10 legjobb monitor 20 000 rubel alatt

*A szerkesztő véleménye szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Szakmai konzultáció vásárlás előtt.

A monitorok értékesítése világszerte gyorsan növekszik. Az IDC szerint 2020-ban mintegy 14,3 millió kijelzőt vásároltak. 2021-ben. Folytatódik az értékesítés növekedése. Minden a tervek szerint a világszerte megvásárolt kijelzők száma eléri a 19,7 milliót. A szakértők ezt a tendenciát az instabil járványügyi helyzettel hozzák összefüggésbe.

Oroszország területén is megfigyelhető a fogyasztói érdeklődés gyors növekedése a monitorok iránt. Az ITResearch vállalat szerint 2020-ban az ilyen eszközök értékesítése 13,1%-kal nőtt (mintegy 4 millió darabot adtak el). A felbontás akár 10%-os növekedése várható. Ennek a helyzetnek köszönhetően létrehoztuk a legjobb olcsó monitorok értékelését. Reméljük, hogy információink segítenek a megfelelő kijelzőmodell gyors kiválasztásában.

A kiválasztási kritériumok ellenőrzése

Először is el kell döntenünk egy ilyen eszköz méretét. A legnépszerűbb készülékek közé tartoznak a 17…35″ képátlójú készülékek. Irodai használatra legfeljebb 24 hüvelykes képernyőméretű monitort ajánlunk. Otthoni használatra jobb, ha 24…27″ képátlójú változatokat vásárol. Játékosok számára 27″ és nagyobb kijelzőket ajánlunk. További megfontolandó:

 1. Mátrix típus. A TN képernyőket gyors válaszidő jellemzi. Az IPS-mátrixok a legjobb ár-érték arányt, az átvitt hangok telítettségét kínálják. A VA (MVA, PVA) kijelzők jó színvisszaadással, széles betekintési szögekkel rendelkeznek. A PLS-mátrixok hasonló paraméterekkel rendelkeznek, mint az IPS-mátrixok;
 2. Képernyő frissítési sebessége. A modern készülékek 60…400 Hz-en készülnek. A 75 Hz-ig terjedő modellek alkalmasak a következők üzemeltetésére. A játékosoknak azt tanácsoljuk, hogy 120 Hz-es kijelzővel rendelkező modelleket válasszanak. Minél magasabb a képernyő frissítési frekvenciája, annál természetesebb és simább lesz a kép;
 3. Válaszidő. Ezt a tényezőt figyelembe kell vennie, ha a legjobb megtekintési élményt szeretné. 3…5 msec a legáltalánosabb. A gyors tempójú játékokhoz olyan modelleket ajánlunk, amelyek válaszideje nem éri el a 2 msec-ot;
 4. Háttérvilágítás típusa.A LED (vagy WLED) monitorok a legnépszerűbbek. Ez a háttérvilágítás a legegyenletesebb. Érdemes megjegyezni, hogy a LED OLED. Ez a háttérvilágítás segít abban, hogy a képet jelentős mélységű tónusokkal közvetítse;
 5. képernyő bevonatok.A fényes változatokat a fényerő, az átvitt árnyalatok telítettsége különbözteti meg. A matt fajták még közvetlen napfényben sem rontják a képminőséget;
 6. Képernyő felbontása. Az 1280×1024-es képernyőméret elegendő az irodai munkához. Filmnézéshez, játékhoz az 1920×1080 vagy magasabb felbontású modelleket javasoljuk. A tervezők, videószerkesztők imádni fogják a 2560×1440-es képernyőket.
 7. Ezenkívül figyelnie kell a rendelkezésre álló résidőkre is. A legfontosabbak között megkülönböztethetők a VGA, HDMI, DVI, DisplayPort aljzatok. Ha nem szeretné a helyét hangszórókkal zsúfolni, javasoljuk, hogy vásároljon beépített hangszórókkal ellátott kijelzőt.

Top 10 monitor 20 000 rubel alatt

A minősítés során figyelembe vettük a készülékek műszaki paramétereit, valamint a felhasználói és szakértői észrevételeket. Az ár a legkelendőbb kijelzők átlagán alapul.

Jelölés Helyszín Név Ár
Top 10 monitor 20000 € alatt 1 MSI Optix G271 21 996 €
2 DELL S2721D 21 197 €
3 BenQ BL2420PT 18 748 €
4 LG 27MP89HM 20 356 €
5

Szia

 • ps 272S1AE
 • 19 550 €
  6 Acer SA270Abi 14 848 €
  7 AOC C24G2AE 16 989 €
  8 Samsung F24T350FHI 13 139 €
  9 AOC 24V2Q 12 689 €
  10 Xiaomi Mi asztali monitor 1C 12 595 €

  MSI Optix G271

  Értékelés: 4.9

  MSI Optix G271

  Keret nélküli kialakításának köszönhetően a modell stílusával tűnik ki. A 27″ képátlójú képernyő ideális játékhoz, filmnézéshez vagy munkához. Az IPS mátrix ragyogó színvisszaadást biztosít. Valósághű színvisszaadás a Wide Colour Gamut technológiának köszönhetően. Az éjszakai látás a kép sötét területeinek részletgazdagságát növeli anélkül, hogy a szomszédos területek háttérvilágítását erősítené.

  A 144 Hz-es frissítési frekvencia és az 1 ms-os válaszidő rengeteg játéklehetőséget biztosít. A kijelző a képet F

   l HD. Így részletgazdag, éles képet kap. Kevesebb kék, Anti-F
  • Csökkenti a káros fénysugárzás hatását a szemre. Megakadályozza a szem fáradtságát a hosszú PC-s ülések során.

   Ergonomikus állvánnyal felszerelve. Ez utóbbi lehetővé teszi a kijelző függőlegeshez viszonyított helyzetének beállítását a -5…20° tartományban. A modell HDMI-vel, DisplayPorttal van felszerelve.

   Előnyök

   • 1920×1080 felbontás;
   • WLED háttérvilágítás;
   • fejhallgató-csatlakozó;
   • HDMI kábel mellékelve.

   Hátrányok

   • Nincs webkamera.

   DELL S2721D

   Értékelés: 4.8

   DELL S2721D

   27″ képátló, 16:9 képarány, 75 Hz-es képfrissítési frekvencia. Így alkalmas játékra, irodai feladatokra, filmnézésre és programozásra. A keret nélküli kialakítás eredetiséget kölcsönöz a készülék megjelenésének. A 2560×1440 felbontás rendkívül részletes képet biztosít. Az IPS élethű mátrix biztosítja a tónusok pontos reprodukcióját.

   A látószöge vízszintesen és függőlegesen 178°. A LED háttérvilágítás egyenletes fényerőt biztosít. 4 ms válaszidő filmekhez vagy gyorsan mozgó játékanimációkhoz.

   A monitor függőleges dőlése -5° és 21° között állítható. 2 beépített 21 W-os hangszóró van. A matt bevonat megakadályozza a képminőség romlását, ha közvetlen napfénynek van kitéve. A monitor DisplayPort, HDMI csatlakozókkal is rendelkezik. 320 cd/m² fényerő.

   Előnyök

   • AMD FreeSync technológia;
   • mini-jack csatlakozó;
   • HDMI-kábel mellékelve;
   • VESA szabványos rögzítés;
   • Dell saját Display Manage, Comfort View opciók.

   Hátrányok

   • alacsony hangerejű hangszórók.

   enQ BL2420PT

   Értékelés: 4.7

   BENQ BL2420PT

   A 2560×1440 felbontásnak köszönhetően a 23,8″ képátlójú monitor alkalmas tervezési célokra. A képernyő világosan mutatja a legapróbb részleteket is. A modell kiemelkedik a 8 bites színvisszaadás minőségének mércéjével. Ezt a gamma sRGB 100%-os lefedettsége biztosítja. Rec technológia.709 hozzájárul a nagy felbontású kép reprodukciójához. A fejlett IPS mátrix pontosan reprodukálja a tónusokat, féltónusokat.

   A CAD/CAM opciónak köszönhetően nagy kontrasztú vonalak készíthetők. Ez javítja a megjelenítési képességeket rajzok, kis elemeket tartalmazó építési modellek megjelenítésekor. A Display Pilotnak köszönhetően a felhasználó a képernyőterületet több asztallapra oszthatja fel.

   Stabil állvány állítható tartóval van felszerelve. Ez utóbbinak köszönhetően a monitor 20°-ig dönthető, függőleges síkban 90°-kal elforgatható. A kijelző magassága 14 cm-ig állítható. Mini-jack, DVI, VGA, HDMI, USB, DisplayPort csatlakozóval felszerelve.

   Előnyök

   • WLED háttérvilágítás
   • Matt tükröződésgátló bevonat;
   • 178°-os betekintési szög;
   • VESA rögzítés.

   Hátrányok

   • HDMI, DisplayPort kábel nincs mellékelve;
   • kényelmetlenül elhelyezkedő USB-helyek.

   LG 27MP89HM

   Értékelés: 4.7

   LG 27MP89HM

   27″ képátlójú folyadékkristályos kijelző. Az IPS mátrixnak és az sRGB gamma több mint 99%-os lefedettségének köszönhetően a monitor képes a képet nagy pontosságú árnyalatokkal, féltónusokkal, és a képminőséggel együtt reprodukálni. 1920×1080 felbontás részletes grafikát biztosít. A 75 Hz-es frissítési frekvencia hozzájárul a dinamikus jelenetek zökkenőmentes lejátszásához.

   A karcsú keretes burkolat növeli a modell eredetiségét. Az ívelt láb kiemeli a kijelző stílusát. A készülék egy pár beépített 5 W-os hangszóróval rendelkezik. A hátoldalon VGA, HDMI aljzatok a lejátszó berendezéshez való csatlakoztatáshoz.

   Az olvasási mód opció segít megóvni a szemét, miközben szöveget tanulmányoz, oktató videókat néz… A célzási funkció megkönnyíti a lövöldözős játékot. Fekete stabilizációs technológia van jelen. Az opció segít részletezni a képernyő sötét területeit anélkül, hogy a világos területeket elfedné. A PIP módnak köszönhetően a felhasználó egyszerre végezhet munkafeladatokat és nézhet videókat egy lebegő ablakban.

   Előnyök

   • LED háttérvilágítás
   • 178 °-os betekintési szög;
   • Intelligens energiatakarékos technológia;
   • A monitor -2 … 15 °-os tartományban dönthető;
   • VGA kábel.

   Hátrányok

   • Nincs lehetőség a kijelző magasságának beállítására.

   Philips 272S1AE

   Értékelés: 4.7

   Philips 272S1AE

   A 27″-os képernyőt vékony keret keretezi. Ez elegáns megjelenést kölcsönöz neki. A kijelző dönthető (-5…25°), forgatható (90°) függőlegesen, vízszintesen forgatható (180° balra és jobbra). 13 cm-es magasságállítás áll rendelkezésre.

   Nagyobb szürkeárnyalat- és tónushűség az IPS mátrixnak köszönhetően. A LED-háttérvilágításnak köszönhetően a kép fényereje egyenletesen oszlik el. 4 ms válaszidő filmekhez, irodai feladatokhoz. Antireflexiós bevonat (25% matt) megakadályozza a képromlást napfény hatására. 75 Hz-es frissítési frekvencia a dinamikus jelenetek természetes reprodukciójához. 1920×1080 felbontás nagyfokú részletességet biztosít.

   Széles, 178°-os betekintési szöggel rendelkezik. A modell aktív üzemmódban 16,3 W teljesítményt fogyaszt. Az ECO funkció akár 11,5W-tal csökkenti az energiafogyasztást. A monitor készenléti üzemmódban 0,3 W energiát fogyaszt. A kijelző egy pár 2 W-os hangszóróval rendelkezik.

   Előnyök

   • VGA, DVI, DisplayPort, HDMI;
   • SmartImage képjavító funkció;
   • LowBlue szemvédelem
   • Mini-jack csatlakozó;
   • EasyRead olvasási mód.

   Hátrányok

   • Középszerű hangminőség a beépített hangszórókból.

   Acer SA270Abi

   Értékelés: 4.6

   Acer SA270Abi

   A monitor képátlója 27″, képaránya 16:9. A 178 °-os betekintési szög lehetővé teszi, hogy a képernyőn megjelenő képet torzítás nélkül láthassa, ha a kijelzőt megdönti vagy elfordítja. Az AMD FreeSync technológia valósághű élőszereplős jeleneteket biztosít. A matt felület megakadályozza a képminőség romlását, ha a képernyőt közvetlen napfény éri.

   Az IPS mátrix hűen adja vissza a tónusokat és árnyalatokat. 1920×1080 felbontás lehetővé teszi, hogy a reprodukált grafika legapróbb részleteit is tisztán láthassa. A WLED háttérvilágításnak köszönhetően a monitor által közvetített kép egyenletes fényerőt sugároz. Kék technológia

  • A fényszűrő megakadályozza a szem fáradtságát a hosszabb számítógépes munkamenetek során.

   VGA és HDMI csatlakozókkal rendelkezik. Az állványtartó lehetővé teszi a kijelző függőleges dőlését (-5…25°). Tápkábel és VGA kábel tartozik hozzá.

   A

   • Alacsony, 30 W-os energiafogyasztás;
   • Stílusos keret nélküli kialakítás;
   • Vékony test (6,6 mm).

   Hátrányok

   • Nincs webes lencse.

   AOC C24G2AE

   Értékelés: 4.5

   AOC C24G2AE

   A 23,6 hüvelykes monitor ívelt formájával hívja fel magára a figyelmet (1500R). A gyors, 1 ms-os válaszidő kiváló minőségű dinamikus jeleneteket tesz lehetővé. A VA érzékelő javítja a színvisszaadást. A 165 Hz-es frissítési frekvencia valósághű látványt biztosít. Az 1920×1080-as felbontás lehetővé teszi a finom részletek megjelenítését a renderelt grafikákban.

   A FreeSync Premium technológia simább mozgógrafikát és animációt biztosít. LFC funkció a képkocka szakadás ellen remegés esetén. Tehát ezt a monitort kifejezetten ajánljuk játékosoknak.

   A kijelző keret nélküli kialakítású. DisplayPort, HDMI, VGA csatlakozók. A képernyő tükröződésmentes bevonata megakadályozza a képminőség romlását, ha közvetlen napfénynek van kitéve. Kék technológia

  • fényszűrő védi a szemet a kék fény spektrumától. VESA rögzítés van.

   A

   • Takarékos energiafogyasztás (27W);
   • a dőlésszög beállításának lehetősége (-4…21,5°);
   • két beépített 2 W-os hangszóró;
   • Tápkábel;
   • 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó;
   • WLED háttérvilágítás;
   • A HDMI, DisplayPort kábelek jelenléte.

   Hátrányok

   • Nincs magasságállítás.

   Samsung F24T350FHI

   Értékelés: 4.5

   Samsung F24T350FHI

   Az univerzális 23,8″-os kijelző kiemelkedik az F

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: