Top 25 látnivalók Kercs (Kerch)

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánjuk, és nem értékesítési céllal készült. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Kercs egy város, amely két tenger útjában fekszik. Ezért telepedtek le a görögök már Krisztus előtt is. Városaikból ma már csak ősi romok maradtak, és maga a település számos történelmi és régészeti látnivalóval rendelkezik. Van itt egy török erődítmény, sőt még az Orosz Birodalomból származó emlékek is. A strandok pedig a legjobbak közé tartoznak az egész félszigeten. Hogy a nyaralásod igazi élménnyé váljon, szakértőink összeállítottak egy listát a város legjobb látnivalóiról.

Kerch legjobb látnivalói

Jelölés hely név Értékelés
Kerch legjobb építészeti látnivalói 1 Nagy Mitriadski lépcső 5.0
2 Yeni-Kale erőd 4.9
3 Kercsi erőd 4.8
4 Panticapey 4.7
5 Kercsi tengerpart 4.6
6 Jenikalsky világítótorony 4.5
7 Tiritaka település 4.4
Kercs legjobb természeti látnivalói 1 Mithridatész-hegy 5.0
2 Jau Tepe iszapvulkán 4.9
3 Spit Cuska 4.8
4 Takil-fok 4.7
5 Zyuk-fok 4.6
Legjobb strandok Kerch 1 Tábornok strandjai 5.0
2 Városi strand SunDale 4.9
3 Bakalskaya Spit 4.8
4 Molodezsnyij strand 4.7
Top vallási helyek Kerch 1 Keresztelő Szent János templom 5.0
Kerch legjobb kulturális látnivalói 1 Adzhimushkay kőbányák 5.0
2 Cár dombja 4.9
3 Kercsi Művészeti Galéria 4.8
4 Kercsi komp 4.7
5 Történelmi és Régészeti Múzeum 4.6
6 Kercsi Lapidárium 4.5
7 Melek-Chesmensky barrow 4.4
8 Demeter kripta 4.3

Kercs legjobb építészeti látnivalói

Mitriad nagy lépcsőháza

Értékelés: 5.0

Mitriada nagy lépcsőháza

A Nagy Mithridatész-lépcső Kercs fő építészeti látványossága. A turisták nagy része elsősorban ide jön. Nevét a Mithridatész-hegyről kapta, amelynek csúcsaira vezet. Maga a csúcs pedig a Boszporusz egyik uralkodójáról kapta a nevét.

432 lépcsőfokból és több platformból áll. Korábban a lépcsők a Boszporán Királyság uralkodójának palotájába vezettek, aki egész Európa leggazdagabb embere volt. A projekt által felállított A. Digby a 19. század elején. Már majdnem 7 éve épült. A nevezetesség a krími háború kitöréséig szinte változatlanul állt, majd a brit hajókról indított tűzvészben elpusztult.

Yeni-Kale erődje

Értékelés: 4.9

Yeni-Kale erőd

Kercs mindig is stratégiai fontosságú város volt. A törökök által épített Yeni-Kale erődítmény Kercs területén épült. Egyszerre két tengerre néző festői dombon állították fel. Az erődítmény nevét “Új erődnek” fordítják. 1706-ban épült, és már 1771-ben. Az orosz csapatok elfoglalták.

Amikor építették, rendkívül erős, háromszintes védelmi építmény volt, amelyet árkok és földsáncok védtek. Szabálytalan ötszög alakú volt, és több szintet foglalt el. A 19. században katonai kórháznak adott otthont. Miután leállították, az erődöt elhagyták. A második világháború alatt ez volt az egyik helyszíne a csatáknak. Miután pedig elkészült, a műemléket építészeti műemlékké nyilvánították.

Kercsi erőd

Értékelés: 4.8

Kercsi erőd

A harmadik helyet a Kercsi látnivalók rangsorában egy másik erődítmény foglalja el. Megépítésének előfeltétele az volt, hogy tilos volt flottát építeni a szoros partjainál. Ez 1857-ben a kercsi erőd megépítéséhez vezetett. A befejezéshez 20 évre volt szükség. Az építés költsége körülbelül 12 millió rubel.

Csak 1877-ben fejezték be. Közvetlenül a törökkel vívott háború előtt történt, de nem vett részt az ellenségeskedésekben. A 20. században raktárként, a forradalom után pedig börtönként használták. Fő jellemzője egy sor földalatti alagút. A legegyszerűbben a 6-os busszal lehet eljutni.

Panticapeum

Értékelés: 4.7

Panticapey

A következő helyet az ókori Panticapaeum város maradványai foglalják el, amely a Boszporánus Királyság legerősebb polisza volt, amelyet a Kr. e. VII. században alapítottak. A Mithridatész-hegyen állt. Itt jelent meg az első akropolisz, és a terület az ókor óta sokszor cserélt gazdát. Például meghódították a szkíták, majd a bizánciak és még a törökök is.

És a 19. században Kercs Oroszország része lett. A városban az egész korszakból vannak régészeti emlékek. A Panticapaeum név például a szkíták idejéből származik, és iráni nyelven “Halak útját” jelenti. A 11. század végére a Boszporán Királyság része lett, majd a rómaiak hódították meg. A Panticapaeum romjaihoz a Mitridatszkij-lépcsőn kell felmászni.

Kercsi rakpart

Értékelés: 4.6

Kercsi rakpart

A következő látnivaló a Kercsi rakpart. Egy nagyszerű hely a tengerparton sétálni, körülbelül egy kilométer hosszú. Sok pad van a pihenéshez. A partvonal hossza ellenére – 42 km – a töltés sokkal rövidebb. A Szverdlov utcával párhuzamosan feküdt.

Olvasson tovább  Krasznojarszk 15 legjobb látnivalója

Területe teljesen mentes a tipikus regionális árusoktól és sátraktól. Maga a partvonal több sikátorra van osztva, a zöldövezetet kihasználva. És az utat a töltésre a lehető legkényelmesebbé teszik. Először 1870-ben alakult meg, és II Sándorról nevezték el.

Yenikale világítótorony

Értékelés: 4.5

Yenikale világítótorony

A következő látnivaló Kercsben a Jenikalsky világítótorony. A Lámpás-foknál található, nem messze a várostól. Sőt, a környező falut Podmaya-nak hívják, és a név a nevezetességről származik. 1842-ben épült. Arra használták, hogy megvilágítsa a hajók útját. Nevét egy török erődítményről kapta.

A környező vizek nehéz hajózhatósága miatt emelték. A 17. században részletes tervet készítettek a felállításához. 1820-ban pedig megépült az első világítótorony. Kezdetben hagyományos kanóclámpákat használtak, később teljes Fresnel-fénytoronyra cserélték. A világítótorony ma is kiváló állapotban van. Sok legenda jelent meg a világítótorony körül, ami vonzza a turistákat. A legegyszerűbben autóval vagy a №18-as busszal lehet eljutni Kerch buszpályaudvarról.

Tiritaka település

Értékelés: 4.4

Tiritaka település

Az ősi város romjai is hozzáadódtak a Kercsi-félsziget turisztikai látványosságainak listájához. Az Arshintsevo negyedben találhatók, amely egy csendes környék, ahol minden lakos sokat tud mesélni a történelemről. Maga a település a Kr. e. VI. században jelent meg, és a lakosság ióniaiakból állt, de az első ember a térségben a bronzkorban jelent meg.

Körülbelül 2500 évvel ezelőtt itt jelent meg az első védőfal. Az erődítményeket a harmadik század végén építették újjá. A település ekkoriban nagy kulturális és gazdasági jelentőséggel bírt, és a régészeti leletek erős borászatról tanúskodnak Kercsnek ezen a részén. Később a rómaiak meghódították, majd a népek nagy vándorlása során a hunok elpusztították. A 41-es és az 5-ös busszal lehet oda eljutni. Szálljon le a TEC megállónál.

A legjobb természeti látnivalók Kerch

Mithridatész-hegy

Értékelés: 5.0

Mithridatész-hegy

Kercs fő természeti látványossága a Mithridatész-hegy, amely majdnem a város központjában található. A megjelenésével kezdődött Kercs története, és eddig nem minden rejtélyt sikerült megoldani. A Kr. e. 6. és 5. században itt volt Pantikapaeum görög városa. Elkezdték szépíteni a hegyet, és néhány helyen még mindig láthatók a romjai.

A Mithridatész-hegyet Pontus királyáról nevezték el. Görögül a nevét Mithrász ajándékának fordítják. Azóta ősi legendák keringenek a hegyen elásott számtalan kincsről. A környéken talált leletek nagy része mára az Ermitázs Múzeumba került. A hegyre a lépcsőn felmászva lehet feljutni, Kercs egyik legfontosabb látnivalója. A csúcsán pedig a Dicsőség obeliszkje áll, amely majdnem 24 méter magas.

Jau-Tepe iszapvulkán

Értékelés: 4.9

A második helyet a Kerch természeti látványosságainak értékelésében egy sárvulkán foglalja el, amely a félszigeten található. Egyes becslések szerint Kercsben akár 60 is lehet belőlük, és a Dzhau-Tepe a legnagyobb. A félsziget délnyugati szélén, Vulkanovka falu közelében található. Természeti műemlék státusszal rendelkezik, és állami védelem alatt áll. A nevet hegy-ellenségnek fordítják.

A huszadik században a vulkán 6 alkalommal tört ki, és a geológusok képesek voltak tanulmányozni és leírni a helyreállítási folyamatot. Kezdetben a sziklák emelkednek a csúcsán, aztán süllyednek a. Tovább haladva az iszapgázok kitörnek, és a magasságuk elérheti a 10 métert is.

Spit Chushka

Értékelés: 4.8

Chushka Spit

Kercs harmadik természeti látványossága a Csuska-nyílás, amely majdnem az Achilleion-foknál kezdődik és 18 kilométer hosszan húzódik. Ez a keskeny, kagyló- és homokáramlatokból álló szárazföldi sáv a Fekete-tenger és az Azovi-tenger között fekszik, és elválasztja a. A terület a huszadik század óta híres. És a Krím megszállása idején Albert Speer azt tervezte, hogy létrehoz egy hágót…

1944-ben megépült a vasúti híd, de azt a szovjet munkások a német zsákmányból alakították ki. Az építmény azonban kevesebb mint egy éve állt. Azóta a nyárs érintetlenül áll. És a fő attrakciót strandjainak nevezhetjük, mert csak a területén egyszerre két tengerhez is hozzáférhetünk. Oda csak személyszállítással lehet eljutni.

Takil-fok

Értékelés: 4.7

Takil-fok

A következő helyet Kercs természeti látnivalói között a Takil-fok foglalja el. Ez egy nagyszerű hely a kikapcsolódásra. A félsziget délkeleti részén található, nem messze Zavetnoe falutól. Úgy vélik, hogy szarmata mészkőből alakult ki. Ez tette lehetővé, hogy a legjobb állapotban maradjon.

A terület nem volt gazdag történelmi eseményekben. Számos ősi város alakult ki körülötte, köztük Acra település, amelynek egy része jelenleg el van árasztva. A Krím egyik legősibb városának tartják. 1772-ben pedig számos hajó süllyedt el a kapu közelében egy csatában. Később egy búvóplatformot építettek a helyszínre.

Zyuk-fok

Értékelés: 4.6

Cape Buccaneer

A Kercsi-félsziget egyik legérdekesebb természeti látványossága a Zyuk-fok, más néven az üdülőhely. Kercs városától 16 km-re található. Ez a legészakibb a félszigeten található összes föveny közül. Nem messze tőle van a legnagyobb tó Chokrak az iszappal, amely gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasson tovább  21 Jaipur legjobb látnivalói közül

A köpeny a jura korszakból származik. 1974-ben pedig ásatások bizonyították egy ősi település jelenlétét. A megtalált elemek történetét nem lehetett rekonstruálni, de Claudius Ptolemaiosz leírta őket. És nem találtak emberi maradványokat, ami meglepő. Jelenleg több strand is található a fok körül. Azonban rendszeresen előfordulnak földcsuszamlások.

Kerch legjobb strandjai

Tábornok strandjai

Értékelés: 5.0

Tábornok strandjai

A keleti partján az Azovi-tenger, gyakorlatilag a település Kurortnoe, elhelyezett egy hatalmas strand komplexum. Hossza több mint 30 kilométer. Ez az a terület, amely az első helyet foglalja el a Kercs legjobb strandjainak értékelésében. Ez egy igazi fénypontja a városnak, és érdemes meglátogatni a turistáknak, akik a tengerparton szeretnének pihenni. Az egész hosszában több tucat kis terület van, ahol a Kercsi-félsziget minden vendége érdekesnek találja a kikapcsolódást.

A fő jellemzője a természet, amelyhez az ember nem nyúlt hozzá. A tábornokok strandjait körülvevő sztyeppék rendkívül ritka növényvilágnak adnak otthont. Ez a terület tökéletes a nyugodt és békés pihenésre egy kis társaságban. Kercs többi látnivalójától eltérően itt gyakorlatilag nincs kiépített infrastruktúra. A legegyszerűbben autóval, például bérelt autóval juthat el oda.

Városi strand SunDale

Értékelés: 4.9

SunDale városi strand

A második helyen a rangsorban a Kerch strand látnivalók elfoglalták a város strandja SunDale. A tábornokok területével ellentétben sokkal jobban parkosított, és az egyik legjobb az egész félszigeten. De ez a strand állandóan forgalmas, és ahhoz, hogy helyet találjon, gyakran sokkal korábban kell kimennie. A fürdőzésre kialakított partszakasz mintegy 3 km hosszú.

A fő előnye a kiváló infrastruktúra, és még csónakázni vagy jet-skizni is lehet. Ezenkívül a városi strandon professzionális életmentő szolgálat működik. A tengerbe való bejutás nagyon kényelmes, és a mélység fokozatosan növekszik. Így nem kell aggódnia a gyerekek miatt az ünnepek alatt itt.

Bakalskaya Spit

Értékelés: 4.8

Bakal Spit

A harmadik helyet a Kercsi tengerparti látnivalók rangsorában a Bakalskaya Spit foglalja el. Kercs többi üdülőterületétől némi távolságra található, és saját vagy bérelt autóval kell odaérni. A nyárs hossza körülbelül 12 km, így itt akár egy nagyon nagy társaság is megmaradhat.

Nem messze van a Bakal-tó, tele gyógyító iszappal. De a strand területe a fő attrakciója a nyársnak. Itt katamaránokat és csónakokat lehet bérelni, és van vízimentő torony is. A strandot aranyszínű homok borítja; néhány helyen kagylók is találhatók. Az árnyék hiánya a strandon égési sérüléseket okozhat.

Molodezsnyij strand

Értékelés: 4.7

Molodezsnyij strand

A minősítés ezen szakaszának utolsó érdekessége a kercsi Ifjúsági strand. A Voykovról elnevezett park közelében található, és a strandra vezető út a zöldövezeten keresztül vezet. A vonzerő fő jellemzője a két szint jelenléte, valamint a jól fejlett infrastruktúra. A tengerbe való bejárat nagyon szelíd.

A szakértők szerint ez az egyik legjobb strand Kercs és a félsziget területén. Árnyékos, és számos érdekes tárgy található az egész kerületén. A helyi polgárok nagyszerűen fejlesztették az Ifjúsági strandot. A felső szinten több vendéglátóhely is található. A hajókirándulás vagy az ejtőernyőzés az egyik legjobb módja a szórakozásnak.

A legjobb vallási látnivalók Kerch

Keresztelő Szent János templom

Értékelés: 5.0

Keresztelő Szent János templom

Keresztelő Szent János kis temploma Kercs fő vallási látványossága. Ez a bizánci stílusú templom, a Krím egyik legrégebbi temploma a Mithridatész-hegy lábánál található. Ez egy háromkupolás, lapos kupolával rendelkező, kereszt alakú boltíveken nyugvó, háromkupolás épület.

A szerkezetet emellett számos oszlop erősíti, amelyeket összetett formájú kapitálisok koronáznak. A falazat egyes részein a bizánci építészetre jellemzően különböző anyagok váltakoznak. Körülbelül a Kr. u. VIII. vagy IX. századból származik. Létezése Szent Andráshoz kötődik, akit elsőnek hívnak. A templom a Dmitrova utcában található, és nagyon könnyen megközelíthető a Lenin térre tartó 3-as vagy 5-ös busszal.

A legjobb kulturális látnivalók Kercsben

Adzhimushkay kőbányák

Értékelés: 5.0

Adzhimushkay kőbányák

A Kercsi kulturális látnivalók értékelésében az első helyet az Adzhimushkay kőbányák, a háború szomorú emlékműve foglalja el. 1942-ben vált híressé, amikor a német megszállók azonnali támadást hajtottak végre és elfoglalták a Kercsi-félszigetet. A szovjet csapatok egy része az Adzsimuskay kőbányák területének védelmére maradt. Csatlakozott hozzájuk néhány helyi lakos, és ennek eredményeként közel 1300 ember került a föld alá.

A német csapatok ellenőrizték az átjárókat, így teljesen lehetetlenné vált a kijutás… Mérget és robbanóanyagot használtak. A víz- és levegőhiány sok ember halálához vezetett. 1942 októberében egy kis halászflotta volt. A Wehrmachtnak sikerült behatolnia és elfognia szinte az összes gerillát. Mindössze 48 túlélő volt. Egy kis emlékmúzeumot hoztak létre tiszteletükre. A №4-es busszal lehet odaérni.

Royal Mound

Értékelés: 4.9

Cár dombja

A Mithridatész-hegy tetejéről a tiszta kék égbolton két nagy, zöldellő dombot láthatunk. Itt vannak a Boszporán Királyság két királyának sírboltjai. A legfontosabb közülük a királyi domb, mivel a turisták számára is hozzáférhető. A hely rendkívül érdekes és egy kicsit hátborzongató. Úgy gondolják, hogy a Kr. e. 4. században alakult ki.

Olvasson tovább  A 20 legjobb látnivaló Tyumenben

A terület kerülete körülbelül 250 méter, és 18 méter magas. A domb egy hosszú folyosót, több gátat és tömböt foglal magába. Annak ellenére, hogy maga az építmény meglehetősen jellegtelennek tűnik, mégis fenséges és ősi. És a fő jellemzője, hogy nem használtak habarcsot a falazáshoz. És mégis sikerült kiváló állapotban tartani a dombot.

Kercsi Művészeti Galéria

Értékelés: 4.8

Kercsi Művészeti Galéria

A Kercsi Művészeti Galéria a harmadik helyet foglalja el a város látnivalóinak rangsorában. 1985-ben nyitotta meg kapuit, de a hely története jóval korábbra nyúlik vissza. 1967-ben az egyik alapító, N.. Booth, befejezte saját ciklusát, az úgynevezett “Adzhimushkay”. Ez 29 festményből és számos vázlatból állt. Ezután elkezdte járni a városokat, amíg meg nem vetette a lábát a régészeti múzeumban. De 1985-ben ezek a művek voltak az oka annak, hogy a galéria megnyílt.

A különböző korszakokból származó műalkotások szép számmal megtalálhatók a kiállításokon. A kiállítási tárgyak Kercs történelméről és a nemzeti hagyományokról mesélnek. A fő helyet az Adzhimushkay sorozat művei foglalják el. A képgalériában számos érdekes diorámát is felfedezhetsz. A Teatralnaya utcában található.

Kercsi komp

Értékelés: 4.7

A kercsi komp

A rangsorban a következő egy modern mérnöki attrakció, amely közlekedési kapcsolatokat biztosít a Krím és Krasznodar között. Naponta haladnak át rajta utasok és autók, amelyek termékeket és árukat szállítanak a kikötők között. Azonban mindig vannak sorok.

A kompút alatt láthatja az öblöket és a kikötőt. Ez a látnivaló tökéletes azoknak a turistáknak, akiknek sok idejük van, és szeretnének pénzt spórolni. Romantikus kompút, bár nem hasonlítható egy jachthoz, de lehetővé teszi, hogy élvezze egy igazi tengeri utazás érzését.

Történelmi Régészeti Múzeum

Értékelés: 4.6

Történelmi és Régészeti Múzeum

A rangsorban a következő egy kis Történelmi és Régészeti Múzeum, amelyet 1826-ban alapítottak. Ez Kercs egyik legrégebbi látnivalója. Paul Dubrox, a félsziget szülötte hozta létre, aki 1816-ban kezdte meg a hivatalos régészeti kutatásokat a félszigeten. Jelentős érme-, kerámia- és szoborgyűjteményt fedezett fel és osztályozott. A múzeumot azért hozták létre, hogy mindezt bemutassák a látogatóknak.

De a krími háború alatt, az épület elpusztult a tűz a brit flotta hajói. A gyűjtemények azon darabjait, amelyek nem sérültek meg, a kontinens mélyére szállították. Később pedig a múzeumi alapokat gyorsan feltöltötték helyi leletekkel. 1922-ben a szovjet hatóságok egy hatalmas kúriát jelöltek ki a késői eklektika stílusában. A háború alatt azonban a levéltárak egy részét megsemmisítették vagy kifosztották. Jelenleg teljesen helyreállították. A múzeum a Szverdlova utca 22. szám alatt található. A legegyszerűbben az 5-ös vagy a 19-es busszal juthatsz el oda.

Kercsi Lapidárium

Értékelés: 4.5

Kercsi Lapidárium

A következő látnivaló Kercsben egy bazaltreliefeknek és szobroknak szentelt intézmény. Paul Dubrok leletei képezik a múzeum gyűjteményének alapját. A neves régész és az ókori múzeum létrehozója rengeteg különböző tárgyat gyűjtött össze, amelyek ebbe a létesítménybe kerültek. 2011-ig zárt raktár volt, de 2011-ben megnyitották a nagyközönség előtt.

Jelenleg a múzeum gyűjteménye több mint 3000 tárgyat tartalmaz. Néhányuk azonban bekerült az Ermitázs és néhány más, nemzetközi hírű intézmény állományába. A fő tárgyak az ősi istenek szentélyeinek romjain talált szobrok. Köztük van még Artemisz és Herkules is. Eljuthat oda a № 19-es buszjárattal.

Melek-Chesmen Barrow

Értékelés: 4.4

Melek-Chesmen Barrow

Kercs központi részén van egy másik látnivaló is. Szerény mérete ellenére a Melek-Chesmensky sírkert nemzeti büszkeségnek számít. Nevét egy kis folyóról kapta a környéken. A halmot 1858-ban fedezték fel, amikor nagyszabású ásatásokat végeztek Kercs környékén. A történészek szerint a nevezetességet a szkíta nemesek temetkezési helyeként használták.

Úgy vélik, hogy a Kr. e. 4. században épült. 1871-ben pedig teljesen felújították a főépület és a domb oromzatát. Ezt követően állami védelem alá helyezték. Az utolsó újjáépítésre 1994-ben került sor Ukrajnában. A jelenlegi magassága körülbelül 8 méter. Mészkőtömbökből készül. És minden egyes kő a szomszédos kövekhez dörzsölődik.

A Demeter-kripta

Értékelés: 4.3

Demeter kripta

Fontos kulturális nevezetesség a Demeter-kripta, amely egy ősi sírkamra, számos freskóval. A műemlék szinte a város központjában található, de sajnos nehéz bejutni a komplexumba, mert a magas páratartalom miatt az ősi freskók megromlanak. Pontos másolatokat készítettek, hogy a turisták is láthassák őket. A kripta másolata a városi múzeum része.

A XIX. században egy kispolgári család találta meg a boltozatot. De elkezdték eladni a tartalmát. A régészek csak 1895-ben kezdték el tanulmányozni a temetkezési helyet. Belsejében több fából készült szarkofágot őriztek meg. A freskók stílusa alapján feltételezték, hogy a kriptában Demeter papnőit temették el. A kolostor a Perepelita testvérek utcájában állt. És az eredeti egy lakónegyedben van.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: