Krasznojarszk 15 legjobb látnivalója

Krasznojarszk egy csodálatos és gyönyörű város, érdemes meglátogatni. Híres számos helyszínéről. Ezek között van a Paraskeva Pyatnitsa kápolna. Megnézheti 10 orosz rubelért. A festői Jenyiszej-parti rakpart, a gőzhajó-gőzhajó múzeum “Sv. Szent Miklós”. Az alábbiakban felsorolunk néhányat a város legjobb helyszínei közül, amelyek segítenek közelebb kerülni Krasznojarszk történelméhez és modern életéhez.

Krasznojarszk legjobb látnivalóinak értékelése

Jelölés hely INGATLAN értékelés
Krasznojarszk legjobb kulturális látnivalói 1 Krasznojarszki Helytörténeti Múzeum 5.0
2 Puskin Drámai Színház 4.9
3 Szurikov kastélymúzeum 4.8
4 Opera és balett színház 4.7
5 Zenés színház 4.6
Krasznojarszk legjobb építészeti nevezetességei 1 V. Irodalmi Múzeum. . Astafieva 5.0
2 Vinogradov híd 4.9
3 Az Átváltoztatás temploma 4.8
4 Szvjato-Pokrovszkij székesegyház 4.7
5 Győzelem Emlékmúzeum 4.6
Krasznojarszk legjobb természeti látnivalói 1 Nagy Sarkvidéki Rezervátum 5.0
2 Royev Creek 4.9
3 Beaver Log Funpark 4.8
4 Ergaki Natúrpark 4.7
5 Taimyr-tó 4.6

Krasznojarszk legjobb kulturális látnivalói

Az első kategóriába olyan látnivalók tartoznak, mint a múzeumok és színházak. Oroszország-szerte híresek, és különösen népszerűek a látogatók körében.

Krasznojarszki Helytörténeti Múzeum

Látványminősítés (Krasznojarszk): 4.9

Krasznojarszki Helytörténeti Múzeum

A legrégebbi múzeum Szibériában és a Távol-Keleten, hogy megnyissa a minősítést. Ez egy jelentős oktatási és információs központ. Ermak hajója az épület fő részében áll, a falakon pedig neves művészek festményei lógnak. Van egy kiállítóterem a szibériai népek tárgyaiból. A földszinten működik planetárium. A látogatókat mamutcsontvázak és kitömött állatok, valamint számos egyedi tárgy lenyűgözi.

A múzeum a Dubrovinskogo utca 84. szám alatt található. A nyugdíjasoknak és a gyermekeknek kedvezményes jegyárakat kínálnak. Ez a hely kötelező látnivaló azok számára, akik többet szeretnének megtudni a krasznojarszki régió történelméről.

Puskin Drámai Színház

Látványminősítés (Krasznojarszk): 4.8

Puskin Drámai Színház

A színház első épületét 1873-ban építették fából egy gazdag kereskedő kezdeményezésére. 1989-ben az épület teljesen leégett. Hosszú ideje gyűjtenek pénzt egy új színház építésére. Az ünnepélyes megnyitóra 1902-ben került sor. Ma a színházat nagyszerű színészgárdája, érdekes bemutatói és gyönyörű építészete miatt tartják számon.

A belső tér világos színekben pompázik. 19. századi elemeket tartalmaz. A színház hivatalos honlapján foglalhat helyet, miután online kifizette a jegyét. A színházépületet éjszaka gyönyörű megvilágításban pompázik. Cím: Peace Avenue 73.

Szurikov kastélymúzeum

A látnivaló értékelése (Krasznojarszk): 4.7

Szurikov kastélymúzeum

A régi Surikov-tanya a város központjában található. Magát a házat, egy melléképületet, melléképületeket és egy telket foglal magában. Itt született egy híres orosz művész. Ma a háza népszerű múzeummá vált, ahová Oroszország egész területéről érkeznek emberek, hogy megnézzék Surikov egyedülálló munkáit, személyes tárgyait, fényképeit és leveleit, díjait és kitüntetéseit.

Olvasson tovább  Németország 15 legszebb kastélya

A festőnek 2003-ban emlékművet állítottak a ház közelében. Krasznojarszk lakosai ápolják híres honfitársuk jó emlékét. Ezt a helyet érdemes meglátogatni, mert a tehetséges szibériai tehetség korszakát tárja elénk. A látogatókat az év 12 hónapjában várjuk. Helyszín: Lenina utca 98.

Opera és balett színház

Látványminősítés (Krasznojarszk): 4.6

Opera és balett színház

A rangsorban a városlakók kulturális életének egyik meghatározó helyszíne következik. Az Operaház olyan zenei fesztiválokat rendez, amelyek a legnagyobb elismerést érdemlik. Az intézményt 1976-ban alapították. Két évvel később Borogyin Igor hercegének első előadását mutatták be a színpadon.

Olyan művészek dolgoztak a színházban különböző években, mint Olga Akinfejeva, Gurt Nazarov és Gennagyij Akachenok. Egy operatársulat, amely kiterjedt turnékat tesz Oroszországban és Európában. A balett-táncosok Japánba, Indiába, Nagy-Britanniába és Olaszországba is eljutottak. A színházról szóló kritikák túlnyomórészt pozitívak. Cím: Perensona utca 2.

Musical Színház

Látványminősítés (Krasznojarszk): 4.5

Zenés színház

A Krasznojarszki Musical Színház műfajai széles skálán mozognak, a hagyományos operettől a rockoperáig. Először 1930-ban próbálkoztak vele. A színház hivatalosan 1959-ben nyitotta meg kapuit. 1991-ben új épületbe költözött.

A látogatók megjegyzik az elegáns díszleteket, a kiváló fényhatásokat, az élő zenét és a művészek gyönyörű jelmezes hangját. Nagyon kényelmes a csarnokban tartózkodni. Dicséret a kényelmes ülőhelyekért és a tisztaságért. Javasolt, hogy menjen el egy gyermekkel egy zenei előadásra. A pozitív érzelmek terhelése biztosított. Cím: 129 Mira Avenue.

Krasznojarszk legjobb építészeti nevezetességei

A város építészete 1773-ra nyúlik vissza, amikor egy pusztító tűzvész néhány ház kivételével szinte mindent elpusztított. Ezután Krasznojarszk városát Szentpétervár mintájára lineárisan újratervezték. Nehéz kiválasztani a legjobb építészeti látványosságokat. Mindegyik egyedi megjelenéssel és gazdag történelemmel.

A krasznojarszki V. V. Irodalmi Múzeum. . Astafieva

A látványosság értékelése (Krasznojarszk): 4.9

Asztafjev Irodalmi Múzeum

A jelölés az Irodalmi Múzeum szecessziós fa stílusban épült kastélyával kezdődik. Az épületben gótikus elemek is felfedezhetők. Az épületet 1913-ban újjáépítették. A kastély még impozánsabbá vált. Minden járókelő felnéz rá.

Korábban lakóház volt, ma szövetségi építészeti műemlék. Az Irodalmi Múzeum a város szívében található. A más régiókból érkező turistáknak nem okoz gondot a megtalálása. A visszajelzések azt sugallják, hogy miután átlépte az épület küszöbét, nem vágyik vissza a modern városba, annak nyüzsgő utcáira. Cím: ul. Lenin utca 66. Nyitva naponta 10:00 és 18:00 óra között, vasárnapok kivételével.

Vinogradov híd

Látványminősítés (Krasznojarszk): 4.8

Vinogradov híd

Sok más orosz városhoz hasonlóan Krasznojarszk is a folyó partján jött létre. Nem meglepő, hogy a hidak az infrastruktúra szerves részévé váltak. Korábban a Tatyshev-sziget nem volt olyan népszerű, mint ma. Jelenleg a Jenyiszej bal partjával a Vinogradov híd köti össze. A szerkezet könnyűnek és elegánsnak tűnik. Azt a benyomást kelti, hogy megbízhatatlan. Nem igazán.

Olvasson tovább  Top 10 szállodák Voronyezs

Az épület hossza 550 méter, szélessége pedig 10 méter. Itt nincsenek autók. Kerékpárosok, görkorisok, gyalogosok sétálnak a hídon. Távolról a szerkezet tökéletesnek tűnik, de közelről kissé kopottasnak tűnik. Ez a legszokatlanabb híd Krasznojarszkban, és tökéletesen illeszkedik a Sztrelka építészeti együttesébe.

Transzfigurációs templom

Landmark minősítés (Krasznojarszk): 4.7

Transzfigurációs templom

A város szívében, a katolikus templom több mint egy évszázaddal ezelőtt épült. A Szent József Egyházmegyéhez tartozik. Az épületben található a Filharmóniai Társaság orgonaterme is. Az ikonikus épület egyedülálló gótikus építészetéről és érdekes történelméről nevezetes.

Krasznojarszk lakói büszkék a szokatlan és eredeti templomra. A turisták figyelmét a magas tornyok vonzzák, amelyek messziről láthatók. A székesegyház sokakat az európai Notre Dame de Paris-ra emlékeztet. Az ifjú házasokat gyakran fotózzák a legendás épület hátterében. Ahhoz, hogy megcsodálhassa a belső teret, jegyet kell váltania a Filharmóniába. Cím: Dekabristov, 20.

Szent Védelem Katedrális

A látványosság értékelése (Krasznojarszk) 4.6

Szent Védelem Katedrális

Folytatódik a 18. századi építészeti műemlék rangsorolása. A jelenlegi épület felépítése előtt a templomot háromszor építették át különböző helyszíneken. 1795-ben a templomot felszentelték, és ma már teljesen működőképesnek tekinthető.

Komoly helyreállítási munkálatokat 1977-ben végeztek. A kereszteket aranyozták, a tetőket kijavították, a téglákat restaurálták. A tetőket 2012-ben zöldre festették. Dicsérik nyugodt légköréért, tisztaságáért, gyönyörű énekléséért és egyedülálló építészetéért. Nem lehet elmenni a katedrális mellett anélkül, hogy az ember ne emelné fel a fejét a fenséges épületre. Cím: Surikov utca 26.

Győzelem Emlékmúzeum

Látványminősítés (Krasznojarszk): 4.5

Győzelem Emlékmúzeum

A múzeumkomplexumot a háborúban elesettek emlékének szentelték. A második világháborúban aratott győzelem harmincadik évfordulóján nyitották meg. Az emlékmű a Pokrovsky kéregben található, és ugyanabban a stílusban tervezték, mint a szomszédos területet. Több mint 20 sírkő és a Felszabadító katona emlékműve található itt.

Örök tűz ég a katedrális előtt. Az ifjú házasok ide jönnek, hogy az esküvői regisztráció után virágot helyezzenek el. A tér a háborús évek felszereléseivel a gyerekek kedvenc helye volt. A fő kompozíció tematikus blokkokból áll, és a háború eseményeinek van szentelve. A múzeum egész nyáron 10 és 18 óra között tart nyitva. Cím: Dudinskaya, 2A.

Krasznojarszk legjobb természeti látnivalói

Az utolsó jelölés festői, fényűző természetű helyeket tartalmaz, ahol a felnőttek és a gyerekek egyaránt jól fogják érezni magukat.

Nagy Sarkvidéki Rezervátum

A látványosság értékelése (Krasznojarszk): 4.9

Nagy Sarkvidéki Rezervátum

Eurázsia legnagyobb rezervátuma a Taimir-félszigeten található. Területe több mint 4 millió hektár. Ez a világ harmadik legnagyobb védett területe. Partjait a Laptev-tenger és a Kara-tenger mossa. Ez egy szövetségi természetvédelmi intézmény, amelyet az egyedülálló növény- és állatfajok megőrzésére és tanulmányozására hoztak létre. A hegyvidéki terepnek sík területei vannak, lágy kontúrokkal.

Olvasson tovább  20 legjobb látnivaló Bordeaux-ban

A védett területen számos turistaútvonalat alakítottak ki a turisták számára. Az emberek azért jönnek ide, hogy horgásszanak, meglátogassák a nenyecek településeit, és megnézzék a sarkvidéki felfedezés történelmi emlékeit. A rezervátum a következő címen található: Krasznojarszki terület, G. Katanin. 21 Leninsky Prospekt, Norilszk.

Roev patak

Látványossági besorolás (Krasznojarszk): 4.8

A Roev Creek

A rangsorban a következő a gyerekek kedvenc helye, amelyet a krasznojarszkiak szeretettel “a kis városnak” neveznek. Az egész család eljön az állatkertbe pihenni, csodálni a madarakat és az állatokat, simogatni és etetni a háziállatokat. A parkban pavilonok vannak ajándéktárgyakkal és kényelmes padokkal.

“A Royev Creek egyedülálló növénygyűjteménnyel rendelkezik. A különböző stílusú és irányú eredeti tájépítészetért dicsérik. Az állatkert teljes területe 51,4 hektár. Hivatalosan 2000-ben nyitották meg. Cím: Szverdlovszkaja utca 293.

Beaver Log Funpark

A látványosság értékelése (Krasznojarszk): 4.7

Beaver Log Funpark

Krasznojarszktól mindössze 20 percre van egy egész évszakos világszínvonalú rekreációs és sportpark. A park egyedülálló természeti tájat, jól kiépített infrastruktúrát és szolgáltatások széles skáláját kínálja. A rajongói park 2016-ban ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját.

Télen itt lehet síelni és snowboardozni, nyáron pedig élvezheti a kirándulásokat a felvonóval, napozhat a strandon, úszhat a szabadtéri medencében…. Vannak játszóterek a gyerekeknek, kávézók és bárok, egy gyógyfürdőkomplexum és extrém látványosságok. A park gyakran ad otthont sportversenyeknek és szórakoztató rendezvényeknek. Cím: Sibirskaya utca 92.

Ergaki Natúrpark

A látványosság értékelése (Krasznojarszk): 4.6

Ergaki Natúrpark

A rangsor folytatása egy regionális jelentőségű természeti park, amelynek területén esztétikai értéket képviselő objektumok találhatók. A terület hossza körülbelül 75 km. Több mint 30 különleges növényfaj terem itt. A zord éghajlat ellenére a park állatvilága nagyon gazdag. Gyakran láthatunk mókusokat, hódokat és mókusokat. A nagyragadozók közül hiúz, róka és barnamedve található.

A park egyik híres nevezetessége a mintegy 40 tonnás Hanging Rock. Nem kevésbé népszerű az Alvó Szaján, amely egy hegycsúcsok láncolata. Az autópályáról csodálatos kilátás nyílik. Ergaki az Ermakovszkij kerületben található. A nyári túrák árairól, hírekről és akciókról a park hivatalos honlapján tájékozódhat

Taimyr-tó

Látványminősítés (Krasznojarszk): 4.5

Nem szabad kihagyni a világ legészakibb tavát, amelyet a híres Bajkálhoz hasonlítanak. Minden oldalról kis folyók veszik körül. Körülbelül 250 km hosszú. A tó 26 m mélységig terjed. A víz elég hideg. A tó halaknak ad otthont, partjain pedig madarak élnek.

A Taimyr-tó az év bármely szakában lenyűgöző szépséggel bír. A közelben található a mamut- és pézsmapatkánymúzeum, a Permafroszt Múzeum, a Byrranga északi hegy, valamint a Természeti és Néprajzi Múzeum. Meglepő módon, a magas UVA-sugárzás miatt a kórokozó mikroorganizmusok nem tudnak elszaporodni. A tó közelében a legtisztább a levegő. Ez a hely a Taimyrsky rezervátum része, és az azonos nevű szigeten található.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: