Gagra 20 legjobb látnivalója

Abházia a legtisztább vizeiről, a nyugodt Fekete-tenger számos strandjáról és számos színes helyéről híres. Gagra a régió egyik legérdekesebb városa, amelyet a hagyományos klasszikus épületek, természeti és kulturális látnivalók miatt érdemes meglátogatni. Összeállítottunk egy listát a régió 20 legérdekesebb helyéről.

Gagra legjobb látnivalóinak rangsora

Jelölés hely név Értékelés
Gagra legjobb építészeti látnivalói 1 Gagra oszlopsor 5.0
2 Gagripsh étterem 4.9
3 Gagra mozi 4.8
4 Gagra állomás 4.7
5 Az oldenburgi herceg kastélya 4.6
6 Abaata erőd 4.5
7 Tsandripsh bazilika 4.4
Gagra legjobb természeti látnivalói 1 Tengerparti park 5.0
2 Gagra Waterpark 4.9
3 Gagra strandjai 4.8
4 Joekvar-kanyon 4.7
5 A Reproia folyó 4.6
6 Ritsa-tó 4.5
7 Mamdzishkha hegy 4.4
A legjobb vallási látnivalók Gagra városában 1 Abaata templom 5.0
Gagra legjobb kulturális látnivalói 1 Központi piac 5.0
2 Sztálin dácsája 4.9
3 Borospince Garafa 4.8
4 Mézes udvar méhészet 4.7
5 Repüljön siklóernyővel 4.6

Gagra legjobb építészeti látnivalói

Gagra Colonnade

Értékelés: 5.0

Gagra Colonnade

Abházia majdnem összes legjobb látnivalója Gagra városában található. Ezek közül építészetileg a leglenyűgözőbb a hatalmas oszlopcsarnok, a stílus lenyűgöző képviselője. A 20. század közepén épült, amikor a köztársaság nehéz helyzetben volt, és annak érdekében, hogy a turistákat az ország látogatására ösztönözzék, úgy döntöttek, hogy több építészeti objektumot építenek.

A Gagrai Kolonnád egy nagy, parkosított területen található, amely korábban a Szovjetunió Alkotmánytereként volt ismert. Ez egy nagyon precíz geometriai konstrukció, amely számos különböző méretű árkádot tartalmaz, amelyek egyetlen kompozícióba kapcsolódnak. Ez a hely a szovjet folklór része, az “Egy téli este Gagrában” című filmben is szerepel. Ennek eredményeként sikerült népszerűsíteni a városlátogatást.

Gagripsh étterem

Értékelés: 4.9

Étterem

Azok számára, akik elsősorban az ország kulturális örökségét értékelik, a “Gagripsh” étterem érdekes lesz. Azok a turisták, akik ismerik a terület történelmét, nagyon érdekesnek találják a látogatást. Azonban azok számára, akik először járnak itt, ezt a különös történetet a bejáratnál vagy a helyi idegenvezetők tisztázhatják. A helység neve, akárcsak a város neve, nagyrészt az azonos nevű folyóról származik.

Az építési folyamat során nem használtak fémkeretet. 1903-ban új vendéglátó létesítményt nyitottak meg. Hosszú történelme során az Orosz Birodalom és a Szovjetunió szinte minden híres személyisége meglátogatta, köztük II. Miklós és Joszif Viszarionovics Sztálin is. Az étterem sok író kedvenc helye volt… Maga a szerkezet pedig kiemelkedik minden eddig látottól.

Gagra mozi

Értékelés: 4.8

Mozi

A Gagra Mozi épülete az egyik legszebb építészeti látványosság, amelyet szakértőink kiemelnének. A Kolonnád második neve a Téli Palota, és nem meglepő, hogy a késő klasszicizmus stílusában készült hatalmas épületet a grúz elnök szuhumi rezidenciájához hasonlíthatjuk. A portált alkotó hat masszív, hagyományos oszlop a Parthenon hagyományos templomára emlékeztet.

A homlokzatot díszítések borítják, ami nagyon fenséges megjelenést kölcsönöz ennek az építménynek. Az épületet a grúz-abház háborúk és más zavargások után teljesen helyreállították. A mozi az egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb intézménynek számít, nem utolsósorban a főépület magas esztétikája miatt.

Gagra állomás

Értékelés: 4.7

Gagra vasútállomás

Gagra vonattal is megközelíthető. És azokat a turistákat és látogatókat, akik ezt a módszert szeretnék használni, Abházia egy másik látványossága is várja őket. A vasútállomás épülete a sztálini korszak emlékműve. 1943-ban a Moszkvából délre tartó vonatok számát jelentősen megnövelték, mivel az utasforgalom jelentősen megnőtt.

Olvasson tovább  Top 12 szanatórium Essentuki városban

Ennek eredményeként úgy döntöttek, hogy új állomást építenek. Egy nagyon kecses épület fogad minden turistát, aki vonattal érkezik. Ezen túlmenően, a közelmúltban megkezdett helyreállítása és felújítása a vasútállomáson. Ezért hamarosan még jobban fog kinézni.

Az oldenburgi herceg kastélya

Értékelés: 4.6

Az oldenburgi herceg kastélya

Jelenleg szinte az összes olyan helyszín, amely Abházia és a régió történetét írja le, Gagra-ban a legtöbb esetben vészhelyzetben vagy leromlott állapotban van. Oldenburg egyik leghíresebb hercege uralkodott itt a XX. század elején. Akkoriban az ő parancsára hoztak létre egy üdülőhelyet Gagrában, amelyet a második Nizzának neveztek el.

Korának legfontosabb nyoma a homlokzaton található rendkívül esztétikus elemek. A trónörökös palotájának belsejében is könnyű néhány igen érdekes tárgyat találni. A szovjet időkben ez volt Gagra egyik legfontosabb szanatóriuma és üdülőhelye, ma már a helyiek és a turisták számára elérhetetlen. Azonban egy nagy zöld terület még mindig nyitva van.

Abaata erőd

Értékelés: 4.5

Abaata erőd

Az Abaata erőd egy kora középkori erődítmény, amely Gagra területén található. Történelmi példája a várnak, amelyet az 5. században építettek, hogy megvédje a települést a helyi szurdokokból érkező támadásoktól. Megmaradt a hatalmas kőből készült, hatalmas boltívvel ellátott várkapu.

Az építmény egy részét a 11. században a helyi lakosok lebontották. 1830-ban pedig az Orosz Birodalom csapatai állították vissza őket. A kastély a múltban többször is jelentősen megrongálódott, de többször is újjáépítették. A XX. században úgy döntöttek, hogy részben lebontják az erődítmény egy részét, és szállodát építenek. Az összes többi épület megmaradt, és fontos helyi nevezetesség.

Tsandripsh bazilika

Értékelés: 4.4

Tsandripsh bazilika

A helyszín Gagrától némi távolságra található. Tsandripsh faluban áll az egyik legfontosabb építészeti és vallási bazilika. Ez az épület a történelmi Abházia fennmaradt temploma. Ez az egyetlen hely az egész Kaukázusban, ahol ennyi márványt találtak. Például több tábla, amelyet a szocsi múzeum területén tartanak.

A bazilika rendkívül fontos zarándokhely volt, és itt végezték a keresztség szertartását. A betűtípust az ásatások során találták meg. A kriptában a közösség híres és fontos tagjait temették el. Emellett a Tsandripsh bazilika része a régió más látnivalóinak, amelyek közé tartozik a Szuhumi közelében lévő Dranda katedrális is. Az Abházia történelme iránt érdeklődők számára kitűnő ötlet lehet egy látogatás Gagra városába.

Gagra legjobb természeti látnivalói

Tengerparti park

Értékelés: 5.0

Tengerparti park

Az egyik fő látnivaló, amelyet érdemes meglátogatni, ha Gagra városába érkezik, a Tengerparti Park. Ez az a hely, ahol a turisták és a lakosok szerint megáll az idő. A terület természete tele van gyönyörű növény- és állatvilággal, és a Seaside Parkban szinte mindenhol zöld.

Gyakorlatilag az alapítása óta különböző látnivalók találhatók itt. A tengerparti parkot a huszadik század elején alakították ki. És eredetileg arborétumként tervezték használni, így a zöld zónában ritka növények hatalmas választékát találja, amelyek nem csak a régióban, hanem az egész kontinensen is megtalálhatók. Ezenkívül a tengerparti parkot mindig nagyon jól gondozzák.

Gagra Water Park

Értékelés: 4.9

Gagra Water Park

A látnivalók között a második helyet az Abház Köztársaság egyetlen vízi parkja foglalja el. Az üdülőhely központi részén található, gyakorlatilag a tengerparton. A park zónájának infrastruktúrája nagyon jól fejlett és alkalmas mind a felnőttek számára, akiknek extrém szórakozást kínálnak, mind a gyermekek számára. Ez utóbbi kis, de biztonságos látnivalókat kínál.

A csúszdákat a lehető legpontosabban építik fel, hogy elkerüljék a problémákat. Az oktatók folyamatosan figyelnek a turisták biztonságára. Az aquaparkban sok profi személyzet dolgozik, köztük vízimentők, és még orvosi állomás is van. Az egész napra szóló jegyet kell váltani. Az adminisztráció nem ajánlja fel, hogy néhány órát itt töltsön. A 3 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes.

Olvasson tovább  Isztambul 8 legjobb környéke

Gagra strandok

Értékelés: 4.8

Gagra strandok

Gagra egy nagyszerű hely egy tengerparti nyaraláshoz. És annak ellenére, hogy rengeteg különböző látnivaló van, a legfontosabb közülük a tengerparti övezet. Viszonylag rövid, de széles. Szinte mindig süt a nap, így rossz időben is lehet úszni.

Ráadásul a Fekete-tenger ezen része nagyon tiszta, amit a helyi lakosok és tisztviselők is figyelemmel kísérnek. A hullámok szépsége lehetővé teszi, hogy sok panorámaképet készítsen. A meleg és mérsékelten sós víz remek lehetőséget nyújt a fürdőzésre. Jobb, ha reggel vagy délután érkezik ide, amikor a hőség kezd csökkenni. Ellenkező esetben a tűző nap megégetheti Önt.

Joekvar-szurdok

Értékelés: 4.7

A Gagra látnivalói közül sok turista szeretné meglátogatni ezt a szurdokot, amely a régió fontos természeti területe. A nyugati részen található, egy hatalmas erőd közelében. Gagra a folyóról kapta a nevét, ami a helyi nyelven 12 forrást jelent. Ezek a források a szurdok alján erednek.

Több évszázaddal ezelőtt más régiókba vezető utak voltak itt kikövezve. Ezen túlmenően a helyszínen könnyen megtalálható a lakások és egyéb építmények jelentős száma. A leghíresebb a nagy őrtorony, amely 1841-ből származik. Helyi sziklákból épült, és fontos látványosság. Alekszandr Szergejevics Puskin egyik leghíresebb barátja ebben a régióban szolgált, és a parancsnokhelyettese lett.

Reprua folyó

Értékelés: 4.6

Aprua folyó

Lehetetlen volt nem megemlíteni a Fekete-tengerbe ömlő hatalmas karsztos hegyi patakot. Jellegzetességei alapján ez a világ legrövidebb folyója. A hajó 18 méter hosszú. Ez a karsztfolyó erőteljes kivezetője, amely rövid időn belül a Fekete-tengerbe ömlik. Az egész Gagra város vízellátását biztosítja.

És a víz, amely táplálja a folyó Resprua gyűjtött szinte minden barlang, amely található 2500 méteres magasságban Arabica. A világ legmélyebb barlangja, a Croisbera Voronja is táplálja. A helyi legendák szerint ez a folyó a föld alatt élő szellem lányainak könnyeit jelképezi. Több gyermeke volt, és fiai számára fegyvereket kovácsolt, hogy megvédjék az átjárót. Az öregember halála után a férfi gyermekek a páncél és a lőszer hiánya miatt meghaltak, míg a lányai sírni kezdtek, ami a patakokat és a folyót formálta.

Ritsa-tó

Értékelés: 4.5

Ritsa-tó

A Nagy-Ritsa egy csodálatos természeti látványosság. A tó gleccsertektonikus eredetű, és Abházia legnagyobb tava. 950 méteres tengerszint feletti magasságban található. Sok érintetlen erdő veszi körül, így ez a régió egyik legszebb helye.

A Bolshaya Ritsa tavat főként eső táplálja. Ráadásul a víz állandóan hűvös, augusztusban a hőmérséklet elérheti a 17 Celsius-fokot. Jellemző a víztükör rendszeresen változó színe, amelyet a fitoplankton befolyásol. A tó tavasszal és nyáron többnyire zöld, télen kék színű. A Ritsa a Gegába ömlik, ez utóbbi pedig a Bzyb mellékfolyója. Ez a hely mindössze 250 éves, és egy földcsuszamlás után jött létre a helyi hegyen. Ennek eredményeként, van egy gát, amely vált a legnagyobb tó.

Mamdyzska-hegy

Értékelés: 4.4

Mamdzishkha hegy

A Gagrától 6 km-re fekvő Mamdyzska-hegy a csúcs ezen szakaszának utolsó látnivalója. Magassága 1873 méter a tengerszint felett, és az azonos nevű hegygerinc szegélyezi, amely lehetővé teszi a Goluboj-tóhoz való leereszkedést. A 20. században építettek egy utat, egy hosszú szerpentin formájában, amelyet aszfaltburkolattal láttak el.

Tervezték, hogy a csúcson egy üdülőközpontot építenek. Ezért van az út parkosított és sok kilátóhely van. Jó idő esetén az egész Fekete-tenger partvidékét bejárhatjuk, Szuhumtól Szocsiig. Gagra különösen jól látható belőle. Ezen a hegyen halad át szinte az összes út, amely Abháziát és az Orosz Föderációt köti össze. A hegyről siklóernyővel is le lehet ereszkedni.

Olvasson tovább  20 legjobb látnivaló Jurmalában

Gagra legjobb vallási látnivalói

Abaat templom

Értékelés: 5.0

Abaat temploma

A Theotokos, azaz Szűz Mária közbenjárásának temploma egy keresztény nevezetesség, amely az azonos nevű erődben található. Az abház ortodox egyházmegye része, amely nem egyházi jellegű. A tulajdonjogot a grúz egyház gyakran vitatja.

Ez a templom nagyon jól megmaradt. A középkorban ez volt a régió meghatározó jellemzője. Az Abaata erőd területén található templom Gagra egyik legfontosabb látnivalója. A falakon szinte teljesen hiányoznak a díszítések, ami jellemző erre az abháziai ortodox egyházmegyére. A nyugati homlokzatot a Bolnisi-kereszt koronázza.

Gagra legjobb kulturális látnivalói

Központi piac

Értékelés: 5.0

Központi piac

Sok országban a legnagyobb turisztikai látványosság a város központi piaca. Abházia sem volt kivétel. Van egy nagy bazár New Gagra területén, amely különböző érdekes dolgokat árul. Ez a hely rendkívül népszerű a helyiek és a turisták körében, és nemcsak választékával, hanem fényes kialakításával is vonzza a figyelmet.

Korábban a “Kolkhozny Market Gagra” felirat állt itt, és a hely rendkívül népszerű volt. Idővel azonban jelentősen kibővült, és különböző bódék és sátrak jelentek meg ott. A bazár ráadásul szinte a város központjában található, így nagyon könnyen megközelíthető. Szakértőink javasolják, hogy látogasson el a piacra, hogy megismerje a hagyományos helyi szokásokat és megkóstolja a termékeket.

Sztálin dácsája

Értékelés: 4.9

Sztálin dácsája

Joszif Viszarionovics Sztálin szerette meglátogatni ezt a helyet, nem messze a szülőföldjétől. Ezért nem meglepő, hogy ott épült a KBSZK Központi Bizottsága főtitkárának nyaralója. Gagra szinte minden kirándulás célja ennek az építészeti látványosságnak a meglátogatása. Ez egy kis lakóház, zöldre festett, árnyékos területen található.

Történelmi adatok és az építész biztosítékai szerint ez a hely Sztálin kolostoraként szolgált. A főparancsnok elsősorban a gyönyörű panoráma miatt szerette ezt a helyet, de a tiszta levegő miatt is, amely a helyi hiedelem szerint segített a betegségek gyógyításában. Napjainkban ez Gagra rendkívül fontos nevezetessége.

Garafa borospince

Értékelés: 4.8

Ez a mérföldkő az állami borászat hivatalos képviselője. Különböző alkoholos italokat szolgálnak fel itt. A legtöbb turista a hvancskarát választja, Sztálin kedvenc italát, aki gyakori látogatója volt a régiónak.

Minden turista megkóstolhatja az italt, és különböző tartályokban vásárolhatja meg. Ezenkívül lehetőség van tölgyfahordóban áztatott chacha kóstolására, beleértve a különböző fűszereket is. Az alkoholtartalmú italok kedvelői számára ez egy érdekes hely, ahová érdemes ellátogatni. Szakértőink azt javasolják, hogy nyár végén jöjjön ide, amikor az új tétel bort kezdik szüretelni.

Honey Yard méhészet

Értékelés: 4.7

Honey Yard méhészet

Az Abházia területén található gagrai éttermek és közintézmények közül a híres “Mézes udvar” meglátogatása ajánlott. Sokféle virág terem ezen a vidéken, amelyek kiváló ízt adnak a terméknek. Ennek eredményeként a méztermelés nagyon jövedelmező és népszerű a helyiek körében.

Ha szeretné meglátogatni az intézményt, felajánlják a különböző édességek különböző fajtáinak kóstolását, amelyek bizonyos virágokból származnak. Az ínyencek szerint az abháziai hegyi méz egy csemege, amely minden italhoz nagyszerű, vagy új ételek főzésénél is felhasználható. Ez az egyik olyan látnivaló, amelyet a gagraiak és a turisták egyaránt folyamatosan látogatnak.

Siklóernyőzés

Értékelés: 4.6

Siklóernyőzés

Abházia egy hegyvidéki ország, sok nagyszerű kilátással. És madártávlatból néznek ki a legjobban. Az extrém sportok kedvelőinek tehát a vállalkozó kedvű helyiek siklóernyős ereszkedést kínálnak. A hegyi folyók felett repülni különösen szórakoztató.

Az ereszkedést kizárólag felnőtt, gyakorlattal rendelkező látogatóknak ajánljuk. A rajt előtt eligazítás, amely során elmagyarázzák az ereszkedéssel kapcsolatos alapvető óvintézkedéseket. A siklóernyőzéshez több jó útvonal is van, többek között egy kis hegyről is. A turisták biztonsága a helyiek számára kiemelten fontos.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: