15 Top látnivalók Vyshney Volochok városában

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Vyshny Volocheket több mint 250 évvel ezelőtt, Nagy Katalin uralkodása idején nyilvánították várossá. Először a XV. században említették, és Oroszország legrégebbi mesterséges csatornái közé sorolták. Korábban a Balti-tengert kötötte össze a Kaszpi-tengerrel, így a Verhnyij Volocsok rengeteg csatornával rendelkezik, ami miatt gyakran nevezik helyi Velencének. Szakértőink összeállítottak egy listát a legjobb látnivalókról. Jó olvasmány.

Vyshniy Volochok legjobb látnivalóinak értékelése

JelölésHelyszínNévÉrtékelés
A legjobb építészeti látnivalók1Vyshny Volochok vasútállomás5.0
2Serdjukov tanya4.9
3Neruchevoy birtok4.8
4Magisztrátus épülete4.7
5Road Palace4.6
Legjobb természeti látnivalók1Vízrendszer5.0
2Városi kert4.9
3A Tsna folyó4.8
Legjobb vallási látnivalók1Kazan kolostor5.0
2Epifánia katedrális4.9
3Alekszandr Nyevszkij templom4.8
4Nagyboldogasszony templom4.7
Legfőbb kulturális látnivalók1Drámai színház5.0
2Orosz Valenki múzeum4.9
3I. Péter császár és Mihail Szerdjukov emlékműve4.8

A legjobb építészeti látnivalók

Vyshny Volochok vasútállomás

Értékelés: 5.0

Vyshny Volochek vasútállomás

A város fő építészeti nevezetessége a Vyshny Volochok-i vasútállomás. Ez az érdekes épület vélhetően a legrégebbi a Miklós-korszakban emelt és napjainkig fennmaradt állomások közül. 1851-ben nyitották meg. Az állomás a Kazanszkij Prospektuson található.

Az épületeket a vasúti sínek két oldalán helyezték el. És hogy lehetővé tegye a köztük való mozgást, egy híd. Ez az egyetlen hasonló elrendezésű vasútállomás a XIX. század közepén. Egyéni projekt keretében, szponzori pénzből épült, ami nagyrészt megmagyarázza furcsa kilátásait.

Serdjukov Manor

Értékelés: 4.9

Serdjukov kastély

Vyshny Volochek külterületén egy majdnem romos barokk kastély található. Korábban az egyik leggazdagabb helyi kereskedő és mérnök tulajdonában volt. A kastély az egyetlen olyan épület Nagy Péter uralkodásának idejéből, amely a mai napig fennmaradt. Korábban a rezidencia körül parkot alakítottak ki, és a közelben szeszfőzdét építettek.

Azonban csak a kastély épülete és a szárnyak egy része maradt meg. A kastély legfőbb különlegessége, hogy a területen nincs magántemplom, ami egy kereskedői kastély esetében rendkívül szokatlan volt. Péter gyakran meglátogattam Serdyukovot, és még ültettem is az egyik borbolyabokrot, amely még mindig virágzik.

A Neruchevoy birtok

Értékelés: 4.8

Neruchev kastélya

A harmadik helyen egy háromemeletes kúria áll, amely 1798-ban jelent meg a Vyshniy Volochkban. Ez a nevezetesség Marpha Nerucheva tulajdonában volt, később Alekszej Szokolov vásárolta meg. Fénykorában ez a kastély volt az egyik legfényűzőbb az egész Vyshny Volochkban.

A kúria falait bíborvörösre festették, és szinte minden keret megőrizte stukkódíszítését. A középső részt márványoszlopok foglalták el. Az októberi forradalom után azonban a kúria gyorsan hanyatlani kezdett. Azóta nem állították helyre. A belső tér rossz állapotban van, csak a kandalló és néhány mennyezeti díszítés van benne.

Magisztrátusi Hivatal

Értékelés: 4.7

Magisztrátusi Hivatal

A negyedik helyet a Vyshniy Volochok építészeti látnivalóinak rangsorában a Nyilvános és a Magisztrátus épülete foglalja el. 1780-ban épült Nagy Péter tervei alapján.. Nikitina. Aztán megjelent egy teljes értékű, egyenlő távolságra egymástól lévő önkormányzati létesítményegyüttes.

70 évvel később azonban az építész koncepcióját némileg megzavarta a két épület összevonása. A tűzoltótorony mellé egy kis téglaházat építettek a közelben. Azonban még az együttes is harmonikusnak tűnik. A komplexum bejáratait számos boltív jelzi, és a járdától nem messze gyönyörű növényekből álló bokrokat ültettek.

Utazó palota

Értékelés: 4.6

A Vyshny Volochok minősítés ezen szakaszának utolsó helyét a pálya palota foglalja el. Ezeket az építészeti látványosságokat a császári család tagjai számára emelték, és a Moszkva és Szentpétervár közötti úton számos városban építették. Az egyik legérdekesebb a Vyshni Volochk hosszú palota. Többször átépítették, mígnem a 19. században klasszicista épületté alakították.

A palota belseje teljesen alkalmas ideiglenes életre és munkára. Belül szobák, irodák és fogadószobák voltak. Sajnos az októberi forradalom és a Nagy Honvédő Háború idején a palotát kifosztották. A házban iskola van, így csak kívülről érdekes.

A legjobb természeti látnivalók

Vízrendszer

Értékelés: 5.0

Vízrendszer

Verhnyij Volocsok fő természeti látványossága a város vízrendszere. Ez egy fontos mérnöki műemlék, amelyet I. Péter idejében terveztek. Az első terv az volt, hogy Szentpétervárt és Oroszország más részeit egyetlen csatornával kötik össze. A számítások többségét holland szakértők végezték.

1703-ban I. Péter parancsára megkezdődött egy csatorna építése, amely több folyót kötött volna össze. Lehetővé tette a Kaszpi-tenger és a Balti-tenger közötti ellátás megszervezését. A csatorna hossza közel 3 kilométer. A tereprendezési munkálatokat azonban 1719-ben átadták Mihail Szerdjukovnak, aki a rendszert a császár kívánságainak megfelelően alakította át.

Városi kert

Értékelés: 4.9

A rangsor második helyét a városi kert foglalja el, amely az egyik legnagyobb park. Ez a Vyshny Volochk lakosainak és vendégeinek rekreációs központja. Különféle közlekedési eszközök bérelhetők: korcsolya, kerékpár, és így tovább. Számos gyermekszoba és látnivaló található. Ezenkívül van egy zárt focipálya, amelyet télen jéggel árasztanak el, hogy jégpályát hozzanak létre.

A városi kertben található infrastruktúra is nagyon érdekes. A sétálóteraszok szinte mindegyike sikátorokon és zöldövezeteken keresztül vezet. A park területén számos szökőkút és szobor is található. Nyáron különböző ünnepségeket tartanak ezen a helyszínen.

Tsna folyó

Értékelés: 4.8

Tsna folyó

A harmadik helyet a Vyshny Volochk természeti látványosságainak rangsorában a kis Tsna folyó foglalja el. Ez egy egyszerű és meglehetősen gondozatlan terület, amely fürdésre alkalmas. A strandokon alig vannak kabánák vagy napozóágyak, és nagyon kevés az ülőhely. De a lenyűgöző kilátás és a tiszta víz remek fotókat és remek időtöltést biztosít a szabadban.

Az erdei séták és a fürdőzés rendkívül pozitív benyomást keltenek a látogatókban. A hosszú partvonalnak köszönhetően mindig könnyű helyet találni a strandokon. Minden turista talál egy helyet a pihenésre és kikapcsolódásra.

A legjobb vallási látnivalók

Kazan kolostor

Értékelés: 5.0

Kazan kolostor

Vyshny Volochok fő vallási látványossága a kazanyi zárdaház, amely a város egyik legérdekesebb látnivalója. A kolostor területén két ősi, falfestményekkel borított katedrális, valamint egy kórházi részleg található. A kolostort azonban történelme nagy részében más célokra is használták, mint a vallás befolyása elleni küzdelemre.

Csak 1992-ben kezdődött meg a terület újjáélesztése. A település 1872-ig vezethető vissza, amikor egy helyi herceg és földbirtokos földet adományozott egy női közösség létrehozására. A kolostor 10 évvel később kapta meg jelenlegi státuszát, de már előtte is jelentősen megnőtt. A kolostor eredetileg 5 templomból állt. Egyelőre csak vasárnaponként lehet megközelíteni a műemléket.

Epifánia katedrális

Értékelés: 4.9

Epifánia katedrális

A kategória második helyét a Vyshny Volochok spirituális erődje foglalja el. Egy szigeten állt a folyó és az egyik csatorna között. Ez a hely nagyon népszerű a turisták körében, főleg az orosz templomok hagyományos építészeti jellegzetességei miatt. Fehérre meszelt homlokzata és messziről látható kupolája van.

A székesegyház építése 1810-ben kezdődött. Az Epifánia tiszteletére emelt fatemplom azonban már jóval korábban megjelent. Idővel túlságosan leromlott, és lebontották. 1814-ben elkészült és felszentelték az új székesegyházat. A templom belsejét számos ikonosztáz díszíti. Maga a templom több szempontból is nagyon érdekes, mivel építészetében számos különböző stílusú elemet őriztek meg.

Alekszandr Nyevszkij templom

Értékelés: 4.8

Alekszandr Nyevszkij templom

A harmadik helyet a Vyshny Volochk látnivalók rangsorában az Alekszandr Nyevszkij templom foglalja el. 1886-ban építették az orosz császár elleni merénylet 20. évfordulójára. 1866-ban épült fel a Szűz Mária mennybevételének temploma. Sándor II-t megtámadták. Azóta több templomot is építettek ennek a szerencsétlen eseménynek az emlékére, amelyek közül az egyik Vyshniy Volochokban található.

A szerény épület fehér színű, és az eklektikus stílushoz tartozik. A tetőn egy kis ezüst kupola van. A szovjet időkig ezen a területen állt egy harangtorony, de később leégett. Az 1970-es években raktárrá, majd a második világháború alatt kórházzá alakították át. A plébánia némileg kibővült.

Nagyboldogasszony templom

Értékelés: 4.7

Nagyboldogasszony templom

A negyedik helyet a Vyshny Volochk látnivalók rangsorában az 1868-ban alapított templom foglalja el. A Tveri régió legérdekesebb templomai közé tartozik. Ez a komplexum két teljesen különböző építészeti stílusú épületből áll. A díszítőelemek fehér színűek, és többnyire díszeket tartalmaznak. Több épületet egy hozzáépített előcsarnok köt össze.

Az októberi forradalom után a templomot többször kifosztották, de az épület megmaradt. Később raktárként, a második világháború alatt pedig kórházként használták. A templomot csak 1993-ban kapta vissza az egyházmegye. Azonban még a nagyjavítások befejezése után sem sikerült visszaállítani a műemlék korábbi kinézetét.

A legjobb kulturális látnivalók

Drámai színház

Értékelés: 5.0

Drámai színház

Vyshniy Volochok fő kulturális látványossága a Drámai Színház. Ez egy téglaépület, sok vignettával, amely a hagyományos orosz teremre emlékeztet. A nevezetesség története a 19. századra nyúlik vissza, és a helyi kereskedők pénzéből épült. Építése óta rengeteg különböző darabot játszottak itt, és a társulat rendszeresen turnézik Oroszországban.

Minden turistának lehetősége lesz arra, hogy személyesen is megnézze a klasszikus drámaíró művét. 1896-ban Vyshniy Volochokban megjelent az első közösségi ház, amely a későbbi színház alapja lett. A darabok közül az első az orosz vaudeville volt. De 1917-ben klubbá, majd színházzá alakították át. A Nagy Honvédő Háború alatt a színészek bejárták a frontot.

Orosz Valenki Múzeum

Értékelés: 4.9

Orosz valenki múzeum

A második helyen a rangsorban a látnivalók által elfoglalt múzeum szentelt orosz valenki. Először is, egy ilyen létesítmény azért jelent meg a városban, mert maguk állítják elő a valenkit, gépi munka nélkül. Teljesen kézzel készül a helyi kézművesek által.

A cipők kézi készítéséhez számos különböző eszközt használnak. Vannak olyan kiállítási tárgyak, amelyek betekintést nyújtanak abba, hogyan változtak a módszerek és az anyagok az idők során a következők készítése során. És a fő eszközök a díszes valenki. A turisták a terméket a saját elrendezésük szerint rendelhetik meg.

I. Péter császár és Mihail Szerdjukov emlékműve

Értékelés: 4.8

A harmadik és egyben utolsó látnivaló a Vyshny Volochok kulturális látnivalók részlegében Nagy Péter és Mihail Szerdjukov autodidakta hidraulikus mérnök emlékműve. Ez utóbbi megmutatja a császárnak a város jövőbeli csatornarendszerének alaprajzát. A cárt hagyományos katonai egyenruhában, karddal és háromszöggel ábrázolják, amint a dokumentumot vizsgálja, támogatva Serdjukov munkáját.

A szobor bronzból készült Juraj Zlotej építész alkotása. A tárgyak körülbelül 2 m magasak, és egy kő talapzaton állnak. 2006-ban nyitotta meg kapuit. Ez az emlékmű kiváló állapotban van, és gyakorlatilag nincs korából vagy vandalizmusból eredő hibája.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: