A 13 legjobb vajkészítő

A vaj egy természetes termék, amelyet önmagában vagy különböző ételekhez adva használnak. Sokan naponta esznek belőle – néhányan teljesen lemondanak róla. Egyéni döntés, hogy ezt a terméket beillesztjük-e az étrendbe vagy sem. De ha jelen van az asztalon, akkor pontosan meg kell felelnie a modern minőségi előírásoknak, hogy a szervezet csak előnyöket kapjon, és ne károsodjon.

Hogyan válasszuk ki a kiváló minőségű és ízletes vajat

Az olívaolajok megkülönböztetésére számos kritérium létezik:

 1. Zsírtartalom.Ez lehet: teavaj – 50%, szendvicsvaj – 61%, parasztvaj – 72,5%, amatőr vaj – 80% és hagyományos vaj – 82,5%.
 2. A felhasznált krém típusa.A pasztőrözött tejszínből készült vajat édes-tejszínes vajnak nevezik. A savanyú olívaolaj tejsavbaktériumokkal erjesztett tejszínből készül.
 3. A só tartalma.Attól függően, hogy hogyan adják hozzá az összetételéhez, a vajat sózatlan vagy sózott kategóriába sorolhatjuk.

A minőségi vaj kiválasztásához a következő paraméterekre kell figyelni.

 1. Az összetétele.Tejszínt vagy teljes tejet kell tartalmaznia. A növényi zsírokat és egyéb adalékanyagokat tartalmazó vajat már nem tekintik természetes terméknek.
 2. AZ ÁLLAMI SZABVÁNY. Az alapvető állami szabvány 37-91. Az e szabvány szerint készült vaj a legmagasabb osztályba tartozik, és kizárólag tejzsírból készül. Vannak más állami szabványaink is, amelyek kiegészítik az általánosan elfogadott.
 3. Név.A csomagoláson szigorúan “vaj” feliratot kell feltüntetni. Ha valami más, például “tejtermék” vagy “kenhető”, akkor biztosan nem természetes vaj.
 4. Költségek. 1 kg vaj előállításához körülbelül 20 liter tejre van szükség, ezért a természetes minőségű termék nem lehet olcsó. A 72,5-82,5%-os zsírtartalmú vaj 100 grammjának átlagára 80-100 rubel és magasabb.
 5. Szavatossági idő.A vaj átlagos eltarthatósági ideje – akár 35 nap is lehet. Ha a lejárati idő magasabb, akkor tartósítószert tartalmazhat. Érdemes megjegyezni, hogy sok gyártó az állami szabványok alapján bizonyos körülmények között növeli az eltarthatósági időt, ami jogszerű.
 6. Gyártó.A vaj kiválasztásakor, mint más élelmiszereknél, különös figyelmet kell fordítania a gyártóra. A jól ismert márkák szigorúan ellenőrzik az állami szabványoknak való megfelelést, ami garantálja a vásárolt áruk minőségét.

Az Expertology szakértői rangsorolták a legjobb vajkészítőket, bemutatva a legnépszerűbb márkafajtákat a tejpiaci elemzés, a független kutatás és a valódi fogyasztók visszajelzései alapján.

A legjobb vajtermelők rangsora

Jelöléshelytermék neveÉrtékelés
A legjobb vajgyártók értékelése1Arla Natura4.9
2Prostokvashino 82%4.9
3Gudberg 82,5%4.8
4Vkusnoteevo hagyományos 82,5%4.8
5Valuiki Tradicionális 82,5%4.7
6Brest-Litovszk 82,5%4.7
7Ekomilk Hagyományos 82,5%4.7
8Ház vidéken 82,5%4.6
9Usadba Ilyinskoe 82.5%4.5
10Savushkin 82,5%4.5
11Asenjevo gazdaság 82,5%4.5
12Vologdából Hagyományos4.5
13Thousand Lakes 82,5%4.5

Arla Natura

Értékelés: 4.9

ARLA NATURA

Az első helyezett az Arla Foods, az európai márka oroszországi részlege. Hazánkban található termelési helyszínek. A csúcstechnológiás berendezések, a képzett szakemberek, a minőségi előírások szigorú betartása azt eredményezte, hogy a termékek vezető pozíciót foglalnak el a tejtermékek piacán. Sok hazai vásárló nem csak kipróbálhatta és értékelhette, hanem hűséges rajongójává vált az Arla Natura.

A 82%-os zsírtartalmú vaj természetes pasztőrözött tejszínből készül. Nem tartalmaz GMO-t, glutént, mesterséges színezéket vagy aromát. A termék sótlan és finom ízű. A fóliacsomagolás a teljes eltarthatósági idő alatt megőrzi frissességét, aromáját és ízét. A vaj több súlykategóriában kapható: 160, 180, 400, 500 g.

A vélemények szerint az olaj finom állagú, jól kenhető és fagyasztható a fagyasztóban. A vaj biztonságos, természetes, nem tartalmaz növényi zsírokat és káros adalékanyagokat; megfelel a GOST-követelményeknek és alkalmas a gyermekek étrendjébe.

Előnyök

 • természetes krémből készült;
 • finom íz;
 • többféle csomagolási változat;
 • fóliazsák;
 • cukormáz opció.

Hátrányok

 • nem található.

Prostokvashino 82%

Értékelés: 4.9

PROSTOKWASHINO 82.webp

Az értékelés második helyezettje méltán egy orosz márka, amely 2002-ben kezdte meg tevékenységét, amikor az Unimilk szerződést kötött Eduard Uspenskyvel a rajzfilmfigurák használatáról termékeinek csomagolásán. Ma a vállalat a tíz legjobb tejtermékgyártó közé tartozik, akik rangos európai versenyek és kiállítások díjazottjai. A vállalat kedvenc macskája, a Matroskin, a csomagoláson egy kiváló minőségű és ízletes terméket jelez, amelyet szigorú előírások szerint, egészségkárosító adalékanyagok használata nélkül állítanak elő. A Prostokvashino és a Prostokvashino közötti fő különbség a termékek megfizethető ára az illetékes árpolitikának köszönhetően, így azok még az alacsony jövedelmű ügyfelek számára is elérhetőek.

A 82%-os zsírtartalmú vaj tehéntejből készült krémsajtból készül, növényi zsiradék hozzáadása nélkül. A vélemények szerint kifejezett krémes íze és kellemes állaga van. Szendvicsek készítéséhez, krémek és egyéb ételek sütéséhez használatos.

Előnyök

 • természetes termék;
 • fóliacsomag;
 • Kiváló minőségű íz;
 • érdekes csomagolás rajzfilmfigurákkal;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • nem található.

Gudberg 82,5%

Értékelés: 4.8

GUDBERG 825.webp

Németország legrégebbi márkája a rangsor harmadik helyét nyerte el. Csaknem 150 évvel ezelőtt alapították. Saját tehenek tejéből vajat előállító családi vállalkozás. Kiváló ízének és aromájának köszönhetően nemcsak Bajorországban, hanem Európában is népszerűvé vált. Ma a Gudberg gyártóüzemei a világ minden táján találhatók, beleértve Oroszországot is.

A hazai vásárlók értékelni tudták a régi recept szerint, fejlett technológiával és innovatív berendezésekkel készült terméket. A vajat a pasztőrözött tejszín állami szabványának megfelelően állítják elő. Kizárólag a legjobb minőségű tejet használják fel. Összetétele nem tartalmaz adalékanyagokat, amit független laboratóriumi vizsgálatok is megerősítettek.

A csomagolás fóliázott és tetszetős kialakítású. A vaj minden ízében megfelelő; tartalmazza az egészséges táplálkozáshoz szükséges elemeket. 200 g-os vagy 400 g-os kiszerelésben, fagyasztás után is jól megőrzi tulajdonságait. Szakértők és ügyfelek értékelése: “kiváló”.

Előnyök

 • legjobb osztályzat;
 • Természetes összetétel, adalékanyagok nélkül;
 • Az állami szabványnak megfelelően gyártott;
 • fóliacsomag;
 • színes csomagolástervezés.

Hátrányok

 • nem található.

Vkusnoteevo hagyományos 82,5%

Értékelés: 4.8

VKUSNOTEVO Tradicionális 825.webp

A rangsor negyedik helyezettje a “Vkusnoteevo” és a 82,5%-os zsírtartalmú vaj. A vállalat 2000-ben kezdte meg tevékenységét, és ma már nemcsak az orosz, hanem az európai fogyasztók is nagyra értékelik. A vaj a legkorszerűbb, és a legjobb minőségű tejből készült, kiváló minőségű, pasztőrözött tejszínből készül.

Az innovatív gyártási technológiának köszönhetően hosszú ideig megőrzi érzékszervi tulajdonságait, alacsony hőmérsékleten nem morzsolódik, szobahőmérsékleten nem szivárog és megtartja alakját. A vaj a hideg előállítási módszernek köszönhetően hajlékony marad, ami még vonzóbbá teszi ezt a terméket a vásárlók számára. 200 és 400 g-os kiszerelésben kapható. Az ECO lincaver csomagolásnak köszönhetően az eltarthatósági idő megduplázódik 60 napra.

A fogyasztók megjegyezték a csomag kényelmes, cipószerű formáját és a kiváló ízminőséget. Tökéletesen alkalmas szendvicsekhez, és sima állagú, így a vajat könnyű egy mozdulattal a kenyérre kenni.

Előnyök

 • Friss tejszínből készült, adalékanyagok nélkül;
 • a GOST szerinti gyártás;
 • minden hőmérsékleten megőrzi alakját;
 • ökológiai csomagolás;
 • hosszú eltarthatósági idő.

Hátrányok

 • nem található.

Valuiki Hagyományos 82,5%

Értékelés: 4.7

Valuiki Tradicionális 82,5%

Az ötödik helyezett az orosz Valuiki vállalat és a 82,5%-os vajtartalma. A vállalatot 1980-ban alapították Belgorod régióban, és ma már az állami minőségi előírásoknak megfelelő, magas érzékszervi minőségű természetes termékeket állít elő. A bemutatott vaj extra édes és krémes. Pasztőrözött és normalizált tejszínből készül, 100%-ban természetes összetételű, GMO és adalékanyagok nélkül.

A csomagolás eredeti és felismerhető kialakítása megkülönbözteti a terméket a polcokon található sok más termék közül. A vajat szorosan lezárt fóliacsomagolásba csomagolják, amely megakadályozza a levegő bejutását és az oxidációt.

A fogyasztók nagyra értékelik finom íze és illata, valamint kellemes állaga miatt, amely megkönnyíti a késsel való vágást és kenést. Sok háziasszony megjegyezte, hogy a vaj ideális a sütéshez, mivel a keverővel jól felverhető, krémes állagúvá válik. Biztonságos és alkalmas bébiételekhez.

A

 • friss tejszínből készült, minden további hozzávaló nélkül;
 • Finom íze és aromája van;
 • Megfelel a GOST 32261 szabványnak;
 • felismerhető csomagolás;
 • magas fokú plaszticitás.

Hátrányok

 • nem találtak.

Brest-Litovszk 82,5%

Értékelés: 4.7

BREST-LITOWSK 825

A “Savushkin product” konszern által termelt breszt-litovszki olaj szintén szerepel a minősítésben. Édesnek és krémesnek minősül, és a legmagasabb minőségű. Ezt a vajat sok vásárló nagyra értékeli, és a reggeli szendvicsekhez vagy a sütemények és egyéb sütemények krémjének elkészítéséhez választott termék. Természetes pasztőrözött tejszínből készül.

Saját nyersanyagbázisunk lehetővé teszi számunkra, hogy egész évben kiváló minőségű tehéntejet használjunk. A termék színe, állaga és íze a termék természetességéről tanúskodik. Megfelelően képlékeny szerkezetű, késsel jól vágható, jól kenhető a kenyérre, és nem veszíti el az alakját, ha hosszú ideig szobahőmérsékleten hagyják.

Az éves független vizsgálatok szerint a vaj nem tartalmaz növényi összetevőket, csak tejzsírt. Pontosan megfelel a biztonsági követelményeknek és kiváló érzékszervi tulajdonságokkal rendelkezik, a csomagoláson feltüntetett információk megegyeznek a valós jellemzőkkel.

Előnyök

 • természetes biztonságos összetétel;
 • független szakértők által megerősített minőség;
 • Magas ízjellemzők;
 • Különféle ételekhez alkalmas.

Hátrányok

 • nem található.

ECOMILK Hagyományos 82,5%

Értékelés: 4.7

ECOMILK TRADITIONAL 825.webp

“Az Ecomilk több mint 15 éve van jelen a kiváló minőségű tejtermékek piacán, amelyek nemcsak az orosz állami szabványoknak, hanem a környezetbiztonságra vonatkozó európai követelményeknek is megfelelnek. Bár a kínálatban mintegy 50 termék található, a vaj az, ami a márka védjegyévé vált. Szigorú ellenőrzés és saját ECO-laboratóriumunk garantálja, hogy a termék a csomagoláson feltüntetett jellemzőkkel kerül az asztalra.

A 82,5% zsírtartalmú olajban kizárólag természetes összetevőket használnak fel. Teljes tejből készült friss, pasztőrözött tejszín. A gyártó különböző csomagolási változatokat kínál a fogyasztók számára a legkényelmesebb használat érdekében. Ez 10, 100, 180, 450g. Az egyedi csomagolásnak köszönhetően a termék a hőmérséklettől függően 60-180 napig tárolható.

Sok fogyasztó szavazott erre a különleges vajra, amely optimálisan ötvözi a minőséget, a biztonságot és a költséget. A termék alkalmas szendvicsekhez és más ételekhez, nem morzsolódik, megtartja az alakját, és késsel jól elválik.

Előnyök

 • ökológiailag tiszta termék;
 • Házon belüli laboratóriumi biztonsági ellenőrzések;
 • a legfrissebb tejszínből;
 • A hús a GOST-nak is megfelel;
 • finom állag és illat.

Hátrányok

 • nem észlelt.

Country House 82,5%

Értékelés: 4.6

HÁZ A FALUBAN 825.webp

Az értékelésünkhöz kiválasztott Domik v derevne márka több mint 20 éve örvendezteti meg a fogyasztókat a hagyományos receptek szerint készült, 100%-ban biztonságos, természetes, egészséges termékekkel. A vállalat számos versenyt és kiállítást nyert meg, és a 10 legnagyobb és legbefolyásosabb hazai márka közé tartozik. Kizárólag friss, teljes tehéntejet használunk, és nem használunk tartósítószereket, aromákat vagy GMO-kat.

A vonzó csomagolás esztétikus, és lehetővé teszi, hogy a terméket gyorsan megtalálja a szupermarketben. A fólia megőrzi tulajdonságait és megakadályozza a gyors oxidációt. Összetétele, íze, illata és színe teljes mértékben megfelel a vaj fogalommeghatározásának. Egy független szakértő megerősítette a termék magas szintű érzékszervi és fizikai-kémiai tulajdonságait.

A háziasszonyok megjegyezték, hogy a vajat tiszta formában reggelire, valamint pékáruk és más ételek összetevőjeként lehet használni. Nem morzsolódik, szobahőmérsékleten nem olvad meg és nem veszíti el az alakját, és késsel könnyen vágható.

Előnyök

 • Teljesen természetes termék;
 • Szép, felismerhető csomagolással rendelkezik;
 • alkalmas a gyermekek étrendjéhez;
 • fagyasztható;
 • képlékeny textúra.

Hátrányok

 • nem észlelt.

Usadba Iljinszkoje 82,5%

Értékelések: 4.5

Usadba Ilyinskoe 82,5%

“Az Usadba Ilyinskoe egy orosz márka, amely az egészséges élelmiszer és a családi gazdaságok hagyományainak megőrzésén alapul. A vaj csak válogatott tejszínt tartalmaz, más összetevők hozzáadása nélkül. A speciális gyártási technológiának köszönhetően a termék maximálisan megőrzi az egészségügyi és táplálkozási tulajdonságait. A vajat az állami szabványoknak megfelelően állítják elő, biztonságos és alkalmas a gyermekek számára.

Az állaga lágy, az íze krémes és tejes, nem sózott. A vaj jól megőrzi alakját fagyasztás után és szobahőmérsékleten is; könnyen vágható, kenhető és keverőgéppel felverhető. A termék fóliába csomagolva. Véd a levegő behatolása ellen, így hosszabb ideig tárolható.

A vélemények szerint az “Usadba Ilyinskoe” vajat a vásárlók többsége jóváhagyta. Tiszta formában és különféle ételek összetevőjeként is felhasználható. Sokan értékelik a csomagolás kialakítását és a kiváló minőségű termék megfizethető árát.

Előnyök

 • A legkrémesebb kategóriából;
 • A GOST szerint készült;
 • optimális érzékszervi tulajdonságok;
 • kellemes csomagolástervezés;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • nem észlelhető.

Savushkin 82,5%

Értékelés: 4.5

SAVUSHKIN 825.webp

A rangsorban egy jól ismert orosz márka következik, amely a biztonságot és a természetességet, a régi recepteket és az innovatív technológiát ötvözte termékeiben. A vaj finom ízű és illatú, kizárólag a legmagasabb minőségű, teljes tehéntejből készült tejszínből készül. A termékben nincsenek adalékanyagok, ezért gyermekétkeztetésre is alkalmas.

Az automatizált üzemet a zárt gyártási technológiák alkalmazása jellemzi, amelyek minimalizálják a személyzet és a termékek közötti érintkezést. Minden fázisban szigorú minőségellenőrzésre kerül sor, és házon belüli laboratóriumunk ellenőrzi a termék biztonságosságát, a hatósági előírásoknak való pontos megfelelést és a környezetbarát jelleget.

A fogyasztók kiemelték az olaj optimális plaszticitását. Fagyasztás után nem morzsolódik, nem olvad és nem veszíti el az alakját, amíg a hűtőszekrényből kivéve van, késsel könnyen leválasztható és könnyen kenhető. A fóliacsomagolás véd az oxidáció ellen, és az elfogadható ár megfizethetővé és gazdaságossá teszi a vásárlást.

Előnyök

 • káros összetevők nélkül;
 • magas fizikai és kémiai tulajdonságok;
 • Garantáltan biztonságos összetétel;
 • krémes íz és illat;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • Nem található.

Asenievsky Farm 82,5%

Értékelés: 4.5

ASANYEV FERMA 825.webp

A következő a rangsorban egy olyan vállalat, amely zárt termelési ciklussal rendelkezik. A vállalat egy ökológiailag tiszta régióban, Kaluga közelében található. A nyersanyagot saját gazdaságainkból szerezzük be, ahol a teheneket növekedési hormonok és antibiotikumok használata nélkül nevelik. Az ellenőrzések a takarmánynak az állományba történő beszállításától a kiskereskedőkhöz történő eljuttatás előtti utolsó szakaszig tartanak. A gyártási folyamat figyelembe veszi az ősi recepteket és a tejipar fejlett technológiáját.

GMO-mentes édes-krémes vaj, nem sózott, GMO-k és egyéb GMO-mentes adalékanyagok nélkül. A textúra finom, az íz pedig kifejezetten tejes. A vaj alkalmas hideg és meleg szendvicsek, krémek, péksütemények, kásák, krumplipürék és bármilyen más ételek készítésére.

A vélemények szerint a termék teljes mértékben megfelel a biztonsági követelményeknek, magas érzékszervi tulajdonságokkal rendelkezik, és könnyen használható és tárolható. A természet és a környezetbarát jelleg az Asenievskaya Farm olaj jellemzői, és biztonságosan beilleszthető a kisgyermekek étrendjébe.

Előnyök

 • Növényi zsiradékoktól és más káros összetevőktől mentes;
 • saját állattartó gazdaságok;
 • szigorú minőségi és biztonsági ellenőrzések;
 • krémes és tejes ízű;
 • elfogadható ár.

hátrányok

 • A legjobb rizstermelők a nagy hipermarketekben találhatók, míg a közönséges élelmiszerboltokban nehéz megtalálni a rizst.

Vologdából Hagyományos

Értékelés: 4.5

IZ VOLOGDA HAGYOMÁNYOS

A “vologdai vaj” kifejezés mindig a gyermekkor ízével társul: finom, krémes, olvadó…. Ezt a terméket vettük fel a rangsorunkba. Kizárólag tejzsírból áll, növényi zsírok, hozzáadott aromák és tartósítószerek nélkül. A legfrissebb pasztőrözött tejszín felhasználása. A tejet a gazdaságokban nevelt tehenektől gyűjtik be.

A vaj számos díjat és díjat nyert az orosz kiállításokon. A legmagasabb minőségű, az elfogadott orosz állami szabványoknak megfelelő. A textúra meglehetősen képlékeny. A vaj nem morzsolódik, nem olvad el, ha sokáig szobahőmérsékleten hagyják, lefagyasztható. Nem csak a legtisztább formában használják szendvicsekhez. Krémes ízt ad a burgonyapürének és a gabonapelyheknek, és kiváló alapanyag a pékárukhoz.

A termékkel kapcsolatos visszajelzések túlnyomórészt pozitívak. Sok fogyasztó döntött a termék mellett, különösen a jó érzékszervi minőség és a kedvező ár miatt.

Előnyök

 • Tanyasi tehenek tejéből készült;
 • 100%-ban természetes krémet tartalmaz;
 • Kellemes íz és illat;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • Eltérés a bejelentett 1,5%-os zsírtartalomtól (függetlenül ellenőrzött).

Ezer tó 82,5%

Értékelés: 4.5

Ezer tó 825.webp

A rangsort egy olyan vállalat zárja, amelyet 2017-ben Oroszország első számú márkájának választottak. Minden termék természetes, biztonságos, tiszta összetevőkből készül. “Eco-Test Plus” címkével van ellátva, ami az orosz és nemzetközi környezetvédelmi szabványoknak való megfelelést jelzi. Táplálkozási és egészségmegőrző tulajdonságai a lehető legnagyobb mértékben megmaradnak, és megfelel az egészséges táplálkozás követelményeinek.

A vaj tiszta, teljes tehéntejből készült természetes tejszínből készül. Édes és krémes ízű, cukrozatlanul. A textúra képlékeny és jól eloszlik a felületen. A termék megőrzi alakját a leolvasztás és a hűtőszekrényen kívül töltött hosszú idő után is. A vaj ízesíti a főtt ételeket, krémes állagúvá verődik, meleg és sima szendvicsekhez használható.

A terméket a vásárlók kényelme érdekében különböző tartályokba csomagolják. A fóliázott papír frissen tartja a dolgokat és megakadályozza a gyors oxidációt. A csomagolás kialakítása feltűnő és figyelemfelkeltő, így az olaj kiemelkedik a többi közül a szupermarket pultjain.

Előnyök

 • Minden adalékanyagtól és szennyeződéstől mentes;
 • ECO termék;
 • Különböző csomagolási méretekben kapható;
 • Kellemes íz és illat.

Hátrányok

 • Alacsony lisztérzékenység (független laboratórium által tesztelt).
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: