10 legjobb látnivaló Imatra városában

Imatra egy finn kisváros, amely a határ közelében található, és csak néhány lépésre van a határtól. Legfontosabb műemlék épületei több templom, köztük az ortodox templom és a Három Kereszt Temploma. Imatra egyéb látnivalói közé tartozik Finnország legnagyobb tava és a szomszédos folyó is. Nagyszerű turisztikai célpont azok számára, akik egészségesen szeretnék eltölteni az idejüket. A városban számos gyógyfürdő kínál terápiás kezeléseket. Szakértőink megpróbálták összegyűjteni Imatra legjobb látnivalóit.

Imatra legjobb látnivalóinak rangsora

Jelölés hely: név Értékelés
Imatra legjobb építészeti látnivalói 1 Imatran Valtionhotelli palota 5.0
2 Az Imatrai Szűz 4.9
3 Imatran Kulpula 4.8
Imatra legjobb természeti látnivalói 1 Imatrankoski 5.0
A legjobb vallási helyek Imatra-ban 1 Három Kereszt templom 5.0
2 Szent Miklós templom 4.9
3 Tainionkoskenkirkko templom 4.8
Imatra legjobb kulturális látnivalói 1 Kulturális központ 5.0
2 Veteránok Háza Múzeum 4.9
3 A karéliai ház 4.8

Imatra legjobb építészeti látnivalói

Imatran Valtionhotelli palota

Értékelés: 5.0

Imatran Valtionhotelli palota

A hatalmas, kecses kastély vezeti Imatran építészeti látnivalóinak listáját. Jelenleg szállodaként használják. Az épület 1903-ból származik, amikor úgy döntöttek, hogy egy nagy kőből építenek egy kastélyt a katasztrofális tűzvészben elpusztult kastély helyére. Hosszú múltra tekint vissza, pl. a világháborúk idején széles körben használták a hadsereg parancsnoksága számára.

Miután felújították, hogy visszaadják eredeti megjelenését. Jelenleg a palota több nagy szállodai szobát foglal magába a gazdag turisták számára, valamint szaunát és úszómedencét. Üzleti célokra egy konferenciaterem és több étterem áll rendelkezésre. És a csúcspont a dohányzóterem, ahol fegyverek és helyi vadászok trófeáinak gyűjteménye található.

Imatrai Szűz

Értékelés: 4.9

Az imatrai leány

A régió fontos kulturális és építészeti látványossága az 1972-ben épült Imatrai Vízimúzeum. A híres vízesés közelében található egy szobor, az Imatrai leány. Egyedülálló, mert ez egyike azon kevés emlékműnek a világon, amely öngyilkosságot elkövetett embereknek állít emléket. A helyi Vuoksa folyóba fulladtak történetét meséli el. A gát elkészülte után a tározóban az öngyilkosságok száma a többszörösére emelkedett.

Olvasson tovább  Harbin 20 legjobb látnivalója

Nem jellemző, hogy nemcsak helyiek, hanem külföldiek, köztük szentpéterváriak is meghaltak itt. Maga a szobor egy törött fejű lányt ábrázol, a szökőkút pedig a víztömeget jelképezi. A szélek mentén vannak a kövek, amelyeken az áldozatok dátumai és nevei szerepelnek. Ez Imatra egyik legtragikusabb látványossága.

Imatran Kulpula

Értékelés: 4.8

Imatran Kulpula

Az építészeti nevezetességek rangsorában az utolsó az Imatra Szabadidő- és Szabadidőközpont modern épülete. Ez egy igazi komplexum, ahol minden turista nemcsak maradhat, hanem sok időt is eltölthet. Vannak luxus és olcsó szobák, rengeteg látnivaló, fodrászszalonok, vendéglátóhelyek és még edzőtermek is.

Itt található a Magic Forest aquapark is, amely a környék egyik legfontosabb turisztikai csapdája. Ha azt tervezi, hogy néhány napig Imátrában marad, a komplexum lehetővé teszi, hogy. Mind a szobák elérhetősége, mind a szórakozás felejthetetlen nyaralást tesz lehetővé. Az öböl partján lévő modern épületből pedig gyönyörű panoráma nyílik a tengerre.

Imatra legjobb természeti látnivalói

Imatrankoski

Értékelés: 5.0

Imatrankoski

Imatra fő természeti látványossága a Kruununpuisto parkban található vízesés, amely a folyó közepén lévő szigeten található. A múltban ennek az ütőérnek a nyugati ága egy gránitszurdok mögül zúgott lefelé… 1920-ban azonban egy vízerőművet építettek, hogy a helyi lakosságot energiával lássák el, ami ahhoz vezetett, hogy a helyről eltűnt a folyadék.

Jelenleg a vízesés menetrend szerint működik, amikor a gátat ki kell üríteni. Az idegenforgalmi szezonban ez általában naponta egyszer vagy kétszer történik. A fő látványosság az éjszakai vízesések, amelyeket fény- és zenei előadás kísér. Különleges látványosság a szilveszter, amikor a színes műsorok zajlanak.

Imatra legjobb vallási helyei

A Három Kereszt Temploma

Értékelés: 5.0

A Három Kereszt Temploma

A terület fő vallási látványossága egy 1957-ben épült szokatlan templom. Fenyőfákkal borított területen helyezkedik el, és jellegzetessége, hogy mind a 103 ablak teljesen eltérő kialakítású. Mind alakjuk, mind méretük egyedi. A harangtorony pedig a nyíl építészeti mintázatának hagyományos példája.

Olvasson tovább  A 12 legjobb kerekes bőrönd gyártó

Az imatri Három Kereszt Templom belseje főként minimalista stílusú. A templom hagyományos stílusban épült, a padok teljes egészében karéliai nyírfából, az oltár pedig márványból készült. Itt található egy orgona is, amelyet gyakran használnak koncertekhez. A templom nevét az oltáron lévő három keresztről kapta, amelyek a Golgotát jelképezik. Ez tette híressé a vallási mérföldkövet.

Szent Miklós templom

Értékelés: 4.9

Szent Miklós templom

Imatra kevés ortodox templomának egyike. A templomot 1956-ban építették a közösség kápolnájaként. A státuszt azonban csak 30 évvel később kapta meg. A Vuoksa folyó partján található. Maga az épület teljes egészében fából készült, és az orosz egyházi stílus hagyományos példája. Belül egy faragott ikonosztáz található, amely az ortodox templom fő fénypontja.

A turisták gyakran látogatják ezt a helyet, mert a Vuoksa folyó partján található. Ez egy nagyon színes hely, ahol nagyszerű panorámás kilátás nyílik. Ez a látnivaló egyébként a Három Kereszt Templomához vezető úton található. Az idegenforgalmi szezonban a templom délelőtt 10 órától délután 5 óráig tart nyitva. A prédikációkat azonban mindig finnül tartják.

Tainionkoskenkirkko templom

Értékelés: 4.8

Tainionkoskenkirkko templom

A templom Imatra legrégebbi egyházi épülete. Eredetileg a huszadik század közepének neoklasszikus stílusában épült. Ez egy hagyományos és szigorú épület, amely fontos mérföldkőnek számít. A homlokzaton minimális díszítés található, a magas torony pedig a hagyományos gótikus épületekhez hasonlít.

Az ablakok szándékosan nagyok, és a csarnokot és a hajóhajót valóban megvilágítják. Belül egy oltár található, 1997-es keltezéssel. Ez a helyi K. Uusitalo. A templom belső terme körülbelül 600 fő befogadására alkalmas. Maga az oltár egy hagyományosan formázott alkotás, amely Isten szemét tartalmazza.

Imatra legjobb kulturális látnivalói

Kulturális központ

Értékelés: 5.0

Kulturális központ

Imatra kulturális látnivalói közé tartozik a Vuoksa folyó partján, a városházától nem messze található nagy központ. Majdnem teljes egészében gránitból készült, kvarccal keverve 1986-ban. Itt található a városi és a művészeti múzeum, és itt lehet megfigyelni a finn kézművesek munkáját.

Olvasson tovább  15 legjobb látnivaló Kingisepp városában

Van könyvtár, zeneiskola és egy 500 fős konferenciaterem. A kulturális programok gyakran itt kezdődnek, beleértve a helyi és nemzetközi művészek koncertjeit és akusztikus zenei esteket. Az előcsarnokot gyakran használják különböző kulturális rendezvények bemutatóira.

Veteránok Háza Múzeum

Értékelés: 4.9

Veteránok Háza Múzeum

A helyszínt a 2000-es évek elején nyitották meg, és a befolyásos Ikiavalko család üzemelteti, akik régóta gyűjtik a finn hadtörténelemhez kapcsolódó tárgyakat. Ennek eredményeképpen sikerült összeállítani egy jelentős mennyiségű fegyvert és egyéb fontos dolgokat tartalmazó kiállítást. A 19. század és a későbbi évekből származnak, amikor a finn nép aktívan harcolt függetlenségéért.

A kiállítótermekben különféle fegyverek és felszerelések láthatók, amelyeket az Orosz Birodalom katonái ellen használtak. Láthatunk hagyományos viseleteket és dekorációkat is azokból az időkből. Maga az épület magántulajdonban van, 1926-ban épült. A földszinten számos múzeumi kiállítási tárgy található, míg a tulajdonosok az első emeleten laknak.

Karéliai ház

Értékelés: 4.8

Karéliai ház

Imátrában olyan szabadtéri múzeumokat is találhat, mint a Karéliai Ház. A Vuoksa folyó partján fekszik, és néprajzi jellegű. Itt talál egy komplexumot, amelynek célja, hogy betekintést nyújtson a régió parasztjainak hagyományos életébe és életmódjába. Ez egy nagyon színes hely, érdemes meglátogatni, hogy felfedezze az északi népek sajátosságait.

A legtöbb épület a 19. századból származik. Néhányukat Finnország és Karélia teljesen más részeiről hozták Imatraba. A rezidencián belül pedig hagyományos, helyi bútorokat, valamint nemzeti háztartási cikkeket, edényeket és használati tárgyakat találhat. Az udvarházban van egy karám, amely a régióban tenyésztett állatfajtáknak van szentelve. Ez a múzeumkomplexum 1959 óta működik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: