a sokoldalú wobblerekkel;
  • Egy nagyon könnyű és “terhelt” a csípő bothoz;
  • vonzó ár;

  Hátrányok

  • gyenge és megbízhatatlan parafa fogantyú.

  Major Craft Rizer 832MH

  Értékelés: 4.7

  Major Craft Rizer 832MH

  A Major Craft hosszúzsinóros csévélő spinning botja nem kényezteti el a potenciális vásárlókat alacsony árával, de a magas árért többet kínál, mint egy egyszerű horgászfelszerelés. Csukát, sügért, süllőt és a hazai vizek egyéb képviselőit fogja, különböző fajok és méretekben. Mivel a csali használt wobblers súlya 8-35 gramm, főleg minnow, de találhat más lehetőségeket formájában hal shad vagy fath (az első igényel egy rövid és éles rántás, és az utóbbiak hatékonyak elsősorban a sekély vízben).

  Az ergonómiai részen a Major Craft Rizer 832MH gyártók nagyszerű munkát végeztek. A szénszál-erősítésű műanyag bot súlya a beépített szerelvényekkel mindössze 150 gramm, annak ellenére, hogy a spinning bot hossza 2,53 méter. Nem rossz egyensúly, különösen a kényelmes fogantyú fényében, amely nem terheli a kezét, és lehetővé teszi a kényelmes halászatot. Ennek eredményeképpen a Rizer 832MH-nak csak egy hátránya van, amelyet a kiváló minőségű kivitelezés és a halászat hatékonysága több mint kompenzál.

  Előnyök

  • a csalik széles választéka a súly tekintetében
  • jó ergonómiai paraméterek, megbízható szerelvények;
  • Nagyfokú foghatóság (a felhasználók szerint);
  • egyensúly a spinning bot mérete és súlya között;

  Hátrányok

  • magas ár.

  Norstream Provokátor PRNS-702L

  Értékelés: 4.6

  Norstream Provokátor PRNS-702L

  Nagyon gyors pergető bot, amely a nevét a csali hihetetlen bosszúságáról kapta, amikor csavaró akciót végez. A könnyűség és a mozgékonyság lehetővé teszi a horgászok számára, hogy nagyon éles, éles és agresszív dobásokat végezzenek, kiegészítve azokat egy merész és gyors vezetéssel, amelynek egyetlen ragadozó sem tud ellenállni.

  A Norstream Provokator PRNS-702L hatékonyan működik a 2 és 12 gramm közötti csalikkal, a legnehezebbek közülük a tapasztalt horgászok számára jelentenek prioritást. A 213 cm-es bot hossza növeli a sokoldalúságot, a mindössze 105 g-os könnyű súly pedig lehetővé teszi a szárazföldi és hajós dobást karterhelés nélkül. A Fuji szerelvények kiválasztása szintén figyelemre méltó, ami ismét bizonyítja, hogy a minőség és a teljesítményorientált fejlesztés mindig is elsődleges prioritást élvezett. A fonoda nyilvánvaló gyengesége a magas ár, amely meghaladja a tömegek lehetőségeit.

  Előnyök

  • Egy “terhelt” modell, amelynek célja a maximális hatékonyság;
  • Alacsony súly és optimális hosszúság
  • megbízható szerelvények a Fujitól;
  • kiváló minőségű kivitelezés

  Hátrányok

  • a modell magas költségei.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: