Svetlogorsk 15 legjobb látnivalója

Szvetlogorszk a kalinyingrádi régió legnagyobb gyógyüdülőhelye. A város a tenger keleti partján fekszik, fő látnivalói a sétány, a strandok és a kis mesterséges tó. 1947 előtt Szvetlogorszk Rauschen néven Poroszországhoz tartozott. Kedvező fekvése miatt népszerű a turisták körében, és számos látnivalója látogatók ezreit vonzza. Szakértőink összegyűjtötték a város legérdekesebb látnivalóit.

Svetlogorsk legjobb látnivalói

Jelölés hely Név Értékelés
Svetlogorsk legjobb építészeti látnivalói 1 A rauscheni víztorony 5.0
2 Promenád 4.9
3 Hoffmann-ház 4.8
4 Az állatövi napóra 4.7
Svetlogorsk legjobb műemlékei 1 Nimfa szobor 5.0
2 A béka Tzarevna szobor 4.9
A legjobb természeti látnivalók Svetlogorsk 1 Kötélpálya 5.0
2 Tihoe-tó 4.9
A legjobb vallási látnivalók Svetlogorsk 1 Szarovi Szerafim templom 5.0
2 Öröm mindazoknak, akik szomorkodnak Templom 4.9
Svetlogorsk legjobb kulturális látnivalói 1 Hermann Brachert Ház-Múzeum 5.0
2 A középkori Königsberg modellje 4.8
3 Múzeum “A történelem kereke” 4.7
4 Makarovs orgona terem 4.6
5 Amber Hall Varieté Színház 4.5

Svetlogorsk legjobb építészeti látnivalói

Rauschen víztorony

Értékelés: 5.0

Rauschen víztorony

A Szvetlogorszk építészeti látványosságainak értékelésében az első helyet a víztorony foglalja el. A huszadik század elején épült egy szanatórium részeként. A helyi építészek erőfeszítéseinek köszönhetően egy jól felismerhető mérnöki szerkezetet hoztak létre. A rikító megjelenése lehetővé tette, hogy már messziről észrevegyék. A kórház vízellátására víztornyot építettek.

A komplexumhoz iszapfürdők és más fürdők is tartoztak. A szerkezet magassága eléri a 25 métert. A romantika ragyogó példája az építészetben. A kilátóterasz egy részét később a tető alá építették be, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre. Sajnos, a hozzáférés már lezárult.

Promenád

Értékelés: 4.9

Promenád

A második helyen a Szvetlogorszki sétány áll, amely a kalinyingrádi régió elismert nevezetessége. Nagyszerű hely egy sétára, és a Balti-tenger kiterjedésének felfedezésére. A látványosság 2012-ben nyerte el jelenlegi formáját, amikor a régi sétányt egy viharban elpusztították. Nagyon gyorsan újjáépítették, és ma nagyszerű turisztikai látványosság.

A szvetlogorszki partszakasz teljes hossza 1 kilométer, és egy lépcsőpár köti össze a városi stranddal. Az út mentén eredeti szobrok, tárgyak és még kényelmes padok is találhatók. Rengeteg helyen van ingyenes Wi-Fi-hozzáférés. Ezt a területet szeretik a madarak, akik hozzászoktak az emberek különleges figyelméhez.

Hoffmann-ház

Értékelés: 4.8

Hoffmann háza

A “Fairy Tale House” nevű szálloda a kategória harmadik helyét foglalja el. Az elegáns épületet Theodor Hoffmann német íróról nevezték el, aki sok időt töltött Rauschenban (Szvetlogorszk). Elsősorban meséiről híres, amelyek a misztikum és a fantázia légkörét teremtették meg. Maga a ház pedig a 18-19. századi, Poroszországra jellemző építészet kiváló példája.

Olvasson tovább  A 20 legjobb látnivaló Tyumenben

A tenger közelében található, fenyőerdővel borított területen. A kellemes, tiszta levegő egyedülálló helyet teremt a kikapcsolódáshoz. Maga az épület pedig tipikus porosz stílusban van berendezve. A belső térben számos tényt és eseményt ismerhet meg az író életéből, és különböző árkategóriájú szobák vannak, sőt, még egy főzőhely is van.

Napóra Zodiákus

Értékelés: 4.7

Napóra

A harmadik pozíciót a Svetlogorsk építészeti látnivalóinak értékelésében a sétányon található napóra foglalja el, amely a Guinness Rekordok Könyvébe került. Ez egy valódi festmény, amely smaltból készült, és átmérője eléri a 10 métert. Az órák mindegyikére a zodiákus jegye van festve, amelyről a szerkezet a saját nevét kapta.

A kompozíció középső részét a sarkcsillagra mutató nyíl foglalja el. 55°-os szögben dől el, ami teljesen megfelel a város szélességi körének. A projekt nagyrészt Nyikolaj Frolov munkája volt. 1974-ben alakult. Azóta a környék egyik leglátogatottabb látnivalójává vált.

Svetlogorsk legjobb műemlékei

A nimfa szobor

Értékelés: 5.0

Nymph

Szvetlogorszk érdekes műemlékei és szobrai között az első helyet a “nimfa” foglalja el, amelyet a már említett Hermann Brachert alkotott. A város sétányán áll, és az egyik legjobb turisztikai látványosság. Az építkezés prototípusa egy helyi lakos, Katě Zygan volt. A szobor bronzötvözetből készült. A szvetlogorszki sétányon 1938-ban állították fel.

A második világháborúban súlyosan megsérült, de később újjáépítették. Az 1980-as években ehhez a részhez egy kis szmaltból készült kagylót adtak. Azóta hasonlít Botticelli Vénuszára. A város egyik turisztikai jelképe.

A béka Tzarevna” szobor

Értékelés: 4.9

Szobor

A város legjobb szobrainak rangsorában a második helyet a szvetlogorszki Béka hercegnő foglalja el. Egy ősi mese szerint az egyik leghíresebb művész készítette. A szobor egy hercegnőt ábrázol, aki éppen kétéltűből emberré változik. A szerző tökéletesen bemutatja a béka fiziológiáját.

Ez egy viszonylag fiatal vonzereje Svetlogorsk. 2006-ban jelent meg. Azóta a város életében bekövetkezett fázisváltás jelképévé vált. A szobor körül rengeteg jel és csoda található, amelyekről egy helyi idegenvezető tud majd mesélni. A Lenin utcában található.

Svetlogorsk legjobb természeti látnivalói

Kötélpálya

Értékelés: 5.0

Kötélpálya

A Szvetlogorszk természeti látnivalóinak értékelésében az első helyet a siklóvasút foglalja el, amely szinte az egész városon keresztül halad. A szintkülönbségek itt nagyon nagyok, akár 40 métert is elérhetnek, ezért a drótkötélpálya fontos jármű. A kabinos utazás során pedig a város szinte minden érdekes látnivalóját megtekintheti.

Az első sikló 1908-ban épült, és 1960-ban, a második világháború befejezése után újították fel. Ekkor jelent meg a felvonólift. A kötélpálya gyakorlatilag az egész nyári szezonban üzemel. A 175 méter hosszú vonat legfeljebb 20 kocsival közlekedik, amelyekben egyenként legfeljebb 2 utas fér el.

Olvasson tovább  16 legjobb látnivaló itt: Zürich

Csendes tó

Értékelés: 4.9

Csendes tó

A második helyet a szvetlogorszki természeti látnivalók rangsorában a Tikhoy-tó foglalja el. A város közelében található, és a porosz időkben Müllentaichnak hívták. A keresztes lovagok hozták létre, akik vízimalom építéséhez gátat emeltek a folyón. A turisták gyakran jöttek a kialakult tó partjára, és a helyi lakosok kunyhóiban szálltak meg.

Idővel a látogatók a tengert használták fürdésre, de a tó a város fontos nevezetessége maradt. A sekély mélysége ellenére kellemes hely csónakázásra, katamaránozásra vagy kerékpározásra. A folyó partján pedig számos tér és sétány található.

Szvetlogorszk legjobb vallási látnivalói

Szarovi Szerafim templom

Értékelés: 5.0

Szarovi Szerafim templom

A templom, amely korábban evangélikus templom volt, Szvetlogorszk fő vallási látványosságának tekinthető. Egy kis dombon található, fenyőfákkal körülvéve. Jelenleg a város ortodox temploma. Az épület 1907-ből származik, és nagyon jó állapotban van. A templom még a II. világháború alatt is alig szenvedett károkat. 1992-ben adták át az ortodox érsekségnek, korábban tornateremként használták.

Felszentelték a szvetlogorszki templomot Szarovi Szerafim tiszteletére. Az épület nemcsak a hívők, hanem a hétköznapi emberek számára is nagy érdeklődésre tart számot. Nagyon érdekes belsőépítészet, amely egyszerre több stílust is sikeresen ötvözi. A látogatók számára különösen érdekes a kórus, amelyet bonyolult faragványok borítanak. A templom falait pedig számos ikon díszíti.

Templom “Öröm mindazoknak, akik szomorkodnak

Értékelés: 4.9

Minden szomorkodó örömének temploma

A második helyet a Svetlogorsk spirituális látnivalóinak értékelésében a Mindenki Örömének Temploma foglalja el. Az AN-24-es repülőgép 1972-es lezuhanásának tragikus eseményére emlékezve épült. A vallási helyszínt annak a sok felnőttnek és gyermeknek szentelték, akik életüket vesztették… A repülőgép lezuhanásának helyszínén kápolnát emeltek a “Minden szomorkodó örömének” tiszteletére.

A felállítás a tragédia 20. évfordulóján kezdődött önkéntes adományok segítségével. Maga a kápolna fehérre van festve, és egyszerűségével és szigorúságával tűnik ki. Belül az áldozatok fotói és számos ikon található. Az épület körül egy hagyományos zöld parkot alakítottak ki sok paddal.

Svetlogorsk legjobb kulturális látnivalói

A Hermann Brachert Ház-Múzeum

Értékelés: 5.0

Hermann Brachert Ház-Múzeum

A Svetlogorsk kulturális látnivalóinak rangsorában az első helyet egy olyan komplexum foglalja el, amelyet a fafaragó mester számára szenteltek, aki 11 évig élt a városban. Ez a múzeum Hermann Brachert (1890-1972), a 19. század végén Szvetlogorszkban élt kézműves munkáit mutatja be.), egy szobrász, akinek munkái egész Szvetlogorszkban láthatók. Egy nimfát ábrázoló bronzszobra egy mozaikokkal díszített kagylóban áll a tengerparton.

Egykori kis otthonát saját művei és más modern szobrászok alkotásai díszítik. A művész mintegy 11 évig élt Szvetlogorszkban. A gyűjtemény mintegy 700 darabot tartalmaz, amelyek többsége Hermann Brachert és felesége munkája. Bazreliefeket, mozaikokat és különböző festményeket tartalmaz. A házaspár házáról is vannak fennmaradt képek.

Olvasson tovább  Essentuki 20 legjobb látnivalója

A középkori Königsberg modellje

Értékelés: 4.9

A középkori Königsberg modellje

A második helyen egy 16. század elejéről származó königsbergi makett áll. Ahhoz, hogy megtaláljuk, a Szvetlogorszki Turisztikai Információs Központtól 200 métert kell sétálnunk nyugatra a Gorkij utcán, ahol több mint 500 gondosan rekonstruált épületet láthatunk, köztük a régi királyi kastélyt és a székesegyházat. A modell a “Mesemondó háza” szállodával szemben, a fák alatt található.

A kiállítás méretaránya 1:120, mérete 9 x 12 méter. Ebben az elrendezésben egy 16. századi német város kinézetét láthatja, amikor a lovagok kora véget ért, és a lőfegyverek kora kezdődött. A helyi szakértők gondosan rekonstruálták nemcsak az építészet, hanem a város domborzatát is.

“A történelem kereke” múzeum

Értékelés: 4.8

A Történelem Kereke Múzeum

A harmadik helyet a “A történelem kereke” elnevezésű kiállítási múzeum foglalja el. Szvetlogorszk helytörténeti komplexumának funkcióját tölti be. A turisták megismerhetik a város történetének különböző korszakait és periódusait, a város alapításától és porosz császárok általi irányításától kezdve a szovjet és orosz korszakig. A múzeumkomplexum 2014-ben kezdte meg működését, és azóta gyorsan népszerűvé vált a városba látogatók körében.

A kiállítás kis mérete ellenére maguk a polgárok frissítik rendszeresen. A kiállítás elsősorban a lakosság mindennapi életével és kultúrájával foglalkozik. Gyűjteményeiben számos, a zenével, a háztartási eszközökkel és a mindennapi élettel kapcsolatos tárgyat találhat. És minden egyes kiállítási tárgynak megvan a maga hosszú története. Néhányan kapcsolatba léphetnek. A múzeum a Gorkij utcában található.

Makarov orgonacsarnok

Értékelés: 4.7

Makarov orgonacsarnok

A negyedik helyet a szvetlogorszki kulturális látnivalók rangsorában az orgonacsarnok foglalja el. A hangszer ehhez a szobához Németországban készült. Maga az épület a huszadik század végén jelent meg ugyanazon a helyen, ahol korábban egy ősi kápolna állt. A külseje azonban egy hagyományos német építészeti stílusú, szakállas házra hasonlít. És egy elegáns torony koronázza.

Az akusztika javítása érdekében magas, akár 16 méteres mennyezetet építettek. A turisták meghallgathatják a szvetlogorszki művészek által előadott orgona-, kórus- és egyéb kompozíciókat. A koncertek messze nem az egyetlen programelemek, amelyek a programot alkotják. Gyakran vannak kiállítások és tárlatvezetések, valamint különböző előadások.

Amber Hall Varieté Színház

Értékelés: 4.6

Amber Hall Varieté Színház

A rangsor ötödik helyét a Varieté Színház foglalja el, amelyet Amber Hallnak hívnak. Ez a 2015-ben épült, nagyon érdekes példa a koncertek, szórakoztató rendezvények helyszínére. Belül mozi, múzeum és számos vendéglátóhely található. Maga a terem akár 2 ezer vendég befogadására is alkalmas.

A turisták minden évben a “The Voice of KiViN” fesztiválra érkeznek ide. Belül a Világóceáni Múzeum fiókjai is megtalálhatók, amelynek kiállítása a különböző tengerparti népek néprajzát mutatja be. A park közelében pedig van egy “The Seasons” nevű park. A turisták itt kerékpározhatnak vagy görkorcsolyázhatnak.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: