Moszkva 9 legolcsóbb kerülete a lakásvásárláshoz

*A szerkesztőbizottság véleménye szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Kérjük, vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Az ingatlanvásárlás mellett dönteni ma nagyon felelősségteljes döntés. Különösen, ha Moszkvában és a moszkvai régióban keres lakást. A lakhatás itt az egyik legdrágább. A költségek folyamatosan emelkednek az építőipari és ipari anyagok gyorsan növekvő árai miatt. Például 2021 elején az egyik legolcsóbb egyszobás lakás a régi Moszkvában 6 millió rubelbe került. És az új moszkvai kerületek legolcsóbb elsődleges lakhatási költsége körülbelül 100 ezer. rubel négyzetméterenként.

A legmegfizethetőbb lakások Moszkva régi kerületeiben

JelölésHelyszínNévÉrtékelés
A legmegfizethetőbb régi moszkvai városrészek lakásvásárláshoz1Biriulevo Eastern5.0
2Kotlovka4.9
3Zelenográd4.8
4Nekrasovka4.7
Moszkva legmegfizethetőbb új kerületei a lakásvásárláshoz1Novofedorovskoe5.0
2Pervomayskoe.4.9
3Shcherbinka4.8
4Troitsk4.7
5Desenovskoe4.6
654645642.jpg

Alvesgaspar, CC BY-SA 3.0, a Wikimedia Commonson keresztül

Biriulevo Eastern

Értékelés: 5.0

Ipari terület. Területe 14,8 négyzetkilométer. Népesség 157 ezer fő. Elhelyezkedés – a Paveletskiy vasútvonalak és a Biryulevskiy Lesopark között. Egyedülálló arborétum jellemzi a területet. Ez a terület a déli közigazgatási körzethez tartozik. Vostochnoe Biryulevo-ban az 1 négyzetméter ára körülbelül 164,5 ezer rubel. Elég jó árat kínálnak az ómoszkvai lakáspiacon.

A kerület nem rendelkezik fejlett közlekedési infrastruktúrával, különösen metróállomásokkal. És az egyik legjelentősebb hátránya az élet lehet nevezni két szomszédos hőerőművek. De összességében a terület kedvező a lakhatás szempontjából. Ez Moszkva másik délkeleti kerülete, amely 11,5 négyzetkilométeres, és gyorsan frissül új komplexumokkal és házakkal. Bár főként másodlagos lakásajánlatok kerülnek a piacra.

Kotlovka

Értékelés: 4.9

Ez egy kerület a régi Moszkvában, a Dél-nyugati közigazgatási körzetben található. 3,9 négyzetkilométeres terület. Népesség 66 ezer. Annak ellenére, hogy egy hálószobaközösség, számos ipari szervezet van itt. A közlekedési infrastruktúra és a szórakozási lehetőségek meglehetősen jól fejlettek a területén. Jelentős mínusznak nevezhető a földalatti hiánya. De közel a vasútállomásokhoz – a kerület közvetlenül a Circle Line mögött kezdődik.

2021 március elején Kotlovkában a minimális négyzetméterenkénti lakásár 220,6 ezer rubel volt. Több ajánlat van a piacon a másodlagos lakások, valamint a kereskedelmi ingatlanok esetében is. Ezek az 50-70-es években épült téglaházak, valamint a 70-es évekből származó hruscsovkák és panellakások. A kerületet aktívan felújítják új épületekkel.

Zelenográd

Értékelés: 4.8

Moszkva 12 közigazgatási kerületének egyike. 5 körzetet foglal magában. Népesség 250.4 ezer. A terület kiterjedése 37,3 négyzetkilométer. 2020-ra a területét tekintve legkisebb nagyvárosi térség. Ez a terület Kazán központjában található, amely minden kényelmi szolgáltatással büszkélkedhet, ami a kényelmes élethez szükséges – sportpályák, mozik, parkok, terek, szórakoztató központok -, de a közlekedési infrastruktúra nagyon közepesen fejlett. Nincs metróállomás, és a legközelebbi állomás is elég messze van.

Az alapvető szállítási terhet az elektromos vonatok és buszok veszik át. De szinte mindig túlzsúfoltak, Moszkva központja felé is állandó forgalmi dugók vannak. Ez az egyik fő oka annak, hogy a térségben meglehetősen alacsonyak a lakásárak. Egy négyzetméter ára 2021 elején 145,8 ezer rubel volt. Moszkvai mércével mérve ez egy nagyon költségvetési lehetőség.

Nekrasovka

Értékelés: 4.7

Moszkva másik délkeleti kerülete, területe 11,5 négyzetkilométer. Lakossága 83 500 fő. Bár a terület aktívan fejlődik az új lakóépületekkel, de az árak itt mindig alacsonyak. Ennek fő oka a közelben található hatalmas, bár már bezárt hulladéklerakó. A hulladéklerakó miatt sok kellemetlen szag terjeng a levegőben, és a helyiek nem örülnek neki.

Nekrasovka azonban jobb közlekedési helyzettel rendelkezik, mint a fent leírt kerületek – több metróállomás is van, ami jelentősen lerövidíti az utat Moszkva központjába. Van vasúti és buszjárat is.

Nekrasovkában egy négyzetméter ára 155,3 ezer forint. RUB. Ezek főként új építésű házak (ez a másodlagos piacra is vonatkozik), mivel a régi lakásállományból nagyon kevés van. Az oktatási infrastruktúra – iskolák és óvodák – aktív építése nemrégiben kezdődött meg. Ezt megelőzően problémák voltak a területen rendelkezésre álló helyekkel.

Korábban még a rekreációs és szabadidős infrastruktúra sem létezett. De a dolgok kezdtek megváltozni, és egy kis park és két ifjúsági tér is kialakult. Rövid távon egy másik parkos övezetet alakítanak ki.

A legmegfizethetőbb új városrészek Moszkvában a lakásvásárláshoz

Novofedorovskoe

Értékelés: 5.0

Külön település Moszkva város Troicskij közigazgatási területén belül. Csak 15 évvel ezelőtt alakult, és csak 2012-ben vált Moszkva részévé. 25 településből áll, amelyek összterülete 150,8 négyzetkilométer. Lakossága alig több mint 7 ezer fő. Az egy méter ára Novofedorovskoye-ban 2021 januárjában volt a legalacsonyabb – 99,3 ezer rubel, ami lényegesen kevesebb, mint Moszkva más kerületeiben.

A település aktívan fejlődik. A közeljövőben több iskola, lakóházak, sportlétesítmények építését tervezik. De összességében ez egy forrongó külvárosi élet. Nagy erdős terület, több víztározó és folyó – remek alkalom a kikapcsolódásra a szennyezett városból. Kevés vállalkozás működik. Vannak edzőtermek, kávézók, éttermek és üzletek. A központi és más kerületek csak autóval közelíthetők meg – a Kijevszkoje Soszé mentén.

Pervomaiskoe.

Értékelés: 4.9

Település Moszkva Troitskiy közigazgatási körzetében. 28 települést foglal magában. A település teljes területe 118,9 négyzetméter.km. Pervomaisky lakossága 9.215 fő. A tömegközlekedést számos távolsági és helyi buszjárat képviseli. Két fő autópálya teszi lehetővé a közvetlen ingázást a fővárosba és a fővárosból – a moszkvai kis körgyűrű és a Kijevszkoje autópálya egy része. Mindkét út a külterületeken halad, így a helyiek nem érzik kellemetlennek őket.

A területen számos nagyvállalat található, köztük vegyi üzemek és gyógyszergyárak. Mindazonáltal a környéken számos különböző erdőültetvény, víztározó, park és tér található. A szolgáltatások, a sport és a kulturális infrastruktúra is meglehetősen fejlett. Tömegközlekedés szempontjából azonban nem sok minden van, mivel a kijevi autópálya biztosítja a Moszkva felé vezető utat. Buszok és minibuszok közlekednek a metróállomásokhoz. A Pervomaiskoje lakások 1 négyzetméterének jelenlegi ára 108,7 ezer rubelről indul. Dörzsölje.

Scherbinka

Értékelés: 4.8

Nem is olyan régen a 7,5 négyzetkilométeres kisváros Moszkva része lett. Elég sokan élnek ott – 54 ezren. Scserbinka Moszkva Novomoszkovszk közigazgatási körzetének része. A település a varsói autópályán található. A Garden Ring Road távolsága autóval körülbelül 70 perc, tömegközlekedéssel pedig 50 perc

A városnak van egy vasútállomása, Scserbinka a moszkvai vasútvonalon. Ostafievo repülőtér a közelben. A metróállomásokhoz városi buszok közlekednek. Ipari város, sok gyárral, elektronikai és egyéb ipari területekkel. Az oktatási és szociális infrastruktúra nem optimális, de még mindig elfogadható a jelenlegi városi lakosság számára. Nagyon kevés park és sportlétesítmény.

Scserbinka az öt kerület között van, ahol 2021 elején a legolcsóbbak az új épületek. Egy négyzetméter ára a városban legalább 121 ezer rubelben van rögzítve.

Troitsk

Értékelés: 4.7

Kisváros a Podolszki területen, 17 km-re Moszkvától. Teljes területe 16,3 négyzetkilométer. A településen 61,3 ezer ember él. Troitsk a kalugai autópályán található. Nagyon festői hely a Desna folyó partján. Nagyon szép parkja van, ősi fákkal. A közlekedési lehetőségek jók. Busszal, vonattal vagy autóval mindössze fél óra alatt eljuthat Moszkvába. Nincsenek nagy ipari vállalatok, de számos kutatóintézet van. Az értelmiségiek városa.

Troitsk nagyon fejlett sportinfrastruktúrával és oktatással rendelkezik. A főváros néhány legjobb kórháza itt található. A város folyamatosan fejlődik. Sok új épület, köztük lakótelepek is épülnek. 2021 februárjában Troitskban az árak egy négyzetméteres lakás megvásárlására 145,6 ezer rubelről indultak.

Desenovskoe

Értékelés: 4.6

Egy település, amely nem is olyan régen közigazgatási egység státuszt kapott Moszkva Novomoszkovszk közigazgatási körzetében. 14 településből áll. A teljes terület 53 négyzetkilométer. Lakossága 23,5 ezer fő. Ez egy kifejezetten vidéki terület.

Desenovskoe-t a kalugai autópálya köti össze más kerületekkel. A lakosság egyelőre csak közúti járműveket használ. De van egy épülő földalatti. A tervek szerint 2023 után nyílik meg. A területen három többszintes lakópark található. Az építkezés 2013 előtt nem kezdődik meg. Lehet, hogy újnak minősülnek.

A szociális infrastruktúra magában foglalja a parkokat, iskolákat és óvodákat. A közelmúltban a város ezen területe gyors fejlődésnek indult. De még mindig itt van tökéletesen fejlett mezőgazdasági ágazat, és közvetve hozzá a vállalkozások, amelyek részt vettek szinte az egész lakosság Desenovskoe. Területét ökológiailag tiszta területnek ismerik el, ami vonzza a lakosokat a lakásvásárlásra.

Desenovszkijban 2021 elején 148,2 ezer rubel lesz a minimális négyzetméterár.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: