A 4 legjobb élesztőgyártó a kenyérsütőgéphez

Az élesztős kenyér népszerűbb és kiadósabb, mint az élesztőmentes kenyér. Dús morzsája, üdítő íze és étvágygerjesztő illata mindenki számára ismerős. De nem minden élesztőből lesz megfelelő ízű és megjelenésű kenyér.

Élesztő típusok

Az élesztő egy speciális gombakultúra, amely segít fellazítani a tésztát és megnövelni a kész sütött termék térfogatát. Alapjuk lehet kémiai összetevők – szacharomiciták – vagy természetes növényi termékek – zab, búza, maláta, komló és mások -, amelyek hozzájárulnak a kovászos sertéshús erjedéséhez.

Az élesztő formáját tekintve a következőkre oszlik:

 1. Préselt, nedves állapotban lévő élesztőgombákat tartalmazó, átmenetileg elnyomott aktivitású, fagyasztás után is megmaradó élesztőgombák;
 2. Száraz– dehidratált koncentrátum. Ez az élesztő könnyebben tárolható hosszú ideig, aktívabb, gyakran gyors hatású.

Amikor arról van szó, hogy melyik élesztő a legjobb a kenyérsütőgéphez, a szakemberek egyetértenek abban, hogy a természetes élesztőalap és a száraz, gyors hatású élesztő a legjobb. A probléma az, hogy a készülékben korlátozott idő áll rendelkezésre a tészta felemeléséhez, és köztudottan több időbe telik a préselt termék aktiválása. Egy másik dolog a gyors hatású por, amelyet egyszerűen össze kell keverni a liszttel, és a tésztába kell keverni, miközben gyúrják.

Egy másik érdekes pont az élesztő – vagy inkább az élesztő sebességének – a sütőgép sebességéhez való igazítása. A fontos dolog az, hogy időben rezonanciával rendelkeznek, amelyhez egyes gyártók egy adott modellhez vagy sütőberendezés-sorozathoz igazított élesztőt kínálnak.

Az EXPERYOLOGY szakértői a 4 legjobb élesztőgyártót határozták meg a pékélesztőhöz.

A legjobb élesztő rangsorolása a kenyérsütő számára

Jelölés hely termék neve értékelés
A legjobb élesztő értékelése a kenyérsütő számára 1 Saf-moment 4.9
2 Házi főzés 4.8
3 Saff levure 4.7
4 Dr.Oetker 4.7
Olvasson tovább  8 legegészségesebb joghurt

Saf-moment

Értékelés: 4.9

Saf-moment

A francia “Safe Moment” gyártó választékában különböző típusú élesztők találhatók a sütéshez: vanília ízű élesztő édes zsemléhez és pitékhez, kiegyensúlyozott élesztő pizzához, és univerzális élesztő, amely minden típusú tésztához alkalmas. A liszt és az élesztőkoncentrátum kész keverékei kaphatók a boltokban, de könnyen elkészíthetjük magunk is – 1 kg liszthez 1 zacskó (10 gramm) élesztőre van szükség, amelyet nem kell előzetesen beáztatni. Nincs speciális termék kenyérsütéshez, az univerzális fajtát gyakrabban használják erre a célra.

A “Saf-moment” viszonylag rövid idő alatt tökéletes emelkedést biztosít, a termék szinte soha nem tüzel, kivéve a lejárt vagy hamisított élesztőmárka használatát.

Átlagos ár egy 11 grammos tasakért. – 20 rubel.

Előnyök

 • Univerzális élesztő minden típusú sütéshez;
 • Minimális idő a tészta keléséhez a pékségben;
 • Élő gombakultúra szerves összetétele kémiai adalékanyagok nélkül.

hátrányok

 • A nagy népszerűség a hamisítványok megjelenését idézi elő.

Házi készítésű

Értékelés: 4.8

konyha

A Russkaya Kukhnia gyors hatású száraz élesztője univerzálisan alkalmazható, különböző típusú kenyérsütéshez is alkalmas. Minden sütőben használható; a kelesztési folyamat nem tart sokáig, és tökéletes hatást fejt ki a nagy, egyenletes pórusok kialakulására, amelyek a termék kihűlése után is megtartják alakjukat.

A sütés mellett alkalmasak palacsintákhoz, péksüteményekhez és süteményekhez. A terméket nem kell vízzel hígítani, elegendő 1 kg lisztkeverékre 1 zacskó lisztet adni. Az arány az egyes receptekben változhat, pl. egy 12 g-os pizza esetében. Az élesztőhöz csak 100 gramm lisztre van szükség; a helyzet hasonló a különböző kenyértípusok esetében. Ár 12g tasak. – 45…50 rubel.

Előnyök

 • Minden típusú pékáruhoz alkalmas;
 • Rövid reakcióidő;
 • Minőségi tészta kelesztése;
 • Alkalmas minden típusú kenyérsütőgéphez.

Hátrányok

 • Viszonylag magas tasakonkénti ár.

Saph Levure

Értékelés: 4.7

Saff levure

A Saff levures a francia Lessafre üzemből származik, amely a már említett “Saff Moment” terméket állítja elő. A “Saf levure” és elődei közötti fő különbség a minősítésben az, hogy vízzel vagy meleg tejjel kell előhígítani. A sütés hosszabb ideig tart, de egyenletesebb és lágyabb; ezért előre el kell készíteni, és hagyni kell pihenni és kelni, nem pedig azonnal a pékségbe küldeni.

Olvasson tovább  11 ideális sajttorta recept

Suff levure élesztő egy csomagban egy csomó – 50 vagy 100 gramm, elég csomag több mint egy alkalommal. A termék nemcsak a háziasszonyok körében keresett, hanem a magánpékségek pékjei is használják, akik környezetbarát kenyeret szeretnének előállítani. Ez az élesztő ideális erjesztett italokhoz, például kvaszhoz is.

Az átlagos ára egy 50 grammos csomag – 25 rubel, ami sokkal olcsóbb, mint a gyors.

Előnyök

 • Nagy térfogat egy csomagban;
 • Erjesztett italok készítéséhez használják;
 • Alkalmas pékárukhoz, kenyérhez;
 • Megfelelő áron.

Hátrányok

 • Az élesztőt előzetesen elő kell készíteni az élesztő aktiválásához.

Dr.Oetker

Értékelés: 4.7

Dr.Oetker

A professzionális szakácsok gyakran használják a német gyártó Dr.Oetker. Mindig jó eredményt adnak, amikor bármilyen recepthez tésztát sodornak ki.

Egy csomag 7 gramm élesztőt tartalmaz, ami 500 gramm liszthez elegendő. Ez a tökéletes adag kis mennyiségű tészta készítéséhez, különösen otthon. A gyártó sütemények, sajttorták és egyéb sütemények receptjeit írja a csomagolásra.

Átlagos ár – 15 rubel 7 grammra.

Előnyök

 • Egy kis élesztő egy kis tésztagyúráshoz;
 • A tészta egyenletes kelése;
 • Különféle receptek a hátoldalon.

Hátrányok

 • Nincs meghatározva.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: