A Benjamin Ficus által okozott levelek okai és kezelése

A hálószobák között a Ficus Benjamin különleges helyet foglal el. Szereti és örömmel elhelyezett az ablakpárkányon. Ugyanakkor néhány ember gyanítja az új “rezidens” szekrécióját és a gondozás követelményeit.

Sajátosságok

Minden fikusz csodálatos növény, világszerte gyakoriak. A szobában körülbelül ezer faj van, de köztük a Bendjamine ficus különösen megkülönböztethető. Ez a növény vonzza a törölt dekoratív funkciókat: Mozgás színezés, fényes levelek, amelyek tiszta, jól kialakított koronát alkotnak. A FICUS BENJAMIN viszonylag lassan növekszik, nem nyúlik és mindig néz ki.

A növényt nem lehet különösen szeszélyesnek nevezni, Mindazonáltal a tartalmának folyamatában bizonyos feltételeket kell betartani.Ha Benjamin Ficus nem szeret valamit, akkor a zöld levelei sárga lesznek, és elhagyják a ficus ágakat.

Ilyen kellemetlen lehet különböző tényezőkhöz, amelyek gyors reagálást és gyors eliminációt igényelnek. Ebben az esetben továbbra is lehetővé válik a virág újratelepítéséhez, és visszaadja az egykori szépségnek. Ebben a cikkben megtudjuk, hogy a Benjamin Ficus miért sárgulása és leeső levelek, és hogyan lehet ezt a helyzetet rögzíteni. Is tanulmányozza a megelőzési intézkedéseket, hogy ez a probléma ne forduljon elő a jövőben.

Okoz

Nem sietünk, hogy szétszereljük azokat az okokat, amelyeket a ficus benjamin erősen eldobja a leveleket. Először is, szeretnénk figyelni arra, hogy egy kis mennyiségű lombozat esik őszi vagy télen ok nélkül. Általában ez a folyamat novemberben kezdődik, de mindkét irányban eltérés lehetséges. Az eldobott levelek száma 10 darabon belül változhat.

Ez a helyzet a norma, Ezért nem érdemes aggódni és sürgős intézkedéseket tenni.A bukott másolatok helyszínén, egy új lombozat jelenik meg, és nyáron a növény buja lesz, és még szépebb lesz.

Ha több mint 10 levele van, akkor már elkezdi aggódni a kedvenc növényének állapotáról.

Önként részt vesz a levelek ficus csak a hatodik életév után kezdődik. Ettől a pontig a régi lombozat szükséges az üzemhez, mert fontos szerepet játszik a fotoszintézis folyamatában. Ezért, látható ok nélkül, a “rezidens” ház nem fog részt venni a levél bármelyikével.

Éjszakai levelek repülhetnek el. Ha a lombozat hiányzik a tetején, azt jelenti, hogy a növény nem tudta elképzelni és felhalmozni a szükséges nyomelemek szükséges mennyiségét. Ezért egy extra lombozat repül egy ficus, amelynek tartalma, amelynek tartalma hiányzik erők. Ez a helyzet nem kritikus, de egy virágért, akkor jelnek kell szolgálnia, amely tanúskodik Az elégtelen alárendeltől.

Betegségek

A Ficus Benjamin nagyon ellenáll a különböző betegségeknek és kártevőknek. És mégis ritka esetekben ez az okok miatt eldobhatja lombozatát. Ehhez a növényhez a gombás eredetű betegség jellemzi: Anthracnose és Churchosposition. Ők a levelek foltjai formájában nyilvánulnak meg. Ahogy a fertőzés fejlődik, az érintett levelek sárga színűvé válnak, megszáradnak és eltűnnek.

Az ilyen betegségeket kezelni kell, különben a növény teljesen és még a szomszédjait is megfertőzheti.

A kezelés lényege az érintett levéllemezek és növényfeldolgozás eltávolítására csökken a fungicidekkel a használati utasításnak megfelelően.

Kártevő

A Ficus Pests-től rendezhet Macskaköves kullancs, pajzs és kirándulások. Az első problémát egy vékony cob, amely a fiatal szórólapokat borítja. Az elindított állapotban nemcsak levelek, hanem a hajtások tippjei is. A szakosodott üzletek sok olyan kábítószert értékesítenek, amelyek célja a pók kulcolása.

Kirándulások aktívan szaporodott a hamisításra, és gyorsan az egészséges növényekre menjen.Nehéz kezelni ezt a kártevőt, de szükség van rá, mert rövid idő után a ház minden színének nyomai. Az utazások a levéllemez hátulján találhatók. A népi módszerek egyike sem tudja teljesen szállítani a virágot ebből a kártevőből. Csak A rovarirtó használat lehetővé teszi a beltéri növény gyógyítását.

Az ismétlődő feldolgozást egy hét alatt kell elvégezni, mivel a tojásoktól, amelyek nemcsak a növényen, hanem a földön is megjelennek, a fiatal személyek megjelennek.

Pajzs jól ismert minden virág, mivel gyakran megtalálható a lombhullató házias növényeken.Alapvetően Ezt a kártevőt egy speciális üzletekben vásárolt új színekkel rendelkező házba írják be. A pajzsdal nehéz harcolni, mivel a felnőtt magánszemélyek egy héjjal vannak borítva, amely komplikálja a feldolgozási folyamatot speciális készítményekkel. A felnőttek növényi gyümölcslé működnek, ami leveleket okoz, és akár helyrehozhatatlan kárt is okoz.

A pajzsot szivacsos és szappanoldattal kell eltávolítani a növényről, majd a rovarirtók feldolgozását.

Hőmérsékleti üzemmód

Ficus Benjamin általában fejlődik 18 és 25 fok közötti hőmérsékleten. Magasabb hőmérsékleten a levelek lassulnak, a Yellowness megjelenik, és idővel eltűnnek. A hűvösebb helyiségben az üzem megállítja a fejlődését, a gyökérrendszer megtapasztalja a hipotermiát, amely olyan folyamatokat indít, amelyek negatívan befolyásolják a korona állapotát.

A helyzet súlyosbítása lehet a virág helye a hideg ablakpárkányon, beton vagy márvány padlóján. Az üzem állapotában negatívan befolyásolja a vázlatokat.

A Ficus Benjamin nem indítja el a lombozatot, óvatosan válassza ki a pot telepítéséhez szükséges helyet, és kövesse a szobahőmérsékletet.

Locsolás

Gyakran pontosan a növény öntözésének hibái miatt elveszíti a szépségét, és elveszíti a leveleket. Ahhoz, hogy megmentse a virágot, és segítsen neki gyorsan elérni magát, meg kell számolni a normál vízsebességet az egyes öntözéshez, és folyamatosan figyelemmel kíséri a talaj nedvességtartalmát. Tippünk segíteni fog:

 • 1,5 cm mélynek kell lennie a talajba, egy felnőtt virághoz, a legelső mélysége 3 cm-re emelkedhet;
 • Télen az öntözési frekvencia 7 nap alatt egyszerre csökken;
 • Az öntözésre szánt víznek melegnek kell lennie;
 • Az öntözési frekvencia közvetlenül a helyiség levegőhőmérsékletétől (a melegebb, minél gyakrabban) függ.

A víz feleslegével a ficus szenvedhet a gyökér rothadásból. A virág gyenge lesz, és visszaállíthatja a koronát. A gyökér rothadással a harc nehéz, és az üzem csak ritka esetekben menthető meg. Minden sérült gyökeret el kell távolítani, és a fennmaradó gyökérrendszert a kálium-permanganát gyengén koncentrált oldatába helyezzük.

A víz hiányával a növény arra törekszik, hogy megőrizze a gyökereket és az erdős részét, amely a lombozat zuhanyozásához is vezet. Ha visszaállítja a vízegyensúlyt, és az öntözés folyamatát normál esetben hozza meg, az üzem korlátozni fog, de időbe telik.

Helytelen transzplantáció

Ez megtörténik, hogy a transzplantáció után a virág elkezdte dobni a lombozatot. Ezután bizalommal beszélhetsz ebben a folyamatban tett megsértésekről. Benjamin Fikus változását kétévente kell elvégezni. Ez az időszak optimálisnak tekinthető, mivel az üzemnek csak ideje van a gyökereire a föld gyökereivel, és leereszti.

A Benjamin Ficus transzplantációs folyamatot a következő szabályoknak megfelelően hajtják végre:

 • Egy új edényt állítunk elő, amely kissé eltér az előzőből (3 cm átmérőjű és 5 cm magasságban);
 • Óvatosan és gondosan virágzik a fazékból;
 • Meghaladja a felesleges földet;
 • A leszállásra szánt fazékban az alsó rohanás a vízelvezetés anyaga, a Föld rétege tetején van;
 • Az üzemet az előkészített edénybe helyezzük, amely méreteiben megfelelnek a virág méretének;
 • A növény gyökérrendszerének szabad helyét az előkészített talaj borítja, enyhén tamplosok és öntözés;
 • Egy idő után a föld leesik, ezért szükség lesz a talajba egy edénybe.

Külön, meg kell maradnia a talajon, amelyet egy új üzem átültetésére vagy üzembe helyezésére használhat. Ficus Benjamin igényes a talaj, így a Bad Earth nem növekszik normálisan és fejlődik. Az ilyen szeszélyes növénynek a talajnak számos követelménynek kell megfelelnie:

 • lazaság és táplálkozás – elsődleges jellemzők;
 • A semleges talaj a legjobban megfelel, de a Föld gyengesége is megengedett;
 • Az előfeltétel a humusz jelenléte, amely a föld teljes számának ¼ részének kell lennie;
 • A tőzeg száma nem haladhatja meg a 25% -ot, különben a talaj túl savas, és a növény szenved, hogy minden bizonnyal befolyásolja a korona állapotát.

Gyakran előfordul, hogy a hibák megfelelnek a talaj összetevőinek arányainak, így a növény nehéz lesz az új körülmények között.

Ha ragaszkodik a fent leírt szabályokhoz, a növény a transzplantáció után jól érzi magát, és nincs probléma merül fel.

Száraz levegő

Ficus Benjamin esetében A száraz levegő destruktív. Ilyen körülmények között kiszárad, gyorsan eltűnik és súlyosan rehabilitálják. Amint észrevették ezt a problémát, azonnal meg kell kezdeni a növény permetezését egy finoman diszpergált típusú permetező segítségével. Ideális lehetőség kerül telepítésre a párásítóban.

Ön is egy tartályt, vagy csak egy tartályt vízzel. Így a páratartalom a kívánt szinten marad, és a kezében mindig torzított víz lesz az öntözéshez.

Ficus jól reagál a meleg zuhanyzóhoz. Az ilyen eljárások relevánsak a nyáron, a talaj elő-filmje zárva van. Télen rendszeres rendszeresen törölje a leveleket nedves puha szivaccsal. Így a levelekből származó por eltávolításra kerül, hogy fenntartsák a normát. A növények páratartalma és vizsgálata betegségek és kártevők megjelenése.

Sózott talaj

Ezt a tényezőt nem szabad kizárni, mert a lombozat járata okozhat. A talaj kimerül, ha a növény hosszú ideig nem átültetik, és nem illik. Hogy megszüntesse ezt a helyzetet többféleképpen:

 • a dekidatív és lombhullató növényekre alkalmas talajműtrágyákhoz való benyújtás;
 • FIKUS transzplantáció;
 • Rendszeres csúszás egy edényben, friss talajvirággal.

Hogyan lehet megszüntetni?

Hogy megmentse az üzemet, és segítsen neki megbirkózni a problémával, gyorsan reagálni kell, és nem indíthatja el a már problémás helyzetet. Aztán elmondjuk, hogy mit kell tennie egy olyan növényrel, amely megszabadul a lombozatból.

Kezdetben a probléma lényegét határozzák meg, és csak akkor, ha a megfelelő intézkedések megtakarításra kerülnek.

Szükséges következetesen tanulmányozni kell azokat az okokat, amelyek miatt a növény eltűnik. Először is, a kártevőket ellenőrizzük és betegségeket észleltek, majd az öntözési elemzésre és a tartalom feltételeire (levegő páratartalma, talajszárítás, vázlat, beltéri hőmérséklet) mozgathatsz. Kivételek módja Valódi okot találunk és végrehajtjuk azt.

Az alábbiakban azok a tanácsok, amelyek segítenek gyógyítani az üzemet, és lehetővé teszi, hogy a véges szépség visszatérjen egy viszonylag rövid időre.

 • Amikor Pest észleli Vagy a betegségek olyan kemény intézkedésekkel fogadhatók el, amelyek megszüntetik őket, a lombozat által érintett, inkább meg kell vágni. Ne felejtsd el más beltéri növényeket vizsgálni.
 • Sok esetben egy releváns döntés egy ficus transzplantáció. Fontos, hogy jó talajt szerezzen az összes aránynak megfelelően. A transzplantációt az átrakodás módszerével kell elvégezni, ebben az esetben az akklimatizáció időtartama csökken, és a növény nem fog fájni.
 • A probléma megszüntetése után A növénynek biztosítania kell a fokozott etetést. A műtrágya lehetővé teszi, hogy gyorsan helyreállítsa a ficust, a növény erősíti, észre fogja venni, hogy a hajtásai napról napra keményednek. A helyreállított ficus továbbra is örülhet a telített fényes lombozat szemét.

Ha minden rendesen és időben történik, akkor egy rövid idő után a hajtások új leveleket fognak növelni a megfelelő alakú és a kívánt színnel. A Ficus Benjamin teljesen felújításához erőfeszítéseket kell tennie és időt kell tennie – ez nem lesz könnyű. De a jövőben a növény köszönhetően köszönetet mond a buja korona, az intenzív növekedés és az elegáns megjelenés.

Megelőző intézkedések

Ahhoz, hogy elhagyja a szabadságot, soha nem tiltotta meg az örömet a Benjamin Ficus termesztéséből, Meg kell felelnie a megengedett gondoskodási szabályoknak és a megelőzési intézkedéseknek:

 • Télen az öntözés hetente egyszer csökken;
 • A szobában a szobában körülbelül 10 fok, a föld öntözése nem történik;
 • A helyiség levegőhőmérsékletét az év során 20-25 fokon belül tartják, kivéve a téli időt, ebből az időszakban a normát 16 fokosnak kell tekinteni;
 • A leveleknek folyamatosan permetezniük kell, vagy nedves ruhával törölniük kell;
 • A virág helyére a világos napfény és a vázlat nélküli világos szobát kell választani, a legjobb megoldás lesz a keleti oldal;
 • Az öntözésnek mérsékeltnek kell lennie, de gyakori, meleg vízzel;
 • A transzplantációhoz jobb választani a tavaszi időszakot, az üzem könnyebben átadja az akklimatizációs szakaszot;
 • Minden öntözés előtt a talajt fel kell oldani, ami elkerüli a víz stagnálását és biztosítja annak egységes eloszlását;
 • A műtrágya szükség szerint be van írva, jobb, ha kevésbé táplálkozik, de jobb;
 • Az ültetés keveréke friss és kiváló minőségű.

     A Benjamin Ficus otthona nem lehet bonyolultnak nevezni, de ez a virág igényes a tartalmi feltételekről. Ha biztosítjuk a szükséges feltételeket ennek a növénynek, akkor a lédús, fényes lombozat és a korona elterjedése lesz.

     A Benjamin Fikus levelek fellebbezésének okaival, valamint azok kiküszöbölése a következő videóban található.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: