12 legjobb vírusirtó

Csak a bátortalanok engedhetik meg maguknak, hogy számítógépet vagy okostelefont használjanak vírusirtó nélkül. Minden második-harmadik oldal a weben, ha nem tölt be rosszindulatú programot, akkor adathalász oldalakra vezet. A vírusirtó pedig segíthet a számítógép biztonságában és az érzékeny információk védelmében.

Rengeteg antivírus is van. A 12 legjobb szoftvert rangsoroltuk, amelyek biztosan megvédik számítógépét a külső fenyegetésektől.

Mit tud egy jó vírusirtó

A vírusirtó fő célja természetesen az, hogy megvédje a számítógépet a rosszindulatú programoktól. De ez nem áll meg átfogó internetes biztonsági megoldásaink funkcionalitásával.

Web képernyő és weboldal elemzés

A legtöbb vírus az internetről kerül a számítógépre – egy rosszindulatú fájl letöltése vagy egyszerűen egy fertőzött oldal megnyitása után. A webes képernyő megakadályozza az ilyen szoftverek letöltését azáltal, hogy az operációs rendszerbe épített tűzfal “kiegészítő rétegeként” működik.

Fizetési védelem

A fizetési védelmi eszközök megakadályozzák a felhasználók által online vásárláskor megadott bankkártyaadatok lehallgatását. Ez megakadályozza az adathalászatot is, és megakadályozza a rejtett számlákon történő felesleges költekezést.

Szülői felügyelet

A szülői felügyelet kiszűri és blokkolja a gyermek számára nem biztonságos tartalmakat – sokkoló képek, pornográfia, egyéb tartalmak. Korlátozhatja a gyermeke által a számítógép előtt töltött időt is.

Jelszó páncélterem

A Password Keeper arra szolgál, hogy a webhelyek engedélyezési adatait egy speciális, biztonságos tárolóba naplózza. Segít, hogy ne kelljen több felhasználónevet és jelszót megjegyeznie – csak egyetlen fő kódra van szüksége.

Adatvédelmi őrző

Az adatvédelmi eszközök titkosítják a fájlokat a speciális tárolóhelyen és törlik a böngésző cookie-kat. Az adathalász csalások ellen is védelmet nyújtanak, és blokkolják a személyes adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést.

Legjobb vírusirtó értékelés

Jelöléshelytermék neveértékelés
Legjobb ingyenes vírusirtó1Avast Free Antivirus4.9
2360 Teljes biztonság4.8
3

anda Free Antivirus

4.7
A legjobb fizetős vírusirtó a Windows számára1Avira Antivirus Pro4.9
2Bitdefender Internet Security4.9
3Kaspersky Lab Internet Security4.8
4Norton Security4.7
5Trend Micro Internet Security4.6
A legjobb vírusirtó Androidhoz1Antiy AVL4.9
2Bitdefender Mobile Security Antivirus4.8
3Cheetah CM Security4.7
4Kaspersky Antivirus Security4.7

Legjobb ingyenes vírusirtó

Avast Free Antivirus

Értékelés: 4.9

Avast Free Antivirus

Miért az első helyen: Maximális funkcionalitás még az ingyenes verzióban is.

A legjobb ingyenes vírusirtó: Az Avast Free Antivirus a legnépszerűbb vírusirtó a piacon, és az egyetlen, amely összehasonlítható a Windows 10 beépített Defenderével. Könnyű és intelligens, nem terheli le a számítógépet, és nem jeleníti meg az értesítéseket 3-4 naponta egyszeri alkalomnál többször. Az Avast a vírusok elleni védelmet kettős motorral egészíti ki: az egyik offline ellenőrzi a rosszindulatú programok aláírásait, a másik pedig online küldi az ismeretlen fájlokat a felhőbe ellenőrzésre. Heurisztikus elemzés, amely véd a nulladik napi fenyegetések ellen, szintén elérhető.

A keresőmotorok ellenőrzik a merevlemezeket, a használt jelszavakat, a hálózati kapcsolatot és a programok viselkedését. A vírusirtó elemzi az aktív fájlokat, és így megakadályozza, hogy a letöltésekből, pendrive-okról vagy kulcstartókról rosszindulatú programok kerüljenek a számítógépre. Az automatikusan aktivált játékmód pedig letilt minden értesítést, beleértve a rendszer és a harmadik féltől származó programokat is, a megszakítás nélküli játék érdekében.

Előnyök

 • A futtatáshoz legfeljebb 50 MB RAM-ra van szükség
 • Három védelmi motor, beleértve a proaktív heurisztikus elemzést;
 • Játékmód kikapcsolt értesítésekkel.

Hátrányok

 • Teljes webes képernyő csak a fizetős verzióban;
 • Az engedélyt minden évben meg kell újítani, két-három hónapos “szünet” után nem lehet megújítani;
 • A telepítés során állandó és megbízható internetkapcsolat szükséges.

360 Teljes biztonság

Score : 4.8

360 Teljes biztonság

Miért a második hely: Három keresőmotor, alacsony számítógépes költségek, de a hirdetések be vannak építve.

Leírás: 360 Total Security – A vírusirtók svájci bicskája. A legnagyobb számú motort használja a rangsorban – négyet. Az offline Avira és Bitdefender, az AI-alapú 360 QVMII és egy felhőalapú szkenner. A motorok az ismert fenyegetések ellen a vírusaláírások összehasonlításával, az ismeretlenek ellen pedig a programok viselkedésének elemzésével védekeznek.

Védelmet nyújt a zsarolóprogramok, keyloggerek és rendszermódosítás ellen is. A gyanús alkalmazások homokozóban futnak. A vírusirtó letölti a kritikus Windows-frissítéseket a rendszer sebezhetőségének védelme érdekében, ellenőrzi a vezeték nélküli hálózatok biztonságát és megakadályozza a fizetési adatok lehallgatását online vásárláskor.

A 360 Total Security beépített fájlmegsemmisítővel, operációs rendszer tisztító és optimalizáló eszközökkel, illesztőprogram-frissítési móddal és ütemezővel is rendelkezik.

Előnyök

 • Négy vírusirtó motor, amelyek ki- és bekapcsolhatók;
 • További jellemzők;
 • Kritikus operációs rendszerfrissítések letöltése.

Hátrányok

 • Hirdetések;
 • Rengeteg értesítés és felugró ablak;
 • “Out of the box” vírusirtó motorok Avira és Bitdefender ki vannak kapcsolva.

anda Free Antivirus

Értékelés: 4.7

Panda Free Antivirus

Miért a harmadik hely: Ingyenes VPN és minimális rendszerköltség, de korlátozott funkcionalitás.

Leírás: A Panda Free Antivirus az egyetlen olyan vírusirtó az értékelésekben, amely ingyenes VPN-kapcsolatot kínál. Igaz, a forgalom napi 150 megabájtra van korlátozva, de ez elég a legtöbb online vásárláshoz vagy a blokkolt webhelyek eléréséhez.

A vírusirtó motor felhőalapú aláírás-összehasonlítási technikát használ. Ez minimálisra csökkenti a számítógép terhelését. A Panda véd az “új” vírusok ellen, mivel a felhőaláírások óránként frissülnek. A vírusirtó külön figyelmet fordít az USB-stickekről származó vírusok elleni védelemre, ezért ajánlott a nyilvános számítógépekre való telepítéshez.

A vírusirtó képes bootolható tisztító flash meghajtót létrehozni, amely eltávolítja a vírusokat a blokkolt számítógépekről – például azokról, amelyek “elkapták” a zsarolóvírus bannereket. Az Avasthoz hasonlóan a Panda Free Antivirus is támogatja a játék üzemmódot letiltott értesítésekkel, beleértve a rendszer.

A

 • Ingyenes VPN;
 • Folyamatos felhőaláírás-frissítések;
 • Minimális számítógépes többletköltség.

Hátrányok

 • A fejlett védelmi módok csak a fizetős verziókban érhetőek el;
 • A VPN-forgalom napi 150 megabájtra van korlátozva;
 • Csökkentett védelem az internetkapcsolat megszakításakor.

A legjobb fizetős vírusirtó a Windows számára

Avira Antivirus Pro

Értékelés: 4.9

Avira Antivirus Pro

Miért az első hely: védelem a “kollektív intelligencia” és a mesterséges intelligencia segítségével.

Áttekintés: Az Avira három technikát használ a számítógépek rosszindulatú szoftverek elleni védelmére: a naponta frissített aláírás-adatbázis alapján történő szkennelést, a kollektív intelligenciát a programok viselkedésének elemzésére és a mesterséges intelligenciát a merevlemezen lévő fájlok heurisztikus ellenőrzésére.

Az Avira az egyetlen olyan vírusirtó az értékelésben, amely heurisztikus elemző eszközével sikeresen küzd a kriptodézsák ellen. A számítógéphez csatlakoztatott külső eszközöket is vizsgálja a fertőzés szempontjából, védi az érzékeny és személyes adatokat, blokkolja a DNS-eltérítést és a banki trójaiakat a biztonságos vásárlás érdekében.

Az Avira webes pajzsa közvetlenül elemzi a hálózati portok aktivitását, és blokkolja a rosszindulatú szoftvereket, mielőtt azok betölthetnék a számítógép gyorsítótárát. Megakadályozza azt is, hogy a számítógép botnetekbe vagy tiltott banki tranzakciók gazdái közé kerüljön.

Előnyök

 • A vírusirtó mesterséges intelligenciát és kollektív intelligenciát használ a védelemhez;
 • Közvetlenül a hálózati portokat vizsgálja, nem a letöltött adatokat;
 • Hatékonyan küzd a kripto-ransomware ellen.

Hiányosságok a

 • Internetkapcsolat nélkül a vírusirtó funkcióknak csak egy része működik;
 • Csak angol nyelven támogatott;
 • Drága.

Bitdefender Internet Security

Értékelés: 4.9

Bitdefender Internet Security

Miért a második hely: Többrétegű védelem zsarolóprogramok, távvezérlés és VPN ellen – de korlátozott forgalommal.

Leírás: A Bitdefender Internet Security nem a klasszikus vírusvédelemre, hanem az érzékeny, személyes és banki információk ellopásának megakadályozására összpontosít. De megállítja a rosszindulatú szoftvereket is – beleértve a titkosító programokat is -, hogy elpusztítsák őket. A vírusirtó véd a férgek, trójaiak, nulladik napi sebezhetőségek, rootkitek és kémprogramok ellen, beleértve a keyloggereket is.

Ezenkívül véd az adathalász csalások ellen azáltal, hogy ellenőrzi a megnyitott webhelyek tanúsítványait és DNS-eit; véd a banki adatok ellopása ellen; ellenáll a webkamera-kémkedésnek, és még a csalárd tevékenységek ellen is védelmet nyújt. Az autopilot technológia ellenőrzi a számítógép viselkedését és bizonyos felhasználói beállításokat a lehetséges biztonsági fenyegetések megelőzése érdekében. A Photon mód úgy konfigurálja a vírusirtót, hogy minimalizálja az operációs rendszer terhelését.

A Bitdefender az egyetlen fizetős vírusirtó a minősítésben, amely korlátozott VPN-t kínál: 200 MB naponta.

A

 • Maximális védelem az offline és online technológiáknak köszönhetően;
 • Számos saját technológia: robotpilóta, Photon, távvezérlés;
 • Többrétegű védelem a banki adatok ellopása ellen.

Hátrányok

 • Korlátozott VPN;
 • Ár;
 • Nehéz konfigurálni (ha be akarja állítani és nem “out of the box” használni).

Kaspersky Lab Internet Security

Értékelés: 4.8

Kaspersky Lab Internet Security

Miért a harmadik hely: Sok biztonsági funkció, de magas rendszerterhelés.

Leírás: Mit ér egy vírusirtó minősítés Kaspersky Internet Security nélkül?? Ez az átfogó internetes biztonsági megoldás kétféleképpen védi számítógépét: a fájlaláírások offline ellenőrzésével és a gyanús programok felhőbe küldésével. De a legjobb része a sandbox – egy elszigetelt környezet az alkalmazások futtatásához.

A beépített webes képernyő védelmet nyújt a hamis weboldalak és az adathalászat ellen. Ezt kiegészíti egy olyan böngésző-kiegészítő, amely a linkeket a megnyitás előtt ellenőrzi.

A kétrétegű védelem az online vásárláshoz megakadályozza a hitelkártyaadatok és egyéb fizetési információk ellopását az adathalász oldalakról, valamint a DNS- és SSL-tanúsítványokat felcserélő oldalakról. Szükség esetén a böngészőt maximális védelmi módban is futtathatja.

Beépített szülői felügyeleti mód, amely megszűri a letöltött tartalmakat, és blokkolja a számítógép használatát, ha gyermeke túl sok időt tölt rajta.

Előnyök

 • Erőteljes vírusirtó motorok;
 • Védelem a Mac számára;
 • Szülői felügyelet.

Hátrányok

 • Nagy rendszerterhelés;
 • Néhány extra funkció;
 • Néha vannak hamis pozitív eredmények.

Norton Security

Értékelés: 4.7

Norton Security

Miért a negyedik helyezett: A legdrágább, de egyedülálló módon a szakértők támogatásával.

Leírás: Norton Security – az egyetlen vírusirtó a rangsorban, amelynek fejlesztői 100%-os garanciát vállalnak a rosszindulatú programok eltávolítására a számítógépről. Távoli technikai támogatást nyújt. Ha a vírusirtó nem tudja eltávolítani, a Norton munkatársai gondoskodnak róla. Ha nem sikerül, az előfizetésért kapott pénzt visszatérítjük.

A vírusirtó véd az internetről és az offline rosszindulatú programok behatolása ellen, növeli a biztonságot vásárláskor, támogatja a szülői felügyeletet. A biztonsági mentés funkció biztonsági másolatot készít a fontos adatokról külső meghajtókra és a biztonságos 25 GB-os felhőnkbe.

A vírusirtó tartalmazza a Norton WiFi Privacy programot, amely titkosítja az adatokat, amikor nyílt vezeték nélküli hálózatokhoz csatlakozik. Véd a sniffing – a személyes adatok, bejelentkezések, jelszavak és bankkártyaszámok lehallgatása nyilvános Wi-Fi-n keresztül.

Előnyök

 • 100%-os védelmet nyújt a vírusok ellen;
 • Az aláírási adatbázis rendszeres frissítése;
 • Norton WiFi Privacy tartalmazza.

Hátrányok

 • Az egyik legdrágább vírusirtó;
 • Nehéz telepíteni és eltávolítani;
 • Nagy rendszerterhelés.

Trend Micro Internet Security

Értékelés: 4.6

Trend Micro Internet Security

Miért az ötödik helyezett: Alapszintű védelem, de a legalacsonyabb áron.

Leírás:

Az End Micro Internet Security az egyetlen vírusirtó a minősítésben, amelynek előfizetési ára kevesebb, mint 1000 rubel évente. Ezért a pénzért a felhasználó alapvető védelmet kap az internetes sebezhetőségek és az offline fenyegetések ellen.

A vírusirtó fő jellemzője a Folder Shield funkció, amely blokkolja az érzékeny információkat tartalmazó mappákhoz való hozzáférést az illetéktelen alkalmazások számára. Továbbá

Először is, fokozott védelmet nyújt a személyes adatoknak, különösen a közösségi hálózatokon megosztott adatoknak. Elemzi az ott közzétett információkat, és bizonyos információk törlését vagy elrejtését javasolja.

Beépített szülői felügyelet az alkalmazások és weboldalak fehérlistázásával, hogy megvédje a gyermekeket a sokkoló, pornográf vagy potenciálisan veszélyes információktól. A Shield megakadályozza az adathalász és fertőzött webhelyekhez való hozzáférést is.

Rendszeroptimalizálási mód felgyorsítja a Windows működését és bezárja a sebezhetőségeket.

Előnyök

 • Az előfizetés kevesebb mint 1000 rubel évente;
 • Fejlett szülői felügyelet;
 • A közösségi hálózatokon tárolt személyes adatok elemzése.

Hátrányok

 • Alapvető védelem az internetes fizetésekhez;
 • Csak az aláírások összehasonlításával ellenőriz;
 • Mikrofagyások a játékokban az aktív fájlellenőrzés miatt.

A legjobb vírusirtó Androidhoz

Antiy AVL

Értékelés: 4.9

Antiy AVL

Miért az első helyen: könnyű, nem terheli a rendszert, mindenféle futtatható fájlt elemez.

Leírás: Az AVL vírusirtó két okból is a lista élén áll. Először is, könnyű – még telepítve sem foglal el több mint 30 megabájt belső memóriát. Másodszor, elemzi az Android operációs rendszer mindenféle futtatható fájlját, beleértve az APK-kat, SIS szkripteket, DEX utasításkészleteket és másokat.

A vírusirtó egy saját fejlesztésű AVL SDK motort használ, kompakt aláírásokkal és erőteljes felismeréssel, amely kevés rendszererőforrást fogyaszt – beleértve az akkumulátort is.

A vírusirtó automatikus és kézi üzemmódban működik. Naponta frissített aláírási adatbázis. Az automatikus üzemmód elemzi a letöltött és futtatható fájlokat a tevékenység és a rendszer erőforrásaihoz való hozzáférés szempontjából. Kézi üzemmódban az összes belső memória átvizsgálásra kerül, beleértve a /data szekcióban tárolt adatokat és alkalmazásokat is, anélkül, hogy hozzáférne az ISP adatbázisokhoz, és hogy szükség lenne a root-ra.

Előnyök

 • Kevés helyet foglal a belső tárhelyen;
 • A vírusaláírások rendszeres és kiterjedt frissítése;
 • Automatikus szkennelés az ingyenes verzióban.

Hátrányok

 • Lassú teljes szkennelés;
 • A szuperfelhasználói jogokat vírusként határozza meg;
 • Előfordulnak téves pozitív eredmények.

Bitdefender Mobile Security Antivirus

Score : 4.8

Bitdefender Mobile Security Antivirus

Miért a második hely: Vírusirtó lopásgátlóval, webszkennerrel és fizetős előfizetéssel.

Leírás: A Bitdefender Mobile Security Antivirus többfunkciós és vezetné a rangsort, de a legérdekesebb funkciók csak a fizetős verzióban érhetőek el. Előfizetés nélkül például nem működik a vírusirtó üzemmód, amely segít a telefon megtalálásában és a tolvaj felkutatásában.

De ingyenes módban a vírusirtó is működik. Automatikusan átvizsgálja a telefont vagy táblagépet a letöltött vagy futtatható rosszindulatú programok felismerése érdekében. A manuálisan futtatott elemzés pedig a teljes belső meghajtót ellenőrzi.

Az alkalmazás védi a felhasználó bizalmas adatait is, megakadályozza a telepített programokhoz való illetéktelen hozzáférést, és különösen a személyes fényképeket és névjegyeket egy speciális titkosított tárolóban helyezi el.

A Webbiztonsági mód egy további szkennert ad hozzá, amely felhőalapú rosszindulatú programok felismerését használja.

Előnyök

 • Személyes fényképek biztonságos tárolása;
 • Felhő, heurisztikus és aláírásmotorok;
 • Vírusirtó üzemmód.

Hátrányok

 • Nagy rendszerterhelés;
 • Korlátozott VPN forgalom a fizetős verzióban.
 • Kevés funkció az ingyenes verzióban;

Cheetah CM Security

Értékelés: 4.7

Cheetah CM Security

Miért a harmadik hely: Sok funkció, de hirdetések az ingyenes verzióban.

Leírás: A CM Security-t a Clean Master-t létrehozó cég fejlesztette ki. Kizárólag mobileszközökre tervezték, és a rosszindulatú szoftvereket aláírás-illesztésen keresztül elemzi. A vírusirtó inkább egy “kiegészítő”, mint a CM Security fő funkciója. Valójában ezért van a harmadik helyen.

A Smart Diagnostics” üzemmód ebben az egy kattintással indítható vírusirtóban a legtöbb olyan problémát megoldja, amely az okostelefonok lassulását okozza. Ha rákattint, a CM Security vírusellenőrzést végez a belső memóriában, megtisztítja az ideiglenes és felesleges fájlokat, letiltja a nem használt szolgáltatásokat és felgyorsítja a telefont.

A vírusirtó rendelkezik a saját VPN szolgáltatás beépített kliensével a forgalom titkosításához, a regionális internetkorlátozások megkerüléséhez és az online vásárláshoz szükséges extra védelemhez. A forgalom volumene nem korlátozott, nincs szükség regisztrációra.

Előnyök

 • Egy kattintással elérhető szolgáltatás;
 • Beépített VPN korlátlan forgalommal;
 • Beépített hívás- és SMS-feketelista.

Hátrányok

 • Az ingyenes verzióban idegesítő és bosszantó hirdetések jelennek meg;
 • A vírusirtó szolgáltatások megterhelik a “gyenge” és “régi” eszközöket;
 • A vírusirtó funkció korlátozott.

Kaspersky Antivirus Security

Értékelés: 4.7

Kaspersky Antivirus Security

Miért a negyedik hely: Erőteljes vírusirtó, amely az ingyenes verzióban szinte használhatatlan.

Leírás: A Kaspersky Antivirus Security nem véletlenül van a lista élén. Természetesen ez egy nagyon erős vírusirtó, amely képes semlegesíteni a fertőzött fájlokat még az Android OS rendszerpartíciójában is. Folyamatosan ellenőrzi a letöltéseket és a futó alkalmazásokat, valamint a bizalmas információk védelme érdekében ellenőrzi a telepített szoftverek hozzáférési jogait.

De mindez csak a fizetős verzióban működik. Előfizetés nélkül csak a teljes vagy gyors keresés kézi indítása érhető el. A fizetős verzió egy hatékony “Antivirus” üzemmóddal is rendelkezik, amely segít távolról lezárni a készüléket, megtalálni azt, vagy megsemmisíteni az adatokat a belső memóriából.

A további vírusirtó funkciók közé tartozik a Kaspersky Secure Connection forgalom titkosítása, a személyes kapcsolatok elrejtése a kíváncsi szemek elől, a hívások és SMS-üzenetek feketelistázása, valamint egy adathalászat elleni mód, amely blokkolja a gyanús linkeket.

Előnyök

 • Folyamatos, mély pásztázás;
 • Minden vírus és fenyegetés semlegesítése;
 • “Antivirus” és a személyes adatok védelme.

Hibák

 • A rendszer nagymértékű terhelése;
 • Drága;
 • Szinte minden funkció csak a fizetős verzióban működik.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: