11 legjobb laptop 50.000 € alatt

Nem csak egy laptopot szeretnék, hanem egy jó munkaeszközt? Ebben az esetben egy nagyon drága vásárlást kell fontolóra vennie. Nem kell azonban a szívedbe markolni. Most már lehet vásárolni egy elég erős laptopot, nem több mint 50 ezer dollárt költve. rubel. Pontosan az olyan eszközök, amelyeket ebben a felülvizsgálatban lefedünk. A minősítések a laptopok onlars/ technikai specifikációin alapulnak.

A legjobb laptopok 50.000 € alatt

Jelölésűrtermék neveár
A legjobb ultrabookok 50 000 RUB alatt1ASUS ZenBook 13 UX331UA35 500€
2DELL LATITUDE 729058 990€
3Xiaomi Mi Notebook Air 12.5″34 400€
A legjobb játékos laptopok 50.000 alatt1ASUS TUF Gaming FX50544 490€
2Acer Nitro 5 (AN515-52)48 890€
3DELL G5 15 558749 400€
A legjobb laptopok 50.000 alatt otthonra és irodába1Lenovo Ideapad 530s 14 Intel36 990€
2DELL INSPIRON 537031 990€
3ASUS VivoBook S15 S53045 877€
4HP ProBook 430 G529 990€
5Acer ASPIRE 3 (A315-51)20 590€

A legjobb ultrabookok 50 000 RUB alatt

ASUS ZenBook 13 UX331UA

Értékelés: 4.9

ASUS ZenBook 13 UX331UA

Amint azt már kitalálhattad, ez a modell 13 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. IPS technológiát használtak a létrehozásához, így nem lesznek problémái a betekintési szögekkel. Ültesse a nagy csoportot a laptop elé – minden néző egyforma képet lát. Az ASUS által választott LCD panel felbontása 1920×1080 képpont. Tiszteletre méltó specifikáció, amely nem terheli túlságosan a hardvert.

A képfeldolgozásért itt felelős Intel UHD Graphics 620. Nincs videokártyás változat, még a 70k-s módosításban sincs. Rubelek. Ez azért van, mert nincs hely a grafikus kártyának – az ASUS ZenBook 13 mindössze 13,9 mm vastag. Többnyire okkal nevezik ultrabooknak.

Ami a processzort illeti, ez eltérő lehet. A drágább modellek a nagy teljesítményű Intel Core i5 lapkát tartalmazzák. De ha nem akarsz többet költeni 40-50k-nál. Be kell érned egy hármassal. A processzor a legtöbb feladatot is könnyedén kezeli. Problémák csak a videószerkesztés során fordulhatnak elő. De rájössz, hogy ennyi pénzért nem találsz olyan notebookot, ami még ennyi összetett feladat elvégzésére is képes..?

Az 50Wh-s akkumulátor 1,12 kg-os akkumulátor élettartamot biztosít a hordozható számítógépnek. És míg az ilyen akkumulátorral rendelkező laptopokat korábban csak néhány óra elteltével kellett bedugni a hálózatba, ma már ennek kétszeresére vagy háromszorosára is számíthat. A gyártó 14 órás üzemidőt állít, de ezt laboratóriumi körülmények között értük el, amikor a CPU és más alkatrészek terhelése minimális volt.

Windows 10 Home mint operációs rendszer. Érdemes elismerni, hogy alig van szüksége a négy gigabájt RAM-ra, amivel rendelkezik. Szerencsére a gyártó nem tiltotta meg a kapacitás növelését egy másik kártya megvásárlásával. Legfeljebb 16 GB tárolására alkalmas. A tapasztalatok azt mutatják, hogy fele akkora helyen is kényelmesen lehet élni, mint amekkora a hely. Ami az állandó memóriát illeti, abból 128 GB van beépítve. Mint könnyen kitalálható, ez egy SSD-meghajtó, mert egy merevlemez egyszerűen nem férne el itt.

Egy modern laptopnak számos interfésszel kell rendelkeznie, beleértve a vezeték nélküli. Itt a listán a Bluetooth 4 szerepel.2 és Wi-Fi 802.11ac. Ha már a csatlakozóknál tartunk, a vevő USB 3.0, USB 3.1 Type-C, HDMI és audio kombinált csatlakozó. Röviden, a készlet elég gazdagnak bizonyul. Még microSD-kártyahely is van, ami az utóbbi években eltűnt a legtöbb Ultrabookból!

Előnyök

 • Windows 10 operációs rendszerrel érkezik;
 • Nem különösebben nagy méretű vagy súlyú;
 • Van ujjlenyomat-olvasó;
 • Tisztességes akkumulátor-üzemidő;
 • Van egy memóriakártya foglalat;
 • Rengeteg nagysebességű csatlakozó;
 • Szép IPS kijelző.

Hátrányok

 • Kevés RAM és kevés állandó memória;
 • Középszerű processzor;
 • Sötét dizájn;
 • M interfészen keresztül csatlakoztatott SSD.2 nem minden változatban érhető el.

DELL LATITUDE 7290

Értékelés: 4.8

DELL LATITUDE 7290

Egy másik ultrabook, amely számos módosítással rendelkezik. A fent tárgyalt modellhez hasonlóan, ha a lehető legtöbb tartozékkal ellátott számítógépet szeretne vásárolni, akkor nagyon nagy összeget kell költenie. Ha csak 50k áll a rendelkezésedre. Ha megfizethetőbb módosítást szeretne, akkor a legolcsóbbat kell keresnie. Furcsa módon egy szép Intel Core i5 8250U processzorral van felszerelve. Ez a modell 8 GB RAM-mal is rendelkezik. Úgy tűnik, hogy ennyi hely mellett nem fog szenvedni attól a ténytől, hogy a multitasking nem működik megfelelően.

A DELL LATITUDE 7290 nem nevezhető ultrabooknak, mivel a készülék vastagsága eléri a 16,5 mm-t. De ez nem akadályozta meg az amerikai gyártót abban, hogy elhagyja a merevlemezeket. Ehelyett 256 GB-os SSD-t kap. Ez biztosítja az operációs rendszer és az összes alkalmazás gyors indítását. Legalább a tárolókapacitást növelheti microSD-kártya hozzáadásával. Sokkal egyszerűbb azonban az összes médiafájlt a külső merevlemezen tárolni, ha azt a két USB 3 aljzat egyikén keresztül csatlakoztatja.1, kiváló átviteli sebességgel büszkélkedhet.

HDMI és DisplayPort aljzatok is vannak (utóbbi USB Type-C). Ez arra az esetre vonatkozik, ha a 12,5 hüvelykes, 1366×768 pixeles kijelző nem lenne elég Önnek. Természetesen nem feledkezhetünk meg a fejhallgató audio kombó csatlakozójáról sem.

A DELL LATITUDE 7290 notebook három M bővítőhelyet tartalmaz.2. Az elsőhöz egy szilárdtest-meghajtó van csatlakoztatva, ezt már tudod. A fennmaradó kettő elsősorban a hálózati kártyák csatlakoztatására szolgál. Ha ezeket használja, akkor a gyorsabb Wi-Fi szabványhoz csatlakozhat.

Az alaplapon a laptopok található négymagos processzor Intel Core i5 8250U. Akár 1600 MHz-es órajellel is képes működni. A laptop súlya körülbelül 1,19 kg. Nem rossz egy nagyon nagy notebooktól, amelyet fémházba burkoltak.

A 40-50 ezer dollárért árult DELL LATITUDE 7290 fő hátránya, hogy nincs benne modem. A Xiaomi Notebook fő előnye a telepített operációs rendszerben rejlik. Itt ingyenes

 • nux. Nem minden ügyfél hajlandó rendszeresen használni ezt az operációs rendszert. Azonban senki sem akadályozza meg Önt abban, hogy a Windows-t saját maga telepítse.

  Előnyök

  • Jó mennyiségű RAM;
  • Egy jó SSD meghajtó van beépítve;
  • Jó processzort használnak;
  • Több M.2;
  • Van egy memóriakártya-nyílás;
  • Számos csatlakozó;
  • Nem rossz akkumulátor élettartam.

  Hátrányok

  • Az operációs rendszer biztosítja a következő funkciókat
  • nux;
  • A kijelző messze nem ideális;
  • Nagyon felmelegszik.

  Xiaomi Mi Notebook Air 12.5″

  Értékelés: 4.7

  XIAOMI MI NOTEBOOK AIR 12.5″

  Hazánkban rengeteg rajongója van a Xiaomi termékeknek. Az ilyen emberek bármit megvennének, amit a vállalat nem gyárt, egészen a WC-papírig és a fogkeféig. Néha azonban fel kell készülnie arra a tényre, hogy a megvásárolt dolog nem felel meg minden paraméternek. Például a Xiaomi Mi Notebook Air képes lenyűgözni az itt használt billentyűzet orosz nyelvű elrendezésének hiányával. Természetesen a mai valóságban ez a probléma megoldható, de ez időt és pénzt igényel. Szintén újra kell telepíteni az operációs rendszert, különben nem látja az orosz menüt.

  Annak ellenére, hogy nem a legalacsonyabb ár, a laptop a Xiaomi egy átlagos számítógépes alkatrészek. Például, mivel az itt használt processzor egy kétmagos Intel Core M3. Hogyan mondhatja meg a Windows 10 operációs rendszernek, hogy zökkenőmentesen fusson egy ilyen chip beépítésével?? Komoly korlátot jelent a RAM mennyisége, amely 4 GB. Nos, a videokártya nem áll rendelkezésre, így elfelejtheti a játékokat. Nem az Intel HD Graphics 515 grafikus gyorsítójára támaszkodva fogja futtatni?

  A Xiaomi Mi Notebook Air fő előnye az apró méretben és súlyban rejlik. Ezt a laptopot könnyen magával viheti a munkahelyére, mivel az alatta lévő mérleg nem mutat többet 1,07 kg-nál. Ennek ellenére sok fogyasztónak bőven elég a 12,5 hüvelykes, 1920×1080 pixeles kijelző. Ami még fontosabb, hogy a kép minden szögből jól látható. Egy ilyen képernyő használható filmnézésre, mert a laptop is elég jól hangzik.

  Ezt a modellt leggyakrabban az internetezéshez használják. Ebből a célból beépített modemmel rendelkezik, amely támogatja a nagy sebességű Wi-Fi 802.11ac. Videochatelni egy headset segítségével lehet, ha azt audiocsatlakozóval vagy Bluetooth 4.1. Természetesen a terméknek saját mikrofonja van, de a teljesítménye messze nem ideális. Folytatva az aljzatról szóló beszélgetést, az USB 3 portokat nem lehet figyelmen kívül hagyni.0 Type-A és USB 3.0 C-típusú. Ha pedig tévézni szeretne, a HDMI-csatlakozó jól jön.

  Az érdemei

  • Abszolút semmi zaj;
  • A kijelző kiváló;
  • Az adatokat egy SSD-meghajtón tárolja;
  • Támogatja a Wi-Fi 802.11ac;
  • Tisztességes számú csatlakozó;
  • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
  • Nem túl nagy méretű vagy súlyú.

  Hátrányok

  • A billentyűzet nem rendelkezik orosz kiosztással;
  • Újra kell telepítenie az operációs rendszert;
  • Nagyon kevés RAM;
  • Gyenge CPU;
  • Szinte lehetetlen megváltoztatni a konfigurációt.

  A legjobb játék laptopok 50,000 alatt

  ASUS TUF Gaming FX505

  Értékelés: 4.9

  ACER NITRO 5 (AN515-52)

  Rangsorunk nem maradhatott el néhány játékra alkalmas laptop nélkül. Elég nagyok, ezért általában nem használják őket kültéri használatra. De az ilyen hordozható számítógépek nagy teljesítményű hardverrel rendelkeznek, amelynek köszönhetően nemcsak nehéz programokat, hanem játékokat is futtatnak. Azonban szem előtt kell tartanunk, hogy az árplafonunk 50k!. rubel. Nézzük meg, mit kínál az ennyi pénzért árult ASUS TUF Gaming FX505 változat.

  Ez a notebook két színváltozatban kapható. Kialakítása nem nevezhető különösebben agresszívnek. Mégis, elmondhatja, hogy ezt az eszközt játékosoknak tervezték, különösen a különböző színű WASD billentyűk miatt. Az itt látható kép egy 15,6 hüvelykes kijelzőn jelenik meg, amelynek felbontása F

   l HD. IPS technológiát használtak a képernyőhöz, így bármilyen szögből nézheti azt. A kijelzőn történtek nagy részét az AMD Ryzen 5 3550H processzor kezeli. Négymagos chip, amely akár 2100 MHz-es órajellel is rendelkezik. A játékokban azonban a videokártya aktiválva van. Vagy GeForce GTX 1050 vagy GeForce GTX 1650. Az NVIDIA terméke 4 GB videomemóriával rendelkezik, és a teljesítménye elég jó ahhoz, hogy a legtöbb modern játékból 50-60 FPS-t préseljen ki.

   Természetesen a RAM-ot nem lehet legyőzni egy notebookban. Két hely van hozzá. Olcsó laptop opció 8 GB-ot kínál. Ez az összeg a jövőben növelhető. Ami az állandó memóriát illeti, 1000 GB-os merevlemezt használ. Hogyan is lehetne másképp, amikor a modern játékok súlya 100-150 GB is lehet?

   Egyébként a laptop csak pozitív benyomásokat hagy maga után. Rengeteg vezetékes interfésszel rendelkezik, amelyek között felfedezhet egy pár USB 3.1 és egy alacsonyabb sebességű slot. Az internet eléréséhez LAN port vagy Wi-Fi 802.11ac használható.11ac. Az egyetlen kritika azonban az akkumulátor élettartama. De ez sosem fog sokáig tartani, függetlenül attól, hogy milyen akkumulátort pakolsz a játékos notebookodba. Sajnos a grafikus kártya és a nagy teljesítményű processzor hatalmas étvággyal fogyasztja az energiát.

   Előnyök

   • Sokféle csatlakozó;
   • A nagy sebességű Wi-Fi támogatott;
   • Gigabites hálózati kártya van beépítve;
   • Van egy videokártya;
   • Nagyon erős processzort használnak;
   • Kiváló IPS-kijelző;
   • Elegendő RAM.

   Hátrányok

   • Nem túl hosszú az akkumulátor élettartama;
   • Súlya 2,2 kg;
   • SSD helyett merevlemez;
   • Gyakorlatilag nincs operációs rendszer.

   Acer Nitro 5 (AN515-52)

   Értékelés: 4.8

   ACER NITRO 5 (AN515-52)

   Ez a notebook többféle változatban létezik. Ezek azonban leggyakrabban 80k körül adódnak el. RUB vagy még több. Mit vársz?? Egy teljes értékű játékos notebook drága. Van azonban egy megfizethetőbb változat is, amelyet körülbelül 50-55 ezerért kérnek. rubel. Az Intel Core i5 négymagos chip hajtja, 2300 MHz-es órajelen. Érdekes módon a spórolás nem kényszerítette a gyártót arra, hogy elhagyja a Windows 10 Home-ot egy ingyenes operációs rendszer vagy egyáltalán ne is használjon ilyet.

   A laptop váza alatt 8 GB DDR4 RAM-ot rejt a laptop. A két RAM-hely lehetővé teszi, hogy a jövőben jelentősen növelje a kapacitását, de ehhez elég sokat kell költenie. A készülék 256 GB-os SSD-t is kap. SATA interfészhez csatlakozik, így ne számítson arra, hogy rekordokat döntögető teljesítménnyel büszkélkedhet. Az operációs rendszer azonban egy ilyen meghajtóról 10 másodperc alatt bootol, és sokaknak nincs szükségük többre.

   Lehetetlen nem észrevenni, hogy ez a notebook nagyon nagy méretű. A felső fedelén van hely egy 15,6 hüvelykes kijelzőnek is. IPS technológiával készült, így nem panaszkodhat a betekintési szögre. Az 1920×1080 pixeles felbontás még mindig sok felhasználó számára fontos, ez a képernyő itt van telepítve. A HDMI kimenet a képet egy 4K felbontású tévére továbbítja, de egy NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti aligha tűnik alkalmasnak arra, hogy ilyen felbontásban játsszon. A 4 GB videomemória több mint elegendő, ha a notebookot a képek külső átvitele nélkül használjuk.

   A fentiekhez hasonlóan az ASUS TUF Gaming FX505 is számos különböző interfésszel van felszerelve. Gigabites hálózati kártya van beépítve, amely a LAN-porton keresztül kommunikál az útválasztóval. Ha a vezetékes kapcsolat nem lehetséges, a Wi-Fi 802.11 szabvány a megoldás.11ac. USB 2.8 vagy USB 2.1 portokon keresztül külső merevlemezeket, nyomtatókat és egyéb eszközöket csatlakoztat.0, egy USB 3.0 és egy USB 3.1 C-típusú. Van hely egy teljes értékű kártyaolvasónak, amely képes felvenni az SD-meghajtót.

   A 2,7 kg-os súly ellenére a számítógép szerény akkumulátorral rendelkezik. Az akkumulátor élettartama azonban nem az erőssége a legtöbb manapság kapható játékos laptopnak.

   Előnyök

   • Számos csatlakozó;
   • Van egy kártyaolvasó;
   • Nagy sebességű internetkapcsolat támogatott;
   • SSD-meghajtót használnak;
   • Grafikus kártya van jelen;
   • Szép IPS kijelző;
   • Elegendő RAM;;
   • Windows 10 operációs rendszer van telepítve;
   • Beépített, meglehetősen erős processzor.

   Hátrányok

   • Rövidebb akkumulátor-üzemidő;
   • A tárolókapacitás mindössze 256 GB;
   • Hatalmas méret és súly;
   • A fejhallgató-csatlakozó kényelmetlen elhelyezkedése.

   DELL G5 15 5587

   Értékelés: 4.7

   DELL G5 15 5587

   A notebook megjelenése nem sokban különbözik egy asztali számítógépétől. A karcsú sziluett több, mint amennyi alkatrész van benne, beleértve a játékra tervezetteket is. Például 55 ezerért eladva. A módosítás GeForce GTX 1050 grafikus kártyával rendelkezik. Több mint elegendő teljesítményt biztosít ahhoz, hogy kedvenc játékait magas képkocka sebességgel játszhassa. Különösen akkor, ha nem külső monitoron jeleníti meg a képet, és a beépített kijelzőt használja, amelynek átlója 15,6 hüvelyk, felbontása pedig 1920×1080 pixel. Egyébként a képernyő IPS technológiával készült, így a laptop tulajdonosa maximális betekintési szögeket élvezhet.

   Egy diszkrét videoadapter a maga négy gigabájt memóriájával önmagában is képes jó képet nyújtani. Mégsem nélkülözheti az erős processzort. Intel Core i5 8300H, egy négymagos chip, amely 2300 MHz-es órajelen fut. Várható középkategóriás megoldás. A készülék 8 GB DDR4 RAM-ot is kap. A noteszgépgyártó azt állítja, hogy a tulajdonos a jövőben akár 32 GB RAM-ot is hozzáadhat.

   2,61 kg súlyú. Könnyen kitalálható, hogy a számítógép belsejében egy merevlemez lapul. Akár 1 Tb adat tárolására is képes. A laptop egy 8 GB-os SSD-t kap a tetejére. A leggyakrabban használt operációs rendszerfájlokat tartalmazza.

   Az itt található vezeték nélküli modulok közé tartozik a Bluetooth 4.2 és Wi-Fi 802.11ac. Az eSport-rajongók egy Gigabit LAN-portot kapnak, amely kommunikál az útválasztóval. A notebook oldalán három USB 3 csatlakozó is található.1, egy HDMI, egy Thunderbolt és a szokásos audiocsatlakozó. Van egy kártyaolvasó is, amely elfogadja az SD memóriakártyákat.

   Ha játékra szánt laptopot vásárol, nem kell az akkumulátor élettartamára gondolnia. Itt van 4 óra. Nincs csoda.

   Az érdemek

   • Rengeteg RAM és állandó memória;
   • Elég erős processzor van beépítve;
   • Nagyszerű LCD kijelző;
   • Van videokártya;
   • Rengeteg csatlakozó;
   • A notebookot egy kártyaolvasóval egészítették ki;
   • Támogatja a Wi-Fi 802.11ac.

   Hátrányok

   • Rövid akkumulátor-üzemidő;
   • Hatalmas méret és súly;
   • Az operációs rendszer előre telepítve
   • nux;
   • Szeretnék egy tágas SSD meghajtót.

   A legjobb laptopok 50.000 alatt otthonra és irodába

   Lenovo Ideapad 530s 14 Intel

   Értékelés: 4.9

   LENOVO IDEAPAD 530S 14 INTEL

   Ez a laptop remekül fog mutatni a munkahelyen vagy otthon. Könnyen használható a gyermek számítógépes ismeretek tanítására. És csak a játékosok biztosan elfordulnak egy ilyen eszköztől. Az ok egyszerű: nincs grafikus kártya.

   Mint az könnyen kitalálható, a készülék 14 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Még a legolcsóbb változatban is F

    HD, ami nagyon kellemes. A képernyő IPS-szerkezettel is büszkélkedhet, ami maximális betekintési szögeket jelent.

    A processzor laptopról laptopra változik. Ha csak 50 ezer megtakarított pénzed van… Csak az Intel Core i3 8130U-ra kell támaszkodnia. Ez egy kétmagos megoldás, amely nem valószínű, hogy megbirkózik a videószerkesztéssel és más igényes feladatokkal. De ha a laptopot mindenféle irodai program és grafikus szerkesztőprogram futtatására használják majd, akkor ez biztosan nem jelent majd problémát. Különösen akkor, ha tovább növeli a RAM mennyiségét, amely alapértelmezés szerint csak 4 GB.

    A munka ezen a laptopon Windows 10 Home. Ez jó hír azoknak, akik nem tudják, hogyan kell telepíteni egy operációs rendszert. A notebook Wi-Fi 802 hálózaton keresztül könnyű hozzáférést biztosít az internethez; – A notebook szilárdtest-meghajtóval rendelkezik a Windows Mobile számára.11ac. Videók nézésekor élvezheti a beépített hangszórókból érkező hangot. Ha pedig még jobb minőségre vágyik, Bluetooth 4 fejhallgató-csatlakozás is rendelkezésre áll.1 vagy a szokásos audiocsatlakozó. A számítógép végein számos nagysebességű USB-port és HDMI-kimenet is található. Van egy hely, ahová SD formátumú memóriakártyát lehet telepíteni.

    Lenovo Ideapad 530s 14 ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik. Lehetővé teszi, hogy ne kelljen félnie attól, hogy a laptopját az irodában hagyja. Kizárt, hogy egy takarítónő hozzáférjen a személyes adataihoz, még akkor sem, ha ő egy egyedi hacker, aki könnyedén kitalálja a jelszavakat.

    45Wh-s akkumulátorral működik. Ez az akkumulátor 6-8 órás üzemidőt biztosít. A pontos érték a számítógépen lévő működési módtól és a futó programoktól függ.

    Előnyök

    • A Windows 10 operációs rendszer telepítve van;
    • Szilárdtest-meghajtót használnak;
    • Kiváló IPS-kijelző;
    • Támogatja a Wi-Fi 802.11ac szabványt.11ac;
    • Nagyszámú nagysebességű csatlakozó;
    • Van egy kártyaolvasó;
    • Tisztességes akkumulátor-üzemidő;
    • Van ujjlenyomat-érzékelő;
    • Kényelmes billentyűzet két szintű háttérvilágítással.

    Hátrányok

    • Nem különösebben erős processzort használnak;
    • Kis RAM;
    • Szerettem volna egy nagyobb SSD-t;
    • Súlya 1,49 kg.

    DELL INSPIRON 5370

    Értékelés: 4.8

    DELL INSPIRON 5370

    Ritka eset, amikor egy laptop rózsaszínű lehet. De más színválaszték is létezik, így biztosan tetszeni fog a nőknek és a férfiaknak egyaránt. A fent tárgyalt számítógépekkel ellentétben ez a modell nagyon korlátozott számú módosításban létezik. Mindenesetre nem fog többet költeni, mint 50 ths. rubel. Ennyi pénzért egy olyan készüléket kapsz, amely 13,3 hüvelykes, 1920×1080 pixeles felbontású képernyőn jelenít meg. Végül, de nem utolsósorban, minden szögből jól látható lesz.

    Intel Core i5 8250U négymagos processzorral működik. Ez egy közepes költségvetésű megoldás, amely 1600 MHz-es órajelen fut. A chipet 4 GB DDR4 RAM egészíti ki. A jövőben javasoljuk, hogy vásároljon egy további, azonos kapacitású kártyát, ez jelentősen javítja a telepített Windows 10 operációs rendszer és az összes alkalmazás teljesítményét.

    A DELL INSPIRON 5370 elsősorban irodai használatra készült. Legalábbis a 256 gigabájtos SSD-meghajtó erre utal. De valójában a notebook a fiatal játékosok számára is vonzó lesz. A dolog lényege, hogy legalább az egyik módosítása AMD Radeon 530 grafikus kártyával van felszerelve, amely néhány gigabájtnyi videomemóriával rendelkezik. Azonban a maximális grafikai beállítások a mai projekteknél nem éri meg a reményt.

    Egy notebook van egy apró nyílás, amely be van helyezve egy memóriakártyát microSD. A laptop egy pár nagy sebességű USB 3 csatlakozóval is büszkélkedhet.1. Van egy USB Type-C port is, amely egyre népszerűbbé válik. Átadja a képet a monitorra vagy a TV-re egy szabványos HDMI csatlakozón keresztül.

    A notebook nem nélkülözheti a Wi-Fi 802 802 hálózatot.11ac. Bluetooth 4.0 modult is tartalmaz.2, amely lehetővé teszi a zenehallgatást vezeték nélküli fejhallgatón keresztül. Ellenkező esetben a laptop nem képes lenyűgözni a felkészült vásárlót. Tagadhatatlan, hogy nehéznek bizonyult. A noteszgép súlya merevlemez nélkül is 1,4 kg. Az állítások a lítium-ion akkumulátorra is vonatkozhatnak, amely egyáltalán nem elegendő ahhoz, hogy teljes feltöltéssel rekordhosszú élettartamot biztosítson. Fogja a grafikus kártyára, amely valószínűleg a legelszántabb komponens.

    Előnyök

    • A telepített operációs rendszer Windows 10;
    • SSD-meghajtót használnak;
    • Szép IPS kijelző;
    • Van egy videokártya;
    • Wi-Fi 802.1 hálózati támogatás.11ac;
    • Rengeteg nagysebességű csatlakozó;
    • Kártyaolvasóval rendelkezik.

    Hátrányok

    • Nem túl erős processzor van beépítve;
    • Nincs elég RAM;
    • Kívánatos lett volna egy tágasabb merevlemez;
    • A súly nem mindenkinek fog megfelelni;
    • Nem túl hosszú akkumulátor-üzemidő.

    ASUS VivoBook S15 S530

    Értékelés: 4.7

    ASUS VivoBook S15 S530

    Csak egy újabb notebook, amely több színben kapható. A gyártó számos konfigurációt is kínál. Sajnos sokuknál 68k-t kérnek. Vagy még inkább. Ha viszont a bankkártyádon körülbelül 57 ezer dollár van… Ha több pénzre van szüksége, vásárolhat egy módosítást S530FN-BQ370T. Nem kizárt, hogy a közeljövőben még kevesebbe fog kerülni, ezért került be ez a laptop a válogatásunkba.

    Az általunk vizsgált változat négymagos Intel Core i5 8265U processzoron alapul. Ez egy viszonylag jó ár-érték arányú középkategóriás megoldás, amely 1600 MHz-es órajelen fut. 8 GB LPDDR4 memóriával rendelkezik. Nos, az adattároláshoz egy 256 gigabájtos szilárdtest-meghajtót használnak. Ennyi helynek elegendőnek kell lennie az összes irodai alkalmazás és dokumentum számára. A médiafájlokat a külső merevlemezen kell tárolni, USB 3.1.

    Elméletileg a laptopot játék futtatására is lehet használni. De a mai projektekben nem számíthatsz komoly eredményekre, mert a legújabb videokártya nem a legintegráltabb. Ez egy NVIDIA GeForce MX150, amelyet két gigabájt videomemória egészít ki. A kép a hatalmas 15,6 hüvelykes IPS kijelzőn jelenik meg. A felbontás 1920×1080 pixel, ami az esetek túlnyomó többségében elegendő. Ha a képet a tévéjén szeretné megjeleníteni, itt az ideje egy HDMI-csatlakozónak.

    A csatlakozókról szólva, nem kerülhetjük el bizonyos állításokat. Az a tény, hogy itt csak két nagysebességű interfész van beépítve. A fennmaradó két USB-port megfelel a 2. specifikációnak.0. A szokásos 3,5 mm-es audiocsatlakozó és microSD kártyaolvasó is megtalálható. A vezeték nélküli kapcsolat csak Wi-Fi 802.11ac és Bluetooth 4.2. Hagyományosan nincs SIM-kártya foglalat. És ki akar egy ilyen notebookot használni a parkban?? Túl nagy és lenyűgöző 1,8 kg súlyú.

    Ami az akkumulátort illeti, annak kapacitása kissé megnövekedett. De még ez az akkumulátor sem biztosít különösen hosszú üzemidőt. Ismét a grafikus kártyát és a nem túl energiatakarékos chipsetet okolja.

    Előnyök

    • Windows 10 Home operációs rendszerrel;
    • Van egy kártyaolvasó;
    • Elég sok csatlakozó;
    • SSD-meghajtót használnak;
    • Támogatja a Wi-Fi 802.11ac;
    • Tisztességes mennyiségű RAM;
    • Jó LCD kijelző;
    • Van egy videokártya.

    Hátrányok

    • Nem túl hosszú az akkumulátor élettartama;
    • Nem minden USB-port nagy sebességű;
    • Bárcsak tartósabb memóriával rendelkezne;
    • A processzor teljesítménye nem mindenkinek fog megfelelni;
    • Nagy méret és súly.

    HP ProBook 430 G5

    Értékelés: 4.6

    HP PROBOOK 430 G5

    Nagy mennyiségű, mindenféle adatot kell tárolni a laptopon? Ebben az esetben olyan modellt kell keresnie, amely legalább 500 GB állandó memóriával rendelkezik. Mint a HP ProBook 430 G5 junior verziója. A fenti kapacitású merevlemezzel rendelkezik. Természetesen az ide telepített Windows 10 nem fog azonnal elindulni. Ha ez kritikus, akkor ajánlott a jövőben a HDD-t szilárdtest-meghajtóra cserélni.

    A hardver többi része nem különleges. A szokásos középkategóriás Intel Core i5 8250U processzor van beépítve, legfeljebb 1600 MHz-es órajelen. Elég egy kis Adobe Photoshop, de a videószerkesztésről jobb, ha megfeledkezünk. És ide nem érdemes játékokat telepíteni, mert nincs grafikus kártya, csak az Intel UHD Graphics 620 felel a grafikus feldolgozásért. Teljesítménye bőven elegendő a rendszer és az alkalmazások felületének megjelenítéséhez egy 1920×1080 pixel felbontású képernyőn, de ennél többre nem képes. Egyébként mindenképpen figyeljünk a kijelző jellemzőire! Az a tény, hogy vannak olyan módosítások, amelyek alacsonyabb felbontású képernyővel rendelkeznek, amelyek valószínűleg nem érdeklik Önt.

    A laptop gyártója úgy döntött, hogy spórol a RAM-on. Csak 4 GB memória van telepítve. A jó dolog az, hogy a két bővítőhely lehetővé teszi egy második kártya vásárlását anélkül, hogy megszabadulna az elsőtől. Ami a csatlakozókat illeti, az amerikai vállalat nem fukarkodott velük. A laptop szélein észrevehet néhány kék végű USB-portot, valamint a gyorsabb USB 3.1 C-típusú. Használhatja a HDMI-kimenetet és a LAN-portot, amelyet a Gigabit hálózati kártya használ. Nos, a vezeték nélküli interfészek listája a Wi-Fi 802.11ac és Bluetooth 4.2.

    Talán ennek a modellnek a fő előnye a nagy kapacitású akkumulátor. A gyártó állítása szerint egy teljes feltöltés 17 óra akkumulátor-üzemidőt biztosít. Valójában az eredmény észrevehetően kevesebb lesz, de sok más laptop még rosszabbul teljesít ebben a tekintetben.

    Előnyök

    • Van ujjlenyomat-olvasó;
    • Vannak nagysebességű csatlakozók;
    • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
    • Támogatja a Wi-Fi 802.11ac;
    • A kártyaolvasó jelen van;
    • Tisztességes mennyiségű állandó memória;
    • Szép LCD kijelző;
    • A Windows 10 operációs rendszer telepítve van.

    Hátrányok

    • A súlya 1,49 kg;
    • Kívánatos lett volna egy szilárdtest-meghajtó;
    • Kis RAM;
    • A processzor nem nevezhető különösen erősnek.

    Acer ASPIRE 3 (A315-51)

    Értékelés: 4.5

    Acer ASPIRE 3 (A315-51)

    Ez a laptop kétféle színben kapható: fekete és kék. Emellett a gyártó számos módosítást hozott létre, amelyek különböznek egymástól processzor, a memória és a RAM, a kijelző, az operációs rendszer és számos más összetevő tekintetében. De míg a fenti laptopok általában nagyon magas áron kerülnek értékesítésre, addig a legtöbb Acer ASPIRE 3 (A315-51) modellnek nagyon kedvező az ára. Ezért javasoljuk, hogy ne spóroljon, és válassza a legfejlettebb módosítást. Például: A315-51-55ZU. Ehhez a verzióhoz általában nem kérnek többet, mint 39 ezer. rubel.

    Ez a laptop egy nagyon erős processzorral rendelkezik. Pontosabban, ez egy Intel Core i5 7200U processzor. Néhány alkalmazás azonban még mindig problémát jelenthet, mivel 2500 MHz-en ez a chip csak két maggal rendelkezik. De a RAM nem kérdéses – 8 GB-os kapacitással rendelkezik. Szintén örömteli érzés az SSD meghajtó, amely akár 256 GB adatot is képes tárolni.

    Mit kellett a gyártónak megspórolnia?? Sajnos, a kijelzőn. Egyszerű TN-mátrixa van, amelynek felbontása 1366×768 képpont. Nem a legjobb teljesítmény, különösen 15,6″ képátló mellett. És ne felejtsük el, hogy ez a képernyő egy nagyon szerény betekintési szögek.

    Érdekes, hogy a laptop készítői nem spóroltak az operációs rendszerrel, Windows 10 Home-ot telepítettek. A vezeték nélküli csatlakoztathatósággal sem lehet hibázni, a 802 802 vezeték nélküli szabványok.11ac és Bluetooth 4.0. Ami a hagyományos interfészeket illeti, a megtakarítások még mindig érzékelhetőek. A laptop elülső részén csak egy USB 3 port található.0. A másik két csatlakozó az alacsonyabb sebességű szabványhoz tartozik. A notebook LAN-portot, HDMI-t és 3,5 mm-es audiocsatlakozót is kínál. Van egy SD-kártyákhoz tervezett kártyaolvasó.

    Hozzá kell tenni, hogy ez a modell csak kétcellás akkumulátort kapott, amelynek kapacitása nem haladja meg a 4810 mAh-t. Ez azonban még mindig elegendő lehet 5-6 óra akkumulátor-üzemidőre, amit egyesek kielégítő eredménynek tartanak.

    A

    • Van egy memóriakártya foglalat;
    • Wi-Fi 802 támogatás bevezetése.11ac;
    • Nagyon alacsony költségek;
    • SSD-meghajtót használ;
    • Rengeteg RAM;
    • Windows 10 operációs rendszerrel érkezik.

    Hátrányok

    • Nem túl hosszú akkumulátor-üzemidő;
    • Kevés nagysebességű csatlakozó;
    • Jó lenne, ha maradandóbb memória lenne;
    • Távol áll a tökéletes megjelenítéstől;
    • Négymagos processzort szeretnék;
    • A notebook súlya 2,1 kg.

    Következtetés

    Most már tudja, milyen laptopokat kell keresnie, ha nagy feldolgozási teljesítményre van szüksége. Felhívjuk figyelmét, hogy még ezeknek a hordozható számítógépeknek is van néhány hátránya. Sajnos az alkatrészek ára olyan magas, hogy egy nagyon erős notebook megvásárlása több mint 50 ezer forintba kerülne. Egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy notebookot vásároljon.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: