5 akkumulátorkímélő alkalmazás Androidhoz

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szaktanácsadás szükséges.

Sok okostelefon- és táblagép-tulajdonos szenved attól, hogy készülékük akkumulátora elfogadhatatlanul gyorsan lemerül. Ez egy igazán komoly probléma. De megoldható. Beleértve a különböző alkalmazások telepítését, amelyek segítenek energiát megtakarítani.

Az operációs rendszer beépített funkcióinak használata

Az Android modern verzióinak saját energiatakarékossági funkciói vannak. Gyakrabban, mint nem, ezek valóban segítenek meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát. Próbálja ki először, mielőtt továbblépne a dedikált alkalmazásokhoz.

Ha az adaptív energiafogyasztás aktiválva van az operációs rendszerben, akkor az alig használt alkalmazások a háttérben futnak. Az Android mindent nyomon követ, amit csinálsz. És ha az operációs rendszer úgy ítéli meg, hogy Ön nem használ bizonyos funkciókat, akkor azok le lesznek tiltva. Az adaptív energiafogyasztás aktiválásához egyszerűen kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Menjen a “Beállítások” menüpontba az értesítési panelen vagy az asztalon található ikonra kattintva.
 2. Menj az akkumulátorhoz.
 3. Koppintson az “Adaptív energiafogyasztás” lehetőségre.
 4. Kapcsolja be ezt a funkciót.

Ezek az utasítások az operációs rendszer “tiszta”, saját kagylóhéjak nélküli verziójára vonatkoznak. De mindenesetre az algoritmusa többé-kevésbé ugyanaz lesz, bármilyen okostelefont is használjon.

Felhívjuk figyelmét, hogy egyes alkalmazások esetében az akkumulátor-takarékos üzemmód kikapcsolható. Ebben az esetben a háttérben futnak, még akkor is, ha aktiválta az adaptív energiafogyasztást. Ezért tanácsos továbbra is engedélyezni az energiatakarékossági funkciót. Ez a következőképpen történhet:

 1. Nyissa meg a “Beállítások” menüpontot.
 2. Válassza az “Alkalmazások és értesítések” – “Speciális beállítások” – “Speciális hozzáférés” – “Akkumulátor-takarékosság” menüpontot.
 3. Itt az alkalmazások listáját láthatja. Mindegyik azt mutatja, hogy takarékoskodik-e az akkumulátorral vagy sem. Ha van olyan alkalmazás, amelyet úgy érzi, hogy alig használ, koppintson rá, majd aktiválja a “Mentés” opciót. Ezután már csak a “Kész” gombot kell megnyomni.
 4. A tippünk Android 9 operációs rendszer esetén is működik.0. az újabb operációs rendszer verziókon az algoritmus majdnem ugyanaz. A régebbi verzióknál viszont előfordulhat, hogy az adaptív energiaellátási mód egyáltalán nem is létezik.

A legjobb akkumulátorkímélő alkalmazások Androidhoz

JelöléshelynévÉrtékelés
Az akkumulátor energiáját megtakarító Android alkalmazások értékelése1Kaspersky akkumulátor
 • fe
 • 5.0
  2Akkumulátor-kímélő optimalizáló4.9
  3Dfndr akkumulátor4.8
  4Zöld akkumulátor4.7
  5Újjászületett akkumulátor Widget4.6
  6Következtetés4.5

  Kaspersky akkumulátor

 • fe

  Értékelés: 5.0

  Kaspersky Battery<li></div><p>fe” src=”/wp-content/uploads/2023/02/43916666198001-815-.jpg” height=”300″ title=”Kaspersky Battery”</p><li>fe”></p><p>Szinte minden olvasónk hallott már a Kaspersky Lab-ről. De ha azt hiszi, hogy a fejlesztők csak vírusirtókat készítenek, akkor nagyot téved. A stúdió további hasznos alkalmazásokon dolgozik, többek között okostelefonokra is. Az egyikük a Kaspersky Battery</p><li>fe.</p><p>Ez a program az akkumulátor élettartamának meghosszabbítására szolgál. Ennek érdekében minden lehetséges módon feltárja az okostelefont. Az alkalmazás mélyreható elemzést végez, hogy megtudja, mi fogyasztja a legtöbb energiát. Ha azt látja, hogy valamelyik program, amelyet nem használ, aktívan fogyaszt energiát, akkor ki kell kapcsolnia. Vagy távolítsa el teljesen, ha ez elfogadható az Ön számára.</p><p>Kaspersky akkumulátor</p><li>A fe még az alkalmazások háttértevékenységét is figyeli. Ezért adatai a lehető legpontosabbak. Meg fog lepődni, hogy például a Facebook-kliens mennyire pazarló, ha csak néhányszor futtatja. Az alkalmazás akkor is időben értesítést küld, ha az akkumulátor fogyasztása hirtelen veszélyesen magasra emelkedik. Ezután azt tanácsoljuk, hogy keresse fel az alkalmazást, hogy megtudja az okostelefon viselkedésének okát.</p><p>A program másik hasznos funkciója, hogy jelzi, mikor fog teljesen lemerülni az akkumulátor. Az értesítési sávban akár konkrét időpont is megadható. De nem tanácsos erősen támaszkodni rá, mert a készülék viselkedése bármikor megváltozhat – minden az Ön cselekedeteitől függ.</p><p>Eltérően ezeknek a fejlesztőknek sok más termékétől, a Kaspersky Battery</p><li>fe teljesen ingyenesen használható. Még a reklámok sem zavarják majd.</p><h3>Akkumulátor-kímélő optimalizáló</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=
  Akkumulátor-kímélő optimalizáló

  Ennek az alkalmazásnak van egy árulkodó neve. Az akkumulátor fogyasztásának csökkentését szolgálja minden olyan eszközzel, amely a program számára root jogok nélkül elérhető. Váltson energiatakarékos üzemmódra itt egy gombnyomással. Az optimalizáló ezután bezárja a háttérben futó alkalmazásokat. Legalábbis azokat, amelyeket elég ritkán használsz. Az alkalmazást az akkumulátor leolvasásának kalibrálására is tervezték. Erre a folyamatra a készülék több éves használata után van szükség. Ha aktiválja ezt a funkciót, többé nem kell szembesülnie azzal a helyzettel, hogy okostelefonja hirtelen kikapcsol, annak ellenére, hogy a képernyő azt jelzi, hogy még 5%-os töltöttségi szintje van.

  Soha nem tudsz elmenni magához az alkalmazáshoz, optimalizálva az operációs rendszer viselkedését egy gomb segítségével, amely megjelenik az értesítési panelen. Ennek ellenére javasoljuk, hogy időnként nyissa meg a szoftvert. Ebben a következő információkat láthatja:

  Az akkumulátor állapota – jelzi, hogy szükséges-e a fenti optimalizálás;

  1. Az akkumulátor szintje és százalékos aránya;
  2. A töltés által biztosított további üzemidő;
  3. A kijelző bekapcsolt állapotának időtartama;
  4. A készülék alvó üzemmódban töltött ideje;
  5. Az akkumulátor feszültsége;
  6. Az akkumulátor aktuális hőmérséklete.

  A Google Play oldalon a fejlesztők biztosítják, hogy az alkotásuk képes 50%-kal megnövelni az akkumulátor élettartamát. A valóságban természetesen egyetlen más alkalmazás sem tud ilyen előnyöket nyújtani. De biztos lehet benne, hogy a program által biztosított plusz 15-20 perc, és egyes eszközökön még hatékonyabbnak bizonyul.

  Dfndr akkumulátor

  Értékelés: 4.8

  Dfndr akkumulátor

  Az alkalmazásnak szép felülete van, és a lehető legkönnyebben használható. Ahogy az várható volt, a felhasználónak csak egy nagy gombot kell megnyomnia az optimalizálási folyamat elindításához. Ehhez nem kell megnyitnia az alkalmazást – az alkalmazás megjelenítheti a megfelelő gombot az értesítési sávban. A versenytársaihoz hasonlóan a Dfndr Battery is csak egy dolgot csinál – bezárja a háttérben futó alkalmazásokat. Ezek listája megtalálható – ha egy adott programot fontosnak tart, akkor a neve melletti jelölőnégyzetet törölheti.

  ha a telefonod modellje rendelkezik beépített gyors háttérzáró funkcióval, akkor nincs sok értelme a Dfndr Battery-nek. A többi programhoz hasonlóan a kínálatunkban. Vannak azonban további funkciók, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára. Aktiválhatja például az energiatakarékos üzemmódot. Ismét egyetlen gombnyomással. Ezután a program csökkenti a képernyő háttérvilágításának fényerejét is. Ez az üzemmód magától is aktiválódhat, ha a töltöttségi szint eléri a beállított értéket.

  Természetesen az alkalmazás képes mindenféle információt megjeleníteni az okostelefonba telepített akkumulátorral kapcsolatban. Van még néhány más funkciója is, ami szintén hasznos lehet valakinek. A jó hír az, hogy ezek egyike sem igényel pénzbeli befektetést. A program készítői csak a reklámon keresnek. Igaz, ez energiát fogyaszt, ami értelmetlenné teszi az alkalmazás telepítését.

  A Dfndr akkumulátor növeli az akkumulátor élettartamát? Sajnos erre a kérdésre nem tudunk válaszolni, mivel nem végeztek teljes körű vizsgálatokat. Nekünk úgy tűnik, hogy a program csak pszichológiai hatást fejt ki. Ez nem jelenti azt, hogy nem ajánljuk. Különösen, ha meglehetősen régi okostelefonja van.

  Zöld akkumulátor

  Értékelés: 4.7

  Zöld akkumulátor

  Egy másik alkalmazás, amelynek célja az akkumulátor élettartamának növelése. A legtöbb ilyen jellegű programtól eltérően a Green Battery olyan funkciókat tartalmaz, amelyek megnyitásához díjfizetésre van szükség. A legtöbben azonban elégedettek az alapértelmezett funkciókkal. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a fizetés megtagadása esetenként a reklámok megjelenését okozza. ami egyébként energiát pazarol. Amit a program megpróbál elmenteni. Ördögi kör, amely sok hasonló közműcégnél jelen van.

  A Green Battery segítségével pontosan megtudhatja, hogy mennyi idő alatt nem merül le az akkumulátor, kivéve, ha hirtelen túlterheli a rendszert például egy játék futtatásával. Van egy gomb is, amely elindítja a rendszerbeállítások optimalizálásának folyamatát, amely után az akkumulátor élettartama kissé megnő. Hogyan? Erre a kérdésre még a fejlesztők sem tudnak választ adni, mivel ez rengeteg tényezőtől függ.

  Ha a kiegészítő funkciókról beszélünk, lehetetlen nem megemlíteni a különböző energiatakarékos üzemmódok beállításának lehetőségét. Ha például az akkumulátor töltöttsége túl alacsony, aktiválhat egy ultrahatékony üzemmódot, amely letiltja az összes vezeték nélküli hálózatot, és a fényerőszintet a minimális beállításra csökkenti. És nemcsak a háttéralkalmazások futásának leállítására van lehetőség, hanem arra is, hogy megakadályozza, hogy azok maguk is fussanak. És ez az, ami gyakran nagyobb energiafogyasztáshoz vezet.

  Zöld akkumulátor figyeli, hogy mi történik akkor is, amikor a készülék a töltőhöz van csatlakoztatva. A szoftver megpróbálja az ideális feszültséget biztosítani, hogy az akkumulátor ne károsodjon súlyosan. Ha a segédprogram állandóan az okostelefonon marad, akkor az akkumulátor kapacitása csak 5-10%-kal csökken több év alatt. De ebben az esetben a töltés egy kicsit tovább tart a szokásosnál. Pontosan mennyi – ez is az alkalmazásban és az értesítési panelen van megadva. Szükség esetén kikapcsolhatja ezt a védelmet.

  Újjászületett akkumulátor Widget

  Értékelés: 4.6

  Újjászületett akkumulátor Widget

  Egy másik program, amelyet ingyenesen terjesztenek, de pénzért további funkciókat kínál megvásárolni. Mint könnyen kitalálható, amíg nem fizetsz, addig a hirdetéseket is nézned kell. Sajnos a legtöbb fejlesztő számára ez a pénzszerzési módszer a legkényelmesebb. És nem gondolnak arra a tényre, hogy a hirdetések megjelenítésével értékes energiát pazarolnak, amit a létrehozásuk célja, hogy megőrizzenek.

  Az alkalmazás fő előnye már a nevében is benne van. Ebben az esetben nem kell belépnie a programba – ehelyett egy speciális widgetet használhat. Mérete és töltése állítható. A widget megjeleníti az aktuális töltöttségi szintet. Hogy még a rosszul látó személy is láthassa! A widget kialakítása nagyon szép – a számokat itt egy kör alakú skála egészíti ki, amely tökéletesen illeszkedik a mobil operációs rendszerhez. Ezt a widgetet használhatja a vezeték nélküli hálózatok váltására is, amelyek a legnagyobb hatással vannak az akkumulátor élettartamára.

  Természetesen az alkalmazás nemcsak a widgetjével képes örömet szerezni Önnek. A következő funkciókkal is megismerkedhet:

  1. Értesítések fogadása, amikor az akkumulátor bizonyos szintre csökken;
  2. Az energiatakarékos üzemmód automatikus aktiválása éjszaka;
  3. Egy előrejelzés arról, hogy meddig tart az akkumulátor aktuális töltése;
  4. Az értesítési sávban megjelenítendő konkrét információk kiválasztása.

  Érdekes módon a Battery Widget Reborn egyike azon kevés alkalmazásoknak, amelyek támogatják a Motorola okostelefonok dedikált tartozékát, amely a hátlaphoz csatlakozik. De kinek vannak manapság ilyen készülékei?? A fejlesztők bejelentették az ASUS készülékek dokkolótámogatását is

  Az akkumulátorcsomag, amely egy akkumulátort is tartalmaz.

  Következtetés

  Végezetül szeretnénk rámutatni, hogy az ilyen alkalmazások nem jelentenek csodaszert. Ha a probléma forrása a hibás hardver, akkor nem valószínű, hogy sikerül megoldani a problémát. Például előfordulhat, hogy az akkumulátor fogyasztása magas, mert az antenna rossz, és a rendszer magasabb feszültséget alkalmaz rá. Nem is beszélve a kijelzőről, amely nem a leg energiatakarékosabb IPS technológiát használja.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: