26 legjobb merevlemez

A HDD-piac ma tele van különféle modellekkel, különböző műszaki paraméterekkel – kapacitás, névleges olvasási/írási sebesség, formafaktor stb. Az elektronikai piacnak ez a szegmense a szilárdtest SSD-k versenyképességének kialakulását követően vált különösen naggyá. Az Expertology átnézte az elérhető merevlemezek sokaságát, és összeállított egy listát a legjobb modellekről, amelyek közül Ön választhat.

Legjobb HDD rangsor

IM. 320 TB teljes írási élettartam.

A meghajtó “fizikája” a következő: Méretek – 22.39×121.04×176.33mm, súlya 200g. Működés és tárolás során az ütésállóság 1500G, ami nagyon magas értéket jelent. Hőmérsékletkorlátozás – 70 °C.

Bár a meghajtó egy asztali burkolati megoldás, mégis megőrzi esztétikai vonzerejét. A nagyméretű hűtőborda enyhén ívelt a Plextor logóval ellátott kék betét körül, a felső szélén pedig egy másik megvilágított Plextor logó és LED csík található. Mindezek a tényezők nagyon vonzóvá teszik a készüléket, sőt, akár játékosnak is tűnhet, és a meghajtó nagyon lenyűgözően néz ki a nyitott vagy átlátszó házban.

Előnyök

 • Nagy teljesítményű, rendkívül hatékony vezérlő;
 • szemet gyönyörködtető design;
 • Kiváló minőségű hűtés;
 • Könnyen beállítható, kezelhető és frissíthető;
 • Megfelelően nagy olvasási/írási sebesség.

Hátrányok

 • nem észleltek hátrányokat.

Corsair CSSD-N1920GBXTI

Értékelés: 4.8

Corsair CSSD-N1920GBXTI

Az Expertology rangsor következő helyezettje a Corsair meghajtó, amelyet a gyártó maga is játékmeghajtóként pozícionál. Valójában a műszaki specifikációk nagymértékben beszélnek a modern videojátékok, valamint az erőforrás-igényes grafikák számára való alkalmasságáról. Formafaktor 2.Az 5″-es méret lehetővé teszi, hogy a merevlemez ne csak asztali számítógépekbe, hanem számos notebookba is beférjen.

A merevlemez kiemelkedő jellemzője az 1920 GB-os kapacitás. Ez jelentősen hozzájárult a több mint figyelemre méltó árcédulához. MLC memóriát használ (cellánként két bit), amelynek számos fontos előnye van a TLC-vel szemben, mint az előző modellnek, és minimális hátránya.

A névleges olvasási sebesség 550 MB/s, az írási sebesség ugyanennyi. Méretei 70x7x100mm és súlya kb. 55g, ami észrevehetően kevesebb, mint a fenti modell, de reálisabb és jobban korrelál az interfész sávszélességével. SATA 6Gbit/s-on keresztül csatlakoztatva. Véletlenszerű felvétel – 85k. IOPS.

A meghajtó fizikai jellemzői a következők. Méretek 70x7x100mm, súly 55g. Az ütésállóság statikus és működési módban 500G. 70 °C-os üzemi hőmérséklet-korlátozás.

A gyártó teljes öt év garanciát biztosít erre a modellre. A csomag tartalmaz egy adaptert 9.5 mm.

Előnyök

 • 5 év garancia;
 • Minőségi védelem a teljesítményingadozások ellen;
 • fokozott megbízhatóság;
 • játék;
 • Fejlett hibajavítás.

Hátrányok

 • nem jelölt.

Intel SSDPED1D960GAX1

Értékelés: 4.8

Intel SSDPED1D960GAX1

Most a szakértőink által készített értékelés keretében nézzük meg a mikroelektronikai piac “élvonalának” – az Intel – nagy teljesítményű SSD-jét. Az elődjéhez (960 GB) képest feleannyiba kerül a készülék, mint elődje (960 GB). Ez az átlagos vásárló szemszögéből nézve érezhető hátrány, de ennek elég jó okai vannak.

Ez a modell a nagy teljesítményű és gyors 3D XPoint memóriával rendelkezik, amelyet az Intel és a Micron csak “tegnap” – 2015 közepén – mutatott be. Működési sebesség: Írási sebesség 2.2 thou. MB/s, olvasás – 2.6k. MB/sec. Véletlenszerű írás – akár 550k. IOPS. PCI-E 3-on keresztül csatlakoztatva.0 x4. Kompatibilis az NVMe szabvánnyal. Beépített adattitkosítás.

A meghajtó fizikai adatai. Méretek – 17.2×68.9x168mm, 230g súly. Átlagosan körülbelül 16.40W energiafogyasztás. Hőmérsékletkorlátozás a biztonságos üzemi hőmérséklethez – 85k. A készülék ütésállósága a legalacsonyabb ebben a csoportban – 50 G statikus és működés közben, de ez a szám még mindig összehasonlíthatatlanul jobb, mint bármely mechanikus meghajtóé.

Az Intel mérnökei még a meghajtó megjelenésére is komoly figyelmet fordítottak. Elegáns és kissé hivalkodó design LED háttérvilágítással. Ez a modell tehát nagyszerű a játékosok számára, bár a gyártó nem kifejezetten játékmodellként pozícionálja.

Előnyök

 • a legnagyobb sebesség és teljesítmény;
 • lenyűgöző dizájn;
 • rendkívüli tartósság;
 • Innovatív memóriatípus;
 • A legnagyobb írási/olvasási sebesség a csoportban.

Hátrányok

 • magas ár.

Western Digital WD BLUE 3D NAND SATA SSD 500 GB (WDS500G2B0A)

Értékelés: 4.7

Western Digital WD BLUE 3D NAND SATA SSD 500GB (WDS500G2B0A)

A rangsor első csoportjának utolsó eleme egy olcsó, de mindenképpen érdemes meghajtó a Western Digitaltól. A merevlemezt a gyártó a nagyon “olcsó” ára ellenére a játékhoz szánt merevlemezként pozícionálja, és objektíven szólva.

A meghajtó 2-es formájú.5″-os interfész, asztali és notebook PC-ket is lehetővé tesz (adapter segítségével). Akár 500 GB kapacitás, TLC 3D NAND memóriát használ. Nagy teljesítményű Marvell 88SS1074 vezérlővel működik. Olvasás 560MB/s, írás 530MB/s, véletlenszerű írás 84k. IOPS. SATA 6Gbit/s interfészen keresztül csatlakozik. Támogatja az NCQ-t és a parancsot

IM. 200 TB teljes adattárolási kapacitás.

A készülék lineáris méretei 69.85x7x100.2mm, súlya minimális, mindössze 37g. Biztonságos üzemi hőmérséklet-határérték – 70 °C. A merevlemez nagyfokú statikus és 1500G ütésállósággal rendelkezik. Körülbelül 3 GB-ot fogyaszt működési módban.35W.

36 hónapos gyártói garanciaidő.

Előnyök

 • játék;
 • Minimális energiafogyasztás;
 • nagy teljesítményű vezérlő;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nincsenek jegyzetek.

A legjobb HDD-k asztali számítógépéhez

Most pedig a hagyományos merevlemeztípusról – a mechanikus HDD megfordítható mágneses lemezekkel. Az Expertology elemzői a világ legismertebb vállalatainak – Seagate, Western Digital és Toshiba – három figyelemre méltó modelljét rangsorolták.

Mindhárom meghajtónak van néhány közös jellemzője: kiterjesztett formátumtámogatás (4K szektorok), Form Factor 3.5″, SATA 6Gbit/s-on keresztül csatlakoztatva, 600MB/s külső adatátviteli sebességgel.

Seagate ST4000DM004

Értékelés: 4.9

Seagate ST4000DM004

A három legjobb PC-s HDD a híres amerikai cég “merevlemeze”, amely évtizedek óta kizárólag ezzel az alkatrészosztállyal kapcsolatos.

A legnagyobb kapacitású meghajtó ebben a csoportban 4k-nál. GB. A WD Blue Desktop 2 TB (WD20EZRZ) a legnagyobb kapacitású merevlemez a csoportban, és a 256 MB puffermemóriája óriási terhet ró az adatátviteli sebességre.

A merevlemezt egy 3.5″, két mágneses lemezt és négy fejet tartalmaz. Az orsó fordulatszáma 5400 rpm. Névleges átviteli sebesség 190 MB/s. A népszerű SATAIII (6Gb/s) interfészen keresztül csatlakoztatva. Támogatja a hardverrel támogatott parancsvárakoztatást (NCQ). A felhasználói tapasztalatok szerint a nagyméretű szektorok tényleges olvasási sebessége teljes mértékben megegyezik a meghirdetett sebességgel.

A készülék fizikai paraméterei a következők. méretek – 101.6×20.17×146.99mm, súly – 490g. Munka üzemmódban körülbelül 5 wattot fogyaszt. Hőmérsékleti határérték üzemmódban – 60 °C. Az állítólagos maximális hangerő 27 dB, és a tényleges felhasználóktól kapott kiterjedt visszajelzések szerint pontosan azt nyújtja, amit állít.

Erre a modellre 24 hónapos garancia vonatkozik.

Előnyök

 • jó ár/mennyiség arány;
 • csendben;
 • Minimális hő;
 • Nagy gyorsítótár kapacitás.

Hátrányok

 • Alacsony fordulatszám (részben ellensúlyozza a nagy gyorsítótár).

Western Digital WD Blue Desktop 2 TB (WD20EZRZ)

Értékelés: 4.8

Western Digital WD Blue Desktop 2 TB (WD20EZRZ)

A rangsorban a következőkben egy másik méltó modellt mutatunk be egy ugyancsak méltó gyártótól. Ez a merevlemez kétszer kisebb, mint elődje – 2k. GB, de lényegesen olcsóbb is. Ezen túlmenően néhány fontos előnye van.

Készített merevlemez a 3.5″, méretei 101.626.1x147mm és 600g súlyú. A névleges hirdetett olvasási sebesség megegyezik a 147MB/s írási sebességgel. 64 MB merevlemezterület pufferelosztása. Az orsó 5400 fordulat/perc sebességgel működik. SATA III porton keresztül csatlakoztatható (6.0 Gb/s)

A készülék figyelemre méltó fizikai jellemzői a következők. Ha a Seagate a fent említett modellhez hasonlóan nem próbálja fitogtatni az ütésállóságát, itt még inkább hangsúlyoztuk ezt a paramétert – 30G működés közben és 250G statikus tárolás esetén. A névleges zajszint kevesebb mint 27 dB teljes terhelésnél és 23 dB üresjáratban. Biztonságos üzemi hőmérséklet-határérték – 60°C. Átlagos energiafogyasztás 4.10W.

Minden nyilvánvaló előnye mellett ez a modell nem mentes a hátrányoktól, de ez könnyen gyógyítható. Alapértelmezés szerint a merevlemez meghajtó túl keményen parkol, naponta több ezer parkolásra számíthat, ami egyenes út a meghajtó gyors meghibásodásához. Ezért ajánlott ezt a beállítást a speciális segédprogrammal korrigálni.

Előnyök

 • csendben;
 • nem melegszik túl;
 • ütésálló;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • fej parkolási díj.

Toshiba DT01ACA300

Értékelés: 4.7

Toshiba DT01ACA300

A legjobb PC-s HDD-k Expertology-értékelését pedig a Toshiba, a japán elektronikai piac szuperautoritásának számító Toshiba merevlemeze teszi teljessé. Itt érdemes megemlíteni, hogy ezt a modellt a Hitachi házon belül fejlesztette ki, ugyanazokat a berendezéseket használva, amelyeket a Toshiba a Western Digital eladása után szerzett meg. Ebben a konkrét esetben a termék csak profitált az ilyen “több nyomon követési” megközelítésből.

A merevlemez kapacitása 3k. GB. A pufferhez 54 MB lemezterület van hozzárendelve. Az átlagos olvasási és írási sebességek meglehetősen gyorsak a 7200 fordulat/perc felgyorsított orsósebességnek köszönhetően. Nagyon jó hozzáférési sebesség

vissza a ack – 0.5 ms.

A meghajtó méretei: 101.626.1x147mm, súly. A korábban ismertetett modellhez hasonlóan ezt a merevlemezt is 70 G mechanikai ellenállás jellemzi működés közben és 300 G statikus tárolás esetén. 28 dB vagy annál kisebb névleges működési zaj. Néhány felhasználó észrevehető “ropogásról” számol be a működés során, de nyilvánvaló panaszok nincsenek. A névleges üresjárati zaj csaknem ugyanolyan, 27 dB.

Az interneten gyanúsan magas a gyors meghibásodásról szóló jelentések aránya, de a mélyreható elemzésből kiderül, hogy ezek az esetek többnyire a készülék helytelen használatára vezethetők vissza. Ezért a szakértőink nem tették ezt a tényt nyilvánvaló hátránynak.

Előnyök

 • Jó “megabájtos ár”;
 • Elég csendes;
 • nagy sebességgel;
 • nem melegszik túl külső léghűtés nélkül (ha nem túlterhelt).

Hátrányok

 • Fokozott érzékenység az áramkimaradásokra.

A legjobb SSD merevlemezek a laptophoz

Most a notebookokba és all-in-one PC-kbe való beépítésre alkalmas SSD-k áttekintése következik. A tömörség kulcsfontosságú követelmény ezekkel az eszközökkel szemben. Szakértőink ezért választották ki a legjobb SSD-ket kizárólag a 2280-as minimum formátumok közül.

Három különböző márka – Samsung, ADATA és Plextor – három modelljét fogjuk megvizsgálni. Mindegyik támogatja a kiterjesztett formátumot (4K szektorok), csatlakoztatás M csatlakozón keresztül.2.

Samsung MZ-V6E500BW

Értékelés: 4.9

Samsung MZ-V6E500BW

Kezdjük a dél-koreai technológiai óriás Samsung által gyártott SSD-vel. Ez a legdrágább modell ebben a csoportban, de bizonyos funkciók miatt meglehetősen ésszerű megvásárolni.

A meghajtó kapacitása 500 GB a TLC 3D NAND flash memórián. Az eszköz nagy, 1800 MB/s írási sebességgel rendelkezik. Az olvasási sebesség majdnem kétszer olyan gyors – 3200 MB/s. Véletlenszerű írás – 330k. IOPS. Csatlakozó interfész – nagy sebességű PCI-E 3.0 x4. NVMe és csapattámogatás

IM. Beágyazott adattitkosítás.

A készülék fizikai jellemzői a következők. Méretek – 22×2.3×80 mm, súlya 8g. Magas ütésállóság – 1500G statikus és működési üzemmódban. A meghajtó maximális biztonságos üzemi hőmérséklete 70 °C-ra van korlátozva. Átlagosan a meghajtó akár 5.4W energiafogyasztás.

Ahhoz, hogy a meghajtó a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa, számos notebookmodellnél módosítani kell a BIOS-beállításokat. Ez gyakran vezet hamis vagy megalapozatlan állításokhoz a meghajtó sebességével kapcsolatban.

Erre a modellre 36 hónap gyártói garancia vonatkozik.

Előnyök

 • Nagy olvasási és írási sebesség;
 • Az egyik legjobb ár-érték arány;
 • Nagy mechanikai ütésállóság;
 • parancs
IM.

Hátrányok

 • A RAPID mód működésével AMD processzorok esetén problémák adódhatnak;
 • nagy érték.

ADATA XPG GAMMIX S11 480GB

Értékelés: 4.8

ADATA XPG GAMMIX S11 480GB

Most nézzük a második helyet ebben a minősítési csoportban – az ADATA (Tajvan) által gyártott SSD-meghajtó. Figyelemre méltó a kicsiny méret, a közel nulla energiafogyasztás és a több mint tisztességes teljesítmény.

A meghajtó kapacitása 480 GB. Nagy sebességű teljesítmény (1.7k. MB/sec írás, 3.05 th. MB/mp olvasási teljesítmény) az innovatív TLC 3D NAND memórián és a Si vezérlőn keresztül

 • con Motion. Véletlenszerű írás – 280k. IOPS. Az eszköz a PCI-E 3 interfészen keresztül csatlakozik.0 x4, NVMe támogatás elérhető. 320TB írási kitartás.

  Néhány szó a meghajtó fizikai paramétereiről. Méretek: 22×3.5x80mm, súlya mindössze 8g. Rendkívül alacsony energiafogyasztás átlagosan – 0.33W. A maximális biztonságos üzemi hőmérséklet 70 °C-ra van korlátozva. Sokkállóság statikusan és munka közben – 1500 G.

  Az apró formai tényező nem akadályozta meg, hogy a meghajtó vonzó “játék” megjelenést kapjon, és a gyártó játékmeghajtóként pozícionálta.

  Az ADATA 60 hónapos rekord garanciát ad erre a modellre.

  Előnyök

  • “játék” teljesítmény;
  • tartósság;
  • alacsony hőfokon;
  • Mikroszkopikus energiafogyasztás;
  • öt év garancia.

  hátrányok

  • nincs.

  lextor PX-256S3G

  Értékelés: 4.7

  Plextor PX-256S3G

  És a híres tajvani (eredetileg japán) Plextor cég által gyártott készülék teszi teljessé ezt a minősítési csoportot. Az előző modellhez hasonlóan ezt az SSD-t is játék SSD-ként írja le a gyártó.

  256 GB kapacitás. TLC memóriát használ (cellánként három bit). Az adatfolyamokat a Si vezérlő kezeli

 • con Motion. Ez a kombináció 510/550 MB/s (szekvenciális írási/olvasási) sebességet biztosít. Véletlenszerű felvétel – 71k. IOPS.

  Több mint 512 MB elérhető puffermemória a modellben, ami jelentősen növeli az általános teljesítményt. Támogatja egy csapat

 • IM és NCQ technológia. SATA 6Gbit/s interfészen keresztül csatlakozik. Körülbelül 70 TB kumulatív írási kitartás.

  Ez a modell még inkább miniatürizált, mint az előző, 22×2.3x80mm, súlya 10g. A maximális biztonságos hőmérsékleti határérték ugyanaz – 70 °C.

  a lextor 3 év garanciát vállal erre a modellre.

  Előnyök

  • Megbízhatóság és tartósság;
  • Kisebb hőképződés;
  • nagy sebességgel;
  • minimális méretek;
  • vonzó ár.

  Hátrányok

  • Nincsenek egyértelmű hátrányok.

  A legjobb HDD meghajtók laptopokhoz

  Most az Expertology rangsorában egy másik három, laptopokhoz szánt merevlemezre összpontosítunk, csak ezúttal egy klasszikus HDD lesz mechanikával és mágneses lemezekkel a belsejében. Minden kínált modell támogatja a kiterjesztett formátumot (4K szektorok) kompakt formátumban 2.5″, gyors SATA 6Gbit/s interfészen keresztül csatlakozik, és kivételes, 400G működés közbeni és 1000G statikus tárolás esetén 1000G ütésállóságot biztosít.

  Seagate ST500LM021

  Értékelés: 4.9

  Seagate ST500LM021

  Vessünk először egy pillantást a Seagate nagy teljesítményű merevlemezére. Kiváló ár-érték arány, a csoport legolcsóbb megoldása. A Laptop Thin HHD sorozatunk része, már az elnevezés is utal a kompakt méretre.

  A merevlemez teljes kapacitása 500 GB, a meghajtó pufferkapacitása 32 MB. Az elsődleges működési komponens egyetlen mágneses lemez és két fej. 7200 fordulat/perc fordulatszámú orsó, ami 135 MB/s körüli magas átlagos adatátviteli sebességet eredményez (független tesztek szerint teljes mértékben megfelel a követelményeknek). Átlagos késleltetés körülbelül 11ms.

  A merevlemez fizikai adatai a következők. Méretek – 70.1x7x100.55mm, 95g súly. Névleges zajszint működés közben 24dB, üresjáratban valamivel kevesebb 23dB. Működés közben körülbelül 1.8 watt teljesítmény.

  A Seagate 24 hónapos garanciát biztosít erre a modellre.

  Előnyök

  • nagy sebességgel;
  • vékony;
  • csendes működés;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • Az állítólagos ütésállóságot okkal lehet kétségbe vonni.

  Western Digital WD Black 1 TB (WD10JPLX)

  Értékelés: 4.8

  Western Digital WD Black 1 TB (WD10JPLX)

  A következő a rangsorban a Western Digital kompakt “notebook” HDD-je. A készülék formátuma megegyezik elődjével, de észrevehetően vastagabb, ami bizonyos korlátokat szab a különböző notebookmodellekbe való beépítésre.

  A merevlemez kapacitása kétszerese a csoport első modelljének – 1k. GB. A pufferhez hasonló mennyiségű memória van hozzárendelve – 32MB. Az orsó 7200 fordulat/perc fordulatszámon működik. Független tesztek szerint az adatátviteli sebesség 127 MB/s (írás) és 123 MB/s.5MB/s (olvasás).

  Ez a modell a Western Digital saját fejlesztésű dinamikus gyorsítótárazási algoritmusával rendelkezik, amely minimalizálja a késleltetést, és optimálisan osztja ki a puffermemóriát az írási és olvasási műveletek között.

  A fizikai jellemzők a következők. Méretek – 69.85×9.5×100.2 mm, súly 115 g. Működés közben körülbelül 1.8W teljesítmény. A zajszint 27 dB működés közben és 25 dB üresjáratban.

  A meghajtóház észrevehetően vastagabb, mint a csoport első modellje, így nem minden notebookhoz és minden Ultrabookhoz alkalmas.

  A gyártó 60 hónapos garanciát ad erre a modellre.

  Előnyök

  • nagy sebességgel;
  • megbízhatóság;
  • Öt év garancia.

  Hátrányok

  • észrevehető hő- és zajszint.

  Toshiba HDWL120UZSVA

  Értékelés: 4.7

  Toshiba HDWL120UZSVA

  Ebben a rangsorcsoportban az utolsó, de nem utolsósorban a kompakt Toshiba mechanikus merevlemez-meghajtó. Ez a legnagyobb kapacitású modell a csoportban, és várhatóan a legdrágább is. A Toshiba L200 sorozatának része, amelyet kifejezetten noteszgépekhez, játékkonzolokhoz és perifériákhoz terveztek.

  A készülék kapacitása 2k. GB. A puffer memória 128MB. Az orsó 5400 fordulat/perc sebességgel működik. Támogatja az NCQ technológiát. Az átlagos késleltetési idő körülbelül 5.56 ms. A gyártó minden folyamatot optimalizált az optimális teljesítmény érdekében, így alacsony fordulatszámon is nagy adatátviteli sebességet ér el. Hűvös és csendes működés.

  A modell fizikai jellemzői a következők. Méretek – 69.85×9.5×100 mm, súly 117g. Energiafogyasztás üzemmódban – körülbelül 1.65W. A zajszint nem haladhatja meg a 24 dB-t működés közben és a 23 dB-t üresjáratban. A maximális biztonságos üzemi hőmérséklet 65°C-ra van korlátozva.

  A készülék ütésállósága névlegesen 400 G működés közben és 1000 G statikus tárolás esetén.

  Előnyök

  • kapacitás;
  • az összes folyamat optimalizálásának köszönhetően elég magas adatátviteli sebesség
  • adatbiztonság a szállítás során (rámpás rakodási technológia).

  Hátrányok

  • nem észlelt.

  A legjobb merevlemezek a szerverhez

  Most pedig térjünk át a merevlemezek minősítésére, amelyek specifikációi lehetővé teszik a szerverekben való használatukat. A felülvizsgálatunk öt modellt tartalmazott, köztük három mechanikusat a HGST, a Seagate és az Intel cégektől; valamint két szilárdtestet a Western Digital és a HGST cégektől.

  Mivel a szerverállomásokon egész merevlemezes tömbök használhatók, az MTBF kezd jelentőséget nyerni, ezért a szakértők ezt a jellemzőt hozzáadták az eszközleírásokhoz. Minden felsorolt minta támogatja a kiterjesztett formátumot (4K szektorok).

  HGST HUSMM3240ASS204

  Értékelés: 4.9

  HGST HUSMM3240ASS204

  Kezdjük ezt a részét a felülvizsgálat egy szilárdtest SSD az amerikai cég HGST (tulajdonosa Western Digital). Közvetlenül Malajziában összeszerelve.

  Akár 400 GB kapacitás, innovatív MLC 3D NAND memóriával. Írási sebesség 2050MB/s, olvasási sebesség 2100MB/s. Véletlenszerű írás – 200k. IOPS, véletlenszerű olvasás – 400k. IOPS. SAS-interfészen keresztül csatlakozik. Becsült MTBF 2.5M. órák. Beépített Secure Erase funkció. Külső adatátvitel – 1200MB/s. Nincs beágyazott adattitkosítás.

  A merevlemez kompakt formában készül 2.5″. Méretei: 70.1x15x100.6 mm, 140 g súly. Ütésállóság üzemmódban – 500 G, statikus tárolási módban – 1000 G. 60 °C-os üzemi hőmérsékleti biztonsági korlátozás.

  A gyártó 60 hónap garanciát vállal erre a modellre.

  Előnyök

  • megbízhatóság;
  • nagy írási és olvasási sebesség;
  • tartósság;
  • öt év garancia.

  Hátrányok

  • túlárazott.

  Seagate XF1230-1A0960

  Értékelés: 4.8

  Seagate XF1230-1A0960

  A mai Expertology rangsor második helyezettje egy tágas, produktív és viszonylag olcsó vállalati SSD a Seagate-től.

  Jelentősen nagyobb kapacitás, mint elődjének 960 GB-os kapacitása. eMLC típusú memóriát használ. Szekvenciális írási sebesség 490 MB/s írási és 560 MB/s olvasási sebesség; véletlenszerű írás 16800 IOPS sebességgel. SATA 6Gbit/s interfészen keresztül csatlakoztatva. Csapat által támogatott

  IM és NCQ technológia. 600 MB/s külső átviteli sebesség. Becsült MTBF 2 millió. órák.

  Merevlemez-meghajtó 2. formátumban.5″, 70 mm-es lineáris méretekkel.1x7x100.25mm. Súly 85g. Átlagos energiafogyasztás 4.20W. A biztonságos üzemi hőmérséklet 70 °C-ra van korlátozva. 1500G működési és statikus ütésállóság.

  A legfontosabb előnyök közé tartozik a megbízhatóság és a teljesítmény optimális kombinációja a régi tárolási infrastruktúra veszélyeztetése nélkül. Ez lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a szerverrendszerek frissítésekor a legtöbb pénzt megtakarítsa.

  Előnyök

  • Könnyű telepíthetőség a meglévő tárolási infrastruktúrában;
  • Az IOPS-teljesítmény optimális összehangolása a véletlenszerű hozzáférési sebesség maximalizálása érdekében
  • A “megabájtos ár” előnyös;
  • Megnövelt megbízhatóság és védelem az üzleti adatok számára.

  Hátrányok

  • Nincs jelentős hátránya.

  Intel SSDSC2KI010T801

  Értékelés: 4.7

  Intel SSDSC2KI010T801

  Következő a rangsorban egy szerver SSD az Intel “maga. Ez a modell az előző példához hasonló költségű, de valamivel tágasabb, és néhány további előnnyel is rendelkezik.

  Lemezkapacitás 1024GB. Innovatív, nagy teljesítményű TLC 3D NAND memóriát használ. Írási sebesség 450MB/s szekvenciálisan, olvasási sebesség 550MB/s. SATA 6Gbit/s porton keresztül csatlakoztatva. Becsült MTBF 1.6M. órák. Beépített adattitkosítást tartalmaz.

  Karcsú formájú 2.5″, 100x70x7 mm-es lineáris méretekkel. Súlya 82g. Névleges energiafogyasztás 2.3W. Az ütésállóság működés közben és statikus körülmények között 1500 G. Hőmérsékletkorlátozás 70°C maximális üzemi hőmérsékletre.

  Az Intel 3 év garanciát vállal erre a modellre.

  Előnyök

  • nagyobb megbízhatóság;
  • Jó “megabájtonkénti ár”;
  • neves márka;
  • tartósság;
  • Beágyazott adattitkosítás.

  Hátrányok

  • nem észlelte.

  Western Digital WD Gold 1 TB (WD1005FBYZ)

  Értékelés: 4.6

  Western Digital WD Gold 1 TB (WD1005FBYZ)

  Az utolsó előtti modell ebben a minősítési csoportban az Expertology-tól egy mechanikus HDD a Western Digital-tól. A gyártó egyértelműen szervermodellként jelöli a modellt, mivel a specifikációi egyértelműen jelzik. Mindezzel együtt ez a modell a legmegfizethetőbb ebben a felülvizsgálati csoportban.

  Akár 1000 GB kapacitás. 128 MB pufferterület. Az olvasási és írási sebesség azonos, 184MB/s. Az orsó 7200 fordulat/perc sebességgel működik. SATA 6Gbit/s porton keresztül csatlakoztatva. Támogatja az NCQ technológiát. Becsült MTBF körülbelül 2 millió. órák.

  A meghajtót 3 faktoros formátumban gyártják.5″, 101 mm-es lineáris mérettel.6×26.1x147mm. Súly 641g. Futás közben átlagosan 8.10W. Egy mágneses tányért és két fejet tartalmaz. Működési ütésállóság 65G, statikus tárolás 300G-ig. A névleges működési zaj legfeljebb 28dB, az üresjárati zaj kevesebb mint 25dB.

  Előnyök

  • Nagyobb megbízhatóság és tartósság;
  • Ő technológia
  • A;
  • a legalacsonyabb ár a csoportban.

  Hátrányok

  • nincs.

  HGST HUS726040ALE614

  Értékelés: 4.5

  HGST HUS726040ALE614

  Az Expertology rangsorának öt legjobb szerver merevlemezes meghajtóját egy másik HGST-meghajtó zárja, ezúttal egy mechanikus meghajtóval. A legnagyobb kapacitású meghajtó ebben a csoportban, a legjobb megabájtonkénti árral.

  4K merevlemez-kapacitás. GB. 128 MB puffer memória. Átlagos olvasási hozzáférési idő 7.6 ms írási idő, 8 ms írási idő. Késleltetési idő átlagosan 4.16ms. Az orsó fordulatszáma 7200 rpm. SATA 6Gbit/s-on keresztül csatlakoztatva. MTBF körülbelül 2 millió. órák. Támogatja a biztonságos törlést és az NCQ-t.

  A meghajtó beépíthető 3 faktoros formájú.5″ méret 101.6×26.1x147mm és súlya 715g. Futási időben körülbelül 9.10 Watt energiafogyasztás. Ütésállóság 70G-ig működés közben és 300G-ig statikus üzemben. Az üzemi zajszint állítólag nem haladja meg a 36 dB-t, üresjáratban legfeljebb 29 dB. A készülék munkaterülete akár öt lemezből és tíz fejből áll.

  Erre a modellre 60 hónap garancia vonatkozik.

  Előnyök

  Előnyök

  • tartósság;
  • öt év garancia;
  • megbízhatóság;
  • nagy kapacitás;
  • kedvező ár a kapacitásához képest.

  Hátrányok

  • egy kicsit zajos.

  A legjobb külső merevlemezek

  Most pedig jöjjön egy másik fontos kategória – a hordozható merevlemezek. Szakértőink hat modellt jelöltek meg a legjobbnak, amelyek paraméterei nagymértékben eltérhetnek egymástól, de mindegyiküknek van egy vagy más kulcsfontosságú előnye. Minden bemutatott modell támogatja a 4K szektorokkal kibővített formátumot.

  Samsung Por

  Jelölés székhely termék neve ár
  A legjobb SSD az asztali számítógéphez 1 Plextor PX-512M8SeY 16 960€
  2 Corsair CSSD-N1920GBXTI 56 398€
  3 Intel SSDPED1D960GAX1 95 850€
  4 Western Digital WD BLUE 3D NAND SATA SSD 500 GB (WDS500G2B0A) 7 590€
  A legjobb HDD-k asztali számítógépéhez 1 Seagate ST4000DM004 7 074€
  2 Western Digital WD Blue Desktop 2 TB (WD20EZRZ) 4 155€
  3 Toshiba DT01ACA300 4 960€
  A legjobb SSD merevlemezes meghajtók notebookokhoz 1 Samsung MZ-V6E500BW 11 999€
  2 ADATA XPG GAMMIX S11 480GB 9 720€
  3 Plextor PX-256S3G 4 890€
  A legjobb HDD-meghajtók a notebook PC-hez 1 Seagate ST500LM021 2 945€
  2 Western Digital WD Black 1 TB (WD10JPLX) 4 450€
  3 Toshiba HDWL120UZSVA 5 626€
  A legjobb szerver merevlemezek 1 HGST HUSMM3240ASS204 45 675€
  2 Seagate XF1230-1A0960 22 307€
  3 Intel SSDSC2KI010T801 22 951€
  4 Western Digital WD Gold 1 TB (WD1005FBYZ) 5 900€
  5 HGST HUS726040ALE614 10 710€
  A legjobb külső merevlemezek 1 Samsung Por SSD T5 500GBanscend TS240GJDM725
  10 000€
  2
  14 080€
  3 ADATA SD600 256GB 5 355€
  4 Western Digital My Passport 2 TB (WDBUAX0020B) 5 218€
  5 Toshiba CANVIO BASICS 500GB Toshiba CANVIO BASICS 500GB 3 050€
  6 ADATA HV620 2TB 5 600€
  Legjobb HDD – HDD + SSD hibridek 1 Seagate ST2000LX001 6 920€
  2 LENOVO 4XB0M33238 14 430€

  A legjobb SSD asztali számítógépekhez

  Először is, nézzük meg szakértőink véleményét a legjobb szilárdtest SSD-meghajtókról, amelyek évről évre egyre inkább felülkerekednek mechanikus HDD elődeiken. Az Expertology négy kiemelkedő modellt azonosított a különböző gyártóktól. Minden bemutatott eszköz támogatja a 4K szektorokkal kibővített formátumot.

  lextor PX-512M8SeY

  Értékelés: 4.9

  Plextor PX-512M8SeY

  Az első szám a felülvizsgálat egy nagyon jó lemezmeghajtó egy jól ismert márka Plextor (Tajvan). 512 GB kapacitással, TLC memóriával (cellánként három bit). Adatok írása 1k sebességgel., olvasás – 2.45K. Mbyte/másodperc, véletlenszerű írás – 175000 IOPS. 1024 MB pufferkapacitás. Az adatáramlást a Marvell 88SS1083 vezérlő kezeli, ami teljesítménye és hatékonysága miatt egyértelmű előny.

  Nagy működési sebesség, részben a gyors PCI-E 3 csatlakozásnak köszönhetően.0 x4. NVMe szabvány kompatibilitás, a

  SSD T5 500GB

  Értékelés: 4.9

  Samsung Por<table></div><p>SSD T5 500GB ” src=”/wp-content/uploads/2023/05/716161666194471-6126.jpg” title=”Samsung Por</p><table>SSD T5 500GB “><p>Kezdjük a Samsung egyszerű és egyszerű megoldásával, amely figyelemre méltó tulajdonságai miatt képes a legerősebb piaci keresletet megragadni. Ez egy szilárdtest-meghajtó, amelyet 1. formátumokba gyártanak.8″ méret 57.3×10.5x74mm és 51g súlyú. A design ugyanolyan minimalista, mint amilyen kompakt.</p><p>500 GB kapacitás. Nagy teljesítményű TLC 3D NAND memóriát használ, csapatmunkával támogatott</p><tr>IM. Beépített adattitkosítás – Nem minden felhasználó számára megfelelő és könnyen letiltható. A meghajtó nagy, 1500G ütésállósággal rendelkezik, ami fontos egy hordozható eszköz esetében.<p>A gyártó állítása szerint az adatátviteli sebesség akár 540 MB/s (olvasás és írás esetén egyaránt). A valós felhasználók visszajelzései azt mutatják, hogy a készülék tényleges képességei teljes mértékben megfelelnek a névleges értéknek.</p><p>A meghajtó tele van extra funkciókkal. Például két extra kábelt tartalmaz a C típusú USB-hez való csatlakozáshoz és egy adaptert C típusúról A típusúra. Maga a merevlemez úgy van optimalizálva, hogy a számítógéphez az új generációs USB 3.1 Gen 2 Type-C.</p><p>Dél-Koreában három év garancia áll rendelkezésre.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>minimális méret és súly;</li><li>Ütésálló;</li><li>Integrált adattitkosítási lehetőségek;</li><li>csomag;</li><li>átviteli sebesség.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nagyon korlátozott kábelhossz.</li></ul><h3>Transcend TS240GJDM725 </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Transcend TS240GJDM725

  A következő rangsorban egy másik, jól ismert márkájú külső szilárdtest-meghajtót veszünk figyelembe

  (Tajvan). Ez egy rendkívül érdekes értékesítési pont, mivel valójában nem is külső merevlemez-meghajtó, hanem egy teljes funkcionális frissítő készlet az Apple számítógépekhez. Így a meghajtó külső meghajtóként használható vagy állandóan belső meghajtóként telepíthető.

  A meghajtó 240 GB nagy kapacitású, tartós MLC memóriát használ. Az olvasási sebesség akár 570 MB/s, az írási sebesség pedig 460 MB/s. támogatott csapat

  IM, NCQ és ECC. A készülék USB 3.0.

  A készülék rendkívül kompakt – 37.2×10.8×110.9mm, súlya mindössze 65g (az egész készlet súlya 250g). A meghajtó megjelenése megfelel a specializációjának – elegáns, karcsú, hófehér színű modulja van.

  Néhány szó a csomagról. Tartalmazza magát a meghajtót, a külső alumínium tokot, a szerelőszerszámokat (T5 és P5 csavarhúzó), az USB-kábelt, a ház csavarjait, a gumi hátlapot, a hordtáskát, az USB-kábelt, a telepítési útmutatót, a készülék dokumentációját.

  A tervezők hangsúlyozták a teljes kompatibilitást a MacBook Pro (Retina) 15″ készülékkel. 24 hónap gyártói garancia.

  Előnyök

  • kivételes megbízhatóság és teljesítmény
  • Teljes kompatibilitás a MacBook Pro (Retina) 15″ készülékkel;
  • Használható helyhez kötött rendszerhajtóként;
  • Rendkívül gazdag csomag.

  Hátrányok

  • nem található.

  ADATA SD600 256GB

  Értékelés: 4.7

  ADATA SD600 256GB

  A legjobb Expertology külső meghajtók csoportjának harmadik helyezettje egy nagyon érdekes megoldás az ADATA-tól. Ez az SSD egy szilárdtest-meghajtó, és már a kialakítása és formája miatt is figyelemre méltó. Szokatlan formájú, feltűnő “játék” megjelenéssel rendelkezik.

  256 GB kapacitás, innovatív, nagy teljesítményű TLC 3D NAND memóriával. A soros írási sebesség 430 MB/s, az olvasási sebesség MB/s. ECC, NCQ és parancsnoki támogatás

  Nem végrehajtott IM.

  A készülék méretei 80×15.2×80 mm, súly 90 g. A készülék ugyanolyan magas ütésállósággal rendelkezik, mint a korábbi modellek – 1500 G-ig terjedő megengedett terhelés működés közben és statikusan is. Működési hőmérséklet-tartomány 5 és 50 °C között. USB 3 interfészhez csatlakoztatható.1 Gen 1.

  36 hónapos gyártói garancia a merevlemezre.

  Az érdemek

  • ütésállóság;
  • nagy teljesítményű memória;
  • lenyűgöző design.

  Hátrányok

  • nincs parancstámogatás
  IM.

  Western Digital My Passport 2 TB (WDBUAX0020B)

  Értékelés: 4.6

  Western Digital My Passport 2 TB (WDBUAX0020B)

  A híres Western Digital cég mechanikus merevlemeze folytatja a legjobb külső meghajtók csoportját. Az ADATA modellel együtt, amelyet később tárgyalunk, ez a legnagyobb külső meghajtó ebben a csoportban.

  Akár 2 TB adat tárolására is képes, 32 MB pufferterülettel. Az orsó 5400 fordulat/perc sebességgel működik. Átlagos késleltetés 5.6ms. 256 bites AES titkosítás integrálva.

  Merevlemez formátuma 2.5″ méretek 81.5×21.5x110mm és 250g súlyú. Munkarészek – egy mágneses lemez és két fej. A készülék külseje külön dicséretet érdemel – látványos test, amely vizuálisan két különböző textúrájú, kiváló minőségű műanyagból, mély antracit árnyalatból áll (vannak más élénk színek is). Tartalmaz egy hosszú, merev 35 cm-es zsinórt.

  USB 3 porton keresztül csatlakoztatja és táplálja a meghajtót.0. Az adatátvitel külső sávszélessége 500 MB/s. A biztonságos üzemi hőmérséklet 5 és 35 Celsius-fok között van.

  Tartalmaz egy sor praktikus saját fejlesztésű “szoftvert” a biztonsági mentéshez, biztonsághoz, adatintegritáshoz, karbantartáshoz és így tovább.

  Előnyök

  • Feltűnő, figyelemfelkeltő, mégis praktikus kialakítás;
  • Kisebb hőképződés;
  • nagyobb megbízhatóság;
  • egy sor praktikus operációs segédprogram.

  Hátrányok

  • túlzott rezgést okozó kiegyensúlyozatlansági esetekről számoltak be.

  Toshiba CANVIO BASICS 500GB Toshiba CANVIO BASICS 500GB

  Score : 4.5

  Toshiba CANVIO BASICS 500GB Toshiba CANVIO BASICS 500GB

  A külső meghajtók csoportjában az utolsó előtti helyen a Toshiba mechanikus merevlemezes meghajtója áll. Egyes paraméterekben ez a megoldás veszít a csoport többi modelljéhez képest, de van egy fontos előnye – rendkívül megfizethető.

  Meghajtó kapacitások akár 500 GB-ig. 8 MB pufferkapacitás. Az orsó fordulatszáma 5400 rpm. Működő alkatrészek – egy mágneses lemez és két fej. NCQ-támogatás nem valósult meg. Legfeljebb 500 MB/s külső adatátviteli sebesség és legfeljebb 12 ms névleges késleltetés. Állítása szerint a közvetlen átviteli sebesség akár 112 MB/s is lehet. Független tesztek kimutatták, hogy a tényleges teljesítmény csak kevéssel marad el az átlagtól, szinte a statisztikai hibán belül.

  A meghajtó 2.5″, 79x15x119mm-es méretekkel és 230g-os tömeggel. Fekete bevonatú alumínium ház. A design minimalista, mégis elegáns és vonzó.

  Hasznos NTI Backup Now EZ biztonsági mentés segédprogrammal érkezik.

  Előnyök

  • Magas építési minőség;
  • Alacsony zajszint;
  • A legkedvezőbb ár a csoportban;
  • megbízhatóság.

  Hátrányok

  • Problémák merülhetnek fel a meghajtó boot-meghajtóként történő telepítésében.

  ADATA HV620 2TB

  Értékelés: 4.5

  ADATA HV620 2TB

  És hogy teljes legyen a legjobb külső meghajtók rangsora, itt van még egy az ADATA-tól, ezúttal mechanikusan. A fent tárgyalt Western Digital megoldáshoz hasonlóan ez a legkisebb a csoportban.

  Akár 2 TB kapacitás. A puffermemória kicsi és hasonló az előző modellhez, 8 MB-os. A munkaterület három mágneses lemezből és hat fejből áll. 5,400 fordulat/perc orsósebesség. Akár 500 MB/s átviteli sebesség a porton. NCQ kompatibilitás nem áll rendelkezésre.

  Gyártva a 2.5″, 78x21x115 mm-es méretekkel és 230 g-os tömeggel. USB 3 porton keresztül csatlakoztatható.0. Fekete minőségi műanyag ház. A tükrös felület növeli a készülék vonzerejét, de automatikusan a meghajtó több jelölését jelenti; – Alacsony zajszint; – A tükrös felület növeli a készülék vonzerejét, de automatikusan a meghajtó több jelölését jelenti. Tartalmazza a támogató szoftvert – Gyorsindítási útmutató segédprogramot.

  Előnyök

  • kiváló minőségű építés;
  • vonzó design;
  • nagy kapacitás.

  Hátrányok

  • Nagyon piszkos burkolat.

  A legjobb merevlemezek – HDD + SSD hibridek

  Végezetül, az Expertology felülvizsgálatának utolsó eszközcsoportja. Ezek olyan hibridek, amelyek egyetlen eszközben ötvözik a mechanikus HDD-t és az SSD-t is. Sok elemző egyetért abban, hogy a merevlemezek közeljövője az ilyen technológiai megoldásoké lesz. Szakértőink két modellt emeltek ki a piaci kínálatból – a Seagate és a LENOVO által gyártott modellek közül. Mindkét megoldás támogatja a kiterjesztett formátumot.

  Seagate ST2000LX001

  Értékelés: 4.9

  Seagate ST2000LX001

  A Seagate marketingesei ezt a hibrid meghajtót játékmeghajtóként forgalmazzák. Valójában az ilyen hibridek létrehozásának ötletét sok tekintetben az a vágy inspirálta, hogy teljes mértékben kielégítsék a “profi” játékosok igényeit.

  A készülék 2-es formájú.5″, ami nem csak asztali, hanem hordozható számítógépekhez is alkalmassá teszi. Méretei: 69.85x7x100.35mm, súly 96g.

  A mechanikus szerkezet két mágneses lemezből és négy fejből áll. A mechanikus rész kapacitása 2TB. Teljes 128 MB pufferterület engedélyezése. Az orsó fordulatszáma 5400 rpm. Hozzáférési paraméter

  vissza a ack – 1.5 ms. Átlagos késleltetés 5.6 ms.

  Az eszköz szilárdtest része 8 GB kapacitású, és szilárdtest MLC memóriából (cellánként két bit) áll. NCQ kompatibilis.

  Gyors SATA 6Gbit/s porton keresztül csatlakoztatva. Adatátviteli sebesség a porton – legfeljebb 600 MB/s. A meghajtónak nagyon jó “fizikája” van – nagy ütésállósága 400G munkamódban és 1000G statikus tárolás esetén. Akár 24dB zajszint működés közben és 22dB készenléti állapotban. Biztonságos üzemi hőmérséklet-határérték – 60 °C.

  Előnyök

  • optimális a PS4 PRO-csomagoláshoz;
  • Megfizethető hibridként;
  • Hatalmas teljesítménynövekedés a hagyományos HDD-khez képest;
  • Zaj a normális tartományban, mint egy normál HDD esetében.

  Hátrányok

  • Nincsenek nyilvánvaló hátrányok.

  LENOVO 4XB0M33238

  Értékelés: 4.8

  LENOVO 4XB0M33238

  Végül a rangsor utolsó helyezése ebben a csoportban egyúttal az egész felülvizsgálatot lezárja. Ez egy hibrid merevlemez a LENOVO-tól, egy kínai gyártótól, amely a kedvező árú, de minőségi elektronikájáról ismert. A fent leírt eszközhöz hasonlóan ezt a merevlemezt is játékmeghajtóként határozza meg a gyártó.

  A memóriakapacitási lehetőségek teljesen megegyeznek az előző modellel, 2 GB-os mechanikus meghajtóval és 8 GB-os szilárdtesttel. Jelentős különbség az orsó fordulatszámában – itt lényegesen magasabb, 7200 fordulat/percnél. Az eszköz SATA 6Gbit/s porton keresztül csatlakozik, 600 MB/s sávszélességgel.

  A készülék gyártási formája 3.5″, csak asztali számítógépekben való használatára utal. Modell méretei – 101.6×26.1×146.99 mm.

  Előnyök

  • megbízhatóság;
  • minőségi szolgáltatás (garanciális szolgáltatás);
  • nagyobb teljesítmény.

  Hátrányok

  • Nem észleltek egyértelmű hátrányokat.
  Olvasson tovább  Top 12 PSU
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: