12 legjobb strandok Pattaya

Pattaya az egyik legnépszerűbb üdülőhely az orosz turisták körében. Ez egy sokoldalú nyaralási célpont, amely minden ízlést és pénztárcát kielégít. Pattaya központja rengeteg szórakozást és éjszakai életet kínál, de nyüzsgő, piszkos és nagyon zsúfolt is. Ezért a turisták egyre gyakrabban választják Észak- és Dél-Pattaya félreesőbb területeit, ahol nyugodtan kipihenhetik a város nyüzsgését, és igazán paradicsomi nyaralást élvezhetnek a pálmafás sikátorok árnyékában.

Hol szálljon meg Pattaya

A város különböző részei jelentősen különböznek egymástól. Földrajzilag Pattaya három feltételes részre osztható:

  1. Észak-PattayaEgy csendes hely, nagy koncentrációjú társasházakkal, külföldi turisták és thaiföldiek otthona egyaránt. Az északi rész Naklua és Wongamat területéből áll. A szórakozási lehetőségek közelebb koncentrálódnak a North Str. üzletek, kávézók, éttermek és bevásárlóközpontok.
  2. VárosközpontA sziget kiemelkedik a szórakozási lehetőségek gazdagságával – bárok, klubok, éttermek és bevásárlóközpontok.
  3. Déli oldal, amely Jomtien és Pratamnak területeit foglalja magában, különösen Ko Lanon, a tiszta tengerrel, a sok szórakozási lehetőséggel és a nyugodt tempóval vonzza a látogatókat.

Úgy gondoljuk, hogy a legjobb, ha az üdülőhely déli vagy északi oldalán található szállodákat választjuk. Nyugodtabb, és nem zavarja meg az embert éjszaka a hangos zene és a vidám fiatalok. Valójában Pattaya egy kisváros, és ha akarod, akkor könnyen elérheted a szórakozás epicentrumát mindössze 10 perc alatt.

A szállodák és hotelek nagymértékben koncentrálódnak a népszerű strandok körül, így a szállást a tengerparti terület alapján választhatja ki. Strandszakértőink a turisták és utazók széleskörű visszajelzései alapján értékelték Pattaya legjobb strandjait.

A legjobb strandok Pattaya

Jelölés hely strand értékelés
Pattaya legjobb strandjainak értékelése 1 Ko Lan sziget 5.0
2 Bang Saray 4.9
3 Hangulatos strand 4.8
4 Jomtien 4.7
5 Dongtan 4.6
6 Crescent strand 4.5
7 Pratumnak 4.4
8 Wongamat 4.3
9 Táncoló lány strand 4.2
10 Ban Ampur 4.1
11 Najomtien 4.0
12 Katonai strand 3.9

Ko Lan sziget

Értékelés: 5.0

Ko Lan sziget

A listánk élén Ko Lan (Koh Larn) áll, egy Pattayától 9 km-re fekvő korallsziget, amelyet igazi paradicsomnak tartanak. Bár a sziget meglehetősen kicsi, mindössze 4 km hosszú, 5 fő stranddal és több öblökben fekvő stranddal büszkélkedhet. A látogatók szerint a strandok nagyon tiszták, a környező táj pedig gyönyörű. Az egyetlen hátránya Ko Lan-nak a nyaralók nagy száma.

A sziget strandjai magántulajdonban vannak, így a barnuláshoz napozóágyat kell bérelni. Valószínűleg ez az oka annak, hogy a szolgáltatások és az áruk árai magasabbak, mint a szárazföldön.

Ko Lanon kényelmes szállodák találhatók. A legtöbbjük azonban a sziget keleti oldalán összpontosul, ahol nincsenek strandok. A strandok között motoros taxi vagy buszjárat közlekedik, a gyorsabbak pedig biciklit bérelhetnek, hogy könnyedén megközelíthessék őket. A szárazföldről maga a sziget motorcsónakkal vagy sétahajóval érhető el.

Gyakorlatilag nincs látványosság a szigeten. Menjen ide elsősorban a tengerparti nyaralás miatt. Az egyetlen hely, ahonnan látni lehet, a templom, a Buddha-szobrok vagy a kilátóterasz, ahonnan kilátás nyílik magára a szigetecskére vagy a közeli Pattayára. A szigeten hagyományos vízi tevékenységek – búvárkodás, banáncsónakázás, jet-skizés, búvárkodás és vízisíelés – várják a vendégeket. Általában, még a turisták nagy száma ellenére is, Ko Lan tekinthető a legtisztább fürdőhelynek Pattayán.

Bang Saray

Értékelés: 4.9

Bang Saray

A Pattaya belvárosától 15 kilométerre fekvő Bang Saray strandja csendes és érintetlen, mégis mentes a magas építésű szállodáktól és a csomagolt turistáktól, a második a rangsorunkban. Ez az a fajta hely, ahol élvezheti a civilizációtól távol eső, kimért nyaralást.

Bang Saray Beach maga nem olyan, mint más pattayai strandok. Elmaradott, és a strand nem zsúfolt, és még napozóágyak sincsenek. Bár jelenleg sok társasházi lakás épül itt, ami reményt ad az üdülőhely ezen részének fejlődésére a közeljövőben.

A strand szép, de nem mindenki számára alkalmas. Szórakozás szinte nincs, de van egy széles, tiszta sárga homokos sáv (kb. 3 km hosszú), árnyas pálmasor és tiszta, tiszta víz. A strand szinte mindig nyugodt, így a hullámokba ugrás a strand szerelmeseinek nem opció, de a gyermekes családok imádni fogják a tiszta, nyugodt vizet és a szelíd lejtőt.

Olvasson tovább  14 legjobb hotelek itt: Vityazevo

A Pattayára jellemző infrastruktúra hiánya azonban nem jelenti azt, hogy Bang Sarayban egyáltalán nincs semmi. A tengerparton szállodák, thaiföldi éttermek, bisztrók és kávézók találhatók. Szintén közvetlenül a strandon található számos thaiföldi makashnika, ahol ingyenesen kaphatsz matracot és piknikasztalt, feltéve, hogy rendelsz némi ételt. Az utazók megjegyzik, hogy az ételek ízletesek, de az ételek elkészítésének körülményei nem mindig felelnek meg a minimális egészségügyi előírásoknak.

A strand hátsó részén van egy park, amelyet Sirikit királynő 60. születésnapja alkalmából hoztak létre, ahol sétálhat és élvezheti a frissen főzött tenger gyümölcseit. Itt csónakot is bérelhet, és horgászhat, vagy közelről is megtekintheti a korallzátonyokat. Mindent egybevetve, a strand jó egy nyugodt családi nyaraláshoz távol a civilizációtól.

Hangulatos strand

Értékelés: 4.8

Hangulatos strand

Egy kis strand A Pratumnak-fok egy meglehetősen elszigetelt részén található hangulatos strand a harmadik helyet foglalja el a rangsorban. A Cosy Beach inkább egy zárt öbölnek tűnik: nagyon kicsi, és 5-10 perc alatt könnyen átsétálható. A strandra a fő feljárat egy meredek lépcső, ami azonban sok turista szerint inkább hátrány, mint előny. A strand 400 méter hosszú és 12-15 méter széles dagálykor. Ez a hely elsősorban a gyermekes párokat vonzza, a turisták fő kora – 35 év +.

A homok túlnyomórészt finom sárga, de a vízhez közelebb kagylók vannak, a homok keményebbé válik, és nagy köveket találunk. A vízbejárat sekély, bár néhány helyen iszapos fenék és éles kövek vannak. A víz délutáni dagálykor és apálykor iszapos lesz, és a partra jutáshoz bizonyos távolságot meg kell gyalogolni. Ez kellemetlenséget okoz, de nem riasztja el az orosz turistákat, akikből mindig sok van.

Számos széket találunk napernyők alatt, bár még mindig van hely egy szőnyegnek. A strandon kis kávézók is találhatók hűsítő italokkal és harapnivalókkal. Vannak olyan éttermek, amelyek a VIP-vendégeket szolgálják ki. Jet-ski és csónakok bérelhetők. A jelentősebb látnivalókhoz autóval kell utaznia, mert a Cosy Beach maga elszigetelt, bár nem messze található Pattaya központjától. November és április között a legjobb idő a Cosy Beach meglátogatására. Foglalja le a szállodát legalább két hónappal előre.

Jomtien Beach

Értékelés: 4.7

Jomtien Beach

A híres Jomtien strand a negyedik helyen áll. Ez az egyik legnagyobb strand Pattaya déli részén található. A Jomtien Beach több mint 6 km hosszan húzódik, a strand 15-30 méter széles, és a part menti területet finom homok borítja. Az üdülőhely központjában található strandokhoz képest ezek nyugodtabbak, kimértek és biztonságosabbak.

2017-2018-ban. A sétány 600 millió dolláros felújításon esett át. baht. Sok nyaraló észrevette, hogy sokkal jobb lett: a homokot letisztították, pálmafákkal ültették be, megnövelték a partvonalat. A strandot folyamatosan tisztítják, és vannak dohányzásra kijelölt területek. Azonban még mindig van szemét, kóbor kutyák és számos árus… Szintén sok bosszúságot okoznak a hajók, amelyek a turistákat a közeli szigetekre szállítják. Egyébként a Jomtien Beach általános benyomása pozitív. Sok nyaraló kiemeli a gyönyörű naplementéket, a romantikus szörfzajt, az aranyhomokos strandot és a nyaralási tömegek hiányát.

A külföldiek és a télen élők inkább Jomtien környékén élnek, mivel itt minden adott a kényelmes tartózkodáshoz: közlekedési megközelíthetőség, jól kiépített infrastruktúra, üzletek és szállodák. Egyébként a szolgáltatási terület az orosz turistákhoz igazodik – a táblák, az éttermekben lévő ételek nevei – mind megduplázódtak oroszul, és az utazásszervező pultban oroszul beszélő személyzet van.

A strand a szórakozás széles skáláját kínálja. Lehetőség van vízisíelésre, szörfözésre, jetskizésre, valamint banánt vagy csónakot bérelni. Jomtienben is számos élelmiszerüzlet található, amelyek főként thai és európai ételeket kínálnak.

Dongtan Beach

Értékelés: 4.6

Dongtan Beach

A Pratamnak és Jomtien Beaches között fekvő Dongtan az ötödik helyen áll a listánkon. A nagy szállodáktól egy világnyira található, szinte mindig csendes és békés. Dongtant gyakran javasolják, mint egy nagyszerű helyet a nyugodt nyaraláshoz gyerekekkel, bár azt mondják, hogy itt találkozhatsz a nem hagyományos orientációjú nyaralókkal, de leginkább a strand déli végén.

Dongtánt hagyományosan 3 részre osztják: észak, dél és közép. A kényelmes nyaraláshoz a központi terület a legalkalmasabb a strandfelszerelések, napernyők és napozóágyak bérlésére. A szabadtéri tevékenységek kedvelőinek vízi tevékenységeket kínálnak – csónakázás, banánhajózás, aquabike, szörfözés. A strandon van egy röplabdapálya is. A közelben található egy szálloda vízi parkkal.

Olvasson tovább  9 legjobb delfinárium a Krímben

A legkisebb és legkevésbé fejlett – az északi oldal, amely elkezdett alkalmazkodni a többi sokkal később, mint mások. Nincsenek kávézók, éttermek, napozóágyak és napernyők.

Közép-Pattaya strandjainak tisztasága gyakran nem túl hízelgő a turisták véleményeiben, de sokan kiemelik Dongtant, mint az egyik legtisztább fürdőhelyet. Búvárkodásra, motorcsónakázásra vagy jet ski-re is kiválóan alkalmas. A vásárlás szerelmesei örömmel fogják felfedezni, hogy a Dongtan közelében található a város leghíresebb bevásárló “szigete”. A sétányon a nappali hőségben és a csendes estéken egyaránt kellemes sétálni.

Crescent strand

Értékelés: 4.5

A Crescent strandot gyakran elfelejtik, és nem mindig említik a turistakalauzok, pedig itt lehet igazán kikapcsolódni. Értékelésünk hatodik fokára az úgynevezett félholdas strandot tettük, ahová érdemes a legközelebbi barátokkal és családtagokkal eljönni. Elszigeteltsége és a népszerű pattayai látnivalók hiánya ellenére a vélemények erről a helyről túlnyomórészt pozitívak. Az észak-pattájai Crescent Beachen található, Naklua és Palm Beach között.

A félholdas strand infrastruktúrája gyengén fejlett, de a félholdas strand közelében van néhány érdekes hely, amit érdemes megnézni. Körülbelül 500 bahtért meglátogathatja az Igazság Templomát, amely az egyetlen fából készült templom Thaiföldön, amely egy varázslatos toronyra emlékeztet. Kis thaiföldi és európai éttermek kínálnak felfrissülést a forró nyaralás után.

Pratamnak

Értékelés: 4.4

Pratumnak

Az orosz turisták körében népszerű Pratamnak Beach, amely Jomtien és Central Pattaya között található, a hetedik helyen áll. A strand egyik fele tiszta és parkosított, míg a másik fele gyakorlatilag elhagyatott. A strand 500 méter hosszú és 20-40 méter széles.

A nyugodt környezetet különösen a gyermekes nyaralók értékelik. A tömeg itt többnyire tiszteletreméltó és csendes, de sokan panaszkodtak arra, hogy a Pratumnak környéke hajlamos a rablótámadásokra, ezért a sötét órákban légy óvatos.

A homok finom és tiszta, de ugyanakkor a hullámok szemetet hozhatnak a partra, ami elvileg sok pattayai strandot szenved. A privát, szállodai övezetbe sorolt területek jobbak, a strand bejáratai különlegesen parkosítottak, és napernyőket, napozóágyakat biztosítanak. Az ingyenes wi-fi mindenhol rendelkezésre áll, bár a sebesség csak a közösségi oldalak gyors átlapozásához elegendő. A közelben számos étterem, kávézó és üzlet található.

A kerület zord, hegyvidéki terepviszonyai korlátozzák a közlekedés elérhetőségét, így nincs tömegközlekedés, és a látnivalók felfedezéséhez a teljes távolságot gyalog kell megtennie. A motoros taxik, tuk-tukok és suntoyk mind-mind a területre való eljutás módját jelentik.

Ami a látnivalókat illeti, a Pratanmak-hegyről varázslatos kilátás nyílik a tengerre – a Pattaya-öbölre, a Laem kikötőre és Ko Lan szigetre, valamint a trópusi tájra. Másszon fel a kilátóteraszra, és dobjon 10 bahtot a távcsőbe, hogy megcsodálhassa Pratamnak környékét naplementekor. Van egy kínai kert és egy Buddha-szobor is a dombon.

Wongamat strand

Értékelés: 4.3

Wongamat strand

Észak-Pattaya fő strandja, a Wongamat Beach, amely tisztább és csendesebb, mint a Pattaya Beach, a nyolcadik helyen áll a rangsorban. A főszezonban a légkör nyugodt és békés, tökéletes az elvonulásra. Wongamat a kitaposott ösvényektől távol található, de innen könnyen megközelíthető a város központjában található éjszakai élet központja, üzletek, éttermek és látnivalók.

A strand területe több részre oszlik. A déli részen van egy kis parkosított fürdőhely, a strand többi részét pedig nagy sziklák borítják. Egyébként ezek remek hátterek a szelfikhez. Az északi rész is alkalmasabb a félreeső pihenésre. A tengerparti területet drága szállodák alkotják, és saját tengerparti hozzáféréssel rendelkezik. A tengerparti látnivalók csak a központban érhetőek el, ahol banáncsónakázhat, jet-skizhet, vízisíelhet, vagy strandröplabdázhat.

A Wongamat Beach esténként eléggé kihalt. Az éjszakai élet a Rim Talay Seafood étteremben összpontosul, amely néha diszkóknak ad otthont. Magán a strandon rengeteg stand, kávézó és étterem árul fagylaltot, hideg italokat és különböző harapnivalókat, valamint rengeteg árus kínál mindenféle portékát. A legérdekesebb látnivaló, amelyen minden pattayai turista részt vesz, az Igazság Temploma. Van egy ortodox templom is a tengerparton.

Kevesen tudják, hogy a Wongamat strandon van egy sétány, egy gyalogos sétány, amely az egész strandon végighúzódik. Összességében a strand elég jó benyomást kelt, sok turista megjegyzi a homok tisztaságát, azonban egyes véleményekben van információ, hogy a halászhajók területén, a strand bal oldalán, partra mosott patkányok, bár más helyeken a strandon nem figyelték meg.

Olvasson tovább  16 legjobb hostel Moszkva területén

Táncoló lány strand

Értékelés: 4.2

Táncoló lány strand

A Dancing Girl Beach, amely egy gyönyörű szerelmi történetről kapta a nevét, a kilencedik helyen szerepel összeállításunkban. Lényegében két strand van, amelyeket egy szobrokkal díszített kis hegyfok választ el egymástól. A strand nyugati oldalát Nangram Beachnek, a keleti oldalt pedig Nangrong Beachnek hívják.

Az első strandon vízi látványosságok vannak. A napernyők és napozóágyak hagyományosan szintén bérelhetők, bár a sűrű aljnövényzet, amely a homokcsík mögött kezdődik, elegendő árnyékot biztosít a napi hőség elől.

A keleti rész többszörösen hosszabb, mint a nyugati. A dombokkal övezett zöld előhegység kellemes hangulatot kölcsönöz. Van itt egy szálloda, bungalókkal, ahol éjszakázni lehet. Egyébként az infrastruktúra itt is ugyanaz, mint a nyugati oldalon – éttermek, szuvenírboltok, mosdók…

A strandra a belépés ingyenes, egy autóért 20 bahtot kell fizetni, és nem kell fizetni a motorosoknak. A turisták egyik hátránya, hogy a strandot csak személyautóval vagy taxival lehet megközelíteni.

Ban Ampur

Értékelés: 4.1

Ban Ampur

Az eldugott Ban Amur Beach Dél-Pattayán, amely körülbelül 15 kilométerre található a belvárostól és néhány kilométerre Jomtien-től, a tizedik helyen áll a rangsorban. Ide utazási irodákon keresztül nem lehet eljutni, mivel gyakorlatilag nincsenek szálláshelyek vagy szállodaláncok a közelben. Az orosz nyelv hallásának esélye szinte minimális, és a tengerparton nincsenek külföldiek. A strand a thaiföldiek kedvelt célpontja, akik hétvégente jönnek ide, hétköznapokon ez a strand szinte üres. Gyakran csendes, békés és otthonos. Nincs csónakázás, nincsenek tolakodó házalók vagy masszázsszalonok.

A strandon található a város egyik legjobb játszótere, és gyakran látogatják a gyermekes turisták. Ban Amurban nem talál semmilyen üdülőhelyi tevékenységet. A táj közepén található a szélturbina generátor, ahol bőséges parkoló, WC-k és egy pavilon található. A közelben, a tengerparton éttermek, kisboltok és étkezdék, valamint üzletek találhatók.

De amikor a tengerben való fürdésről van szó, sok utazó nem elégedett a homok és a víz tisztaságával. A halászkikötő a szomszédban található, és dagálykor rengeteg szemetet sodor a partra a víz, amelyet szinte soha nem takarítanak el. Azonban még mindig tisztább, mint Pattaya központi strandja. A Ban Ampur-t tuk-tukkal eljuthat a Sukhomvit leágazásig, majd gyalog vagy motoros taxival eljuthat a célállomásig.

Najomtien strand

Értékelés: 4.0

Najomtien strand

Ez a 3 km hosszú strand Pattaya déli részén, Pattaya leghosszabb strandjának meghosszabbítása, az utolsó előtti a rangsorban. Na Jomtien tekinthető külterület és nem egészen kapcsolódik Pattaya, így elég sokáig tart, hogy ideérjen a tömegközlekedéssel. De jelenleg az építőiparban fellendülés tapasztalható. A tengerparton fokozatosan lakóparkokat, szállodákat és társasházakat alakítanak ki, amelyek közvetlen hozzáférést biztosítanak a tengerhez.

Ezek a területek minden szükséges felszereléssel rendelkeznek, és a biztonságos fürdőhelyeket bójákkal és pontonokkal kerítik el. A strandon hagyományosan fut macashnikas és kávézók, masszázs szalonok, üzletek. Híres Na Jomtien és a tenger gyümölcsei éttermeiről. A víz itt tisztább, mint a többi strandon. Egyébként a helyszín ideális gyermekes családok számára, távol a nyüzsgő várostól és az esti élettől.

Katonai strand

Értékelés: 3.9

Katonai strand

A tizenkettedik és egyben utolsó helyen az úgynevezett katonai strand áll, amely egy zárt katonai bázison található, 20 km-re délre magától Pattayától. Foglaljon egy utat erre a strandra, más néven a helyi Blue Lagoon, Pattaya utazási irodák.

A katonai strand 500 méter hosszú és 30 méter széles. A strand egy eldugott helyen található, három oldalról dombok övezik, amelyeket buja trópusi növényzet borít. Ezek egy lagúnát alkotnak, amely védett a szelektől. És a tiszta kék víz és a tiszta homok csak vonzotta a turistákat, fáradt a piszkos és zajos strandok központi Pattaya.

A strand nagyon tiszta és rendezett. A kadétok rendszeresen tisztítják. A fák és a virágágyások között hinták vannak a környéken. Napozóágyak és takarók bérelhetők. Különböző vízi tevékenységek is jelen vannak itt. Lehet vízisíelni, banáncsónakázni, búvárkodni, strandröplabdázni.

A strandon számos kis kávézó és étterem, valamint üzlet található. A katonai strandon nincsenek éjszakai szórakozóhelyek. 16 után.00 a strand kezd kiürülni. A 15 kis ház egyikében lehet éjszakázni, két család számára, két külön bejárattal.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: