A legjobb vírusirtók Android táblagépekhez

A vírusok nem csak a számítógépek számára léteznek. A mobileszközök, köztük az Android táblagépek egyre inkább ki vannak téve a rosszindulatú támadásoknak. Ha tehát meg akarja védeni személyes adatait, beleértve a bankszámláit is, a vírusirtó elengedhetetlen.

Ráadásul sok modern vírusirtó program nem csak a rosszindulatú szoftverek elleni védelmet kínál. Webszűrőként, szülői felügyeletként vagy akár “lopásgátlóként” is működhetnek.
Rangsoroltuk a 7 legjobb vírusirtó megoldást a táblagépekre való telepítéshez.

Hogyan válasszon vírusirtót a táblagépéhez

Manapság mindenki megpróbálja előállítani a saját vírusirtóját a mobil eszközökre. A Google Play áruházban több száz vírusirtó program található, amelyek mindegyike abszolút védelmet ígér bármivel szemben, amire csak ráteszi a kezét.

Az Android vírusirtó kiválasztásakor tehát számos dolgot figyelembe kell vennünk.

 1. Ingyenes funkcionalitás.Minden jó dolognak ára van. De nem mindenki engedheti meg magának, hogy havonta néhány száz rubelt fizessen azért, hogy a táblagépe védve legyen a rosszindulatú programok ellen. Mindazonáltal szinte minden vírusirtó támogatja a szabad üzemmódot.Azonban az olyan programok, mint a Kaspersky Internet Security vagy a Dr.Web, szabad módban nem ellenőrzi a készüléket automatikusan. Minden egyes elemzést manuálisan kell lefuttatni, ami nem túl kényelmes.Ezért, ha nem akarunk vírusirtóért fizetni, érdemes olyan programokat választani, amelyek ingyenes módban támogatják a rendszeres vagy folyamatos elemzést.
 2. Lopásgátló (“lopásgátló”) funkciók. A vírusirtó mód lehetővé teszi, hogy távolról zárolja a készüléket, törölje az összes adatot róla, vagy egyszerűen csak megtalálja, hogy hol van most. Tehát ha a táblagépe érzékeny információkat tárol, mindenképpen érdemes olyan vírusirtókat választania, amelyek “lopásgátlóként” működnek.Érdemes figyelembe venni, hogy a vírusirtó egyes funkcióihoz való hozzáférés díj ellenében érhető el.
 3. Web képernyő. A vírusok túlnyomó többsége úgy kerül a táblagépre, hogy a Play Marketen kívül más forrásból származó szoftvereket telepít – például gyanús webhelyekről származó, feltört játékokat. Egyes rosszindulatú programok, beleértve a rejtett bányászokat is, azonban közvetlenül a böngészőben futnak. Ezért az ilyen vírusok elleni védelem érdekében célszerű olyan programokat választani, amelyek támogatják a “Web Screen” funkciót (pl. a Kaspersky Internet Securityben ez a funkció megtalálható).
 4. Tűzfal.A tűzfal, más néven tűzfal, egy vírusirtó speciális funkciója, amely lehetővé teszi, hogy bizonyos alkalmazások számára megtagadja az internet-hozzáférést. Ez nagyon praktikus, mivel kialakítható egy “fehér lista”, és a többi telepített szoftver, beleértve az alkalmi vírusokat is, helyben fog futni.Tűzfal – elég ritka funkció. Különösen root hozzáférést és egyéb különleges jogosultságokat igényel. Elérhető például a Comodo Internet Securityben.
 5. Alkalmazás blokkolása ésszülői felügyelet.A vírusirtók további hasznos funkciója, hogy megtagadják a hozzáférést bizonyos alkalmazásokhoz. Ha ez bekövetkezik, a telepített alkalmazások megnyitásakor a rendszer egy pin-kód megadására vagy személyazonosságának ujjlenyomattal történő igazolására szólítja fel. Praktikus funkció, ha telefonját rendszeresen használják mások is. Például blokkolja a közösségi hálózatokhoz, az üzenetküldőkhöz vagy a galériához való hozzáférést.Ilyen funkció például a Clean Master CM Security vírusirtójában is elérhető. A szülői felügyelet bizonyos alkalmazásokhoz való hozzáférést is korlátoz. Továbbá korlátozza és betartatja az “engedélyezett” programok számát. Ez egy hasznos funkció a gyermekek táblagépeinél, de nem minden vírusirtóban található meg. Ez különösen a Kaspersky Internet Securityben érhető el.
Olvasson tovább  A 20 legjobb online játék PC-re

Jelölés hely termék neve 1 éves licenc ára
A legjobb vírusirtó Androidhoz 1 Dr.Web 299 rubel.
2 Kaspersky Internet Security 560RUB.
3 AVG Antivirus ingyenes
4 360 biztonság INGYENES
5 CM Security INGYENES
6 Mobilbiztonság Avast for Android INGYENES
7 Malwarebytes részben szabad

A legjobb vírusirtó Androidhoz

Dr.Web Androidra

Értékelés: 4.8

Dr.Web

Miért van a lista élén: Minimális CPU és RAM terhelés és folyamatos szkennelés támogatása az ingyenes verzióban.

Dr.Web for Android – a legjobb vírusirtó azoknak a felhasználóknak, akik csak a rosszindulatú programoktól szeretnének védelmet kapni. Már az ingyenes verzióban is folyamatosan ellenőrzi a táblagépet, és ellenőrzi a letöltött fájlokat és a telepített alkalmazásokat.

A vírusirtó motor dr.A web egyszerre két üzemmódban működik. Az első a letöltött fájlok összehasonlítása a rosszindulatú programok aláírásaival, amelyeket a frissítéskor töltenek le és helyben tárolnak – azaz nincs szükség internet-hozzáférésre. A második az Origins saját fejlesztésű motorja

acing, amely elemzi a programok viselkedését.

A vírusirtó fő előnye – akkor is működik, ha a rosszindulatú szoftver teljesen blokkolta a táblagépet. Ez történik a zsarolóvírusokkal és a teljes képernyős reklámbannerekkel. Ennek megfelelően eltávolítja őket.

Ugyanakkor a táblagépet minimálisan terheli a vírusirtó, és még a teszt során is kevesebb mint 100 MB RAM-ot fogyaszt.

EREDMÉNYEK

 • Folyamatos ellenőrzés még az ingyenes verzióban is;
 • A rendszerpartíció és az előtelepített alkalmazások elemzése;
 • Ismeretlen fenyegetések felismerése viselkedéselemzéssel;

FELTÉTELEK

 • A hirdetések a vírusirtó felületen jelennek meg;
 • Mindig megjelenít egy vírusirtó értesítést, és néha hirdetéseket jelenít meg az értesítési sávban;
 • Az ingyenes verzióban nincs webes pajzs, hívásszűrő és rosszindulatú programok elleni védelem;

Kaspersky Internet Security

Értékelés: 4.7

Kaspersky Internet Security

Miért a második hely a rangsorban: Az egyik legerősebb és legfunkcionálisabb vírusirtó Androidra, de csak akkor működik teljes mértékben, ha előfizetést vásárolsz.

Leírás: A Kaspersky Internet Security for Android egy univerzális megoldás a táblagép védelmére a különböző fenyegetésekkel szemben, nem csak a vírusoktól, hanem az “offline sebezhetőségektől” is. A vírusirtó motor támogatja a háttérben történő szkennelést is, mind a fájlok letöltése vagy alkalmazások telepítése után, mind pedig a felhasználó által meghatározott ütemezés szerint.

Fejlett webszűrés a vírusirtóban. Az adathalászat elleni üzemmód megvédi a felhasználói adatokat (pl. kártyaszámok vagy jelszavak) a lehallgatástól. Ugyanakkor blokkolja a nem kívánt URL-címeket.

A vírusirtó nem csak lezárja a készüléket, hanem meg is találja azt. A megfelelő parancsot tartalmazó szöveges üzenet elküldésével a táblagépre, vagy számítógépről történő eléréssel is elvégezhető. Ha nem találja vagy nem tudja visszaadni a készüléket, távolról formázhatja azt az érzékeny adatok védelme érdekében.

Az alkalmazás hívásszűrővel és alkalmazásblokkolóval is rendelkezik.

Olvasson tovább  12 legjobb vírusirtó

EREDMÉNYEK

 • Valós idejű biztonság;
 • Nincsenek reklámok és minimális behatolás a felhasználó “figyelmi mezejére”;
 • Kiterjedt funkciók, beleértve a telefonok feketelistázását és a vírusirtást;

FELTÉTELEK

 • A folyamatos háttérellenőrzés és néhány más funkció csak a fizetős verzióban működik;
 • Nem működik jól néhány alkalmazással;
 • Viszonylag nagy rendszerterhelés, gyenge tablettákhoz nem ajánlott;

AVG Antivirus for Android

Értékelés: 4.7

AVG Antivirus

Miért a harmadik hely a rangsorban: Jó védelem a hálózati fenyegetések ellen, de sok a felesleges funkció, és néhány funkció csak előfizetéses alapon működik.

Az AVG Antivirus for Android az egyik legjobb vírusirtó az online fenyegetések elleni védelemhez. A beépített eszközök közé tartozik egy webszűrő, amely blokkolja a gyanús és adathalász oldalakhoz való hozzáférést; valamint egy Wi-Fi hálózatelemző, amely felismeri a szimatolókat és a végponttól végpontig terjedő titkosítási problémákat.

A telepített programokat és letöltött adatokat elemző fájl-elleni vírusirtó a háttérben is futhat. Igény szerinti szkennelés is elérhető, gyors vagy mély, mint más vírusirtók esetében.

A vírusirtó is rendelkezésre áll, és képes a készülék távoli felismerésére és zárolására; fényképet készít a tolvajról a feloldáskor; vészhelyzeti üzemmód engedélyezése a SIM-kártya cseréjekor; és a táblagép formázása.

Az alkalmazás blokkolása is elérhető. Külön a fényképek biztonságos tárolása, amely lehetővé teszi a különösen érzékeny felvételek védelmét.

ÚTMUTATÓ

 • Kiterjedt funkcionalitás;
 • Wi-Fi hálózati szkennelés és webszűrés;
 • Hatékony vírusirtó üzemmód;

SEMMI

 • Számos funkció (vírusirtó rész, alkalmazásblokkolás, hívásszűrés stb..) csak a fizetős verzióban működik
 • Rengeteg felesleges funkció, mint például a “Tablet gyorsítás”, amelyek nem működnek olyan jól, mint kellene;

360 biztonság

Értékelés: 4.7

360 biztonság

Az Android vírusirtó mellett egy alkalmazáskezelő is rendelkezésre áll kötegelt eltávolítással és minőségi optimalizálókkal.

Leírás: A 360 Security több mint egy vírusirtó, ez egy átfogó tablet biztonsági alkalmazás. A rosszindulatú programok elleni védelemhez egy saját fejlesztésű motort használ, amely a fájlokat és a telepített programokat a letöltött aláírás-adatbázisok alapján ellenőrzi, és a különösen gyanúsakat további ellenőrzésre a felhőbe küldi.

A vírusirtó egyéb funkciói között szerepel egy hasznos alkalmazáskezelő, amely támogatja a telepített alkalmazások tömeges törlését a letöltött APK fájlokkal együtt, valamint az ezt a funkciót támogató alkalmazások külső memóriakártyára történő áthelyezését.

Egyéb vírusirtó funkciók közé tartozik a kód-jelszó alkalmazásblokkolás, a vírusirtás eszközfelismeréssel és formázással, valamint a beépített optimalizáló, amely tisztítja a RAM-ot és a RAM-ot is. Van egy eszköz ébresztési mód is a különösen “szemtelen” programok blokkolására.

ELÉRHETŐSÉGEK

 • Kiterjedt funkcionalitás;
 • Beépített alkalmazáskezelő;
 • Felhőalapú szkennelés támogatása;

HÁTTERŐK

 • Számos funkció csak a fizetős verzióban működik;
 • Bizonyos esetekben ez megterheli a táblagépet, ami lassulást és lefagyást okoz;
 • Az ingyenes verzió rengeteg hirdetést mutat, beleértve a videókat is;

CM Security

Értékelés: 4.7

CM Security

Clean Master vírusirtó Androidhoz egy nagyon hatékony eszközzel a tablet tisztításához.

A CM Software for Android nem annyira vírusirtó, mint inkább egy eszköz, amely megtisztítja a tabletet a “szemét” fájloktól. Igaz, a rosszindulatú szoftverek elleni funkció is hozzáadódik, és egy saját fejlesztésű motort használ, amelyet harmadik fél analitikai szolgáltatásai sikeresen teszteltek.

De a CM Security fő eszköze természetesen a “szemét” eltakarítása. Eltávolítja a kéretlen fájlokat, a kéretlen adatokat és egyes alkalmazások nem védett gyorsítótárát. Ezenkívül támogatja a mindig bekapcsolt szolgáltatások hibernált üzemmódba helyezését a táblagép akkumulátorának élettartamának növelése érdekében.

Olvasson tovább  A 6 legjobb netbook

Fejlett vírusirtó Wi-Fi szkennerrel, alkalmazásszekrény, “privát fotó” mód, játékletöltés-optimalizáló, védelem a táblagép túltöltése ellen, a telepített alkalmazások kötegelt eltávolítása és egy iSwipe gomb, amely megjelenít egy panelt a gyakran használt alkalmazások parancsikonjaival.

ELÉRHETŐSÉGEK

 • Egy igazán hatékony eszköz a szemét eltávolítására a tabletről;
 • Alkalmazászár és privát fotótárolás
 • Egy jó víruskereső;

Hátrányok

 • Nagyon sok hirdetés. Szó szerint minden képernyőn, beleértve a zárolási képernyőt is töltés közben;
 • A torlódás a régebbi és “gyenge” eszközökön észrevehető;
 • Rengeteg felesleges funkció;

Mobilbiztonság Avast for Android

Értékelés: 4.7

Avast Mobile Security for Android

Miért rangsor: Erőteljes anti-malware eszköz és minimális reklámok, még az ingyenes verzióban is.

Meghatározás: Az Avast for Android több mint egy vírusirtó. Ez egy átfogó megoldás, amely védelmet nyújt mind az internetes fenyegetések, mind az “offline sebezhetőségek” ellen. De a fő előnye egy nagyon erős vírusirtó üzemmód, amely a más alkalmazásokban (kivéve a KIS-t) bemutatottak felett áll.

Az Avast Antivirus támogatja a távvezérlést, az automatikus zárolást a SIM-kártya cseréjénél, a tolvajfotók küldését és a rejtett hangfelvételt.

Az Avast saját vírusirtóval is rendelkezik, amely hasonló az asztali vírusirtóhoz; hívásszűrő; webszűrő tűzfallal; alkalmazászár és biztonságos tárolás a privát fényképek számára; harmadik féltől származó alkalmazások hibernálása az akkumulátor élettartamának javítása érdekében; Wi-Fi hálózatelemző; tablet törlés és töltés képernyője.

Számos funkció, különösen az App Lock és a vírusirtó azonban előfizetést igényel.

AVAST IRÁNYELVEK

 • Kiterjedt funkcionalitás még az ingyenes verzióban is;
 • Minimális hirdetések az ingyenes verzióban;
 • Az Avast asztali verziójához hasonló vírusirtó motor;

HÁTTERŐK

 • Sok felesleges funkció (töltőképernyő, tisztítás stb.)..);
 • Gyakori, már-már idegesítő ajánlatok a fizetős verzió megvásárlására;
 • A tűzfal működéséhez root hozzáférés szükséges;

.

Malwarebytes for Android

Értékelés: 4.7

Malwarebytes

Eltávolítja még a “csúnya” vírusokat is, és megtalálja a csalárd linkeket. De drága.

A Malwarebytes Antimalware for Android az első vírusirtó, amely előrejelző védelemmel rendelkezik. Az üzenetekben és weboldalakon található gyanús linkek elemzésére szolgáló beépített eszköz megakadályozza, hogy egy adathalász linket követve rosszindulatú programokat telepítsen.

Ezenkívül rendszeres vírusirtóként is működhet, a háttérben vagy a felhasználó kérésére folyamatosan futó vizsgálatokkal. Nemcsak a rosszindulatú programokat, hanem azokat a programokat is felismeri, amelyek egyszerűen csak kémkednek a táblagép tulajdonosa után, így a magánjellegű információk bizalmasan kezelhetők.

Malwarebytes Antivirus motor alapul az egyik az asztali verzió, és ezért egy igazán hatékony eszköz, hogy megvédje a rosszindulatú programok, adathalászat, csalás, adware és egyéb veszélyes szoftverek, valamint eszközök rejtett hívások, sms és egyéb fizetett műveletek a felhasználó számára.

AVAST

 • A legerősebb vírusirtó motor;
 • Nincsenek hirdetések;
 • Véd a felügyeleti alkalmazásokkal szemben;
 • Nemcsak a vírusokat, hanem a reklámprogramokat, a bosszantó és egyéb rosszindulatú programokat is eltávolítja;

HÁTTERŐK

 • Az ingyenes verzió nem rendelkezik automatikus szkenneléssel minden alkalommal;
 • Ritka aláírás adatbázis frissítések;
 • Drágább előfizetés, mint más vírusirtók;
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: