Rostov-on-Don 8 legjobb környéke, ahol érdemes élni

*Szerkesztő választása. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Konzultáció szakértővel vásárlás előtt.

Nagy és nagyon ígéretes város, több mint egymillió lakossal. Rosztov-na-Don teljes területe 8 nagy kerületre oszlik. Mindegyiknek megvannak a maga jellemzői és hátrányai. Egyes területek jól alkalmazkodnak a csendesebb, nyugodt életmódhoz. Mások lehetővé teszik, hogy elmerüljön a nagyváros gyors tempójában, aktívan töltse szabadidejét és építse karrierjét. A környezeti helyzetnek is vannak különbségei. Rostov-on-Don 8 legjobb kerületének értékelése segít meghatározni az állandó lakóhely kiválasztását. az egyes területek előnyeinek és hátrányainak alapos vizsgálata segíthet a helyes döntés meghozatalában.

Rostov-on-Don legjobb kerületeinek rangsora

Rostov-on-Donban minden terület érdekes és vonzó a maga módján. Szinte minden része fejlett szociális infrastruktúrával rendelkezik. Egyes területeken nehézségek merülnek fel a tömegközlekedéssel kapcsolatban. A jövőbeli otthon kiválasztásakor fontos figyelembe venni az Ön pénzügyi lehetőségeit és kívánságait. A központi területek jobban megfelelnek a fiatal családok és a gondtalan fiatalok számára. A távolabbi sarkok vonzóak a nyugodtabb, kimért élethez, és jól alkalmazhatók a nyugdíjasok számára. Fontos, hogy a döntés meghozatala előtt mérlegeljük az előnyöket és a hátrányokat is.

Jelölés Helyszín Név Értékelés
Rostov-on-Don legjobb városrészei értékelése 1 Szovjet 5.0
2 Kirovsky 4.9
3 Leninsky 4.8
4 Voroshilovsky 4.7
5 Oktyabrsky 4.6
6 Proletarsky 4.5
7 Zheleznodorozhny 4.4
8 Pervomaysky 4.3
312312.jpg

Sovetsky

Értékelés: 5.0

Modern és fiatal kerület az infrastruktúra szempontjából a városközponthoz hasonlítható. Minden, ami a kényelmes élethez szükséges. Az üres területek és új lakótelepek aktív fejlesztése. A lakások iránti kereslet évről évre nő. Rosztov-on-Don összes kerülete közül ez a terület a legvonzóbb és “legzöldebb”.

A szociális szolgáltatások jól fejlettek a Szovecsei járásban. A gyermekeknek lehetőségük van óvodai, általános, szakközépiskolai és felsőfokú oktatásban részesülni. A lakosok számára az orvosi ellátás állami kórházakban és magánklinikákon keresztül érhető el. Ezen kívül lehetőség van kozmetikus látogatására és spa kezelésekre is. Szépségszalonok, fodrászatok és egyéb létesítmények várják az érdeklődőket. A park területén gyárak, ipari üzemek, különböző bevásárlóközpontok és üzletek találhatók. Itt vásárolhat ruhákat, vásárolhat élelmiszert és készülékeket. A foglalkoztatással gyakorlatilag nincsenek problémák.

A szabadidős tevékenységek közé tartozik a mozi, a delfinárium, a sport- és rekreációs komplexum, a fedett jégpálya, a gyermekeknek szóló vidámpark. A legnépszerűbb helynek a V.V. Kuibisevről elnevezett Kulturális és Pihenőparkot tartják. Pleven. Folyamatosan ünnepi rendezvények vannak a területén. A lakosoknak lehetőségük van egy teniszklub meglátogatására. Szép virágágyások és fák, sikátorok és pihenőhelyek teszik különlegessé a parkot.

Kirovszkij

Értékelés: 4.9

A város fő közigazgatási szervei a Kirovszkij kerületben találhatók. Ez Rosztov-on-Don legrégebbi része. Eredete szorosan kapcsolódik a város történetéhez. A május elsejei parkban található emlékművek a múlt élő tanúi.

A Kirovszkij kerület a fővárosi terület központi része. A növekedési ütemet figyelembe véve biztosra vehető, hogy a terület növekedni fog, és még sokáig finanszírozott lesz. Az új lakótelepek fokozatosan felváltják a régebbi épületeket. A város központi részén egyre nagyobb a kereslet a lakások iránt. Az ingatlan négyzetméterenkénti költsége sokkal magasabb, mint a város peremén lévő hasonló ingatlanoké.

Olvasson tovább  7 A legjobb autósiskolák Krasznodar városában

A szociális infrastruktúra nem marad el. Az állami és magán egészségügyi intézmények a Proletarsky kerületben találhatók. A gyermekek hozzáférnek az óvodai és középiskolai oktatáshoz. A térségben nagy felsőoktatási intézmények és műszaki főiskolák találhatók. Különböző sportklubok és klubok különböző irányok nyitva vannak.

Gyönyörű parkok és terek, építészeti emlékek és múzeumok kínálnak kellemes időtöltést. Éttermek, mozik, kávézók, fürdők, szaunák, biliárd, szórakoztató központok, uszodák, sportközpontok – mindezek a civilizációs létesítmények folyamatosan működnek és hígítják a szabadidő eltöltését. Bár az ipari üzemek a városon kívülre települnek, a nagy és közepes méretű gazdasági egységek a Kirovszki rajonban találhatók.

Az élethez szükséges összes létesítmény a területen összpontosul. A terület előretekintő és jól finanszírozott. Az ingatlanvásárlás ezen a területen egy win-win befektetés lesz. Miután elegendő információt gyűjtöttünk össze, ajánljuk Kirovszkij települést az áttelepüléshez.

Leninsky

Értékelés: 4.8

Rosztov-na-Don Kirovszkij és Leninszkij kerületei között régóta folyik a harc a Rosztov-na-Don legközpontibb helyének címéért. Itt található a Duma és a városháza. Ebben a kerületben van egy viszonylag nagy park, amelyet Leninszkijről neveztek el. Gorkij. A terület ad otthont a híres Központi Piacnak, amely messze Rosztov-on-Donon túl is ismert.

A terület nagy keresletnek örvend a lakások iránt. Az ingatlanválasztás szintén előnyös. Bárki vásárolhat lakást a magánszektorban, vehet lakást egy modern komplexumban vagy egy sztálinista bérházban.

A lakosoknak lehetőségük van arra, hogy otthonuktól gyalogosan is munkát találjanak, mivel a környéken rengeteg iroda és üzleti központ található. Annak ellenére, hogy a környéken sok gyár és szervezet található, vannak parkok és terek, zöld gyepek és virágágyások, valamint emlékművek és szobrok is.

A szociális infrastruktúra, akárcsak a többi kerületben, orvosi intézményekből, iskolákból, óvodákból, fogorvosi rendelőkből, főiskolákból és sok más, a kényelmes élethez szükséges létesítményből áll. Szórakoztató és bevásárlóközpontok, mozik, múzeumok, klubok, éttermek és kávézók állnak a lakosok rendelkezésére, hogy élvezhessék mindennapi szabadidős tevékenységeiket.

A közlekedési dugók és a parkolási nehézségek mindennapos látványt jelentenek ezen a területen. Ennek ellenére a Leninszkij kerület ajánlott lakhely, és a 3. helyet foglalja el a mi értékelésünkben.

Voroshilovsky

Értékelés: 4.7

A legnyugodtabb és legfestőibb terület a 4. helyen áll a rangsorban. Ezen a területen található az északi víztározó medence, a Schepkinsky erdő, a strand, a “SKA” liget és két nagy park. Számos közpark és pihenőhely található. De egy ilyen sűrűn lakott területen ezek a számok meglehetősen kicsik.

A helyiek a Vorosilovszkij kerületet hálószobaközösségként emlegetik. Itt nem olyan aktív az életritmus, mint Rosztov-na-Don központi részein. Ennek ellenére nagy bevásárlóközpontok, multikomplexumok és aquaparkok találhatók itt. Mozik, éttermek, kávézók, fürdők, szaunák, szépségszalonok csak egy kis része annak, amit ezen a területen meglátogathat.

Olvasson tovább  A 6 legjobb használtruha üzlet Permben

A szociális infrastruktúra teljes mértékben személyzettel és aktív finanszírozással rendelkezik. A környéken számos iskola, óvoda, sportklub, akadémia és főiskola található. És itt található a Rosztov-on-Don egyetlen Gyermek Művészeti Iskolája is. Az ipar, az üzletek, az iroda- és bevásárlóközpontok, valamint számos más szervezet biztosít munkahelyeket a helyi lakosok számára.

A fejlesztők látják a terület potenciálját és aktívan építik a lakóparkokat. Az ingatlanok iránti kereslet ugyanolyan magas, mint a központi területeken. Az enyhe távolság kissé csökkenti az egy négyzetméternyi lakótérre jutó költségeket.

A Leninszki kerülethez hasonlóan ezen a területen is gondok vannak a közlekedéssel és a parkolással. Az újabb, modern lakóházak mellett vannak sztálinista lakóházak is. Építésük idején nem volt parkolóhely ilyen nagyszámú autó számára. Ezért lakásvásárláskor kedvezőbb, ha egy új komplexumban lévő ingatlant veszünk figyelembe.

Oktyabrsky

Értékelés: 4.6

A legcsendesebb kerület az értékelésünkben az 5. helyen áll. Találhatunk itt “sztalinkákat” és “hruscsovkákat”. Ezenkívül sok az alacsony költségű lakóparkok építése. A négyzetméterenkénti költség sokkal alacsonyabb, mint Rosztov-na-Don korábbi részein. A területet zöldövezet borítja, és minden apartmanház közelében egy igazi miniparkot talál. A lakosok szeretik és értékelik az őket körülvevő természeti szépséget. Az üres lakásokat gyorsan felvásárolják, a helyiek pedig nem sietnek máshová költözni.

Itt szabadidejét uszodák, éttermek, kávézók, stadionok, szórakoztató központok, kulturális paloták vagy könyvtárak látogatásával töltheti. A terület Oroszország egyik legnagyobb állatkertjének is otthont ad. Az orvosi ellátást az állami kórház és a poliklinikák biztosítják. Magánorvosi rendelők nyitva vannak. Oktyabrsky Raionban 2 gyógyfürdő és 2 szabadidőközpont található. Az iskolák, főiskolák, óvodák, szakközépiskolák, gimnáziumok, szakközépiskolák oktatást nyújtanak. Lehetőség van felsőfokú végzettség megszerzésére is.

Oktyabrszkij kerület fokozatosan fejlődik és egyre vonzóbbá válik az áttelepüléshez. A központtól való távolsága, a tömegközlekedéssel kapcsolatos problémák rontják a Rosztov-na-Don ezen részének általános benyomását. A fejlesztők azonban nem adták fel a reményt, és keményen dolgoznak ennek a zöld területnek a fejlesztésén. Az információk elemzése után azt javasoljuk, hogy vásároljon lakást ezen a területen, amíg az ingatlanárak megfizethetőek.

Proletarsky

Értékelés: 4.5

Egy másik egyedülálló és érdekes kerület Rostov-on-Don, a leggondosabban megőrzött területén történelmi műemlékek. Itt található a V.I. Vernadszkijról elnevezett park Rosztov-na-Don központjában. Ennek a területnek és az egész városnak a legnagyobb ékessége a Svoboda Színház, amely Európa legmagasabb óriáskerekének ad otthont. E terület és az egész város ékköve a Leninszkij Színház. Gorkij. Nemcsak az Oroszország más részeiből érkező turisták, hanem a külföldi turisták is intenzíven látogatnak ide. A főbb látnivalókon kívül a Proletarsky kerület zöld terekkel és parkokkal büszkélkedhet. A régi Rosztov-on-Don szelleme jól látható a területen.

A régi lakóépületek mellett aktívan épülnek új komplexumok a modern technológia és a modern tervezés szerint. Proletarsky kerület nagyon népszerű, és a kereslet az ingatlanok iránt csak növekszik. Itt minden szükséges életfeltétel létrejön – orvosi létesítmények, iskolák, óvodák, különböző szórakozási lehetőségek.

Olvasson tovább  A 12 legjobb étterem Samara városában

A Proletarsky kerület, valamint az Oktyabrsky kerület továbbra is aktívan fejlődik. A szociális infrastruktúra nem áll meg, és minden évben egyre kedvezőbbé és kényelmesebbé válik a lakosok számára. Figyelembe véve az összes összegyűjtött információt, Rostov-on-Don ezen részét ajánljuk áttelepülésre.

Zheleznodorozhny

Értékelés: 4.4

Rostov-on-Don másik “zöld” kerülete fontos történelmi helyszínekkel rendelkezik. Itt különböző emlékműveket és emlékműveket találunk, amelyek emlékeztetnek a múltban történt eseményekre. A botanikus kerteknek és a Kumzsenszkaja ligetnek köszönhetően a terület ökológiai helyzete kedvező. Az egész területet parkok, közparkok, különböző pihenőhelyek, zöld gyepek és virágágyások veszik körül.

Zheleznodorozhny kerület nem büszkélkedhet nagyszámú lakossal. A többszintes lakóépületek a magánszektor közvetlen közelében vannak. A terület lakóinak fő kategóriája a nyugdíjasok. Ennek ellenére a terület a fiatalabb generáció számára is vonzó.

Mivel a terület már régóta létezik, szociális infrastruktúrája jól kiépített. Vannak iskolák, óvodák, kórházak, üzletek, bevásárlóközpont és sok más, a kényelmes élethez szükséges létesítmény és intézmény. Nagyszámú szervezet és gyár biztosít munkát a lakosok számára. Ez pedig hatással van a terület költségvetésére és gazdasági fejlődésére.

Az egyetlen hátrány az itt élők számára, hogy a városban való közlekedés problémás. A rossz utak, a tömegközlekedés hiánya és a rossz logisztika együttesen rontják a terület általános benyomását. Miután elemeztük az információkat, továbbra is ajánljuk Zheleznodorozhny kerület állandó lakóhelyre.

Pervomaysky

Értékelés: 4.3

Rosztov-na-Don egyik legsűrűbben lakott rajonját Sztálin körzetnek hívták. A múltban ez volt a város egyik legbűnösebb része. Gyakori fegyveres razziák az üzletekben. Jelenleg Pervomajszkij kerület egy csendes övezet, sok zölddel. A Ternytska liget, a fenyőerdő, a Repülők parkja, a Pilotov település közelében lévő nagy erdő, a Scsepkinszki erdő egy része, az Osztrovszkij park pozitív benyomást kelt a területről.

Az ingatlanok költségei átlagos szinten vannak. Új lakóparkok épülnek. Az építők vegyék figyelembe a helyi lakosok kívánságait, és ne terheljék a területet masszív emeletes házakkal. Az ingatlanok iránti kereslet – más területekhez hasonlóan – stabil, és évről évre csak növekszik.

A Pervomajszkij kerületben rengeteg iskola, óvoda és főiskola található. Területén 2 felsőoktatási intézmény található. Az orvosi ellátást regionális kórházak, klinikák és magánklinikák biztosítják. Szórakoztató központok, éttermek, kávézók, sportstadionok, uszodák, szaunák, szépségszalonok – mindezek és még sok minden más diverzifikálhatja a szabadidős tevékenységet.

A helyiek elégedettek a környékükkel. Pervomayskaya zóna ideális a különböző kategóriájú polgárok számára. Mindent megtalál, amire szüksége van a nyugodt vagy aktív életmódhoz. A közlekedéssel nincsenek gondok, és a jól összehangolt útvonalnak köszönhetően könnyen eljuthat oda, ahová Rosztov-on-Donban szeretne menni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: