9 legjobb vírusirtó a Windows 10 számára

A modern számítógépek könnyen felszedhetnek rosszindulatú programokat. A Windows 10 operációs rendszer tűnik a legsebezhetőbbnek ebből a szempontból. És pontosan ez az, amit sok a laptopok jelenleg eladó van! A jó hír az, hogy manapság már ritka az olyan felhasználó, aki vírusirtó nélkül merészkedik az internetre. Ez csak egy vírusirtó a másikhoz – nem mindegyikük büszkélkedhet a kémek, trójaiak és más hasonló szoftverek ideális felismerésével. Néhány vírusirtó azért is frusztráló, mert sok számítógépes erőforrást fogyaszt, ami rendszeres lassúsághoz vezet. Röviden, nézze meg a Windows 10 legjobb vírusirtói közül a következőket. Így nem tévedhetsz a választásoddal.

A legjobb vírusirtó Windows 10 számára

Jelöléshelyvíruskereső neveértékelés
A 9 legjobb vírusirtó a Windows 10 számára1Avira Antivirus Pro4.9
2Kaspersky Total Security 20194.9
3McAfee Total Protection4.8
4Malwarebytes4.8
5ESET NOD32 Internet Security 104.8
6Bitdefender Internet Security 20194.7
7Norton Security Deluxe4.6
8MicroWorld eScan Internet Security Suite4.5
9Avast Internet Security4.4

Avira Antivirus Pro

Értékelés: 4.9

AVIRA ANTIVIRUS PRO.webp

Valószínűleg a ma elérhető legjobb megoldás. Különösen, ha promóciós időszakban vásárolja meg, amikor az árak kedvezményesek. Például a rangsor írásakor az éves terv ára 1.817 rubel volt. Még többet takaríthat meg, ha hároméves előfizetést vásárol 4144 rubelért. Az árcédulát az is befolyásolja, hogy hány eszközt kell védenie – ne felejtse el, hogy.

Tehát, amivel ez a termék büszkélkedhet? Talán mondanom sem kell, hogy megvédi számítógépét mindenféle fenyegetéstől. De ez igaz a vírusirtók felére, akiket a rangsorunkban. Ennél is fontosabb, hogy ez egy tanulási csomag. Ez segít felismerni a korábban ismeretlen típusú fenyegetéseket, ezért a vírusirtó rendszeresen elnyeri a különböző díjakat.

Mondanom sem kell, hogy ez a termék az Avira Studios fejlesztőitől tudja, hogyan kell a fizetési információkat a lehető legjobban titokban tartani. Ez azt jelenti, hogy a támadók nem jutnak hozzá a kártyaszámához és más kártyaadatokhoz, amikor Ön fizet valamit egy online boltban. Az intuitív kezelőfelület segítségével könnyen kideríthető, hogy mely fenyegetések kerültek eltávolításra, hogyan fertőtleníthetők a fájlok, és milyen további funkciókat adtak hozzá. A vírusirtó egyébként 2018-ban összesen 10,3 millió zsarolóvírus-támadást hárított el. A számadat megdöbbentő, nem igaz?? Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ezt a vírusirtót nem minden Windows 10 tulajdonos használja. Eközben a szokásos trójaiak és egyéb vírusok naponta 4 millió példányt semmisítenek meg.

A valóság újságírói szerint az Avira Antivirus Pro nem terheli túlságosan a számítógépet. Legalábbis néhány versenytárs lassabbá teszi az operációs rendszer és a komoly alkalmazások használatát. A vírusirtó azonban a háttérben is működik – sikeresen figyeli a felhasználó összes internetes tevékenységét, és blokkolja az összes olyan fenyegetést, amely megpróbál behatolni a számítógépére. És beépített reklámblokkolóval is rendelkezik – használatához telepítenie kell a megfelelő bővítményt, amelyet az Opera, a Chrome és a Firefox – mindhárom legnépszerűbb internetböngésző – számára terveztek.

Csak sajnálni lehet, hogy a rendszeroptimalizáló és más hasonló funkciók nem szerepelnek itt. Az Avira Antivirus Pro for Windows 10 valóban nem rendelkezik velük. Ha ez fontos az Ön számára, nézze meg ugyanannak a stúdiónak a drágább termékeit – például az Internet Security Suite képes a szoftverproblémák javítására, rendszeres frissítésére, az összes jelszó tárolására és az új illesztőprogramok letöltésére. A még drágább, Prime nevű verzió pedig anonim webböngészést, hozzáférést a blokkolt oldalakhoz, számítógép-optimalizálást és szemételtávolítást kínál. Az egyetlen kiábrándító dolog az előfizetés ára egy ilyen ultimatív lehetőségre – a fejlesztők körülbelül 5 ezer dollárt kérnek. rubel per év.

Előnyök

 • Jó munkát végez a különböző fenyegetések blokkolásában;
 • Minden kifizetést a lehető legbizalmasabbá tesz;
 • Reklámblokkoló;
 • Az otthoni hálózatvédelem be van építve;
 • Kifinomult és felhasználóbarát felület;
 • A vírusirtó megpróbálja nem betölteni a rendszert.

Hátrányok

 • További funkciók csak a drágább verziókban.

Kaspersky Total Security 2019

Score : 4.9

KASPERSKY TOTAL SECURITY 2019.webp

Amikor hazánkban vírusirtóról van szó, az emberek először a Kasperskyre gondolnak. Az a tény, hogy a márka alatt forgalmazott termékeket Oroszországban fejlesztették ki. És az egyikük nem tudott bejutni a minősítésünkbe, mivel sok tekintetben felülmúlja versenytársait. A Kaspersky Total Security-ről beszélünk. A jó hír az, hogy ez a program évente nem igényel több mint kétezer rubelt – néhány vírusellenes vírus ára egy kicsit magasabb. Egyébként ez az ár magában foglalja a szoftver két számítógépen történő futtatását!

Sok más vírusirtóhoz hasonlóan a Kaspersky Total Security is magánéletben tartja az online tevékenységét. Különösen megakadályozza, hogy a behatolók ne csak a hitelkártyaszámot, hanem az Ön által megadott jelszavakat is megszerezzék! A szoftver a trójaiak és más vírusok ellen is kiválóan védi a számítógépét – egyetlen egy sem jut fel a számítógépére! És míg a múltban egy ilyen védelem jelentős terhet jelentett volna a rendszer számára, a Kaspersky Total Security új verziói szinte semmilyen hatással nincsenek a számítógép teljesítményére. Bár még mindig nem javasoljuk egy ilyen vírusirtó telepítését egy gyenge, kétmagos processzorral és minimális memóriaterülettel rendelkező irodai gépre.

A fentebb áttekintett programmal ellentétben a Kaspersky Total Security for Windows 10 mindenféle kiegészítő funkcióval büszkélkedhet, amelyek alapértelmezés szerint elérhetők. Például egy szülői felügyelet nagyon hasznosnak bizonyulhat. Nem kell aggódnia amiatt, hogy gyermekei mit csinálnak a számítógépen – nem valószínű, hogy a koruknak nem megfelelő oldalakra lépnek be. Egyébként hasonló funkció létezik az alkalmazás mobil verziójában is, amely előfizetési díj ellenében korlátlan számú okostelefonra tölthető le.

A Kaspersky Total Security beépített jelszókezelővel rendelkezik. Ezért különbözik ez a vírusirtó a többi Kaspersky terméktől. De ez nem az egyetlen. A szoftvercsomag megkönnyíti az értékes fényképek és videók védelmét azáltal, hogy kívülről korlátozza a hozzájuk való hozzáférést.

A Kaspersky Total Security védi legjobban a Windows 10-et. Az egyetlen dolog, ami talán nem tetszik a programmal kapcsolatban, az a kezelőfelülete. Az elmúlt években azonban továbbfejlesztették, és sok felhasználó most már könnyen megtalálja az egyik vagy másik funkciót. Például ugyanaz a jelszókezelő mostantól a főképernyőn található, amely két kattintás után hozzáférést biztosít hozzá. Ugyanebben az ablakban található a szülői felügyelet, amely a jelszó megadása után érhető el. Végül a főképernyőn található egy gomb, amely elindítja a számítógép teljes átvizsgálását – javasoljuk, hogy kattintson rá, amint telepítette a vírusirtót. És a jövőben sincs értelme ezt megtenni – a Kaspersky Total Security biztosan nem engedi be a rosszindulatú programokat a webhelyekről vagy a perifériákról a számítógépére.

Előnyök

 • Bizalmasságot biztosít a jelszó kifizetésekor és megadásakor;
 • Maximális védelem a rosszindulatú szoftverek ellen;
 • Két számítógépre telepíthető (Mac OS támogatott);
 • Távoli irányítás is rendelkezésre áll;
 • Van egy jelszókezelő;
 • Szülői felügyelet;
 • Nagyszerűen szervezett védelem az értékes adatok számára.

Hátrányok

 • A kezelőfelület nem mindenkinek tetszik;
 • Lassúságot okozhat egyes gépeken.

McAfee Total Protection

értékelés: 4.8

MCAFEE TOTAL PROTECTION.webp

A McAfee termékeket egykor csak az a néhány ember ismerte, aki ingyenes vírusirtót keresett. A fejlesztők azóta kiforrottak, és programjaik sikeresen felvették a harcot az interneten keresztül terjedő fenyegetések sokasága ellen. A stúdió fő vírusirtója már nem ingyenes. Ráadásul többe kerül, mint egyes versenytársak! A McAfee Total Protection hivatalos honlapján azt írják, hogy évente 2699 rubelt kell fizetnie! És csak görgetve lefelé az oldalon rájön, hogy egy ilyen árért akár tíz eszközre is telepítheti a vírusirtót. Ha öt számítógépe van, akkor egy előfizetéssel is boldogulhat, amely évi 1999 rubelbe kerül. Nos, a vírusirtó egyetlen számítógépre történő telepítéséhez évente 1599 rubelbe kerül.

A fejlesztők hivatalos honlapja megemlíti, hogy a vírusirtó számos díjat kapott 2018 folyamán. Valóban, nem lehet tagadni, hogy ez a szoftvertermék folyamatosan fejlődik. Most már meghaladja néhány kevésbé sikeres versenytársát, akikre csak ilyen minősítésekben emlékeznek. A McAfee termékeknek a múltban kevés hatása volt a számítógép teljesítményére. A Total Protection lehetővé teszi, hogy ugyanolyan sebességgel dolgozhasson számítógépén, mint korábban. Problémák csak nagyon gyenge, nagyon régi gépeken fordulhatnak elő. Szerencsére a legtöbb irodából már ezek is eltűnőben vannak. Ez a termék azzal is büszkélkedhet, hogy a hálózat használata során teljes körű adatvédelmet biztosít – különösen a vásárlások kifizetésekor és a jelszó megadásakor. Az alkalmazás közvetlenül a böngészőablakban figyelmeztet, ha rosszindulatú szoftverek fenyegetnek. És még ha egy ilyen webhelyre navigál is, a vírus, trójai vagy kémprogram biztosan eltávolításra kerül, vagy karanténba kerül.

Érdekes, hogy a McAfee Total Protection for Windows 10 képes néhány olyan “funkciót” használni, amelyekkel más vírusirtók nem rendelkeznek. A felhasználó például letilthatja az automatikus videolejátszást a webhelyeken. Bizonyos esetekben ez egy kicsit felgyorsíthatja az internetezési élményt. Érdemes megemlíteni az eszközökre telepített vírusirtók távoli kezelését is – ez egy egyszerű és világos weboldalon keresztül történik. Végül, van egy jelszókezelő. Úgy gondoljuk, hogy csak egy antivírusban lehet megbízni – nem valószínű, hogy egy ilyen program fejlesztői felül akarják vizsgálni őket, azonnal hiteltelenítve magukat.

A Kasperskyhez hasonlóan ez a program is képes titkosított tárolót létrehozni, amely a legértékesebb fájlokat tartalmazhatja. A vírusirtó 128 bites titkosítási technológiát használ – az adatokhoz való hozzáférés kulcs nélkül teljesen lehetetlen.

Röviden, ez egy nagyszerű termék, amely a legtöbb Windows 10 tulajdonosnak megfelel. És ne gondolja, hogy csak új funkciókat tartalmaz. A McAfee szoftver régebbi verziói kibővültek a spam- és levélszemét elleni funkciókkal. Vannak más apró dolgok is, amelyek sok felhasználó számára kedvesek. De nincs értelme mesélni róluk – túl hosszúra nyúlna a rangsorunk.

Előnyök

 • Régebbi gépeken is jól működik;
 • Spam elleni védelem jelen van;
 • Lehetőség van értékes fájlok titkosított tárolására;
 • Egy jelszókezelő áll rendelkezésre;
 • A licencek több számítógéphez is kaphatók;
 • Magas szintű adatvédelem a fizetés és a jelszó megadása során.

Hátrányok

 • Nincs operációs rendszer optimalizáló;
 • A szülői felügyelet jó lenne.

Malwarebytes

Értékelés: 4.8

MALWAREBYTES.webp

Ez lehet az a program, amelyre az emberek nem gondolnak, amikor a legjobb vírusirtóról van szó a Windows 10 számára. Valóban, hazánkban ez a szoftvercsomag nem túl népszerű. És mindezt annak ellenére, hogy a vírusirtó első kiadása még 2008-ban jelent meg. Azóta sokat javult. A fejlesztők biztosítják, hogy az ő alkotásuk több vírust távolít el, mint sok versenytársuk. Nem fogjuk ellenőrizni ezt a tényt. Úgy gondoljuk, hogy manapság már szinte minden vírusirtó felismeri a legtöbb fenyegetést, és aligha lesz olyan felhasználó, aki panaszkodik erre.

Meg kell jegyezni, hogy a Malwarebytes stúdió egyszerre több változatát hozza létre a termékének. Például van egy külön alkalmazás az Android rendszerre történő telepítéshez. Nem feledkeztünk meg az üzleti megoldásokról sem – ezek eléggé specifikusak, ezért nem foglalkozunk velük ebben a rangsorban. Ehelyett az úgynevezett Malwarebytes for Windowsról fogunk beszélni, amely az a vírusirtó, amelyet a legtöbb Expertology látogató letölt.

A szoftver szinte nem terheli a rendszert, így nyugodtan használhatja a böngészőt vagy játszhat – a lassulás csak a régebbi számítógépeken kezdődhet el. A vírusadatbázis naponta frissül, így remélhetőleg a program a legújabb fenyegetéseket is kiiktatja. A vírusirtó a böngésző és más programok védelmének négy rétegével is rendelkezik – aligha képes bármelyik rosszindulatú program leküzdeni az összes akadályt. Ez a termék sikeresen küzd a zsarolóprogramok ellen is. Ehhez egy szabadalmaztatott technológiával rendelkezik, amely proaktív biztonságot nyújt.

Mint sok más vírusirtók, Malwarebytes vizsgálja nyitott weboldalakat. Ha a rendszer azt észleli, hogy egy link olyan oldalra vezet, amely hackertámadásra vagy valamilyen vírus terjesztésére használható, a felhasználó azonnal figyelmeztetést kap. Természetesen ilyen védelemmel nincs mitől félni, de jobb, ha nem kattintasz a linkre.

Sajnos nincsenek extra funkciók. A Malwarebytes védi Önt, de ennél többet nem tesz. Ez a program nem rendelkezik szülői felügyelettel, ezért nem szabad telepíteni a gyermek számítógépére. Nem képes operációs rendszer optimalizátorként működni, ami szintén némileg kiábrándító. Nincs jelszókezelő, ami a legfrusztrálóbb rész. Ezek és más funkciók a jövőben kiegészülhetnek a következőkkel. De nem fogunk évi 1990 rubelt fizetni azért, hogy néhány hónap vagy akár év múlva kapjunk valamit? Egyébként egy kétéves előfizetés 3480 rubelbe kerül, ami 25%-os megtakarítást jelent.

Előnyök

 • A legegyszerűbb felület orosz nyelven;
 • Jó védelem szinte minden létező vírus ellen;
 • Minimális terhelés a számítógépen;
 • A jelszavak megadásához és a vásárlások kifizetéséhez engedélyezve van az adatvédelem.

Hátrányok

 • Nincs OS optimalizáló, jelszókezelő és más hasonló funkciók;
 • Az árcédula túlzónak tűnik.

ESET NOD32 Internet Security 10

Értékelés: 4.8

ESET NOD32 INTERNET SECURITY10.webp

Egy másik vírusirtó a Windows 10 számára a rangsorunkban, egy éves használat becsült értéke 1990 rubel. Valamikor régen ennek a szoftvercsomagnak minden új verziója kapott egy sorozatszámot. A fejlesztők azonban nemrégiben felhagytak ezzel a gyakorlattal. Mint sok más vírusirtó gyártó. Szóval, mi fog tetszeni Önnek ezzel a programmal, amely a 2019-es verzióban létezik??

Ahogy kell, ez a termék védelmet nyújt a létező fenyegetések túlnyomó többsége ellen. A vírusoknak, trójaiaknak és kémprogramoknak szinte semmi esélyük sincs arra, hogy bejussanak a számítógépére. Még a kis teljesítményű gépek is nagy késedelem nélkül működnek, a felhasználói tevékenység folyamatos figyelemmel kísérése ellenére. Vegye figyelembe, hogy a vírusirtó közvetlenül vizsgálja az összes, a routerről érkező adatot. A webkamerához való hozzáférést is blokkolhatja, ha egy program kéri – a felhasználó csak például a Skype-nak adhatja meg.

Az ESET Internet Security természetesen garantálja a biztonságot minden vásárlásnál. Amikor elkezdi megadni a bankkártya adatait, a titkosítás aktiválódik. Teljes titoktartást biztosít – csak a fizetés kedvezményezettje ismerheti a kártyaszámot és egyéb információkat.

Ez a szoftvercsomag számos további funkciót tartalmaz. Szigorúan szükséges. Például nincs jelszókezelő, amire sok számítógép-tulajdonosnak egyszerűen nincs szüksége. Rendszeroptimalizáló nem áll rendelkezésre – sok felhasználónak van olyan nagy teljesítményű PC-je, amely egyszerűen nem igényel szemét eltávolítást és hasonlókat. De mindenkinek szüksége van a spam-ellenes védelemre. Ezért nem vetették el, bár megtehették volna a még kisebb teljesítményre gyakorolt hatás kedvéért is. Nos, a laptop-tulajdonosok örülni fognak a vírusirtó funkciónak – segít megtalálni az eltűnt számítógépet. Ha belép egy speciális oldalra, fényképeket készíthet arról a személyről, aki megtalálta a laptopot. És ha a notebook rendelkezik GPS-chippel vagy mobiltelefon-modullal, akkor megtudhatja a tartózkodási helyét.

Alapértelmezés szerint az ESET NOD32 Internet Security licencével a vírusirtót legfeljebb három számítógépen aktiválhatja. Ezt évi 1990 rubelért kapja. Sajnos, nem lehet csökkenteni az eszközök számát, csak növelni lehet őket. Két vagy három évre történő előfizetéssel pénzt takaríthat meg – az áruk 2790 és 3490 rubel. Jó ár-érték arány – ezt nem lehet legyőzni.

Van egy másik lehetőség az ESET NOD32 Internet Security – Family számára. Ezt mobilalkalmazások egészítik ki. Az Android vírusirtó szülői felügyeletre is használható, megakadályozva, hogy gyermeke feketelistára került weboldalakat látogasson.

Előnyök

 • Nem túl magas költség, ha több évre előfizetsz;
 • Kompetens védelem a router és a webkamera számára;
 • Magas fokú titoktartás a fizetés és a jelszavak megadása során;
 • Van egy vírusirtó funkció;
 • Van szülői felügyelet;
 • Kiváló védelem a vírusok és más rosszindulatú programok ellen.

Hátrányok

 • Egyes PC-ken továbbra is megfigyelhető a rendszer lassúsága;
 • Nem vásárolhat licencet egy számítógépre.

Bitdefender Internet Security 2019

Értékelés: 4.7

BITDEFENDER INTERNET BIZTONSÁG 2019.webp

Néhány évvel ezelőtt a Bitdefender terméke biztosan nem került volna fel a legjobb Windows vírusirtók listájára. Az a tény, hogy ez a szoftvercsomag sokáig nem észlelt néhány vírust. Emellett nagy terhet rótt a rendszerre, ami lehetetlenné tette, hogy egy gyenge számítógépet játékra vagy összetett feladatokra használjunk. De szerencsére az idők változnak. A fejlesztők nem tétlenkedtek, folyamatosan fejlesztették a terméküket. Ennek eredményeképpen a Bitdefender Internet Security 2019-re elég nehéz panaszkodni – a fejlesztők szinte minden hibát kiküszöböltek.

Sok más vírusirtótól eltérően ez a szoftvercsomag tartalmaz néhány kiegészítő funkciót is. Ezzel a szoftverrel például könnyedén hozzáférhet az országunkban blokkolt oldalakhoz – saját VPN szolgáltatást használ. A notebook kiváló minőségű szülői felügyeletet is tartalmaz, amely segíthet megakadályozni, hogy gyermeke szórakozásra használja a számítógépet, vagy szigorúan korlátozhatja a számítógépen töltött időt.

De természetesen a Bitdefender Internet Security mindenekelőtt a biztonságot szolgálja. Ez a vírusirtó folyamatosan ellenőrzi a linkeket és gombokat, amelyekre az egérrel mutat. Ha rákattint, egy olyan oldal jelenik meg, amely arra figyelmeztet, hogy az oldal rosszindulatú szoftvereket terjeszt. Ezután a legjobb, ha visszatérsz az előző oldalra, hogy ne legyen veszélyben. Ha vírusok, trójaiak vagy kémprogramok próbálnak bejutni a számítógépére, azonnal karanténba kerülnek, vagy elpusztulnak. Garantálhatja, hogy a rosszindulatú programok soha nem érik el a merevlemezét – ezért a fejlesztők többszintű védelemmel látták el alkotásukat.

A Bitdefender Internet Security 2019 még alapértelmezett futtatásakor is szinte alig terheli a rendszert. Ha pedig vírusirtó van a laptopján, akkor aktiválhatja az Akkumulátor üzemmódot, hogy még tovább csökkentse a terhelést és meghosszabbítsa az akkumulátor élettartamát. Más üzemmódok is rendelkezésre állnak – például a játékmódok népszerűek a minimális pinget igénylő játékosok körében.

A titkosított fájlok titkosíthatók ezzel a vírusirtóval. Ebben az esetben a megfelelő kulcs nélkül nem fogja tudni megtekinteni őket. Ez hasznos abban az esetben, ha a fájlokat bármilyen módon ellophatják. A Bitdefender Internet Security beépített jelszókezelővel is rendelkezik. Lehetővé teszi, hogy az összes weboldal jelszavát egyszerűen, egyetlen kattintással beírva tárolja. Ezzel a funkcióval egy kattintással tetszőlegesen összetett jelszót is létrehozhat, amelyet biztosan nem könnyű kitalálni.

A vírusirtó akkor is megvédi a webkamerát és a routert, ha csak Wi-Fi-n keresztül csatlakozik hozzá. A fejlesztők nem feledkeztek meg az úgynevezett biztonságos online bankolásról sem. Ez azt jelenti, hogy a kártyáról származó adatok egy speciális, bizalmas üzemmódban kerülnek bevitelre – kívülről nem lehet hozzáférni.

Röviden, a Bitdefender Internet Security minden egyben. Nem csoda, hogy egyes online kiadványok a legtöbb pontot adják érte. A szoftvercsomag egy számítógépen történő egyéves használatára vonatkozó licenc ára 1995 rubel. Ugyanakkor nem lehet pénzt megtakarítani – az írás időpontjában a hivatalos honlap nem kínál többéves előfizetést.

A

 • Jó védelem a rosszindulatú programok ellen;
 • Vannak olyan üzemmódok, amelyek csökkentik a munkaterhelést;
 • Hatékonyan védi a webkamerát és az otthoni hálózatot;
 • Rendelkezésre áll egy iratmegsemmisítő;
 • Biztonságos online banki szolgáltatások állnak rendelkezésre;
 • Van egy jelszókezelő;
 • Használható szülői felügyelet;
 • A VPN lehetővé teszi a blokkolt webhelyek látogatását.

Hátrányok

 • Magas előfizetési ár.

Norton Security Deluxe

Értékelés: 4.6

NORTON SECURITY DELUXE.webp

A minősítésünk egy másik képviselője, amely több változatban létezik. Ha csak egy számítógépet kell védenie, akkor a Standart verzióra korlátozódhat. Ebben az esetben nem kap hozzáférést a webes portálhoz, de nincs is rá szüksége. Ez a verzió az első évben mindössze 1299 RUB-ba kerül! Az ár a jövőben nem fog túlságosan emelkedni – csak évi 1599 rubelig (a jelenlegi dollárárfolyamon). A Deluxe kiadás akár öt eszköz védelmét is lehetővé teszi. Nem feltétlenül számítógépek – Android és iOS rendszerekre tervezett mobilalkalmazásokat is használhat. Itt jön jól egy fiók a fejlesztők webhelyén – ez lehetővé teszi a védelem beállítását minden eszközön.

A Norton Security-nek van egy másik, Premium nevű változata is. A használat első éve 2 599 rubelbe kerül, ami nem kis összeg. Olyan bónuszokkal jár, mint a 25 GB felhőalapú biztonsági mentési tárhely. Ez az adott verzió szülői felügyeletet is tartalmaz. Kár, de ez a funkció nem áll rendelkezésre a vírusirtó megfizethetőbb verzióiban. A fejlesztők azt is felajánlják, hogy előfizetnek a VPN-szolgáltatásra, amely lehetővé teszi, hogy meglátogassa a blokkolt oldalakat hazánkban. Természetesen ehhez extra pénzt kell költenie (körülbelül 700 rubelt évente).

Ha konkrétan a Norton Security Deluxe-ról beszélünk, az kiválóan védi számítógépét a különböző internetes fenyegetésekkel szemben. Sok más vírusirtóhoz hasonlóan ez is a lehető legbizalmasabbá teszi a vásárlásokért való fizetést – a kártyaadatok bevitelét a számítógépre telepített alkalmazások egyike sem tudja nyomon követni.

Sajnos a Norton Security Deluxe alacsony árának megvannak az okai. Nem állnak rendelkezésre további funkciók. Valakinek tetszeni fog – sok felhasználó szeretne egy olyan programot, amely a háttérben fut, és soha nem kell gondolkodnia rajta. De ha gyenge a számítógépe, akkor valamilyen optimalizálót kell telepítenie. És ez a legkevesebb, amit megtehet – meggyőződhetett arról, hogy a konkurens vírusirtó csomagok számos más funkciót is képesek kombinálni.

És mi a helyzet a biztonsággal? Nincs ezzel semmi baj. Egyes szaklapok a legmagasabb minősítést adták a terméknek. Röviden, ez a program biztosan megfelel azoknak, akiknek csak vírusvédelemre van szükségük – természetesen az ár az, ami a legjobban tetszeni fog nekik.

Előnyök

 • Alacsony előfizetési ár;
 • A kezelőfelület könnyen megtanulható;
 • Legfeljebb 5 eszközre telepíthető (beleértve a mobileszközöket is);
 • Kiváló védelem a vírusok, trójaiak és kémprogramok ellen
 • Magas szintű adatvédelem az online vásárlások kifizetésekor.

Hátrányok

 • A szülői felügyelet csak a drágább változatban van jelen;
 • Nincs optimalizáló vagy más hasznos funkció;
 • Gyenge gépeken csökkent teljesítmény fordulhat elő.

MicroWorld eScan Internet Security Suite

Értékelés: 4.5

MicroWorld eScan Internet Security Suite

Egy másik jó vírusirtót a Windows 10 számára a MicroWorld stúdió fejlesztői kínálnak. Megkülönböztető jellemzője a nagyon alacsony ár. Az indiaiak évente 850 rubelt kérnek a létrehozásukért. Természetesen egyetlen számítógépes előfizetésről beszélünk. Sok embernek azonban nincs szüksége több. Ezért a pénzért egy átfogó terméket kap, amely jó szintű védelmet nyújt. Egyetlen rosszindulatú program sem képes befolyásolni magát a vírusirtót – a proaktív technológia mindent elmond.

Ez a program intuitív felülettel rendelkezik, amely azonban nem nevezhető különösen szépnek. Ráadásul néhány konfigurációs ablak elavultnak tűnik. De ez nem ijesztő, mert a termék konfigurálása a telepítés után történik, és a jövőben valószínűleg nem fog emlékezni a vírusirtó létezésére.

Az eScan Internet Security Suite védelmi funkciói kiváló minősítést érdemelnek az iparági kiadványoktól. A fő probléma az AVAST INTERNET SECURITY-vel az, hogy még ők sem tudnak segíteni, de észreveszik, hogy néha hamis pozitív eredményeket produkál, és a legális szoftvereket rosszindulatú szoftvereknek álcázza. Mindazonáltal, még ilyen hátrány ellenére is, az adott vírusirtó nem rosszabb a Kaspersky és más versenytársaknál, beleértve a minősítésünkben vizsgáltakat is.

Az eScan Internet Security Suite-nak egy jelentős hátránya van. Ha a beállítások aktiválva vannak az intelligens szűrővel történő internetezésnél, az oldalak a szokásosnál sokkal hosszabb ideig töltődnek be. Ha érzi, jobb, ha kikapcsolja – a biztonság csökken, de nem túlságosan.

Jó, hogy az indiai fejlesztők teljes körű szülői felügyeletet biztosítanak az alkotásuknak. Négy profilja van a “gyermek” és a “felnőtt” között. Az első esetben minden olyan webhelyet blokkol, amely nem szerepel a fehérlistán. Összességében 70 különböző kategóriában szűri a forrásokat. A szülői felügyelet még a “Felnőtt” módban is blokkol néhány weboldalt – főként az alkohollal, drogokkal és pornográfiával kapcsolatosakat.

A szülői felügyeletről van mit mondani – ez a vírusirtó fő “funkciója”. De van további funkcionalitás. A program például automatikusan megtisztítja a böngészőben és magán a számítógépen végzett tevékenységek nyomait. Beleértve, hogy törli az összes fájlt a “Trash” – ez hasznos, ha a számítógép nem rendelkezik sok szabad memóriával.

Előnyök

 • Alacsony előfizetési díj;
 • A biztonságos fájltörlés és az ellenőrzési nyomvonal törlési funkció is rendelkezésre áll;
 • Jó védelem a gyakori fenyegetések ellen;
 • Jó szülői felügyelet;
 • A mentési mód a rendszer átvizsgálására áll rendelkezésre, ha nem tudja elindítani a Windows-t.

Hátrányok

 • Nagy hatással van a rendszer teljesítményére;
 • Hatástalan spam elleni védelem;
 • Az adathalászat elleni védelmet a legjobb kikapcsolni;
 • Téves pozitív eredmények lehetségesek;
 • A felhasználói felület nem mindenkinek tetszik.

Avast Internet Security

Értékelés: 4.4

AVAST INTERNET SECURITY.webp

Több olyan vírusirtó fejlesztő stúdió van, amelyet a számítógép-tulajdonosok legalább 90%-a ismer. Különösen az Avast. Az Internet SecurityWindows 10-re nincs komolyabb panasz – a terméket mind a rendszeres, mind a vállalati felhasználók letöltik. Mondanom sem kell, hogy a termék jelentősen olcsóbb, mint sok versenytársunk. Évente csak 1.450 rubelbe kerül, ha csak egy számítógépre telepítik. Kár, hogy a megtakarítás alig észrevehető, ha hosszabb távra fizet elő.

Ezt a vírusirtót cseh fejlesztők fejlesztették ki. Az összes alapvető biztonsági funkciót beépítették a termékükbe. Például online banki szolgáltatások. Ez azt jelenti, hogy a bankkártyaszám bevitele teljesen védett – harmadik fél programok nem lesznek képesek kitalálni, hogy pontosan mely billentyűket nyomja meg a billentyűzeten. Van még egy tűzfal és egy spam elleni védelem is. Az utóbbi elég megbízható. Bár igaz, hogy ez a funkció hosszabb e-mail megnyitási időt eredményez.

Antivírusként az Avast Internet Security nyomon követi, hogy milyen webhelyeket látogat meg. Ha hamis forrásba botlott, azonnal figyelmeztetni fogja Önt. Ez megakadályozza, hogy pénzt pazaroljon el egy nem létező termékre. Az otthoni Wi-Fi hálózatot is vizsgálja, hogy figyelmeztesse Önt a sebezhetőségekre. Értesíti a programot, ha egy idegen eszköz csatlakozik a hálózathoz.

Az alacsony előfizetési ár ellenére a vírusirtó néhány további funkciót kínál. A jelszókezelő érdemli a legnagyobb figyelmet, bár kissé leegyszerűsítve van. A program automatikusan törli a böngésző előzményeit, ami hasznos lehet valakinek. Sajnos nincs szülői felügyelet. Hiányzik az optimalizáló – a gyenge számítógépek tulajdonosainak le kell tölteniük egy további alkalmazást a törmelékek és más hasonló feladatok megtisztításához.

A

 • Alacsony előfizetési díj;
 • Intelligens rendszerszkennelés áll rendelkezésre;
 • A spam elleni védelem célja, hogy távol tartsa a rosszindulatú szoftvereket;
 • Nem rossz védelem a rosszindulatú programok ellen;
 • Emellett ellenőrzi a weboldalak hitelességét is;
 • Van egy jelszókezelő.

Hátrányok

 • Nincs szülői felügyelet;
 • Ez a rendszer teljesítményét is befolyásolja;
 • Nem túl széles körű funkcionalitás.

Következtetés

Bizonyára észrevetted, hogy sok vírusirtóval foglalkoztunk anélkül, hogy négy vagy ötre korlátozódtunk volna közülük. Szándékosan döntöttünk úgy, hogy olyan szoftverekkel is foglalkozunk, amelyek nem állítják magukról, hogy a legjobb vírusirtók. A lényeg az, hogy valakit a tulajdonlási költség érdekel, nem pedig a szoftverek százalékos aránya, amit elkapnak. Végül, van egy külön kategóriája a felhasználóknak, akik olyan programot szeretnének, amely egyáltalán nem terheli túl a számítógépüket. Röviden, megpróbáltunk mindenkinek a kedvében járni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: