10 legjobb RAM gyártó

A számítógépház belsejébe pillantva feltárul a számítógép működését biztosító számos alkatrész. Ezek közül az egyik legfontosabb a RAM. Ha nincs egyetlen működő memóriakártyája sem, a számítógép egyszerűen nem indul el! A táblagépeknek, okostelefonoknak és még az okostévéknek is szükségük van RAM-ra! Ezért nem meglepő, hogy ma már nagyon sok memóriagyártó van. A legjobbakról ebben a cikkben lesz szó.

A legjobb memóriagyártók rangsora

ÉrtékelésszékhelyGyártóértékelés
A legjobb memóriagyártók rangsora1Corsair5.0
2Adata4.9
3Lényeges4.8
4HyperX4.7
5Samsung4.6
6AMD4.5
7G.Képesség4.4
8Goodram4.3
9Transcend4.2
10Kingston4.1

Corsair

Értékelés: 5.0

A dél-koreai Samsungot mindenki ismeri. Sok fogyasztó azonban azt hiszi, hogy csak tévékészülékeket, okostelefonokat és más hasonló berendezéseket gyártanak. Még a Samsung laptopok létezését sem sejti mindenki. És a dél-koreaiak is gyártanak kiegészítőket a PC-hez! Különösen, hogy nagyon gyors memóriát állítanak elő. Nem merevlemezekről, hanem szilárdtest-meghajtókról beszélünk. A Samsung volt az, aki egyszer az elsők között csökkentette az ilyen típusú memória költségeit, és ennek köszönhetően az SSD sok átlagos számítógép-tulajdonos számára megfizethetővé vált. Most az M-típusú modulok egyre olcsóbbak.2 még gyorsabb sebességgel büszkélkedhet.

A RAM-ot már jó ideje a Samsung gyártja. Egy időben ez egy életképes alternatívája volt a bevált versenytársak DDR3 kártyáinak, amelyek lényegesen olcsóbbak voltak. Ráadásul a termék hibái ritkák. A probléma a memóriamodulok szabványos sebességében volt, a dél-koreaiak nem törekedtek arra, hogy magasabb frekvenciájú chipeket gyártsanak. A helyzet azonban a mai napig nem változott. A vállalat átállt a DDR4 típusra, de az alkotások nem túl nagy teljesítményűek. A legjobb esetben 8 GB kapacitással és 2666 MHz-es frekvenciával rendelkezik. Mondanom sem kell, hogy egyetlen játékos sem elégedett ezekkel a számokkal? De ez a fajta RAM jobb választás irodai PC-khez. Ezek a chipek még hűtőbordával sem rendelkeznek, mivel alig melegednek fel.

A Samsung termékek választékának hiánya. Az egész dolog szó szerint egy pár vagy három modellből áll. Az ügyfélnek nincs választása. Ez a RAM is fokozatosan eltűnik az üzletekből. Úgy tűnik, a dél-koreaiak úgy döntöttek, hogy az SSD és az M.2. És természetesen az okostelefonok memóriamoduljainál is.

AMD

Értékelés: 4.5

AMD.png

Sokan tudnak az AMD-ről. Régóta sikeres versenytársa az Intelnek, nem kevésbé erős, de valamivel kedvezőbb árú lapkakészleteket bocsát ki a PC-k számára. Az Advanced Micro Devices kínálatában azonban nem csak számítógépes processzorok szerepelnek.

Az amerikai gyártó 1969-ben született. Akkoriban a számítógépek még gyerekcipőben jártak. Így nem csoda, hogy Jerry Sandersnek és barátainak mindössze 100 000 dollárból sikerült logikai integrált áramkörök gyártását beindítaniuk. Valójában az AMD az Intel 8080-as processzor klónjával kezdte történetét. Később a vállalat saját termékek kifejlesztésébe kezdett. Az üzlet hihetetlenül sikeres volt. 2006-ban eljutottunk odáig, hogy az AMD felvásárolta egyik fő versenytársát, az ATI Technologies-t. Ezzel egy időben a vállalat megkezdte a kétmagos chipsetek gyártását. Ekkor vált világossá, hogy a jövőben a hangsúly nem az órajelek sebességének növelésén, hanem a magok számának növelésén lesz.

Mint már említettük, az AMD termékpalettája nemcsak processzorokat tartalmaz. A boltok polcain könnyen megtalálhatja videokártyáit. Sikeresen versenyeznek az NVIDIA termékeivel, mivel ezek az olcsóbb, bár kevesebb funkciót kínáló társaik. Körülbelül ugyanezek a szavak mondhatók el az AMD RAM-járól is.

A vállalat még mindig gyárt DDR3 típusú kártyákat, amelyek nagyon olcsók. Az ügyfelek azonban egyre gyakrabban nézik a DDR4-et. Az AMD itt is kínál valamit. Például 1500 rubelért vagy valamivel drágábban értékesített 4 GB-os modulok 2666 MHz-es frekvenciával. Ezek a lapkakészletek rendelkeznek hűtőbordával, de csak tervezési célokból, mivel a modul alig melegszik fel. A haladó játékosok pedig általában a Performance Series termékcsaládból vásárolnak valamit. Memóriakapacitása akár 16 GB, sebessége pedig 3000 MHz-ig terjed. És az ilyen modulok természetesen lehetővé teszik maguknak a túlhajtást.

G.Képesség

Értékelés: 4.4

G.Skill.jpg

Csak néhány ország foglalkozik memóriagyártással. Az egyik ilyen ország Tajvan. Különösen ez az a hely, ahol a G.Képesség. Ez a vállalat 1989-ben alakult, a számítástechnika aktív fejlődésének idején. A vállalat alapítói azonnal úgy döntöttek, hogy csak számítógépes alkatrészeket fognak gyártani, így vagy úgy a memóriához kapcsolódóan. Nincs grafikus kártya, nincs fejhallgató, nincs webkamera! Ezért már csak a következő G márkájú készülékek találhatók a boltok polcain.Képesség:

  1. RAM – A tajvaniak a DDR2-vel kezdték, fokozatosan elérve a modern, nagy sebességű DDR4 típust;
  2. Az SSD-ket azok választják, akik jelentősen fel akarják gyorsítani az operációs rendszerük és a telepített programok indítását;
  3. Flash memória – a vállalat egy ideje már gyárt MMC és SD formátumú kártyákat. Néhány üzletben microSD memóriakártyákat is találhat.

2015-ben a tajvani vállalat végül úgy döntött, hogy belép a perifériák piacára. Így született meg a Gaming Keyboard és a hasonló számítógépes egér. De nem lehet azt mondani, hogy a vállalat komolyan összpontosít az ilyen eszközökre – sokan nem is tudnak a létezésükről.

Ami a RAM G.Skill, kizárólag játékosok számára készült. Ezen a márkanéven nem értékesítenek olcsó modulokat. Ráadásul a vállalat szinte elfelejtette a DDR3 típusát, miközben sok országban rengeteg olyan ember van, akinek a számítógépe alaplapokkal rendelkezik, amelyek támogatják ezt a memóriatípust. És ezek az emberek gyakran nem fogják megváltoztatni a PC-jüket.

A G.Képesség, radiátorral felszerelve. Ezek a lapok nem félnek a magas hőmérséklettől, ami túlhajtáshoz vezet. A tajvaniak készen állnak arra, hogy akár 4400 MHz-es frekvenciájú modulokat kínáljanak. Drágán megvásárolhatók – Oroszországban több mint 21 ezer forintot kérnek egy két 8 GB-os memóriachipből álló készletért. rubel.

Goodram

Értékelés: 4.3

Goodram.jpg

Sokan úgy gondolják, hogy a RAM-ot mindig is csak két-három országban gyártották. Az ilyen emberek nem tudnak a Wilk Elektronik létezéséről. Székhelye Lengyelországban található. Itt található az az üzem is, ahol a memóriamodulok lekerülnek a gyártósorról! Ez az egyetlen ilyen jellegű gyár Kelet- és Közép-Európában.

A lengyel vállalatot 1991-ben alapították. Fennállásának első évtizedében csak RAM-forgalmazó volt, és a Lengyelországba szállított memóriamodulok 70%-át értékesítette. A vállalat 2000-ben tovább akart lépni. Ekkor épült meg a gyár, amely Goodram márkanév alatt indította el a RAM gyártását.

Eleinte a modulok a számítógép-felhasználók minden igényét kielégítették. Néhány tulajdonságban még a versenytársakat is felülmúlták! De ezek a kártyák megfelelnek a nevüknek: csak “jó memória”, semmi több. És olcsó, ami nem mellékes. Könnyen találhat szerény DDR3 típusú modulokat, amelyeket 1000 rubelért árulnak, és néha még olcsóbbak is. Egyébként a nagyon régi számítógépek tulajdonosai még mindig megtalálhatják a Goodram DDR2 RAM-ját az online boltokban.

És mennyi a lengyel vállalat maximális? Most már az egyre népszerűbb DDR4 szabványú memóriát gyárt?? Igen, ilyen kártyákat gyártanak, méghozzá napról napra nagyobb mennyiségben. De ezek nem a rajongóknak szánt termékek. Bár egyes játékosok elégedettek lehetnek a tulajdonságaikkal, mert nem nevezhetők gyengének. Például a 3000 MHz-es frekvenciájú, 8 Gb-os memóriachipekre most nagy a kereslet. Egy két ilyen modulból álló készlet kék hűtőbordával felszerelve mindössze 6 ezer USD-ba kerülne. Rubelek. A termékcsaládban 16 GB-os kártyák is vannak, de ezek működési frekvenciája valamivel alacsonyabb. De 1 GB-os méretben ez a memória sokkal olcsóbb. Ez teszi őket jobb választássá a számítógépes szerverbe való telepítéshez valahol.

Talán a Goodram termékek megérik a ráfordított pénzt. Gyakran az ár töredékéért, ami jó hír.

Transcend

Értékelés: 4.2

Transcend.jpg

Amikor az ember hall a márkáról

A leggyakrabban az e gyártótól származó USB flash meghajtók és memóriakártyák jutnak eszembe. Valójában nagy mennyiségben termeli őket. De valójában a vállalat komolyabb termékeket készít.

A Transcend egy 1988-ban alapított tajvani gyártó, amely különböző elektronikai cikkeket gyárt. A vállalat székhelye Tajpejben van, számos más IT-óriás szomszédságában. A márka ma már jól ismert. Nem mondható el, hogy az általa forgalmazott termékeknek vitathatatlan érdemei lennének. Még a memóriakártyák sem büszkélkedhetnek hihetetlen sebességi adatokkal. De gyakran élethosszig tartó garanciát kapnak. Ez van, és néhány flash meghajtók.

Azt gondolnánk, hogy a RAM-gyártás

csak nemrégiben indult el. De nem az. Már évek óta gyártja, amit a DDR3 típusú modulok jelenléte is bizonyít. Bár manapság a vásárlók egyre gyakrabban választják a DDR4 kártyákat. A cégnek is van ilyen, de csak nagyon korlátozott mennyiségben. Valójában csak néhány modell létezik, amelyek az elérhető működési frekvenciák tekintetében különböznek egymástól. És egyikük sem nevezhető alkalmasnak egy játék számítógéphez.

Leggyakrabban a memóriakártyák

8 GB, különösen a DDR4 típusba tartozókat. A frekvencia tekintetében a tajvani gyártó maximum 2666 MHz-et ért el. Ez a memória nem nevezhető lassúnak, de nem is gyors. Nem semmiért a modulnak még hűtőbordája sincs, nem igazán melegszik fel.

Javasoljuk a RAM megvásárlását

Szerverbe vagy tipikus irodai számítógépbe történő telepítéshez. Az első esetben a 16GB-os modulok érdekelhetnek, a tajvani gyártó gyártja a. Egy ilyen tábla költsége azonban nem alacsony, körülbelül 13 ezer. rubel.

Kingston

Értékelés: 4.1

Kingston.png

A választékot egy másik amerikai RAM-gyártó egészíti ki. A Kingston Technologyt 1987-ben alapították. Abban az időben hiány volt memóriachipekből, ezért John Thu és David Sun úgy döntött, hogy elkezdi gyártani őket. A vállalat azóta számos eszközt vezetett be. Különösen egy ideig MP3-lejátszókat készített. Az elektronikai piac más szegmenseibe való belépési kísérletek azonban aligha nevezhetők sikeresnek. El kell ismernünk, hogy most a Kingston márka kizárólag a számítógépes memóriákhoz kapcsolódik.

Az amerikai vállalat most saját szilárdtest-meghajtóit próbálja népszerűsíteni. Viszonylag alacsony árral és tisztességes mennyiségű hellyel büszkélkedhetnek. A RAM-ok tekintetében nagyon széles választék várja a vásárlót. Egyes modulokat szerverekhez terveztek, mások laptopokba telepíthetők, néhányan helyet találnak az irodában és az alacsony fogyasztású PC-kben, a negyedik kártya pedig a tapasztalt játékosoknak felel meg.

A kingstoni üzemek nagyon különböző méretű RAM-modulokat gyártanak. Még két gigabájtos slotokat is találni a boltokban, amire most alig van kereslet. Ezek a modulok a DDR2 és DDR3 típusokhoz tartoznak, és működési frekvenciájuk ritkán haladja meg az 1333 MHz-et. Ami a nagyobb teljesítményű megoldásokat illeti, úgy tűnik, hogy a vállalat megfeledkezett a játékosokról. Igen, a Kingston márkanév alatt 16 GB DDR4-et értékesített, de a 2400 MHz-es működési sebesség azt sugallja, hogy ez még mindig nem játékra, hanem hagyományos számítógépekhez való változat. Ennek oka, hogy a játékmegoldásokat külön márkanév alatt értékesítik. Ez a HyperX – egy márka, amelyet már említettünk a RAM-gyártók rangsorában.

Annak ellenére, hogy a Kingston lezárja ezt a felülvizsgálatot, bátran ajánljuk termékeinek megvásárlását. Hosszú élettartam és a bejelentett jellemzőknek való teljes megfelelés jellemzi őket. Nagyszerű választás az átlagos otthoni PC-k számára, amelyeken csak ritka alkalmakkor futtatnak játékokat.

Következtetés

Most már ismeri a RAM nagy neveit. Az ezen a listán szereplő vállalatok termékei nem okoznak különösebb aggodalmat. Bár nem szabad elfelejteni, hogy minden gyártó lehetővé teszi a hibák bizonyos százalékát. De ez csak a megvásárolt memóriakártyák használatának első napján jelentkezik, így az áru visszaküldésével semmiképpen sem lesz probléma. Ezért a RAM-ok gyakran rendkívül hosszú – akár tíz év – garanciális időszakot kapnak.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: