12 hasonló játékok mint a Far Cry 5 (nyitott világ)

*A szerkesztő legjobb választásai. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt szaktanácsadás szükséges.

A Far Cry 5 az egyik legszórakoztatóbb sandbox akciójáték. Egyszerű történet tökéletesen illeszkedik egy hatalmas nyitott világhoz, rengeteg tevékenységgel – a vallási fanatikusoktól a helyszínek lesöprésétől a repülőgépek versenyzéséig, a halászatig és a medvevadászatig… A játék maga azonban nem követeli meg, hogy kövesse a történetet. Egy szereplőt a provinciális Amerikába dobnak, azt mondják neki, hogy “szabaduljon meg az ‘Éden kapuja’ szektától”, és négykézláb küldték el, hogy “őrültet játsszon az elmebetegek országában”.

Bár a Far Cry 5 laza, platinával felturbózott végigjátszása 110 óra valós időt vesz igénybe, a játék előbb-utóbb véget ér… És akkor valami hasonlót akarsz – szórakoztató, dinamikus, nyitott világgal és cselekvési szabadsággal.

Összegyűjtöttünk tehát 12 olyan játékot, amely hasonló a Far Cry 5-höz – nyitott világgal, opcionális történettel és rengeteg tevékenységgel a pályákon.

A Far Cry 5 (nyílt világú) hasonló játékok értékelése

JelölésHelyszínNévÉrtékelés
A Far Cry 5 játékok értékelése (nyílt világ)1Rise of the Tomb Raider5.0
2Monster Hunter: World4.9
3Just Cause 34.8
4Wolfenstein II: Az új kolosszus4.7
5Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands4.6
6Assassin’s Creed: Origins4.5
7ARK: Survival Evolved4.4
8Metro Exodus4.3
9Metal Gear So
 • d V: The Phantom Pain
 • 4.2
  10Destiny 24.1
  11Mad Max4.0
  12The Elder Scrolls V: Skyrim4.0

  Rise of the Tomb Raider

  Értékelés: 5.0

  Rise of the Tomb Raider

  Röviden:Egy fiatal és még tapasztalatlan sírrabló a szibériai Kitezh városát keresi, miközben mindent kézműveskedik…

  2013-ban a Square Enix finoman és nem túl látványosan újraindította a Lara Croft-sorozatot. Mind a karakter, mind a játékmenet megváltozott. Lara Croft láthatóan megfiatalodott, egy nem túl szexualizált, de már erős lány, aki ősi összeesküvésekkel és titkos társaságokkal néz szembe… Az újraindított sorozat első játékában egy trópusi szigeten maradt életben. A második, a Rise of the Tomb Raider még barátságtalanabb régióba került. Szibériába.

  A Rise of the Tomb Raider azzal kezdődik, hogy Lara Croft barátnőjét, Samet megmérgezi egy mérgező anyag. A hivatalos orvostudomány tehetetlen, így egy leendő sírrabló kénytelen a népi gyógyászathoz folyamodni – és Szibériába utazik “gyógyító gyógynövényekért” (valójában egy hatalmas erejű leletért). Ott kell megtalálnia Kitezh városát, ahol az ereklyét őrzik. Az a tény, hogy a szláv néphagyomány szerint valahol Novgorod közelében található, egyáltalán nem zavarja Larát.

  Szibéria kemény hely, tele veszélyes vadállatokkal és barátságtalan Trinity-ügynökökkel. Tehát Lara Croft kénytelen túlélni… Ehhez gyógy- és haszonnövényeket kell gyűjtenie, vadászni, felszereléseket készíteni, és menedéket keresni a hóviharok elől. A helyiek azonban nagyon örülnek a Tomb Raider-nek, és szívesen adnak neki különböző mellékküldetéseket. A legtöbb esetben a befejezésükhöz nem elég megölni az összes ellenséget, hanem rejtvényeket is meg kell oldanod.

  A Rise of the Tomb Raider játékmenete némileg eltér az előző játékétól. Lara Croft már nem az a sebezhető lány, akit egyetlen szerencsés lövéssel meg lehet ölni. Ezért nincs olyan sok lopakodó akció, és a legtöbb csata taktikához kapcsolódik – mielőtt rohansz, hogy elpusztítsd az ellenséget, érdemes átgondolni a te és a cselekedeteiket.

  A játéknak van egy folytatása, a Shadow of the Tomb Raider. Ebben a játékban Lara Croftot Mexikóba viszik, és a játékmenet ismét a lopakodós akció felé hajlik.

  Monster Hunter: World

  Értékelés: 4.9

  Monster Hunter: World

  Rövid:“Greendyler a csatákról a hatalmas szörnyekkel a nyílt világban.

  A Monster Hunter: World teljes játékmenetét tükrözi a játék címe is. Ez egy tiszta grindrunner. Bejárod a világot, rábukkansz egy hatalmas szörnyre, és megpróbálod a lehető legjobban megölni, ami gyakran több tucatnyi próbálkozást igényel (de nem olyan keményen, mint a Dark So sorozatban)

   s), fogd a zsákmányt, és menj tovább, keresve a következő vadállatot.

   A Monster Hunter: World cselekménye egyszerű és egyértelmű – ez a játék nem a történetről szól. A főhős megérkezik az Aster helyszínére. Ott kinevezik vadásznak, és útjára bocsátják – menj, ahová akarsz. Aster körül hatalmas, veszélyes és rendkívül változatos szörnyek, hogy meg kell megszabadulni a. Ennek érdekében Hunter használhatja a különböző fegyverek (a játékban rendelkezésre álló 14 típusú – a hatalmas kardoktól a nehéz nyílpuskák).

   A Monster Hunter: Worldben körülbelül három tucat szörny van. De mindegyikhez sok időre lesz szükség – összesen körülbelül 40-50 órát vesz igénybe a játék teljesítése. Minden szörnyeteget megfelelően fel kell szerelni fegyverrel és páncéllal, mielőtt megtámadhatod őket. Például, Ajahnath tüzet lehel és Huntert a térképen mindenfelé lesben állítja. Sebezhető a vízzel szemben, és a harc gyakran a szörny végtagjainak levágására korlátozódik. Pookay-Pookay viszont mérget köp, az anyag tulajdonságai attól függően változnak, hogy a szörny mibe harapott bele. Használd a mennydörgés és a villám erejét, hogy elpusztítsd.

   A Monster Hunter: Worldben van egy kooperatív mód. Hála neki, akár négyfős csoportokban is vadászhatsz. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy hatékonyabban bánj el a szörnyekkel. Az “egy ütés” mechanikája azonban itt még mindig nem működik – még kooperatív módban is taktikázni kell.

   A Monster Hunter: World egy letölthető Iceborne kiegészítőt kapott, amely egy új helyszínt, egy tucat szörnyet és számos érdekes mechanikát hoz magával.

   Just Cause 3

   Értékelés: 4.8

   Just Cause 3

   Röviden:A mediterrán ország felszabadítása a diktátor elnyomása alól szárnyas repülésekkel és opcionális történettel.

   A Just Cause 3 egy hamisítatlan hollywoodi akcióthriller akcióval, mókával, robbanásokkal és a bajszos diktátor, Sebastiano di Ravello elleni harccal. Van itt valamiféle összeesküvés, igen. Igaz, hogy elfelejted, amint a főszereplő, a zsoldos Rick Rodriguez egy sugárhajtású vadászgépet készít…

   A Just Cause 3 a Medici fiktív mediterrán országában játszódik, amely erősen hasonlít Olaszországra. Az állam Sebastiano di Ravello, a kegyetlen diktátor igája alatt szenved, aki a fegyverkereskedelemre “építette karrierjét”. Az a tény, hogy a Medicinek vannak bavaria lelőhelyei, egy egyedülálló anyag, amely hatalmas mennyiségű energiát szabadít fel. Ezért van az, hogy például a bajor rakéták erősebbek, mint az atombombák.

   Mindazonáltal a Medici lakossága szenved. Az emberek nyomorúságos kunyhókban élnek, bajor kőbányákban dolgoznak egy fillérért, és általában véve nem túl boldogok, bár odakint meleg mediterrán éghajlat van. Ezért a helyi ellenállók üzletet kötnek Rico Rodriguezzel, egy volt amerikai titkosügynökkel, aki a diktátorok megdöntésének specialistája.

   Rico profi a “nagy felhajtásban”. Képes a robbanások megszervezéséhez, bármilyen fegyver használatához, tankok ellopásához, és gyakorlatilag halhatatlan. Ezért tud egyedül is helytállni a di Ravello katonáiból álló sereggel szemben. Rico rendelkezik egy macskakampóval is, amely lehetővé teszi számára, hogy azonnal felmásszon magas épületekre, mozogjon a helyszíneken, és alapvetően szinte sebezhetetlenné váljon az ellenséggel szemben.

   A Just Cause 3 egy nagyon szórakoztató és tartalmas játék. Maguk a fejlesztők is megértették, hogy mennyire felesleges a cselekmény, így azt vázlatos és rosszul összekapcsolt küldetésekkel tálalják. A játékosnak egy hatalmas nyitott világ áll rendelkezésére, szigetekkel, erdőkkel, hegyekkel, strandokkal és más mediterrán szépségekkel. A fő kampány játékmenetének lényege, hogy látványosan felrobbantasz valamit, eltérítesz vagy eltérítesz, majd felrobbantasz valamit. A mellékküldetések között szerepel Di Ravello rengeteg katonájával való harc, ellenőrző pontok megtisztítása mindent elpusztítva, pályákon való száguldozás, repülőgépekkel és ruhával való repülés, majd Rico Rodrigueznek is adnak egy jetpacket..

   Sokan a Just Cause 3-at tartják a sorozat legjobbjának. Egy világos, szép, érdekes játék, amelyben még az ellenőrző pontok tisztázása sem válik unalmassá. A folytatás – Just Cause 4 – bár szintén nyílt világgal és szárnyasruhában való repüléssel büszkélkedhet, közel sem olyan izgalmas, és a befejezés is csalódást keltő. Nem úgy, mint a Just Cause 3-ban, ahol az utolsó főnök egy aranyszínű helikopter, amelynek páncélja egy erőtér, és a végső csata egy aktív vulkán szájában zajlik..!

   Wolfenstein II: Az új kolosszus

   Értékelés: 4.7

   Wolfenstein II: Az új kolosszus

   Röviden:Egy első személyű lövöldözős játék a nácik gyilkolásáról egy retro-futurisztikus környezetben.

   A Wolfenstein II: The New Colossus a nácik második világháborús győzelmével kezdődik. Természetesen okkal – képesek voltak kihasználni az egyedülálló biomechanikai és okkult technológiát. Ez katonai előnyt biztosított, ami után egy fasiszta hadsereg vette át az USA-t, és mindenütt katonai bázisokat létesített. A szabadságszerető amerikaiak azonban nem tudják elviselni a Birodalom elnyomását, ezért William Blaskowitz, a lengyel-zsidó származású kém ismét fegyvert ragad… És egy automata. És egy gépfegyver. És gránátok. És általában néhány hihetetlen sci-fi fegyver.

   A Wolfenstein II: The New Colossus egy szórakoztató, nem komoly lövöldözős játék. Természetesen van vér, gyilkosság és a háború borzalma, de néhány óra nácik lövöldözése után nincs nyomasztó érzés (mint a Battlefield V-ben), és nincs túl sok adrenalin és tesztoszteron (mint a DOOM Eternal-ban). A nyitó küldetés megadja a játék alaphangját – William Blaskovitz bonyolult műtéten esett át, amely nem volt teljesen sikeres, így kénytelen az ellenséggel harcolni, és kerekesszékben mozog a pályán.

   Ez egyre viccesebb (és véresebb). Az akció ezután egy hatalmas repülő erődbe, majd a nem kevésbé hatalmas bázisra, aztán a Capitoliumba költözik, ahol Abraham Lincoln szobrának lábánál a kegyetlen fasiszták demonstratív kivégzéseket rendeznek… És minden helyszín meglehetősen nyitott. A Wolfenstein II: The New Colossus így viszonyul a sorozat korábbi játékaihoz, amelyek folyosós lövöldözős játékok voltak.

   Természetesen a Wolfenstein II: The New Colossusban nincs teljes értékű nyitott világ – hol fog William Blaskowitz kiszállni a tengeralattjáróból, ha nem a tengeralattjáróról?? Vagy egy repülő erőd. Ez azt jelenti, hogy a nagy helyszínek szabadon felfedezhetők, és további küldetéseket is vállalhatsz, mint például a gyűjtemények gyűjtése és az Oberkommanderek kiiktatása. A nyílt világ jobban előtérbe kerül a játék második részében, az első fele közel áll a klasszikus folyosós lövöldözős játékhoz.

   A Wolfenstein II: The New Colossusnak van néhány előzménye és folytatása, de ezek közelebb állnak a klasszikus folyosós FPS-ekhez, mint a Far Cry 5.

   Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands

   Értékelés: 4.6

   Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands

   Röviden:Taktikai kooperatív lövöldöző a diplomácia és más jó dolgok elültetéséről Bolíviában.

   Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands – kooperatív taktikai lövöldözős játék a “demokratizálódásról”. A játék Bolíviában játszódik, amely – a történet szerint – a kábítószer-termelés és -kereskedelem egyik világközpontja. Az állam egész gazdasága ezen alapul. Az amerikai kormány, belefáradva a Bolíviából érkező drogáradatba, egy négy SWAT harcosból álló elit egységet küld az országba, hogy nyomozzon, találja meg a drogkartellek és a kormány közötti kapcsolatot, állítsa le az anyagok termelését és szabadítsa meg a szegény embereket ennek a szörnyű hatalomnak az elnyomása alól.

   Annak ellenére, hogy a Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands játékmenetének középpontjában a klasszikus taktikai csaták állnak egy négyfős csoportban, akik mindegyike saját tudással és képességekkel rendelkezik, egyedül is játszhatsz. Ebben az esetben a többi karakter irányítását a mesterséges intelligencia veszi át. Bármilyen játékstílust választhatsz – a lopakodástól az erőteljes akcióig, robbanásokkal és drogdílerek tömegén való átkeléssel.

   Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands fő jellemzője a nyitott világ. Mellesleg ez az első játék a sorozatban, amely ilyen opciót kap. A fejlesztők nem véletlenül helyezték át a játékot Bolíviába: ez az ország gyönyörű hegyekkel, járhatatlan dzsungellel és más érdekes elemekkel rendelkezik, amelyeket kellemes felfedezni. És mivel a térkép nagyon nagy, több mint 60 járműmodell áll rendelkezésre a világ felfedezéséhez, a klasszikus buggyktól a motorcsónakokig. Minden helyszínnek vannak tevékenységei – versenyek, drogkartell bázisok, kis falvak, amelyeket meg kell tisztítani, és így tovább.

   Annak ellenére, hogy a Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands egy buy-to-play mechanika alapján, egyszeri vásárlással kerül terjesztésre, a játék adományozással rendelkezik. Valódi pénzzel belső valutát, felszereléseket és járműveket lehet vásárolni.

   Assassin’s Creed: Origins

   Score : 4.5

   Assassin's Creed: Origins

   Dióhéjban:Utazás az ókori Egyiptomban.

   Az Assassin’s Creed: Origins választ ad arra a kérdésre, amit senki sem tett fel: Honnan jött az Orgyilkosok Testvérisége??”. A cselekmény tehát a történelem előtti időkben, a hellenisztikus Egyiptomban játszódik, amely éppen a Római Birodalomnak készül elbukni. De a piramisok már megépültek, és látványosan le lehet gurulni róluk…

   Szóval, az ókori Egyiptom. Kleopátra királynő megpróbálja visszaszerezni az állam irányítását, nem is sejtve, hogy néhány éven belül teljesen elveszíti azt. Most azonban polgárháborúval van elfoglalva XIII. Ptolemaiosz, a bátyja ellen, aki szintén Egyiptomot akarja uralni. Caesar katonái a határon állnak, és őt is nagyon érdekli az észak-afrikai sivatagnak ez a néhány oázissal és festői piramisokkal tarkított darabja.

   A főszereplő Bayek a Siva-ból. Valamikor régen, az előző fáraók alatt Meddzsaj volt, egy elit harcos és felderítő. De a különítményt feloszlatták, a “kollégák” túlerőben voltak, és Bajek magára maradt büszke magányában. Segítségére van a felesége és Senu, a szelíd sas. Egyébként ez a madár a fő újdonság az Assassin’s Creed: Originsben.

   A helyzet az, hogy az Assassin’s Creed: Origins egy olyan időszakról szól, amikor az Orgyilkosok Testvériségét még nem hozták létre – és ennek következtében a tagjai még nem rendelkeztek egyedi képességekkel… Tehát az ellenségek megjelölése és a területek felderítése nem vált be nekik. Senu, a sas, a “bérgyilkos látás” funkcióját látja el, és arra használja, hogy megnézze a helyszíneket, megtalálja az ellenséget és mindenféle érdekes dolgot találjon. Az ellenség nem figyel a madárra. Ez Egyiptom, nem sok sas van odakint?

   A sorozat korábbi játékaihoz hasonlóan az Assassin’s Creed: Origins is számos történelmi karakterhez ad hozzáférést. Ezek Kleopátra királynő, XIII. Ptolemaiosz király és Gaius Julius Caesar római császár. Még Brutus (akiről kiderül, hogy bérgyilkos) is feltűnik cameo-szerepben, valamint néhány más szereplő az ókori világ történelemkönyvéből.

   Általánosságban elmondható, hogy az Assassin’s Creed: Origins nagyon finoman bánik a történettel. A nyílt világban elérhető mellékküldetések nem csak a megfelelő számú ellenség megölését kínálják – a játékos megismerkedhet az ókori Egyiptomban zajló élet sajátosságaival, beleértve a mindennapi élet és a vallás valósághű ábrázolását. Ha pedig csak az országot szeretné bejárni, akkor átkapcsolhat az “Interaktív útmutató” módra, amely megnyitja az egész térképet, és kikapcsolja az ellenségeket.

   ARK: Survival Evolved

   Értékelés: 4.4

   ARK: Survival Evolved

   Rövidítve:Multiplayer túlélő dinoszauruszok és más őslényvilágok.

   ARK: Survival Evolved az egyik legszokatlanabb Survival. A szokatlanság azonban a beállításban rejlik. A túlélés meglehetősen klasszikus, nyersanyagokat kell gyűjtened, különböző hasznos dolgokat kell készítened belőlük, helyi állatokra vadászni, erődítményeket és menedékeket építeni, valamint megszelídíteni az állatvilágot.

   De az egész egy őskori bolygón játszódik. Azonban ne számítson tudományos hitelességre. Az ARK: Survival Evolved állatvilága különböző történelmi korszakokból származó élőlényeket tartalmaz. Például:

  1. Az Artroplerva egy óriási, erősen páncélozott és nagyon mérgező scolopendra. A korai perm időszak képviselője.
  2. a Megalodon, egy hatalmas, agresszív és rendkívül veszélyes cápa, amely gyakran támadja meg az úszókat. A pliocén korszak egyik tagja.
  3. Argentavis – valami a madár és a gyík között. Nem mutat nagy érdeklődést a játékosok iránt, de ha nagyon közel kerül hozzá, akkor támad. Scavenger. A miocén időszak egyik tagja.
  4. Quetzalcoatl – egy óriási szárnyas gyík, amelyet nagyon világos színezet jellemez – ellentétben a “tompább” pteroszauruszokkal. Félénk viselkedés jellemzi, és hajlamos elmenekülni a területről, ha a dolgok zavarossá válnak. A késő kréta időszak képviselője.
  5. Megatherium – a modern hangyászölyvek őse. Hatalmas, erős, de nem túl mozgékony. növényzetet és óriás rovarokat eszik. A kora holocén időszak képviselője.
  6. ARK: Survival Evolved “popsy” Tyrannosaurus, Raptors, Brontosaurusok és Triceratops.

  Mindezzel együtt az ARK: Survival Evolvednek van egy története! A játékmenet nem korlátozódik a többjátékos túlélésre. A játékosnak meg kell találnia, hogy a különböző történelmi korokból származó növény- és állatvilág hogyan található ugyanazon a térképen. Igaz, minél közelebb kerül a karakter a megoldáshoz, annál bonyolultabbá és érthetetlenebbé válik. És akkor a dinoszaurusz robotok lépnek a színpadra…

  Az ARK: Survival Evolved sorozat számos további játékot is tartalmaz, köztük sandbox és battle royale játékokat is.

  Metro Exodus

  Értékelés: 4.3

  Metro Exodus

  Röviden:Vonatos utazás a poszt-apokaliptikus Oroszországban.

  A harmadik világháború a 2000-es évek elején zajlott le. A szuperhatalmak “klasszikus” nukleáris csapásváltást hajtottak végre, így az ellenségeskedés szó szerint napokig tartott. Ezután a világ szinte kihal. Az emberek viszonylag kis csoportja maradt életben: ők a moszkvai metró földalatti alagútjaiba menekültek a nukleáris csapások elől.

  De még az atomháború sem tanította meg az embereket semmire. A moszkvai alvilág titkos ágaiban telepedtek le, elkezdték ideológiáikat fejleszteni és politikai viszályokat folytatni. A Metro Exodus főszereplője, Artyom sokáig próbálta egyesíteni a túlélőket, de a sorozat két játéka után feladta ezt a hálátlan feladatot, fogott egy gőzmozdonyt, és elindult, hogy beutazza a poszt-apokaliptikus Oroszországot, hogy egy olyan helyet keressen, ahol nyugalomban és békében maradhat, és felépíthet egy új, barátságos világot….

  Artyom sok érdekes helyet látogat meg, és ugyanilyen érdekes személyiségekkel találkozik a romos Oroszországban tett utazása során:

  1. a Volga folyó (valahol Szaratov közelében).Vallási fanatikusok települése, akik imádják a királyhalat és harcolnak minden modern technológia ellen.
  2. Yamantau.Egy titkos kormányzati bunker, amelynek lakói túlélték a nukleáris robbanást, de az évtizedes bezártság alatt elvesztették az eszüket.

  3. Kaszpi-tenger.Egy volt olajmunkásokból álló banda, akik rabszolgatartókká váltak, és most szigorúan ellenőrzik a környező területeket.
  4. Észak-kazahsztáni tajga.Egy úttörőtábor, amelynek lakói felnőttek, de továbbra is játszanak valami furcsa játékot, amely ideológiájuk alapjává vált.

  Természetesen ezek nem az összes helyszín – nem akarjuk “elrontani” a cselekményt. Mindazonáltal a Metro Exodusban a romos Oroszország képe nyomasztó érzést hagy maga után. Olyan érzés, mintha egy atomháború nem az emberiséget, hanem az emberiséget pusztította volna el az emberekben.

  A Metro Exodus nyitott világa egy kicsit “korlátozott”. Tehát, a történet fejezeteinek helyszínei nyitva állnak a felfedezésre. De nem lehet csak úgy Szaratovból Észak-Kazahsztánba menni. Először is teljesítened kell a megfelelő küldetést. A helyszín felfedezése közben mellékküldetéseket is teljesíthetsz, amelyek segítenek elmerülni a Metro Exodus világában.

  Annak ellenére, hogy a Metro Exodus a harmadik játék a sorozatban, az első kettő nélkül is játszhatod. Természetesen a történet egyes elemei továbbra is tisztázatlanok maradnak, de nem túlságosan.

  Metal Gear So

 • V: A fantomfájdalom

  Értékelés: 4.2

  Metal Gear So<li></div><p>d V: The Phantom Pain” src=”/wp-content/uploads/2023/02/81916666196196011-5512.jpg” height=”427″ title=”Metal Gear So</p><li>d V: The Phantom Pain”></p><p><b>Röviden:</b>Lopakodós akció a szovjet-afgán háború idején, 1984-ben. Elbújhatsz a dobozokba.</p><p>Metal Gear So</p><li>d V: The Phantom Pain a nyílt világú lopakodós akció ritka műfajába tartozik. Solide Snake, egy erős katona és kém, aki számos katonai konfliktusban vett részt a világ minden táján, a játékos irányítása alá kerül. Kivéve, hogy az egyik utolsó küldetésben valami rosszul sült el… Most Snake-nek újra kell építenie a hírnevét. Őt is üldözi egy XOF-terrorista csoport, köztük egy természetfeletti erőkkel rendelkező lény.</p><p>Hogy tisztára mossa a nevét – és magán katonai vállalatának nevét -, Snake Afganisztánba indul, ahol háborúban áll a Szovjetunióval. Itt található az új XOF bázis is. Hírnevének helyreállítása során Snake szinte természetfeletti lényekkel, genetikailag módosított parazitákkal, mesterséges intelligenciával, hatalmas mechanizmusokkal, időmanipulációval és persze egy bonyolult politikai intrikával kell szembenéznie, amelyben minden kettős ügynökről kiderül, hogy hármas ügynök is.</p><p>A játékmenet megközelítése érdekes. A játékos a Metal Gear So</p><li>d V: The Phantom Pain hatalmas, de lakatlan térképe van a helyszín miatt – Afganisztán nem egy sűrűn lakott ország, és a táj alacsony hegyekből áll, amelyek között sivatagok váltakoznak. Mindazonáltal a világ körüli utazás elég érdekes. További küldetéseket szinte minden településen találhatsz – ha nem akarsz egy igazán epikus és zavaros történetet végigjátszani.</p><p>A küldetések teljesítésének módszerei szintén kizárólag a játékos vágyaitól függnek. Természetesen a Metal Gear So</p><li>d V: The Phantom Pain elsősorban egy lopakodós akciójáték, így a küldetéseket lehetőleg lopakodva kell játszani, próbáld meg nem belerohanni az ellenségbe, vagy lopakodva és észrevétlenül megölni őket. Ha azonban nyíltan akarsz játszani, semmi sem állíthat meg.</p><p>Annak ellenére, hogy a Metal Gear So</p><li>d V: The Phantom Pain a legújabb játék az MGS sorozatban, az időmanipulációnak köszönhetően előzményjáték a többihez képest. Érdemes megjegyezni, hogy a történet megértéséhez ajánlatos legalább az előző rész – Metal Gear So<li>d V: Ground Zeroes.</p><h3>Destiny 2</h3><p>Értékelés: 4.1</p><div style=Destiny 2

  Röviden:MMORPG egy tudományos-fantasztikus akciójáték elemeivel.

  Mindenekelőtt meg kell jegyezni, hogy a Destiny 2 egy online multiplayer játék. Ez az, ami megkülönbözteti a Pain-t a rangsorban szereplő más egyjátékos-orientált projektektől. Játékmenetét tekintve a szerepjáték és az első személyű lövöldözős játék keveréke.

  A Destiny 2 egy alternatív jövőben játszódik. Az emberiség először fejlődött, majd egy külső ellenség támadása alatt elesett. Már csak egy teljesen biztonságos régió maradt – és azt őrzik az Őrzők, természetfeletti lények, akik a Fény nevű “mágiával” rendelkeznek. Ez az a fajta karakter, akit a játékos irányít.

  Egy Guardian birtokba vételével a játékos kimerészkedhet a nyílt világba. Valóban hatalmas, és számos küldetést tartalmaz. A PvE küldetések végrehajtása során a játékos megismerkedhet a történettel, ami itt igazán érdekes. A PvP módban más játékosok ellen harcolva pedig fejlesztheted Guardianodat, és felszerelheted remek felszerelésekkel.

  A Destiny 2 az MMORPG szerepjáték-rendszerét örökölte. Tehát itt három osztálynyi őrző áll rendelkezésre:

  1. Titánok.Klasszikus tankerek, akik a közelharcot kedvelik. Használjon nagy teljesítményű pajzsokat és hatalmas kalapácsokat.
  2. Vadászok .Egy osztály a lopakodás szerelmeseinek. A leggyorsabbak és legmozgékonyabbak, távolsági pisztolyokat használnak, és gyakran fedezékből támadnak.

  3. Varázslók.Egy pátosszal teli cím mágusok számára. Természetfeletti erőkkel rendelkezik, és képes például energiaesőt okozni egy területi támadással.

  Ennek ellenére a Destiny 2, mivel online projekt, arra ösztönöz, hogy együtt játssz a barátaiddal. Tehát, co-op módban, feloldja a további PvE-küldetéseket nagy főnökökkel, amelyekből ritka zsákmány esik. Természetesen, is egy jelentős része a játékmenet szentelt PvP csaták, amely külön verseny módok és arénák egy érdekes felosztás szintek szerint.

  A Destiny 2-t ingyenesen terjesztik, de adományok nélkül szinte lehetetlen játszani – legalább a szezonbérletet meg kell venni. A tartalmat és a történet előrehaladását tartalmazó nagyobb DLC-ket szintén valódi pénzért kell megvásárolni. Ezek a kiegészítések szinte minden évben megjelennek. A kiadási térkép a cikk írásakor (2021 májusában) még két nagyobb DLC-t tartalmaz – a 2022-es The Witch Queen és a 2022-es

 • ghtfall 2023-ra.

  Mad Max

  Értékelés: 4.0

  Mad Max

  Röviden:Utazások a poszt-apokaliptikus Ausztráliában és a hihetetlenül bátor kukacevés.

  A Mad Max akció a Mad Max: Fury Road eseményein alapul, de cselekményét tekintve azok folytatása. Tehát csak a főszereplő egy ikonikus karakter. Végül is, még a Halhatatlan Joe-t is megölték a filmben, így Max Rockatansky-nak egy teljesen új ellenséggel kell megküzdenie, bár régi céljait követi…

  A főszereplő tehát belefárad az egész posztapokaliptikus világba, és elindul a Csendes síkságra, egyfajta oázisba, gyakorlatilag az “ígéret földjére”. Igaz, a helyét továbbra is rejtély, így a hősnek vakon kell utaznia. Következő útja során banditák támadják meg, akiket Lord Chlam Ostrus, a játék fő ellenfele vezet. A harc során Max elveszíti szeretett fekete-fekete autóját, és ezzel egyidejűleg az eszméletét is.

  Miután észhez tér, Max elindul, hogy gyalogosan bejárja a sivatagot. Ott találkozik a Csinálóval, egy őrült feltalálóval, aki meg akarja építeni a történelem legerősebb járművét, a “Mesterművet”. Csak néhány alkatrész hiányzik belőle, köztük egy nyolchengeres motor. Max úgy dönt, hogy segít a Bádogembernek – így indul útnak a felperzselt sivatagon keresztül, alkatrészek és alkatrészek után kutatva.

  Rengeteg hardverre van szükség, így sok utazással is jár. Szerencsére a felperzselt sivatag, bár elpusztult, elég jól lakott. Gyakorlatilag minden négyzetkilométeren van aktivitás – valahol túszokat kell menteni, valahol versenyezni, banditák táborát kiüríteni és a konvojukat megsemmisíteni, aknákat hatástalanítani, madárijesztőket elpusztítani és “tag” táblákat eltüntetni, hőlégballonnal repülni és kukacokat enni, ami értékes fehérje- és nedvességforrás…

  A történet sokkal érdekesebb, mint a nyílt világ. Ez a Mad Max, így a fő kampányban a küldetések többsége túlélőverseny. A jó hír az, hogy a járművet különféle fegyverekkel szerelheted fel az ellenség elpusztítására, a kerekeken és a karosszérián lévő tüskéktől kezdve a lángszórókig és a szigonyokig. A történet kampány igazán érdekes, néhány drámai pillanattal és szokatlan karakterekkel. Sok nyílt világú küldetés viszont monoton. De a Mad Max 2015-ben jelent meg, így a játéknak megbocsáthatóak lennének a “törölj le 10 graffiti-cédulát, hogy csökkentsd a bandák befolyását ebben a régióban” típusú küldetések.

  The Elder Scrolls V: Skyrim

  Értékelés: 4.0

  The Elder Scrolls V: Skyrim

  Röviden:RPG egy hatalmas fantasy világban.

  A The Elder Scrolls V: Skyrim az Ancient Scrolls-sorozat legnagyobb RPG-je. Hatókörét nem korlátozza a feltárásra rendelkezésre álló térkép mérete. “Skyrim kínál hihetetlen szabadságot a fogadások és tevékenységek – akkor azonnal elhagyja a történet küldetés és menjen egy sétát a helyszíneken, kitöltése minden mellékküldetések és részt mini-tevékenységek. Alapvetően a mértékről árulkodik, hogy a The Elder Scrolls V: Skyrim “platináért” való laza végigjátszása körülbelül 500 órát vesz igénybe valós időben.

  A The Elder Scrolls V: Skyrim cselekménye a polgárháború sújtotta Skyrim tartományban bontakozik ki. A konfliktus a két fél – a bürokratikusan rendezett birodalom és a szabadságszerető nord törzsek – között lángolt fel. A főszereplő bármelyik oldalhoz csatlakozhat. A játék azzal kezdődik, hogy a főhőst egy kivégzésre hajtják… De nem tudod megölni – a döntő pillanatban Alduin sárkány beront az erődbe. A támadás után kialakuló zűrzavarban a főhős megszökik – és ezzel kezdődnek a kalandjai Skyrimben. Az is kiderül, hogy a főhős Dragonborn, és csak ő mentheti meg a tartományt a hatalmas szárnyas gyíkoktól.

  A játékmenet szempontjából a The Elder Scrolls V: Skyrim egy klasszikus RPG a játék szabadságával. A hős válhat veszélyes harcossá, hatalmas varázslóvá, ügyes tolvajjá, édeskés hangú bárdddá vagy bármi mássá. A Birodalom és a Nords mellett nyolc különböző céh áll rendelkezésre, amelyek mindegyike új képességeket nyit meg (de egyúttal egy ágat is lezár az egyik “versenytárs” számára).

  Ráadásul a The Elder Scrolls V: Skyrim rengeteg tevékenységet kínál, hogy életben tartson téged. Bányászhatsz vagy kardot kovácsolhatsz, halászhatsz vagy zöldséget termeszthetsz, főzhetsz és készíthetsz bájitalokat, elvarázsolhatsz különböző tárgyakat, vámpírrá válhatsz vagy építhetsz egy házat, és ott élhetsz békében és nyugalomban.

  Bár a The Elder Scrolls V: Skyrim 2011-ben jelent meg, a játék még ma is kellemes hangulatot áraszt. Különösen azért, mert számos újrakiadás van, amelyek javítják a grafikát, valamint hihetetlen számú egyéni módosításokat.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: