A 20 legérdekesebb látnivaló Habarovszkban

Sok turista találja érdekesnek Habarovszk számos egyedülálló látnivalója miatt. A távol-keleti kulturális központban tett séta sok pozitív benyomást kelt a lakosokban és a látogatókban. A 25 legjobb látnivaló Habarovszkban, amit minden utazónak érdemes megnéznie.

A legérdekesebb látnivalók értékelése Habarovszkban

Jelöléshelymérföldkőértékelés
Habarovszk legérdekesebb vallási látnivalói1Nagyboldogasszony katedrális5.0
2Az Átváltoztatás katedrálisa4.9
3Szarovi Szerafim templom4.8
4Az irkutszki Szent Innokenty templom4.7
A legérdekesebb kulturális látnivalók Habarovszkban1Jerofej Habarov emlékműve5.0
2Habarovszki szikla4.9
3Habarovszki Krím Múzeum. . Grodekova4.8
4Habarovszki Regionális Dráma és Vígszínház4.7
A legérdekesebb látnivalók Habarovszkban1Vernadszkij park Habarovszkban. .. Muravjov-Amurszkij5.0
2Habarovszki cirkusz4.9
3Priamursky állatkert4.8
4Habarovszk Városi Szabadidőpark4.7
5Habarovszk város tavai4.6
6North Park4.5
A legérdekesebb katonai-hazafias látnivalók Habarovszkban1Az MS-1 tartály emlékműve5.0
2Hadtörténeti Múzeum4.9
3A dicsőség katonai városa” sztélé4.8
4A japán hadifoglyok emlékműve4.7
5Mellszobor Malinovszkij marsallnak4.6
6A partizánok emlékműve4.5

A legérdekesebb vallási látnivalók Habarovszkban

Az első kategóriában Habarovszk híres templomait, templomait és katedrálisait gyűjtöttük össze.

Nagyboldogasszony katedrális

Látványértékelés: 5.0

Nagyboldogasszony katedrális

A város szívében található a Nagyboldogasszony-székesegyház. Habarovszk látogatói özönlenek, hogy megnézzék az épület szépségét kívül és belül egyaránt. A templom fő megkülönböztető jegye a mérete, ami az ortodox építészetben szokatlan. A katedrális 50 méter magas, és nagyon karcsú és ünnepélyesnek tűnik.

Az épületnek hét aranyozott kupolája van, amelyek a városba lépve láthatók. A 19. század végén épült múzeum még mindig örömöt okoz a hívőknek és mindazoknak, akik értékelik a szépséget. Helyszín: Komszomolszkaja tér. 1.

Az Átváltoztatás katedrálisa

A látnivaló értékelése: 4.9

Az Átváltoztatás katedrálisa

Az Amur folyó partján az Átváltoztatás székesegyháza a város megkoronázása. A templomot 2001-ben építették az ortodox szabályok szerint. Az építéshez szükséges pénzt a hétköznapi Habarovszk polgárai gyűjtötték össze. A katedrális a kupolakeresztekkel 95 méter magas. Belül a főváros neves művészei festették. Az épület körülbelül 3000 hívő befogadására alkalmas.

A hófehér katedrális a város széléről is látható. Ez Habarovszk igazi gyöngyszeme és a helyi lakosok büszkesége. A templom belsejében látható a Kijev-Pechersk szentek ereklyéit tartalmazó ereklyetartó és az “Áldott anyaméh” ikon. Cím: Turgeneva utca 24.

Szarovi Szerafim templom

Mérföldkő minősítés: 4.8

Szarovi Szerafim templom

Az ötlet a 90-es évek elején született. Az alapkövet 2003-ban tették le. A templom teljes magassága 57 méter. Összesen három terem van. A templom építészetében a középkori építészet elemei láthatók. A harangtorony tíz haranggal van felszerelve. Az épületet faragott ikonosztáz, arany ikonok és egy panikal díszítik.

A vélemények szerint a templom barátságos hivatalnokai mindig elmondják, hogyan kell viselkedni a templomban. Van egy gyönyörű park egy tóval és kacsákkal körülötte. Az emberek azért jönnek ide, hogy megtapasztalják a béke és a nyugalom érzését, és megcsodálják az épület gyönyörű kilátását. Hétköznap 9 és 17 órakor kezdődnek az istentiszteletek. Cím: 167 Tikhikhoninskaya utca.

Irkutszki Szent Innokentyij-templom

A látvány értékelése: 4.7

Az irkutszki Szent Innokenty templom

A város egyik legrégebbi temploma teszi teljessé a jelölést. Több mint 100 éves, és van egy kis parkosított területe. 1917 után a harangtornyot és a kupolát felújították, és műhelyeket építettek. A háború után ez az épület a Habarovszki Planetáriumnak adott otthont. A 2000-es években a templomot újra megnyitották.

Az Amurszki pályaudvartól a Testnevelési Akadémia épülete választja el. Csak a Turgenyev utca felől lehet megközelíteni. Ezt a helyet mindenkinek meg kellene látogatnia. A látogatóknak csak pozitív benyomásaik vannak a templomról. Kár, hogy belül nincs sok hely. A terem másik végébe való eljutás időnként problémás lehet.

A legérdekesebb kulturális látnivalók Habarovszkban

A második jelölés Habarovszk kulturális helyszíneire – színházakra, műemlékekre és múzeumokra – vonatkozott.

Jerofej Habarov emlékműve

Látványértékelés: 5.0

Jerofej Habarov emlékműve

Az első dolog, amit a Habarovszkba látogató a vasútállomásról kilépve lát, az E emlékmű. Habarovszk. Az oroszok bátorságát, bátorságát és vitézségét testesíti meg, és a város egyik védjegye. Az emlékművet 1958-ban állították fel. A talapzat felirata a következő: “Habarovszk 100. évfordulójának napján. 1858-1958”.

A bronzfigura 4,5 méter magas. Ez az emlékmű művészeti jelentőségű és különleges értékkel bír Habarovszk polgárai számára. A lakosok büszkék rá, a látogatók pedig érdeklődve ismerik meg a történetét, és fényképezik a népszerű nevezetességet.

Habarovszk Cliff

A látnivalók értékelése: 4.9

Habarovszki szikla

1918-ban brutálisan meggyilkoltak 18 osztrák-magyar zenészt, akik nem voltak hajlandók harcolni a szovjetek ellen. E tragikus esemény miatt emléktáblát helyeztek el az épület falán. “Fecskefészek” néven is ismert. Régebben itt volt egy vízimentő állomás, de több mint három évtizede itt van egy kávézó szikla, ahol esküvőket, ballagásokat és évfordulókat ünnepelnek.

A szoba nagy erkélyéről csodálatos kilátás nyílik a környékre. Az Amur folyó hullámai, a tűzijáték az ünnep alatt és a városi sétány mind látható. Ez a hely alkalmas informatív turizmusra és romantikus sétákra. Az emberek az év minden szakában idejönnek. A Habarovszki szikla a Sevcsenko utca és a Muravjov-Amurszkij utca kereszteződésében található.

Habarovszki Krím Múzeum N. . Grodekova

A látnivaló értékelése: 4.8

Habarovszki terület N.I. Grodekov múzeuma

A rangsorban a következő a legrégebbi Habarovszk látnivaló, amely világhírű kiállításairól ismert. Az intézmény 1894-ben jelent meg. Helyi történészek, társadalmi aktivisták és tudósok vettek részt a gyűjtésben.

2000-ben a múzeum megnyerte az “Ablak Oroszországra” versenyt, és elnyerte az “Év múzeuma” címet. Az elmúlt években mintegy 80 kiállításnak adott otthont. A Távol-Kelet történelmét és kultúráját több mint 400 000 kiállítási tárgy mutatja be. Cím: Shevchenko 11.

Habarovszki Regionális Dráma és Vígszínház

A látvány értékelése: 4.7

Habarovszki Regionális Dráma és Vígszínház

1933-ban a városi tanács úgy döntött, hogy drámai színházat hoz létre. A Belügyi Népbiztosság klubjának épületét osztották ki számára. Ennek eredményeként 1946-ban felavatták a színházat. Az első előadást, az Emlékezetes találkozások címűt azoknak a hősöknek szentelték, akik a második világháborúban védték hazájukat. Az előadóterem körülbelül 500 fő befogadására alkalmas.

Ma a modern színészek folytatják a színházi hagyományokat, és meglehetősen változatos repertoárt kínálnak a vendégeknek. Egy évadban körülbelül 5-6 új műsor jelenik meg. A vélemények szerint a jegyek nem olcsók. Az 1000 rubeles ár egy vidéki színházért sokak számára drágának tűnik. Cím: Muravjov-Amurszkij utca 25.

A legérdekesebb szórakoztató látnivalók Habarovszkban

A következő kategóriában található látnivalók a gyermekes családok, a fiatalok és bárki más számára vonzóak, aki jól akarja érezni magát Habarovszkban.

Sevcsenko park. .. Muravjov-Amurszkij

Értékelés: 5.0

Muravjov-Amurszkij park

A park a vízparton található, és a Komszomolszkaja térre vezeti a látogatókat. Fő dísze a Muravjov-Amurszkij gróf emlékműve volt. 1891-ben épült. A park területe a védett övezet része, és kulturális örökséget is tartalmaz. Van egy zenekari pavilon és egy nyári színpad. Zöld terület lesz egy nagyszerű hely a csendes pihenésre.

Több mint 160 fa- és cserjefaj nő itt. Dicsérje a jól karbantartott sikátorokat és a park kellemes hangulatát. Gyakran tartanak itt nyilvános rendezvényeket, fesztiválokat és ünnepségeket, sporteseményeket és mesterkurzusokat. Rendszeresen szerveznek vezetett túrákat. Cím: Sevcsenko utca 15.

Habarovszki cirkusz

Látványminősítés: 4.9

Habarovszki cirkusz

A következő lovas Oroszország egyik legfiatalabb cirkusza. Ez található a Yu. A Gagarin parkot 2001-ben nyitották meg. A Cirque du Soleil programjait a közönség azóta is láthatja, amióta a Cirque du Soleil nyitva van. Nikulin, Kína és a Moszkvai Cirkusz a Cvetnoj körúton. Ez a gyerekek egyik kedvenc helye, akiknek szülei minden előadás alatt örömmel vesznek részt a nyereménysorsoláson.

A vélemények szerint maga a cirkusz épülete nagyon szép. A parkot díszíti, és gyakran fotózások tárgya. Két parkoló van. Nem mindenki engedheti meg magának a jegyárakat. Cím: Krasznorecsenszkaja, 102.

Priamursky állatkert

Látványosság értékelése: 4.8

Priamursky állatkert

Az egyedülálló állatkert 2002 óta működik. Az összes állat itt él, mert a vadonban nem tudnak normálisan létezni. A rezervátum állandó lakói közé tartoznak a himalájai és barna medvék, őzek, jávorszarvasok, szarvasok és farkasok. Vannak tollas lakói is. Az Amuri Állatkertben mintegy 70 állat- és madárfaj található.

Az állatok egy részét szabad etetni. Alma- és répaszeleteket biztosítanak a munkatársak. 2012-ben egy kisebb futballpálya méretű ketrecet építettek kifejezetten a tigrisek számára. Felnőttek és gyerekek egyaránt szeretik ezt a helyet. Az állatkert hétfő kivételével minden nap nyitva tart. A felnőtt jegy ára 220 rubel. 6 év alatti gyermekek ingyenesen utazhatnak. Cím: Molodezsnaja utca 12.

Habarovszk városi park

A látnivaló értékelése: 4.7

Habarovszk Városi Szabadidőpark

2005-ben a “Dinamó” és a “Gaidar Gyermekpark” egybeolvadt. A városi szabadidőparkban sokféle vidámpark van. Vannak trambulinok, körhinták és egy gőzmozdony. A kisebb gyerekeknek játszó komplexum és a zenélő szökőkút megvilágítással örömöt nyújt. Ellátott élelmiszerüzletek.

A. Habarovszk gyermekíró tiszteletére emelt emlékmű található. Gaidar utca. A szovjet idők óta létezik. A park gondozott tájjal és számos mesefigurát ábrázoló szoborral rendelkezik. Van egy kétszintes Harlekin játszóház, ahol a gyermekek számára sokféle szórakozási lehetőség áll rendelkezésre. Habarovszk központi tere közelében található.

Habarovszk város tavai

A látnivaló értékelése: 4.6

Habarovszk város tavai

Az Uszurijszkij körút elején találhatóak a Habarovszki Városi Tavak, amelyeket a város alapításának 125. évfordulójára építettek. Korábban ez egy közönséges szakadék volt a Plusninka folyó forrásvidékén. A három tavat kis gátak választják el egymástól. Körös-körül utakat és gyalogosok számára kialakított utakat építettek. 2011-ben éneklő szökőkutakat helyeztek üzembe.

Hétvégén nagyon zsúfolt lesz. Habarovszk lakói szeretnek pihenni a tavak közelében és sétálni a jól karbantartott ösvényeken. A gyerekek szeretik a rajzfilmfigurák figuráit. Itt találod a Leopold macskát, a farkast és a nyulat a “Na várjunk csak” című filmből!”. Egy tányér alakú, szokatlan étteremben haraphatsz valamit. A vízben nem lehet úszni. A napozás megengedett. Ez a legjobb hely családi és romantikus sétákhoz. A mérföldkő éjjel-nappal nyitva van.

Severny Park

A látnivalók értékelése: 4.5

Severny Park

A harmadik minősítési jelölés kiegészítéseként érdemes megemlíteni egy festői parkot, amely Habarovszk északi kerületében található. A helyszínen található a szórakoztató központ és a horgászat. Ingyenes játszóterek hintákkal és csúszdákkal a gyermekek számára.

Habarovszkban az emberek szeretik itt tartani az esküvői fotózásokat. A parkban található egy Ünnepi Palota, ahol házasságkötéseket tartanak. Rengeteg frissítőhely. Fagylalt, kávé, kebab és italok árusítása. Cím: Pacifica utca 167

A legérdekesebb katonai-hazafias látnivalók Habarovszkban

A katonai és hazafias tárgyak Habarovszkban az orosz hősök nevével, jelentős történelmi dátumokkal kapcsolatosak. Az emlékművek és múzeumok a nemzet egységének erősítését szolgálják, és a polgárok hazafias nevelését célozzák.

Az MS-1 tartály emlékműve

Az oldal értékelése: 5.0

Az MS-1 tartály emlékműve

Az emlékmű a kínai keleti vasútnál, a Khasan-tónál és a Khalkin-Gol folyónál vívott háborúk hőseinek állít emléket. A Nagy Honvédő Háború befejezésének 55. évfordulója. Az ágyúval és géppuskákkal felszerelt MS-1 harckocsi egy talapzaton helyezkedik el. A darab jó állapotban van, és a középkorai tankok kiváló példánya. Emlékeztet bennünket hazánk történelmére. Minden oldalról meg lehet nézni. A tartályon lévő tábla segítségével elolvashatja a modell történetét.

A Habarovszkba látogatók és a habarovszki lakosok szívesen fényképezkednek az emlékmű hátterében. A lakosok ünnepi virágokat helyeznek el a lábánál. A mérföldkő azoknak is tetszeni fog, akik nem nagy rajongói a katonai felszereléseknek. A szokatlan modellt a Serysheva utca 13. szám alatt, a távol-keleti katonai körzet főhadiszállásának épülete közelében helyezték el.

Hadtörténeti Múzeum

A látnivaló értékelése: 4.9

Hadtörténeti Múzeum

A Keleti Katonai Körzet múzeuma az egyik legnagyobb Oroszországban. 1984-ben nyitották meg. Célja, hogy megemlékezzen a Távol-Kelet lakóiról, akik megvédték hazájukat. A múzeumban mintegy 12 000 különböző kiállítási tárgy található. Ezek mind a katonai oktatás történetéhez kapcsolódnak.

A gyűjtemény fényképeket, dokumentumokat, katonai zászlókat és egyéb anyagokat tartalmaz. A belső térben 13 terem található, összesen 3000 négyzetméteren. . A múzeum mellett katonai felszereléseket állítanak ki. Ez egy nagyszerű hely, ahol megismerkedhetünk az Amur régió alapításának fontos jellemzőivel. Cím: Shevchenko utca 20.

A dicsőség katonai városa” sztélé

A látvány értékelése: 4.8

A dicsőség katonai városa

2012-ben a Távol-Kelet fővárosa elnyerte a Katonai Dicsőség Városa címet. Ennek emlékére három évvel később emlékművet avattak a gondozott tér közepén. A kőtéri sarkokban oszlopok állnak, a talapzaton pedig egy 10 m magas oszlop. A tetején egy kétfejű bronz sas található.

A gránit kompozíció fenségesnek és szilárdnak tűnik. Oldalain kartusokban az elnöki rendelet szövege és a város címere olvasható. A bazaldomborműveken lévő képek különböző években emlékeznek meg a habarovszki lakosok hősiességéről, bemutatva az emberek munkáját és hőstetteit. A helyszín jól megválasztott. A sztélé az Amur folyó közelében, a Muravjov-Amurszkij utcában található.

Japán hadifoglyok emlékműve

A látnivalók értékelése: 4.7

A japán hadifoglyok emlékműve

23 évvel ezelőtt Habarovszkban emlékművet állítottak az elpusztult japán hadifoglyoknak. Az északi lakótelepen található, és gazdag növényzet veszi körül. Ha az ember a történelemben kutakodik, megtudhatja, hogy a második világháború vége után mintegy 10 ezer japán katonát, tábornokot és admirálist ejtettek fogságba Habarovszkban. Sokan közülük meghaltak, mert nem tudták elviselni a nagy hideget és az éhséget.

Az emlékművet minimalista stílusban tervezték. A Béke Parkban található. Az emlékmű előtt egy zászlórudakkal ellátott emelvény található, egy kő, amelyen japán nyelvű felirat olvasható. A sírhelyet szimbolizáló, vörös téglából épült építmény lehetőséget nyújt arra, hogy egy padon megpihenve megfigyeljük a természetet. Gyönyörű hely, érdemes egy sétát tenni a városba látogatónak. Ez a kis közkert a habarovszki táborokban elhunyt japán hadifoglyok súlyos helyzete miatt szomorúsággal teli.

Mellszobor Malinovszkij marsallnak

A látvány értékelése: 4.6

Mellszobor Malinovszkij marsallnak

Malinovszkij marsall katonai vezető és államférfi volt Habarovszkban. Sok erőfeszítést tett a távol-keleti katonai erő megerősítésére, a város fejlesztésére. Ezt az emlékművet 2002-ben állították fel, hálából a polgároknak a Lenin Stadion építésére irányuló kezdeményezésükért.

A mellszobor egy buja parkban áll az Amur folyó partján. Itt le lehet ülni egy padon a fák árnyékában. A helyi lakosok azt javasolják, hogy este nézze meg a talapzat gyönyörű vörös gránitját. A folyóból süt a nap.

A partizánok emlékműve

Látványminősítés: 4.5

A partizánok emlékműve
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: