Top 12 PSU

A tápegység minősége meghatározza a számítógép többi alkatrészének működőképességét és működőképességét. Ezért nagyon fontos, hogy ez az egység jó minőségű legyen – és megbízható, stabil elektromos paramétereket adjon. A 11 legjobb tápegységet rangsoroltuk, amelyek egyaránt alkalmasak irodai és játékgépekhez is.

A legjobb tápegységek a számítógéphez

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb olcsó tápegységek 500 W-ig 1 WIN IP-S450HQ7-0450W RENDSZERBEN 2 694 €
2 Deepcool DN500 500W 2 684 €
3 FSP Group ATX-500PNR 500W 2 601 €
5 AeroCool Eco 550W 2 287 €
A legjobb tápegységek 750W-ig 1 Sea Sonic Electronics Prime 600 Titanium Titanium Fanless 29 490 €
2 csendben lenni! Egyenes teljesítmény 11750W 10 999 €
3 Deepcool DQ750ST 750W 5 429 €
A legjobb 1000W alatti tápegységek 1 Corsair HX1000 1000W 24 990 €
2 Zalman WATTERA ZM1000-EBTII 1000W 15 490 €
3 Chieftec SLC-1000C 1000W 13 201 €
4 AeroCool KCAS PLUS 800W 4 972 €

A legjobb olcsó tápegységek 500 W-ig

WIN IP-S450HQ7-0450W RENDSZERBEN

Értékelés: 4.7

WIN IP-S450HQ7-0450W RENDSZERBEN

Először is, nézzük meg a legdrágább tápegységet az olcsó kategóriában. A tajvani In Win Development vállalat által gyártott. Viszonylag régi – 2015, de ebben az esetben ez inkább előny, mint hátrány. Az a tény, hogy ez a tápegység még ma is keresett, azt mutatja, hogy sikeresen kiállta az idő próbáját. A különböző piactereken a nevek némileg eltérhetnek – a PowerMan termékcsalád neve hozzáadható.

Ez a modell vegyes érzéseket kelt, de többnyire jó értelemben. Egyrészt a tápegység szabad szemmel is heves takarékosságot mutat – fonatlan kábelek, bélyegzett ventilátorrács, vékony, festetlen ház, nincs hálózati kapcsoló, bár hely van neki.

De még a legkisebb elmélyülés a specifikációkban is megmutatja, hogy a tápegység nem ilyen egyszerű. Először is, ott van a dugókészlet – a szám és a választék ebben az árkategóriában igazán tiszteletre méltó. Összesen hat kábelt biztosítunk: három 35 centiméteres csonk a processzor, az alaplap és a grafikus kártya számára (4+4, 20+4 és 6 tűs csatlakozók); egy 42 centiméteres csonk PATA aljzattal a merevlemez számára és 9 centiméteres ágak SATA csatlakozókkal; 25 cm-es kábel SATA-csatlakozókkal, 10 cm-es elágazás, valamint 10 és 15 cm a meghajtó tápcsatlakozójához; 40+10 cm-es kábel SATA-csatlakozókkal.

A 450W-os teljes tápegység kapacitása és az elektronikus “töltés” is elég tisztességes, mint a költségvetési modell esetében. A leginkább igényelt +12V-os vezeték a teljes tápegység teljesítményének kb. 80%-át viszi, azaz nagyon jó tartalék van a többi feszültségre. Szűrt elektromos elemek teljes készlete. Ez nem garantálja a kimeneti feszültséghullámzás teljes simítását, de némi védelmet nyújt.

Egy objektív mínusznak tekinthető a meglehetősen szerény funkcionalitású felügyelő RichPower R7510A. A referenciaként a tápegységben lévő supervisor egy különálló chip, amely a kimeneti feszültségeket vezérli, és egy speciális PowerGood jel segítségével be- és kikapcsolja őket. Tehát ebben az esetben nincs védelem a túláram és az alulfeszültség ellen a +12V-os fővonalon.

A legnagyobb orosz vásárlási platformokon a felhasználói vélemények a fő előnyt mutatják – megbízhatóság és tartósság, stabil és kiszámítható működés sok éven át. Számos pozitív megjegyzés e lényeges minőség és a megfizethető ár közötti összefüggésről.

A

 • megbízhatóság és tartósság;
 • Viszonylag alacsony zajszint;
 • sok csonk és csatlakozó;
 • Szűrőelemek teljes készlete;
 • Jó teljesítménytartalék a fővonalon.

Hátrányok

 • Alacsonyan funkcionáló felügyelő;
 • nincs hálózati kapcsoló.

Deepcool DN500 500W

Értékelés: 4.6

Deepcool DN500 500W

A Deepcool DN500500W megbízható és stabil tápegységet biztosít. 80 Plus tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy bármilyen terhelés mellett mindig legalább 80%-os teljesítményt nyújt. Ezenkívül három beépített védelmi rendszerrel rendelkezik – rövidzárlat, hálózati túlfeszültség és túlterhelés.

A készülék egy 24 tűs alaplapi tápcsatlakozóval, két 4 tűs CPU csatlakozóval (4+4 konfiguráció), egy 6+2 tűs PCIe grafikus kártya csatlakozóval, öt 15 tűs SATA csatlakozóval, három IDE csatlakozóval és még egy 4 tűs meghajtócsatlakozóval is rendelkezik.

A készülék aktív teljesítményerősítés-korrekciós rendszerrel van felszerelve. Egyetlen 120 mm-es ventilátort használ a hűtéshez. A készülék ATX formátumú és ATX12V 2 szabványú.3.

Előnyök

 • Hosszú kábelek;
 • Olcsó;
 • Számos szükséges csatlakozó;

Hátrányok

 • Nagy terhelésnél zajos, érezhető gázadás hangja;
 • A teljesítmény csak egy irodai számítógéphez elegendő;
 • A kábelek nem leválaszthatók, ezért gyűrűket kell készítenem vagy elrejtenem őket;

FSP Group ATX-500PNR 500W

Értékelés: 4.5

FSP Group ATX-500PNR 500W

Olcsó és rengeteg csatlakozóval, de nincs 80 Plus minősítés, és a rangsorban szereplő korábbi modelleknél régebbi szabványú.

Olvasson tovább  A legjobb Asus táblagépek

Az FSP Group ATX-500PNR 500W-os ATX-500PNR egy kedvező árú megoldás irodai számítógépekhez. A korábbi modellekkel ellentétben nem rendelkezik 80 Plus tanúsítvánnyal, de a gyártó stabil teljesítményt és valós teljesítményt ígér. De a készülék fő előnye a sok csatlakozó és a régebbi számítógépekkel való kompatibilitás.

Az alaplap tápellátásához a mára már elavult 20+4 tűs csatlakozót használja. A processzor tápellátása egy szabványos 4-tűs, 1-tűs csatlakozón keresztül történik. Van még egy 6+2 tűs PCIe grafikus kártya, két 15 tűs SATA, öt 4 tűs IDE és még egy 4 tűs floppy meghajtó számára.

A tápegység két védelmi rendszerrel van felszerelve – túlfeszültség (hálózati feszültségnövekedés) és rövidzárlat. Az ATX12V 2 szabványnak megfelelő ATX12V 2 formátumban készült.2. Egyetlen 120 mm-es hűtőt használ a hűtéshez.

Előnyök

 • Alkalmas régebbi számítógépekhez;
 • Képes még az erőforrás-igényes hardverek, például az NVIDIA GeForce 1080 Ti grafikus kártya “húzására” is, minimális CPU-feladat mellett;
 • Minimális zajszint;

Hátrányok

 • Kevés csatlakozó, adaptereket kell vásárolnia;
 • Csökkenő teljesítmény a 12V-os vonalon – gyakran 400W-os teljesítményű.
 • Nagy terhelés esetén észrevehető hőképződés;

AeroCool Eco 550W

Értékelés: 4.4

AeroCool Eco 550W

A legjobb olcsó számítógépes tápegységek kiválasztását az AeroCool márka, egy viszonylag fiatal, de már sikeres és feltörekvő tajvani márka legolcsóbb opciójával fejezzük be.

A teljesítmény szempontjából ez a tápegység kissé meghaladja a névleges teljesítményt, de ez nem befolyásolja a szuper-előnyös árát. Formátuma ATX12V 2.3. A csatlakozók és a csatlakozók rendelkezésre bocsátása a legtöbb felhasználó számára elég jó: 4+4 tűs CPU, 20+4 tűs alaplapi csatlakozó, egy 6+2 tűs PCI-E csatlakozó, négy 15 tűs SATA csatlakozó, három 4 tűs Molex, egy 4 tűs Floppy csatlakozó.

Az elektromos vezérlés és védelem oldalán csak olyan alapvető funkciók vannak, amelyekkel minden tápegység rendelkezik – rövidzárlat-, túlterhelés- és túlfeszültségvédelem. Van egy be/ki kapcsoló.

Független teszteredmények és rengeteg valós felhasználói visszajelzés azt mutatja, hogy ez a tápegység képes megbirkózni a legerősebb hardverekkel is. Például egy AMD Ryzen 5 2600MHz-es processzor és egy NVIDIA GeForce GTX 1070 grafikus kártya kombinációja az összes többi “hardverrel” együtt a tápegység minden gond nélkül “húzza”, még akkor is, ha túlhajtották.

Az Eco sorozat, amely ezt a modellt is magában foglalja, egy figyelemre méltó tulajdonsággal rendelkezik. Az AeroCool Eco tápegységek 120 mm-es ventilátorral rendelkeznek, csökkentett zajjellemzőkkel. Elengedhetetlen azokhoz a feladatokhoz, ahol a legnagyobb koncentrációra van szükség.

A felhasználók leggyakrabban a tápegység csendes működését említik a véleményekben. Szinte minden hozzászólás ezt az értékelést adja. Ezt a modellt a csatlakozók széles választékáért is dicsérik. A csomagolás kivételesen jól csomagolt, váratlanul szép és biztonságos módon, ami fontos dolog, ha a tápegységet online boltokban szeretné megvásárolni.

Előnyök

 • Csatlakozók széles választéka;
 • Megbízhatóság és tartósság;
 • minőségi csomagolás;
 • Kezeli a nagyon erős PC-konfigurációkat
 • alacsony ventilátorzaj.

Hátrányok

 • Nincs objektív hátránya ezért az árért.

A legjobb tápegységek 750W-ig

Sea Sonic Electronics Prime 600 Titanium Titanium Fanless

Értékelés: 4.9

Sea Sonic Electronics Prime 600 Titanium Titanium Fanless

Teljesen csendes (ventilátor nélküli hűtés), 80 Plus Titanium tanúsítás és teljesen moduláris kialakítás levehető kábelekkel.

A Sea Sonic Electronics Prime 600 Titanium Fanless a tökéletes megoldás az egyedi rendszerépítések rajongói számára. Ventilátor nélküli hűtést, 600 W stabil teljesítményt és teljesen levehető kábeleket kínál. És ez a tápegység 80 Plus Titanium tanúsítvánnyal rendelkezik, amely garantálja a stabil teljesítményt és a magas hatékonyságot.

Kábelekkel együtt, amelyek tartalmaznak egy 20+4 tűs alaplapi tápcsatlakozót, két 4+4 tűs CPU csatlakozót, négy 6+2 tűs PCIe grafikus kártya csatlakozót, hat 15 tűs SATA csatlakozót és öt 4 tűs IDE (MOLEX) csatlakozót. Még egy 4 tűs floppy is elfér!

A tápegység túlfeszültség, túlterhelés és rövidzárlat ellen védett. ATX formátumban készült. A hűtéshez használhat saját külön ventilátort (nem tartozék), de anélkül is megoldható.

Előnyök

 • Maximális hatékonyság és kiváló stabilitás;
 • A gyártói garancia 144 hónap;
 • Gazdagon felszerelt kábelkötegelőkkel és tépőzárral a kábelkezeléshez;

Hátrányok

 • Drága;
 • Egyes kábelek (pl. az alaplaphoz) hajlíthatatlan fonata;
 • Nem vonzó kialakítás;

csendben lenni! Egyenes teljesítmény 11750W

Értékelés: 4.8

csendben! Straight Power 11750W

Most nézzük a tápegységet, amely feleannyiba kerül, mint a szuperdrága előző modell, de ez sem nevezhető “olcsónak”. Még egy másik kiemelkedő termék a német márkától be quiet!, A német gyártó cég által gyártott

 • stan GmbH Co. KG.

  Kétségtelen, hogy ez a modell a prémium kategóriába tartozik. Ezt bizonyítja a kiváló minőségű anyagok, a kivitelezés és a mérnöki munka általános technológiai megközelítése. A moduláris csatlakoztathatóságot itt teljes mértékben kihasználják – minden kábel leválasztható a tápegység vázáról. A kiváló minőségű hidrodinamikus csapágyazású ventilátor kevés zajt csap, ami az idő nagy részében szinte észrevehetetlen. A kábelek egyes felhasználók szerint merevek, de mindegyik jól fonott.

  Objektíven nehéz kiemelni bármelyik fő előnyt ebben a modellben, mivel számos előnye van, és mindegyik nagyon kifejező. Mégis azt merjük mondani, hogy maga a márkanév közvetlenül utal a tápegységek fejlesztésének fő prioritására – a csendes működésre.

  Olvasson tovább  7 legjobb háttérvilágítású billentyűzet

  A gyártó innovatív technológiát alkalmazott az aerodinamikai felületi textúra optimalizálására a lehető legalacsonyabb zajszint elérése érdekében. Az újabb modellek hatékony intézkedéseket alkalmaznak a rezgés elleni küzdelem érdekében – ventilátorcsillapító elem és rezgéscsillapító tartóelemek. A gyártót a vezető német szaklapok egyszer már megválasztották “Az év számítógépes tápegységgyártójának” a Hardwareluxx kategóriában.

  Nagy előnye ennek a modellnek a kábelek és csatlakozók széles választéka. Egyedül 11 SATA-csatlakozó van. Mint már említettük, minden kábel jól fonott és az anyagok kivételesen jó és tartósak. És ennyi vezetékkel biztosan van mit elosztani, hiszen akár négy 12 voltos vezeték is lehet – ez komoly dolog.

  A felhasználók nagylelkűen nyilatkoznak a tápegység technológiai szintjéről, kifogástalan minőségéről és a meghirdetett specifikációknak való teljes, száz százalékos, pedáns megfelelésről.

  A Yandex felülvizsgálatából.Piaci értékelés “Aitech 5”: “Nagyon csendes és halk, 135 mm-es ventilátor hidrodinamikus csapágyazással rendelkezik. Becsületes 750W, nagy hatékonyság, japán kondenzátorok, alacsony energiafogyasztás, mindenféle védelem. Moduláris kábelrendszer, a kábelek tisztességes minőségűek és tisztességes megjelenésűek.

  Előnyök

  • prémium osztály;
  • csúcsminőségű speciális márka;
  • Az anyagok és az összeszerelés minősége;
  • Teljesen moduláris;
  • Alkalmas egy nagy teljesítményű játék PC felszerelésére;
  • hidrodinamikus ventilátorcsapágy;
  • Gyakorlatilag csendes ventilátor;
  • fonott huzalok.

  Hátrányok

  • az áremelés után az ár sok potenciális vásárló számára megfizethetetlenné vált.

  Deepcool DQ750ST 750W

  Értékelés: 4.8

  Deepcool DQ750ST 750W

  A Deepcool DQ750ST 750W tápegység nagy teljesítményű rendszerekhez, ahol a kábelkezelés nem elsődleges szempont. Csak az a helyzet, hogy a korábbi modellekkel ellentétben ebben a rangsorban a vezetékek mereven rögzítve vannak, és nem válnak le. A tápegység azonban legalább feleannyiba kerül, mint elődei – és még mindig 80 Plus Gold minősítéssel rendelkezik, ami garantálja a magas hatékonyságot és a stabil teljesítményt. A készülék tápellátási kapacitása 750 Watt.

  A csatlakozók száma nem nagy, ezért ajánlott az adapterek beszerzése. Konkrétan a tápegységnek van egy 24 tűs csatlakozója az alaplaphoz, egy 4+4 tűs a CPU-hoz, négy 6+2 tűs a PCIe grafikus kártyához, öt 15 tűs SATA és három 4 tűs IDE (MOLEX).

  A tápegység rövidzárlat-, túlfeszültség- és túlterhelésvédelemmel rendelkezik. ATX12V 2 szabvány szerinti ATX12V 2 formátumban készült.3. A teljesítménykorrekciós rendszer aktív.

  Előnyök

  • Megfelelően működő aktív teljesítménytényező-korrekció;
  • Feszültségstabilitás, nincs túllövés;
  • 90%-os névleges hatékonyság felett;

  Hátrányok

  • A kábelek nem válnak le;
  • Érezhető hőképződés nagy terhelés esetén;
  • PCIe rövid vezetékek;

  A legjobb tápegységek 1000W-ig

  Corsair HX1000 1000W

  Értékelés: 4.9

  Corsair HX1000 1000W

  Először is, vessünk egy pillantást erre a felső kategóriás tápegységre. Az amerikai székhelyű Corsair Components, Inc. által gyártott., játékeszközök gyártására szakosodott. A készülék ára minden bizonnyal sokakat elszomorít majd, mivel 2021 májusától a tápegység annyiba kerül, mint egy nem is olyan rossz laptop. De azoknak a felhasználóknak, akik nem tolerálják a kompromisszumokat, ez biztosan a megfelelő megoldás lesz.

  Tehát ez egy ATX12V-os számítógépes tápegység 2.4 / EPS12V 1000W. Csatlakozási lehetőségek széles választéka: 16 x 15 tűs SATA-csatlakozó, nyolc Molex-csatlakozó és nyolc 6+2 tűs PCI-E csatlakozó, valamint két 4+4 tűs csatlakozóhely a CPU tápellátásához. A tápegység megfelel a 80 PLUS Platinum szabványnak.

  A felhasználók többnyire jó véleményt adtak erről a tápegységről, annak ellenére, hogy felháborítóan magas az ára. Az egyetlen rendszeres kritika az, hogy sok felhasználónak van egy jellegzetes, idegesítő nyikorgása, amely a legérzékenyebb felhasználókat is zavarja. Ez meglehetősen gyakori jelenség a nagy teljesítményű tápegységeknél, és nem ritka a Corsair különböző sorozatú tápegységeinél. De nem mindig csak a tápegység a hibás. Ez a jelenség az alaplap saját energiatakarékossági beállításai miatt fordulhat elő, és a beállítások megváltoztatásával megszüntethető a kellemetlen nyikorgás. Egy másik ok lehet a hibás teljesítményű túlfeszültség-védőn keresztüli csatlakozás, és nem ritka, hogy a túlfeszültség-védőt megkerülve, egyszerűen közvetlenül egy aljzatba dugva megoldja a problémát.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.Az “Aitech 3 szintű” státuszú piac: “Tökéletesen tartja a terhelést (eddig 900 wattig ellenőrizve) nincs zaj, nincs hő, minden magas színvonalú, fonott vezetékek, kábelek több mint elég. 350-450W-os terhelésig a ventilátor egyáltalán nem pörög, és még ha pörög is, akkor sem hallani.

  Előnyök

  • csúcsminőségű prémium;
  • Kivételes minőségű anyagok és építési minőség;
  • Alkalmas a legerősebb játékgépekhez;
  • A hűtőrendszer minősége és hatékonysága;
  • Kábelek és csatlakozók rekordot döntő választéka;
  • 3 év garancia.

  Hátrányok

  • nyikorgó gázpedál a felhasználók jelentős részénél (részben megoldva);
  • túlzó ár.

  Zalman WATTERA ZM1000-EBTII 1000W

  Értékelés: 4.8

  Zalman WATTERA ZM1000-EBTII 1000W

  A második számú ebben a válogatásban, nézzük meg egy nagyszerű technológiai megoldást a híres Zalman gyártótól, aki számítógépházak, tápegységek és hűtőrendszerek gyártására specializálódott. A modell kétszer olcsóbb, mint a fent leírtak, de a jellemzők nem rosszabbak, és néhány helyen egyáltalán nem rosszabbak.

  Ez a második felülvizsgálata az azonos nevű tápegységnek, amely egyszer már robbanásszerű népszerűségnek és pozitív visszajelzéseknek örvendett a szakértők és a felhasználók körében. Nincsenek különösebben forradalmi változások, legalábbis az előző generációban megtestesülő összes jót megőrizték és néhány helyen javították.

  A funkciókat tekintve ez is egy határozott Gaming PSU – a sok kábel, kábel és csatlakozó, amely ehhez tartozik, kétségtelenül egy erős gépet jelez, energiaéhes komponensekkel. Az előző modellhez hasonlóan moduláris plug and play elven működik. Az energiahatékonyság tekintetében ez a modell megfelel a 80 PLUS Gold szabványnak is.

  Olvasson tovább  15 legjobb vírusirtó Androidhoz

  A Globe Fan hűtőszett és RL4Z S1352512H 135 mm-es ventilátor látja el a hűtési feladatokat ebben a tápegységben. A gyártó a specifikációkban nem ad részleteket a ventilátor mechanikájáról, de a tok címkéjéről egyértelműen kiderül, hogy hidrodinamikus csapágyat használ, ami nagyon jó dolog. Érdekes, hasznos és általában figyelemre méltó kiegészítő – Extra Coo

 • ng rendszer. Ez egy olyan funkció, amely azt sugallja, hogy a ventilátornak a számítógép kikapcsolása után még egy percig pörögnie kell, még akkor is, ha teljesen le van választva a hálózatról.

  Előnyök

  • A híres specializált márka;
  • zászlóshajó modell;
  • moduláris csatlakozások;
  • Kábelek és csatlakozók széles választéka;
  • Nagy hatékonyságú hűtőrendszer Extra Co
  • ng;
  • hidrodinamikus csapágy.

  A hátránya

  • Nem találtak alapvető hibákat.

  Chieftec SLC-1000C 1000W

  Értékelés: 4.8

  Chieftec SLC-1000C 1000W

  Az Expertology magazin szerint a legjobb számítógépes tápegységek áttekintése a jól ismert tajvani Chieftec Industrial Co. egy újabb csúcsmodelljével folytatódik., Ltd. Ez a Si termékcsalád nagy teljesítményű 1000 W-os zászlóshajója

 • con.

  Itt láthatjuk a fent leírt modell szinte minden előnyét, csak ez a tápegység néhány ezer rubellel olcsóbb (2021. május). Tagadhatatlanul kiváló minőségű anyagok és építés, ami első pillantásra és természetesen a haptikus vizsgálat során is észrevehető. Az összes kábel és vezeték robusztus és erős fonattal van ellátva. Ugyanannyi ilyen dugó és kábel van, mint ahány csatlakozó.

  Ez a modell a két fenti modellhez hasonlóan aktív teljesítménytényező-korrekciós rendszert használ, széles bemeneti feszültségtartományban. A tartomány nagyon széles, 100V-tól 240V-ig. Ennek a rendszernek köszönhetően a tápegység rendkívül ellenálló a hálózati feszültséggel szemben.

  A funkciók kombinációját és a perifériák csatlakoztatására szolgáló lehetőségek számát tekintve ez a tápegység erősen ajánlott a legerősebb játékállomások tápellátására. A tápegység könnyedén húz egy kétprocesszoros rendszert, egy játék PC-t két grafikus kártyával vagy egy bányászállomást egy egész sor grafikus kártyával.

  Az egyetlen pont, ahol ez a modell nem olyan erős, mint a korábbiak, az a működési zaj. Viszonylag alacsony terhelésnél a ventilátor (140 mm-es méret) nem lesz hallható, de amint átlép egy bizonyos teljesítményküszöböt (700W körül), a zaj eléggé észrevehető, és maximális teljesítménynél határozottan kellemetlen. Gyakorlatilag teljes csend 500W-ig biztosított.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.”3-as szintű informatikus” státuszú piac: “Haboztam, hogy megvegyem-e, de amikor megérkezett, bedugtam a számítógépembe, és elfelejtettem”. Működik, nincs probléma. Igaz, tisztáznom kell, jelenleg a terhelés nem 1000W, úgy döntöttem, hogy sok tartalékkal veszem”.

  Előnyök

  • Prémium osztály és a sorozat zászlóshajó modellje;
  • Kivételes minőségű anyagok és kivitelezés
  • Moduláris plug and play rendszer;
  • csatlakozók és csonkok széles választéka;
  • 80 PLUS energiahatékonysági szabvány
   onze;
  • Viszonylag olcsó egy ilyen magas osztályú, minőségi és teljesítményű termékhez.

  Hátrányok

  • Zaj nagy energiafogyasztás esetén.

  AeroCool KCAS PLUS 800W

  Értékelés: 4.8

  AeroCool KCAS PLUS 800W

  És hogy befejezzük az Expertology felülvizsgálatát a legjobb tápegységekről, a legolcsóbb és nem a legerősebb a fent leírt három modellhez képest, de még mindig nagyon erős és összességében érdekes, ha a többiekre való tekintet nélkül vesszük figyelembe. Ez egy 800 wattos tápegység a tajvani AeroCool márkától, amely már szerepelt ebben a felülvizsgálatban.

  Ezt a tápegységet a nagy teljesítményű megoldások kategóriájában az “utolsó vonalnak” tekinthetjük, amely képes a legjobb játékkonfigurációkat “húzni”. Mind a független teszteredmények, mind a takarékos játékosok számos ajánlása önmagáért beszél.

  A tápegység mérsékelt energiafogyasztási üzemmódokban kiváló hatékonysági eredményeket mutat – akár 88%-ot is, ami már meghaladja a 80 PLUS szabványt
  onze. Ez a felhasználók túlnyomó többségére igaz. Egyetlen grafikus kártyával rendelkező rendszerekben a terhelés gyakran nem haladja meg a 300W-ot.

  De ezért az árért naivitás lenne olyan erőforrástartalékot várni ettől a tápegységtől, mint az ötször drágább modellektől. Tehát itt látjuk és hitelezzük a modell fő gyengeségét – a hatékonyság csökkenése a számítógép energiafogyasztásának küszöbértékének elérésekor. Ez a küszöbérték a vizsgálati eredmények szerint 400-450 W között van. További növekedés esetén újabb kellemetlenségek – egyre több és több zaj – jelentkeznek.

  De mindenesetre a “radar alatti” üzemmódban az energiafogyasztás a felhasználók túlnyomó többsége számára ritkaságszámba megy. Olyan felhasználókról beszélünk, akik a számítógépet rendeltetésszerűen használják, nem pedig kriptovaluták bányászatára szolgáló bányászati állomásként. Ellenkező esetben a zajprobléma háttérbe szorul.

  A Yandex felhasználói értékeléséből.”Level 3 I.T.” státuszú piac: “Nem jelent gondot egy nagy teljesítményű játék desktop i7-7700, GeForce 1080Ti, 64GB RAM, 2 SSD m.2, 1 SSD SATA, 2 HDD, plusz az összes túlhajtott. Már majdnem 4 éve fut egy asztali számítógépben, és egyetlen probléma sem merült fel”.

  Előnyök

  • megbízhatóság és tartósság;
  • kiváló minőségű stabilizálás;
  • Nagy hatékonyság (akár 450 W teljesítmény);
  • Elegendő számú csatlakozó a perifériák csatlakoztatásához;
  • Elfogadható méretek egy szabványos tokban való elhelyezéshez;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • nagy teljesítménynél a hatásfok jelentős csökkenése és a zaj növekedése.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: