A 11 legjobb párizsi terület a turisták számára

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A hely megvásárlása előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Párizs – sok arc, sokarcú, sokszínű. Mindenkinek megvannak a maga asszociációi ehhez a városhoz. Van, aki Párizst romantikusnak, van, aki művészeti kincsesbányának, van, aki gazdag történelmi örökségnek, és van, aki a vásárlás és szórakozás tökéletes helyének tekinti. Valóban, minden megvan benne. Paradicsom a szerelmeseknek és a szépség szerelmeseinek, a divatrajongóknak és az ínyenceknek, a kalandoroknak és az izgalomkeresőknek.

De Párizs hatalmas csalódást is okozhat, különösen, ha rossz szállást választasz. Sajnos a városnak vannak hátrányos helyzetű területei. Az egyik legnagyobb hiba, amit a turisták elkövetnek, hogy engednek a kísértésnek, hogy a szállodák és apartmanok alacsony árai miatt ezeken a területeken telepedjenek le. A párizsi utazás tervezésekor először is arra kell figyelnie, hogy melyik kerületben található az adott szálloda (ezt mindenképpen ellenőriztesse az utazásszervezővel, ha az utazás egy csoportos utazás keretében történik).

A francia főváros földrajzilag 20 kerületre oszlik, amelyek a városközpontból kifelé haladva csigaházszerűen helyezkednek el. Tehát minél alacsonyabb a szám, annál közelebb van a középponthoz. De nem annyira a helyszín, mint inkább a városrészek jóléte a kérdés. Egyes körzetek alacsony biztonsági szintjük miatt nem ajánlottak. Ezek közé tartozik a 10. és 11. körzet, ahol sok afrikai és ázsiai állampolgár él. A Gare du Nord és a Gare de l’Est közelsége, valamint az alacsony életszínvonal csábítja a turistákat, akik még nem ismerik a párizsi élet realitásait. Például kevesen várnák, hogy a Montmartre – a 18. kerület, amelyet tévesen a templomokkal és a művészekkel társítanak… A Montmartre egy vöröslámpás negyed is, egy bohém negyed a bohém élet minden kellékével, beleértve a kábítószert, és a tolvajok, koldusok stb. munkahelye.. Bár mindenképpen érdekes meglátogatni ezt a kerületet, nem tanácsos ott tartózkodni a párizsi tartózkodás alatt.

Ez a város más részeire is igaz. Ezért kell rendkívül óvatosnak lenni a párizsi szállások és séták kiválasztásakor. A szomszédsági rangsorunk célja, hogy segítsen eligazodni a francia fővárosban, és megtalálni az Ön igényeinek legmegfelelőbb helyet.

Párizs legjobb kerületeinek rangsora

Jelölés székhely kerület értékelés
Párizs legjobb kerületeinek rangsora 1 First arrondissement 4.9
2 Negyedik kerület 4.9
3 A hetedik kerület 4.8
4 Nyolcadik kerület 4.8
5 Harmadik kerület 4.8
6 Ötödik kerület 4.7
7 Hatodik kerület 4.7
8 Kilencedik kerület 4.6
9 Második kerület 4. 5
10 Tizenhatodik kerület 4.4
11 Tizenhetedik kerület 4.4

Párizs kerületeinek térképe

First arrondissement

Értékelés: 4.9

Első kerület

Párizs szíve az első kerület. Földrajzilag a francia főváros szívében található, és tele van látnivalókkal. Még ha csak egy napra is kell Párizsba látogatnia, akkor sem hagyhatja ki. Itt található a Louvre és a Conciergerie palota, a Palais Royal, az Orangerie, a Tuileriák kertje, az Új Pont, valamint számos más látnivaló.

Ez egy nagyon jó helyszín szálloda vagy apartman bérlésére, mivel a környék (amely mind területét, mind lakosságát tekintve az egyik legkisebb kerület – a párizsiak kevesebb mint egy százaléka él itt) látnivalói a közelben, gyakorlatilag gyalogosan is elérhetőek.

A Place Vendôme és a környező sikátorok elegáns butikjairól és ékszerüzleteiről is híres. A vásárlás szerelmesei Párizs egyik legjobb bevásárlóközpontjába, a Forum desHalles-ba is betérhetnek.

Előnyök

 • Párizs egyik legelőkelőbb és legtekintélyesebb kerülete (négyzetméterár). . A város utcai értéke körülbelül 20 000 euró)
 • Rengeteg turisztikai látványosság (múzeumok, műemlékek stb.). Több mint háromszáz).
 • Dús zöldterületek.
 • A helyszín (amely Emile Zola Belle Epoque-regényét, A párizsi pocakot ihlette) valóban egyedülálló.
 • Hírességek luxushoteljei (mint például a Ritz, ahol Ernest Hemingway, Charlie Chaplin, Coco Chanel, Diana hercegnő és sok más jet-setter vendégeskedett).
 • A legjobb éttermek, köztük Michelin-csillagosok (Grand Vefour, Carre des feuillants, Il Cortile stb.).)
 • Vannak jó helyek, ahol lehet enni, és nagyon megfizethető árakkal.
 • Rengeteg üzlet jó árakkal (beleértve az élelmiszereket is).
 • Kiváló tömegközlekedési kapcsolatok – a hetedik kerületből Párizs minden része kiválóan megközelíthető.
Olvasson tovább  Top 10 szálloda Fethiye

Hátrányok

 • Magas megélhetési költségek.
 • Sok turista.
 • Még éjszaka is elég zajos.

4. kerület

Score : 4.9

Negyedik kerület

A turisták ritkán választják a zsúfolt és zajos negyedik kerületet a magas árak miatt. Ezt a központi párizsi kerületet azonban azért is érdemes meglátogatni, mert itt található Franciaország egyik leghíresebb nevezetessége: a Notre Dame de Paris. A templom tornyából mesés kilátás nyílik Párizsra. A Centre Georges Pompidou-ban a magasból pillanthatja meg a francia fővárost. Ez a kortárs művészeti múzeum egy kilátóterasszal is rendelkezik, amelyre külön jegyet lehet váltani. Gyönyörű panorámák a Marie, Notre Dame, Menal hídjairól.

Ebben a kerületben található a párizsi városháza, a Hôtel de Ville, amely az azonos nevű téren található. A Királyi tér Párizs egyik legrégebbi fennmaradt tere, és egyben az egyik leghíresebb is. Itt ünnepelték Hugo, Gautier, Richelieu bíboros és még a királyok házasságát is.

Előnyök

 • Festői terület, amely a Szajnán található szigeteket foglalja magában.
 • Magas koncentrációjú látnivalók.
 • Vasárnaponként részben lezárják a forgalmat, így nyugodtan sétálhat.
 • Rengeteg étkezőhely, bevásárlóközpont stb.
 • Ingyenes Wi-Fi hozzáférés számos területen, beleértve a szabadtéri területeket is (Notre Dame tér, Ave Maria tér stb.).)
 • Kiváló tömegközlekedési kapcsolatok.

Hátrányok

 • Nagyon magas árak.
 • Hosszú sorok a Notre Dame és néhány más látnivaló előtt.
 • A Sagrada Familia épületét sokan Párizs egyik legkívánatosabb épületének tartják. Georges Pompidou elrontja a hely kinézetét.

Hetedik kerület

Értékelés: 4.8

Hetedik kerület

A hetedik kerület az a kerület, amely a legtöbb turistát vonzza. A francia főváros jelképe, a világhírű Eiffel-torony itt található. Ennek a nevezetességnek a felfedezése az első helyen áll mind az utazási társaságok, mind az egyéni utazók útitervében. Nem csoda, hogy mindig zsúfolt. De ez az egyik legbiztonságosabb hely Párizsban, a nagy embertömeg ellenére. A hetedik kerületben nemcsak a nevezetességek, hanem a kormányzati épületek (parlament, minisztériumok), számos hivatalos szerv irodái, külföldi nagykövetségek, stb. is találhatók. A fővárosnak ezt a részét tekintik Franciaország politikai központjának. De a turisták számára is sok látnivaló van itt, például múzeumok (Orsay, Rodin stb.) és a Templomos Lovagok tartománya.A nyolcadik kerület híres a “Triangle d’Or”-ról (a Champs-Elysées, amelyet a két rue George V és a rue Montaigne alkot), a Maison des Invalides-ről (a pompás palotaegyüttes, ahol Bonaparte Napóleon nyugszik) és a Rue des Invalides-ről. Az orosz utazók többek között az Orosz Spirituális és Kulturális Központot látogathatják meg.

Előnyök

 • Az elegáns környék sok híres embernek ad otthont (Karl Lagerfeld tervezőnek van itt egy villája).
 • Magas biztonsági szint.
 • Gyönyörű környezetben, a Szajna partján.
 • Párizs egyik legszebb parknegyede
 • Kényelmes közlekedési lehetőségek.

Hátrányok

 • Hatalmas számú turista.
 • Magas árak a szállodákban és apartmanokban.

A nyolcadik kerület

Score : 4.8

A nyolcadik kerület

Központi fekvése, legendás nevezetességei, valamint történelmi és szórakoztató látnivalók sokasága a nyolcadik kerületet Párizs egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává teszi. Itt van a francia főváros másik jelképe, a Diadalív. Az egyik legszebb hely, ahol az álmok Párizsát láthatod, ahogyan azt egy fényes magazinban várnád…

A nyolcadik kerület híres a Champs-Elysées és a két Rue George V és Rue Montaigne alkotta “arany háromszögről”. Ez a háromszög ad otthont a legdivatosabb butikoknak… A nyolcadik kerület szállodái és éttermei szintén a legelőkelőbbek közé tartoznak. A turisták gyakran a város más kerületeiben szállnak meg, és csak ismerkedési céllal látogatják meg a környéket. És rengeteg a látnivaló: a legöregebb Saint Lazare pályaudvar, a klasszikus görög stílusú Madeleine templom, az ókori egyiptomi Luxor obeliszk, az Elysee palota – a francia elnök rezidenciája és még sok más látnivaló.

Előnyök

 • Párizs egyik legszebb kerülete.
 • Rengeteg történelmi és kulturális helyszín.
 • Tervezői üzletek.
 • Vannak kávézók, ahol a drága éttermek mellett viszonylag olcsón étkezhet.
 • A gyönyörű Monceau Park, ahová visszavonulhat, hogy élvezze a gyönyörű kilátást.
Olvasson tovább  A 15 legjobb látnivaló Vyazma városában

Hátrányok

 • Magas árszint.
 • Sok turista.

Harmadik kerület

Értékelés: 4.8

A harmadik kerület

A párizsi harmadik kerület története a Templomos Lovagrendhez kötődik, amely várat és erődöt épített ezen a területen. De nem volt könnyű építeni, tulajdonosokat váltott, többször átépítették, kétszer börtönné vált, és sok életet tett tönkre, mielőtt végül I. Napóleon lerombolta. De a harmadik kerületet Tampel-nek hívják, a fenséges erőd emlékére. De míg a templomosok vára nem maradt fenn, számos más épület is maradt a korszakból. Ez a középkor egy igazi sarka a modern Párizsban, és a művészetkedvelők imádják. Ez a környék a régi időkben mágnesként vonzotta az írókat, költőket, festőket és művészeket, akik a Place des Vosges-on éltek. Picasso-, Hugo- és Cognac-Jaeu-múzeum (18. századi festészeti múzeum). Számos más érdekes múzeum is van: a Carnavalet, Párizs története, Párizs építészete a Sully-kastélyban, a babamúzeum, a vadászat és a természet, a zárak és a kilincsek múzeumai.

Előnyök

 • Szokatlan környék, sajátos ízzel és emlékezetes hangulattal.
 • Kozmopolita és multikulturális (itt található a zsidó negyed, a meleg falu és az afrikai leszármazottak lakhelye).
 • Ideális hely a vásárláshoz – sokféle üzlet, köztük fiatal, kreatív tervezők butikjai.
 • Eredeti kávézók és éttermek érdekes belső terekkel.
 • Jó tömegközlekedési kapcsolat.
 • Megfelelő áron.

Hátrányok

 • Zsúfolt és zajos negyed, különösen a Marais-ban.

Ötödik kerület

Értékelés: 4.7

Az ötödik kerület

Ez Párizs egyik legnépszerűbb negyede, ami számos tényező kombinációjának köszönhető. Először is, a francia főváros legrégebbi, még a rómaiak által alapított negyedét (a latin negyedet). Másodszor, rengeteg történelmi látnivaló van. Harmadszor, a többi központi kerülethez képest a Pantheon – más néven az ötödik kerület – árai meglehetősen kedvezőek.

Párizs szellemi életének központja. A híres Sorbonne-on kívül az ötödik kerületben számos más iskola, kutatóintézet, könyvtár stb. található. A Boulevard Saint Germain a bibliofilok Mekkája. A körúton található Saint-Michel szökőkút Párizs egyik legromantikusabb helye.

A turisták számára érdekes helyek közé tartozik még a Pantheon, ahol számos jeles személyiséget temettek el, Saint-Severin egyik legrégebbi temploma, a Középkori Múzeum, az Antikvitás Arénája, amely a Kr. u. első században épült.

Előnyök

 • Számos látnivaló, köztük olyanok, amelyek ingyenesen látogathatók (botanikus kert, Arena Lutetia stb.).).
 • Rengeteg szálloda elfogadható árakkal.
 • Különféle éttermek elfogadható árakkal.
 • Kiváló tömegközlekedési kapcsolatok.
 • Kényelmes légkör.

Hátrányok

 • Élénk és zajos éjjel-nappal a hatalmas hallgatói létszám miatt.

6. körzet

Score : 4.7

6. körzet

A mindig nyüzsgő párizsi főváros egyik nyugodt szeglete, a hatodik kerület az egyik legbiztonságosabbnak számít. A kerület nevezetességei közé tartozik a Luxemburg-palota és az azonos nevű kertje, amelyek nagyon népszerűek a párizsiak körében.

Luxemburg, ahogy ezt a kerületet is nevezik, gazdag történelmi épületekben – a Pantheonnal együtt ez a város legrégebbi része. Itt találhatók Párizs legrégebbi templomai is: a Saint Germain des Prés, a Saint-Sulpice (sokan ismerik a Da Vinci-kód című regényből és/vagy filmből) és a Nagy Szent Vlagyimir-székesegyház, amelynek építése Medici Mária idején kezdődött.

A Pont d’Art messze Párizson túl arról is híres, hogy a művészek és fotósok szabadtéri műterme, valamint a szerelmesek zarándokhelye. A párok még mindig lakatokat akasztanak a kerítésre a nevükkel, és a kulcsot örök szerelmük jeléül a folyóba dobják, bár néhány évvel ezelőtt a kerítés egyes részei egyszer nem bírták a hőséget, és a vízbe estek.

Méltóságok

 • Kényelmes elhelyezkedés Párizs központjában.
 • Hangulatos és csendes terület.
 • Egyedi gasztronómiai helyszínek, amelyek közül kiemelkednek az “irodalmi” kávézók.
 • Rengeteg üzlet, sok közülük exkluzív.
 • Érdekes múzeumok (pl. Osip Zadkine – orosz származású francia szobrász, Delacroix festő).

Hátrányok

 • Magas szállodai árak.

A kilencedik kerület

Értékelés: 4.6

Kilencedik kerület

Az Opera, ahogy a területet nevezik, leginkább a Teatro Garnier pazar épületéről ismert, amelyet a világ egyik legszebb színházának tartanak. De az operán kívül a 9. kerületnek számos más látnivalója is van. A zene szerelmesei élvezhetik az egyik legszebb koncerttermet, az Olympiát, vagy a Folies Bergères kabarét, míg a vásárlás szerelmesei élvezhetik a vásárlási lehetőségeket. Nevezetesen, itt található a Galeries Lafayette, a párizsi vásárlás központja. A legnagyobb, 30 ezer négyzetméteres épületben a kozmetikumoktól kezdve a legdivatosabb ruhákig mindent megtalálsz, amit csak szeretnél. Ha pedig nem talál semmit, a közeli Printempsben, egy másik híres bevásárlóközpontban is vásárolhat.

Olvasson tovább  14 legjobb hotelek itt: Vityazevo

A kilencedik kerületben számos más látnivaló is található, a templomok (Sainte-Trinité, Notre-Dame-de-Lauret) és a Grevin viaszmúzeum a két legnépszerűbb látnivaló.

Előnyök

 • Jó elhelyezkedés (gyalog a központba, a Montmartre-ra és sok más látnivalóhoz is el lehet jutni).
 • Érdekes látnivalók a kerületben.
 • Rengeteg szállás (szállodák, apartmanok) elfogadható áron.
 • Rengeteg olcsó étterem, kávézó és gyorsétterem.

Hátrányok

 • Heterogén kerület, divatos negyedekkel és csendesebb területekkel.

Kettes körzet

Értékelés: 4.5

Második kerület

A Párizsi Operaház a Louvre és a Párizsi Operaház között található. Ezt a kis negyedet Bourse néven is ismerik. Ez a francia főváros kereskedelmi központja, ahol számos bank, iroda stb. található, valamint az ország fő tőzsdéje.. Emellett rengeteg üzlet található a divatos butikoktól kezdve az élelmiszereket és mindennapi cikkeket árusító kisboltokig. Bár sok a késő esti aktivitás, általában kevesebb a turista, és sokkal nyugodtabb, mint más központi városrészekben.

A második kerületben található szállodákat elsősorban azok választják, akik üzleti célból látogatnak el Franciaország fővárosába (a szállásárak egyébként itt is üzleti szintűek). De Párizsnak ebben a részében is bőséges a szórakozási lehetőség, éjszakai klubok, galériák és múzeumok várják a látogatókat. Itt van a Grand Rex, Európa legnagyobb mozipalotája. A zene szerelmesei pedig kétségkívül értékelni fogják az Opera Comique-ot (vagy Párizsi Operát), amely különleges produkcióiról és kreatív megközelítéséről ismert.

Előnyök

 • Elég csendes anélkül, hogy a turisták elárasztanák.
 • Kényelmes elhelyezkedés – sok látnivaló a közelben.
 • Érdekes építészeti együttesek.
 • Változatos étkezési lehetőségek, beleértve az éttermeket és kávézókat, Párizs központjához képest szerény árakkal.

Hátrányok

 • Magas árak.
 • Kevés látnivaló, más központi kerületekkel összehasonlítva.

Tizenhatodik kerület

Értékelés: 4.4

Tizenhatodik kerület

A tizenhatodik kerület (vagy Passy, ahogy a később Párizshoz csatolt külvárost nevezték) talán nem a központban van, de vannak látnivalói, amelyeket érdemes megnézni. Akkor sem szabad figyelmen kívül hagyni, ha szállást keres Párizsban. Ez a város gazdag és divatos része, de mivel messze van a központtól, az árak nem túlzóak. A Párizsi Operaház tömegközlekedéssel jól megközelíthető, így Párizsban bárhová gyorsan és egyszerűen eljuthat. A környéken is rengeteg a tennivaló. Passy-ban számos múzeum található, például a Balzac Múzeum abban a házban, ahol az író közel 8 évig élt. A tokiói Palais des Arts et des Arts Orientales modern és kortárs művészeti múzeumai kiváló kiállításokkal büszkélkedhetnek. Guimet. A kristály-, bor- és kézműves múzeumokat is meglátogathatja. A privát Dapper múzeum számos izgalmas eseményt kínál.

Előnyök

 • Csendes, biztonságos környék.
 • Ingyenes belépés egyes múzeumokba.
 • Jó közlekedési kapcsolatok.
 • Kedvező árú szállás.

Hátrányok

 • Távolság a központtól.

Tizenhetedik kerület

Score : 4.4

Tizenhetedik kerület

A tizenhetedik kerület nem olyan gazdag látnivalókban, mint sok más terület. Ez inkább egy “álmos” terület. Néhány más kerülethez képest ez a kerület nyugodt és kényelmes légkörrel, valamint magas szintű biztonsággal rendelkezik. Aki szeret sportolni, még utazás közben is imádni fogja – ebben a kerületben rengeteg különböző helyen lehet sportolni (stadionok, uszodák, tornatermek). Van néhány nagyszerű zöldterület is, köztük a Bitignol és a Martin Luther King park, amelyek a kertművészet igazi remekművei. A festészet kedvelői számára a nagy, hétemeletes Jean-Jacques Enner Múzeum több mint kétezer festményből álló gyűjteményt kínál, köztük más művészek alkotásait is.

Ha az egyik kerületben száll meg, akkor Párizst nem turistáknak szánt célpontként, hanem a valóságban láthatja, és megtapasztalhatja a mindennapi életet, mint egy normális francia ember. Pozitívum, hogy lényegesen olcsóbb, mint a központi kerületek.

Előnyök

 • Hangulatos, csendes és biztonságos környék (17 nagykövetség van).
 • A közlekedési hálózat nagyon jó, így Párizs bármely pontjára gyorsan és könnyen eljuthat.
 • Sok jó kávézó és étterem található, elfogadható árakkal.
 • Eredeti építészetű épületek, mint például a Kongresszusi Palota.
 • Megfizethető szálloda és apartman árak.

Hátrányok

 • Elhelyezkedés a központtól távol.
 • Néhány nevezetesség.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: