A legjobb tabletták taxis munkához

A táblagép nagyszerű kísérőeszköz a taxisofőr számára. Használható navigátorként, és alkalmazások-aggregátorok futtatására, sőt, akár filmnézésre is, amíg az ügyfelekre várakozik. És a tabletnek egyáltalán nem kell drágának lennie!Kiválasztottuk az 5 legjobb, taxiban dolgozó tabletet, amelyek az ár és a funkcionalitás tökéletes egyensúlyát kínálják – olcsók, mégis megbízhatóak és gyorsak.

Mire kell odafigyelni, ha taxiban dolgozol

Számos jó taxi használatra szánt táblagép modell található a mi értékelésünkön kívül is. A legfontosabb, hogy kövessünk néhány tippet az eszközök kiválasztásához.

Tipp 1: Ellenőrizze a processzort

A navigációra használt tabletta fő követelménye – gyors és pontos GPS. A vezeték nélküli modul sebessége pedig közvetlenül a gyártótól és a processzor specifikációjától függ. Tehát a Qualcomm Snapdragon és a MediaTek chipek elég jó műholdas kapcsolatot biztosítanak; az Intel Atomnak nagyon sokáig tart bekapcsolni és műholdakat keresni; a Rockchip és az Allwinner pedig egyáltalán nem támogatja a GPS-t.

Tehát a taxis tablet kiválasztásakor elsősorban a Qualcomm Snapdragon, MediaTek, valamint a márkás chipek (mint például a Huawei HiSi

 • Kirin vagy Samsung Exynos).

  Tipp 2: Becsülje meg a belső memória méretét

  Ez a belső memória tárolja a különböző felhasználói adatokat, beleértve a telepített alkalmazásokat és a navigációs szoftverekhez letöltött offline térképeket. Ez ad otthont az operációs rendszernek is. Tehát a belső memória mennyisége közvetlenül meghatározza a táblagép sebességét.

  2018-ban a “minimálisan életképes” állandó memória mennyisége egy táblagép esetében 16 GB. az ilyen tárolóeszközzel rendelkező készüléket microSD-kártyahelyekkel kívánja kiegészíteni. Ha azt tervezi, hogy a navigációs eszköz offline térképeit a táblagépen tárolja, akkor célszerű a 32 GB belső memóriával vagy még annál is többel rendelkező modellekre figyelni.

  A taxi tablet rangsorunk csak a 16 GB-os tableteket tartalmazza. Ez azért van, mert a 32 GB-os modellek meglehetősen drágák. De 16GB a Yandex.Egy navigációs eszköz vagy a Google Maps is elegendő.

  Olvasson tovább  Az 5 legjobb nyomtatópapír

  Tipp 3: Az akkumulátor kapacitása legyen magas

  A képernyő és a geopozícionáló műholdakkal való folyamatos kapcsolattartás – gyakran teljes fényerőn – sok áramot fogyaszt. Tehát egy taxiban használható táblagép esetében fontos az akkumulátor kapacitása. Tehát átlagosan egy 4500 mAh-s akkumulátor elegendő ahhoz, hogy a táblagép 3 órán keresztül működjön navigációs üzemmódban, hálózati csatlakozás nélkül.

  Hosszabb utazásokhoz és ha nincs autós töltője, a 6000-7000 mAh-s akkumulátorral rendelkező táblagépek a jobb választás.

  Tipp 4: Válasszon mobilinternet-támogatással rendelkező táblagépeket

  Szinte minden modern navigációs rendszer, mint például a Google Maps és a Yandex.Navigátor, térképek és útvonaltervek letöltése az internetről. Ezért a taxiban való munkavégzésre szánt táblagépek esetében elengedhetetlen a mobilhálózathoz való csatlakozás. És legalább 3G – az internet sebessége elegendő lesz az aktuális térképinformációk zökkenőmentes letöltéséhez.

  A nagy forgalmú nagyvárosokban való használathoz azonban kívánatos a 4G LTE hálózatokhoz való csatlakozás. A helyzet az, hogy a navigációs szolgáltatások nemcsak térképeket töltenek le, hanem a forgalmi dugókról, az aktuális közlekedési helyzetről, a sebességmérő kamerákról, a közlekedési balesetekről stb. szóló információkat is..

  Tipp 5: A 8 hüvelykes táblagépek kényelmesebbek, mint a 10 hüvelykesek

  A taxi táblagép képernyőjének mérete nem határozza meg, hogy mennyi információ fér el a kijelzőn. Segítségével kényelmesen megtalálhatja készülékét a műszerfalon. A 7 vagy 8 hüvelykes képernyővel rendelkező kompakt táblagépeket könnyebb a műszerfalra, a szélvédő közelébe szerelni, mint a 10 hüvelykeseket – ezeket máshová kell elhelyezni. Például a váltókar mellett.

  A legjobb taxi tabletták értékelése

  Jelölés székhely termék neve ár
  A legjobb taxis tabletták értékelése 1 Huawei MediaPad M2 8.0 LTE
  2 Lenovo Tab 4 TB-8504X 16Gb 10 230€
  3 Samsung Galaxy Tab A 8.0 SM-T355 16Gb 12 913€
  4 Prestigio Grace PMT3101 4G 6 347€
  5 Digma Citi 7507 4G 4 990€

  Huawei MediaPad M2 8.0 LTE

  Értékelés: 4.8

  Huawei MediaPad M2 8.0 LTE

  Miért első helyezett: Nagyszerű képernyő, “gyors” GPS, jó akkumulátor, 4G LTE támogatás.

  Leírás: Tablet, amely mindenre alkalmas – és az útvonal kijelölésére, és filmnézésre, miközben egy ügyfélre várakozik, és internetezésre egy szabadnapon. Márkás HiSi okta-core processzor

 • A 2 GHz-es Kirin 930-as órajelű, 2 GB RAM-mal működő készülék nagy teljesítményt nyújt; míg a 8 hüvelykes, 1920×1200 pixeles TFT IPS kijelző éles, fényes és telített képet biztosít.

  A táblagép 16 GB belső tárolóval rendelkezik, amelyből körülbelül 9 GB áll a felhasználó rendelkezésére. Ez még azt is lehetővé teszi, hogy offline Navitel térképeket töltsön le az internet nélküli vezetéshez – bár a készülék 4G LTE mobil csatlakozási modullal is rendelkezik.

  Olvasson tovább  19 Legjobb Wi-Fi routerek

  A táblagép beépített akkumulátorának kapacitása 4800mAh. Optimalizált hardverrel 4-5 órán át tart az aktív navigáció, folyamatos térképletöltéssel a mobilinterneten keresztül. A táblagép töltéséhez szabványos micro USB csatlakozót használ.

  Előnyök

  • Rangsorunkban a legmagasabb teljesítmény;
  • Jó akkumulátor-üzemidő;
  • Kiváló képernyőminőség;

  Hiányosságok

  • Csúszós fém tok, ezért időt és energiát kell fordítania a bölcső kiválasztására;
  • Túl sok előre telepített szoftver;
  • A saját fejlesztésű EMUI operációs rendszerhez hozzá kell szokni;

  Lenovo Tab 4 TB-8504X 16Gb

  Értékelés: 4.7

  Lenovo Tab 4 TB-8504X 16Gb

  Második hely a taxi táblagépek rangsorában: Legjobb ár-érték arány, átlagos teljesítmény, de elegendő egy munkagépnek.

  Leírás: A Lenovo Tab 4 TB-8504X egy középkategóriás táblagép, amelyet eredetileg “munkaeszköznek” terveztek. A készülék teljesítménye nem elegendő a modern játékokhoz, de a taxiban vagy például a “mobil irodában” történő használathoz elegendő lesz. Konkrétan a tablet négymagos Qualcomm Snapdragon 425 processzorral rendelkezik, amelynek órajelét 1.4GHz, amelyet 2GB RAM és 16GB belső tárhely egészít ki. MicroSD kártyahely rendelkezésre áll.

  A táblagép képernyője 8 hüvelykes, TFT IPS technológiájú, felbontása 1280×800 pixel. Ez lehetővé teszi a kezelőfelület elemeinek nagyítását és kicsinyítését, így például a készülék kijelzőjére vetett pillantással láthatja egy utca nevét.

  A táblagép támogatja a 4G LTE-t, és 4850 mAh-s akkumulátorral rendelkezik – valamivel több, mint a rangsor vezetője, de az általános akkumulátor-üzemidő ugyanaz ezeknél az eszközöknél.

  Előnyök

  • Gyors hidegindítású GPS és megbízható műholdas kapcsolat;
  • Egyszerű és intuitív kezelőfelület;
  • Megbízható mobilinternet-kapcsolat (a táblagép jó választás a városon kívüli utazásokhoz);

  Hátrányok

  • A töltőcsatlakozó kényelmetlen elhelyezkedése;
  • Rövid töltőkábel mellékelve;
  • Lassú töltés;

  Samsung Galaxy Tab A 8.0 SM-T355 16Gb

  Értékelés: 4.7

  Samsung Galaxy Tab A 8.0 SM-T355 16Gb

  Miért a harmadik hely: Átlagos teljesítmény, de magas megbízhatóság.

  Leírás: Rangsorunk harmadik helyén a Samsung középkategóriás táblagépe áll. Galaxy Tab A 8.0 Az SM-T355 a márka eredendően magas megbízhatóságával és optimális teljesítményével rendelkezik. Qualcomm Snapdragon 410 négymagos processzor, órajel: 1.2 GHz, amelyet 2 GB RAM és 16 GB belső tárhely egészít ki. MicroSD kártyahely rendelkezésre áll.

  A táblagép 8 hüvelykes, 1024×768 pixel felbontású TFT PLS-kijelzővel van felszerelve. A mátrix technológia alacsonyabb energiafogyasztással rendelkezik, mint az IPS, így a beépített 4200 mAh-s akkumulátor akár 6 órás üzemidőt biztosít bekapcsolt kijelzővel, aktív GPS-szel és folyamatos LTE-kapcsolattal.

  Emellett az Android 5 operációs rendszer javítja az akkumulátor élettartamát.1 további optimalizálással a gyártó részéről.

  Előnyök

  • Csendes, nem hallható hang a beépített hangszóróból;
  • A képernyőkeret túl vékony, kényelmetlen lehet;
  • Rengeteg előre telepített alkalmazás, nem mindig szükséges;
  Olvasson tovább  17 legjobb ár-érték arányú laptopok

  Hátrányok

  • Kevés maradandó emlék;
  • Kamera hozzáadva “egy kullancsért”;.
  • Nem túl hangos beépített hangszóró;

  A restigio Grace PMT3101 4G Grace PMT3101 4G

  Értékelés: 4.6

  Prestigio Grace PMT3101 4G

  Miért a negyedik hely: Jó teljesítmény egy ultra-budget táblagéphez képest, mobilinternet 4G-n keresztül.

  Leírás: Az ultra-budget táblagépek rangsorát a Prestigio cég zászlóshajó modelljével – Grace PMT3101 4G – nyitjuk. A készülék 1 GHz-es négymagos MediaTek MT8735 processzoron alapul, amelyet 2 GB RAM és 16 GB belső tárhely egészít ki. MicroSD-kártya foglalat és külső meghajtók támogatása 64 GB-ig.

  A táblagép 10.1 hüvelykes TFT IPS kijelző 1280×800 pixel felbontással. Két SIM-kártya foglalattal is rendelkezik, 4G LTE nagysebességű mobilinternet támogatás is jelen van.

  A táblagép fő előnye – a 6000 mAh-s nagy akkumulátor. A készülék aktív üzemmódban akár 4-5 órán keresztül is működhet, a képernyő, a földrajzi helymeghatározás és a mobilinternet folyamatosan bekapcsolva. Standard Micro USB porton keresztül töltődik, így szinte bármilyen autós töltő megteszi.

  Előnyök

  • Jó teljesítmény (egy ultra budget tablethez képest);
  • Gyors hidegindítású GPS és megbízható kapcsolat a műholdakkal.
  • Kiváló képernyőminőség (színvisszaadás, telítettség);

  Hátrányok

  • Csendes, nem hallható hang a beépített hangszóróból;
  • Túl vékony a képernyőkeret, kényelmetlen lehet;
  • Sok előre telepített alkalmazás, nem mindig szükséges;

  Digma Citi 7507 4G

  Értékelés: 4.4

  Digma Citi 7507 4G

  Miért az ötödik hely: Minimális teljesítmény, de a legalacsonyabb ár.

  Leírás: A Citi 7507 4G, a legigénytelenebb felhasználók táblagépe zárja a rangsort. Fő előnye – nagyon alacsony ár. Így a teljesítmény sem túl nagy – egy négymagos Spreadtrum SC9832 processzor 1.3GHz, amelyet 2GB RAM és 32GB belső tárhely egészít ki.

  A lassú processzor miatt a GPS hidegindítása néhány másodpercet vesz igénybe. Mindazonáltal a műholdakkal való kapcsolat megbízható és stabil.

  A táblagép 7 hüvelykes TFT IPS kijelzője 1280×800 pixel felbontású. Annak ellenére, hogy a készülék képernyője a kedvező árkategóriába tartozik, fényes, telített és jó színvisszaadással rendelkezik.

  A táblagép támogatja a 4G LTE mobilinternet-technológiát is, és 2500 mAh-s akkumulátorral van felszerelve, amely önálló üzemmódban 1-2 óra navigációra elegendő. A legjobb, ha nem megyünk ki autós töltő nélkül.

  Előnyök

  • Van 4G kapcsolat, megbízhatóan tartja a hálózatot;
  • Jó minőségű a képernyő;
  • Megbízható műholdas kapcsolat;

  Hátrányok

  • A képernyő bevonata nem üveg, hanem karcálló műanyag;
  • Alacsony teljesítmény;
  • Alacsony akkumulátor élettartam;
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: