12 legjobb élesztő a holdfényhez

*A legjobb élesztő áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

A boltok polcain lévő alkoholtartalmú italok minősége nem mindig magas. Egyesek olcsó alkoholt használnak, míg mások adalékanyagokat, színezékeket és egyéb összetevőket használnak, hogy az erős italt sziruppá alakítsák. Ezt szem előtt tartva, néhányan inkább otthon készítenek holdfényt. Szerencsére Oroszországban rengeteg nyersanyag van ehhez, és használhat búzát, árpát, hajdinát, céklát, sárgabarackot és más gyümölcsöket és zöldségeket. A legfontosabb dolog az, hogy jó élesztőt találjunk a holdfényhez, így elindítja a megfelelő erjedési folyamatot és maximalizálja az alkoholhozamot. A főzetet a dióhéjon vagy a hagymahéjon lehet főzni, és az ezt követő finom tisztítás faszénszűrőn keresztül biztosítja a kiváló ízt és tisztaságot. Az alábbi áttekintésből megtudhatja, hogy melyik sörélesztő a legjobb ebben a tekintetben.

A legjobb holdfény élesztő rangsor

JelölésHelyszínNévár
A legjobb élesztő szeszfőzéshez1Cobra Turbo Extreme Coo
egy Turbo TY48 Extreme 135gr
300 €
2Alcotec spirit 48 Classic turbó250 €
3Turbo YH Angel 250g250 €
4agman 48 univerzális, 135 g215 €
5DOUBLE SNAKE C48 szellem240 €
6AGMAN Vodka150 €
7Turbo Vodka, 66g205 €
8Spirituális Minszk Élesztő Kombinátum 250 g390 €
9Turbo élesztő #77, 120g240 €
10Bekmaya 100 gr60 €
11Száraz szeszes komló holdfényhez 100 gr100 €
12

akmaya dry maximum active Cristal

70 €

A legjobb élesztő lepárlókhoz

A 12 legjobb élesztő a moonshine főzéséhez a termék népszerűsége alapján került összeállításra a szeszfőzők körében. A szakértők felhívták a figyelmet:

 1. az erjedés megindulásának sebessége;
 2. magas alkoholtartalmú alkohollal szemben ellenálló baktériumok;
 3. habzásra való hajlam;
 4. a végtermék hozama;
 5. szag.

Az ügyfelek és a házi készítők visszajelzései segítettek az élesztő minőségének értékelésében és az Orosz Föderációban megvásárolható legjobb élesztő kiválasztásában. Egy ilyen lepárlóval kiváló holdfényt készíthet otthon, és biztos lehet az erős ital tisztaságában és ízében.

Cobra Turbo Extreme Coo
a Turbo TY48 Extreme 135g

Értékelés: 4.9

  Coo</div><p>a Turbo TY48 Extreme 135g” src=”/wp-content/uploads/2023/03/561166195681-6312.jpg” height=”400″ title=”Cobra Turbo Extreme Coo<br />egy Turbo TY48 Extreme 135gr</p><p>Először is a svédországi termék. Egy 135 g-os tasak elegendő 25 liter főzethez. Ez az egyik legerősebb sörélesztő a holdfényhez, mivel a versenytársak általában 200-250 gramm száraz keveréket használnak ilyen mennyiséghez. A nevében szereplő 48-as szám a 48 órás, extrém erjedési sebességet jelzi. Ez elegendő idő ahhoz, hogy a teljes 25 literes tömeg feldolgozódjon, és megkezdheti a holdfény lepárlását. A termék kezelése nagyon egyszerű – a port hozzá kell adni a cefréhez, és alaposan össze kell keverni. Nincs szükség előzetes felkészülésre.</p><p>A szőlősgazdák szeretik az élesztő alkohollal szembeni ellenállóképességét. Az erjedési folyamatban részt vevő baktériumok gyakran akkor kezdenek elpusztulni, amikor az alkoholkoncentráció eléri a 15%-ot. De itt, ha nem 6, hanem 9 kg cukrot adunk hozzá, akkor akár 21%-os koncentrációt is kapunk. A baktériumok életképességének meghosszabbítása érdekében a svéd gyártó mikrotápanyagokat és vitaminokat adott hozzá, de a receptúrát titokban tartják. Ezzel a fajta élesztővel nagyon erős, kiváló ízű és jellemző tulajdonságokkal rendelkező holdfényt kaphatunk.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>vitaminok és nyomelemek;</li><li>magasabb erjedési arány;</li><li>könnyen használható;</li><li>Egy tasak 25 liter főzőléhez.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas költség.</li></ul><h3>Alcotec alkohol 48 Classic turbó</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=
ALCOTEC ALCOHOLIC 48 CLASSIC TURBO

A második helyen az Egyesült Királyságból származó Alcotec élesztő áll, amely szintén képes 25 liter sörlé erjesztésére, és mindössze 48 óra alatt egy jó évjárat elkészítésére. Ebben az időszakban az alkoholtartalom 14% lesz, és klasszikus holdfényt készíthetünk. Ha első főzetet szeretne, akkor a főzetet további 3 napig (összesen 5 napig) melegben kell állni hagyni, majd hozzá kell adni néhány kiló cukrot, és az alkoholtartalom 20%-ra emelkedik. Ez egy tisztességes érték, de kissé gyengébb, mint a svéd versenytárs, így a termék a második helyre kerül. Használata is egyszerű – töltsön 25 liter vizet az erjesztőbe, oldja fel a cukrot, majd öntse bele a száraz élesztőt.

A lepárlók megjegyzik a holdfény enyhe, semleges ízét, amely nem tartalmaz semmilyen mellékízt vagy utóízt. A professzionális berendezések nélküli holdfényfőzésben is jól működik, amikor csak egy edényben desztillálsz.

A

 • az alkoholtermelés turbósebessége;
 • 5 nap alatt 19-20%-os alkoholtartalom elérésének lehetősége;
 • 130 g elegendő 25 liter szeszesitalhoz;
 • A holdfény íze kiváló;
 • nincs kellemetlen szag a végtermékben.

hátrányok

 • Hőmérséklet érzékeny.

Turbo YH Angel 250g

Értékelés: 4.7

Turbo YH Angel 250g

Egy másik élesztő a turbó kategóriában – YH Angel. Egy 250 g-os tasak elegendő egy 30 literes főzőedényhez. Az aktív baktériumok képesek elindítani az erjedési folyamatot, és nem pusztulnak el, még akkor sem, ha az alkoholkoncentráció eléri a 19%-ot. A felhasználók véleményeikben megjegyezték a holdfény kiváló illatát, amely nem ütközik az orrba. A megfelelő kezdéshez fel kell oldani a cukrot 35º-os vízben, és ki kell önteni a csomag tartalmát. Miután alaposan felkeverte a folyadékot, hagyja a tartályt szobahőmérsékleten 20-24º-on. Az erjedés első jelei (könnyű hab, légbuborékok) 6 óra elteltével láthatóak. A teljes sörlé feldolgozása 24 óra elteltével kezdődik.

Az aktív holdfény élesztő kiválóan alkalmas mindenevőnek lenni. Az ásványi anyagok, tápanyagok és vitaminok gondos összetételének köszönhetően a cukorral, glükózzal, fruktózzal és más poliszacharidokkal egyaránt otthonosan mozognak. Egyszerűen fogalmazva – ez az élesztő tökéletes bármilyen nyersanyaghoz a holdfény készítéséhez (bármi, ami a zöldségeskertben a lábunk alatt nő).

Előnyök

 • Kellemes holdfény illata;
 • minimális mennyiségű káros szennyeződés;
 • 19%-os proof mellett is képes működni.

hátrányok

 • Egy 250 g-os tasak 30 kg főzethez elegendő, ami kevesebb, mint a versenytársaké.

AGMAN 48 univerzális, 135g

Értékelés: 4.7

</div><p>AGMAN 48 UNIVERSAL, 135g” src=”/wp-content/uploads/2023/03/681166195681-9012.jpg” height=”400″ title=”<br />AGMAN 48 UNIVERZÁLIS, 135G</p><p>És itt van egy másik élesztő, a 48-as címkével, amely képes beindítani a sörlé feldolgozását, és mindössze két nap alatt 14%-os alkoholtartalmú, testes élesztőt eredményezni. Ehhez az eredményhez mindössze 6 kg cukor és 20-35 fokos csendes hőmérséklet szükséges. Ha a helyiség levegőjét 18-24 ºC-ra hűtjük, és legfeljebb 9 kg cukrot adunk hozzá (összesen, figyelembe véve a kiindulási térfogatot), akkor 21%-os fokot kapunk. De ez 8-12 napot vesz igénybe. Más márkás élesztőkhöz hasonlóan egy zacskó 135 g elegendő 25 literhez. Közvetlenül az Egyesült Királyságban gyártották, és a piacon nem észleltek hamisítványokat.</p><p>Az élesztő érdekes, mivel habzásgátlót tartalmaz. A főzet érlelése közben nem kell semmit hozzáadni, vagy kézzel lehabozni a habot. Ez leegyszerűsíti a holdfény készítésének folyamatát, és segít a sörlé teljes térfogatának megtartásában (sok hab esetén némi folyadék folyik ki a peremen, és a kezdeti térfogat, és ezzel együtt a végeredmény is csökken).</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kis tasak, 25 literhez elegendő;</li><li>Alacsony habtermelés;</li><li>A főzet két nap múlva kész.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A 21%-os alkoholszint elérése 12 napot vesz igénybe.</li></ul><h3>DUPLA KÍGYÓ C48</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Alkohol DOUBLE SNAKE C48

Egy másik élesztő a 48-as számmal, két nap alatt 6-7 kg cukrot képes feldolgozni. Azok, akik 20%-os erősséget szeretnének, adhatnak hozzá cukrot és várhatnak 10 napot. A terméket nem kell aktiválni; egyszerűen a sörfőzőkádba kell önteni. A kiindulási folyadék hőmérséklete nem haladhatja meg a 30 fokot, különben a hasznos baktériumok elpusztulnak. Egy 130 g-os tasak 25 literhez elegendő.

A visszajelzések azt mutatják, hogy az élesztő valóban “gépágyú üzemmódban” dolgozik, gyorsan átalakítja a cukrot és növeli a főzet erősségét. A lepárlók megjegyzik, hogy “megeszi” az összes cukrot, és a holdfény nagyon jó minőségű, és nincs sajátos íze. Ha valaki inkább magát a főzetet issza, akkor meglehetősen buborékos és pezsgőre hasonlít. Az alapanyagok illata kellemes, gyümölcsös ízű.

Előnyök

 • nem igényel aktiválást;
 • Segít, hogy a szüret akár 20%-kal is emelkedjen;
 • A főzet íze olyan, mint a pezsgőé;
 • 25 literes kis kiszerelés.

Hátrányok

 • Ne lépje túl a 30 fokos sörlé hőmérsékletet.

AGMAN Vodka

Értékelés: 4.6

</div><p>AGMAN Vodka” src=”/wp-content/uploads/2023/03/67916666195681-912.jpg” height=”400″ title=”<br />AGMAN Vodka”></p><p>A brit gyártó egy másik termékét gyakran kedvelik a holdfény szerelmesei <br />AGMAN, amelynek ugyanaz a neve – <br />AGMAN Vodka. Közvetlenül Angliában állítják elő. Egy 66 g-os tasak száraz élesztőt tartalmaz az alkoholképzéshez és tápoldatokat, amelyek támogatják a baktériumok tevékenységét. A véleményekből úgy tűnik, hogy 6 kg cukor 24 liter vízben kiváló, 9 literes, 45 fokos erősségű holdfényt eredményez. A terméknek nagyszerű illata van. A cukor mellett bármilyen erjesztésre alkalmas nyersanyaggal jól működik. A környezeti hőmérséklettől függően 3-5 napig tart, amíg eléri a 14%-os alkoholtartalmat.</p><p>Az élesztő “agresszivitásával” tűnik ki. Egy 66 g-os zacskó elegendő 25 liter sörhöz. A versenytársaknak 2-4-szer több száraz porra van szükségük ugyanahhoz a mennyiséghez. A baktériumok is szinte azonnal elindulnak, és körülbelül 3 óra elteltével már láthatjuk az erjedés első jeleit. A kevesebb élesztő azt jelenti, hogy pénzt takarítunk meg, és a késztermék ára alacsonyabb.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagyszerű holdfény illata;</li><li>66 g elegendő 25 liter sörléhez;</li><li>Szinte azonnal elindítja a folyamatot.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>egy kicsit tovább működik, mint a többiek – 3-5 nap, hogy 14%-ot kapjon.</li></ul><h3>Turbo Vodka, 66g</h3><p>értékelés: 4.5</p><div style=TURBÓ VODKA, 66G

A Turbo Vodka szeszélesztő 66 g-os kiszerelésben kapható, és szintén segít pénzt megtakarítani, mivel 20-25 liter sörlé mennyiségre tervezték. A benne lévő baktériumok jól feldolgozzák a cukrot, és 4-5 nap alatt akár 14%-os alkoholt állítanak elő. A hab a por bedobása és keverése után néhány órával képződik, így a termék hatékonysága azonnal érezhető. Az ajánlások azt mutatják, hogy ennek az élesztőnek hosszú használat során soha nem volt “hibás tüzelése”. A kiváló minőségű holdfényt mindössze három összetevőből (cukor, élesztő és víz) nyerik, és nincs értelme bármi mást hozzáadni.

Az élesztő ismert a magas hőmérsékleten való “életképességéről”. A folyadék 25-35º C-ra történő felmelegítése esetén is elkezdik aktívan felvenni a cukrot (más mikroorganizmusok elpusztulhatnak a folyamat során). Még akkor sem áll le, ha a főzőhelyiség levegője 33 Celsius-fokig emelkedik. Ajánlott termék, ha forró a háza, és nem tudja csökkenteni a hőmérsékletet.

Előnyök

 • A 66 g-os kis súlya nagy, 25 literes térfogathoz is megfelelő;
 • akár 33 Celsius-fokos hőmérsékletet is kibír;
 • valamivel olcsóbb, mint versenytársai;
 • még soha nem hagyott cserben tapasztalt felhasználót.

Hátrányok

 • tovább erjed, mint más élesztők.

Spirits Minszk Élesztő Kombinátum 250 g

Értékelés: 4.4

Alkoholos élesztő Minszk Élesztő Kombinátum 250g

A fehérvári élesztőgyár alkoholos élesztőt állít elő, amely kiválóan alkalmas holdfény készítésére és kenyérsütésre. A termék bakteriológiailag tiszta, és 18%-os alkoholtartalmú vodka készítését teszi lehetővé. De ahhoz, hogy jó holdfényt készítsünk, a szárazon préselt port édesített vízzel hígítva kell aktiválni (50 g cukor aránya 1 literenként). A rehidratáció 30-35 fokon 30 perc alatt történik. Ezután a maradék cukor újra feltölthető. De az eredményre 10-12 napot kell várni.

A holdfény készítésére szolgáló termék a vitaminok és ásványi anyagok bőséges összetételével tűnik ki. Tartalmaz: vasat, kalciumot, aminosavakat, fehérjéket, foszfort, valamint B1-, B2- és B6-vitamint. Használatuk kevés habot eredményez, és a főzet minimális mennyiségű sivush olajat, metanolt és más nemkívánatos anyagokat tartalmaz. Az alkoholos élesztők közül ez az élesztő a legtermészetesebb és legkörnyezetbarátabb.

Előnyök

 • Nem termel bőséges habot;
 • semleges szagú;
 • Ne változtassa meg a végtermék ízét;
 • Elérheted a 18%-os erősséget.

Hátrányok

 • A terméket használat előtt aktiválni kell;
 • A cukorfeldolgozás sebessége 10-12 nap.

Termelői élesztő “Turbo #77”, 120 gr

Értékelés: 4.3

Turbo #77 Élesztő, 120 g

A terméket közvetlenül Angliában gyártják és csomagolják. A fekete csomagoláson az Extreme Alcohol Technology felirat szerepel, ami a gyakorlatban a cukros sörlé lehető legrövidebb idő alatt – néha akár 24 óra alatt – történő feldolgozását jelenti. De az alkoholszint egy ilyen időszakban természetesen 10% körül lesz. A jobb erősségű italhoz 2-4 napot kell várni. Ahhoz, hogy jó holdfényt kapjunk, jobb, ha 6-9 kg cukrot használunk. A speciális törzs tökéletesen feldolgozza a sörlé mennyiségét, és a teljes folyamat során aktív, nem csak a kezdeti szakaszban. A fogyasztók megjegyzik, hogy az erjedés során gyakorlatilag nincs szag, de azt tanácsolják, hogy a száraz keveréket először kis mennyiségű édesített vízben aktiválják.

A 77-es számú a leggazdaságosabb élesztő. Egy 120 g-os csomag 30-40 liter főzethez elegendő. Ajánljuk ezt a terméket nagy mennyiségű holdfény készítéséhez, ha nagy családja van és sok rokona, akik osztoznak az érdeklődésében.

Előnyök

 • Angliában készült és csomagolt;
 • Egy 120 g-os csomag 30-40 liter főzethez elegendő;
 • Néha 24 órába telik, hogy a sörlé édes legyen.

Hátrányok

 • a legjobb eredmény elérése érdekében ajánlott az aktiválás.

“Bekmaya” italokhoz 100gr

Értékelés: 4.2

BEKMAYA 100 G-OS ITALOKHOZ

A csomagoláson kifejezetten fel van tüntetve, hogy sütéshez és italok készítéséhez való. Oroszországban, a voronyezsi élesztőgyárban gyártják. Ha 25 liter, 5 kg cukrot tartalmazó sörlé felhasználásával 12%-os alkoholtartalmat érhetünk el. Az alapanyag elég hangosan erjed, ezért a pihenőhelyektől távol kell elhelyezni. De az anyag kellemes, a kenyér illatára emlékeztető aromát áraszt.

A hazai termék kiváló ár/minőség arányt képvisel. A baktériumok működése során szinte egyáltalán nem képződik hab, és a sörlé nem “szalad el”. A port nem kell aktiválni – egyszerűen beleöntik egy üstbe a többi összetevővel együtt. A mikroflóra tökéletesen együttműködik minden cukortartalmú vegyülettel. Ha nem akar túlfizetni az importált termékekért, válassza a Bekmaya-t az italok számára.

Előnyök

 • Szinte nincs habképződés;
 • Nincs szükség aktiválásra;
 • Kiváló ár/teljesítmény arány.

Hátrányok

 • az alkoholtelítettség 12%.

Száraz komlós szesz holdfényhez 100g

Értékelés: 4.1

Szeszes száraz komló holdfényhez 100 gr

Egy másik élesztő egy hazai gyártótól, 100 g-os kiszerelésben kapható, kizárólag szeszes italok készítéséhez. A számítások szerint 5 kg cukor szükséges a 13 %-os alkoholtartalom előállításához, míg a versenytársak az utasítás szerint 6 kg-ot használnak. Ez azt jelenti, hogy a holdfény lepárlásakor egy kis pénzt lehet megtakarítani, ami alacsonyabbá teszi a költségeket. A habzás hiánya a véleményekből is kiderül. Ha 4-5 napig tartjuk a főzetet, akkor 18%-os alkoholt kapunk, de ekkor a baktériumok lehetőségei korlátozottak (további káros szennyeződések koncentrálódnak).

A hazai terméket az különbözteti meg, hogy a holdfény előállítása során alacsony az erjesztetlen cukor aránya. A préselt keverékeket feldolgozatlanul hagyják, amíg a 0.22g per 100 cm főzet. Más száraz keverékek értéke 0.085 g/100 cm. A komló értéke az egyik legalacsonyabb, 0.017 . A főzet minősége ezért jobb, és a holdfény íze természetesebb.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • kiváló sörlé-feldolgozás;
 • 2 évig tárolható egy csomagban, ami kényelmes a hosszú távú készlet létrehozásához.

Előnyök, hátrányok

 • maximális szilárdság 18%.

akmaya dry maximum active Cristal

Értékelés: 4.0

PAKMAYA SZÁRÍTOTT MAXIMÁLISAN AKTÍV KRISTÁLY

A Pakmaya élesztőgyárat 1923-ban alapították, és ma a világ negyedik legnagyobbja a maga területén. Ez idő alatt a fejlesztők jelentős tapasztalatot szereztek a gyártásban, és egy nagyon jó minőségű és megfizethető terméket kínálnak, amely alkalmas a holdfényfőzésre. A száraz keverék aktiválást igényel. Öntsük a port a víz felszínére, és keverjük addig, amíg homogén masszát nem kapunk. A folyadékot 10-15 percig hagyjuk ázni. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót. 4-5 nap alatt érik, a holdfény szagtalan és íztelen.

Ez a legmegfizethetőbb élesztő. A gyártó még alacsonyabb nagykereskedelmi árakat kínál, 20 csomagtól kezdődően. Érdemes odafigyelni a termékre, ha nagy mennyiségben tervezünk holdfényt főzni.

Előnyök

 • könnyen használható;
 • A termék eltarthatósági ideje 2 év;
 • nincs mellékíze a holdfénynek;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • 1 tasak 15-20 literenként;
 • aktiválás szükséges.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: