9 legjobb játék kormánykerék

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A Taito által 1974-ben gyártott japán Speed Race játék óta a versenyzés műfaja szilárdan megalapozott a játékvilágban. Érdekes, hogy ugyanabban az évben jelent meg, és az első játék kerék, amely kifejlesztett egy híres cég Atari. Idővel a tartozék képességei jelentősen nőttek, és ma egyes modellek nem adják meg a valódi versenykerék funkcionalitását. Az Expertology csapata hasznos ajánlásokat készített a virtuális versenyek rajongói számára nélkülözhetetlen eszköz 9 legjobb modelljének kiválasztásához és értékeléséhez.

Hogyan válasszunk játékkereket

Az első dolog, amire figyelni kell, a technikai pontok és a felszerelés:

 1. Kompatibilitás. Szinte minden modern játékkerék működik Windows PC-n (Mac hardvert nehezebb találni). Ami a konzolokat illeti, gondosan kell választania. Természetesen léteznek univerzális modellek, amelyek a PlayStation és az Xbox konzolokhoz is illeszkednek. De gyakrabban ismert gyártók különböző változatokat gyártanak. Ezt tartottuk szem előtt a rangsorolásnál.
 2. Recoil.Egy versenyautóban csak a visszarúgás funkcióval érezheti magát. A rezgés-visszacsatolás olcsóbb, de hatása csak a játékkerék időszakos rázására korlátozódik. A fejlett modellek erővisszacsatolással rendelkeznek, amely teljes mértékben tükrözi az útviszonyokat. Például a kormánykerék kiugorhat a kezéből, ha elveszíti az uralmát az autó felett. Érezni fogja a dudorokat, ütéseket és kanyarokat, valamint a felület tapadását is. A lehető legvalóságosabb.
 3. Kormányzási szög. Egy másik fontos jellemző, amely meghatározza a versenyben való “elmerülést”. A gyerekeknek és a kezdőknek, akik az arcade játékokat kedvelik, csak 180 fokosra lesz szükségük (az olcsó modelleknek van minősítésük), míg a rally rajongóknak körülbelül 570 fokos kormányszöggel kell vezetniük. Ha pedig szimulátorban tervezel gyakorolni, akkor 900 és 1080 fok között kell lennie, akárcsak az igazi autókban. Vegye figyelembe, hogy a vezérlés egyszerre lesz valósághűbb és összetettebb.
 4. Pedál doboz. Az alsó kategóriás játékkerekek 2 műanyag pedállal, míg a fejlettebb modellek 3 fém pedállal rendelkeznek. Itt a választás a játékos preferenciáitól és céljaitól függ: gazdaságosság vagy a valósághoz és a megbízhatósághoz való minél közelebb kerülés. Megjegyzés is tapadás.
 5. sebességváltó. A sebességváltó lapátok a leggyakrabban használt sebességváltási módszer, amely olcsóbb és könnyebben használható. De sok kormánykerék támogatja a külső dobozt is (a dobozhoz tartozik vagy külön vásárolható meg), amely kétféle – szekvenciális és H-alakú – változatban létezik. Az előbbi csak a szekvenciális fel- és visszaváltást támogatja, az utóbbi a klasszikus kézi sebességváltót másolja, és külön rendelhető a prémium modellekhez.
 6. Az egyéni preferenciáktól függő paraméterek közé tartozik a megjelenés és a dizájn, az ergonómia és a gombok elhelyezése. Fontos, hogy a kormánykerék jól feküdjön a kezében. A gyártók gumi vagy bőrrel borítják a játékkormányt (jobb, ha nem használnak fonott modelleket). Az Expertology javasolja a szerelési típus ellenőrzését. A bilincsek a legerősebb rögzítésnek számítanak. További kiegészítők a teljes merítéshez: állványok, panorámaképernyők, versenyülések, kézifékes egység stb. .

A legjobb játék kormánykerék

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb olcsó játékkormányok 1 SPEED
 • NK DRIFT O.Z. (SL-6695-BKOR)
 • 3 790€
  2 Defender Forsage GTR 2 740€
  3 SVEN Speedy 1 690€
  A legjobb játékkormányok ár-érték arányban 1 Thrustmaster T150 Force Feedback 16 789€
  2 HORI Racing Kerék Apex 6 900€
  3 Artplays Street Racing kerék Turbo C900 5 748€
  A legjobb játékkormány a prémium szegmensben 1 Thrustmaster T-GT 46 980€
  2 Thrustmaster TMX Pro 19 890€
  3 Logitech G920 Driving Force 17 450€

  A legjobb olcsó játékkormányok

  SPEED
 • NK DRIFT O.Z. (SL-6695-BKOR)
 • Értékelés: 4.8

  SPEED<li></div><p>NK DRIFT O.Z. (SL-6695-BKOR)” src=”/wp-content/uploads/2023/05/73816666195451-539-.jpg” title=”SPEED</p><li>NK DRIFT O.Z. (SL-6695-BKOR)”><p>A ranglisták vezetője, ideális a számítógépes versenyzés világának felfedezéséhez. Ez nem egy nagy érték, de ez viszi a játékot egy másik szintre. Az első dolog, ami megragadja a szemét, az a vonzó megjelenése. A fekete és ezüst műanyag és a barna gumi kombinációja elegáns és figyelemfelkeltő. A SPEED NK DRIFT O 12 gombbal, állítható intenzitású rezgésérzékeléssel és kétféle üzemmóddal rendelkezik: XInput (modern játékok) vagy DirectInput (a szimulátorok korábbi generációi). A kormánykerék Windows-kompatibilis és könnyen beállítható szoftverrel. Nem működik játékkonzolokkal.</p><p>Ne várjon semmilyen technikai újdonságot a költségvetési szegmens képviselőjétől: nincs visszajelzés, 180 fokos fordulási szög. És van egy váltókar, váltókapcsoló lapátok, jó megjelenésű belépőszintű pedáldoboz kényelmes lábtartóval. Szakértőink szerint a tapadókorongok nem a legerősebb rögzítési módszer, ezért ajánlott az extra rögzítés bilincsekkel.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>stílusos design;</li><li>precíziós esztergálás;</li><li>merev, de könnyű szerkezet;</li><li>Váltókar;</li><li>jó ergonómia;</li><li>kompatibilitás bármely játékkal (Windows);</li><li>12 programozható gomb;</li><li>állítható rezgés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Alacsony minőségű gumibetétek a pedálokon</li><li>tapadókorongok, amelyek nem képesek megfelelő stabilitást biztosítani;</li><li>legfeljebb 180 fokos elfordulási szög.</li></ul><h3>Defender Forsage GTR</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Defender Forsage GTR

  A stabilitás problémája, amely a besorolás első helyére jellemző, itt megoldott – a Defender Forsage GTR-ben a tapadókorongok mellett a rögzítés bilincsek segítségével történik. Általánosságban elmondható, hogy a játékkerék érzékeny, szinte az összes PC-s versenyjátékkal kompatibilis, valamint gyorsan és egyszerűen beállítható. A puha gumiborításnak köszönhetően kellemes a kézben tartani, a gyártó jó ergonómiát és a gombok kényelmes elrendezését érte el (12 gomb van belőlük). A sebességváltás külön karral történik, és túl hangos kattogást észlelünk.

  Ahogy kell, a Forsage GTR modell rendelkezik sebességváltó lapátokkal, de csak egy funkcióval rendelkeznek – a gáz- és fékpedálok megkettőzésével. Nem fogja tudni újra kijelölni. Egyrészt ez egy plusz: ha nem akarja használni a pedálokat, akkor az autót lapátokkal is irányíthatja. A legtöbb esetben azonban ez a funkció kihasználatlanul marad. Ami a pedálblokkot illeti, még a belépőszinthez sem jól átgondolt: a pedálok “túlhúzottak”, a blokk sok felületen csúszik. De ezek a hátrányok nem akadályozzák meg a Forsage GTR-t az ezüstérem megszerzésében.

  Előnyök

  • egyszerű beállítás;
  • gyors válasz;
  • stabil teljesítmény minden modern játékban
  • jó rezgés;
  • A rögzítőkonzolok a tartozék;
  • 12 funkcionális gomb;
  • szép gumibevonat;
  • a váltókar megléte.

  Hátrányok

  • 180 fokos lefedettségi szög;
  • gázpedál és fékpedál;
  • kényelmetlen pedálok;
  • hangos sebességváltó.

  SVEN Speedy

  Értékelés: 4.6

  SVEN Speedy

  A legolcsóbb képviselője a díjunknak. SVEN Speedy top három határozza meg azt a tényt, hogy a játékkerék célja a gyermekek számára 5 és 10 éves kor között. Ez a fő erősségei és gyengeségei.

  Itt nincsenek sallangok: a funkcionalitás minimális, de elegendő. Rázkódási reakció van jelen, amely jól reagál a különböző útviszonyokra. A kormánykeréken 10 programozható gomb és egy szép 8 irányú joystick található. A készülékhez tartozik egy lemez, amelyen a felhasználó a firmware-t találja. A beállítások nagyon egyszerűek és egyértelműek, így még egy gyermek is megértheti őket. Figyelemre méltó, hogy a kormánykerék még a régebbi, még Windows XP operációs rendszert futtató számítógépeken is működik. Nincs váltókar, de van lábpedál – ez nagy előny egy ilyen olcsó modellnél.

  A felnőtt játékosok kényelmetlenül fogják használni a játékkereket a harmadik minősítésből a miniatűr átmérő miatt – mindössze 225 milliméter. Az egyik oldalra 90 fokban, a másikra pedig 90 fokban korlátozottan forgatható. De a rendelkezésre álló teljesítmény elegendő a fiatal lovasok számára.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • rezgés-visszajelzés;
  • 10 programozható gomb;
  • Egy 8 irányú joystick;
  • pedálos doboz;
  • Gumibetétek a biztonságos fogásért.

  Hátrányok

  • nincs váltókaros doboz;
  • Kis kormánykerék-átmérő (225 mm);
  • a kormányzási szög 180 fok;
  • “játék” design.

  A legjobb játékkormányok ár-érték arányban

  Thrustmaster T150 Force Feedback

  Értékelés: 4.9

  Thrustmaster T150 Force Feedback

  A Thrustmaster volt az a vállalat, amely az első PC-s játékkereket piacra dobta (1994), így nem csoda, hogy a gyártó modellje az első helyet foglalja el a minősítésben. A T150 Force Feedback ideális azok számára, akik nem elégedettek a kedvező árú kormánykerekek képességeivel. Itt a forgási szög 1080 fokra nőtt, tökéletesen megvalósított visszajelzés és 14 testreszabható gomb, fém sziromkapcsoló és egyéb, a versenyzők számára szükséges “chipek” vannak.

  Az Expertology dicséri a kiváló építési minőséget és a stílusos kialakítást. A kék perforált gumibetétek nemcsak jól néznek ki, de megakadályozzák, hogy a kormány kicsússzon a kezéből még a játék intenzív pillanataiban is. A fejlesztők nagy figyelmet fordítottak a tartókra. A kormányt egy bilinccsel és csavarokkal rögzítik, a pedálblokkban pedig nyílások vannak, hogy bármilyen nehéz alaphoz csatlakoztatható legyen. A Thrustmaster T150 Force Feedback kompatibilis a PlayStation 3-mal, PlayStation 4-gyel és PC-vel. A játékosok a saját szoftver segítségével finomhangolhatják a beállításokat.

  A modell leggyengébb láncszeme a pedálos egység. Ez a belépőszint, és nem felel meg a kormánykeréknek ebben a tekintetben. Nincs külső váltókar. Ezek a kiegészítések kicserélhetők és külön megvásárolhatók, de ezután a készülék teljes költsége jelentősen megnő, és nem teszi lehetővé, hogy a kormánykerék az első helyen álljon az ár-érték arány rangsorában.

  Előnyök

  • Kompatibilis Windows PC-vel és PlayStation 3, 4;
  • állítható forgási szög (akár 1080 fokig);
  • megbízható rögzítés;
  • Teljesítmény-visszacsatolás, rezgés-visszacsatolás;
  • Stílusos kialakítás, a jellegzetes kék betétek;
  • Kiváló minőségű konstrukció, hosszú élettartam;
  • Fém tárcsaváltók;
  • 14 gomb különböző célokra;
  • saját szoftver az egyszerű és finomhangoláshoz.

  Hibák

  • Váltó nincs benne;
  • A pedálszerelvény nem ugyanolyan minőségű, mint a kormánykerék.

  HORI Racing Kerék Apex

  Értékelés: 4.8

  HORI Racing Kerék Apex

  Egy másik játékkerék, amely kompatibilis a PC-vel, PlayStation 3-mal és PlayStation 4-gyel. A japán vállalat gondoskodott a kerék építési minőségéről és ergonómiájáról – a második helyezett készüléket igazán kényelmes használni. A HORI Racing Wheel Apex két vezérlési móddal rendelkezik – 180 fokos (gyerekeknek és kezdőknek) és 270 fokos (haladó játékosoknak). Minden gombot és érzékenységet a maximumra lehet finomhangolni, és a japánok ebben jeleskednek. De van itt egy “légy a pácban” – sokan túl bonyolultnak találják majd a beállítás technikai oldalát.

  PS4-hez csatlakoztatva két mód közül választhat: PS4-S és PS4-N. Első automata, második kézi. A PS4-S sajnos nem kompatibilis minden fajjal. További okok, amelyek megakadályozták, hogy a HORI Racing Wheel Apex a rangsor élére kerüljön, az erővisszacsatolás hiánya, a magas energiafogyasztás, az R2 és az L2 gombok helyének furcsa döntése. De van egy jellegzetes funkció – TouchSense rezgés. Az Immersion vezette be, amely feltalálta a rezgéskioldó technológiát.

  Előnyök

  • kiváló minőségű műanyagból készült ház, kellemes gumifonattal
  • Kétféle forgatási mód – 180 és 270 fok;
  • A finomhangolás lehetősége, amennyire csak lehetséges;
  • univerzális rögzítés, nem szabványos állványokhoz is alkalmas;
  • TouchSense vibrációs technológia;
  • Működik PC-n, PlayStation 3-on és PlayStation 4-en
  • szemet gyönyörködtető versenydizájn.

  Hátrányok

  • technikailag kihívást jelentő beállítás;
  • Néhány gomb kényelmetlen elhelyezése;
  • nagyobb energiafogyasztás, mint a versenytársaké;
  • nincs erővisszacsatolás;
  • Sok játék nem támogatja a PS4-S módot.

  Artplays Street Racing kerék Turbo C900

  Értékelés: 4.8

  Artplays Street Racing kerék Turbo C900

  Artplays Street Racing Wheel Turbo C900 játékkerék nevezhető egy igazán univerzális képviselője a minősítés, mert működik mind a személyi számítógépek Windows, és az összes népszerű változata konzolok (PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One). Csak azt kell figyelembe venni, hogy az eredeti gamepad hiányában nem leszel képes csatlakoztatni. 15 gomb és D-pad áll a játékos rendelkezésére. Érdekes módon az előlapon található egy érzékenységszabályozó, amelyet közvetlenül játék közben használhat.

  Műszaki szempontból a Street Racing Wheel Turbo C900 nem különbözik az árkategóriájában található többi terméktől: maximálisan 270 fokos kormányzási szöggel rendelkezik, rezgésérzékeléssel rendelkezik (de nincs erővisszacsatolás) és könnyen állítható. Nincsenek további üzemmódok, mint a HORI rangsorolt versenytársai. Jellemzők: váltókar (felár nélkül), stabil pedáldoboz visszahúzható csúszásgátló rendszerrel.

  Előnyök

  • Kompatibilis az összes népszerű platformmal (PC, PlayStation 3 és 4, Xbox 360 és One);
  • kényelmes és stabil pedáldoboz;
  • a váltókar jelenléte;
  • 270 fokos elfordulási szög;
  • két vibrációs motor;
  • csíptethető rögzítés
  • 15 billentyű a panelen és a D-padon;
  • gyors beállítás.

  Hátrányok

  • nincs erővisszacsatolás;
  • Monoton design;
  • Csak az eredeti vezérlőn keresztül csatlakozik a konzolokhoz.

  A legjobb játékkormány a prémium szegmensben

  Thrustmaster T-GT

  Értékelés: 5.0

  Thrustmaster T-GT

  A T-GT egy megoldás az igazi profiknak és a csúcsversenyzőknek. A Thrustmaster prémium játékkereke a vállalat megkoronázása, és méltán foglalja el az első helyet az Expertology rangsorában. Először is: Az egyedülálló T-GT szervógerinc. Az érintett technológia mennyisége elképesztő: T-lineáris visszacsatolás-

 • N, T-40VE kefe nélküli motor, T-MCE szabadalmaztatott hűtés és még sok minden más. A pontosságot és a rekord alacsony válaszidőt a T-F optimalizációs algoritmus garantálja.O.C. és Hall Effect érzékelő rendszer. Külső turbinaegység a szünetmentes áramellátáshoz.

  A levehető kormánykerék 25 funkciógombbal és két miniatűr joystickkal van felszerelve. A maximális elforgatási szög 1080 fok. Egy másik egyedülálló “funkció” a 4 szabályozó, amelyekkel fontos jellemzők (üzemanyag-befecskendezési minta, fékkiegyenlítés stb.) állíthatók be. A pedáldoboz csúcsminőségű és teljesen állítható. De a váltókar hiányzik, ami a prémium kormánykerék értékelés minden résztvevőjére jellemző.

  A Thrustmaster különleges ajándékot készített a Gran Turismo Sport rajongóknak – TDFB technológia. Új szintre emeli a teljesítmény-visszacsatolást, amelyhez foghatót egyetlen más versenytárs sem kínál. A játékos abszolút mindent érezhet: a kerekek tapadását, a felfüggesztést, a különböző útfelületeket stb. . A T-DFB-nek köszönhetően a T-GT kormánykerék az “igazi szimulátor” nevet kapta.

  Prémium funkciók

  • 25 funkciógomb;
  • 2 testreszabható mini-joystick;
  • 1080 fokos forgási szög;
  • Kompatibilis a PC-vel és a PS4-gyel;
  • Prémium anyagok (tartós műanyag, fém, valódi bőr)
  • levehető kormánykerék és az exkluzív T-GT szervótalp;
  • 3 állítható fém pedál;
  • külső erőforrás turbina formájában;
  • lineáris visszacsatolás;
  • szabadalmaztatott hűtőrendszer;
  • Maximális pontosság a T-F technológiának köszönhetően.O.C.

  Hátrányok

  • Nagyon magas ár;
  • nincs külső sebességváltó;
  • A T-DFB technológia csak a GT Sportban működik.

  Thrustmaster TMX Pro

  Értékelés: 4.8

  Thrustmaster TMX Pro

  Ha nem áll készen arra, hogy nagy pénzt költsön T-GT-jére, kínálunk egy kiváló alternatívát ugyanattól a gyártótól – a TMX Pro kormánykereket. Kevesebbe kerül, és nem rendelkezik a fent említett exkluzív technológiákkal. Ennek ellenére jó választás kezdőknek és profi versenyzőknek egyaránt. A “Pro” változat és nem csak a “TMX” változat szerepel a rangsorunkban, mivel egy professzionális egységgel rendelkezik, három állítható fém pedállal. Nincs váltókar.

  A TMX Pro kormányszöge 270 és 900 fok között mozog, a funkciógombok száma pedig akár 15 is lehet. A lapátok különösen figyelemre méltóak: nagyon szélesek, kényelmesek és fémből készültek. A kormány formája valósághű és ergonomikus, de a hüvely gumi, nem bőr. A tartozék a hitelesített firmware-nek köszönhetően automatikusan csatlakozik az Xbox One-hoz.

  Előnyök

  • 15 gomb (lapátokkal);
  • állítható kormányszög (270 és 900 fok között);
  • A T3PA professzionális lábpedálos doboz tartozék;
  • széles fém tárcsaváltók;
  • Egy realisztikus forma, amely alkalmas a különböző típusú versenyekhez;
  • a saját erővisszacsatolás (12 funkció);
  • Felhasználóbarát és intuitív PC szoftver;
  • automatikus beállítás az Xbox One-hoz csatlakoztatva, hitelesített firmware.

  Hátrányok

  • nincs sebességváltó (külön megvásárolható és nagyon drága);
  • egyszerű gumifonat, nem felel meg a prémium szegmensnek.

  Logitech G920 Driving Force

  Értékelés: 4.

  Logitech G920 Driving Force

  A Logitech G920 Driving Force és a Thrustmaster TMX Pro játékkormányok hasonló árkategóriában mozognak, de az előbbinek több okból is be kell érnie a harmadik hellyel. Ezek közül a legfontosabb a pedáldoboz. Nem olyan jó minőségű és jól megtervezett, mint a T3PA. Először is, az egység sok felületen csúszik, és egy intenzív verseny közepette egyszerűen messze az asztal alá kerülhet. Másodszor, a fékpedál szokatlanul feszes. A probléma csak az érzékenység maximálisra növelésével vagy a terv kézi módosításával oldható meg, ami nem ajánlott.

  Egyébként a Logitech G920 Driving Force jó választás a tapasztalt játékosok számára. Különösen tetszik a kormánykerék megjelenése (nem teljesen kerek), a bőrborítás és a kényelmes fogás. A gyártó nem spórolt a fémmel – a design szilárdnak tűnik. A kormányzás szöge állítható, erővisszacsatolással. A modell az Apple számítógépeken is stabilan működik. A G920-as verzió kompatibilis az Xbox One konzollal (a G29-es verzióra van szükséged a PlayStation konzolon való játékhoz).

  Előnyök

  • Stílusos kialakítás, bőr borítás;
  • kényelmes fogás;
  • Sok alumínium és acél a tervezésben;
  • kompatibilitás a PC-vel (beleértve a Mac-et is) és az Xbox One konzollal;
  • Akár 900 fokos kormányzási szög;
  • Teljesítmény-visszacsatolás, alacsony rezgés.

  Hátrányok

  • nincs külső sebességváltó;
  • A bekapcsológomb hiánya;
  • További pedáltartókra van szükség;
  • Nagyon feszes fékpedál.
  Olvasson tovább  20 legjobb laptopok 17in
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: