15 legjobb látnivaló Kingisepp városában

*A szerkesztő választása a legjobbak közül. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szaktanácsadásra van szükség.

Kingisepp egy kis vidéki város Szentpétervár közelében. Hosszú és érdekes történelme van, de a turisták ritkán látogatják. A népszerűség hiánya főként annak köszönhető, hogy itt gyakorlatilag nincsenek fennmaradt örökségi helyszínek. A középkori várat például, a város fő látványosságát, majdnem lerombolták. A modern épületek többsége a XIX. századból származik, amikor az általános terv szerint kezdték építeni.

Kingisepp legjobb látnivalóinak értékelése

JelöléshelynévÉrtékelés
Kingisepp legjobb építészeti látnivalói1A 146. gyalogezred laktanyája5.0
2A Jám-vár romjai4.9
3Városháza4.8
4Bronz oroszlán4.7
5A partizánok emlékműve4.6
Kingisepp legjobb természeti látnivalói1Nyári kert park5.0
2Az “Ötszázak ligetének” emlékparkja4.9
3Romanovka Park4.8
A legjobb vallási látnivalók Kingiseppben1Nagy Mártír Katalin székesegyház5.0
2Evangélikus-Lutheránus Egyházközség4.9
3Szent forrás4.8
Kingisepp legjobb kulturális látnivalói1Helytörténeti múzeum5.0
2Színház fiatal nézők számára4.9
3Victor Kingisepp emlékműve4.8
4Ijora Néprajzi Múzeum4.7

Kingisepp legfőbb építészeti nevezetességei

146. gyalogezred laktanyája

Értékelés: 5.0

A 146. gyalogezred laktanyája

A II. Katalin idejéből származó kaszárnyák az első helyen állnak az építészeti látnivalók között. Abban az időben a jamburgi erőd (keresztneve Kingisepp) egy kis járási város volt, amelyhez szükség volt egy Gostiny Dvor. A 18. században épült, és egy üzletkomplexumot és egy fedett galériát tartalmazott.

A műemlék építésének időpontját igazoló dokumentumok azonban nem kerültek elő. A legtöbb műemlék épület a mai napig nem maradt fenn. De úgy gondolják, hogy a laktanyát 1835-ben a Gostiny Dvorból építették át. A Manege épületében ma egy sportiskola működik. Ezenkívül a komplexumban található a “Dicsőség a hősöknek” emlékmű is.

A Jam erőd romjai

Értékelés: 4.9

A Jam vár romjai

A rangsorban a következő a Yam erőd romjai, amely az első hely Kingiseppben. Az erődítmény építésével kezdődött a város lakottá válása, amelyet több dokumentum is említ. Ezt a területet elsősorban a Novgorodi Köztársaság védelmére használták.

Az erődítmény az ország védelmi határát jelentette. Jam erődjét többször elfoglalták, később a svédek vették át. A Luga folyó körül megmaradt bástyák pedig Nagy Péter uralkodásának idejéből származnak. A falak egy része addigra már megrongálódott. Az erőd körüli árkok jelenleg el vannak árasztva. A Nagy Honvédő Háború idején pedig az épületeket Leningrád védelmére használták.

Városháza

Értékelés: 4.8

Városháza

A harmadik helyen a kingiseppi városháza áll, amely 1935-ben épült, és a hagyományos román építészeti stílushoz tartozik. Az adminisztrációs épület a díszítéshez használt vörös téglákról kapta a nevét. Ez egy egyszerű és funkcionális épület, világos formákkal és jellegzetességekkel, amelyek sokban különböznek a modern építményektől.

Ennek köszönhető, hogy az épület bekerült az építészeti műemlékek listájára. Miután elkészült, a városházát néhány évig városházaként használták. Később főleg az ezred zenekarának próbahelyeként használták. A második világháború alatt pedig koncentrációs táborként használták.

Bronz oroszlán

Értékelés: 4.7

Bronz oroszlán

A negyedik pozíciót egy bronz oroszlán szobor foglalja el, amelyet a borogyinói csata hősének, Karl Bistromnak szenteltek, aki bátorságáért kapta ezt az emlékművet. A nevezetesség a Romanovka Park területén található, amely korábban a családi birtok része volt. Ma a város egyik leglátogatottabb helye.

A művet az egyik híres szobrász, P. Potirovsky készítette.. Clodt. Az emlékmű teljes egészében bronzból készült. Az építkezéshez szükséges forrásokat a Carl Bistrom tábornok parancsnoksága alatt álló tisztek gyűjtötték össze. A szomszédban pedig a mozgássérültek háza áll. Kétszer is majdnem elpusztult: először a bolsevikok a polgárháború alatt, majd a német hadsereg. De jelenleg ez a város egyik szimbóluma.

A partizánok emlékműve

Értékelés: 4.6

A partizánok emlékműve

Az ötödik helyet a hősök-partizánok és földalatti harcosok emlékműve foglalja el. Ovszjannikov és Csernienko építészek és szobrászok alkották. A nevezetesség a nikolajevi téren található. Nem messze van a Szent Katalin Nagymárton székesegyháztól az utca túloldalán.

Az emlékmű alatt egy tömegsír található a második világháború idejéből. A történelmi dokumentumok szerint mintegy 78 katonát temettek el itt. A Kingisepp városában működő partizáncsapatok sokat segítettek Leningrád összetartásában, megzavarták az utánpótlást és csökkentették a Wehrmacht morálját. Ez lehetővé tette, hogy a város mintegy 3000 lakosát ne küldjék büntetőmunkára. Emlékművet avattak a győzelem napján.

Kingisepp legjobb természeti látnivalói

A nyári kert park

Értékelés: 5.0

Nyári kert

A Kingisepp legjobb parkjai között az első helyen a “Nyári kert” áll, amely nagyszerű hely a természet szépségének szemlélésére és az egész család kikapcsolódására. Ez a zöld terület egy kis tó partján található, így még a legmelegebb napokon is nagyon friss. Délelőttönként a helyi lakosok horgászbotokkal töltik itt szabadidejüket.

Az 1460. cári ezred katonái létrehozták a zöld zónát. A park mellett pedig a Szent Katalin-székesegyház áll. A kijáratnál megtalálhatók az ősi Jam erőd romjainak részei, amelyek körül Kingisepp jelent meg.

Emlékpark “Ötszáz liget

Értékelés: 4.9

Az

A második hely a Kingisepp természeti látnivalóinak értékelésében az Ötszáz liget, egy komplexum, amelyet a Nagy Honvédő Háborúban meghalt katonáknak és helyi lakosoknak szenteltek. A területen található egy sztélé. Katonák és partizánok neveit vésték rá.

Minden turista meglátogathatja az észt hadtest katonáinak sírját, és emlékművet talál az első kingiseppi embernek, aki az afganisztáni háborúban halt meg. A helyiek körében népszerű hely, ahol leróhatják tiszteletüket az elhunytak előtt. A liget neve azután jelent meg, hogy a cári Oroszország egyik tábornoka elrendelte, hogy lőjenek le mintegy 500 bolsevikot, és a testüket a fákra akasztották.

Romanovka Park

Értékelés: 4.8

Romanovka Park

A harmadik helyen a kastély áll, amely Karl Bistrom tábornoké, a borogyinói csata hőséé volt. A kastélya körül hagyományos zöldövezetet alakítottak ki. A tábornok gyakran meglátogatta a környéket, és nagyon tetszett neki a tó és a Jam ősi erődítményének maradványai fölött elterülő földterület. Az 1830-as években pedig megvásárolta a területet, ahol létrehozta a kastélyt. A tábornok a rezidencia területén halt meg.

Sírjára a “Bronz oroszlán” emlékművet állították. Fontos történelmi funkciója mellett a park végül rekreációs területté vált. Jelenleg rendszeresen tartanak itt különböző fesztiválokat és ünnepségeket. Hétköznapokon pedig nagyon békés és csendes.

A legjobb vallási látnivalók Kingiseppben

Nagy Mártír Katalin székesegyház

Értékelés: 5.0

Nagy Mártír Katalin székesegyház

A Szent Katalin-székesegyház a Kingisepp látnivalóinak listája élén áll. A projektet a híres olasz építész, Antonio Rinaldi felügyelte, aki számos épületet tervezett Szentpétervár külvárosában. A 17. századból származó katedrálist Alexandriai Szent Katalin tiszteletére szentelték fel. Az épület a barokk és a klasszicizmus építészeti keveréke.

Az ötkupolás székesegyház kereszt alakú, és később egy kápolnával bővítették. A fehér és a kék színek kombinációja nagyon harmonikus. A székesegyház a Szovjetunió idején megszűnt működni. 1979 óta pedig a Regionális Múzeum kiállításának adott otthont. A székesegyház a Nikolajeva utca 6. szám alatt található.

Evangélikus-Lutheránus Egyházközség temploma

Értékelés: 4.9

Evangélikus-Lutheránus Egyházközség temploma

A második helyen a templom áll, amely a jamburgi plébániához tartozik. Fiatal kora ellenére ez a műemlék mind spirituálisan, mind építészetileg érdekes. Kingisepp kollégiumi negyedének közepén található. A templom 1996-ban készült el. Az építkezés helyét nem véletlenül választották ki, hiszen az októberi forradalom előtt ezen a területen állt a Szent Lázár-templom.

Eredetileg egy kávézót terveztek a helyére, de később a városi tanács meggondolta magát, és egy tipikus lutheránus templomot építettek, csúcsíves tetővel. Az épület fő része pedig egy szabályos, modern szerkezet. A Vorovskogo utcában található.

Szent tavasz

Értékelés: 4.8

Szent forrás

A minősítés harmadik helye egy szent forrás Kingisepp közelében, egy kővel, amelyen Szűz Mária jele látható. A helyszín Pillovo faluban található. A legendák szerint a helyszín Szűz Mária kegyelméből jelent meg két gyermeknek, hogy meggyógyíthassák szüleiket. A folyadék gyógyító tulajdonságait többször is megerősítették.

A beszámolók szerint a tóban fürdőző turisták nem is érzik a hideget. És ha itt imádkozol, az segít meggyógyítani még a legbonyolultabb betegségeket is. Útközben a hely mindenki találkozhat a kápolna. Pontosan itt kezdődik a terület a gyógyító vízzel. Ezenkívül a szentély mellett emberi lábnyomokat ábrázoló kövek találhatók.

Kingisepp legjobb kulturális látnivalói

Történelmi és Helytörténeti Múzeum

Értékelés: 5.0

Regionális Történeti Múzeum

A Kingisepp kulturális látnivalóinak rangsorában az első helyet a Történelmi Múzeum foglalja el, amelynek célja, hogy megismertesse Önt az ókor kiállítási tárgyaival. A múzeumban található tárgyak szinte mindegyikét a régészek találták a jámi erőd romjainál, és a város első telepeseinek életével kapcsolatosak. A gyűjtemények némelyike csaknem 50 éves.

A fő attrakció a turisták számára, és áll több csarnokok kiállítási tárgyak a mindennapi élet a különböző népek a város. Az alapítványok közül a legősibbek pedig több évezredes múltra nyúlnak vissza. A múzeumkomplexum a huszadik század elején épült iskolaként. A múzeum a Karl Marx utcában található.

Színház fiatal nézők számára

Értékelés: 4.9

A második helyen a Kingiseppi Fiatal Nézők Színháza áll, amely a Karl Marx utca 40. számú házban található. 2001-ben avatták fel az egykori kulturális központ helyén. Megnyitása óta mintegy 20 különböző produkciót állítottak színpadra és vettek fel a repertoárba.

Egy nagyszerű hely Kingiseppben, ahová gyerekekkel érdemes ellátogatni. A fiatal látogatók elmerülhetnek a mesék világában ebben a komplexumban. A legkisebbeknek időnként bábelőadásokat tartanak. A színjátszó társulat pedig továbbra is elkápráztatja a látogatókat.

Victor Kingisepp emlékműve

Értékelés: 4.8

Victor Kingisepp emlékműve

A rangsor harmadik helyét az észt kommunista forradalmár Viktor Kingisepp emlékműve foglalja el, akiről a város a nevét kapta. Az emlékmű a katonai nyilvántartó és sorozási iroda melletti téren áll. Az alkotást Kiselev szobrászművész készítette, és egy kis talapzaton áll.

Viktor Kingisepp munkásságának nagy része a szovjet uralom megerősítését célozta, de 1922-ben kivégezték. Leo Trockij nevét a város nevében örökítették meg, amikor átnevezték Yamburgra. Az eredmény Kingisepp egyik legérdekesebb látnivalója.

Izsórszkij Néprajzi Múzeum

Értékelés: 4.7

Izsórszkij Néprajzi Múzeum

A Ruchy faluban található néprajzi múzeum az utolsó helyet foglalja el Kingisepp kulturális látnivalóinak értékelésében. Egy faházban az izhoraiaknak szentelt kiállítások láthatók. Részben asszimilálódott más kultúrákba. A turisták megismerkedhetnek a helyiek életével. Minden kiállítási tárgy interaktív, például a turisták hangszereken játszhatnak.

A kiállítási tárgyak nagy részét a helyi lakosok gyűjtötték össze, a múzeum munkatársai pedig a közeli településeken kutattak. Az érdekes tárgyak között vannak edények és fegyverek is. Ezen kívül rengeteg kerámia, ruhák és még törölközők is vannak. A tételek egy része könyvek leírásán alapul.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: