A 12 legjobb böngésző Windowshoz

*A szerkesztők szerint a legjobb értékelés. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Kérdezzen meg egy szakembert vásárlás előtt.

2019-ben szinte minden alkalmazás használja valamilyen módon az internet-hozzáférést. De a teljes értékű webes hozzáféréshez még mindig szükség van egy különálló alkalmazásra – a böngészőre. Számos alkalmazás érhető el a legelterjedtebb Windows operációs rendszerhez. Az Expertology szerkesztősége gyors áttekintést nyújt a legjelentősebb Windows böngészőkről. Tanulmányunk független teszteredményeken és valós felhasználók visszajelzéseinek keresztmetszetén alapult.

A legjobb böngészők Windowshoz

Értékelés hely Böngésző értékelés
A legjobb multifunkciós böngészők Windowshoz 1 Króm 5.0
2 FIrefox 4.9
3 Opera 4.8
4 Maxthon 4.7
A legjobb könnyű és gyors böngészők Windowsra 1 Yandex 5.0
2 Vivaldi 4.9
3 Orbitum 4.8
4 Edge 4.7
5 K-Meleon 4.6
A legjobb biztonságos böngészők Windowshoz 1 Comodo IceDragon 5.0
2 SRWare Iron 4.9
3 Tor
Bundle
4.8

A legjobb multifunkciós böngészők Windowshoz

Az első válogatásban a világ internetfelhasználóinak abszolút többsége által használt legnépszerűbb böngészőket választottuk ki Önnek. A Chrome Chrome Chrome termékek rendkívüli funkcionalitásukról és a különböző kiadók által kínált, nagyon különböző bővítmények és bővítmények nagy számáról ismertek. Mivel a Chrome annyira gazdag funkciókban, szinte elkerülhetetlenül veszít a sebességben, ezért a “gyors” böngészőket külön kategóriába soroltuk az Ön számára.

Króm

Értékelés: 5.0

Króm

Először is nézzük meg a böngészőt, amely az aktív felhasználók számát tekintve a világ első számú böngészője. A Chrome 2013 óta óriási ugrással megelőzte még a legközelebbi riválisát is, és nem véletlenül. Ez a Google egyik legsikeresebb terméke, az azonos nevű keresőmotor után.

Az alkalmazás a Chromium motoron alapul, amelyet az azonos nevű böngészőhöz fejlesztettek ki. Fontos megérteni, hogy a Chromium és a Chrome teljesen különböző termékek.

A Chrome-ot először a “leggyorsabb böngészőként” hirdették meg, és megfelel a célnak. Ahogy az internetes technológia fejlődött és javult, a böngésző több funkcióval bővült, és a sebessége lemaradt az előtérből, de még mindig tisztességes sebességgel rendelkezik.

A böngésző frissen telepített felülete rendkívül szigorúan szigorú. A fülsáv, a címsor, a könyvjelzősáv, a bővítmények és a bővítmények területe mind az ablak tetején található. Minden funkció és beállítás almenükön keresztül érhető el. Szinte az összes népszerű Windows böngésző ezt az asztali megközelítést követi.

A Chrome funkciói bőven elegendőek a szörfözéshez, még bővítmények nélkül is. Helyesen jeleníti meg a weboldalakat, helyesen és gyorsan értelmezi a szkripteket, és támogatja a szükséges biztonsági protokollokat és technológiákat. De a legtöbbet akkor hozhatja ki a Chrome-ból, ha telepíti és használja a bővítményeket.

A Chrome egyik fontos előnye a Google szoftveres ökoszisztémájának szoros integrációja. Ez lehetővé teszi a személyes beállítások, fiókok, könyvjelzők villámgyors elérését bármely más eszközön, beleértve a hordozható kütyüket is – és ami fontos, a böngésző nem csak Windowsra, hanem más platformokon is elérhető, beleértve a mobileszközöket is. Néhány ilyen termék alapértelmezés szerint be van építve az alkalmazásba, mint például a Google saját fordítója, amely képes lefordítani egy weboldal szöveges tartalmát más nyelvekre anélkül, hogy az elrendezést megszakítaná.

A felhasználók nagyra értékelik a Chrome stabilitását, mivel a fagyások és összeomlások nagyon ritkák, még komoly terhelés esetén is. Fontos azonban megjegyezni, hogy a böngésző nehézsúlyú, így a teljesen kényelmes szörfözéshez jobb, ha nem a leggyengébb hardvert használjuk.

2020 végén a böngészőA Chrome komolyan frissült. Változások az asztali és a mobil verziókhoz egyaránt. A legtöbb újítás a teljesítmény maximalizálására irányul.

Matt Waddell, a Chrome termékigazgatója szerint “A különböző optimalizálások számos fronton drámai teljesítményjavulást eredményeztek. A böngésző mostantól az aktív lap processzorteljesítményét részesíti előnyben, nem pedig a háttérfolyamatokat. A legfontosabb háttérfolyamatokat, például a zenehallgatást és az értesítések fogadását nem befolyásolják a JavaScript kompenzációs mechanizmusai.

Ezen felül a böngésző mostantól átlagosan 25%-kal gyorsabban indul, az oldalakat akár 7%-kal gyorsabban tölti be, és kevesebb RAM-ot fogyaszt.

Hozzáadtuk a lapkeresést is, a Chrome Actions pedig továbbfejlesztette a címsávot, ami egy várva várt, üdvözlendő funkció.

Előnyök

 • sebesség;
 • multifunkcionalitás;
 • a tartalom helyes megjelenítése;
 • multiplatform;
 • Sok hasznos bővítmény és kiterjesztés;
 • Hatékony integráció más Google termékekkel;
 • inkognitó mód.

hátrányok

 • Néhány hardverkövetelmény.

FIrefox

Értékelés: 4.9

FIrefox

Áttekintésünk egy másik nyílt forráskódú böngészővel folytatódik, amely már jó ideje igazi sikert aratott a felhasználók körében, mióta létrehozták. És már harmadik éve, hogy kényelmesen az első háromban van, de messze megelőzve a Chrome-ot.

A FIrefox alapvető funkciói szinte teljesen megegyeznek a Chrome-éval, és még a munkaterület is hasonlóan van megszervezve. Ugyanolyan, mint a munkaterület, a címsorral a tetején, menüsorokkal, lapokkal, bővítményekkel és könyvjelzőkkel. Valójában itt inkább a Chrome-ot kellene összehasonlítanunk a Firefox-szal, mivel ez utóbbi sokkal korábban jelent meg. Pontosan ugyanez a helyzet a funkciókat bővítő bővítményekkel – és ezekből rengeteg van a Firefoxhoz.

A böngészők közötti jelentős különbség a “haladóbb” használat során kezd érezhetővé válni. A Firefoxot szabad és nyílt forráskódú szoftverként tervezték, és kifejezetten a “geekek” javát szolgálja, akik kihasználják az alkalmazás finom és nem mindig nyilvánvaló funkcióit. Tehát a böngésző kényelmes eszközökkel rendelkezik a webhelyek forráskódjával való munkához, a statisztikák elemzéséhez, a “menet közbeni” változtatásokhoz, mindenféle rekonstrukcióhoz az Ön igényeinek megfelelően. Mindezt az ingyenes Gecko motorral lehet megtenni, amelyre a Firefox épül.

Bár a Firefox alkotói nem tudnak olyan hatalmas ökoszisztémát kínálni, mint a Google, de a migráció más eszközökre a felhasználó számára ugyanolyan villámgyors, az összes beállítás, bővítmény, személyes adat és könyvjelző átvitelével és szinkronizálásával. Ehhez természetesen először létre kell hoznia egy személyes fiókot a rendszerben.

A Firefox majdnem akkora potenciállal rendelkezik a felhasználói információk biztonsága szempontjából, mint a Chrome. A hirdetések és a nem kívánt reklámkövető blokkolásához még csak nem is szükséges a reklámblokkolók telepítése – ez a funkció be van építve, és könnyen engedélyezhető a beállításokban.

A böngésző támogatja a WebVR és a WASM technológiákat, ami biztosan tetszeni fog a modern online játékok rajongóinak. Emellett a felhasználónak szinte korlátlan lehetősége van a felület testreszabására – megváltoztathatja a designt, az ikonok beállításait, a vizuális eszközök méretét stb.

Olvasson tovább  Top 10 Canon nyomtató

2020 júliusábanA Firefox kapott egy nagyobb frissítőcsomagot, amely lényegében a böngésző újratervezett változatát vezette be, a 78-as számmal ellátott.0. Hozzáadott külön fül “Védelmi eszköztár”, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen értesüljön a blokkolt nyomkövetőkről és feltörési kísérletekről.

Elavult TLS 1 biztonsági protokollok.0 vagy TLS 1.1 már nem hivatalosan támogatott. Még 2018-ban a Firefox telemetriája azt mutatta, hogy a teljes forgalomban teljesen elhanyagolható volt ezeknek a protokolloknak a felhasználási aránya.

A videotelefonálást és a konferenciákat is áttervezték, hogy megfeleljenek az újabb, “távmunka” trendeknek.

Előnyök

 • gazdag funkcionalitás;
 • Számos bővítmény és add-on;
 • a beállítások rugalmassága;
 • a webfejlesztők igényeihez való széles körű alkalmazkodás;
 • praktikus eszközkészlet a forráskóddal való munkához
 • A beállítások és személyes adatok egyszerű szinkronizálása;
 • beépített reklámblokkoló.

Hátrányok

 • viszonylag erőforrás-igényes.

Opera

Értékelés: 4.8

Opera.png

A böngészők listájának harmadik helyezettje mindenféle értékelésben gyakran a harmadik helyet is elfoglalja. Az Opera alapvető funkcionalitásában semmivel sem marad el az előző két megoldás mögött, ráadásul további kényelmes eszközöket és opciókat kínál a felhasználónak.

A böngésző munkaterülete a Chrome-hoz és a FIrefoxhoz hasonlóan szerveződik, a bővítmények, a lapok, a kedvencek, a menü és a címsor paneljeivel. Az ablak bal oldalán található egy praktikus, elrejtett widget, amely gyors hozzáférést biztosít a funkciókhoz.

Az Opera helyesen jeleníti meg a tartalmat, menet közben ellenőrzi a helyesírást a szövegbeviteli mezőkben, és a felhasználó beállításaihoz igazítja az oldalak méretezését. Beépített reklámok elleni védelem, beleértve a pop-up blokkolót is. A beépített saját VPN szolgáltatás lehetővé teszi a maximális anonimitás fenntartását és a bizalmas információk védelmét a lehallgatástól és megfejtéstől.

Az Opera külön előnye a harmadik féltől származó alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, üzenetküldőkkel, torrent letöltőkkel, saját levelezőprogrammal stb. való szoros integráció. . Nem feltűnő, de rendkívül megbízható beépített letöltéskezelő, e-mail kliens. A személyes beállítások és könyvjelzők könnyen szinkronizálhatók a különböző eszközök között. Bizonyos feltételek mellett a tartalom offline, internet-hozzáférés nélkül is megtekinthető a megfelelő mód aktiválásával.

A rutinszerű műveletek automatizálásának ötlete az Operában nagyon érdekes módon valósul meg. A felhasználó egyéni műveleteket állíthat be a gyorsbillentyűkhöz, szkripteket állíthat be bizonyos egérmozdulatokhoz.

A leírt kedvező kép ellenére az Operának még mindig van egy bosszantó hátránya – különböző időközönként “meghibásodik” a beépített VPN, mivel a jelenleg használt proxy szerver nem áll rendelkezésre. A probléma könnyen megoldható egy hasonló szolgáltatással rendelkező alternatív bővítmény telepítésével. Ez kioltja a böngésző egyik fontos előnyét, mivel a felhasználók nagy része kizárólag az egyszerű és könnyen használható beépített VPN miatt telepíti az Operát. De ilyen hibák nem fordulnak elő minden nap, és a jövőben talán a fejlesztők megoldják a problémát.

szeptember 2020A böngésző az elmúlt év egyik legfontosabb frissítését kapta meg. A szinkronizálás alapelvei újragondolásra kerültek. A fejlesztők arra törekedtek, hogy a lehető legegyszerűbbé tegyék mind az Opera mobilverzióit, mind az asztali Windows-verzióit.

A szinkronizálás új koncepciója egyszerűen egy QR-kód beolvasásán alapul a szinkronizált készülékek közötti kapcsolat létrehozásához. A bejelentkezéshez már nem szükséges felhasználónév és jelszó megadása.

Az Opera asztali verzióinak másik remek funkciója az Easy Files. A letöltött fájlokat egy speciális böngészőpanelre lehet kitűzni, így könnyebben elérhetők anélkül, hogy emlékeznie kellene a nevükre és a mappákban való keresgélés nélkül.

Előnyök

 • sebesség;
 • széles körű funkcionalitás;
 • Bővítmények támogatása;
 • ingyenes beépített VPN;
 • Hatékony ingyenes beépített reklámblokkoló;
 • a notebook akkumulátortakarékossági funkciója.

Hátrányok

 • A beépített VPN gyakran nem működik.

Maxthon

Értékelés: 4.7

Maxthon

A böngésző, amely évek óta kiváló alternatívája az örökké “hiányos” IE-nek, most befejezi a felülvizsgálat ezen részét, bár a kezdetben a Maxthon motorja a

ident – a motor pontosan az Internet Explorer.

A Maxthon 2010-ben új motorra, a Chromiumra (WebKit) váltott, annak kétségtelen előnyei miatt. Ezek az előnyök közé tartozik a sebesség, így a böngésző gyakran gyorsabb, mint maga a Chrome. De a régi motor

az ident nem lett teljesen eltávolítva, hanem egyfajta “alvó” üzemmódban van jelen. Amikor a böngésző elavult kódot kap renderelésre, automatikusan átvált a ident, hogy a tartalom helyesebben jelenjen meg. Manuálisan is válthat motorokat.

Ami a funkcionalitást illeti, a Maxthon észrevehetően különbözik a többi csúcsböngészőtől, mivel a hivatalos disztribúcióban számos beépített funkciót tartalmaz alapértelmezés szerint. Ez a gazdagság a fenti böngészők bármelyikében elérhető a kiegészítők telepítésével. A Maxthon azonban kiküszöböli, hogy a felhasználónak manuálisan kelljen keresnie, telepítenie és konfigurálnia az egyes kiegészítőket, és minden alkalommal meg kelljen találnia a megfelelőt.

Ami a funkciókat illeti, a Maxthon számos out-of-the-box megoldással nyűgöz le. A Maxthon Passport lehetővé teszi egy személyes fiók létrehozását, valamint a lapok és beállítások egyszerű átvitelét egy másik eszközre. Van egy beépített eszköz a Youtube-ról, Vimeo-ról és hasonlókról származó videók letöltéséhez, és nem kell telepítenie semmi extra eszközt. A Resource Sniffer, egy praktikus eszköz, amely meghatározott kritériumok alapján bármilyen médiatartalmat keres a weboldalán. A Maxthon minden igényt kielégítő eszközök széles választékát kínálja, és még a bővítmények telepítését is támogatja.

A Maxthon fejlesztői létrehozták a Skyfile-t, egy felhőalapú tárolószolgáltatást kifejezetten az utódaik felhasználói számára. Annak ellenére, hogy hasonló szolgáltatások bőségesen rendelkezésre állnak, a felhasználási feltételek nagyon kedvezőek, és a Skyfile-nak érdemes közelebbről megnézni a következőket.

Előnyök

 • A leggazdagabb szabványos funkcionalitás;
 • nagy működési sebesség;
 • intelligens váltás a motorok között;
 • tiszta klasszikus interfész;
 • gesztus szkript programozás;
 • éjszakai üzemmód.

Hátrányok

 • a felhasználók részéről nincs rendszeres panasz.

A legjobb könnyű és gyors böngészők Windowshoz

Az Expertology 2019 legjobb Windows-böngészőinek áttekintésében a második válogatás olyan kompakt és gyors alkalmazások, amelyek a funkcionalitás és a sebesség optimális egyensúlyára összpontosítanak. A fenti böngészők mindegyike jó alternatívája lesz bármelyik “nehézsúlyú” böngészőnek, ha valamilyen oknál fogva RAM és CPU erőforrásokat kell megtakarítani.

Yandex

Értékelés: 5.0

Yandex

Valószínűleg a legsikeresebb böngésző ebben a válogatásban, legalábbis a PR szempontjából. Az átlagos felhasználó évek óta csak annyit tud a Yandexről, hogy.A böngésző az, hogy tolakodóan felajánlják, hogy telepítsen más alkalmazásokat, és sokan bosszankodnak emiatt a tevékenység miatt. De ahogy az évek teltek, az orosz böngésző egy ellentmondásos promóciós termékből egy teljesen funkcionális alkalmazássá vált, amely még az Orosz Föderáció három legnépszerűbb alkalmazásába is betört.

Olvasson tovább  9 legjobb játék kormánykerék

A Yandex böngésző ugyanazt a motort használja, mint a Chrome, ami automatikusan nagy teljesítményt és ezáltal sebességet jelent. Az egyetlen különbség az, hogy a Yandex, mivel nem terheli nagyszámú bővítmény, lehetővé teszi a motor számára, hogy teljes potenciálját kibontakoztassa.

Az alkalmazás nagyon hatékony beépített védelemmel rendelkezik a rosszindulatú programok, vírusok és kémprogramok ellen, amelyeket a felhasználó véletlenül vagy tudtán kívül szerezhet be az interneten – a saját Protect technológiával. A fejlesztők aktívan együttműködnek a Kaspersky Lab-del ezen a területen. Részlegesen bevezetett hirdetésblokkoló eszközök.

A böngésző készítői egy alacsony sebességű internetkapcsolatra vonatkozó forgatókönyvet is beépítettek. Ilyen helyzetekben engedélyezheti a turbó üzemmódot, amelyben a böngésző gondosan optimalizálja a forgalmat a letöltési sebesség növelése és a tartalom megjelenítése érdekében.

A böngésző egyszerű használatát a Yandex szerzői fejlesztései, mint például az “Intelligens karakterlánc”, a “Tableau” és mások biztosítják. Az Ön számára érdekes hírek áramlását a Yandex feed megjelenítésével lehet beállítani.Zen, amely arra képzi magát, hogy a legérdekesebb tartalmat válassza ki, ahogy interakcióba lép a.

A Yandex böngésző még mindig nem mentes a hátrányoktól, és ha minden más dolog egyenlő, a fent említettek bármelyike jó előnyt biztosít számára. Azonban számos orosz felhasználó számára bátran ajánlható egy fontos előnynek köszönhetően. A Yandex böngésző szoros integrációval rendelkezik a Yandex számos más szolgáltatásával – levelezés, pénz, hirdetési eszközök és egyéb -, hasonlóan ahhoz, amit a Chrome a Google. Egy ilyen felhasználóbarát munkaterület jelentősen ellensúlyozhatja a következő hiányosságokat.

Az érdemei

 • munkasebesség;
 • az oldalak helyes megjelenítése;
 • morfológiatudatos oldalkeresés;
 • Beépített vírus- és kémprogram-védelem;
 • a hangalapú asszisztens Alice;
 • szoros integráció a Yandex saját szolgáltatásaival.

Hiányosságok

 • Egyéni felhasználói panaszok a hibákkal kapcsolatban.

Vivaldi

Értékelés: 4.9

VIVALDI.png

Íme egy érdekes projekt, amelyet különösen azok a “régi iskola” tagjai értékelnek, akik emlékeznek a korai Opera verziókra. A helyzet az, hogy az Opera böngésző kezdetben a saját Presto motorját használta, és néhány jellegzetes, szinte egyedülálló tulajdonsággal rendelkezett. Ezután a vezetőség úgy döntött, hogy a böngészőt a “B sínre” helyezi át

 • néhány változás a funkcionalitásban. Az ilyen átfogó reformot még a vállalaton belül is éles kritika érte, és egy kezdeményező csoport később létrehozta a Vivaldi startupot. A fejlesztést az Opera Software korábbi topmenedzsere, Jon Stefenson von Techner vezette.

  Az azonos nevű böngésző célja az volt, hogy megőrizze mindazokat a jó dolgokat, amelyeket a felhasználók szerettek az eredeti Opera böngészőben, valamint hogy hasznos eszközökkel bővítse a funkcionalitását és bevezesse az aktuális újításokat. Összességében a fejlesztők sikerrel jártak, és a Vivaldi még egy bizonyos bájt is örökölt a prototípustól.

  A Vivaldi alapvető funkcionalitása nem meglepő, minden ott van, és nem kell felsorolni. Sokkal érdekesebbek a Vivaldi azon funkciói, amelyekkel más böngészők nem rendelkeznek, legalábbis a népszerűek. Ezek pedig a következők: gyorsparancsok funkció; rugalmas gyorsbillentyűk minden funkcióhoz; fejlett jegyzetelés a megnyitott oldalak tartalmával való interakció során; a háttérben lévő lapok manuális kitöltése a memóriából; több lap megjelenítése egyetlen ablakban; funkcionális webes panel gyors hozzáféréssel és még sok más…

  A Vivaldi lehetővé teszi a keresőmotorok megváltoztatását a megadott készletből, és más keresőmotorok címének tetszőleges hozzáadását. A megnyitott lapok külön-külön munkamenetként menthetők, így bármikor egyszerre megnyithat egy sor kívánt oldalt. A böngésző alkalmas a finom és rugalmas testreszabásra, még a munkaterületek megjelenése és elrendezése tekintetében is.

  A

  • a működés sebessége;
  • a beállítások rugalmassága;
  • gazdag funkcionalitás;
  • számos egyedi tulajdonsággal rendelkezik;
  • alacsony rendszerkövetelmények;
  • általános tervezés és stílus.

  Hibák

  • Nincs felhasználói hozzászólás.

  Orbitum

  Értékelés: 4.8

  Orbitum

  A fenti böngészők általában véve univerzális megoldások a webes szörfözéshez. És még érdekesebb egy olyan böngészővel foglalkozni, amely egyértelműen specializálódott. A “közösségi” böngészőről beszélünk – Orbitum.

  Pontosabban, az Orbitumnak nincsenek kifejezett korlátai, csak funkcionálisan orientált és a saját fiókok legkényelmesebb használatához igazított mindenféle közösségi hálózatban. De általában véve gond nélkül használható, mint egy hagyományos, többcélú böngésző.

  Az Orbitum dedikált eszköztára beépített közösségi hálózati alkalmazásokkal kezdődik, amelyek állapotokat, üzeneteket mutatnak, és hozzáférést biztosítanak a bejegyzések közzétételéhez és szerkesztéséhez. Ezenkívül van egy beépített csevegés a különböző üzenetküldőkben lévő fiókok összekapcsolásával.

  A böngésző a Chromium motoron fut, amely még mindig a nagy sebességű oldalmegjelenítés és általában a webes szörfözés szinonimája. Az Orbitum szigorúan érvényesíti a forrás legitimitását és az érvényes tanúsítványokat, így a biztonság szempontjából is jó jegyeket kap.

  Az Orbitum eszközei számos további funkciót is tartalmaznak, mint például a torrentek belső letöltése, a VKontakte lejátszási lista meghallgatása a beépített lejátszón keresztül, és még sok minden más. A közösségi hálózatokkal való szoros integráció még azt is lehetővé teszi, hogy a személyes VKontakte oldalának dizájn témáját magával a böngészővel változtassa meg, a Témagalériával társítva.

  A böngésző többnyire csak pozitív visszajelzéseket kap, és csak alkalmanként érkeznek kisebb felhasználói panaszok. Az egyetlen közös dolog, ami sokakat bosszant, hogy az Orbitum gyakran túl sokáig tart a megnyitás. De azok számára, akik egész nap nyitva tartják a böngészőt, ez a kis hiba szinte észrevehetetlen.

  Előnyök

  • optimális alkalmazkodás a szociális hálózatokhoz;
  • gyors teljesítmény;
  • Teljesen ingyenes;
  • Hasznos extra funkciók az alapfunkciókon felül;
  • felhasználóbarát felület.

  Hiányosságok a

  • Gyakran hosszú időbe telik az indítás.

  Edge

  Score : 4.7

  Edge

  Néhány Expertology-olvasó talán értetlenül áll, hogy a szerkesztőség miért a Microsoft szabványos böngészőjét vette górcső alá, amelyet a modern Windowsok alapfelszerelésként telepítenek. Ennek oka, hogy az Edge elődje, az Internet Explorer sok szempontból hagyott kívánnivalót maga után. Az Edge azonban minden sztereotípiája ellenére messze van az IE-től.

  A fejlesztők ugyanolyan minimalista felülettel látták el az Edge-et, mint a Chrome-ot és más böngészőket, amelyek a piacvezető böngészőt utánozzák. Az alapfunkciók a szokásos funkciókat tartalmazzák: oldalak megnyitása külön lapokon, könyvjelzők mentése, automatikus űrlapkitöltés, beleértve a jelszavakat, letöltéskezelő stb.

  Az Edge számos beállítás rugalmas testreszabását is lehetővé teszi, hogy a böngésző maximálisan testre szabható legyen a személyes preferenciákhoz. Ami az Edge-ből még mindig hiányzik, az a bővítmények telepítésének lehetősége. Vagy inkább, nem segít a kód nyitottságának mértéke. Ennek következtében alig van igazán hasznos bővítmény az Edge-hez. Talán a harmadik fél fejlesztők érdeklődése a böngésző iránt megnő a bejelentett motorváltás után.

  Olvasson tovább  10 legjobb RAM gyártó

  A legfontosabb ebben a részben a sebesség – az Edge kiváló eredményeket mutat a JetStream és az Octane teszteken, és az első helyet foglalja el a független teszteken. Más tesztekben – például a sebességmérőben – az Edge messze elmarad a piacvezető Google Chrome mögött. Ismét hangsúlyozzuk, hogy a helyzet a közeljövőben bármelyik irányba változhat, és a jelenlegi értékelés 2019 végétől aktuális.

  Összefoglalva, messze nem értékeljük túl az Edge-et, különösen mivel a Microsoft azt tervezi, hogy a jövőben elhagyja a natív IE-motort a Chromium javára. Függetlenül attól, hogy mit hoz a jövő a böngésző számára, a felhasználók összességében továbbra is jelentős arányban szörföznek kényelmesen az interneten. És ez még sokáig így is marad, amíg a Windows megfelelő verzióit támogatják.

  Előnyök

  • teljesítménysebesség;
  • alacsony igénybevétel a számítógép erőforrásaiból;
  • Könnyű és egyszerű kezelőfelület;
  • rugalmas beállítások;
  • a személyes beállítások központosított megközelítése a Microsoft-fiókon keresztül.

  Hátrányok

  • Nincs megfelelő támogatás a kiterjesztésekhez.

  K-Meleon

  Értékelés: 4.6

  K-Meleon

  Az Expertology 2019 legjobb Windows böngészőinek áttekintésének ezt a részét a gyenge PC-k optimális megoldása – a K-Meleon böngésző – zárja le. Ez egy nagyon egyszerű alkalmazás, minimális funkciókkal, de rekord alacsony erőforrás-fogyasztással.

  A K-Meleon ugyanazon a motoron fut, mint a Firefox. Ez persze nem teszi teljes értékű analóggá, de teljesítményét tekintve nem rossz. 2017 óta a K-Meleonnak van egy új hivatalos verziója, amely egy másik motoron alapul – Goanna, amely ma is releváns, de még mindig tesztüzemmódban van.

  A böngésző nagyon egyszerű, ha nem is primitív felülettel rendelkezik. Ez hátránynak tűnik, de a fő feladat – a gyenge gépeken való gyorsaság – szempontjából megbocsátható a megjelenés némi ügyetlensége.

  Annak ellenére, hogy a K-Meleon korlátozott, kompakt és mindenre kiterjedő, a K-Meleon még mindig rendelkezik az internetezéshez szükséges funkciókkal és funkciókkal. Beágyazott e-mail és hírfolyam-kliensek, rosszindulatú programok elleni védelem és webhelyvédelem, privát böngészés és tartalomskálázás. A K-Meleon számos funkciója könnyen beállítható.

  A böngésző képes együttműködni az összes top böngésző könyvjelző rendszerével, ami nagyban megkönnyíti az állandó migráció vagy egy másik számítógép ideiglenes használatának feladatát. Saját makrónyelvvel rendelkezik, amely lehetővé teszi a bővítmények létrehozását, és sokféleképpen bővíti az alkalmazás képességeit. A nyelv nagyon egyszerű, így akár egy minimális képzettséggel rendelkező felhasználó is el tudja sajátítani. A szinte bármit rugalmasan testreszabható képességgel kombinálva ez bőséges lehetőséget biztosít a testreszabásra. A böngésző részben támogatja az eredetileg Firefoxhoz írt bővítményeket is.

  Előnyök

  • rekord üzemi sebesség;
  • a minimálisan szükséges funkciók elérhetősége;
  • minimális erőforrás-fogyasztás;
  • Firefox motor (2017 óta – Goanna) a Firefox bővítmények részleges támogatásával;
  • rugalmas beállítások;
  • teljesen ingyenes.

  Hátrányai

  • Egyes funkciók bizonyos szintű ismereteket igényelnek.

  A legjobb biztonságos böngészők Windowshoz

  Az Expertology 2019-es, a Windows legjobb böngészőinek rangsorában szereplő alkalmazások harmadik és egyben utolsó válogatása néhány kész, hatékony megoldást kínál azok számára, akik elsősorban a biztonságot szeretnék, akár a funkcionalitás és a sebesség rovására is. És ez nem csak a vírusos fenyegetések elleni védelmet jelenti, hanem az információbiztonságot és még a személyes biztonságot is.

  Comodo IceDragon

  Értékelés: 5.0

  Comodo IceDragon

  Kezdjük a biztonság szempontjából legkönnyebb böngészővel – a Comodo második termékével – az IceDragon böngészővel. Nagyjából nem különösebben figyelemre méltó a funkcionalitás szempontjából, és az előző kategóriába sorolható a tömörség és a sebesség tekintetében. Azonban a további továbbfejlesztett vírusirtó és kémprogram-ellenes funkciók teszik különlegessé.

  A böngésző ugyanarra a motorra épül, amelyet a Firefox is használ. Sőt – bizonyos mértékig azt is mondhatjuk, hogy az IceDragon a Firefox egyfajta változata “vírusellenes specializációval”. Mindenesetre a böngésző viselkedése az operációs rendszerben az erőforrás-fogyasztás szempontjából hasonló a prototípuséhoz.

  Ugyanez vonatkozik a funkcionalitásra is – itt ugyanaz van, mint a klasszikus Firefoxban, minimális különbségekkel. Ugyanazzal a megszokott, könnyen kezelhető felülettel, füles rendszerrel, funkcionális könyvjelző panelekkel, néhány beépített eszközzel rendelkezik. De a legérdekesebbek a böngésző saját biztonsági funkciói.

  A biztonsági osztályon minden nagyon biztonságosan van megszervezve. A felhasználó számára érdekes webes erőforrás tartalmát először a Siteinspector funkcióval ellenőrzi, mielőtt a nyelvi értelmező elkezdi a megjelenítést. Egy másik beépített szolgáltatás – Secure DNS – az adathalászatról, vírusos tevékenységről, túl agresszív reklámokról és más nem kívánt megnyilvánulásokról ismert webhelyek letöltésének blokkolását végzi.

  Az IceDragon a Comodo által kifejlesztett speciális eszközöket is tartalmaz az adatvédelem, az anonimitás és az adatszivárgás megakadályozása érdekében. Ebben a tekintetben a böngésző védelme átlagos, és a felhasználók többsége számára megfelelő. Azoknak, akiknek nagyobb teljesítményű eszközökre van szükségük, a következő két megoldást kell fontolóra venniük.

  A böngésző megfelelően megbirkózik a közvetlen feladataival, és minimális kritikát vált ki a közönségből. Az egyetlen dolog – az orosz rész panaszkodik az orosz lokalizáció hiányára.

  A

  • sebesség;
  • hozzáférhető felület;
  • továbbfejlesztett vírus- és kémprogram-ellenes funkciók;
  • A Firefox összes alapvető előnye.

  Hátrányok

  • nincs orosz lokalizáció.

  SRWare Iron

  Értékelés: 4.9

  SRWare Iron

  Tekintsünk egy másik érdekes böngészőt a biztonságos és anonim szörfözéshez – Iron a német SRWare stúdiótól. Ez a projekt a Chromium motoron jött létre, és már az első ismerkedés szakaszában ismerősnek fog tűnni a Chrome böngésző felhasználók számára.

  Valójában az Iron a Chrome egy “változatának” tekinthető, mint az előző böngésző a Firefoxhoz képest. A termékek között szinte semmilyen funkcionális különbség nincs. Az Iron mindent tud, amit az eredeti Chrome, beleértve az összes bővítmény támogatását is, méghozzá gigantikus választékban. Az egyetlen különbség a magánélet egyes aspektusainak “megnyirbálása”.

  A Chrome bevezetését annak köszönheti, hogy sok felhasználó elégedetlen volt a Chrome felhasználói adatvédelemmel kapcsolatos elárulása miatt. A Chrome például szorosan integrálódik más Google-termékek ökoszisztémájába, és nem kötődik ahhoz, hogy bizonyos információkat megosszon a Google-lal, amelyeket az ügyfél nem akar megosztani velük, így vagy úgy. Egyedi ügyfél azonosító, pontos telepítési idő, hibajelentések és néhány egyéb információ.

  Az Iron böngésző mentes ezektől a kétes adatvédelmi problémáktól; nem használ automatikus tárcsázást a keresési lekérdezés karakterláncba történő beírása során, egyáltalán nem továbbítja vagy használja az RLZ azonosítót, nem követi nyomon a frissítéseket.

  A

  • szörfözési sebesség;
  • a normál Chrome böngésző minden előnyét;
  • javított adatvédelmi biztonság (a Chrome sebezhetőségeit bezárták);
  • beépített reklámblokkoló.

  Hátrányok

  • mind ugyanaz, mint a Chrome.

  Tor
  owser Bundle

  Értékelés: 4.8

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: