10 legjobb modem

*A szerkesztő legjobb választásai. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem kezelendő vásárlási útmutatóként. Kérdezzen meg egy szakembert vásárlás előtt.

A mai világban, a kellően fejlett országokban, mindenhol hozzáférhetünk az internethez – otthon, kávézókban, a repülőtéren vagy akár a parkban egy padon, ha vannak nyilvános hozzáférési pontok. Elég egy Wi-Fi modullal ellátott laptop. Ha azonban otthon vagy utazás közben szeretne internetezni, akkor egy speciális eszközre – modemre – van szüksége.

Otthoni internet esetén – ADSL-modem, ha az internet a telefonvonalra van csatlakoztatva, mobil hozzáférés esetén – 3G/LTE modem USB csatlakozással. Nem gyakran nagyon hasznos még mobil, de helyhez kötött modem SIM-kártyás kapcsolattal a mobilszolgáltatóhoz – például a vidéki házban.

Az Expertology szerkesztői áttekintést készítettek az Ön számára a három fent említett típus legjobb modemjeiről a funkciók kombinációja és a felhasználói vélemények alapján.

A legjobb modemek rangsora

Jelölte Helyszín Név Ár
A legjobb ADSL-modemek Wi-Fi-vel 3 ASUS DSL-N16 2 550 €
2 Keenetic DSL (KN-2010) 3 180 €
1 Keenetic Duo (KN-2110) 4 181 €
A legjobb 3G és LTE USB modemek 3 HUAWEI E3372h-320 2 930 €
2 ZTE MF823D 3 000 €
1 HUAWEI E3372h-153 4 140 €
A legjobb fix 4G modemek 4 MikroTik wAP LTE készlet 7 479 €
3 HUAWEI B535-232 8 999 €
2 ZYXEL LTE2566-M634 9 140 €
1 HUAWEI B525 12 500 €

A legjobb ADSL-modemek Wi-Fi-vel

Ebben az első válogatásban az otthoni internet digitális telefonvonalon keresztüli csatlakoztatását vizsgáljuk meg. Ez a fajta kapcsolat fokozatosan a múlté lesz, de sok RF lakott területen még sokáig releváns marad. A hálózathoz való hozzáférés ily módon egy ADSL technológiával rendelkező modemen keresztül történik.

A szolgáltatók általában maguk biztosítják ügyfeleiknek a már előre bekötött és megfelelően konfigurált ADSL-modemeket. Vannak azonban olyan esetek, amikor az alapmodem nem alkalmas egy adott ügyfél számára, például a gyenge Wi-Fi jel miatt, amely “nem éri el” egy nagy lakás vagy ház távoli sarkait. Ebben az esetben érdemes saját modemet vásárolni, amely minden igényt kielégít.

ASUS DSL-N16

Értékelés: 4.7

ASUS DSL-N16

Először is, vessünk egy pillantást az ASUS multifunkciós készülékére. Ritkán egy DSL-modem szolgál csak modemként manapság. A legtöbb esetben ez egy teljes értékű útválasztó is, számos kiegészítővel és szolgáltatással. Az ASUS DSL-N16 pontosan ilyen eszköz.

Kezdjük a legfontosabb dologgal – a telefonvonalon keresztül történő csatlakozással, és ez lesz talán a modem legfontosabb előnye. Független tesztek kimutatták, hogy ez a modell minden körülmények között szilárdan tartja magát, még meglehetősen gyenge vonalakon is. Ezt az átlagfelhasználók visszajelzései is megerősítik.

Ha még mindig újra kell indítani, akkor a modell gyenge pontja fog megjelenni – az újraindítás és a kapcsolat helyreállítása meglehetősen hosszú időt vesz igénybe – a legjobb esetben körülbelül 3 percet. Normál üzemmódban azonban a modem napokig képes folyamatosan fenntartani a kapcsolatot, és az alkalmi újraindítások a felhasználó számára észrevehetetlenek lehetnek. A vásárlók egy jelentős része azonban rámutat erre, így ezt is hozzáadjuk hátrányként.

Az ügyféloldalon vezeték nélkül és vezetékes modemhez is csatlakozhat. Négy RJ-45-ös csatlakozó van erre a célra kijelölve. Az ötödik bővítőhelyet az internethez LAN-on keresztül történő alternatív csatlakozásra használják. Ebben az esetben a készülék egyszerűen útválasztóként működik.

A vezeték nélküli hozzáférés Wi-Fi 802.11 b/a/g/n csak a 2. tartományban.4GHz. Egy kis pontosítás itt. Kétségek merülhetnek fel azzal kapcsolatban, hogy mivel egy eszköz nem támogatja az 5GHz-es sávot, ez automatikusan lassabb vezeték nélküli sebességet jelent. Ez nem egészen igaz. A tisztán 5GHz-es sávban valóban nagyobb a sebesség, ráadásul több csatorna van, és maguk a csatornák sincsenek túlterhelve. De az 5GHz “nem szereti” a nagy távolságokat, még kevésbé a falakat. Ezért a sok akadállyal rendelkező otthonok esetében a 2.4 GHz. De ha a háza tele van más “fogyasztókkal” – egy wi-fi-s hűtőszekrény, egy mosógép, bármi – akkor ismét érdemes elgondolkodni egy 5GHz-es alternatíván.

A felhasználók és a szakértői értékelők dicsérik a kiegészítőket és szolgáltatásokat. A modem lehetővé teszi például, hogy külön vezeték nélküli hálózatokat hozzon létre vendég vagy más speciális hozzáféréshez, korlátozza a sávszélességet az egyes ügyfelek vagy akár bizonyos programok számára. A varázsló segít Önnek abban, hogy egyedül csatlakozzon az internethez anélkül, hogy szakembert kellene hívnia.

Előnyök

 • Folyamatosan tartja a DSL-kapcsolatot;
 • 4 vezetékes Ethernet vonal csatlakoztatására van lehetőség;
 • A VDSL2 támogatása nagy elsődleges hozzáférési sebességgel;
 • sávszélesség-korlátozó;
 • IPTV-támogatás;
 • A Wi-Fi hálózat egyszerűsített konfigurálása;
 • Akár 4 független vezeték nélküli hálózat (SSID) támogatása;
 • lenyűgöző design.

Hátrányok

 • sokáig tart az újraindítás;
 • A Wi-Fi csak a 2. sávban működik.4GHz.

Keenetic DSL (KN-2010)

Értékelés: 4.8

Keenetic DSL (KN-2010)

Most nézzük meg a híres Zyxel márka leányvállalatának, a Keenetic DSL-nek (KN-2010) egy modem routerét, amely szintén sok objektív pozitív visszajelzést kapott a szakértőktől és a közönséges felhasználóktól.

Ez a modell nem sokkal drágább, mint az előző, de több szempontból is egyértelműen jobb. A telefonvonalon keresztüli kapcsolat stabilitása is magas, a Wi-Fi konfigurációja hasonló az alapvető pontokban (generáció, tartomány), de ezen túlmenően a Mesh Wi-Fi támogatása is hozzáadódik – egy új technológia, amely segít megoldani a gyenge jeleléréssel rendelkező holt zónák problémáját.

Ebben a modem routerben a RAM memória kétszerese, 128 MB, ami azt jelenti, hogy gyorsabban újraindul, a felület és néhány funkciója gyorsabb lesz. A modem vezetékes router üzemmódban is működhet – 4 RJ-45 port dedikált, valamint repeater üzemmódban is. A külső internethez nemcsak telefonvonalon, hanem LAN-on (külön ötödik RJ-45 porton), valamint külső modemen keresztül is csatlakozhat – ehhez USB 2 port áll rendelkezésre.0 A típus.

Olvasson tovább  11 legjobb laptopok 60,000 RUR alatt

Egy másik jó dolog, hogy a külső internetkapcsolat is használható egyidejűleg, mivel ez a modell támogatja az M

  ti Wan. Ez különösen akkor számít, ha nagy sebességre van szükség, és ez csak a különböző vonalak forgalmának egyesítésével érhető el.

  A felhasználók a legpozitívabb visszajelzéseket a kommunikáció stabilitásáról még a meglehetősen “ókori” és messze nem hibátlan minőségű telefonvonalakon is. A készülék multifunkcionalitását is pozitívan értékelik, ahogyan azt is, hogy a készüléket a technikai részletekbe való belemerülés nélkül lehet konfigurálni. Sok pozitív megjegyzés a stílusos megjelenésről és érzésről. Külön köszönet” – mondják a felhasználók a praktikus mobilalkalmazásért a konfiguráláshoz és a távvezérléshez.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.”Level 2 Gadget Inspector” státuszú piac: “Nem melegszik, nem fagy le, sok új technológiával rendelkezik, a sebesség stabil. A kommunikáció nagyon ritkán szakad meg, és ez a hálózatnak köszönhető, amely nem áll másból, csak csavarokból. Wi-Fi kapcsolat. Általánosságban a régi vonalakhoz ez a legjobb.

  Előnyök

  • Stabilan tartja a kapcsolatot a telefonvonalon keresztül;
  • egyszerűsített beállítás;
  • Alternatív internetkapcsolatok – helyi hálózat és külső USB-modem;
  • Mesh Wi-Fi támogatás;
  • VDSL2 támogatás;
  • Külön mobilalkalmazás a konfigurációhoz és a távvezérléshez;
  • Csatlakozás több külső vonalhoz az M
    ti Wan;
   • stílusos design.

   Hátrányok

   • Nem merültek fel főbb hátrányok vagy rendszeres felhasználói panaszok.

   Keenetic Duo (KN-2110)

   Értékelés: 4.9

   Keenetic Duo (KN-2110)

   A legjobb Wi-Fi-s ADSL-modemek kiválasztását egy másik Keenetic modellel szeretnénk befejezni, amely valójában az előző modell jelentősen továbbfejlesztett változata. Annyival jobb, hogy a konkurens modellek között nem lehetett méltó alternatívát találni, legalábbis a változatosság kedvéért – annyira pozitív volt a reakció a szakértők és a hétköznapi felhasználók részéről egyaránt.

   Egyszerre több előnye is van. A modem router egyszerre két sávon is képes otthoni (vagy vállalati) Wi-Fi-t terjeszteni – 2.4 / 5 GHz. Ennek megfelelően a vezeték nélküli kapcsolat maximális sebessége itt lényegesen nagyobb – 1,167 Mbit/s a fent leírt két megoldás 300 Mbit/s sebességével szemben. Az antennák nem kettő, hanem négy, 5 dBi erősítéssel. Ami még fontosabb, hogy maga a Wi-Fi modul ötödik generációs.

   Egyéb tekintetben a jellemzők megegyeznek az előző modellel – a modem többfunkciós, lehetővé teszi az internethez való csatlakozást nemcsak telefonvonalon keresztül, hanem helyi hálózaton és 4G támogatással rendelkező külső modemen keresztül is. Dedikált 4 fizikai hálózati port otthoni vagy irodai eszközök vezetékes csatlakoztatásához. Beépített nyomtatási kiszolgálóval rendelkezik. Független hálózatok szervezhetők, pl. a vendégeknek való hozzáféréshez.

   A felhasználók leginkább a kapcsolat stabilitását, a vezeték nélküli kapcsolat sebességét, az egyszerű beállítást, a konfiguráláshoz és kezeléshez szükséges speciális mobilalkalmazást említik. Számos független tesztelő és szakértő óvatosan kijelenti, hogy ez a modell valószínűleg a legfejlettebb és legmélyebben fejlett a mai kategóriájában.

   Előnyök

   • Stabil ADSL-kapcsolat telefonvonalon keresztül;
   • Kétsávos Wi-Fi;
   • 4G LTE modem csatlakoztathatósága;
   • Egyidejű internetkapcsolat különböző forrásokból;
   • Folyamatos Wi-Fi streaming több ügyfél számára;
   • Független dedikált és vendéghálózatok létrehozása;
   • Egyszerűsített beállítás;
   • mobilalkalmazás a konfigurációhoz és a távvezérléshez;
   • a VDSL2 támogatása;
   • FN;
   • elegáns design.

   Hátrányok

   • nincs nyilvánvaló hátránya.

   A legjobb 3G és LTE USB modemek

   A legjobb modemek második Expertology áttekintése egy teljesen más technológiára, egy más elvre és egy más modemformátumra összpontosít. Ezek olyan kompakt eszközök, amelyeket a PC vagy a laptop USB-portjába illesztenek, mint egy flash meghajtót, és felületesen tényleg úgy néznek ki, mint egy flash meghajtó, de nagyobb méretűek. A 4G LTE már 2021-ben teljes mértékben beindul, ezért csak ezeket a változatokat vettük figyelembe. Ha bizonyos területeken csak 3G lesz, akkor nem lesz probléma, mert minden ilyen modemnek van egy visszafelé kompatibilitása.

   HUAWEI E3372h-320

   Értékelés: 4.6

   HUAWEI E3372h-320

   Hagyományosan a legolcsóbb modell nyitja meg a választékot. A vállalat HUAWEI valóban uralja a piacot az ilyen távközlési berendezések, legalábbis Oroszországban, mobil modemek HUAWEI egyik legnépszerűbb. Furcsa módon ez a modell olcsóbb és kevésbé keresett, mint az azonos vonalú modem, de az előző generáció – HUAWEI E3372h-153. A továbbiakban azonban világossá válik, hogy miért van ez így.

   Ez a modem nem rendelkezik vállalati korlátozásokkal, és bármely mobilszolgáltatóval működhet. Mindössze egy SIM-kártyára van szüksége. Fontos megemlíteni, hogy teljes mini SIM-kártyára van szükség, nem mikro SIM-kártyára és semmiképpen sem nano SIM-kártyára.

   A legtöbb esetben a modem nem igényel különösebb beavatkozást az internet-hozzáféréshez. A modem “out of the box” üzemkész – be kell helyeznie a SIM-kártyát, majd magát a modemet a számítógép vagy laptop USB-portjába, és várnia kell, amíg a rendszer felismeri. Ritka esetekben szükség lesz az illesztőprogramok telepítésére, de ezek a modem belső memóriájában találhatók, és az esetek 99%-ában automatikusan települnek.

   Az összes kezdeti eljárás után könnyen csatlakozhat az internethez a Windows vagy MacOS szabványos eszközeivel. A modem támogatja a GSM-kommunikáció minden generációját és népszerű szabványát, egészen a 4G LTE-ig. A 4G az FDD 800/900/1800/2100/2600 MHz-es frekvenciasávokban működik.

   Egy olyan különleges területen lévő vidéki házban vagy nyaralóban, ahol a mobilszolgáltatók tornyaiból érkező jel gyenge, használhatja a külső antennák csatlakoztatásának lehetőségét. A modem végén két CRC9 aljzat található.

   A régebbi HUAWEI E3372h-153 modellhez képest, amelyről legközelebb beszélünk, ez a modem kapott néhány fejlesztést, de ezek nem túl nyilvánvalóak. Ezzel szemben néhány felhasználó arra panaszkodik, hogy ez a verzió nem működik a routerükkel, ellentétben az E3372h-153-mal. De ez valójában nem a modem hibája, hanem a routeré, amelynek frissítenie kell a firmware-t. Továbbá, ez a verzió megszüntette a kártyaolvasót, így azt mondhatjuk, hogy a funkcionalitás. Másrészt, kevesen használtak kártyaolvasót az előző verzióban.

   Előnyök

   • bármilyen kezelővel működik;
   • stabil kapcsolat;
   • nagy sebességgel;
   • Könnyen telepíthető és konfigurálható (gyakran egyáltalán nincs szükség beállításra);
   • Két külső antenna csatlakoztathatósága;
   • felhasználóbarát és informatív webes felület.

   Hátrányok

   • néha előfordul túlmelegedés és fagyás.

   ZTE MF823D

   Értékelés: 4.7

   ZTE MF823D

   A második kérdés ebben a kiválasztásban fogjuk vizsgálni egy modem mobil internet híres kínai márka ZTE. A gyártó már régóta kiérdemelte a fogyasztók bizalmát világszerte a kiváló minőségű és többnyire olcsó távközlési berendezésekkel.

   Ezt a modellt elsősorban minden értelemben mobil internetezésre ajánljuk – például egy laptopos utazás során. Ez az ajánlás a modem legjelentősebb erősségeiből, valamint fő hátrányából ered.

   A fő hátránya pedig a legalább egy külső antenna csatlakoztatására szolgáló aljzat hiánya. Következésképpen ez a megoldás nem lesz alkalmas vidéki házak vagy vidéki házak számára, ahol gyenge jel lehet a mobiltornyoktól.

   Egy másik eset a gyakori utazások a városban egy laptop segítségével, vagy egy hosszú utazás, de egy forgalmas autópályán, ahol nincsenek problémák a mobiljel erősségével. Itt a modem a legjobb teljesítményt nyújtja. A készülék képes erősen megtartani a jelet, és nagyon hosszú ideig nem ütközik össze.

   A modem nagy előnye, hogy rendkívül könnyen telepíthető és csatlakoztatható az internethez. Egyes felhasználók számára a beépített Micro SD kártyaolvasó további előnyt jelenthet.

   A felhasználók gyakran rámutatnak véleményükben a modem meglepő tulajdonságára, hogy hetekig tartják a kapcsolatot anélkül, hogy megszakadna a kapcsolat. Sok pozitív visszajelzés érkezett a telepítés és a csatlakozás egyszerűségéről is. A felhasználók jelentős része szerint a modem még nagy forgalom esetén is felmelegedhet, de nem melegszik túl, és nem is lassul le.

   A Yandex felhasználói értékeléséből.”Aitech Level 5″ státuszú piac: “Jó modem, több hónapja folyamatosan működik, gyakorlatilag újraindítás nélkül. Melegszik, ha nagy a forgalom, de nem melegszik túl, vagy nem fagy le, még csak nem is lassul le. A konfiguráció egyszerűsége még meglepő is”.

   Előnyök

   • rendkívül egyszerű telepítés;
   • Kivételes megbízhatóság és stabilitás;
   • tartósság;
   • nagy sebességgel;
   • beépített kártyaolvasó.

   Hátrányok

   • nincs aljzat külső antenna számára.

   HUAWEI E3372h-153

   Értékelés: 4.8

   HUAWEI E3372h-153

   A harmadik és egyben utolsó modell a legjobb 3G és LTE USB modemek kiválasztásában egy olyan modem, amelyet a fent leírt HUAWEI E3372h-320 előtt adtak ki. Paradox módon van néhány előnye az újabb generációval szemben. Az elektronikai piac világában azonban ez nem is olyan paradox jelenség.

   Ezt a modellt elsősorban azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik a modemet nem közvetlenül egy PC-vel vagy egy laptoppal, hanem egy útválasztóval használják, amely viszont az otthoni Wi-Fi. Ez különösen igaz a régebbi router modellekre. A dolog az, hogy a fent leírt modell HUAWEI E3372h-320 gyakran nem érzékelik a routerek, és a reflashing a router gyakran okozhat problémát. Előfordulhat például, hogy egy adott modellt már nem támogatnak a gyártó frissítései, és ez ellen nem lehet tenni semmit.

   Egy másik előny, amelyet kevesen értékelnek, de mégis. Beépített kártyaolvasó legfeljebb 32 GB-os microSD-kártyákhoz. Emlékezzenek vissza, hogy a frissített E3372h-320 teljesen megszüntette a kártyaolvasót.

   A modem közvetlen előnye, tekintet nélkül a “testvérek” – hihetetlen képesség, hogy elkapja a jelet, és létrehoz egy normális kapcsolatot, még nagyon nehéz körülmények között és nagy távolságra a tornyok a mobilszolgáltatók. És ez azt jelenti, hogy “tiszta formában”, a külső antenna csatlakoztatása nélkül.

   Minden feltétel adott az antennacsatlakozáshoz – két CRC9 aljzat található az oldalán, így még a semmi közepén is kaphat internetet, ahol alig van jel.

   A modem telepítése és beállítása nem okoz gondot – valójában az esetek túlnyomó többségében nem kell külön telepíteni vagy konfigurálni, csak be kell helyezni a SIM-kártyát, és csatlakoztatni kell a számítógép vagy a router USB-portjához.

   A Yandex felhasználói értékeléséből.”Level 5 IT srác” státuszú piactér: “Pár hete vettem fel néhány ilyen eszközt, és egyet a nyaralóba, egyet pedig az irodába tettem. Mind a Zyxel Keenetic Viva, mind a Zyxel Keenetic Extra II fantasztikusak. A vidéki házban, ahol a torony majdnem 20 km-re van, a modem elkapta a 3G-t, és majdnem 5 Mb/s-ot adott nekem”.

   Előnyök

   • a legtöbb útválasztó felismeri, beleértve számos régebbi modellt is;
   • stabil kapcsolat;
   • egyszerű beállítás;
   • nagy sebességgel;
   • nem melegszik túl;
   • kártyaolvasó;
   • két aljzat külső antennák számára.

   Hátrányok

   • nem találtak alapvető hibákat.

   A legjobb fix 4G modemek

   A harmadik és egyben utolsó válogatásunkban egy másik olyan modemet mutatunk be, amely a mobilszolgáltatók hálózatait használja internetforrásként. Itt vezetékes modemekről van szó, nem mobil modemekről. Az ADSL-modemekhez hasonlóan ezek a leggyakrabban többfunkciós készülékek, amelyek egy router funkcióit látják el egy sor kiegészítővel párhuzamosan.

   MikroTik wAP LTE készlet

   Értékelés: 4.7

   MikroTik wAP LTE készlet

   Először fontolja meg a lett MikroTik márka legolcsóbb modelljét, amely az elmúlt években robbanásszerű népszerűségre tett szert a FÁK-ban.

   A MikroTik távközlési berendezései saját “aurával” rendelkeznek a konfiguráció rendkívüli összetettségének előítéletes fogalmairól. Bizonyos típusú berendezéseket csak egy szűkre szabottan szakosodott technikus tud megfelelően konfigurálni, mégpedig szakképzett szakember. Ebben az esetben minden nem is olyan rossz, és a konfiguráció inkább nevezhető rugalmasnak, mint bonyolultnak. Még ha szakember segítségére van is szüksége, akkor is csak egyszer, mivel a MikroTik routerek hihetetlenül megbízhatóak és tartósak.

   A felhasználók leggyakrabban szinte lelkes megjegyzéseket tesznek a véleményekben arról a lenyűgöző sebességkülönbségről, amelyet akkor kapnak, amikor a mobil modemet (“síp” – ezt a formájú tényezőt az előző kiválasztásnál tárgyaltuk) ezzel a modellel cserélik le. Ez azonban minden tisztességes, helyhez kötött 4G modemre igaz. Sípok” van a céljuk, és gyakorlatilag nincs alternatíva egy utazás, de az internet távoli területeken távol a civilizációtól még mindig jobb helyhez kötött megoldás.

   Néhány szó a modem router technikai oldaláról. Beépített LTE-antennákat tartalmaz, 4 %-os erősítéssel.5 dbi, és ez elég jó ebben az osztályban. Lehetőség van nagyméretű kültéri antenna csatlakoztatására, sőt, a rádiós modul teljes cseréjére is. Ezenkívül maga az útválasztó kültéri használatra készült – kültérre szerelhető, és alapvető nedvességvédelemmel van ellátva. A burkolat lehet, hogy nem légmentes, de a víz nem szivárog be, ha a modemet kívülre szerelik.

   külön megjegyzés azoknak a felhasználóknak, akik olyan helyzetekkel találkoznak, amikor a modem router lényegesen alacsonyabb sebességet biztosít, mint az okostelefonban lévő sim-kártya. A hiba 99%-a itt nem a modemben van. Számos mobilhálózat-üzemeltető irányelvei bizonyos sebességkorlátozásokat írnak elő a különböző típusú eszközök számára. Ezért, ha a jel erős, de a sebesség nem elégséges, a modemnek semmi köze a.

   Előnyök

   • kivételes megbízhatóság és tartósság;
   • a MikroTik beállításainak hihetetlen rugalmassága;
   • alapvető nedvességvédelem;
   • Külső szerelés lehetséges;
   • a rádiós modul cseréjének lehetősége;
   • stílusos burkolat (ritkaság a MikroTik esetében).

   Hátrányok

   • Nehéz beállítani, szakértőre lehet szüksége.

   HUAWEI B535-232

   értékelés: 4.8

   HUAWEI B535-232

   A kiválasztás ismét a HUAWEI márkával folytatódik, amely uralja a távközlési berendezések piacát a világon. Vessünk egy pillantást a B535-232 fix modem routerre, amely a legmagasabb értékelést kapta a szakértőktől és rendkívül pozitív visszajelzéseket a felhasználóktól.

   Ennek a modellnek több fő előnye is van, attól függően, hogy mi a fontos az egyes felhasználók számára. Először is, ez egyike azoknak az eseteknek, amikor a készülék a dobozból kivéve megfelelően működik. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb beállítások router felveszi automatikusan, és csak be kell helyeznie egy SIM-kártyát a mobilszolgáltató, és a többi a készülék fogja csinálni magát.

   Ha mégis szükség van néhány változtatásra a beállításokon, és itt a HUAWEI B535-232 a legjobb oldalát mutatja – a webes felület rendkívül hozzáférhető, érthető, és még oroszul is elérhető.

   Másodszor, itt láthatjuk a kapcsolat kiváló stabilitását, amelyet a felhasználók egyöntetűen azt mondják, hogy “kapcsolja be és felejtse el”. Ezt számos független vizsgálat is megerősíti. A modem router valóban képes napokig és hetekig stabilan tartani a kapcsolatot, kivéve, ha a mobilszolgáltató előírja a “tervezett” rendszeres, pl. napi egyszeri lekapcsolást.

   Mivel ez egy többfunkciós eszköz, itt van az útválasztó funkciója vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatokhoz. Mindezt a legmagasabb színvonalon is végrehajtják. Például három LAN-port van a vezetékes kapcsolathoz, és ezek mindegyike Gigabit-port. A Wi-Fi is maximálisan ki van építve – két sávban működik 2.4/5 GHz, a szabvány akár Wi-Fi 802.11 ac, azaz a Wi-Fi ötödik generációja.

   A Yandex felhasználói értékeléséből.Piac a “Gadgets 2 szintű felügyelője” státuszával: “egy intelligens internetközpont, ha nem zavarja meg a firmware hiánya az intelligens, az usb-csatlakozó hiánya, akkor feltétlenül meg kell vennie, több mint egy hónapig, nem egy szünet és minden tökéletes. Állítsa be és felejtse el!”

   Előnyök

   • nagy vételi sebesség;
   • Kétsávos Wi-Fi;
   • egyszerű beállítás;
   • felhasználóbarát webes felület orosz nyelven;
   • stabil, megszakítások nélküli kapcsolat hosszú ideig;
   • gigabites hálózati portok;
   • külső MIMO antennák csatlakoztatásának lehetősége.

   Hátrányok

   • Nincsenek jelentős hátrányok.

   ZYXEL LTE25666-M634

   Értékelés: 4.8

   ZYXEL LTE2566-M634

   Most pedig nézzük meg a legendás ZYXEL márka egy rendkívül érdekes megoldását. Ez egyfajta “hibrid” modell, amely egyesíti a helyhez kötött és a mobil modem tulajdonságait.

   A készülék nagyon szokatlan és meglehetősen drága – 2021 májusától a modem akár 10 ezer rubelbe is kerül az orosz boltokban. RUB. Az általános teljesítményét tekintve azonban ez a modell ideális választás lehet bizonyos alkalmazási területekhez.

   Először is, a modem beépített akkumulátorral működik, akárcsak egy hordozható kütyü. Akkumulátor kapacitás – 3000 mAh. Az akkumulátor élettartama aktív használat mellett – akár 10 óra, de ez a maximum. A modem akár 300 órán át is képes készenléti üzemmódban maradni. A modem tehát lényegében asztali számítógépként működik, de olyan körülményekre szánták, amikor ideiglenesen olyan helyen kell munkaállomást telepíteni, ahol nem lehetséges vagy kényelmetlen a fali konnektorból származó router használata.

   A vizuális rész ebben a modemben nagyon érdekes. Az elülső oldalon szinte az egész felületet egy színes LCD-képernyő foglalja el. A képernyő természetesen messze van az okostelefon-minőségtől, de mégis, egy ilyen “gimmick” jelenléte növeli a kényelmet, az információt és a látványos megjelenést. A képernyőn számos információ jelenik meg – átviteli és vételi sebesség, forgalom stb. .

   A készülék Wi-Fi routerként is működik. A mobilszolgáltatótól kapott internetforgalom valójában csak Wi-Fi-n keresztül kerül elosztásra, mivel a modem kompakt mérete miatt nem rendelkezik vezetékes csatlakozóval a LAN-hoz. Maga a Wi-Fi modul azonban kétsávos, és mindkét sávban képes működni 2.4/5 GHz-es, kétsávos Wi-Fi, amely sebességet és hatótávolságot is biztosít.

   Inkább gyengesége ez a modell a sebesség az internet vétel maga a sim-kártyán keresztül. Semmi különösebben kritikus, de a fent leírt fix modellek észrevehetően jobban teljesítenek. Ennek ellenére sok felhasználó hajlandó elviselni ezt a körülményt az egyedi formai tényező miatt.

   Előnyök

   • Támogatja a VPN áthaladást;
   • akkumulátorral működik;
   • nem rossz akkumulátor kapacitás;
   • felhasználóbarát webes felület;
   • A kültéri telepítés lehetősége;
   • Kétsávos Wi-Fi;
   • Nagyméretű színes LCD képernyővel ellátott kialakítás.

   Hátrányok

   • A vételi sebesség tekintetében messze nem rekorder.

   HUAWEI B525

   Értékelés: 4.9

   HUAWEI B525

   És a kiválasztás befejezéséhez és a legjobb modemek teljes felülvizsgálatához az Expertology magazin szerint egy másik modell a kínai márka HUAWEI, amely egyébként a legdrágább lesz, de a legjelentősebb jellemzőkkel rendelkezik. 2021 májusában ez a modem router az orosz üzletekben körülbelül 12-13 ezer forintba kerül. RUB. Az ára ellenére a modell nagy keresletnek örvend, és sok, többnyire pozitív felhasználói visszajelzést gyűjt.

   Ezt a modemet úgy lehet jellemezni, mint “az utolsó erős érv” egy gyenge távoli jel előtt egy vidéki házban vagy egy házban, ha nincs vágy egy külső antenna megvásárlására és egy nehézkes szerkezet felállítására. Független tesztek és sok ellenőrzött felhasználói visszajelzés azt mutatja, hogy ez a gép képes érzékelni a mobilszolgáltató jelét olyan helyeken, ahol más modemek nem látják, valamint sokszorosára, ha nem is nagyságrenddel növeli a sebességet egy “síphoz” vagy okostelefonhoz képest.

   Az otthoni internetkapcsolat két sávon, egyszerre két nagy, tisztességes erősítésű antennán keresztül biztosított. Alternatívaként vezetékes kapcsolaton keresztül is csatlakoztathatja otthoni eszközeit – 4 gigabites hálózati portot biztosítunk. Bár a modem önmagában tökéletesen megbirkózik a jelfogással, szükség esetén egy külső nagy antennával “segíthet” – két SMA csatlakozóval rendelkezik.

   Egy kis kitérő a funkciókról. Nagyon ritkán, de mégis találkozunk olyan visszajelzésekkel, amelyek szerint ebből a modellből hiányzik néhány funkció, például az Iptv vagy a szülői felügyelet, vagy néhány segédprogram. Itt meg kell érteni, hogy ez elsősorban egy modem és csak részben egy útválasztó, pontosan annyira, amennyire az internet beltéri terjesztéséhez és az alapvető képességek biztosításához szükség van. Nem szabad elvárni, hogy egy eszköz olyasmit tegyen, amire nem tervezték.

   Előnyök

   • Hihetetlen jelfogási képességek nagy antenna nélkül
   • Kétsávos Wi-Fi;
   • könnyű csatlakoztatás és beállítás;
   • 4 gigabites hálózati port;
   • két SMA csatlakozó külső antennákhoz;
   • nagy sebességű Wi-Fi;
   • feltűnő megjelenés.

   Hátrányok

   • ár.
   Olvasson tovább  A 15 legjobb lézeres multifunkciós készülék
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: