Top 15 dokkolóállomás

*A legjobb merevlemez-dokkolóállomások áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt kérjük, konzultáljon szakemberrel.

A dokkolóállomás hatékony megoldás, ha a számítógépet vagy laptopot további perifériákkal kell összekötni, és nincs elég szabad port. Egy túlnyomórészt kompakt külső modul, amely számos interfésszel rendelkezik. A portok összetétele a modelltől függően nagymértékben változhat, ahogyan a készülék ára is. A külön alfajú dokkolóállomások merevlemezek csatlakoztatására, okostelefonok és egyéb elektronikus eszközök töltésére szolgálnak.

Az Expertology szerkesztői áttekintést nyújtanak az orosz piacon elérhető legértékesebb dokkolóállomásokról az ár, a minőség és a funkcionalitás szempontjából. A szakértőink által javasolt modelleket cél szerint csoportosítjuk.

Legjobb dokkolóállomás rangsor

Jelölés űr termék neve ár
A legjobb dokkolóállomások notebookokhoz és PC-khez 1 HP USB-C 1PM64AA 7 500€
2 Xiaomi Hagibis Type-C dokkolóállomás MacBook Pro-hoz 3 500€
3 HP Thunderbolt G2 3TR87AA 19 250€
4 Lenovo ThinkPad USB 3.0
  tra Dock 40A80045EU
35 600€
5 Dell Thunderbolt dokkoló TB18DC 210W 28 900€
A legjobb merevlemez dokkolóállomások 1 AgeStar Station 3UBT-6G fekete dokkolóállomás 2 000€
2

almexx PX/HDD-Dock-875D

2 150€
3 AGESTAR HDD/SSD 3UBT6-6G 2 350€
4 Orico 6228US3-C 3 400€
5 Thermaltake BlacX 5G USB 3.0 5 200€
A legjobb dokkolóállomások okostelefonokhoz és más hordozható eszközökhöz 1 HyperDrive 7.5W-os Qi vezeték nélküli töltő USB-C hub 11 000€
2 Bluelounge Minidock 1 900€
3 Native Union Dock 9 000€
4 Nomad bázisállomás hub 10W 6 800€
5 Apple iPhone

 • Dock
 • 3 900€

  A legjobb dokkolóállomások notebookokhoz és PC-khez

  Több notebooknak gyakran van szüksége csatlakoztathatóságra – a szűkös hely miatt a laptopok portjainak száma és választéka gyakran erősen korlátozott. De még az asztali számítógépek esetében is érdemes lehet dokkolóállomást vásárolni, mert megoldja a hátoldalon lévő, nehezen hozzáférhető interfészek problémáját. Az alábbi modellek asztali és hordozható számítógépekhez egyaránt alkalmasak, feltéve, hogy van kompatibilis csatlakozófelületük.

  HP USB-C 1PM64AA

  Score : 4.9

  HP USB-C 1PM64AA

  Kezdjük a HP kompakt, hordozható dokkolóállomásával. A továbbiakban ezeket a kisméretű, szinte zsebméretű megoldásokat mini dokkoknak nevezzük. Az eszköz hivatalosan a HP laptopok és táblagépek meghatározott listájával kompatibilis, de valójában szinte bármilyen USB Type C interfésszel felszerelt eszközzel működhet.

  Ennek a mini dokkolónak a fő előnye, hogy a fő funkciójával párhuzamosan egy áthaladó kapcsolaton keresztül töltheti a fő eszközt. USB C típusú hálózati adapter tartozék.

  A dokkolóállomás fő funkciója a perifériás eszközök, köztük a külső monitorok átkapcsolása. Csekély mérete miatt ez a modell kevés interfésszel rendelkezik, de ezek fontosak: egy-egy USB 2 aljzat.0 és USB 3.0, két videokimenet – HDMI és VGA, RJ-45 aljzat vezetékes LAN-hoz. A VGA lehetővé teszi egy külső monitor csatlakoztatását a klasszikus interfészen keresztül, annak természetes korlátaival (felbontás – maximális F

   lHD) és a nagy felbontású kijelzőkhöz (akár 4K) a HDMI alkalmas. Gigabites hálózati interfész.

   Ez a modell támogatja a helyi hálózati indítást és az állomás vezérlését a PXE (Preboot eXecution Environment) funkcióval. A notebook vagy táblagép nem a saját fedélzeti adathordozójáról tölti le az operációs rendszert és a szoftvert, hanem a helyi hálózaton keresztül. Támogatja a főegység LAN-jelről történő ébresztését és hibernálását is.

   A fejlesztők eredeti és elegáns módon oldották meg a könnyű hordozás kérdését. Az USB C típusú csatlakozókábel szilárdan és rugalmasan fonott, így alkalmas arra, hogy hordozás közben kézben tartsa. A dokkolóállomás testében egy speciális mélyedés található, amely követi a dugó és a kábel alakját. A dugót ebben a mélyedésben rögzítve a tokon kívül egy hurokfogantyút kapunk, amely kényelmesen tartja és hordozza a készüléket.

   Előnyök

   • Kompakt és könnyű;
   • anyagminőség és műszaki teljesítmény;
   • Támogatja a készülék töltését átmenő kapcsolaton keresztül;
   • egy erős és kényelmes csatlakozókábel, amely egy mini dokkoló szállítására használható;
   • Hálózati indítás és PXE menedzsment támogatás.

   Hátrányok

   • nem észleltek egyértelmű hátrányokat.

   Xiaomi Hagibis Type-C dokkolóállomás MacBook Pro-hoz

   Értékelés: 4.8

   XIAOMI HAGIBIS TYPE-C DOKKOLÓÁLLOMÁS MACBOOK PRO-HOZ

   A második példa egy tisztességes laptop és PC dokkoló Expertology úgy véli, egy elegáns megoldás a Xiaomi tervezett kifejezetten Apple laptopok. A modell nem mentes az egyes hátrányoktól, de az előnyök messze felülmúlják a következőket.

   Az eszköz Apple laptopokra való specializálódása azonnal látható, ha figyelmet fordít a csatlakozófelületre – egy pár szimmetrikus Thunderbolt 3 portra, amelyeket pontosan a MacBook Pro (kompatibilis modellek – A1706, A1707, A1708, A1989, A1990) és a MacBook Air A1932 oldalán lévő aljzatpárnak megfelelően terveztek. Az alapértelmezett dokkolóállomás nem kábeles, hanem közvetlenül portról portra csatlakozik, és szorosan illeszkedik a notebook házába.

   Ennek a dokkolóállomásnak az egyik fő jellemzője az elemi skálázhatósága a Xiaomi kapcsolódó eszközök, például moduláris hub-utánfutók csatlakoztatásával. Ezek olyan elemek gyűjteménye, amelyek egyenként is használhatók, vagy a modulok egymáshoz és/vagy a laptophoz való csatlakoztatásával összetettebb elágazó áramkört alkotnak. Ezek a készletek egy praktikus, kompakt tokban vannak, ahol az összes modul és tartozék cellákba van rendezve.

   A dokkolóállomás interfészkészlete nagyon fejlett. Itt láthatjuk az USB 3 portokat.0 Type-C, HDMI videokimenet, flash kártyaolvasó két csatlakozóval – SD és TF, és természetesen az interfész

  • ami a mini dokkolóállomást a MacBook Pro és Air laptopokhoz hasonlóvá teszi.

   A készüléket kompakt mérete – 117x32x10mm – és 70g-os kis súlya jellemzi, ami lehetővé teszi a modell mini dokkok kategóriájába való besorolását. A ház anyaga speciálisan kezelt alumínium és ABS műanyag. A csatlakozók nikkelezettek, így megbízhatóbb és stabilabb érintkezést biztosítanak.

   Ami a hátrányokat illeti, az építési minőség tekintetében vannak apró hibák, és a különösen igényes felhasználók még a dokkolóállomás házak és a kompatibilis laptopok nem elég pontos színmegfeleltetése miatt sem elégedettek. De az egész a funkcionalitásról szól, és ebben a tekintetben a modell könnyen képes fedezni a legtöbb, ha nem az összes felhasználói igényt a MacBook csatlakoztathatóságának kiterjesztésére.

   Előnyök

   • elegáns megjelenés;
   • racionális tervezés;
   • használhatóság;
   • Skálázhatóság a hasonló Xiaomi termékek rovására;
   • LED állapotjelző;
   • nikkelezett érintkezők;
   • a kompatibilis laptopok kapcsolási képességeinek jelentős bővítése;
   • viszonylag kedvező ár.

   Hátrányok

   • nem ritka az észrevehető hőképződés;
   • anyagi igények és összeszerelési hibák.

   HP Thunderbolt G2 3TR87AA

   Értékelés: 4.7

   HP THUNDERBOLT G2 3TR87AA

   Most nézzük meg a HP egy másik replikátor portját (a dokkolóállomás kevésbé elterjedt szinonimája), amely többször drágább, mint a korábbi változatok. Az észrevehetően szélesebb és több mint fejlett interfészcsomag ellenére sok felhasználó túlzottnak tartja a költségeket, bár ez egyáltalán nem a legdrágább modell.

   A költségekkel kapcsolatos panaszok azonban részben kompenzálódnak, ha a készülék a felhasználó kezébe kerül. Nézze csak meg a súlyát – a készülék súlya 800 g, és a mérete 98x69x98 mm. A dokkolóállomás majdnem kocka alakú, de lekerekített sarkokkal rendelkezik. A dizájnt a minimalizmus uralja, amely már évek óta divatos. A replikátor Thunderbolt interfészen keresztül csatlakozik egy laptophoz. A gyártó a saját gyártású kompatibilis laptopmodellek listáját adja meg, de természetesen nem csak a HP laptopok kompatibilisek a replikátorral.

   A perifériák csatlakoztatására szolgáló portok a következő interfészeket tartalmazzák: VGA monitor kimenet, két USB 3 port.1 gen1 Type-C, három USB 3 port.1 gen1, ebből kettő a klasszikus A-típusú aljzaton, RJ-45 hálózati interfész és két Display Port port. Még egy szabványos mini-jack 3 kombinált csatlakozó is rendelkezésre áll.5 mm a fejhallgató csatlakoztatásához (mikrofonos fejhallgató).

   Az eszközt lenyűgöző sávszélesség jellemzi – két monitorhoz egyidejűleg csatlakoztatva a replikátor képes akár 4K felbontású videót is eljuttatni mindkét monitorra egyidejűleg, de legfeljebb 20 fps képkockasebességgel. A modell egyik fontos jellemzője, hogy könnyen csatlakoztatható hozzá egy további Band Olufsen hangmodul egy konferenciahívó készülékhez.

   A dokkolóállomáshoz egy kompozit kábelt mellékelnek, amellyel a készüléket különböző energiafogyasztású laptopokhoz lehet csatlakoztatni. A betolakodók elleni védelem érdekében van egy nyílás a Kensington zárhoz. Magát a zárat külön kell megvásárolni. Erre a modellre 12 hónap garancia vonatkozik.

   Előnyök

   • Magas szintű műszaki teljesítmény;
   • Elegáns megjelenés;
   • nagy sávszélesség;
   • Kombikábel mellékelve;
   • Kensington-zár nyílás;
   • a Band Olufsen audió modul egyszerű csatlakoztatása.

   Hibák

   • egyes felhasználók szerint túlárazott.

   Lenovo ThinkPad USB 3.0
    Dokkoló 40A80045EU

   Értékelés: 4.6

   Lenovo ThinkPad USB 3.0 <ul></div><p>tra Dock 40A80045EU” src=”/wp-content/uploads/2023/04/31716666195871-8715.jpg” height=”400″ title=”Lenovo ThinkPad USB 3.0 </p><ul>tra Dock 40A80045EU”><p>Kényelmes és sokoldalú megoldás a Lenovótól. A dokkolóállomás a ThinkPad elektronikai ökoszisztéma része, és a sorozat laptopjainak meghatározott listájával kompatibilisnek van feltüntetve. De más gyártók laptopjaival is működik, feltéve, hogy kompatibilis USB 3 interfésszel rendelkezik.0.</p><p>A csatlakoztathatósága ugyanolyan jó, mint elődjének, de a nagyobb hordozhatósága a kisebb méretének és súlyának köszönhető, és az ára is észrevehetően alacsonyabb. Mérete 150x80x32mm és súlya 224g. Minimalista és visszafogott design.</p><p>A replikátor a következő interfészekkel van felszerelve: két USB 2 port.0 a klasszikus A-típusú aljzaton; három USB 3 port.0, amelyek közül az egyik PC-kapcsolatként szolgál; egy-egy HDMI és DisplayPort videokimenet; RJ-45 hálózati kimenet Gigabit sávszélességű vezetékes LAN-hoz; mini-jack 3 kombinált audiointerfész.5 mm a fejhallgatóhoz.</p><p>Az egyik USB-port B típusú csatlakozóval rendelkezik. Könnyen alkalmazható A típusú aljzattal rendelkező eszközök csatlakoztatására, mivel speciális adapterkábellel van felszerelve. A biztonság érdekében a készülék Kensington-záras résszel rendelkezik.</p><p>A dokkolóállomáshoz 45 W-os tápegység tartozik, amely lehetővé teszi, hogy a replikátor segítségével töltse fel a készülékeit anélkül, hogy a számítógéphez csatlakoztatná.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kompromittált méret és súly;</li><li>interfészek széles skálája;</li><li>a kütyük újratöltésének támogatása;</li><li>tápegységgel együtt;</li><li>Kensington-zár nyílás;</li><li>Ár-érték arány.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem észleltek nyilvánvaló hibákat.</li></ul><h3>Dell Thunderbolt dokkoló TB18DC 210W</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=DELL THUNDERBOLT DOKKOLÓ TB18DC 210W

   Az Expertology magazin legjobb laptop- és PC-dokkolóállomásokból összeállított válogatását a legdrágább, ugyanakkor a leggazdagabb és leghatékonyabb megoldás a legendás amerikai gyártótól, a Dell-től. Egy nem is olyan rossz költségvetési laptophoz hasonló ár elkeserítő, de ez még mindig egy csúcsmodell, amely képes rekord teljesítményt nyújtani, hogy lépést tartson és egyszerre több kütyüt töltsön fel.

   A dokkolóállomás méretei 14.5×14.5×5.2cm, súly 720g. A fenti HP Thunderbolt G2 3TR87AA-hoz hasonlóan a lenyűgöző súly a hűtéshez szükséges masszív hűtőbordáknak köszönhető. masszív fém ház, szigorú formák, fekete kivitel, minimalista design.

   Ebben a modellben a gyártó a fejlett külső kijelzőcsatlakozásra összpontosít – Display Port, mini Display Port, hagyományos analóg VGA és digitális HDMI portok állnak rendelkezésre. Ezen kívül két USB 2 port.0 és három USB 3.0, Thundebolt 3, Ethernet port RJ-45 aljzattal, hangszóró kimenet és egy külön mini-jack kombinált kimenet 3.5 mm a fejhallgatóhoz. Maga az eszköz nagysebességű Thunderbolt 3-on keresztül csatlakozik a számítógéphez. A dokkolóállomás a mellékelt 210 W-os tápegységgel van felszerelve, amely képes a nagyon igényes kütyük működtetésére és töltésére. Egy 80 cm hosszú PC csatlakozókábelt is mellékelünk.

   Erre a modellre nemzetközi garancia és a gyártó 1 éves helyszíni szervizkötelezettsége vonatkozik.

   Az érdemek

   • prémium szint;
   • Anyag és kivitelezés minősége;
   • számos videokimenet;
   • Nagy sebességű kapcsolat Thundebolt 3;
   • Kensington-zár nyílás;
   • Nemzetközi garancia és helyszíni szerviz.

   Hibák

   • Objektíven magas ár.

   A legjobb merevlemez dokkolóállomások

   Most pedig térjünk át a dokkolóállomás egy másik, széles körben keresett alkategóriájára, a laptopok és az asztali számítógépek közötti interakciók összefüggésében vizsgálva. Ezek olyan merevlemez-dokkolóállomások, amelyek megoldják a nagy mennyiségű adat egyik számítógépről a másikra történő, minimális erőfeszítéssel és manipulációval történő átvitelének problémáját.

   AgeStar Station 3UBT-6G fekete dokkolóállomás

   Értékelés: 4.9

   AgeStar Station 3UBT-6G fekete dokkolóállomás

   Kezdjük az AgeStar márka legkompaktabb és legolcsóbb változatával. Ez egy dokkolóállomás egy merevlemezbölcsővel. Meg kell jegyezni, hogy az AgeStar a HDD dokkolóállomások egész sorát gyártja, amelyek formátumban, funkcionalitásban és árban jelentősen különböznek egymástól, de a nevükben egy betűvel vagy számjeggyel különbözhetnek. Tehát egy adott modell kiválasztásakor óvatosnak kell lennie, és online rendeléskor gondosan tisztázza a részleteket.

   Érdemes megemlíteni, hogy ezt a modellt aligha lehet összetéveszteni a termékcsalád bármelyik másik tagjával, jellegzetes háromszög alakjának köszönhetően. Méretek – 160cm x 110cm x 80cm. A burkolat műanyag és erős, de nincs nyikorgás vagy játék. Kellemes tapintású, puha tapintású bevonat. Az előlapon található LED-kijelző mutatja az aktuális állapotot. A dokkolóállomás egyes elemeinek burkolatformája és kialakítása jól illeszkedik egy gamer stílusú munkahely futurisztikus hangulatához.

   A fogadónyílás egyetlen, és ~45°-os szögben helyezkedik el. Teljes mérete megegyezik a HDD formafaktorral 3.A HDD 5″-es fogantyúja és a rugón lévő csappantyú zárva hagy helyet a HDD 2. formátuma számára.5 hüvelyk, amelyek laptopokkal érkeznek. A jobb oldalon egy speciális piros-narancs színű fogantyú található a merevlemezek könnyű és biztonságos eltávolításához.

   A dokkolóállomás USB 3 interfészen keresztül csatlakozik a számítógéphez.0 B típus (oldalra fordítva), B és A típusú csatlakozókkal ellátott szabványos kábellel a végeken. A meghajtók csatlakoztatására szolgáló interfész SATA, amely három generációt – I, II és III – támogat. A készülék 220 V-os kiegészítő tápegységgel van ellátva – a mellékelt hálózati adapterrel.

   Mindent egybevetve, ez egy tisztességes modell, könnyen használható, megbízható és szilárd, feltűnő megjelenésű. A felhasználók egyetlen panasza az, hogy a merevlemezkioldó gomb túl merev. A probléma nem csak és nem annyira az erőfeszítés, hanem a törés veszélye az idő múlásával az anyagfáradás miatt.

   Előnyök

   • megfizethető ár;
   • használhatóság;
   • a tok puha tapintású bevonata;
   • extra hálózati áramellátás;
   • vonzó megjelenés.

   Hátrányok

   • Szoros tárcsakilökő fogantyú, törésveszély.

   almexx PX/HDD-Dock-875D

   Értékelés: 4.8

   PALMEXX PX/HDD-DOCK-875D

   Most nézzünk meg egy olcsó és szilárd HDD dokkolóállomást, amely igazi gyöngyszem lesz azok számára, akiknek alkalmanként nemcsak a modern SATA-interfészes merevlemezeket, hanem a régi, elavult, de még mindig eléggé elterjedt IDE-interfészes HDD-ket is csatlakoztatniuk kell.

   A dokkolóállomás egy kompakt, a merevlemeznél valamivel szélesebb tokban található 3.5 hüvelyk. A test műanyag, fekete színű, élénkpiros dizájnelemekkel. A felület fényes, így az ujjlenyomatok eléggé észrevehetőek. Két LED kijelző az elülső oldalon. Hálózati áramellátás a szabványos 12 V-os adapteren keresztül. A házon található egyszerű mechanikus be-/kikapcsolónak köszönhetően az adapter kihúzása nélkül állandóan használható.

   A dokkolóállomás két fogadónyílása különböző interfészű meghajtók befogadására szolgál – külön a SATA és külön az IDE meghajtók számára. Nincs korlátozás a formátumok tekintetében – 2-es méretű meghajtók.5 3.5″-os meghajtók, de ugyanazzal az interfésszel, ugyanabba a fogadóhelybe kerülnek betöltésre. Az egyetlen különbség az, hogy a különböző formátumú SATA-lemezek az egyik oldalon ugyanabba a nyílásba tölthetők, míg az IDE-meghajtórekeszek két különböző nyílással vannak felszerelve az IDE-lemezek számára, az ellentétes oldalakon.

   A dokkolóállomás USB 2 interfészen keresztül csatlakozik a számítógéphez.0, és ez a fő hátránya, mivel a maximális átviteli sebessége nagyságrenddel (10-szer) lassabb, mint a harmadik generációs USB-csatlakozóké. De az ilyen sokoldalúság és a rendkívül megfizethető költségek hátterében a felhasználók többnyire hajlandóak elviselni ezt a körülményt.

   A gyártó nagy hangsúlyt fektet az elektromágneses interferencia, rövidzárlatok, túlterhelések, feszültségmegszakítások és egyéb, az energiával kapcsolatos meghibásodások elleni fokozott védelemre.

   Előnyök

   • támogatja 2.5 3.5 hüvelyk;
   • Támogatja a SATA és IDE interfészeket is;
   • Fokozott védelem a túlfeszültségek, rövidzárlatok és egyéb rendellenes helyzetek ellen az elektromos rendszerben;
   • Vonzó kialakítás;
   • vonzó ár.

   Hátrányok

   • Fényes, fényes felület;
   • Lassú USB 2.5″ interfész.0.

   AGESTAR HDD/SSD 3UBT6-6G

   Értékelés: 4.7

   AGESTAR HDD/SSD 3UBT6-6G

   Térjünk vissza az AGESTAR védjegyhez, és nézzük meg a merevlemezekhez való dokkolóállomást, amely lehetővé teszi nemcsak a HDD-k, hanem az SSD-k csatlakoztatását is minimális kezeléssel. Hivatalosan ez a modell HDD-hez készült, de az SSD használata semmiképpen sem tilos.

   A dokkolóállomás méretei: 104.5x104x53mm. Hagyományos formájú, téglalap alakú ház, bár a sarkok lekerekítettek, és a meghajtók függőleges, derékszögben történő betöltése. A kialakítás úgy néz ki, mint egy kenyérpirító, és a leggyakoribb. Fekete színű, a gyártó logójával az oldalsó panelen.

   A tetején vannak a meghajtórekeszek bemenetei. Az interfészek megegyeznek – SATA, amely lehetővé teszi a meghajtók szinkron működését. A rugókon lévő speciális tömítések a 2 db rugó rögzítésére szolgáló tömítésekkel vannak ellátva.5. lemezek 3.5″, de teljesen leeresztett függöny mellett. A készülékház elülső részén a bekapcsolást és az üzemmódot jelző LED-kijelzők találhatók.

   A dokkolóállomást USB 3-on keresztül csatlakoztatja a számítógéphez.0 meghajtók akár 5 Gb/s sávszélességgel. Természetesen ez az érték egy viszonyítási alap, és a tényleges sebesség nagymértékben függ a merevlemezek orsóinak sebességétől, az információ töredezettségétől és egyéb dolgoktól.

   Az extra áramellátás a szabványos hálózati adapteren keresztül történik. Figyelemre méltó, hogy ez a modell beépített SD/MS/MMC flashmemória-olvasóval rendelkezik az előlapon található foglalattal – ez jelentősen növeli a dokkolóállomás funkcionalitását és rugalmasságát.

   További előnye a beépített Clone szoftver funkció, amellyel gyorsan átmásolhatja az egyik meghajtó tartalmát egy másikra anélkül, hogy csatlakoznia kellene egy számítógéphez. Lehetővé teszi a fontos információk forró biztonsági másolatainak elkészítését, amikor nemcsak a szoftver nem érhető el, hanem a számítógépet sem lehet bekapcsolni.

   A neten megtalálható a felhasználók panaszainak egy kis, de észrevehető százaléka a munka közbeni jelentős felmelegedésről, sőt a passzív hűtőrendszer aktívvá tételéhez a készlet ventilátorral való kiegészítésének szükségességéről. Ez egy vitatható kérdés, mivel a merevlemezek melegednek fel, nem pedig maga a dokkolóállomás, de ennek ellenére adunk néhány visszajelzést.

   Előnyök

   • Támogatja a mechanikus HDD-t és SSD-t
   • Támogatja mindkét fő formátortényezőt – 2.5 3.5″;
   • SD/MS/MMC flash memóriakártya foglalat;
   • használhatóság;
   • Klónozási funkció, amely számítógéphez való csatlakozás nélkül is elérhető;
   • Funkcionalitás, minőség és ár kombinációja.

   Hátrányok

   • túlzott hőségre vonatkozó panaszok.

   Orico 6228US3-C

   Score : 4.6

   Orico 6228US3-C

   Továbbá szakértőink azt javasolják, hogy fordítson figyelmet egy másik dokkolóállomásra, amely csak valamivel drágább, mint elődje, sok hasonlóságot mutat vele, szinte azonos minőségűek, és egymás “helyettesítőjeként” szolgálhatnak abban az esetben, ha egyik vagy másik modell nem áll rendelkezésre.

   Dokkolóállomás méretei – 142 x 110 x 57.5 mm, alakja majdnem azonos a fent említett változattal – egyszerű fekete “doboz” két merevlemezrekesszel a közvetlen függőleges betöltéshez és pontosan ugyanazokkal az üregekkel ellátott patentokkal a 2. formájú merevlemezek számára.5. Működik mechanikus HDD-kkel és szilárdtest SSD-kkel egyaránt.

   Ebben a modellben csak SATA meghajtócsatlakozók vannak. A dokkolóállomás és a számítógép interfésze – USB 3.0 B típusú csatlakozóval az oldalán és A típusú csatlakozóval a számítógép oldalán. Standard kábelhossz – 1 méter.

   A dokkoló állomáshoz illesztőprogramok és szoftverek Windows/MAC/

  • nux. Használhatósága megkérdőjelezhető, de néhány funkciója nagyon hasznosnak bizonyulhat, így érdemes kipróbálni. Az előző modellhez hasonlóan a meghajtók PC nélküli klónozásának funkcióját már a kezdetektől fogva beépítették a készülékbe, ami nagyon kényelmes. Ez az önálló üzemmód hasonló műveleteket támogat, meghajtónként akár 10 TB-os tárolási kapacitással.

   Előnyök

   • minőség és megbízhatóság;
   • szilárd anyagok;
   • USB 3 sebességű kapcsolat.0;
   • saját szoftverek a különböző rendszerekhez;
   • HDD és SSD támogatás;
   • meghajtó klónozási funkció.

   Hátrányok

   • magas fényű fényes ház.

   Thermaltake BlacX 5G USB 3.0

   Értékelés: 4.5

   Thermaltake BlacX 5G USB 3.0

   Az Expertology magazin a jól ismert Thermaltake márkával fejezi be a legjobb merevlemez-dokkolóállomások kiválasztását. A legdrágább dokkolóállomás a felülvizsgálatban, de minőség, használhatóság és technológia tekintetében mindenképpen előrelépés.

   A modell nevében külön megemlítettük a csatlakozó interfészt – USB 3.0. A THERMALTAKE dokkolóállomás különböző változatokban kapható, többek között lassú USB 3 interfésszel.0, ami 2020-ban már nagyon sok ember számára kategorikusan nem kielégítő.

   Kezdjük egy olyan funkcióval, amely sok felhasználó szemében hátrányosnak tűnhet. Arról a tényről van szó, hogy ennek a modellnek csak egy rakodótér van. Ezért a definíció szerint lehetetlen másolatot készíteni egy lemezről önálló üzemmódban anélkül, hogy azt számítógéphez csatlakoztatná. Sőt, lehetetlen két lemezt egyszerre csatlakoztatni. Ez bizonyos mértékig korlátozza az eszköz funkcionalitását, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb átlagos felhasználó ritkán használja ilyen üzemmódban a merevlemez-dokkolóállomást.

   A dokkolóállomás mérete 136mm x 73mm x 88mm, súlya 312g. Az anyag erős, kiváló minőségű műanyag. A felépítés szilárd és masszív, matt felületű, az ujjlenyomatok számára észrevehetetlen.

   Merevlemez csatlakozó interfész – SATA III, teljes visszafelé kompatibilitással a korábbi generációs SATA interfésszel felszerelt eszközökkel. A rekesznyílást hagyományosan egy bevágással ellátott lapka fedi, amely a 2. formátumú mobil merevlemez-meghajtók befogadására szolgál.5″ interfész. Az oldalán található egy karos gomb a könnyű és kényelmes lemezkidobásért.

   A dokkolóállomás készlet is külön dicséretet érdemel. A hálózati adapter és a csatlakozókábel mellett egy speciális tokot is tartalmaz a különböző formájú merevlemezek számára. Ezek akkor ésszerűek, ha gyakran kívánja használni a meghajtót. Ha azonban többórás csúcsforgalom várható, a túlmelegedés elkerülése érdekében célszerű ideiglenesen eltávolítani a tokot.

   Előnyök

   • Az anyagok és az összeszerelés minősége;
   • magas technológiai szint;
   • megbízhatóság;
   • használhatóság;
   • csomagolás és csomagolás.

   Hibák

   • Csak egy bootolható merevlemez foglalat.

   A legjobb dokkolóállomások okostelefonokhoz és más hordozható eszközökhöz

   Térjünk át a következő nagy témára, amely körül már egy meglehetősen tágas iparág alakult ki – az okostelefon-dokkolóállomások. Egy külön alkategória a tabletta kompatibilis, de az ilyen megoldások iránti igény nem annyira akut. Az okostelefonok tekintetében a dokkolóállomás célja elsősorban a kényelmes töltés biztosítása, míg a szélesebb körű csatlakoztathatóság bónuszként szolgál. Az ilyen dokkolók gyakran kompatibilisek más típusú hordozható elektronikai eszközökkel – lejátszókkal, okosórákkal, fitneszkövetőkkel.

   HyperDrive 7.5W-os Qi vezeték nélküli töltő USB-C hub

   Értékelés: 4.9

   HYPERDRIVE 7,5 WATTOS QI VEZETÉK NÉLKÜLI TÖLTŐ USB-C HUB

   Kezdjük a legsokoldalúbb modellel az Expertology legjobb dokkolóállomásokról szóló áttekintésünkben. Minden, amire szüksége van okostelefonja töltéséhez, beleértve a vezeték nélküli töltést és más készülékek nagy sebességű kapcsolását, itt összegyűjtöttük.

   A dokkolóállomás egyesíti a minőségi anyagokat, a rugalmas beállítást és a használhatóságot általában véve. Az okostelefon töltése történhet vezetékes vagy QI vezeték nélküli töltéssel. Az okostelefon-állvány a kényelem érdekében változtathatja a szöget – ez biztonságos zsanérokkal történik. A vezeték nélküli töltést három indukciós tekercsből álló tömb teszi lehetővé, ami azt jelenti, hogy okostelefonját szinte bármilyen pozícióba helyezheti a töltőpadon, és nem kell aggódnia, hogy rossz “dudor” lesz, amikor elhelyezi azt.

   A dokkolóállomás nagy sebességű USB 3 interfészen keresztül csatlakoztatható egy laptophoz, például egy MacBookhoz.1 C típusú aljzattal. Az állomás ugyanarról az aljzatról is táplálható, de a maximális autonómia érdekében a gyártó mellékelt egy adaptert a hálózati tápellátáshoz. Speciális nyílással rendelkezik az USB-kábel helytakarékos tárolására.

   néhány szó a töltési teljesítményről. Ez a modell 7 töltőteljesítménnyel van konfigurálva.5W iOS eszközökhöz és akár kétszer 15W az Android készülékek esetében. Az alumíniumszerkezet hőelvezető, míg a gumírozott szigetelőréteg távol tartja a hőt a készüléktől, ahogyan az gyakran előfordul a vezeték nélküli töltésnél.

   Most pedig a dokkolóállomás port replikátorként való működéséhez. Nem kevesebb, mint nyolc van belőlük. Ez a HDMI videokimenet a videó sávszélesség akár F

    lHD 1080p 60Hz vagy akár 4K 30Hz képkockasebességgel; Gigabites LAN kapcsolat; kártyaolvasó SD (UHS-I 104MB/s) és micro SD (UHS-I 104MB/s) támogatással; három USB 3 port.1 Gen 1; 60 W-os USB-C port, amely harmadik féltől származó eszközök tápellátására alkalmas.

    Még figyelemre méltóbb a hőszabályozó rendszer jelenléte. Ha a kütyü töltés közben meghaladja a 40 fokot, a töltés automatikusan kikapcsol.

    Előnyök

    • széles körű funkcionalitás;
    • egyetemesség;
    • Alkalmas az új iPhone-okhoz, beleértve az X-sorozatot is;
    • minőség és megbízhatóság;
    • prémium anyagok;
    • három indukciós tekercs;
    • rugalmas pozicionálás;
    • Gadget túlmelegedés figyelése töltés közben automatikus kikapcsolással.

    Hátrányok

    • A legmagasabb ár a választékban.

    Bluelounge Minidock

    Értékelés: 4.8

    Bluelounge Minidock

    A maximálistól a minimális funkcionalitásig, de a Bluelounge Minidock esetében ez nem hátrány, hanem a formátum elkerülhetetlen következménye, mivel egy ultrahordozható mini dokkolóról beszélünk az okostelefonok töltéséhez.

    A modell mérete 4.4x3x4.A 4 cm nem teszi lehetővé, hogy a “dokkolóállomás” kifejezést komolyan használják. A mini-dokk valóban minden rekordot megdönt a miniatürizálásával. Ami nem akadályozza meg, hogy optimálisan kompatibilis legyen az iPhone-okkal és iPodokkal. Jól megtervezett illeszkedés és interfész a kompatibilitás érdekében

   • ghtning.

    A Minidock a mellékelt adapteren keresztül közvetlenül a konnektorhoz csatlakoztatható, és nem tápkábelen keresztül, hanem közvetlenül az USB-csatlakozóhoz. És ebben a helyzetben a töltőberendezés rá van helyezve. Egy alternatív csatlakozó, amely lehet a fő csatlakozó is, a számítógép USB-portjához. E megoldás jellegéből adódóan az egyetlen működőképes és egyben kényelmes megoldás az asztali számítógépek rendszeregységének elülső részén lévő portra való csatlakoztatás, ha van elég hely az elülső részen.

    Összességében ez egy eredeti és nagyon kényelmes megoldás, amely ultra-hordozhatóságával, megbízhatóságával és rendkívül egyszerű használatával párosulva vonzó. Miniatűr és feltűnésmentesség ellensúlyozza a minimálisra csökkentett funkcionalitást.

    Előnyök

    • miniatűr méret;
    • eredeti design;
    • interfész
    • rendelkezésre állás;
    • Kompatibilis az iPhone és iPod lejátszókkal
    • AC adapter mellékelve.

    Hátrányok

    • csak töltés.

    Native Union Dock

    Értékelés: 4.7

    NATÍV UNIÓS DOKK

    Most pedig egy egyszerű, de érdekes és őrülten stílusos töltési megoldás az Apple okosórák és kütyük számára. Valójában az eredeti vonzó stílus az őshonos uniós eszközök “névjegykártyája”. Ez egy prémium készülék, amely még a tulajdonos státuszát is kiemelheti, és nem olcsó.

    A gyártó két nagyon hasonló dokkolóállomást gyártott az órákhoz és az Apple okostelefonokhoz/tabletekhez, amelyek együtt használhatók. Még egyszer – itt nem egy készletről beszélünk, hanem külön-külön vásárolt eszközökről.

    Az első dolog, ami szemet szúr, az a készülékek hihetetlenül kifinomult és kifinomult stílusa. A design minimalista, szigorú formák, éles szögek, high-tech és futurisztikus. Az egyik vagy a másik dokkoló állomás minden bizonnyal minden high-tech belső tér dísze lesz, vagy jó kontrasztként szolgál a cyberpunk és a neoklasszikus szintjén. Van néhány módosítás, amelynek tokja márványból készült, nem kevesebb…

    Az okostelefon- és táblagép-dokkoló klasszikus állványt tartalmaz a modell általános dizájnjának szellemében – szigorú formák, egyenes vonalak és éles sarkok. A felület anyaga sötétszürke, bársonyos tapintású.

    Kicsit érdekesebb kinézetű dokkoló egy okosórához. Az órához egy speciális hengeres “akasztó” tartozik, és a szíj minden méretben kapható. Az órát tetszés szerint lehet elhelyezni – felül vagy oldalt, attól függően, hogy mi a saját elképzelése a kényelemről.

    Ez a modell mutatja a gyártó nagy figyelmet fordít a részletekre. Még speciálisan súlyozott is a maximális stabilitás érdekében. A csomagolás ugyanolyan stílusos, és az egész készülék jó ajándék lehet. Még tartalmazza a mellékelt adaptereket is, amelyek lehetővé teszik, hogy okostelefonját tokkal vagy tok nélkül töltse fel.

    Előnyök

    • prémium minőség;
    • kivételesen elegáns és elegáns kialakítás;
    • Kellemes tapintású bársonyos felület;
    • megbízhatóság és hibatűrés;
    • Bármilyen órát tölthet, nem csak az Apple Watch-ot
    • adapterek mellékelve.

    Hátrányok

    • magas ár.

    Nomad bázisállomás hub 10W

    Értékelés: 4.7

    Nomad bázisállomás hub 10W

    Következő áttekintésünkben, egy progresszív, kiváló minőségű és sokoldalú megoldás okostelefonok töltésére. Nagy teljesítményű készülék, amely egyszerre akár négy készüléket is képes feltölteni. Ezenkívül a modellt kiváló minőségű kivitelezés és anyagok jellemzik. A bőr használata a kivitelben még azt is lehetővé teszi, hogy a Nomad Base Station Hubot a prémium technológiához soroljuk, és ez elég objektív.

    A két töltőrekesz két helyet biztosít az okostelefonok és a táblagépek vezeték nélküli töltőre helyezéséhez. Két további eszköz csatlakoztatható USB 3-on keresztül.1 a C típusú aljzatban.

    Elég sokoldalú ahhoz, hogy az Apple és az Android készülékekhez is ugyanúgy használható legyen. A legfontosabb dolog az, hogy az okostelefon gyors töltésének elve a közös Qi technológián alapul. A dokkolóállomás például minden okostelefon esetében külön-külön érzékeli az aktuális töltöttségi szintet, és rugalmasan beállítja a teljesítményt a lehető leggyorsabb töltés érdekében. A három indukciós tekercs lehetővé teszi, hogy okostelefonját különösebb gondoskodás nélkül elhelyezze az állványon – az érintkezés minden esetben garantált lesz.

    A gyorstöltőpad bőrrel van bélelve, ami növeli a töltő okostelefon stabilitását, ha el kell távolítania a dokkolót, és sokkal szalonképesebbé teszi a készüléket. A teljesítmény és az érzékenység elegendő a jó kapcsolat biztosításához, még okostelefonos hordtáskával is.

    Külön dicséret a vezetékes töltő jellemzőiért. Tehát a klasszikus USB-port 7 wattos teljesítményt biztosít.5W elég az okostelefon gyors feltöltéséhez. A C típusú aljzaton található második USB-port több mint kétszeresére növeli a 18 W-os teljesítményt. Ez már elég erős ahhoz, hogy a MacBookot és más laptopokat így töltsön fel. A laptop töltési sebessége kissé lassú lehet, de ez egy kiegészítő funkció, nem a fő funkció.

    A dokk alap csak 1″ vastag.5 cm, a test tartós alumíniumötvözetből készült. Különböző kivitelek, beleértve a fahatásúakat is, állnak rendelkezésre. A gumibevonatú lábak stabilitást biztosítanak a sima, sima felületeken. LED állapotjelző: sárga – töltés; fehér – teljesen feltöltve. A LED-ek sötétben a környezeti fényérzékelőtől érkező jelre sötétednek.

    Előnyök

    • prémium osztály;
    • nagy szilárdságú alumíniumötvözetből készült ház;
    • stílusos megjelenés;
    • az anyagok és az építési minőség kivételes
    • vezeték nélküli töltés;
    • három indukciós tekercs;
    • Két vezeték nélküli töltőhely;
    • Egyszerre akár négy eszköz töltése (kettő vezeték nélkül)
    • Sokoldalúság – iOS és Android készülékekhez is alkalmas.

    Hátrányok

    • magas ár.

    Apple iPhone
   • Villámdokkoló
   • Értékelés: 4.6

    Olvasson tovább  15 legjobb vírusirtó Androidhoz
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: