10 legjobb PC játék küldetés

A sok videojáték-műfaj között van egy, amely egy időben szó szerint uralta az iparágat. A küldetésekről beszélünk. Manapság ez a műfaj jelentősen háttérbe szorult mások, különösen az MMORPG, de a küldetések még mindig méltó helyet foglalnak el a játékosok szívében, és nem csak a régi iskola. Az Expertology szerkesztősége szakértőink megállapításai alapján összeállította a legjobb küldetések külön értékelését Windows és PC platformokra. Ebben az ismertetőben a kaland- és akcióelemeket tartalmazó detektívtörténetekre, valamint a különleges, egyedi hangulatú és egyedi történettel rendelkező játékokra koncentrálunk.

A legjobb quest játékok PC-n

Jelölte hely játék címe értékelés
A legjobb klasszikus küldetések PC-n 1 A Myst 5.0
2 A leghosszabb utazás 4.9
A legjobb nyomozós küldetések PC-n 1 A Nancy Drew játéksorozat 5.0
2 Sherlock Holmes sorozat 4.9
3 Még mindig
 • fe
 • 4.8
  4 L. A. Noire 4.7
  A legjobb hangulatos küldetések PC-n 1 A Holdra 5.0
  2 Machinarium 4.9
  3
 • mbo
 • 4.8
  4 Kedves Eszter 4.7

  A legjobb klasszikus küldetések PC-n

  Az első kategóriában nézzünk meg két olyan quest stílusú játékot, amelyek a műfaj időtlen klasszikusainak minden jellemzőjét ötvözik. A Myst és A leghosszabb utazás.

  A Myst

  Értékelés: 5.0

  A Myst

  Az első egy igazi legenda, egy klasszikus küldetés, amely a ’90-es években, a küldetéskészítés aranykorában világszerte meghódította a játékosok szívét. Azóta a játék sikeresen túlélte a többszöri újrakiadást. Egy egész generáció nőtt fel a Mysten. Története során a küldetéssorozat csak a hivatalos eladásokban több mint 12 millió dollárt hozott, és a koncepció egy egész alműfajt hozott létre.

  Az első The Myst alkotói és az egész játéksorozat alapítói négy szakember – Chuck Carter művész, Chris Brandkamp hangtervező és a Millers játéktervezők. Az említett személyek intellektusának és inspirációjának kombinációja hozzájárult ahhoz, hogy a játék kulcsfontosságú területeken – grafika, játékvilág, zene és történet – hibátlan legyen.

  Valójában Myst by plot egy titokzatos sziget, amely nem tartozik a mi világunkhoz. A főszereplő a küldetés – egy vándor, aki talált egy varázslatos könyvet az azonos nevű, amely megnyitotta a portál ebben a fantasy világban. Egy szigeten a Vándor felfedez egy egész könyvtárnyi, ugyancsak rejtélyes könyvet, és most az a feladata, hogy megtalálja a könyvek hiányzó lapjait, és végül megoldja a sziget rejtélyét. Ez a rendkívül rövid leírás csak nagyjából érzékelteti a játék történetének gazdagságát, gazdagságát és eredetiségét. Sok szakértő, köztük az Expertology is, egyetért abban, hogy nincs jobb és izgalmasabb történet sem a The Myst előtt, sem utána.

  A The Myst másik figyelemre méltó jellemzője a játékmenet. A Wanderer játékos csodálatos világokon utazik keresztül, itt-ott szétszórt bizarr könyveket használva portálként. Egy ilyen portál csak úgy nyitható meg, ha többnyire nehéz, de rendkívül érdekes rejtvényeket oldasz meg. Sok más küldetéssel ellentétben itt a karakter nem rendelkezik halálos ellenséggel, és nem lehet megölni az ellenséges egységek vagy maga a környezet által. Minden nehézség, amivel találkozik, pusztán intellektuális és szituációs jellegű. Meg kell oldania az összes rejtvényt és ki kell nyitnia az összes portált, mivel a játék befejezéséhez minden világot meg kell látogatnia. A történet egészen a végéig izgalomban tartja a játékost, amikor az összegyűjtött információk alapján egy nagyon nehéz döntést kell meghoznia. A játék különböző részeiben alternatív befejezések vannak bevezetve.

  Ami a nehézséget illeti, a Myst az egyik legnagyobb kihívást jelentő küldetés a történelemben. Ez a szakértői érdeklődés megduplázódását okozza ebben a játékban, mint valami jelenségben, mivel a túlzott bonyolultságot a játékosok nagyobb valószínűséggel utasítják el. Itt a helyzet éppen fordítva van – az egyik legnehezebb küldetés lett a legnépszerűbb a maga területén.

  Előnyök

  • a műfaj egyik legeredetibb, legérdekesebb és legszórakoztatóbb története;
  • teljes körű újrakiadások modern platformokra;
  • A grafika minősége a legújabb sorozatban;
  • Gyönyörű, különböző játékvilágok, amelyek nem hasonlítanak egymásra;
  • zenei dizájn;
  • atmoszféra.

  Hibák

  • Az átvezető és a rejtvények megfejtésének magas, néha irritáló bonyolultsága.

  A leghosszabb utazás

  Értékelés: 4.9

  A leghosszabb utazás

  A második helyen egy másik klasszikus küldetés áll, amely népszerűségét tekintve nem hasonlítható a Myst-sorozathoz, de mégis igazi esemény lett a játékiparban általában és a küldetés műfajban különösen. A The Longest Journey (oroszul Infinite Journey néven is ismert) a norvég Funcom cég által készített. A projektet Ragnar Tornqvist, egy tehetséges és jól képzett fejlesztő tervezte akkoriban. Az első eredeti kiadás 1999 novemberében jelent meg.

  A játék főszereplője egy fiatal lány, April, aki elhagyta nem túl gazdag szüleit, és egy Newport-i panzióban él, ahol egy művészeti akadémiára készül. Ám a bizarr és néha rémisztő, hiperrealisztikus álmok miatt, amelyek szinte minden éjjel kísérik Aprilt, olyan álmot lát, amelyet nem is tudott volna elképzelni. Egy fantasztikus világot látnak, hasonlóan fantasztikus lényekkel és testetlen túlvilági erőkkel.

  Egy bizonyos ponton kiderül, hogy a furcsa álmok nem agyi játékok, hanem egy párhuzamos világ tükörképei. April rájön, hogy a valóság valójában két világra oszlik – Stark és Arcadia. Az első a tudomány és a technológia megszokott világa, amelyben nincs helye a természetfelettinek. Árkádia viszont minden lehetséges emberi elképzelést megtestesít a mágiáról, a varázslatokról, a fantázia népekről és fajokról, a Jó és a Rossz epikus összecsapásairól… A két világ között törékeny egyensúly van, amelynek megsértése katasztrofális következményekkel fenyeget. A cselekmény szerint Árkádiában April fantasztikus események sűrűjében találja magát.

  Mint ilyen, a játékban nincs egyetlen cél. A játékos lesz “csak” egy lenyűgöző utazás egy hatalmas és őrülten szép játék világában, tanulás a létezés elvei a misztikus Arcadia, találkozik érdekes karakterek, kibogozni bonyolult rejtvények és a problémák megoldása, hogy megmentse a Balance. A történet az első percektől kezdve magával ragad, és lenyűgöző időtöltést nyújt.

  Jelentős kora ellenére a The Longest Journey lenyűgöző grafikával büszkélkedhet. Ez még a főszereplőre is vonatkozik – April Ryan kiérdemelte a videojátékok történetének egyik legszebb hősnője megtisztelő címét. Maga a küldetés egyszer az év játéka lett számos alapvető kiadvány szerint. A Dreamfall: The Longest Journey folytatása nem tévesztendő össze az eredeti küldetéssel, mert bár April kalandjaival foglalkozik, nem közvetlen folytatása a TLJ-nek.

  2014-ben a játékot teljesen újra kiadták az iOS platformra, és a Remastered előtaggal egészítették ki a címet.

  Erősségek

  • lenyűgöző, magával ragadó történet;
  • Egy nagy és színes játékuniverzum;
  • széles cselekvési szabadság;
  • zenei kíséret;
  • hosszú utazás;
  • magas színvonalú orosz lokalizáció.

  Hibák

  • néha elhúzódó párbeszédek.

  A legjobb nyomozós küldetések PC-n

  Az Expertology Best Quest második jelölése a detektív stílusú játékokat tartalmazza. Ez az al-műfaj a küldetések egyik legorganikusabb és legtermészetesebb. Végtére is, hol máshol, mint egy detektív legmegfelelőbb megoldása rejtvények, rejtvények megoldása és mindenféle telek bonyolultságának feloldása.

  A Nancy Drew játéksorozat

  Értékelés: 5.0

  Nancy Drew sorozat

  És az első számú ebben a válogatásban egy egész sor küldetéses játék a Nancy Drew nevű lánydetektívről. Ez szinte a műfaj történetének legnagyobb játéksorozata, amely 33 részből áll, amelyek mindegyike egy-egy teljes értékű különálló játék. A sorozat 1998-ban kezdődött, és a mai napig folyamatosan fenntartja a felhasználók érdeklődését – a 33. rész a tervek szerint 2019-ben jelenik meg.

  A Nancy Drew-sorozatnak közvetlen irodalmi alapja van. Minden játék a megfelelő irodalmi műveken alapul, amelyeket a Caroline Keen álnév alatt író szerzők egy csoportja írt. Ezért minden egyes játéknak saját cselekménye van, egy érdekes cselekményi csavarral és cselekménnyel. A játékos mindig ugyanaz – reinkarnálódni, mint Nancy, hogy a kihívás egy bonyolult esetben, utazik a játék világában, gyűjtsön nyomokat, kihallgatni a gyanúsítottak, kibogozni rejtvények és végül megoldani az ügyet.

  A sorozat legtöbb játéka kiváló minőségű grafikával, felhasználóbarát és tipikus küldetésfelülettel, több nehézségi szinttel, alternatív befejezésekkel, valamint. Be kell ismernünk, hogy néhány játék a sorozat találkozott vegyes reakciókat a rajongók, akár szinte egy kudarcot. Az általános pozitív visszajelzések tükrében azonban az egyes szerencsétlen újítások elvesznek.

  Orosz lokalizáció a sorozat szakmai szinten hosszú ideig részt vevő cég Noviy Disk, de egy bizonyos ponton a stúdió leállt a munka a projekt technikai okok miatt. Mindazonáltal a rajongói közösség viszonylag gyorsan átvette a stafétabotot, és a jó minőségű amatőr fordítások nem is várattak sokáig magukra.

  A küldetéssorozat “hivatalos” célközönsége a tizenéves lányok. Ezt jelzi mind a játék stílusa, mind a játék rejtvényeinek összetettsége (nem túl magas). A sorozat sikere azonban már régen elhagyta az eredetileg megcélzott célközönség határait, különösen annak fényében, hogy maga a quest műfaj jelenleg rossz időket él át.

  Előnyök

  • Hatalmas mérkőzéssorozat;
  • eredeti telkek;
  • Lenyűgöző váratlan fordulatok a gyilkos kertész stílusában;
  • A hasonló gondolkodású rajongók nagy közössége;
  • Kiváló minőségű zene a helyszíneken;
  • a legtöbb játék professzionális orosz lokalizációja.

  Hátrányok

  • Vannak kirívóan hibás epizódok a sorozatban.

  Sherlock Holmes sorozat

  Értékelés: 4.9

  Sherlock Holmes sorozat

  A második ebben a minősítésben, fontolja meg egy másik küldetés játék sorozat, amelyben a központi karakter nem akárki, hanem maga Sherlock Holmes. A sorozat terjedelme jóval szerényebb, mint a Nancy Drew-sorozaté – összesen 8 játék jelent meg. De a Frogwares stúdió terméke mégis képes hosszú időre magával ragadni a játékost, és felejthetetlen érzelmeket nyújt a fő küldetés trükkjéből – az “heuréka” hatásból!”Az eredeti Conan Doyle-regény rajongói kétszeresen is szívesen fogadják a sorozatot, mivel a játékok cselekménye a klasszikus detektívregény számos kötetét idézi, és mindenki élvezni fogja a kedvenc karaktereivel való interakciót, amikor azok életre kelnek.

  A játék a klasszikus küldetés stílusában készült, túlnyomórészt első személyű perspektívával. Az elsőtől kezdve minden játék rendelkezik panorámakép funkcióval. A játékos az adott epizódtól függően Sherlock Holmest, Holmest és Watsont, vagy néhány további karaktert irányít.

  Minden egyes játék egy különálló cselekmény köré épül, amely lehet, hogy szorosan követi az eredeti regényt, de lehet, hogy el is tér attól. Így vagy úgy, de minden egyes részben a játékosnak egy újabb bonyolult ügyet kell megoldania. Alaposan meg kell vizsgálnod a helyszíneket, kommunikálnod kell a szereplőkkel, végig kell gondolnod az események lehetséges kimenetelét, következtetéseket kell levonnod, és természetesen következtetéseket kell levonnod?! Egyébként a játék egy praktikus eszközt kínál ehhez – a Deduktív táblázatot.

  Összességében a Frogwares Studios kétségtelenül sikeres játékterméke nem mentes a hibáktól. És ha a játékosok kritikáinak nagy része pusztán szubjektív, a főszereplők megjelenésének drámai változásai legalábbis a fejlesztők furcsa döntésének tűnnek.

  Az egész játéksorozat eredetileg PC-re készült. A legsikeresebb epizódokat később más platformokra – Xbox, Mac, Nintendo Wii és más platformokra – is átültették. A küldetés első epizódjait újra kiadták és frissítették.

  Előnyök

  • minőségi grafika;
  • magas intellektuális komponens;
  • dinamikus akciójelenetek;
  • panoráma a legelső játéktól kezdve;
  • Vaszilij Livanov hangja az egyik részben.

  Hiányosságok

  • A főszereplők drámaian változó megjelenése sorozatról sorozatra;
  • nem mindenki szereti a rengeteg véres jelenetet.

  Még mindig
 • fe
 • Értékelés: 4.8

  Still<li></div><p>fe” src=”/wp-content/uploads/2023/05/95316666194501-210.jpg” height=”400″ title=”Még mindig</p><li>fe”><p>Ismét van egy tehetséges női nyomozó, csak már nem Nancy Drew, hanem Victoria McPherson – FBI-ügynök és a Still quest játék trilógia főszereplője</p><li>fe. Pontosabban, ez a játéksorozat csak akkor tekinthető trilógiának, ha hozzáadjuk a legelső játékot, amelynek más volt a neve, Post Mortem, és a két küldetéses kiadást<li>fe valójában egy kiterjesztése az ő. Post Mortem 2003-ban jelent meg, és az első küldetés Still<li>két évvel később, 2005-ben.<p>A játék a 2000-es évek elején játszódik Chicagóban. A főszereplő kizárólag a városban zajló véres sorozatgyilkosságok felderítésének szenteli magát. Az elkövető olyan ügyesen tünteti el a nyomait, hogy az FBI-nak sokáig tart, amíg egyetlen érdemleges nyomot talál. Egy nap Victoria McPherson véletlenül megtalálja otthon nagyapja, Gustav naplóját. Victoria felmenője szintén nyomozó volt, és kiderült, hogy egy hasonló gyilkosságsorozat ügyében nyomozott, amelynek módszere azonos volt, de az óceán túlsó partján történt – Prágában, az 1920-as években.</p><p>A korszakok szétválasztása az egyik figyelemre méltó jellemzője ennek a küldetésnek. A játékosnak valójában az időben kell utaznia, egy mai FBI-ügynök, Victoria és nagyapja, Gustav nyomozó szerepében. Fokozatosan feltárulnak az összefüggések a chicagói borzalmas gyilkosságok és a rég elfeledett, hasonló prágai bűntények között.</p><p>Mint minden más nyomozós küldetés, Still</p><li>fe játékos lesz, hogy vándorolni egy csomó sötét sikátorok, bizonyítékokat gyűjteni, kihallgatni tanúk, konzultáljon törvényszéki szakértők, hogy tartsa, mint informátorok különböző kétes karakterek. Érdekes lesz a kontraszt egy modern FBI-ügynök technikai arzenálja és egy 20. század eleji nyomozó régi eszközei között.<p>A Post Mortemmel ellentétben a Still mindkét része</p><li>a fe nem első személyű, hanem harmadik személyű perspektívában játszódik. A játék tárgyai háromdimenziósak, a hátterek kétdimenziósak. A második rész a Still<li>fe 2 – a legtöbb felhasználó véleménye szerint nem olyan izgalmas, mint az első, ráadásul van néhány bosszantó hibája is. Azonban a második rész az, ami feloldja az összes rejtélyt, így nem számít, hogy az első rész befejezése után jelentős lesz az ösztönzés, hogy a második játékon is végigmenjünk.<h4>Tulajdonságok</h4><ul><li>Lenyűgöző cselekmény;</li><li>Egy játék két korszakban;</li><li>hangulat;</li><li>kiváló minőségű grafika (a kiadás idején);</li><li>zenei design.</li></ul><h4>Hibás</h4><ul><li>sok hiba a második részben.</li></ul><h3>L. A. Noire</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=L. A. Noire

  Töltse ki a válogatott legjobb detektív küldetések vitathatatlan vezetője “rajongók kedvencei” ebben az alműfajban – egy sötét, de szokatlanul izgalmas és hangulatos L. A. Noire. Ez egy viszonylag új játék, amelyet az ausztrál Team Bondi stúdió fejlesztett ki, és 2011-ben jelent meg. Miután elsöprő sikert aratott, és a legnevesebb iparági kiadványoktól a legelragadóbb kritikákat kapta, a L. A. A Noire-t gyorsan átültették a PC-n kívül számos más platformra is.

  1947-ben Los Angelesben játszódik. A főszereplő egy rendőrnyomozó, Cole Phelps, a Los Angeles-i rendőrség nyomozója. Cole munkája nyilvánvalóan a bűncselekmények felderítése. Ennek érdekében nyomozói tevékenységet folytat a játék többi szereplőjének bevonásával. A nyomozás során különböző váratlan helyzetek adódhatnak, amelyek arra kényszerítik a főhőst, hogy üldözze a bűnösöket, lövöldözésekbe bocsátkozzon, és megpróbálja kijátszani az ellenséget.

  Amint láthatod, a játéknak jelentős akciókomponense van, ami fontos tényező volt a sikerében. Ez a stílusok keveréke teszi ezt a játékot nem csak és nem annyira egy küldetés, hanem egy teljes értékű nyomozó szimuláció akció-kaland stílusban. A történet küldetéseitől eltekintve, L. A. A Noire-nak van egy másik játékmenet-aspektusa is – a főszereplő néha fogadhat és kell is fogadnia hívásokat a rendőrségi rádión, ami utána egy másik utcai bűncselekménnyel foglalkozik.

  A karakter gyalogosan és különböző járművekkel mozoghat, amelyeket a játék során kap majd meg. A játékos rendelkezésére áll egy 10 különböző tulajdonságú öltönyből álló kollekció is, amelyek többek között fokozzák a védelmet és még a pontosságot is.

  Előnyök

  • Lenyűgöző cselekmény;
  • grafika;
  • soundtrack;
  • noir hangulat;
  • párbeszédek;
  • filmes;
  • akció értéke;
  • multiplayer.

  Hibás

  • aluloptimalizálás.

  A legjobb hangulatos küldetések PC-n

  Az Expertology legjobb küldetéses játékok harmadik jelölése olyan játékokra vonatkozik, amelyekben a fejlesztőknek sikerült teljesen egyedi hangulatot teremteniük. Itt nem a játék bonyolult rejtvényei, nem a nehézsége az első, hanem a játékba, mint alternatív valóságba való pszichológiai belemerülés, illetve a karakterek érzései iránti szívből jövő empátia a legfontosabb. Valójában a “hangulatos” kifejezés különböző mértékben alkalmazható a fenti küldetések bármelyikére, de ebben a válogatásban azokról a játékokról fogunk beszélni, ahol ez a komponens előtérbe kerül.

  A Holdra

  Értékelés: 5.0

  A Holdra

  Kezdjük a legvitatottabb küldetéssel az egész áttekintésünkben. És ez a kétértelműség elsősorban a vizuális komponensre vonatkozik – a grafika. Annak ellenére, hogy viszonylag nemrégiben, 2011 végén jelent meg, a játék grafikája úgy néz ki, mintha az 1990-es évek elejéről származna. A To The Moon-t is kíméletlenül kritizálták a primitív játékmenet miatt. A játék többi része azonban olyan sok díjat, jelölést és elismerő kritikát kapott, hogy a nyilvánvaló hiányosságokat el lehet nézni.

  A játék főszereplői a futurisztikus Zygmund alkalmazottai, Eva Rosalyn és Neil Watts. A szervezet a legújabb tudományos eredmények gyakorlati alkalmazásával foglalkozik – “ültetve” az ügyfeleknek a kívánt emlékeket. Ezt a szolgáltatást leggyakrabban olyan ügyfelek kérik, akiknek a napjai meg vannak számlálva. Ezért igyekeznek pótolni az emlékeiket, hogy legalább azt a meggyőző illúziót keltsék, hogy elértek valamit, amiről álmodtak.

  A játékban Eve és Neil egy másik haldokló ügyféllel – Johnnyval, egy idős férfival – dolgozik. Az emlékeibe merülve a kutatók felfedezik maguk és a játékos számára egy nem is olyan hétköznapi ügyfél elképesztő történetét. Végső álma, hogy meglátogassa a Holdat. Ez egy álom, amely soha nem válik valóra, és Johnny utolsó esélye, hogy boldogan haljon meg, ha megbízik a Zygmunt személyzetben.

  A játék egyfajta interaktív történet, amelynek lapjait a játékos lapozgatja, miközben végigjárja a helyszíneket, rejtvényeket old meg és újraolvassa a karakterek párbeszédeit. Fokozatosan ásod bele magad Johnny emlékezetébe, rétegről rétegre feltárva az okokat, hogy miért alakult így az élete, és honnan jön ez a vágy, hogy a Holdra menjen…

  Ez a történet szerelemről és hűségről, életről és halálról, az élet értelméről, az örök emberi értékekről és mindarról szól, ami még a megrögzött cinikusokat is elgondolkodtatja. Csodálatos zenei kíséret járul hozzá az átható érzelmekhez.

  A To The Moon-t több díjra is jelölték, és a GameSpot a “Legjobb cselekmény” díjra szavazott. 2011-ben a játék a legmagasabb értékelést kapta a Metacriticen. Ritkán van olyan játék ebben a műfajban, amelyet a kritikusok művészeti alkotásként üdvözöltek, és a To The Moon egyike ezeknek a játékoknak.

  Előnyök

  • élénk és eredeti történet
  • párbeszédek;
  • soundtrack;
  • megható érzelmi komponens.

  Hibák

  • primitív grafika és játékmenet.

  Machinarium

  Értékelés: 4.9

  Machinarium

  Folytatva a lelkesedés témáját értékelésünkben, vessünk egy pillantást egy másik szokatlan küldetésre – Machinarium. Ez egy klasszikus point-and-c

 • Egy küldetés, amelynek sajátos stílusa és varázsa van.

  A cselekmény egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol egy egész robotokból álló civilizáció él… Nem csak ez – a macskák, kutyák és más lények ebben a világban, nevezetesen a Machinariumban is mechanikusak. A játék főszereplője Josef, a guberáló robot, aki ironikus és tragikus módon egy szeméttelepen találja magát.

  Josefnek, a robotnak ki kell szabadulnia a csapdából, el kell jutnia a városba, és meg kell mentenie a polgármestert, akit korábban súlyos betegséggel fertőzött meg a Fekete Kalapos Banda, egy bűnszervezet, amely terrorizálja a békés robotlakókat. Josef rengeteg akadályt leküzdve és rengeteg szituációs rejtvényt megoldva teszi, amit tennie kell. Mindeközben a barátnője után epekedik, akit szintén a Fekete Kalaposok hibájából veszített el.

  Nincs bevezető videó, amely elmagyarázza a játék történetét. Miért van Josef a roncstelepen, mi a dolga és mi folyik itt, a játékos a cselekmény során találgatja – a robot időnként megható visszaemlékezésekben és érzelmi gyötrelmekben úszik…

  A Machinariumnak fontos jellemzői vannak, amelyek megkülönböztetik ezt a küldetést a műfaj többi játékától. Tehát a főhős csak olyan tárgyakkal tud interakcióba lépni, amelyek elérhető közelségben vannak. Josef képes saját testét (törzsét) is kinyújtani és összenyomni – ezt azért teszi, hogy elérjen valamit, ami magasan van felfüggesztve, vagy hogy átpréselje magát egy szűk átjárón. A szokásos küldetésformátumú párbeszédek hiányoznak a játékból. Ehelyett animált “gondolatfelhőket” használnak.

  Az egyes területek átjárásával kapcsolatos nehézségek Google nélkül is megoldhatók – a játéknak saját útmutatója van, amely egy egyszerű görgetős lövöldözős játékon keresztül érhető el. Egy praktikus tipp- és fordulási rendszer is segíti a játékost.

  A Machinarium a minimális befektetésért maximális teljesítményt nyújt. A fejlesztés költségvetését az alkotó, Jakub Dworski személyes és rendkívül szerény anyagi lehetőségei korlátozták. Nem utolsósorban ezért tartott elég sokáig dolgozni a játékon – három évig. De amikor a küldetés megjelent, a közönség, a kritikusok és a szaklapok elragadtatottan reagáltak. A játék elnyerte a legrangosabb díjakat, többek között az “Év küldetése” és a “Legjobb indie játék” díjat több iparági kiadványtól, valamint a “Kiváló vizuális művészet” díjat a 12. Független Játékok Fesztiválján.

  Előnyök

  • Eredeti ötlet;
  • kifogástalan vizuális stílus;
  • hangtervezés;
  • szokatlan ötletek;
  • empatikus részvétel;
  • magas színvonalú orosz lokalizáció a 2017-es végleges verzióban.

  Hiányosságok

  • túl rövid;
  • Sok rejtvényt szinte lehetetlen megfejteni tippek nélkül.

 • mbo
 • Értékelés: 4.8

  <li></div><p>mbo” src=”/wp-content/uploads/2023/05/35116666194501-5610.jpg” height=”400″ title=”</p><li>mbo”><p>Az Expertology legjobb PC-s küldetések rangsorában nézzük meg az egykor szupernépszerű alműfajt, a platformereket. Egy időben szinte minden első számítógépes játék platformer volt – a régiek emlékeznek az első Super Mario-sorozatra, a halhatatlan Prince of Egyptre és hasonlókra. A mai PC-s környezetben a platformer küldetések csak akkor tudnak népszerűvé válni, ha sajátos ízt kapnak. És a</p><li>mbo biztosan.<p>A történet egy kisfiúról szól, aki megpróbálja megtalálni a húgát, és nem is akárhol, hanem a Limbóban – egy hátborzongató és sötét határvilágban, ahol a katolikus hagyomány szerint a meg nem keresztelt gyermekek lelkei kísértenek, és várják az utolsó ítéletet. A fiúra rengeteg veszély vár ezen a félelmetes helyen, és számtalanszor kell meghalnia a barátságtalan környezet és a khtonikus szörnyek miatt, és újra kell kezdenie az útját a korábbi kiindulópontjáról.</p><p>Azok, akik eddig csak képernyőfotókat láttak a játék jeleneteiből a</p><li>mbo, úgy tűnik, hogy a grafika itt majdnem hátrányban van. A játék első perceitől kezdve azonban világossá válik, hogy ez nem így van. A kép hideg fekete-fehér minimalizmusa nem hiba, hanem jellemző. A lágy, realisztikus animáció hozzájárul a fizikai hitelességhez (már amennyiben ez a kifejezés egyáltalán alkalmazható a platformerekre), és segít elmerülni ebben a szürreális élményben.<p>a játék dinamikája tökéletesen kiegyensúlyozott, a nyugodt szakaszok egyenletesen vannak megspékelve gyors tempójú üldözésekkel, izgalmas veszélyekkel és egyéb adrenalinpumpáló akciókkal, beleértve a hangdizájnt is.</p><p>Mindezen nagyszerű tulajdonságok mellett is érdemes kiemelni, hogy a játék fő összetevője a legjobb magyarázat</p><li>A légkör légköri. Kesernyésen sivár, komor, néhol ijesztő, de tagadhatatlanul elbűvölő és gyönyörű a maga túlvilági esztétikájában.<p>A játék olyan sikeres volt, hogy más stúdiók tucatjai azonnal meg akarták ismételni ezt a diadalt. Sőt, még olyan égbekiáltó klónok is megjelentek, amelyek az eredeti szinte minden ötletét megismételték. Azonban senkinek sem sikerült elérnie a tulajdonságoknak azt a láthatatlan kombinációját, amely a rajongók hatalmas tömegének szívét rabul ejtette világszerte.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>eredeti ötlet;</li><li>játékmechanika;</li><li>A “nyugodt” és az “adrenalin” szakaszok egyensúlya;</li><li>Minimalista, de kivételes grafikai minőség.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>Rengeteg vulgáris “platforming” bélyeg a játék harmadik harmadában;</li><li>túl rövid.</li></ul><h3>Kedves Eszter</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Kedves Eszter

  És hogy befejezzük a legjobb küldetések értékelését a PC számára a “hangulati” részében, nézzük meg valami nagyon szokatlan dolgot. A Portsmouthi Egyetem oktatója, Dan Pinchbeck kísérleti művészeti projektje. A játék zenéjét Pinchbeck zeneszerzőtársa, Jessica Carrey írta. A Dear Esther elég messze van a klasszikus küldetésektől. Sok szakértő ezt a lenyűgöző játékot egyfajta telenovellának minősíti, utazással, küldetéssel és még egy kis horrorral is.

  A cselekmény egy isten háta mögötti szigeten játszódik, ahol az emberek valaha voltak, és még tettek is valamit, amint azt az elhagyott épületek és nem kevésbé elhagyott hajók és csónakok a parton bizonyítják. Poszt-apokaliptikus pusztulás, pusztulás és kétségbeesés. Az egyetlen dolog, ami nem vált rommá, egy régi világítótorony, amely még mindig ragyog a piros, lüktető reflektorával… Ez a távolban ragyogó jelzőfény a játék célja. A szereplőnek el kell jutnia a világítótoronyhoz. Miért? Félreértett. Ez valószínűleg a végén fog kiderülni. Miféle sziget ez?? Amit a főszereplő itt elfelejtett? Hová tűntek az emberek?? Ki az az Eszter? Ez a kirakós játék több kérdést tesz fel, mint amennyit megválaszol, és ahogy haladsz előre, világossá válik, hogy ez az, amiről az egész szól.

  A Dear Estherben nincsenek külső ellenségek vagy szövetségesek, nincsenek környezeti veszélyek, nincs különálló háttértörténet, még csak egy csipetnyi akció sem. A játékosnak mindössze annyit kell tennie, hogy a karakter testében egy titokzatos szigeten vándoroljon, felfedezve a helyszíneket, fokozatosan haladva a cél felé – a világítótoronyhoz. Hamar kiderül azonban, hogy nem az utazás a lényeg, még kevésbé a kezdetleges rejtvények, amelyeket meg kell oldanod, hogy előrébb juss. Az egész lényege a főhősnő monológjainak töredékeiben rejlik, amelyek a “Kedves Eszter…” megszólítással kezdődő rövid levelekhez hasonlítanak. Fokozatosan feltárják a főszereplő belső világát, felszínre hozzák zaklatott lelkét, és feltárják élete legmélyebb tragédiáját. Megtudhatjuk, hogy ki az az Esther, és a játékos elkezdi kitalálni, hogy mi ez a furcsa hely, és miért van itt a főszereplő…

  Ez egy meditációs játék, egy kirakós játék, egy elmélkedő játék… Itt a játékos akarva-akaratlanul magába szívja a hangulatot, és képes ijesztően mélyre merülni a saját tudatalattijába… A Dear Esther egyedi utóízt hagy, elgondolkodtat az örök értékekről és általában a saját életünkről.

  A Dear Esther művészeti és rendhagyó, de átütő siker volt. A játék a Steam első hat hónapos eladásai alapján kifizetődő volt az alkotók számára. Az oroszul beszélő felhasználók számára a professzionális lokalizáció hiánya elkeserítő hátrányt jelent. Csak amatőr fordítások vannak a szöveg felirataihoz. De ez persze nem magával a játékkal kapcsolatos probléma, hanem a professzionális stúdiók furcsa érdektelenségével.

  Előnyök

  • Az ötlet rendkívül eredeti;
  • lélegzetelállító táj;
  • hang- és zenedizájn;
  • felejthetetlen utóíz;
  • heves érzelmesség.

  Hibák

  • csak angolul.
  Olvasson tovább  Top 12 laptopok 30,000 RUR alatt
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: