A 6 legjobb netbook

Bár az ultrahordozható notebook (netbook) formátumot lassan felváltják a táblagépek és a hibrid számítógépek, néhány vállalat továbbra is gyártja ezeket az eszközöket.

A legjobb netbookok rangsora

értékelés a hely termék neve ár
A legjobb olcsó netbookok 1 Dell Inspiron 3162 14600RUB.
2 ASUS R209HA 15200RUB.
3 Acer ASPIRE R3-131T 21900RUB.
4 HP Stream 11 14900RUB.
A legjobb prémium netbook 1 Apple MacBook Early 2016 57000 RUR.

Hogyan válasszunk netbookot – a legfontosabb kritériumok

A netbook kiválasztásakor az első dolog, amire érdemes odafigyelni, a következő specifikációk:

 1. RAM-kapacitás. Meghatározza a számítógép teljesítményét egyszerre több feladat – például a webes szörfözés – során. 2018-ban a Windows 7 vagy újabb operációs rendszert futtató netbookok esetében a minimális “életképes” RAM-mennyiség 2 GB;
 2. Belső tárolókapacitás. Meghatározza a netbookon tárolható adatmennyiséget. A modern ultrahordozható noteszgépek kisebb belső tárolókapacitással rendelkezhetnek – 32 GB vagy annál nagyobb kapacitással. Ha nem tervez semmit tárolni a netbookján, akkor vásárolhat egy ilyen meghajtóval ellátott modellt. Ahhoz azonban, hogy személyes adatait a számítógépén tárolhassa, legalább 250 GB-os, teljes értékű merevlemezzel rendelkező eszközre van szüksége;
 3. Belső tároló típusa. Attól függ, hogy milyen gyorsan bootol, ébred fel és használja a netbookot. A HDD-k általában viszonylag alacsony hatékonyságúak, de olcsóak (az adat gigabájtonkénti árát tekintve). Az SSD nagyon gyors, de nagyon drága. A flashmemória gyors, olcsó, de kicsi;
 4. Processzor generáció. Mivel egy netbooktól nem lehet nagy teljesítményt várni, a chip konkrét specifikációi (magok száma, feldolgozási szálak száma, órajele) nem különösebben fontosak. Ehelyett inkább az energiafogyasztást és azt nézze, hogy mennyire melegszik fel a processzor. Ezek pedig közvetlenül kapcsolódnak a chipgenerációhoz. Minél “frissebb”, annál jobb;
 5. Az akkumulátor élettartama. Minél magasabb, annál jobb. A modern netbookok akkumulátorának élettartama körülbelül 8-10 óra, ami lehetővé teszi, hogy magával vigye őket a munkahelyére, és otthon hagyja a töltőt.
 6. Egyéb specifikációk, amelyeket szükség esetén figyelembe kell venni, mint például a képernyő átlója és felbontása, érintőképernyő elérhetősége, konstrukció (klasszikus vagy Transformer) stb..
Olvasson tovább  A 15 legjobb lézernyomtató

Melyik netbookot válassza?

A Windows netbook kiválasztásakor elsősorban a “nagy öt” – Dell, Asus, Lenovo, Acer és HP – termékeire érdemes odafigyelni. Hacsak a Lenovo nem készít mostantól kizárólag a Yoga sorozatból ultrahordozható számítógépeket – drága és hibrid.

A netbookok is szerepelnek az Apple kínálatában. Azonban a felső árkategóriában vannak.

Ezek a vállalatok mindegyike megbízható és hatékony mobil számítógépeket gyárt. Emellett Oroszország-szerte vannak hivatalos szervizközpontjaik, ami szintén előnyös.

A legjobb olcsó netbookok értékelése

Dell Inspiron 3162

Értékelés: 4.7

Dell Inspiron 3162

A Dell Inspiron 3162 vezeti listánkat. 11.6 hüvelykes szubnotebook belépő szintű processzorral (Intel Pentium vagy Intel Celeron, konfigurációtól függően), 2-4 GB RAM-mal, integrált grafikus kártyával és 32 GB SSD-től 500 GB HDD-ig terjedő SSD-vel. Csak 1 könnyű súlyt vesz fel.2 kg, fényes kialakítás és nagyszerű akkumulátor-üzemidő. A gyártó azt állítja, hogy a beépített akkumulátor 10 óra üzemidőt biztosít; Ez azonban a kijelző alacsony fényereje mellett történik. Az akkumulátor élettartama 6-7 órára csökkenhet, ha frissítik.

A netbook egyik fő előnye a szép és praktikus billentyűzet. Így tökéletes az útközbeni munkához. Nagyméretű és precíz érintőpaddal kiegészítve.

További pozitív tulajdonságai közé tartozik a műanyag robusztussága, a készülék feszes felépítése és a vonzó megjelenés. Két teljes értékű USB-port, memóriakártya-nyílás és teljes méretű HDMI csatlakozó is található külső képernyőhöz vagy projektorhoz való csatlakoztatáshoz.

Előnyök

 • Egy praktikus billentyűzet;
 • Többféle konfigurációs lehetőség;
 • Rengeteg port a külső eszközök csatlakoztatásához;
 • Robusztus alvázanyagok;

Hátrányok

 • Nagy keret a kijelző körül;
 • Aktív hűtőrendszer.

ASUS R209HA

Értékelés: 4.6

ASUS R209HA

11.6 hüvelykes netbook, amely Intel Atom processzorral működik, amely energiatakarékos és nem igényel aktív hűtést. Ennek köszönhetően sikerült csökkenteni az eszköz súlyát 1 kg-ra. Ezen kívül a netbook 2 GB RAM-mal és 32 GB SSD-vel van felszerelve. A netbook fő előnye – a gyártó szerint több mint 13 órát meghaladó akkumulátor-üzemidő.

Olvasson tovább  26 legjobb merevlemez

Az Asus R209HA az egyik legjobb netbook, ha azt tervezi, hogy “choppy” üzemmódban dolgozik. Gyorsan elalszik, gyorsan felébred. Ezzel együtt 2 GB RAM elegendő lesz az irodai alkalmazások futtatásához és a webes böngészéshez.

Emellett gyönyörű bőrt kapott, amely a vállalat zászlóshajó Ultrabookjainak dizájnját örökli. Hacsak a karosszéria nem műanyag, hanem fém, az olcsóság kedvéért.

Előnyök

 • Vonzó kialakítás;
 • Nagy akkumulátor-élettartam;
 • SSD tároló;
 • Passzív hűtés;

Hátrányok

 • Kis fedélzeti tárolókapacitás.

Acer ASPIRE R3-131T

Értékelés: 4.6

Acer ASPIRE R3-131T

Az Acer ASPIRE R3-131T netbook a rangsor harmadik helyezettje lett. 11.6″-os Transformer (a csuklós képernyő lehetővé teszi, hogy a képernyő közel 360 fokos elforgatása után a billentyűzet körül táblagéppé alakuljon) Intel Celeron processzorral. 2 GB RAM-mal és 500 GB-os merevlemezzel felszerelve. A beépített akkumulátor akár 7 órás üzemidővel bír.

A netbook fő előnye – érintőképernyő és nagy merevlemez. Ezáltal nem csak egy munkaeszköz, hanem egy multimédiás eszköz is. Helyezzen egy netbookot “prezentációs” vagy “sávos” módba (a képernyő szögének változtatásával), és egy kényelmes eszközt kap filmek, online videók vagy zene megtekintéséhez.

Előnyök

 • Érintőképernyős kijelző;
 • Transzformátor” konfiguráció.;
 • Nagy merevlemez;

Hátrányok

 • Alacsony teljesítményű hardverplatform.

HP Stream 11

Értékelés: 4.5

HP Stream 11

11.6 hüvelykes szubnotebook Intel Celeron processzorral, 4 GB RAM-mal és 32 GB flash-tárolóval. Nagyon könnyű; Kevesebb mint 1 kg.2kg. A beépített kétcellás akkumulátor akár 10 órás üzemidőt biztosít a képernyő közepes fényereje mellett. Ragyogó és gyönyörű design.

A subnotebook fénypontja a matt képernyő. Még közvetlen napfényben sem tükröződik, így kültéri használatra is alkalmas.

Ezenkívül a netbook praktikus billentyűzettel van felszerelve.

Előnyök

 • 4GB RAM;
 • Nagy akkumulátor-élettartam;
 • Kényelmes billentyűzet;
 • Matt kijelző;

Hátrányok

 • A belső tároló kis kapacitása.

A legjobb prémium netbook

Apple MacBook Early 2016

Értékelés: 4.9

Apple MacBook Early 2016

Technikailag ez a készülék az ultrabook osztályba tartozik. A képernyő átlója azonban kicsi, 12 hüvelyk, a súlya pedig kevesebb, mint egy kilogramm. Tehát egyfajta “netbook”-nak tekinthető.

Olvasson tovább  Top 12 PSU

Nagyon könnyű súlya ellenére a laptop egy gyors Intel Core m5 sorozatú processzorral, 8 GB RAM-mal, konfigurációtól függően 256 GB vagy 512 GB SSD tárolóval, valamint 11 órás üzemidőre elegendő kapacitású akkumulátorral rendelkezik. Ezenkívül a készülék saját fejlesztésű, nagy felbontású (2304×1440 pixel) és kiváló színvisszaadású Retina kijelzővel rendelkezik.

MacBook – a munkára tervezett eszköz. Nagy teljesítményt, kényelmet és praktikusságot biztosít.

Előnyök

 • Kiváló kijelző;
 • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Erőteljes hardverplatform;

Hátrányok

 • Készenléti macOS operációs rendszer.

Melyik netbookot érdemes megvenni

 1. Ha elegendő a költségvetés, érdemes megvásárolni egy Apple MacBookot. Gyors és produktív.
 2. A költségvetési szegmensben azonban az Asus R209HA és a HP Stream 11 különösen érdekes. Az SSD és az eMMC tárolónak köszönhetően nagyon gyorsak. De rendszeresen kell majd pendrive-okat és külső merevlemezeket használnia.
 3. Ha “mindent magával szeretne vinni”, akkor a belső merevlemezzel rendelkező netbookok – Dell Inspiron 3162 és Acer Aspire R3-131T – ajánlottak.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: