Top 10 játékmonitor

Ahhoz, hogy teljes mértékben élvezhesse a játékot, jó monitorra van szüksége. Egy egyszerű, olcsó mátrixon a “kép” unalmasnak és fakónak tűnhet. Ezenkívül, ha egy játékmonitor rövid válaszidővel rendelkezik, a kép 100-200 milliszekundummal “késik”, ami kritikus az intenzív csaták során.

13 olyan játékmonitort rangsoroltunk, amelyek amatőr és profi játékosoknak egyaránt megfelelnek.

Hogyan válasszunk játékmonitort

A játékmonitor minősége számos paramétertől függ. Nézzük az alapokat.

Csatlakozás – csak HDMI vagy DisplayPort

2018-ban járunk, és egyes üzletek még mindig árulnak olyan monitorokat, amelyek DVI-n vagy akár VGA-n keresztül csatlakoznak a számítógéphez, “játékmonitorok” álcája alatt. Ezek a szabványok azonban nem képesek nagy felbontású, részletes megjelenítésre vagy 30-60 fps-nél nagyobb képkocka sebességre. De a HDMI vagy a DisplayPort igen. A második az előnyben részesített csatlakozó, de nem minden videokártya rendelkezik ilyennel.

Az is kívánatos, hogy a HDMI generáció “friss” legyen – t.. HDMI 2.0 vagy 2.1. Az utóbbi akár 10K felbontású és 120fps képkockasebességgel rendelkezik.

Mátrix – IPS vagy MVA

A játékmonitorokban leggyakrabban használt három technológia a TN, az IPS és az MVA (VA). Az első opciót semmiképpen sem érdemes megvenni.

 1. A TN-mátrixok halványak, alacsony kontrasztúak és 90-120 fokos szűk betekintési szöggel rendelkeznek. Az egyetlen jó dolog velük kapcsolatban az 1-2 ms-os válaszadási sebességük.
 2. Az IPS és az MVA legalább 1000:1 kontrasztaránnyal, valamint 178 fokos betekintési szöggel és 2-5 ms válaszidővel rendelkezik. Az első egy kicsit drágább, mint a második, de telítettebb képet kínál.
 3. Ha a költségvetés nem fontos, akkor érdemes figyelni az OLED-mátrix vagy a kvantumpontok (QLED) mátrixával ellátott modellre. Az MVA képernyők a lehető leggazdagabb, legvilágosabb képet és valósághű sötét színeket kínálják, mivel minden egyes pixel önmagában világít, nem pedig háttérvilágításon keresztül. Az egyetlen “de” az, hogy az OLED fokozatosan kiég, a QLED pedig túl ritka és drága.

Átló és felbontás

Az optimális átmérő a játékmonitorhoz – 24-27 hüvelyk. A nagy méret kényelmetlenséget okoz a használat során – különösen akkor, ha a képernyőt nem csak virtuális világok meghódítására tervezik, hanem például időnként munkára is. Vagy a világhálón való böngészés.

Ha nincs elég hely az asztalán, akkor természetesen 17-21 hüvelyk átmérőjű monitort is vehet. De szubjektíven a “kép” nem lesz olyan filmszerű és lenyűgöző.

A játékmonitor felbontásának ideális esetben meg kell egyeznie a képátló méretével:

 1. A 17-24 hüvelykes mátrix esetében a minimális F
   l HD (1920×1080 pixel);
 2. 24″ és nagyobb kijelzőkhöz – legalább 2K (2560×1440 pixel).

Ezek az ajánlások, nem pedig konkrét tanácsok. Ne feledje azonban, hogy egy 4K-monitor átlója akár 24 hüvelyk lehet nagyon “sekély”, és FHD-mátrix 27 hüvelyk – észrevehetően “kormos”.

Telepítési gyakoriság és válaszidő

A telepítési gyakoriság azt jelzi, hogy milyen gyorsan frissül a monitor képe. A leggyakoribbak a 60 Hz-es és a 144 Hz-es képernyők. Másodpercenként 60-szor, illetve 144-szer frissülnek. Jobb, ha 144 Hz-es átviteli frekvenciával rendelkező játékmonitort vásárol, mivel ez alkalmas a gyors tempójú játékokhoz.

A válaszidőt nem annyira a skálázás gyakorisága, mint inkább a mátrix jellemzői határozzák meg. Minél kisebb, annál jobb. Optimális teljesítmény 4-8ms, legjobb teljesítmény 1-2ms.

További technológia

Brilliancia és kontraszt

A játékmonitor fényerejének legalább 300 cd/m-nek kell lennie2, A kontraszt pedig statikus, nem dinamikus – legalább 1000:1.

HDR

A HDR technológia a kontraszt és a színmélység növelésével filmszerűvé teszi a képeket. Tehát egy vele kompatibilis monitor jó vétel lesz. Manapság nem sok játék támogatja a HDR-t – de a képernyőt egy évig nem kapod meg.

G-Sync és FreeSync

Ezek a technológiák szinkronizálják a grafikus kártyát és a monitort a dinamikus jelenetek teljesítményének maximalizálása érdekében. A G-Sync kompatibilis az NVIDIA grafikus gyorsítókkal, a FreeSync pedig az AMD-vel. Szerezzen be hozzá egy játékmonitort, és élvezze az intenzív játékjeleneteket.

Gyártók

Az AOC, Asus, Dell, LG, Acer és Eizo játékmonitorokat ajánljuk. Valójában a modelljeiket is bevontuk a minősítésünkbe.

Általánosan elterjedt nézet, hogy a játékgépek perifériái és tartozékai eleve drágák, és nem mindenki engedheti meg magának őket. Ez csak részben igaz, hiszen igyekszünk minél több potenciális ügyfél igényeit és képességeit kielégíteni.

Az Expertology magazin szerkesztősége piackutatást végzett a modern monitorokról, amelyeket játékmonitorokként pozícionálnak. Szakértőink a 2021-ben elérhető számos modell közül a műszaki specifikációk, a független teszteredmények és a felhasználók visszajelzései alapján választották ki a legnagyobb oroszországi piactereken.

Top gaming monitorok

JelölésHelyszínNévÁr
A legjobb olcsó játékmonitorok3AOC C24G1 23.6″14 990 €
2Samsung C27JG50QQI 26.9″22 990 €
1Acer Nitro VG271UPbmiipx 27″ Acer Nitro VG271UPbmiipx 27″26 508 €
A legjobb középkategóriás játékmonitorok4Samsung Odyssey G5 C34G55TWWI 34″ Samsung Odyssey G5 C34G55TWWI 34″33 490 €
3AOC CU34G2XK 34″37 498 €
2MSI Optix MPG341CQR 34″ MSI Optix MPG341CQR 34″61 190 €
1LG
  traGear 34GN850 34″ 34″
63 000 €
A legjobb prémium játékmonitorok3Acer Predator Z35P 35″ 35″76 710 €
2LG 38GN950 37.5″99 945 €
1ASUS ROG Strix XG438QR 43″ ASUS ROG Strix XG438QR 43″86 590 €

A legjobb olcsó játékmonitorok

Először is megnézzük a legolcsóbb játékmonitorokat, és így eloszlatjuk a játékeszközök teljes drágaságával kapcsolatos mítoszokat. Természetesen vannak középáras és prémium kategóriák is, amelyeknek igazán magas az ára. Ezt a két lehetőséget a következő két kategóriában vesszük szemügyre.

AOC C24G1 23.6″

Értékelés: 4.5

AOC C24G1 23.6

Először is, fontolja meg a játékmonitorok teljesen lefegyverzően alacsony árcéduláját. És az ár még elképesztőbbnek tűnik, ha összehasonlítjuk azzal a ténnyel, hogy a gyártó nem egy no-name, hanem egy jó hírű, 1967-ben Tajvanon alapított vállalat. Az AOC International régóta televíziók és monitorok gyártására specializálódott.

A monitor fő aduászai a játékalkalmazás javára – akár 144 Hz-es frissítési sebesség és hajlított képernyő. És ha a képernyő görbülete még mindig vitatható érv lehet, a gyakoriság minden bizonnyal rendkívül fontos, még azok számára is, akik távol állnak az eSporttól, de időről időre szórakozásból játszanak.

Képernyőméret – 23.6 hüvelyk, a mátrix technológia VA. Röviden összefoglalva, ez egy olyan technológia, amely a betekintési szögek tekintetében elsöprő előnnyel rendelkezik a TN-hez képest, és ebben a tekintetben csak kis mértékben veszít az IPS-mátrixokkal szemben. Az IPS-hez képest azonban a VA mátrix előnye a kontraszt – 3000:1 az 1000:1-hez képest.

A képernyő felbontása F

  lHD 1920×1080. Első pillantásra ez nem tűnik soknak, de valójában ez a “népszerű” felbontás, amellyel a játékosok túlnyomó többsége játszik. el kell ismernünk, hogy nem minden videokártya lesz képes nagyobb felbontást kezelni, és a videokártya frissítése a bányászati hisztéria összefüggésében nagyon drága dolog.

  Egy-két szó a válaszidőről. Ez vonatkozik erre a modellre és az összes további modellre is. A “becsületes” válaszidő GTG, azaz “grey-to-grey”, és itt a szám 4ms. A válaszidő alternatív mutatója MPRT (Motion Picture Response Time), amely 1 ms, inkább egy marketingfogás, amely a mozgókép viselkedését jellemzi.

  A felhasználók szinte kizárólag pozitívan reagáltak erre a monitorra, többnyire nem szisztematikus megjegyzésekkel. A leggyakoribb elégedetlenséget a nem kellően kidolgozott étlapok okozzák. Néhány felhasználó észrevette, hogy a maximális frissítési frekvencia bizonyos játékhelyzetekben nemkívánatos leleteket okozhat – villódzás, looping. De ismétlem, ritka esetekben és szigorúan meghatározott játékhelyzetekben.

  Előnyök

  • jó hírű, nagy múltú gyártó;
  • hajlított képernyő;
  • 144 Hz-es frissítési sebesség;
  • nagy kontraszt;
  • Gyors mátrix válaszidő;
  • Széles látószögek
  • Jó színvisszaadás;
  • a legkedvezőbb ár a választékban.

  Hátrányok

  • a rosszul megtervezett menüvel kapcsolatos megjegyzések feltűnő százaléka;
  • maximális frekvencián, előfordulhat néhány hiba.

  Samsung C27JG50QQI 26.9″

  Értékelés: 4.6

  SAMSUNG C27JG50QQI 26.9

  Most vegyünk egy Samsung márkájú monitort, amely érezhetően nagyobb képátlóval rendelkezik, és átlagosan 10 000 forintba kerül. Drágább, mint elődje, miközben a költségvetési kategóriában marad. 2021 májusában az átlagos ára a főbb orosz online áruházakban körülbelül 23 ezer forint. rubel. Ez a modell elnyerte a rangos The Good Design Awards díjat a chicagói versenyen.

  Például a VA mátrix itt elég jó minőségű ahhoz, hogy a betekintési szögek tekintetében nem rosszabb, mint az egyenértékű IPS technológia. Konkrétan a szögek 178 fokosak, de a kontraszt 3000:1, ami az IPS-mátrixok túlnyomó többségénél szinte elérhetetlen magasság. És ami még fontosabb, az állásfoglalás. Itt már látunk 2.5K, azaz 2560×1440. képfrissítési sebesség – 144Hz. GtG válaszidő 4 ms. Támogatott Flicker kompenzációs technológia F

 • Ingyenes.

  A felhasználók visszajelzései erre a modellre elsősorban a képminőség, a természetes színvisszaadás, a képfrissítési sebesség és az ár/teljesítmény arány elismeréséről szólnak. Külön megjegyzések vonatkoznak a Freesync és/vagy G-sync támogatás hiányára. Az állványt a legtöbb kritika a nehézkessége miatt éri – sok helyet foglal el.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.”Level 5 Gadget Inspector” státuszú piac: “A monitor a pénzéért csúcsminőségű! 144 Hz 60 után, ez olyan, mint ég és föld, azonnal észrevehető, a szemem még mindig hozzászokott, mindig észreveszem. A színvisszaadás beállítása megegyezik az IPS mátrixéval, így a minőség nem romlik.

  Előnyök

  • márka;
  • Ívelt képernyő;
  • Kiváló minőségű mátrix széles betekintési szögekkel
  • Nagy kontraszt;
  • 2. felbontás.5K 2560×1440;
  • 144 Hz-es frissítési sebesség;
  • a mátrix gyorsabb válaszideje;
  • Szemkímélő üzemmód a szem védelmére;
  • A Good Design Awards.

  Hátrányok

  • Panaszok a túlságosan terjedelmes, túl sok helyet foglaló állványról.

  Acer Nitro VG271UPbmiipx 27″ Acer Nitro VG271UPbmiipx 27″

  Értékelés: 4.7

  Acer Nitro VG271UPbmiipx 27

  Az Acer Nitro szériája zárja a legjobb olcsó játékmonitorok listáját az Expertology szerint. Átlósan a monitor majdnem ugyanolyan méretű, mint az előző, de számos technológiai különbség van a javára. Ez határozza meg az árát már a határon a költségvetés – körülbelül 30k. 2021 májusában.

  Az első és legfontosabb – a mátrix jellemzői. Ez nem VA, hanem jó minőségű IPS. És bár a kontraszt tekintetében ez a technológia elkerülhetetlenül veszít a VA-nak a jellemzően 1000:1 arányú VA-nak, a természetes színvisszaadás tekintetében itt a dolgok sokkal jobbak – az sRGB színtér 100%-át több mint 1 milliárd árnyalattal fedezi le.

  Végül, a láthatóság nagyobb szögben is sokkal jobb. Ezenkívül a 400 cd/m²-es, sokkal nagyobb fényerősségű fénytartományt. A képernyő itt sem ívelt – ez sem nem előny, sem nem hátrány, csak a felhasználók jelentős része által kedvelt tulajdonság. Felület matt.

  A játékosok körében a legnépszerűbb a 144 Hz-es upsampling és a FreeSync változó frekvenciájú támogatása. Emlékezzünk arra, hogy ez az AMD által kifejlesztett technológia, amely lehetővé teszi, hogy a legsimább, legdinamikusabb képet kapja a nem kívánt vizuális artefaktumok nélkül.

  Mátrix felbontás – 2.5K 2560×1440. Vegye figyelembe, hogy ez a felbontás ebben a specifikációban szerepel – VG271UPbmiipx. Mivel van egy nagyon hasonló betűkombináció – VG271Pbmiipx (az U betű nélkül), és ez a módosítás az F

   lHD 1920×1080. Ezek voltak a legelső tételek, és az újabb verziók már kaphatók, de jó tudni ezt a pontot, hogy véletlenül se vásároljon egy “állott” F
    lHD módosítás.

    A felhasználók véleményeikben dicsérik ezt a monitort a kiváló minőségű színvisszaadásért, a torzítás nélküli magas frekvenciáért, ha a lehető legmagasabbra állítja, a széles színskála miatt. Sokan megjegyzik, hogy a színvisszaadás minőségének és a 100%-os sRGB lefedettségnek köszönhetően a monitor nemcsak játékhoz, hanem tervezési munkához is alkalmas. Lapos és nem ívelt. A kritika főként az instabil lábra irányul.

    Előnyök

    • Kiváló minőségű IPS mátrix;
    • Nagy fényerősségtartomány;
    • 2. felbontás.5K 2560×1440;
    • a változó frekvenciájú FreeSync támogatása;
    • Az sRGB színtér 100%-os lefedettsége;
    • 3 év garancia.

    Hátrányok

    • Instabil láb – a monitor billeg, és “okos trükköket” kell kitalálnia a probléma megoldására.

    A legjobb középkategóriás játékmonitorok

    A második modellválaszték kissé kibővült, mert a feltételes közepes árkategóriájú monitorokat is magában foglalja. Mindegyik nagy, 34 hüvelykes képátlóval rendelkezik, és különböző előnyöket kínál a kedvezőbb árú opciókkal szemben. Ezek az előnyök modellenként eltérőek lehetnek, de az objektív előny minden esetben az ő oldalukon áll.

    Samsung Odyssey G5 C34G55TWWI 34″ Samsung Odyssey G5 C34G55TWWI 34″

    Értékelés: 4.7

    SAMSUNG ODYSSEY G5 C34G55TWWI 34

    És kezdjük megint a legolcsóbb lehetőséggel, de a feltételes középosztályon belül. A Samsung Odyssey G5 újdonsága tavaly novemberben jelent meg. Vagyis, mi foglalkozunk egy új fényes minden értelemben a fejlődés a dél-koreai technológiai óriás, és ugyanakkor, hogy a reakció a szakértők és a közönséges játékosok, gyűjtött több mint hat hónapig aktív használatra.

    E modell fő érdeme nem az egyedi jellemzők, hanem a jellemzők összessége. Itt van tehát a szemet gyönyörködtető 1000R, egy ívelt képernyő, amely érezhetően görbült. Ez a görbület azért indokolt, mert a képernyő “hosszú” – a képarány 21:9. Ennek eredményeképpen, amikor a játékos megfelelő távolságban van a monitortól, a képernyő szélei a perifériás látás egészét lekötik. Ez óriási jelenlétet és mély részvételt biztosít a játékban.

    Maximális képernyőfelbontás közel 4K

     WQHD 3440×1440. A mátrix VA, széles betekintési szögekkel, majdnem olyan jó, mint az IPS technológia. Száz százalékos sRGB színvisszaadás. Fokozott kontrasztarány az IPS mátrixhoz képest – 2500 cd/m².

     Még jobb képernyőfrissítési sebesség, mint a korábbi modelleknél – akár 165 Hz. Támogatja az AMD FreeSync Premium technológia. Ez az adaptív szinkronizálási technológia csökkenti a bemeneti késleltetést, a kép lefagyását és a jittert.

     Az összes alapvető és nyilvánvaló előnye mellett ez a modell meglehetősen gazdagon fel van szerelve különböző célokra szolgáló kiegészítő funkciókkal. Ezek közé tartozik a fekete szint optimalizálása, a kék spektrum káros részének elnyomása, egy funkcionális felület Super Arena Gaming UX kifejezetten a játékosok számára és még sok más.

     A Yandex felhasználói értékeléséből.A “11. szintű Gadget Inspector” státuszú piac: “Ha az abszolút tökéletes 34 hüvelykes monitort választja, amelynek frekvenciája magasabb, mint 144, fényereje több mint 300, a színek száma több mint egymilliárd, hajlított stb.., akkor az árcédula 60k fölött lesz. És a kritikák nem a legegyértelműbbek. Tehát ez a készülék határozottan megéri a pénzét.

     Előnyök

     • Kiváló minőségű mátrix széles betekintési szögekkel;
     • ívelt képernyő, jelentős görbülettel – kitölti a perifériás látóteret;
     • akár 165 Hz-es képfrissítési sebesség
     • Továbbfejlesztett FreeSync Premium adaptív szinkronizáció;
     • HDR10 támogatás;
     • 100% sRGB lefedettség;
     • a kék spektrum káros részének elnyomása;
     • egy sor hasznos kiegészítő funkció a képminőség és a vizuális érzékelés javítására.

     Hibák

     • A konzol szerencsétlen kialakítása és elhelyezése.

     AOC CU34G2XK 34″

     Értékelés: 4.7

     AOC CU34G2X</b></div><p>K 34″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/3641666194681-6610.jpg” height=”500″ title=”AOC CU34G2X</b>K 34″></p><p>Itt is a tajvani AOC vállalatról van szó, amelynek története egészen az 1930-as évekig nyúlik vissza. Jelenleg a TPV Technology óriásvállalat része</p><li>mited. Annak ellenére, hogy a látszólagos dominanciája monitorok piaci márkák, mint az LG és a Samsung, valójában a tenyér az elsőbbség szempontjából az értékesítés tartozik AOC. Az európai piacon a játékmonitorok értékesítésének mintegy 27%-át az AOC termékei teszik ki. A statisztikák hasonlóak az orosz piacon, és a vállalat pozíciója tovább növekszik.</p><p>A főbb műszaki jellemzők tekintetében ez és az előző modell nagyon hasonlóak. Először is a 34 hüvelykes képátló mérete, 3440×1440 képpontos felbontása és 144 Hz-es maximális frissítési frekvenciája. Itt is egy VA-mátrixot használnak.</p><p>A felsorolt jellemzők tekintetében a monitorok azonosak. Ami szintén közös bennük, az a nagyon keresett gamer technológia. Ezek a következők: FreeSync adaptív frekvencia szinkronizáció, villogásmentes háttérvilágítás, káros kék spektrum elnyomása, HDR kiterjesztett dinamikatartomány és mások.</p><p>Ha azonban egy kicsit mélyebbre ásunk a monitor jellemzőiben, azonnal észrevehetjük, hogy miben egyértelműen jobb a monitor. Mindenekelőtt a képminőség az, ami valójában a legfontosabb dolog. Ezt a 3000:1 kontrasztaránynak köszönhetően éri el, amely mély feketéket is biztosít, amit az IPS mátrixok nem tudnak elérni. Igaz, a fennmaradó színtelítettség az IPS technológiával még mindig hangsúlyosabb, de a mátrix ebben a modellben messze nem egyszerű.</p><p>Egy másik dolog, amit szeretnénk hozzáadni, az a kiterjesztett interfészek készlete. A korábbi modellek leírásaiból szándékosan kihagytuk az interfészeket, mivel a gyártók ezt a pontot általában a maradék elv alapján kezelik. Itt is láthatunk tudatos lépéseket a kommunikációs képességek javítására. Két HDMI port van 2.0 – nagysebességű, második generációs, DisplayPort, fejhallgató kimenet, akár 4 darab USB A típusú, 3-as verziójú csatlakozó.0 és egy opcionális USB Type B interfész.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>A legnépszerűbb és legkelendőbb játékmonitor-márka 2020-2021-ben;</li><li>Jó színvisszaadás;</li><li>nagy kontraszt</li><li>A fényerő szilárd tartaléka;</li><li>HDR-támogatás;</li><li>A kék spektrum káros feleslegének elnyomása;</li><li>háttérvilágítás villogás nélkül;</li><li>Adaptív frekvenciaszinkronizálás FreeSync;</li><li>sok kikötő;</li><li>3 év gyártási garancia.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Vannak panaszok a (idézet) “nem egészen épeszű menükről és vezérlőkről”.</li></ul><h3>MSI Optix MPG341CQR 34″ MSI Optix MPG341CQR 34″</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=MSI OPTIX MPG341CQR 34

     Tekintsünk egy még drágább és még érdekesebb modellt. Ez az egyik legsikeresebb játékmonitor, amelyet valaha is kiadtak a tajvani MSI márkanév alatt.

     Az alapvető és legnyilvánvalóbb jellemzők tekintetében itt teljes mértékben megegyezik az előző monitorral: ívelt képernyő 1800R görbülettel, kiváló minőségű VA mátrix 3440×1440 felbontással, magas, 3000:1 kontrasztaránnyal és kiváló színvisszaadással. A fényerősségi tartomány még magasabb, 400 cd/m².

     Ezeken a nyilvánvaló pontokon kívül, amelyek sok jót mondanak erről a monitorról, a fejlesztők hasznos kiegészítők teljes készletét is biztosították. Ez a DisplayHDR 400 támogatás. Mindenesetre emlékeztetjük, hogy ez a technológia ebben a változatban csak játékokra jó. A normál állóképek és videók kifejezőek, de természetellenesek lesznek.

     Az olyan általános fejlesztéseken kívül, mint a kék fény elnyomása a szem egészségének javítása érdekében vagy a villódzásmentes háttérvilágítás, a GamerWatch számos más figyelemre méltó funkcióval is büszkélkedhet. Például Éjszakai látás mód – a monitor egyes részeit megvilágíthatja, hogy a játékvilág legsötétebb zugai is láthatóak legyenek.

     A Gaming OSD alkalmazás is nagyon hasznosnak bizonyul majd. Sokkal könnyebbé teszi a játékosok életét azáltal, hogy minden játékhoz külön-külön előre beállított optimális beállításokat állít be.

     Ennek a monitornak a kommunikációs képességei még nagyobbak, mint elődjének. Itt két HDMI 2 sebességű portot látunk.0b, DisplayPort 1.4, szabványos fejhallgató kimenet, USB videó interfész, három univerzális USB Type A Gen 3.0, egy B típusú USB-port, sőt, egy külön USB-port a C típusú csatlakozónál. Ez a modell még beépített webkamerával is rendelkezik, de a lehető legrosszabb helyen van – az alsó keretben. Beépített mikrofont is tartalmaz.

     A funkciók kombinációját tekintve nehéz kézzelfogható hibákat találni ebben a monitorban. A felhasználóknak csak egy panasza van a véleményeikben – hogy a mátrix nem IPS. De ez egy tarthatatlan állítás.

     A Yandex felhasználói értékeléséből.A “Level 7 I.T. srác” státuszú piactér: “Szuper design, masszív felépítés, minden gamer funkció, beleértve a képernyőkímélőt is, stb.”.. Rengeteg képernyő üzemmód előbeállítás. Maga a mátrix minősége abszolút helytálló. A felsőbbrendűség és a teljesség leírhatatlan érzését nyújtja.

     Előnyök

     • minőségi kép;
     • Nagy fényerősségtartomány;
     • magas kontrasztarány;
     • Éjszakai látás üzemmód a játékvilág sötét területeinek helyi megvilágításához;
     • Kék spektrum elnyomása;
     • Flickermentes háttérvilágítás;
     • Adaptív FreeSync frissítési sebesség szinkronizálás;
     • Rengeteg port és USB hub;
     • USB Type-C.

     Hátrányok

     • Nem találtak nyilvánvaló hibákat vagy rendszeres panaszokat a felhasználók részéről.

     LG
      34GN850 34″

     Értékelés: 4.8

     LG <ul></div><p>traGear 34GN850 34″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/3421666194681-4710.jpg” height=”540″ title=”LG </p><ul>traGear 34GN850 34″></p><p>Választásunkat az LG márkájú játékmonitorral fejezzük be, amelynek sikerült meglepnie szerkesztőségünket azzal, hogy árát tekintve a középkategóriában maradt, de a funkciók számát tekintve közel áll a prémium osztályhoz.</p><p>vonal </p><ul>A traGear kifejezetten a legigényesebb és legigényesebb játékosok számára készült. Itt a hangsúlyt a maximálisan kifejező és sima dinamikus képek nyújtására helyezték. Úgy döntöttünk, hogy a kifejezőerő érdekében egy nagyon olcsó IPS mátrixot használunk, és a maximális simaság érdekében ezt a mátrixot a maximális érzékenységre is maximálisan kiszorítottuk. Az innovatív technológia a Nano-IPS nevet kapta, és az IPS számára (korábban) teljesen elképzelhetetlen 1 ms-os válaszidőt jelent.</p><p>De nem csak a válasz. A frissítési sebesség még magasabb, mint a korábbi verziókban – 160 Hz, de ez túlhajtási módban van. A fényerő szintén tekintélyes 440 cd/m². A koreaiak azonban nem tudtak megbirkózni a kontrasztaránnyal, mivel az IPS mátrixok működési elve túl merev korlátokat szab e tekintetben. Ezért a kontrasztarány nagyon jellemző az ilyen paneleknél – 1000:1.</p><p>A betekintési szögek természetesen a többihez képest is kiemelkedőek – 178 fok vízszintesen és függőlegesen, torzítás nélkül, és csak minimális sötétedéssel a maximális szögeknél, ahol a monitor ívelt formája miatt már lehetetlen látni. Ugyanaz a felbontás – 3440×1440. Több mint 1 milliárd szín reprodukciója.</p><p>Mondanom sem kell, hogy ez a monitor a komoly eSport-versenyek kritériumainak és követelményeinek, sőt a játékosok személyes vágyainak is megfelel. Különösen, itt komoly hangsúlyt fektetnek a késleltetések, következetlenségek és egyéb, a videokártya és a monitor kölcsönhatásával kapcsolatos leletek teljes kiküszöbölésére.</p><p>Ezt jól példázza az adaptív frissítési sebesség szinkronizálásának átfogó támogatása. Támogat minden elképzelhető technológiát – Adaptive-Sync, G-Sync, FreeSync™ Premium. Ezenkívül ezt a modellt az NVIDIA hivatalosan tesztelte és tanúsította.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>egy fejlett, fejlett nano-IPS mátrix;</li><li>1ms fair mátrix válaszidő – nagyszerű eredmény az IPS számára;</li><li>kifejező színvisszaadás;</li><li>nagy felbontás;</li><li>Frekvencia túlhajtási módban – 160Hz;</li><li>Adaptive-Sync és G-Sync frissítési sebesség;</li><li>NVIDIA tanúsítás.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>Ergonómiai megjegyzések – portok hátul, az állvány “felfalja” az összes használható helyet.</li></ul><h2>A legjobb prémium játékmonitorok</h2><p>És végül, a legérdekesebb válogatás az Expertology magazin legjobb játékmonitorokat bemutató értékelésében. Itt még nagyobb átlóval és még lenyűgözőbb jellemzőkkel rendelkező változatokat választottunk ki az Ön számára. Az orosz piacon 2021-ben drágább lehetőségek vannak, de még mindig korlátoztuk, hogy bemutassuk az olvasónak azokat a modelleket, amelyeket a közönség legalább egy része valóban megengedheti magának. oktatás 1 Az orosz piacon 2021-ben drágább lehetőségek vannak.</p><h3>Acer Predator Z35P 35″ 35″</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=ACER PREDATOR Z35P 35

     A választék megnyitása az Acer márkától származó legendás Predator játékhardverek fényes képviselője. A helyi Predator márkajelzés az egyszerű kiegészítőktől a nagyteljesítményű játékos noteszgépekig terjed.

     Figyelmeztetjük, hogy néhány adat itt egy kicsit kevesebb, mint a középkategóriás ajánlatainkban. Nincs paradoxon. Inkább az ellenkezője – a prémium kategóriás készülékeknél nem ritka, hogy a gyártók a megbízhatóság és a tartósság érdekében szándékosan korlátozzák a “marketing” funkciókat. Ezért az Acer nem fél attól, hogy erre a modellre 36 hónapos hivatalos garanciát adjon.

     A lényegre térve. Ez egy 35 hüvelykes hajlított monitor, kiváló minőségű VA típusú mátrix, 3440×1440 felbontással. Leggyorsabb frissítési frekvencia 120Hz (túlhajtva). Már most egyfajta kompromisszumot látunk. “Valahogyan”, mert a játékosok 99%-a nem fogja észrevenni a különbséget a 120Hz és a 140Hz között, de kevésbé lesz megterhelő és a kép stabilitása jobb lesz, kevésbé valószínű a lag, a könnyezés, az artifactok… A névleges frekvencia 100 Hz, és ez a legtöbb felhasználó számára elegendő is.

     Mivel VA mátrixa van, a felhasználók automatikusan jobb kontrasztot várnak el, mint bármelyik, még a nagyon jó IPS-hez képest is. És ez így is van, a kontraszt itt nem rekordot döntő, de tisztességes – 2500:1. 4ms válaszidő. A színvisszaadás is kiváló, 100%-os sRGB lefedettséggel.

     A felhasználók leginkább a “kép” minőségét értékelik, különösen a kontraszt tekintetében. A játékosok nagy többsége teljesen elégedett a 100 Hz-es képfrissítési sebességgel. A frekvenciadöccenéseknél jóval többre értékelik a felhasználók a rendkívül megbízható teljesítményt, amely az aprólékos gyári szintű teszteléssel jár.

     A Yandex felülvizsgálatából.Piac 3. szintű Gadget Inspector státusszal: Real Pay to Win. A zoom hackek feleslegesek, a kör alakú arénák a középpontból 180 fokban láthatók. Csak szenvedett a fekete kóborlással (amiről az ilyen mátrixok híresek) a vásárlás utáni első alkalommal, aztán elment, talán a grafikus kártya beállítása segített”.

     Előnyök

     • A híres Predator sorozat;
     • alkatrészminőség;
     • Megbízhatóság és tartósság;
     • gondos minőségellenőrzés;
     • nagy kontraszt;
     • nagy felbontás;
     • Az sRGB színtér 100%-os lefedettsége;
     • három év gyártási garancia.

     Hibák

     • nem azonosítottak jelentősebb hátrányokat.

     LG 38GN950 37.5″

     Értékelés: 4.8

     LG 38GN950 37.5

     Második számú, fontolja meg az LG prémium monitorát. Ez egy még nagyobb panel lesz – egy egész 37 fős.5″ képátlóval, igazán kiemelkedő teljesítménnyel.

     Először is, ez IPS, és itt már a közönség jelentős része fellélegzett, mert a VA technológia minden előnyével, néhány, és nem annyira észrevehető hátrányai a fogyasztók ezen részének még mindig kellemetlenséget okoznak.

     A technológia jó, de mi a helyzet a 3840×1600 felbontással?. Végül is, ez gyakorlatilag 4K, az egyetlen megkötéssel – hiányzik a függőleges felbontás, ami miatt egyes kritikusok ezt a formátumot 3.8. Ez azonban elég tisztességes. “Hivatalosan” erre az állásfoglalásra az UWQHD rövidítéssel hivatkoznak.

     De vissza a technológiához, mert a dolgok itt nem olyan egyszerűek. Ebben a modellben nem csak egy IPS mátrix, hanem egy fejlett Nano-IPS, mint a fenti LG-ben

      34GN850. Ez azt jelenti, hogy a mátrixtól rekordot döntő válaszreakcióra számíthat, mivel az IPS. Igen, valóban, a válaszidő itt 1ms – ebben a mátrixban nincs a TN mögött, amiben a válaszidőn kívül nehéz bármi mást jót találni.

      A gyártó nem “nyerte” a kontrasztot, de túl nehéz az IPS számára. Itt a szokásos szinten marad – 1000:1. Ami azonban néma csodálkozást váltott ki a szakértőkből, az a fényerősségi különbözet. 750 cd/m²! De ez a csúcsérték, a névleges érték pedig 450 cd/m², ami szintén nagyon jó. Már maga a tény, hogy ilyen magas csúcsérték lehetséges, sokat elárul.

      A monitor többek között támogatja a FreeSync 2 fejlett Adaptive Frequency Sync technológiát, valamint az NVIDIA által kifejlesztett “klasszikus” G-Sync-et.

      A vásárlók egyöntetűen nyilatkoznak a képminőségről, és különösen a kiemelkedő fényerősségről. Azok, akik korábban jól megvilágított szobákban, kisebb fényerejű monitorokon játszottak, különösen érezni fogják ezt. Nem elégedett a “jelképes” HDR móddal – 14-16 zónás háttérvilágítás a teljes HDR-hez képest, ahol több száz ilyen zóna van. Másrészt sokan azt mondják, hogy itt nincs rá szükség, mert a kép 10-ből 10, ahogy van.

      Előnyök

      • nagy átlós 37.5 hüvelyk;
      • hajlított képernyő;
      • Az innovatív Nano-IPS érzékelő;
      • 3840×1600 felbontás;
      • A legnagyobb fényerősség;
      • 1 ms pixel válaszidő;
      • kötegelt.

      Hiányosságok

      • “Szimbolikus”, gyakorlatilag nincs HDR.

      ASUS ROG Strix XG438QR 43″ ASUS ROG Strix XG438QR 43″

      Értékelés: 4.9

      ASUS ROG STRIX XG438QR 43

      És az ASUS legdrágább és legmeggyőzőbb modellje teszi teljessé prémium válogatásunkat és a legjobb játékmonitorok teljes áttekintését az Expertology magazin szerint. Ahogyan az várható volt, a legendás ROG (Repub

     • c Of Gamers). 2021 májusában a monitor 100k körüli összegbe kerül a nagyobb orosz online kiskereskedőknél. rubel. A 2019-es bemutatás idején ennek a modellnek egyáltalán nincs közvetlen versenytársa, sőt, más gyártók többé-kevésbé hasonló megoldásai is vannak.

      Itt bármivel kezdhetünk, és szinte minden esetben előnyöket találunk. De figyelmeztetjük, ez a monitor már egy klasszikus, nincs görbület. És ez sem előny, sem hátrány – sokaknak tetszik a görbület, de rengeteg olyan játékos van, aki nem fogadja el a hajlított formafaktort, semmilyen sugárral nem… Ugyanakkor a képarány itt megszokottabb és univerzálisabb – 16:9.

      És ebben a klasszikus esetben a gyártó egy kiváló mátrixot helyezett el 4K felbontással 3840×2160. És ez még fontosabb, ha megnézzük a képernyő méretét – 43 hüvelyk képátlóval! A nagy felbontásra egyszerűen szükség volt itt a katasztrofális pixel láthatóság elkerülése érdekében.

      Ennek a monitornak egy fontos jellemzője – egy egész sor funkcionális kiegészítőt tartalmaz, amelyek célja a képminőség javítása, expresszivitás hozzáadása, amikor és ahol szükséges, a vizuális lelet kialakulásának nullára csökkentése különösen dinamikus jelenetekben, stb. . Itt van tehát a legújabb adaptív szinkronizálási technológia támogatása a legújabb kiadásokban.

      A HDR mód a lehető leghitelesebben lett megvalósítva, amennyire csak lehetséges. Három teljes HDR mód – Gaming HDR, Cinema HDR és FreeSync 2 HDR. Emlékezzünk arra, hogy a teljes körű HDR minden dicsőségében csak OLED-mátrixokon lehetséges, és a többi lehetőségnek meg kell elégednie egy kibővített tartományban, ismert korlátozásokkal.

      Előnyök

      • A legendás ROG család legújabb tagja;
      • Nagy, 43 hüvelykes képátlóval;
      • 4K felbontás;
      • 120 Hz-es képfrissítési sebesség;
      • felső kontraszt;
      • Klasszikus képarány görbület nélkül (azok számára, akik ezt a formafaktort kedvelik);
      • a káros kék spektrum négyfokozatú elnyomása;
      • Flickermentes háttérvilágítás;
      • Számos hasznos funkcionális kiegészítő.

      Hátrányok

      • ár.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: