12 A legjobb zeneiskolák Moszkva városában

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt szakmai tanácsadásra van szükség.

A jó zenei oktatást egy jól illeszkedő művészeti iskola garantálja. Az alkotói út kezdetén kerül sor az alapvető tudás megalapozására, amely később a hírnévhez és a sikerhez vezethet. Sok ilyen típusú intézmény van hazánkban, mivel a zenei oktatás soha nem veszíti el aktualitását. Ma már nem csak a nagyvárosi területek lakói számára érhető el. A regionális központokban és kisebb közösségekben gyermekiskolák működnek, amelyek a fiatalabb generáció számára nyújtanak ismereteket és készségeket, és lehetővé teszik számukra, hogy továbbtanuljanak ezen a területen.

Az első iskolák az 1920-as években kezdtek megjelenni Oroszországban. Ezek díjfizető magánszervezetek voltak, amelyekhez csak a tehetős kórháziak férhettek hozzá. A század 50-es éveiben olyan közintézményeket hoztak létre, ahol nemcsak a gyermekeket, hanem a felnőtteket is oktatták. Az állami iskola 1918-ban nyitotta meg kapuit. Az ország nehéz helyzete ellenére azért hozták létre, hogy a munkások és parasztok gyermekei megismerkedhessenek a művészetekkel. A szovjet időkben az elemi zenei oktatás rendszere az ország összes iskolájában egységes volt.

Ma már bárki megtanulhat egy vagy több hangszeren játszani, szólóénekelni vagy kórusban énekelni. Az iskola elméletet és a számítógépes hangszerelés alapjait tanítja. Számos további tudományág is létezik.

Moszkva nem csak Oroszország fővárosa. Az oktatás és a tehetségfejlesztés központja. Ez a legrégebbi és legnagyobb iskola, amely számos tehetséges, egyedi hangú és fülű embert termelt ki. Szakértőink a főváros 12 zeneiskoláját választották ki, amelyeket a legjobbak között a hasonló intézmények között a legjobbak között ismernek el.

A legjobb zeneiskolák értékelése Moszkvában

Jelölés hely zeneiskola értékelés
A legjobb zeneiskolák értékelése Moszkvában 1 az iskolájuk. Gnesinskih 5.0
2 Mozart Központi Zeneiskola 4 10 Prokofieva S. .. Csajkovszkij 4.9
3 iskola névadója. .. Glazunov 4.8
4 iskola im. .. Prokofieva 4.7
5 iskola névadója. . . Dunajewski 4.6
6 iskola névadója. . . Szkrjabin iskola 4.5
7 iskola névadója. Ludwig van Beethoven 4.4
8 Wolfgang Amadeus Mozart iskola 4.3
9 iskola névadója. .. Igumnova 4.2
10 iskola névadója. .. Alexandrova 4.1
11 iskola névadója. . . Pasternak 4.0
12 az iskolában. .. Andreeva 4.0

BKLYN Zeneiskola. Gnessin Állami Konzervatórium

Értékelés: 5.0

A Gnessin Zeneiskola

Moszkva legrégebbi zenei intézményét, amelynek megnyitásának éve 1895, a város legjobb zenei intézményének választották. 1919-ben. Az iskolát és minden felszerelését a szovjet hatalomnak adták át, és a magán kategóriából az állami kategóriába került. Gyermekeket és felnőtteket egyaránt képeztek ott. A második világháború alatt a tanulók egy részét Rjazánba küldték, míg mások Moszkvában tanultak tovább. 1976 óta az iskola egy tágas épületben kapott helyet, amely teljesen felszerelt a tanuláshoz és a próbákhoz.

Az iskola büszke a végzősökre. Vannak neves szovjet és orosz zongoristák, hegedűsök, csellisták, trombitások, zeneszerzők, karmesterek és énekesek. Ma több mint 600, 4 és 16 év közötti gyermeknek van lehetősége a zongora, vonós és kórus tanszakokon tanulni. Fúvós és ütőhangszeres szekció és zenés színházi részleg is működik. A tanítást 100 felsőfokú végzettségű tanár végzi.

A gnesinusok együttesei. A Gnessin család nemcsak a fővárosban, hanem azon kívül is ismert. Ezek a kamara- és fúvószenekarok, a “Szolnyecsnij Gnóm” kreatív színház, a “Szoszvuchie” kórus és a “Moscow Bells” koncertkórus. Cím: Bolshaya Filevskaya utca 29. Kapcsolattartó telefonszáma: 8499142 19 30.

A Leó Tolsztoj Központi Zeneiskola Oroszország egyik vezető zeneiskolájává vált. .. A Csajkovszkij Zeneiskola

Értékelés: 4.9

Csajkovszkij Központi Zeneiskola

A rangsor második helyét egy hazánkon kívül is jól ismert, tekintélyes intézmény foglalja el. A moszkvai konzervatórium alapján nyitották meg. Az iskola speciális zenei és általános tanulmányokkal rendelkezik. A Konzervatórium tanárai és a leghíresebb diplomások vezetik. Tehetséges emberek jönnek ide, és az iskola világszínvonalú szakembereket nevel, akikre mindenütt kereslet van: az éneklés, a zene és a tanítás területén. Az iskola egy új, teljesen felszerelt épületben található. Mivel az ország minden részéből érkeznek gyerekek, bentlakásos iskolát nyitott számukra, hogy a lehető legkényelmesebb körülmények között élhessenek.

Olvasson tovább  Krasznojarszk 6 legjobb szolgáltatója

A tanulók zongorával felszerelt szobákban vannak elhelyezve. Van orvosi szoba, könyvtár és hangtár, orgonaterem és régizene terem, sport- és számítógépes blokkok. Az iskola munkája óta nemcsak oroszok, hanem 400 külföldi állampolgár is végzett.

Az integrált megközelítés lehetővé teszi, hogy ne csak a zenei nevelésre, hanem az intellektuális, erkölcsi és szellemi fejlődésre is figyelmet fordítsunk. Az iskola a konzervatórium közelében található, a Maly Kislovsky pereulok 4. szám alatt. 5. Telefonszám: +7495695 30 90.

Gnesinsinskoe intézmény. .. Glazunova

Értékelés: 4.8

Glazunov Gyermek Zeneiskola

Bronzérmes a rangsorban – az 1957-ben indult iskola. Ma már 1000 hallgatója van egyszerre a folklór, kórus, fúvós, népzenei és vonós tanszékeknek, és két fiókot nyitottak Moszkva más kerületeiben. A tantestületnek 100 tagja van, akik közül néhányan már több mint 30 éve dolgoznak itt. Nemcsak a diákoknak adják át tudásukat, hanem konferenciákon, szemináriumokon, regionális és nemzetközi fórumokon is megosztják tapasztalataikat.

1994-ben az iskolát az orosz zeneszerzőről nevezték el, és ezzel egyidejűleg múzeumot nyitottak. Ma számos érdekes és értékes történelmi kiállítási tárgyat őriz: személyes tárgyakat, portrékat, fényképeket, művek hangfelvételeit és kottákat. Az iskola tehetséges csapatokat hozott létre: akadémiai és népi kórus, folklór együttes, népi hangszerekből álló zenekar. Mindig hazahozzák a versenyek győzteseinek és díjazottjainak okleveleit.

Különösen a tanárokat és általában az együttest többször is kitüntették a zeneoktatás fejlődéséhez való hatalmas hozzájárulásukért. A költségvetési helyekre való felvétel versenyvizsgán alapul, a teszteredmények alapján. Az iskola az Upper Fields Street 11. szám alatt, a 2. épületben található. Kérdéseket a honlapon vagy a következő telefonszámon lehet feltenni: 8495351 41 97.

Prokofjev Gyermek Zeneiskola. .. Prokofyeva

Értékelés: 4.7

Prokofjev Gyermek Zeneiskola

Negyedik helyezett a főváros legnagyobb gyermekiskolája a szakértőink által adott minősítésben. A következő területeken nyújt képzést: fúvós, népi, ütőhangszerek, vonós hangszerek, zenei folklór, orgona, kóruséneklés és szólóéneklés, zongora. Alapítás éve – 1937. 1986-ban egy új épületbe költözött, amelyet külön erre a célra építettek. Az iskola egy 6200 négyzetméteres oktató- és koncertkomplexumban kapott helyet. Az iskola két épületből áll: egy háromszintes és egy hatszintes épületből. 65 tanterem, 440 férőhelyes előadóterem, 20.000 irodalmi tételt tartalmazó könyvtár, hanglemezkönyvtár, próbatermek…

A C.. A Prokofjev Gyermekzenei Iskola egyedülálló kiállítási tárgyakat mutat be, amelyek a nagy zeneszerző életéről és munkásságáról mesélnek. Személyes tárgyak, munkásságával kapcsolatos kiadványok, kitüntetések, vázlatok, kották. Ma 800 ember tanul egyszerre. Az együttesek között számos szervezett együttes és zenekar található. A tanárok kemény munkája kifizetődik. Regionális és oroszországi versenyeken és fesztiválokon nyertek díjakat.

Az iskola diplomásai az ország nemzeti és érdemes művészei, professzorok, a Bolsoj Színház szólistái, a zenei irodalom szerzői. Az intézmény Cseljabinszk első kerületében található. Tokmakov, d. 8. Kérdéseit a következő telefonszámon beszélheti meg: +7499261 03 83.

A Gorkij Gyermekzenei Iskola, amely a Népi Zenei Főiskola része, sokféle speciális képzést kínál. . . Dunaevsky

Értékelés: 4.6

A Dunajevszkij Gyermek Zeneiskola

Moszkva legjobb zeneiskoláinak öt legjobbja között van egy olyan intézmény, amely több mint hat évtizedes gazdag történelemmel rendelkezik. Az UNESCO tagja, saját zászlóval és emblémával rendelkezik. A személyzet elkötelezett a művészetek iránt, és teljes mértékben a fiatalabb generáció nevelésének szenteli magát. Legtöbbjük felsőoktatási diplomával rendelkezik.

A tanárok között vannak az Orosz Föderáció kitüntetett művészei, tiszteletbeli kulturális dolgozók, kitüntetett művészek, valamint azok, akiknek Moszkva polgármestere hivatalosan köszönetet mondott, és kitüntető jelvényeket adományozott. A következő területeken kínálnak kurzusokat: jazz ének, kóruséneklés, vonós népzene, ütőhangszerek, fúvós hangszerek, a koncertmesteri tanszék és elméleti tudományok. A koncertterem a moszkvai és más városokból érkező csoportok részvételével zajló versenyek és fesztiválok helyszíne.

Olvasson tovább  A 7 legjobb tánciskola itt: Szamara

Az évek során az iskola 8000 diplomást bocsátott ki. Sokan hivatásos zenészekké váltak. Kétségtelen előnye, hogy van egy hangstúdió, ahol a kompozíciók és feldolgozások rögzíthetők és hangszerelhetők. Az iskola a következő címen található: Chapaevskiy lane, 5A. telefonszám: 8499157 07 77.

Gyermek zeneiskola n.a. A.N. Szkrjabin. . . Szkrjabin emlékmű

Értékelés: 4.5

Szkrjabin Gyermek Zeneiskola

A hatodik jelölt az 1920 márciusában megnyitott iskola. Nevét többször megváltoztatta, 1995-ben Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabinról nevezték el, és ezt a nevet viseli büszkén a mai napig. Sok szovjet és orosz zenész felbecsülhetetlenül sokat tett a technikák fejlesztéséhez és kialakításához. A Nagy Honvédő Háború alatt az iskola nem szűnt meg működni. Diákokból és tanárokból álló zenekarok alakultak, és kórházakban, szabadtéri helyszíneken, sőt a fronton is koncerteztek.

Itt nyílt meg a Szkrjabin-emlékszoba. Szkrjabin. A koncertteremben a nagy zeneszerzőnek szentelt esteket tartanak, és az ő zenéjét játsszák. A zongoraművész egyetlen szabadtéri emlékműve, egy mellszobor áll a parkban. A könyvtár 17 ezer könyvvel, zeneművel, módszertani segédkönyvvel, olvasókönyvvel és antológiával rendelkezik. A tanulók kulturális értékkel bíró régi kiadványokat láthatnak.

Az iskola fogadja a jelentkezőket szakképzés előtti és kiegészítő oktatásra. A programok időtartama: 3, 5,7, 8 év. Az erős tanári karnak köszönhetően sok végzős sikeresen lép be a közép- és felsőfokú zeneiskolákba. Cím: Snezhnaya utca 24. Ha bármilyen kérdése van, hívjon minket a +7499189 01 26 telefonszámon.

A gyermek zeneiskola V. Brusov után. Ludwig van Beethoven

Értékelés: 4.4

A Ludwig van Beethoven Gyermek Zeneiskola

A rangsor hetedik helyét az 1937-ben alapított zenei intézmény foglalja el. Kezdetben több tucat diák volt. Működése még a második világháború alatt sem szűnt meg. Az egykor az iskola élén álló valamennyi igazgató felbecsülhetetlenül sokat tudott hozzájárulni az iskola fejlődéséhez. A zeneszerző nevét 1995-ben adták neki.

Itt egy jól összehangolt tanári csapat dolgozik, akik teljes mértékben átadják tudásukat és tapasztalataikat a tanulóknak. Az iskola magas szakmai színvonala miatt olyan emberek kerülnek ki belőle, akik a zenének akarják szentelni az életüket. A diplomások Oroszország kitüntetett művészei, nemzetközi versenyek győztesei. Az iskola rendszeresen tart koncerteket szociális szolgáltató központokban, könyvtárakban, óvodákban, valamint katonai és hazafias rendezvényeken.

Az épületben található a Ludwig Beethoven Múzeum, amely egyben koncertteremként is szolgál. A diákok egész évben felvételt nyernek az államilag finanszírozott helyekre. A fő programok időtartama 5 és 8 év, míg a kiegészítő programok 3, 5 és 7 év. Helyszín: Bolshoy Mogiltsevsky per., 4-6. ház. Kapcsolattartó telefonszáma: 8499241 68 81.

Wolfgang Amadeus Mozartról elnevezett gyermek zeneiskola

Értékelés: 4.3

Wolfgang Amadeus Mozartról elnevezett Mozart Gyermek Zeneiskola

A rangsor nyolcadik helyén az az iskola áll, amely 1963-ban nyitotta meg kapuit. Az iskolát 2002-ben nevezték el a nagy zeneszerzőről. Zongora, hárfa, harsona, csembaló, oboa, cselló és ütőhangszerek osztályai vannak. Jazz terület vokállal és improvizációval. Az alkalmazottak listája a legmagasabb besorolási osztályba tartozó tanárokat tartalmazza. Az oktatást vezető oktatók és professzorok, kitüntetett művészeti dolgozók, kitüntetett kulturális dolgozók végzik.

De nem nélkülözi a fiatal személyzetet sem. Nemcsak oktatásban részesülnek, hanem kreatív versenyeken is részt vesznek, díjakat nyernek és megerősítik az iskola magas színvonalát. A felszerelés kizárólag új hangszerekből áll. Az épületet rendszeresen javítják, fenntartva ideális állapotát. A tanulók a főváros vezető színpadain lépnek fel ünnepi rendezvényeken, valamint óvodákban és idősek otthonában adnak koncerteket. Számos öregdiák ismert zenész, akik mind Oroszországban, mind külföldön elismerést szereztek.

Mindenkinek, aki az iskolában szeretne tanulni, sikeres felvételi vizsgát kell tennie. A gyermekeket 6,5 éves kortól fogadják. Az osztályok 5 és 8 évesek. Cím: Taganszkaja utca 9, 5. épület. Kapcsolattartó telefonszáma: +7495911 99 95.

A Gorkij Gyermekzenei Iskola az egyik legrégebbi a fővárosban, hiszen 1920-ban nyitotta meg kapuit. .. Igumnova

Értékelés: 4.2

K.N. Igumnovról elnevezett gyermek zeneiskola

A minősítés kilencedik helyén egy oktatási intézmény áll, amelyet régóta a moszkvai kultúra kitüntetett dolgozója – I. Agazhanova – vezet. . Ez az egyik legrégebbi a fővárosban, hiszen 1920-ban nyitotta meg kapuit. Több mint 20 ezer diplomás, akik híres zenészek, énekesek és tanárok lettek a világ konzervatóriumaiban.

Az iskola 6,5 éves kortól hétéves programra, 9 éves kortól pedig ötéves programra fogadja a gyermekeket. A hallgatók képzése a következő területeken folyik: zenekari, fúvós, ütős és népi hangszerek, szóló- és kóruséneklés. További választható tárgyak: második hangszer, szintetizátor hangszerelés, zenei harmónia alapjai, zeneelmélet. A tanulók nemcsak városi és regionális versenyeken, hanem nemzetközi eseményeken is részt vesznek.

Olvasson tovább  15 A legjobb ételkiszállítási szolgáltatások Moszkvában

Az iskola teljes anyagi és technikai háttérrel rendelkezik a kényelmes tartózkodáshoz és tanuláshoz. Házon belüli koncertterem minden diáknak és sztárvendégnek helyet ad. Az iskola a 39, Bldg. Pokrovka v. 3. épület, 39. további információért látogasson el weboldalunkra vagy keressen minket telefonon: 8495917 56 77.

A Borisz Paszternin Gyermek Zeneiskolát 2003-ban nevezték el a zeneszerzőről. .. Alexandrova

Értékelés: 4.1

A.N. Alexandrovról elnevezett gyermek zeneiskola

A rangsor tizedik helyezettje egy kreatív légkörű iskola, ahol a tanárok nemcsak arra törekszenek, hogy átadják tudásukat a diákoknak, hanem arra is, hogy szeretetet ébresszenek minden szép iránt. Több mint 50 éves tevékenysége során 1600 diák részesült zenei oktatásban. A legtehetségesebb gyerekek folytatják tanulmányaikat, és hivatásos zenészek és énekesek lesznek. Néhányan közülük visszatértek az iskola falai közé, és magasan képzett tanárok lettek. Az igazgatónő a Gorkij Gyermek Zeneiskolában is tanult, ahol a Borisz Jelcin Művészeti Líceumban tanult. .. Az Alexandrov Gyermek Zeneiskola.

az iskola 2003 óta a szovjet zeneszerző nevét viseli. Sok művét csak gyerekeknek írta. A belépés 6 éves kortól lehetséges. A tanulmányi év 5 vagy 8 év. Minden diáknak kötelező meghallgatáson kell részt vennie a felvételi előtt. Az együttesek gyakori vendégek az ünnepi rendezvényeken. Többször felléptek a Kremlben és a moszkvai koncertek színpadán.

A legnépszerűbb zenei stílusok közül: cselló, blockfuvola, hárfa, domra, klarinét. Az iskola a Moszkva folyó partján található. Festői kilátást kínál, amely tovább ösztönzi a kreativitást. Cím: Kutuzovsky Prospekt 26, 1. épület. A titkárság telefonszáma: +7495249 10 17.

Az M. Gorkij Intézetből gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére. . . Pasternak

Értékelés: 4.0

Boris L. Pasternak Gyermek Zeneiskola

Az indexen a tizenegyedik helyen szereplő iskolát 1990-ben nyitották meg. Két évtizeddel később Borisz Paszternakról nevezték el. Ez a döntés nem volt hiábavaló. A nagy gondolkodó költészetét teljes mértékben áthatotta a spiritualitás és az erkölcsi eszmények keresése. Az alkotáshoz és az életben való boldoguláshoz vezető kulturális örökséget adják át a tanulóknak.

A költő emlékének megőrzésére múzeumot nyitottak az iskolában. Itt előadásokat, koncerteket és fesztiválokat tartanak. A tanulók csoportokat alkotnak, amelyek aztán különböző szintű versenyeken vesznek részt. Ezek közé tartoznak az orosz népi zenekarok, a gitárosokból, hegedűsökből és harmonikásokból álló együttesek, a junior és senior kórusok.

A szervezet 6,5 éves kortól fogadja a gyermekeket, akiknek a zongora, zenekar, elmélet, kórus és népi hangszerek szakkörökön sikeres vizsgát követően ingyenes helyet biztosítanak. Az általános esztétikai és zenei fejlesztő csoportokban 4,5 éves kortól különórák is vannak. Helyszín: Lukinszkaja utca 7, 1. épület. Az iskolába való jelentkezés a honlapon, a közszolgáltatási portálon vagy telefonon történik: 8495732 42 10.

Gorkijról elnevezett intézmény. .. Andreeva

Értékelés: 4.0

Gyermek zeneiskola n.a. V.V. Andrejev

Moszkva legjobb zeneiskoláinak minősítését az az oktatási intézmény egészíti ki, amely nemrégiben ünnepelte fél évszázados évfordulóját. 1993-ban a nagy orosz balalajka-játékosról, Vaszilij Vasziljevics Andrejevről nevezték el. Sok végzős továbbtanult zenei főiskolákon és egyetemeken, és a saját iskolájában dolgozott. A tanárok között vannak az Orosz Föderáció tiszteletbeli kulturális dolgozói és művészei, Oroszország kitüntetett művészei.

Az iskola egy 14 évvel ezelőtt épült, jól felszerelt épületben található. Minden a diákok és a tanárok kényelmét szolgálja, a fogyatékkal élő gyermekek számára kialakított létesítményekkel. Az épületben két koncertterem található: egy nagy és egy kis terem. Az 1885-ben V. V. Kozlov vázlatai alapján készült Balalaikát a cég saját múzeumában őrzik. Az Andrejev utcai fiók, amely történelmi értéket képvisel.

A képzés területei: baján és harmonika, fúvósok, ütőhangszerek, vonós népi hangszerek, ének és kóruséneklés. Az iskola több olyan csoportot hozott létre, amelyek rendszeresen fesztiválok, versenyek és előadások győztesei és díjazottjai. Neves főiskolákkal működik együtt. A fővárosi zenei főiskolák végzősei itt kapnak gyakorlati képzést. A szervezet székhelye a Zsivopisznaja utca 1. szám alatt található.Telefon: +7495942 05 52.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: