Top 25 látnivaló Mogiljevben

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem útmutató a vásárláshoz. Vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Hosszú történelme során Mogiljev többször is stratégiai pont volt Fehéroroszországban. Az első világháború alatt itt volt a hadsereg főhadiszállása, a második világháború alatt pedig a város gyakorlatilag Oroszország fővárosa lett. Tehát itt találhat egy csomó látnivalót, amit érdemes meglátogatni. Hogy segítsünk Önnek eligazodni, szakértőink az alábbi listát állították össze a Mogiljevben található legjobb helyekről.

Mogiljev legjobb látnivalói

JelöléshelynévÉrtékelés
A legjobb építészeti látnivalók Mogiljevben1Püspöki palota5.0
2Buynichnoe pólus4.9
3Zvezdochet4.8
4Mogilev városháza4.7
5Érseki palota4.6
6Palota és parkkomplexum4.5
7Bobruisk erőd4.4
8Moszkvai udvar4.3
A legjobb vallási látnivalók Mogiljevben1Szent Miklós apátság5.0
2Szent Stanislaus katolikus templom4.9
3Polikovský krínitsa4.8
4Az Átváltoztatás katedrálisa4.7
5Szent Kereszt templom4.6
6A Három Szentek Katedrálisa4.5
A legjobb kulturális látnivalók Mogiljevben1Maslennikov Művészeti Múzeum5.0
2Drámai színház4.9
3Néprajzi Múzeum4.8
4B Múzeum.. Bialynicki-Biruli4.7
5Mogiljovi Történeti Múzeum4.6
6Regionális Helytörténeti Múzeum4.5
7Fehérorosz falu4.4
8Állatkert4.3
A legjobb történelmi látnivalók Mogiljevben1Emlékmű ív5.0
2Szimonov emléktáblája4.9
3Shklov4.8

A legjobb építészeti látnivalók Mogiljevben

Püspöki palota

Értékelés: 5.0

Püspöki palota

A mogiljovi építészeti látnivalók arany minősítését a Konisky György-palota kapja, amely a 18. századból származik. A kastélyt egy híres ortodox személyiség tiszteletére építették, aki 1772 előtt is védte a lakosságot. 1765-ben. számos problémát jelentett a régió ortodox lakóival kapcsolatban Stanislaus királynak.

A Lengyel-Litván Nemzetközösség első felosztása után az Orosz Birodalom birtokába kerültek ezek a területek, és Koniszky György lett az egyházmegye vezetője. A görög katolikus vallást gyakorló lakosok ortodox vallásra való áttérése után pedig a fehérorosz szeparatizmus az egyik legnagyobb lett az egész Orosz Birodalomban. Ez volt az oka annak, hogy a püspöki palota építéséről döntöttek, mivel ez volt a katolikus érsek rezidenciája.

Buynichnoe Pole

Értékelés: 4.9

Buynichnoe Polje

Az ezüstérmet a legjobb építészeti látványosságok kategóriájában Mogilevben a “Buynichnoye Pole” nagy komplexum kapja, amely nagyon közel van a városhoz. A II. világháborúban aratott győzelem évfordulójának emlékére nyitották meg. A helyszínt nem véletlenül választották, itt zajlottak a fehérorosz front legsúlyosabb harcai. A komplexum építészei Chalenko és Baranovski voltak.

A műemléki helyszín teljes területe közel 22 hektár. A fő helyszín a vörös téglából épült kápolna, amelynek belsejében a mogiljovi védelem összes áldozatának neve megtalálható. A templomépítészet hagyományai szerint épült, az elhunytak gyászának egyfajta szimbóluma. A kápolna alatt van egy kripta a katonák maradványaival. A város egyik legjelentősebb történelmi emlékműve.

Stargazer

Értékelés: 4.8

Zvezdochet

A világ egyetlen szobra, amely az asztrológusok és csillagászok emlékműve, nem maradhatott ki a rangsorból. Mogiljev központjának van egy emlékezetes helye – a Csillagok tere. Korábban a négyzet része volt egy gnomon a hagyományos formában egy ferde cső, a központi részen a számlapon.

A városvezetés úgy döntött, hogy az emlékhelyet egy megismételhetetlen emlékmű felállításával állandósítja. A szobrot a híres szobrászművész, V. Žbanov. Munkái szinte minden fehéroroszországi városban megtalálhatók. Munkájának eredménye egy szobor, amely a Csillagszalagot ábrázolja felfelé mutatva. 12 karosszék veszi körül, amelyek száma megfelel a zodiákus jegyeinek. Ez az egyik legnépszerűbb szobor a városban.

Mogilev városháza

Értékelés: 4.7

Mogilev városháza

A mogiljovi városháza annak az épületnek a pontos mása, amely egykor közigazgatási funkciót töltött be, de az idő és a körülmények elpusztították. 1577 után a város számos szabadságot és kiváltságot élvezhetett, amelyeket a saját rendjüket fenntartó településeknek adtak. A lengyel hatóságok hatalmas kedvezményeket ajánlottak az ilyen településeknek, még alacsonyabb adókat is. Egy évvel később a központi tér megkapta az első városházát. Teljesen fából épült.

A tűzvész miatt azonban a mogiljovi városháza elpusztult, és egy kőépítményt kellett felhúzni. 1686-ban fejezték be, amikor a torony, amely saját súlya alatt összeomlott, elkészült. Az épületet végül csak 1692-ben fejezték be., A városháza 1957-ig állt, amikor felrobbantották. Mostanra azonban teljesen felújították, és a mogiljovi nevezetesség nyitva áll a turisták előtt.

Érseki palota

Értékelés: 4.6

Az érseki palota

Mogiljev másik fontos építészeti nevezetessége a Sztanyiszlav Bogusz-palota. A nagyméretű építményt csak a 18. században fejezték be. A Rzeczpospolita 1772-es első felosztása után épült, amikor a fehérorosz területek az Orosz Birodalomhoz tartoztak. II. Katalin elrendelte a mogiljovi katolikus püspökség építését.

A városháza vezetője Sztanyiszlav Bogusz lett, akinek palotára volt szüksége a térségben. Ez a híres vallási személyiség nyomdát és szemináriumot alapított a városban. 1857-ben azonban nagy tűzvész pusztította el az épület egy részét. Az újjáépítés után a palotát a zsinagógának adták, amelyet 1925-ben elvittek. És jelenleg van egy sportiskola a Fehérorosz Köztársaság olimpiai sportolói számára.

A kastély és parkkomplexum

Értékelés: 4.5

A kastély és parkkomplexum

A Mogiljevhez nagyon közel fekvő Zsilicsiben található nagy építészeti és természeti együttes nem maradhatott ki a rangsorból. Ez a hely az egyik legcsodálatosabb a régióban. A kastély és a park egykor Ignacy Bulgak lengyel nemesé volt, és az építkezés befejezése után a fiára szállt.

Hatalmas kastély parkos területtel, hagyományos lengyel vidéki stílusban épült. A nagy fehér ablakokat és a portált a felépítményével együtt többször restaurálták, hogy korszerűvé tegyék. Ez az egyik legszebb lengyel kastély Fehéroroszországban, amelyet egy vonzó park vesz körül, amely egy igazán érdekes együttest alkot. Érdemes meglátogatni minden olyan turistának, aki új élményt szeretne szerezni az emberi alkotások szépségéről.

Bobruisk erőd

Értékelés: 4.4

Bobrujsk erőd

A Bobrujsk erőd egy történelmi erődítmény, amely a Bobrujsk kerületben található. 1810-ben kezdték építeni, és nagyon fontos szerepet játszott a Napóleon elleni háborúban. 2002 óta a mogiljovi kerület fontos nevezetessége, és felvették Fehéroroszország történelmi és kulturális kincseinek listájára. Az erődítmények építése 2010-ben kezdődött, amikor a Napóleon elleni háború előestéjén úgy döntöttek, hogy megerősítik az Orosz Birodalom nyugati határait.

Az erődök építésére azért volt szükség, hogy a Riga és Kijev közötti nagy, csaknem 1200 verztes védelmi rést felszámolják. Ennek eredményeként több erődítményt is terveztek, köztük egyet Bobruiskban. Szinte az összes kő- és faépületet lebontották. Az építkezés 1812-ben fejeződött be. Ez egyike azoknak a turistáknak, akik többet szeretnének megtudni az Orosz Birodalom történelméről. Elég messze van Mogiljevtől, de érdemes meglátogatni.

Moszkvai udvar

Értékelés: 4.3

Mogiljev központjában van egy kicsi, de nagyon érdekes látnivaló – egy udvar, amelyet az orosz fővároshoz stilizáltak. A központi részen van egy Kreml alakú emelvény, és nagyon közel van a Viktor Tsoi falának egy része. Néhány felületet az orosz főváros központjára jellemző képekkel festettek le. Ez a kulturális sarok 2006-ban jött létre a moszkvai városvezetés támogatásával.

Más városok önkormányzatai és közigazgatása is részt vett a műemlék építésében. A megnyitó ünnepségre október 6-án került sor, amelyen számos tisztviselő vett részt. A munkálatok nagy részét moszkvai szakemberek végezték. Például van egy kikövezett játszótér és egy játszótérkomplexum, amely a Kreml miniatűrjét utánozza, ami emlékezetessé tette.

A legjobb vallási látnivalók Mogiljevben

Szent Miklós kolostor

Értékelés: 5.0

A Szent Miklós apátság

A mogiljovi vallási látnivalók kategóriájában aranyat ér a híres ortodox kolostor, amely a 18. századból származik. Barokk stílusban épült, ami nem jellemző erre a területre. Az építkezés a 17. század körül kezdődött, amikor Mogyla Péter, Malorozsia érseke engedélyt kapott egy kolostor létrehozására ezen a vidéken.

A templom 1672-ben végre elkészült, és a Szent Miklós-kolostor prototípusa lett. A vallási intézményt különböző időszakokban kifosztották, felgyújtották és súlyosan megrongálták, mivel a terület gyakran volt katonai műveletek színtere, például a svédekkel az északi háborúk idején. Most, sok fordulat után, a kolostor újjáépült és működik.

Szent Stanislaus katolikus templom

Értékelés: 4.9

Szent Stanislaus katolikus templom

Mogiljev látnivalói közül meglátogathatja a Szent Sztaniszló-templomot, amely egy középkori építészeti emlék. Számos legenda írja le a hely alapítását. Az egyik egy történet Lubusz Zenkovics lengyel nemesről, aki ezeken a földeken fosztogatott. A kápolna területén meggyilkolták, és büntetésül a lengyel király a legszebb katolikus katedrális építését követelte.

A polgárok otthonaiból származó téglákat használták fel az építkezéshez. 1738-ban megkezdődött a székesegyház átépítése, amelynek során a klasszicizmus hagyományos jegyeit kapta. Oszlopok és egy nagy oszlopcsarnok jelenik meg. Miután Nagy Katalin megérkezett a városba, úgy döntöttek, hogy a kolostort átszervezik és székesegyházat csinálnak belőle. Belül rengeteg, különböző korokban festett freskó található.

Kulykovska krynitsa

Értékelés: 4.8

Polykovka Brijina

A gyógyító tulajdonságokkal rendelkező forrás így írható le. A helyiek 1552 óta ismerik. A történészek szerint aktívan használták, miután Polykovichi átadása után a Mahiliou polgármester. Ennek eredményeként a bery híre az egész országban elterjedt. Ez az egyik legtipikusabb látnivaló az ókori város környékén.

A 19. században a falu tulajdonjoga Rimszkij-Korszakov grófra szállt át. Egy ismert földtulajdonos fejlesztéseket végzett a helyszínen, és egy nagy kőből épített barlangot is épített a közelben. Később a vizet egy különleges csatornarendszer segítségével egy speciális medencébe vezették. A keresztelőmedence új tulajdonosa ismert volt a szláv történelem iránti érdeklődéséről, ezért a forrást Paraszkeva Pjatnitsa tiszteletére szentelte.

Transfiguration katedrális

Értékelés: 4.7

Transfiguration katedrális

Ez az egyik legnagyobb épület az egész városban. Az építkezés több mint 10 évig tartott. Az első követ 2000-ben tették le. Az ünnepség vezetője Maxim érsek volt. Úgy döntöttek, hogy a vallási műemléket a Puskin utcában építik fel, ahol a katedrális mérete tökéletesen illeszkedik a helyhez.

A katedrális 60 méter magas, és ezzel a legmagasabb az egész Fehérorosz Köztársaságban. Akár 3500 hívő befogadására is alkalmas. Ezt a városlakók finanszírozzák. Például önkéntes munkát szerveztek, és pénzt adományoztak egy templom építésére. A nagyszabású befejező munkálatok 2013-ban fejeződtek be, és a templom azóta is az ország egyik legfontosabb épülete.

Hrestvozdvizsenszkaja templom

Értékelés: 4.6

Hrestvizdvizsenszkaja templom

A hagyományos házi stílusban épült nagy katedrális Mogiljev egyik legfontosabb látnivalója. A palota a 17. században épült, amikor a tervek szerint birtokként használták volna. Az életnek azonban más terve volt, ami a kor egyik legszebb katedrálisának megjelenéséhez vezetett. A falakat fehérorosz népi stílusban festették. Sajnos a számos felújítás során jelentősen megsérültek.

A templomról a XVII. század elejéről maradtak fenn dokumentációs adatok. III. Zsigmond lengyel király 1619-ben elrendelte az ortodox templomok bezárását. Azonban már 1634-ben helyreállították őket. Történelmi dokumentumok említik a Borisz és Gleb kolostort egy templommal, amely I. Szilveszter katolikus püspök rezidenciája lett, és amelyet a Szent Kereszt-templommá építettek át.

A Három Szent Hierarcha Katedrálisa

Értékelés: 4.5

A Három Hierarcha katedrálisa

A következő a mogiljovi vallási látnivalók kategóriájában a katedrális, amely a XX. század elejéről származik. 1903-ban alapították, és az alapkövet is letették. 1914-ben a múzeum gyűjteménye elsősorban a 17-19. században használt realista stílusra összpontosít. Az építkezés befejeződött, és a Három Szentek Templomát hivatalosan is megáldották. Hagyományos orosz stílusban épült, ami a 20. század elejére volt jellemző.

A szláv szecesszió nagyon emlékeztet a 17. századi építészeti emlékekre az orosz bojárok udvaraiban. A templom hagyományos kereszt alakú, és 3 portálon keresztül lehet belépni, amelyek mindegyike a három szent hierarcha egyikének van szentelve. A különböző bejáratok között óriási a kontraszt, a kupolák mérete és formája pedig lenyűgöző panorámát nyújt. A Három Szent Hierarcha székesegyházat gyakran látogatta II. Miklós, az orosz állam utolsó, ma már szentté avatott császára.

A legjobb kulturális látnivalók Mogiljevben

Maslennikov Művészeti Múzeum

Értékelés: 5.0

Maslennikov Művészeti Múzeum

Ezt a műemléket hivatalosan 1990-ben nyitották meg. 1996-ban. A múzeumkomplexumot Fehéroroszország egyik leghíresebb festőjéről nevezték el. A huszadik század elejének egyik leghíresebb, hagyományos orosz szecessziós stílusban épült épületét választották a kulturális emlékmű szervezésére. Korábban egy földbanknak adott otthont.

A múzeum gyűjteménye elsősorban a 17-19. században használt realista stílusra összpontosít. helyi művészek által. Emellett számos ikon és híres fehérorosz művészek festménye található itt. A múzeumban működik egy restauráló műhely, amely folyamatosan dolgozik a helyi kézművesek különböző alkotásainak restaurálásán. Valójában ez egy fontos kulturális helyszín a régióban.

Drámai színház

Értékelés: 4.9

Drámai színház

A minősítés egyszerűen nem nélkülözheti a Drámai Színházat, amely az egész város egyik legszebb épülete. 1888-ban épült., A főépítész a híres Pjotr Kamburov volt, akit V. V. Komburov mérnök segített, aki az épületet is tervezte. MILIANOVSKY. A fő anyag vörös tégla volt, és a sarkokban 2 torony található.

A közönség színházépítési vágya a 19. századra nyúlik vissza. Hosszú ideig tartott a tervezés és a mérlegelés, de mindössze 2 év alatt készült el. A legjobb hely egy új épület számára a Muraviovka park volt, amely nagyon közel fekszik a városközponthoz. Ezért a színház az egyik legkényelmesebb látogatható, mind a turisták, mind az ősi település lakói számára a Fehérorosz Köztársaság területén.

Néprajzi múzeum

Értékelés: 4.8

Néprajzi Múzeum

Lehetetlen volt nem megemlíteni a minősítési folyamatban a Néprajzi Múzeumot, amely a regionális történelem és kultúra 1981-ben alapított komplexumának egyik ága. Az intézményt elsősorban azért hozták létre, hogy elemezze és megőrizze a népi mesterségeket, a lakosság háztartási sajátosságait: öltözködést, hagyományokat, szertartásokat és még sok mást. Korábban a múzeum egy fából készült épületben volt, de később átköltöztették a Decembrista Múzeumba.

A múzeum legnagyobb kincse a népi hagyományok és rituálék, valamint a hagyományos időkhöz kapcsolódó ruhák és rituális tárgyak nagy száma. A gyűjtemény például Fehéroroszország teljesen különböző részein található falvakból származó hagyományos ruhadarabok hatalmas választékát tartalmazza.

A 18. századi dekabristák múzeuma.. Byalynitskii-Biruli

Értékelés: 4.7

V. K. Bialynický-Biruly Múzeum

A városközpontban 1982-ben nyílt meg a híres fehérorosz festőnek emléket állító galéria. Sajnos a kastély, amelyben a művész gyermekkorában lakott, alig maradt meg, ezért egy kis kétszintes XVII. századi palotát választottak múzeumnak. Ez egy rendkívül érdekes példája a terület hagyományos építészetének. Ausztria császárának volt itt diplomáciai képviselete.

A helyi önkormányzat különböző tagjai később tanácskozásokat tartottak a birtokon. A gyűjteményt 1918-ban a neves építész, Pjotr Kamburov tervezte Bialynitskii-Biruni mérnök segítségével. Itt könyvtárat hoztak létre, 1970-ben pedig megnyitották a mogiljovi Történeti Múzeumot. A Drámai Színház felújításra került. Csak 1982-ben vált múzeummá, amikor a híres festő több mint 400 műve került oda. Egy részét a művész özvegye adományozta. Jelenleg ez az egyik legfestőibb hely Fehéroroszországban.

Mogiljovi Történeti Múzeum

Értékelés: 4.6

Mogiljovi Történeti Múzeum

A következő helyet a minősítésben a mogiljovi régió történelmének szentelt múzeumkomplexum foglalja el, amelyet csak 1990-ben nyitottak meg. Az új létesítmény helyéül a felújított városháza épületét választották. Ez a két épület az egész város legfontosabb épületeinek mondható. Annak ellenére, hogy a kiállítás területe kicsi, mindössze 78 négyzetméter, a gyűjteményben található tárgyak száma mintegy 7 ezer darab.

Például egy régészeti kiállítás mutatja be a helyi lakosság szláv örökségét. A legősibb tárgyak között találhatunk kézzel készített szerszámokat, amelyek i. e. 3000 körülre nyúlnak vissza. Más kiállítások hagyományos szláv tárgyakat mutatnak be. Minden turista, aki érdeklődik a történelem iránt, sok szokatlan dolgot talál itt.

Regionális Helytörténeti Múzeum

Értékelés: 4.5

Regionális Helytörténeti Múzeum

A hatodik helyen Mogiljev legrégebbi múzeuma áll, amely több mint 150 éves múltra tekint vissza. 1867-ben nyitották meg, amikor a Tartományi Bizottság úgy döntött, hogy egy új történelmi komplexumot nyit a városban. A múzeum 1918-ban nyílt meg a kiállítási csarnokban. A templomi múzeum része lett. 1929-ben pedig állami intézmény volt, amely a helyi látnivalók hatalmas gyűjteményét mutatta be.

1941-re hatalmas gyűjteményt gyűjtöttek össze a különböző kiállítási tárgyakból, létrehozva az ország egyik legszebb történelmi komplexumát. A múzeum jelenleg a régi megyei bíróság épületében működik, amelybe 1961-ben költözött be. Hatalmas mennyiségű tárgyat tartalmaz; a gyűjtemény több mint 300 ezer darabot számlál.

Fehérorosz falu

Értékelés: 4.4

Fehérorosz falu

A néprajzi komplexum Fehéroroszország egyik legfontosabb hagyományos jellegzetessége. Nagyon közel található a városközponthoz, szemben a híres Buynichnoe Pole emlékművel, amelyet már a rangsorban is említettünk. A komplexum fő célja az volt, hogy a 19. századi vidéki falut modern valósággá tegye.

A mogilevi Történelmi Múzeummal ellentétben ez az állatkert nem rendelkezik hagyományos antik kiállítási tárgyakkal… Ez a komplexum sokkal közelebb áll a kelet-fehéroroszországi területek lakosságának kultúrájához és etnikai szórakoztatásához. A helyi lakosság több mint 100 évvel ezelőtti hagyományos mesterségeit alaposan újjáteremtették a területen, pl. varrás, fazekasság, ácsmesterség és kocsma.

Zoosad

Értékelés: 4.3

Állatkert

A mogilevi állatkert a legfiatalabb a fehérorosz állatkertek között. Kevesebb mint 20 évvel ezelőtt, 2005-ben alapították egy már meglévő vadőrképző főiskola alapján. Bár a város határain kívül, de Bujnici településen található, minden évben sok turista látogatja. Az állatkert legfőbb különlegessége, hogy nagyon szabálytalan térrendezéssel rendelkezik, ami a látogatás során egyedülálló látványt nyújt.

Az állatokat nagy volierekben és ketrecekben tartják a Dnyeper felső torkolata mentén, közel 124 hektáros területen. Egyszerre 2 fő útvonal van: gyalogos és kerékpáros közlekedés a vasúton. Ha azt hiszi, hogy szafarizni csak Afrikában lehet, a mogiljovi állatkert megdönti ezt a mítoszt. A bölények megfigyelésére szolgáló kirándulást kínál.

Mogiljov legjobb látnivalók

Memorial Arch

Értékelés: 5.0

Memorial Arch

Ezt a városi nevezetességet Nagy Katalin mogiljovi látogatásának tiszteletére építették. Itt haladt át az orosz állam uralkodójának autókonvoja. József császárnak és II. Katalinnak Mogiljevben kellett találkoznia, ezért a várost fel kellett díszíteni a koronás fők érkezésére és számos politikai probléma megoldására. Ez a találkozó volt az, amely végül megváltoztatta a Lengyel-Litván Nemzetközösség sorsát.

Ennek alkalmából az uralkodók elhatározták, hogy két katedrálist építtetnek, amelyek helyi nevezetességgé váltak. Sajnos a Szent József-templom 1938-ban elpusztult. A háború befejezése után úgy döntöttek, hogy újjáépítik a boltívet, amely egészen 1960-ig megmaradt, amikor is egy átjárót fektettek le, és az elesett vörösgárdisták neveit írták be a megjelenő helyre.

Szimonov emlékkő

Értékelés: 4.9

Simonov emlékkő

Konsztantyin Szimonov emlékművét 1980-ban állították fel a Buinyicsnoje Pólus emlékkomplexum területén. Az író azt kívánta, hogy halála után itt szórják szét a hamvait. Van itt egy hatalmas gleccser eredetű szikla, amely 15 tonnát nyom, és egy hatalmas jel van rajta. A mester emlékének tiszteletére készült.

Konsztantyin Szimonov ismert újságíró és író, aki a második világháború alatt dolgozott. A fehérorosz fronton a városért vívott harcok idején a harctéren volt jelen. A háború után ismert szovjet író lett. Minden évben találkozókat tartanak a veteránokkal, valamint a diákok és iskolások meghívásával a Bunyicsnoje mezőn, hogy tisztelegjenek az egyik leghíresebb szovjet író neve előtt.

Shklov

Értékelés: 4.8

Shklov

Sklov Fehéroroszország egyik legszebb városa, Mogiljov közelében található. A környéken számos látnivaló található, amelyek közül kiemelkedik az 1849-ben épült Szent Péter és Szent Pál katolikus templom. Van itt egy bálvány is, amely a helyi szlávok istenségét ábrázolja. Minden mogiljovi turista, aki elindul, hogy meglátogassa Shklovot, nem fogja megbánni.

A hagyományos európai stílusú tornyos, hatalmas régi városháza, a Kopasz Szikla vendégház és számos más műemlék teszi Sklovot Fehéroroszország egyik legérdekesebb városává. Hosszú történelme is van, amely 1520-tól a második világháborúig nyúlik vissza, amikor is zsidó gettót szerveztek itt. Fehéroroszország uborkafővárosa a mogiljovi régió egyik legjobb turisztikai célpontja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: