Essentuki 20 legjobb látnivalója

A legtöbb turista, aki jön Essentuki, keres, hogy itt az egészségre a. Az üdülőhely nagy kincse a számos gyógyvízforrás, amelyek közül a legnépszerűbbek a 4. és a 17. számú, valamint számos természeti látványosság. A fürdőpark a régió nevezetessége, akárcsak a közvetlen közelében lévő lúgos ásványvízbüfék. Szakértőink rangsorolták és kategorizálták a legjobb Yessentuki látnivalókat.

Legjobb Yessentuki látnivalók

JelöléshelyszínnévÉrtékelés
Legjobb építészeti látnivalók Essentuki1Balneo iszapfürdő5.0
2Sasfészek4.9
3Tsandrovsky mechanoterápiás intézet4.8
4A rokokó zenei pavilon4.7
5Kilométer nulla Szerelem4.6
6Tavaszi galéria 174.5
Yessentuki legjobb természeti látnivalói1Spa Park5.0
2Victory Park4.9
3Fehér szénerőmű4.8
4Yessentuki nyári kert4.7
Top vallási helyek Essentuki-ban1Szent Panteleimon templom5.0
2Szent György kolostor4.9
3A Boldogságos Szűz Mária mennybevételének temploma Jeszentukiban4.8
4Péter és Pál templom4.7
5Örmény Apostoli Egyház4.6
Legjobb kulturális látnivalók Essentuki1Jessentuki Regionális Múzeum5.0
2Ivógaléria “Öt ezrelék”4.9
3Shalyapin koncertterem4.8
4Éneklő szökőkút4.7
5Színházi park4.6

Yessentuki legjobb építészeti nevezetességei

Balneogryaselechebnitsa

Értékelés: 5.0

Balneo iszapfürdő Spa

Jeszentuki számos gyógyfürdőnek ad otthont, amelyek közül a legfontosabb a szemaskói iszapfürdő. A különböző országokból érkező vendégek rendszeresen jönnek ide kezelésre. De orvosi tulajdonságai mellett ez egy nagyon érdekes építészeti nevezetesség is Essentukiban. A klasszikus építészet példája a Semashko utcában található.

Maga az épület egy antik templomhoz hasonlítható, mivel a bejáratot oszlopcsarnok és oszlopcsarnok díszíti. Az átrium egy nagyon érdekes, ablakokkal és domborművekkel díszített tér. Számos kezelés után a páciensek az átriumban pihenhetnek. A főszint alatt több további emelet található. Az épületet 1915-ben emelték.

Sasfészek nyaraló

Értékelés: 4.9

A második helyet a régió építészeti látnivalóinak kategóriájában a “Sasfészek” villa foglalja el, amely a 20. század elején épült. Ekkor jelent meg sok építészeti objektum Yessentukiban. Különösen népszerűek a vasútvonal mentén épült nyaralók és az a kis terület, ahol a fürdővendégek szálltak meg.

A legtöbb tulajdonos megpróbálta felépíteni a leggazdagabb villákat Yessentuki-ban, ami rengeteg igazán egyedi projektet eredményezett, amelyek többségét az idő elpusztította. Ehelyett azonban megmaradt a “Sasfészek” nevű nevezetesség, amelynek homlokzatát madárszobrok díszítik. Építészeti stílusát tekintve egyértelműen az orosz szecesszió képviselője.

A Sandrovo Mechanikai Terápiás Intézet

Értékelés: 4.8

Tsandrovsky mechanoterápiás intézet

A harmadik helyen a Zandrovszkij Mechanoterápiás Intézet épülete áll, amely egy hagyományos tündérpalotára hasonlít. Ez az egyik legfelismerhetőbb turistacsapda Essentukiban. A fürdőparkban található, közvetlenül a 17-es tavaszon kívül. Az intézetben masszázst és fizikoterápiát tanulhatsz.

Nevét H.I. Golubovics fizikusról kapta. A kerítés a Zander otthona, aki kifejlesztett egy speciális szimulátorokat használó terápiás módszert. A technika az izomzat egyes részeinek adagolt megterhelését jelentette. Magát az épületet pedig 4 hónap alatt építették fel, egy különleges szakállas módszerrel. És a homlokzatra tornyokat helyezzünk tornyokkal…

“Rokokó” zenei pavilon

Értékelés: 4.7

Rokokó zenés pavilon

Az építészetnek szentelt rangsor negyedik mérföldköve egy zenei pavilon, amely az Essentuki fürdőparkban található. Ez az egyik legnépszerűbb hely, ahová érdemes ellátogatni. Az épületet 1879-ben öntöttvasból készítették Rosztovban.. Jáscsenko. Ugyanebben az évben egy zenei társulat itt tartotta első előadását.

A tereptárgy kerítését növényi motívumokkal mintázzák, a kerítésen pedig hárfák vannak. 1901-ben a pavilonban tartott koncertek megszűntek, mivel a városban egy másik attrakció nyílt. A huszadik század közepétől egy kis kávézó működött itt, és mostanra újraindultak az előadások. Maga a pavilon pedig az eklektika egyik példája.

A szerelem nulla kilométere

Értékelés: 4.6

A szerelem nulla kilométere

Az ötödik helyet megérdemelten a Szerelem nulladik kilométere nevű szobor foglalja el. Jeszentukiban a fő üdülőhelyi útvonalon található, közel a Színház térhez, a legfontosabb zöldterület mellett. A szobrot 2011-ben készítették és állították fel, és egy fém szívpárt ábrázol, amely a szerelmet és a hűséget jelképezi.

Magát az oszlopot, amely a kompozíció befejezését jelenti, egy nyilakkal ábrázolt Ámor figurája koronázza, amely fokozza az emlékmű érzékelését. Ez a hely a szerelem egyfajta kezdete sok friss házas és olyan ember számára, aki új érzéseket akar találni magának. A látványosságot a nyaralók és a fürdővendégek egyaránt nagyra értékelik, és a fürdőszezonban rendszeresen használják fotózásokhoz.

Tavaszi Galéria 17. sz

Értékelés: 4.5

Tavaszi Galéria 17. sz

Ez a jessentuki műemlék állami védettséget élvez, és a város ásványvizének szivattyúházaként szolgál. És minden évben több tízezren veszik itt a folyadékot. Található forrás nagyon közel van a vasútállomás Essentuki, a bejáratnál a fürdő zöldövezetben. Az oldalán áll a Színházi Park.

A forrás vize inkább gyógyító, mint ivóvíz. Ezért csak akkor szabad szedni, ha orvos írja fel. Maga a szivattyúház pedig az egyik legrégebbi és leghíresebb az egész Orosz Föderációban. Itt mindenki bármilyen térfogatú gyógyvizet meríthet. A galérián belül több csap található, amelyekből hideg vagy meleg víz folyik.

Yessentuki legjobb természeti látnivalói

Spa Park

Értékelés: 5.0

Üdülőpark

Között az összes látnivalók Yessentuki ez a fürdő park nevezik a legjobb. Egy ember alkotta zöld terület, amely körülbelül 2 évszázaddal ezelőtt alakult ki a pusztaságon és a mocsáron. Az emberek kemény munkája azonban lehetővé tette, hogy a város legfőbb értékévé váljon, amely minden látogató számára vonzerőt és vonzerőközpontot jelent.

Az épületet M.. Vorontsov 1848-ban, és valamivel később kezdték el. A 17. számú forrásgaléria építésével párhuzamosan megkezdték a fák ültetését, a mocsár lecsapolását és az első virágágyások kialakítását. A mérföldkő fejlesztése azonban több évtizedig húzódott, és a folyamatot különböző komplikációk lassították. A huszadik század elejére a park területe 35 dessiatina volt, és 3 parcellára volt felosztva.

Victory Park

Értékelés: 4.9

Victory Park

A második helyen az Essentuki városában található Victory Park áll. Egy másik híres látnivaló – a gyógyfürdő zöld területe – közelében található. De a története ennél sokkal bonyolultabb. A parkot 1903-ban hozták létre English Park néven, egy tájképi díszítési stílus után. Ezt követően azonban többször is megváltoztatta a nevét, és csak 1985-ben kapta meg a jelenlegi elnevezését.

A park fő részét ivógalériának nevezhetjük. A látványosság teljes területe 40 hektár, és rengeteg növényfaj terem itt, köztük nagyon ritka, más kontinensekről behozott növények is. A teljes zöldterület mentén sétautak, valamint számos gyógyút található. Középen található az “Örök láng” sztélé, amelyet 1972-ben lepleztek le a temetkezési helyen. Az elmúlt 20 évben alaposan felújították. A 6-os vagy 21-es autóbusszal érhető el.

Bely Ugol vízerőmű

Értékelés: 4.8

Bely Ugol vízerőmű

Nagyon furcsa, hogy a harmadik helyen a rangsorban a Yessentuki természetes vonzerejű vízerőmű. A gát felső része azonban már nem üzemel, és a gát felső része gyönyörű kilátást nyújt a folyóra és a régió más panorámáira. Jelenleg a látnivaló a Kaukázusi Ásványvizek fontos kulturális örökségi helyszíne.

Ez volt az első vízerőmű Oroszországban, amelyet a Podkumok folyó partján építettek. Az ellenséges katonák és az időjárás az évek során többször is súlyosan megrongálta, és 2003-ban kis múzeumként nyitották meg újra. Ezenkívül a közeli Pjatigorszk városa emléktáblát állított az épület tiszteletére.

Nyári kert Essentukiban

Értékelés: 4.7

Az utolsó pozíciót a kategóriában a természeti látnivalók Yessentuki elfoglal egy gyönyörű modern park, az úgynevezett nyári. Egyesíti a természetes tisztaságot és az emberi kézművességet. Egy dombon fekszik, így jó idő esetén még a Kaukázus legmagasabb hegyére, az Elbruszra is rálátni.

Belül számos pavilon, szökőkút és ösvény található. Remek hely a kikapcsolódásra egy hosszú séta után a város nevezetességei között. És a kert fő előnye, hogy szinte soha nincsenek tömegek az emberek bent, és nagyon tiszta.

Yessentuki legjobb vallási látnivalói

Szent Panteleimon templom

Értékelés: 5.0

Szent Panteleimon templom

Essentuki fő vallási látványossága a Szent Panteleimon-templom. A 19. század végén a városban galériát és vasútállomást nyitottak, így új telepesek érkeztek, akiknek nem volt hol imádkozniuk. Ekkor született meg a döntés a Szent György-templom építéséről. Panteleimon kolostor. 1888-ban fektették le, és szinte 1935-ig állt.

A Szovjetunió összeomlása után helyreállították. De a megjelenés gyökeresen más. Az alsó és felső rész szürke színűre van festve. A tetején egy gyönyörű kupola található, amely egy speciális pikkelyekből álló réteggel van ellátva. Odabent felújítás zajlik, ezért a hely kissé rendezetlennek tűnik. A részletek közül kiemelkedik ikonosztáz.

Szent György kolostor

Értékelés: 4.9

Szent György kolostor

A második helyet a jessentuki vallási nevezetességek rangsorában a Szent György-kolostor foglalja el, amely egy természetes dombon található. A város szinte bármely pontjáról látható. Bár a templom nagyon fiatal, 1998-ban építették helyi jótékonykodók.

A kolostorkomplexum fő része a Szt. Szent György. A bizánci építészeti stílus lenyűgöző példája. A templom falait pedig az Urálból importált márvány borítja. A létesítmény erősen hasonlít a hagyományos görög épületekre. A templom központi pontja egy hatalmas dob, hatalmas kupolával. A bejárat fölött egy festmény látható, amely Szent Györgyöt ábrázolja, amint megöli a kígyót.

A Boldogságos Szűz Mária mennybevételének temploma Essentukiban

Értékelés: 4.8

A Boldogságos Szűz Mária mennybevételének temploma Jeszentukiban

A harmadik helyen a Boldogságos Szűz Mária mennybevételének temploma áll. Landmark Yessentuki található a történelmi része a falu, amely elkezdte a krónika az üdülőhelyen. Jelenleg ez egy munka- és lakóövezet, ahol a legtöbb intézmény található. Azonban a területén van egy kis, de érdekes hegy, amelynek tetején egy templom található.

2000-ben épült, és a templom körül parkot alakítottak ki. A területet virágágyásokkal és virágokkal díszítették. És a közelben van egy kis temető. A dombon található a Nagy Honvédő Háborúban elesett jessentuki polgárok emlékműve is. A templom továbbra is aktív, és rendszeresen tartanak benne kereszteléseket.

Péter és Pál templom

Értékelés: 4.7

Péter és Pál templom

A helyszín egy teljes vallási komplexumot foglal magában, több templommal. Számos tájépítészeti tárgy, egy Krisztus születését ábrázoló kompozíció és egy istenszobor is található. A közelben van egy kis sátor, keresztelőhely és még egy kantin is. A templomban 60 fős vasárnapi iskola működik.

A templom központi részét Péter és Pál apostoloknak szentelték. A közelben található a Nagyboldogasszony-templom, amely a bizánci stílus példája. A komplexum bejáratánál mitikus állatok szobrai állnak. A telepesek őseinek emlékére állítottak emléket. A bejárathoz pedig egy kis ösvény vezet, amelyen görög gondolkodók szobrai állnak.

Örmény Apostoli Egyház

Értékelés: 4.6

A rangsor utolsó látnivalója az Essentuki örmény apostoli templom. A 2011-ben épült templomot Gorokhov tervezte. A város régóta számos nemzetiségnek, köztük örményeknek is otthont ad. Azért kezdtek ide költözni, mert más régiókban üldözték őket. Például az Oszmán Birodalomban végrehajtott tisztogatások elől menekülve az örmények elkezdtek érkezni Jeszentuki területére.

Csak majdnem 100 év után, saját templomuk van. A munkálatok 2006-ban kezdődtek az alapkőletétellel és néhány kő felszentelésével. Később egy mártírról Surb Hripsime-nek nevezték el. Belsejében egy ősi kereszt található, amely az 1915-ös örmény népirtást ábrázolja.

Yessentuki legjobb kulturális látnivalói

Jessentuki helytörténeti múzeum

Értékelés: 5.0

Helytörténeti Múzeum Essentuki

A kulturális látnivalók rangsorának élén a Yessentuki Helytörténeti Múzeum áll. Az épület a dél-orosz szecesszió stílusában épült, a 19. században. Ez a fontos hely meséli el Jessentuki, mint a kaukázusi ásványvizek üdülőhelyének létrejöttét. 1963-ban alapították. Nevét az akkor született V. P. Kislovodszkijról kapta.. Shpakovsky utca.

A múzeum maga 2 különböző célú kiállítótermet foglal magában. Az előbbit állandó kiállítások, míg az utóbbit a Kavkaz Mineralnye Vody-i művészek és iparművészek munkáinak bemutatására használják. A kiállítási tárgyak a város teljes történelmét felölelik. A múzeum a Kislovodszkaja utcában található. A vasútállomásról bármilyen közlekedési eszközzel megközelíthető.

Ötezer mérföld ivógaléria

Értékelés: 4.9

A második helyen Európa legnagyobb ivógalériája áll. Egyszerre akár 5000 vendég befogadására is alkalmas. A “Victoria” panzió területén található, amely a legnagyobb ilyen intézmény a kaukázusi ásványvizek városai között. A belépés minden turista számára ingyenes.

A folyadékot különböző régiókból szállítják ebbe a komplexumba. Minden turista élvezheti az autentikus Yessentuki 4 vagy Yessentuki 17, valamint az újabb verziók. És mindezek az italok rendelhetők hidegen és melegen is. A galéria könnyen megközelíthető gyalogosan a Puskin utcán a 22. házig. A Yessentuki mérföldkövet 1990-ben alapították. Az épület formája pedig egyértelműen felhívja magára a figyelmet.

Chaliapin koncertterem

Értékelés: 4.8

Shalyapin koncertterem

A harmadik helyen a rangsorban a Yessentuki látnivalók által elfoglalt koncertterem található, a színház téren. 1980-ban nyitotta meg kapuit, és azóta a régió egyik legfontosabb nevezetességévé vált. Az épület megjelenése nem nevezhető sem finomnak, sem díszesnek, és nem is mondható úgy, hogy a legtöbb szovjetunióbeli épület hatása alatt épült volna. Eredetileg Vándorszínháznak hívták.

A modern nevet 2003-ban kapta az épület Fjodor Saljapin tiszteletére. A hely fő jellemzője a belső tér, amely kiemelkedik. Emellett a szovjet szakemberek mindent megtettek, hogy csodálatos akusztikát biztosítsanak. A teremben legfeljebb 1380 fő befogadására van lehetőség. Más városokból érkező társulatok gyakran látogatnak el ide, hogy bemutassák saját programjaikat. 2011-ben egy német gyártótól származó orgonával bővült.

Éneklő szökőkút

Értékelés: 4.7

Éneklő szökőkút

A negyedik kulturális és építészeti nevezetesség, az Éneklő szökőkút a Teatralnaja utcában található. A koncertterem mellett található, és csak a meleg évszakban van nyitva. Az attrakció fontos turisztikai látványosság, és az emberek azért jönnek, hogy megnézzék, és értékeljék a vizuális és hanghatásokat. A szökőkút 2007-ben kezdte meg működését, és jelenleg Dél-Oroszország egyik legnagyobb vízműve.

A 400 négyzetméteres területet 400 négyzetméteren fedik le. . Nyáron a csobogó víz hűvöset kölcsönöz a helyszínnek, és megmenti Önt a hőségtől. És jöjjön ide esténként, amikor a műsor az egyik legemlékezetesebb. Essentukiban minden idegenvezető a Színház térre és a szökőkúthoz vezeti a turistákat, így nem lehet kihagyni. De ha egyedül szeretne eljutni oda, szálljon fel egy buszra a Szovjetszkaja megállóig.

Színház-Park

Értékelés: 4.

Színház-Park

A Yessentuki Színházi Park egy történelmi épület, amely szinte a város központjában található. Megjelenése a 19. és 20. század fordulóján kulturális eseményekre használt klasszikus pavilonokhoz hasonlítható. Az épület homlokzata és a jelenlegi rendkívül vonzó. Az ókori paloták fényűzését idézi.

Az épület előtt egy kis virágágyást ültettek, valamint több padot is elhelyeztek a pihenésre. A 120 fő befogadására alkalmas bankettterem állandóan nyitva áll, és kulturális rendezvényeket is tartanak benne. Az épület építése 1901-ben kezdődött, és a 17. számú forrás részeként tervezték.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: