15 Legjobb látnivalók Kotka

Kotka egy népszerű város, amely az öböl partján fekszik. Részben egy szigeten fekszik, és egy svéd erőd ősi romjainak is otthont ad. A várost nyugodtan nevezhetjük jellegzetesnek, mert itt érződik a legkevésbé az orosz és a skandináv népek hatása. A turisták számára, akik szeretnék meglátogatni a várost, szakértőink úgy döntöttek, hogy összeállítanak egy listát a legjobb látnivalókról.

Kotka legjobb látnivalói

JelöléshelynévÉrtékelés
Kotka legjobb építészeti látnivalói1Maretarium5.0
2Fort Elizabeth4.9
3Küminlinna városi erőd4.8
4Kotka templom4.7
5Szent Márk templom. Szent Miklós4.6
6Kimi Church4.5
Kotka legjobb kulturális látnivalói1Langinkoski5.0
2Cári dacha4.9
3Vellamo4.8
4Repülőmúzeum4.7
Kotka legjobb természeti látnivalói1Sibelius zöld terület5.0
2Weistopromenade4.9
3Catherine Sea Park4.8
4Vízipark4.7
5Nemzeti Park4.6

Kotka legjobb építészeti látnivalói

Maretarium

Értékelés: 5.0

Maretarium

A város legnagyobb akváriuma mérföldkőnek számít, és méltán foglalja el az első helyet Kotka látnivalóinak listáján. Így köszönti a látogatókat a település, amelynek lakói büszkék a tisztaságára és környezetbarát jellegére. Minden finn tisztelni fogja a természetet, és vigyázni fog mindenféle állatra és halra.

Ezért hozták létre a Maretáriumot, amely több mint 60 különböző rendszertani egységet tartalmaz a Balti-tenger közelében, valamint édesvízi halakat és rákféléket. Az óriási akvárium építése kevesebb mint 1 évig tartott, és egy nagy, modern stílusú épületben nyílt meg 2002-ben. 22 tematikus részleg van, amelyek lehetővé teszik egy adott halfaj tanulmányozását. A sok éles szög és a nagyméretű üvegezés volt a fő jellemzője.

Fort Elizabeth

Értékelés: 4.9

Fort Elizabeth

Ez az erőd a város legrégebbi védelmi építménye. Korábban a Rochensalm várhoz kapcsolódó erődrendszer része volt, és az Orosz Birodalom egyik uralkodójáról, I. Erzsébetről kapta a nevét. Az öböl partján található, és nagyon szokatlan formájú. Korábban ez volt az egyik legfontosabb védelmi építmény Kotka területén, amely a várost védte a tengertől.

A háború alatt a britek bombázása után végül elpusztult, majd részben újjáépítették. Jelenleg helyi nevezetességnek számít, amely egyben piknikezőhely is. A közelben található egy nagy strand és egy játszótér, kiváló kilátás nyílik a tengerszorosra, és egy etnikai étterem.

Kyminlinna városi erődje

Értékelés: 4.8

Kyminlinna város erődje

Az erődöt, amely a szárazföldi invázióktól hivatott megvédeni a várost, a 18. században építtette az orosz hadsereg. A főépítész az egyik leghíresebb katonai parancsnok, Alekszandr Szuvorov volt. Az épület fő célja nemcsak az volt, hogy megakadályozza a svéd csapatok előrenyomulását a főváros, Szentpétervár területén. Valójában ez volt az utolsó előtti védelmi vonal a birodalom északi részén.

Hosszú fennállása során az erőd számos funkciót töltött be, például menedéket nyújtott a menekülteknek, valamint védelmet nyújtott a különböző hadseregek ellen. A Kyminlinna városi erődítménybe jelenleg csak vezetett túrával lehet bejutni. Szerencsére könnyen találhatsz rengeteg túravezetőt, akik hajlandóak elvinni téged oda. A műemlék jól megmaradt, így az egyik legértékesebb történeti emlék.

Kotka templom

Értékelés: 4.7

Kotka templom

Fontos vallási látványosság Kotka lutheránus katedrálisa, amely szintén építészeti műemléknek számít. A vallás megfelelő ágához tartozik, és a város fő temploma. A városközpont fő nevezetessége, amely 1899-ben épült. Az építés után szinte azonnal megáldották. A fő építész és alkotó Josef Stenbeck volt.

Az egyik leghíresebb mesterember, aki Karélia legnagyobb templomát készítette. Az evangélikus templomot rendhagyó neogótikus stílusban építették, és vörös téglát használtak, hogy az építmény illeszkedjen Kotka város látképéhez. A nevezetesség egy dombon áll, és szilárd kőalapot használtak a tartósságának javítása érdekében. A katedrális 54 méter magas.

Keresztelő Szent János-templom és Keresztelő Szent János-templom Kotka városában. Szent Miklós templom

Értékelés: 4.6

Szent Miklós templom

Ez a vallási műemlék az egyik leghíresebb templom az egész országban. A 18. és 19. század között épült, amikor a helyi építész, Jakob Perrin gyorsan megbízást kapott a hatóságoktól egy új katedrális építésére. A Szent Miklós csodatevőnek szentelt templomot a népszerű neoklasszikus stílusban építették. Ezért oszlopok találhatók az egyes hajó bejáratainál.

A homlokzat központi részén található Maria Purpura szobra. Ezt a nevezetességet gyakran használják ünnepségek és esküvők alkalmával. A kotkai templom különlegessége, hogy a belső teret helyi művészek festették ki, és a díszítések jól megmaradtak. A legértékesebb ikon Szent Miklóst, a csodatevőt ábrázolja a tenger hátterében.

Kimi Church

Értékelés: 4.5

Kimi Church

Kotka építészeti és történelmi nevezetessége az egyik legrégebbi az egész városban. A templomot 1851-ben nyitották meg a gyülekezet előtt, amikor a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy új székesegyházat építenek és áldanak meg a városban. A felszenteléshez egy másik kolostorból származó harangokat használtak. Az épület szinte teljes egészében kőből készült, de jelentős számú fából készült díszítőelemet is tartalmaz.

A belső berendezési tárgyak az épület egyik fénypontját jelentik. A templomépületben több mint 790 ember tud egyszerre prédikálni. Minden turista élvezheti az érdekes festett boltozatokat és a díszes csillárokat és gyertyatartókat. Ezenkívül van egy temető a hátsó udvarban, amely a különböző csatákban elesett katonák nyughelye lett.

Kotka legjobb kulturális látnivalói

Langinkoski

Értékelés: 5.0

Langinkoski

Kotka kulturális látnivalóinak listája élén a Langinkoski Green Space áll, amely a helyi természet egyik kiemelkedő látványossága. Valójában a park természetvédelmi területének részét képező küszöbök sorozata. A teljes terület csaknem 28 hektár. A környéken számos túraútvonal vezet, és a helyiek számára is nagyon fontos nevezetesség.

Nem ritka, hogy egy éjszakát horgászással töltünk itt. A horgászat ezen a helyen kiváló, ahogy a horgászok mondják, ami a parkot a sportolók Mekkájává teszi. Az e vizeken kifogott legnagyobb hal súlya 35,5 kg volt. Később itt épült a királyi család magánlakosztálya. Mára múzeum és egy másik helyi nevezetesség lett belőle, amelyről az alábbiakban lesz szó.

Cári dacha

Értékelés: 4.9

Cári dacha

A második kulturális attrakció a múzeumkomplexum, amely ideális az Oroszországból érkező látogatók számára. Hol máshol tudhatsz meg többet III. Sándor orosz cár mindennapjairól és egyéb sajátosságairól?. A történelem iránt érdeklődő látogatók a nagyszabású kiállításokon, valamint a parkban tett túrán is találnak kedvükre való szórakozást.

A cári Oroszország hercege 1880-ban látogatott el a területre, majd egy nagy halászház építtetett, amely 1889-ben készült el. III. Sándor császár sok időt töltött itt, a történészek számításai szerint közel 7 hónapot. Halála után a cár dácsája fokozatosan pusztulásnak indult, a helyi mesterembereknek köszönhetően azonban helyreállították, és összegyűjtötték az orosz cári család tárgyaiból álló gyűjteményt.

Vellamo

Értékelés: 4.8

Vellamo

Az öböl partján fekvő Vellamo hatalmas tengeri központja az egyik legfontosabb helyi látványosságnak számít. A hatalmas komplexumot, amely a modern építészet része, 2008-ban nyitották meg, és az egyik legnépszerűbb célponttá vált. Csak a megnyitása óta eltelt 12 hónap alatt mintegy 100 ezer ember látogatta meg.

Az építészek egyedi jelleget akartak adni a területnek, ezért a múzeumkomplexumot a tenger hullámának stílusában építették fel. Az építéshez fát, üveget és más anyagokat használtak, a világítás pedig csodálatos benyomást kelt a komplexumról este. Vellamo ad otthont az egyik legrégebbi jégtörő hajónak, a Tarmónak is, amely 1907 óta járja a területet.

Repülőmúzeum

Értékelés: 4.7

Repülőmúzeum

A repülés szerelmesei számára Kotka közelében van egy repülési múzeum, amelyet mindenképpen meg kell nézni. Egy hatalmas erdőben található, és az egyik legnagyobb hangárt használták szállásként. A múzeumkomplexumban elhelyezett berendezések mindegyike teljesen működőképes és felszállásra képes.

A turisták számára hagyományos együléses repülőgépek és szuperszonikus vadászgépek egyaránt megtekinthetők. Ezek között vannak például a vietnami háború legendái, az F és BIS változatú MiG-21-esek, amelyek szintén aktív szolgálatban vannak. A történelem iránt érdeklődők számára igazi gyöngyszem a világ egyetlen Gloster Gauntletje, amely túlélte a második világháborút. Ez a kétfedelű még mindig repülőképes.

Kotka legjobb természeti látnivalói

Sibelius zöld

Értékelés: 5.0

Sibelius Green Space

Finnország egyik legrégebbi parkját és Kotka egyik természeti nevezetességét a város központi részén alakították ki az 1930-as években. A két világháború közötti időszak volt a település fénykora, és széles körűen felújították. A park területét a híres finn származású zeneszerzőnek, Jan Sibeliusnak szentelték. Ezenkívül a zöld területen belül számos sportpálya található, ahol gyakran rendeztek versenyeket.

A Szovjetunióval vívott háború idején a katonák gyakran gyakorlatoztak a parkban, és zöldségültetésre is használták. A zöldterület rövid története a bejáratnál lévő emléktáblán olvasható. A legnagyobb fénypont és látványosság pedig a park közepén álló hatalmas szoborszökőkút.

Veistopromenadi

Értékelés: 4.9

Veistopromenadi

A Kotka központjában található nagy sikátor és sétaútvonal szintén helyi nevezetességnek számít. Ez a szabadtéri galéria az egyik legfontosabb az egész városban. 1996 és 2001 között alakították ki. A kőfaragó mesterek és építészek rengeteg munkát végeztek a burkolólapok lerakásával, hogy a turisták és a helyiek könnyebben eligazodjanak a kövezett utakon.

A legtöbb emlékművet és szobrot finn kézművesek készítették. 2001-ben kezdték el építeni, és azóta is folyamatosan állítják őket. A fő és az elsők között felállított szobor egy teljes egészében bronzból készült szobor, a “Néz a Napra”. A park kis mérete ellenére helyi nevezetesség, ami kulturális jelentőségűvé teszi. Ide a vasútállomásokról lehet eljutni, és idegenvezetővel is meglátogatható.

Catherine Maritime Park

Értékelés: 4.8

Catherine Maritime Park

Kotkansaari szigetének déli részén található Kotka egyik legfiatalabb parkja, a Tengeri Park. A park teljes területe 20 hektár, és a 21. század elején alakították ki azzal a céllal, hogy új zöldterületet és rekreációs területet hozzanak létre a ritka fajok számára. Az emberi, állati és növényi tevékenység mind a 12 hónapja itt folytatódik. A nagy gyepterületek kiválóan alkalmasak játszóterek elhelyezésére.

A parkban egy nagy asztal is található, amely egyszerre akár 50 fő befogadására is alkalmas. Teljes egészében gránitból készült. A gyerekek élvezni fogják a játszóterek látogatását és a röplabdázást, míg a horgászok számos helyet fedezhetnek fel. A látogatók könnyen elérik a kis szigetet, amelyet egy fémhíd köt össze a parttal. A 19. században elhunyt tengerészek emlékműve is található.

Vízipark

Értékelés: 4.7

Vízipark

Kotka legjobb természeti látványosságai között a következő helyet egy kis park foglalja el, amely kellemes, jól karbantartott megjelenésével a helyiek megérdemelt büszkeségének számít. Sapoka egy csónakkikötő, ahonnan az öböl számos szigetére, valamint más helyekre is el lehet jutni. Érdekes módon a park egy női cipő alakú.

A Kotka-öböl a 20. században elhagyatott volt, és mivel Finnország volt az egyik első ország, amelyik az ökológiai eszméket magáévá tette, úgy döntöttek, hogy helyreállítják a területet, és helyi nevezetességgé alakítják át. Azóta számos olyan objektumot hoztak létre, amelyek a területet a természet valóságos csodájává változtatták. A park 1994 végén készült el, és azóta a látogatók és a helyiek egyaránt örülnek neki. Szakértőink azt javasolják, hogy látogasson el a Kotkában töltött idő végén.

Nemzeti Park

Értékelés: 4.6

A város melletti zöldterület, amelyet 1996-ban hoztak létre, a rangsorban a következő helyen áll. A mocsaras terep meglehetősen szokatlan az ország déli részén, így a park egyedülálló a tartományban. A teljes terület eléri a 17 négyzetkilométert, és nagyon sokféle állat, madár és pillangó él itt.

A madarak például gyakran maradnak itt télire, vagy mielőtt délre repülnének. Ahhoz, hogy biztosan megtalálja a Valmkusa Park összes érdekes látnivalóját, rendszeresen, különböző évszakokban kell ellátogatnia. Azonban elég messze van a várostól, és a nehéz terep nem kedvez a hosszú tartózkodásnak… Ezért csak az utolsó pozíció.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: