A gloxinia típusai és fajtái

Gloxinia – A növények nemzetsége a Gesnery családból (lat. Gesneriaceae). A gloxinia olyan, mint egy hosszú távú fű és félig vágott. A kultúra fejlődésének története számos eseményhez kapcsolódik, amelynek köszönhetően a kertészek két különálló fajot osztanak meg: hamis és igazi gloxinia. A botanikai értelemben tartott kutatás után a növényt Sinningia (Sinningia) nevezik, de a komor komor komorság lexikonjában a kezdeti név megtartotta eredeti nevét.

A gloxinia típusai és fajtái

Sajátosságok

Figyelemre méltó tény, hogy a Terry Gloxinia leggyakrabban megtalálható az ablakpárkányon a házban. Megérdemelte a virágzás jelenlétét: a butonszirmok sokkal nagyobbak, mint egy másik formában.

A hibrid gloxinia számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek méltóak.

 • A több mint 200 éve folytatódott tanulmányok során több mint 75 új gloxinia fajtát vettek ki, amelyek mindegyike saját egyedi különbségeket tartalmaz. A kiválasztási munkák segítettek elérni a világos, tiszta színárnyalatú színes paletta fajtáit a szirmokon, és a rügyek maguk is 2-szer nőttek. Még a tapasztalt virágfák sem tudják felfedezni a gloxinia összes fokozatát, a fajok és fajták sokszínűségének oka.
 • A bouton alakja a harang szerkezete. A gloxi hibrid formái között hagyományos, frottír és féltudományi fajták vannak. Ez befolyásolja a rügyek szirmai számát, valamint a nyafogás alakját és méretét.
 • A gloxinia pihen. Télen a “hibernálás”: az öntözés fokozatosan vágódik, és egy edényt sötétített helyen szállítják. Ez a funkció a gloxinia minden típusára és variáira vonatkozik.
 • A Tajvani Iroda tanulmányai a környezet védelméről a kísérletek alapján kijelentik, hogy a gloxinia több, mint más növények telített levegő oxigén. A tapasztalatfolyamat során 20 fajta beltéri növényt választottak ki, amelyek közül a gloxinia vezetett a termelt levegő számával.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

Az ok, amelyből a növénynek két hivatalos neve van, az 1785-ös távolságból származik. Junior kutató Peter Gloxin szokatlan növényt talált Brazíliában. Leírta, és a virágszállítást Európába szállította. Péter hívta a virágot tiszteletére: Gloxia.

A gloxinia megjelenésének történetében véget érhetne, de 20 év után Wilhelm Zinning hasonló virágot talált az üvegházban. Elkezdett tenyészteni és tanulmányozni a növényt, majd már az ő becsületében nevezte a virágot: így megjelent.

Kutatás után azt találták, hogy mindkét virág szoros kapcsolatban áll, és kis különbségei vannak a gyökérrendszerben. Hivatalosan a gloxinia növényét hívják. A Wilhelm tenyésztője azonban nem maradt megemlése nélkül – a nézetekben megtalálhatja a “Sinninggia szép” nevet.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

Sokféleség

A Gloxinia fajok és fajták bõsége között a növények különböző jellegzetes jellemzőkkel, valamint gyakorlatilag virágokkal rendelkeznek. A szobában a Glocking számos fajtát lehet megkülönböztetni.

 • “Császárnő”. A jog a királyi fajta, és sokan úgy gondolják, hogy a “császárnő” a legmagasabb luxus virág minden hazai gloxinból. Ugyanakkor a növényen akár 10 rügy, amelynek magassága ritkán haladja meg a 10 cm-t. Érdemes megjegyezni, hogy ez az “császárnő” a fajtáiban, a legtöbb árnyalatú különböző színek: a borvörös vagy világos szín a sötét pontok vonalaival.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

 • “Shagana” fokozat Nagyon népszerű a virágvíz között. Amikor először látod ezt a lila virágot, úgy tűnik, hogy ez a világ legszebb növénye. Az ilyen csodálat oka a Gloxinia “Shagana” megjelenése. A csőszerű habverés rózsaszín, fehér, barna és lila színű lehet. Minden virágban 4 stamens van. De egyes kertészek inkább más fajtákat preferálnak, mivel a Shagana megnövekedett ellátást igényel.

A fajta tenyésztő alkotója a Slyusar vezetékévével. Leggyakrabban a lila levelek, kis fehér fröccsenés.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

 • “Avanti”. Délről és Közép-Amerikából érkezett, és trópusi növény, bár otthon fennállása lehetséges. A természetes körülmények (esők, aszályok) következtében “Avanti” rendelkezik, hogy több hónapig hibernálták. A szerkezet egy kompakt növény. A levelek széles körben elterjedtek. 20 színt adhat azonnal.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

 • “Még”. Ez a fajta Hollandiából Oroszországba érkezett. “Még az országunk sarkaiban is elterjedt, és ma is megfigyelhető a házban. Érdemes megjegyezni, hogy ez a fajta, hogy a gloxinia termesztése szükséges: kevésbé igényes, mint más növények. Ha a tökéletes gondozás legfeljebb 30 cm hosszú. Nagy virágok, rózsák formája. Virágok hosszú és erősen: az új szirmok gyorsan nőnek. Az érintőszirom bársonyos. Ahogy felnőnek a levelek tippjein, fehér szegélyezés jelenik meg.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

 • “Kaiser Wilhelm” különbözik a többi fajtától a bőséges virágzásukkal. A növénymagasság 25 és 30 cm között van, és nagyszerű az ablakpárkány növekedéséhez. A fokozat nagy mennyiségű fényt szeretne. A virágzás folyamatában a bimbók szirmai az alapon bordó árnyalattal rendelkeznek, amely a végeken fehérre kerül.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

 • “Impress” Tartalmaz sok fajtát, amely különbözik a színben: piros – piros virág, kék tinta – kék szín és így tovább. Összesen körülbelül 6 különböző színárnyalatot tartalmaz. A ColoroS egyidejűleg 20 bootonot vehet igénybe megfelelő gondossággal. Az egyes virágok alakja hasonlít a harangra.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

 • “Frederich”. Szép virágok, mintha málna színű, és a fehér árnyalattal festett szirmok tippjei. A “Frederich” megjelenésével sok virágcsökkenés meghódított, mint a házakban, és megérdemelte a helyét. A virágzásban legalább 10 rügyek vannak, és néha mennyisége elérheti a 15-et. A Blossom májusból indul, és szeptemberig folytatódik.

A gloxinia típusai és fajtái

 • “Hollywood” Hollandiából is megérkezett. A növénynek lila szirmai vannak. Virágok ünneplik, hogy a színük “Hollywood” lenyűgöző. A Barghatiste színek a gloxinia egyik jellemzője. Virágok nem több, mint három hónap, általában májusból. A fajta nagyon érzékeny a műtrágyákra: a levelezés vezethet a növény halálában. A szirmok végei hullámosak, ami a bájat a Hollywood teljes megjelenéséhez adja. Átmérőben a virágok elérik a 8 cm-t.

A gloxinia típusai és fajtái

 • “Rosalind”. Sokan úgy vélik, hogy a megjelenés egyszerűsége a szépség legjobb barátja. A “Rosalinda” fajta esetében ez az állítás teljesen alkalmas: fehér virágok málna macskával csodálatosnak tűnnek. Blossom hosszú és nagyon bőséges. Kompakt aljzat. Rosalinda egyenes szárral rendelkezik. Idővel az üzem átmérője meghaladhatja a 25 centimétert. A vastagok vastagsága közelebb kerül a talajhoz.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

 • “Brockada” Két színben ismert: piros és kék. Terry, elég nagy virágok. Virágok léteznek a virágon, a “Brockad” struktúra szerkezete szerint. Legnépszerűbb Japánban, ahol a helyi tenyésztők eltávolították. Széles körben elterjedt, mint egy helyiségvirág, akinek szándékos karaktere, mert kevesebb, mint mások fényt és nedvességet igényelnek.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

A rügyek típusai

Gloxinia van rügyek harangok, színezés lehet a leginkább eltér rózsaszín-piros kék-lila, két színű rügyek. Sok ember, amikor a vetőmagok megvásárlása ismeretlen kifejezéssel – bicolor. Ez a kifejezés olyan színezést jelent, amelyben 2 különböző szín van jelen.

A virágok egyszerűek és Terry lehetnek, kontrasztos és hullámos szélekkel. A széles bársonyos levelek fölött a bluerek emelkednek.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

Színosztályozás

A színes növények hivatalos besorolása nem létezik. Mivel a gloxinia különböző színpalettájának sokfélesége nem teszi lehetővé, hogy pontosan megállapítsa a típusok és fajták számát, A virágtermékek egymás között megszokták, hogy több színfajtá váljanak.

 • Tigris színek. Ha a szélei a szirmok festett egy bizonyos színt, és a betegtájékoztató maga tele van apró pontok – ilyen csuporka hívják tigris, és általában az ilyen gloxins a legszebb. Megjegyezhető ebben az osztályban Leopard és Tiger Gloxinia. A tkachenko csodálatos választéka tigris és sortstelluláris színekből áll, és a legjobb gloxi példa a zárványokkal.

A gloxinia típusai és fajtái

 • Sitela szín. Ha a szirmokat borsóval vagy különböző színekkel díszítették, egy stente gloxi. Általánosságban elmondható, hogy semmi más, de a végén a levelek levelei hiánya nem különbözik a tigristől.

A gloxinia típusai és fajtái

 • Egyszínű. Ha a szirmokat egy színben festik, és a festmények keverékeit nem figyelték meg: akkor a gloxid monofonikusnak minősíthető. Ez tulajdonítható fehér, kék, szelíd rózsaszín és könnyű lila gloxinia: mindegyiknek világos, gazdag árnyékolása van, és nem keveredik másokkal.

A gloxinia típusai és fajtái

Minden felsorolt ​​osztályozás bársonyos és hagyományos felülete lehet: a szín nem befolyásolja a héj textúrájának kialakulását. Adatkülönbségek vannak megadva annak érdekében, hogy jobban navigáljanak egy adott virág megválasztásában.

Szerep a belső térben

A gloxinia fajták lehetővé teszik számunkra, hogy különböző növényeket használjunk egy dekoratív helyzet létrehozásához.

A különböző színek segítségével olyan megoldásokat, amelyek gazdagítják a belső: egy pár fényes Gloxy lehet újraéleszteni a legszerényebb ház.

A fenti okok szerint az ilyen növény szerepe, mint a gloxinia hatalmas.

Hála a rengeteg különböző árnyalatai a növény készítmények gyakran hoznak létre készítmények: Motnarity virágok harmonikusan meg együtt és forma szimbiózis a szépség és élénk színek. Az irodaházakban szokásos, hogy szobatermet helyezzen. A fentiek bármely változatossága tökéletes ehhez a szerephez.

A gloxinia típusai és fajtái

Mi ötvöz?

A gloxinia ajánlatos minden növény mellett tartani – harmonikusan néz ki más növényzet. Jól kombinálva:

 • Tradesska – Jobb választani egy kompakt traceclocation virág mérsékelt virágos;
 • fanyarság – válasszon a levelek fehér vagy zöld színét;
 • klorofitum – mivel a klorofitum szinte nem virágzik, a glokoxin kombinációja kiváló lehetőség lesz;
 • ibolya – a Schaga-t és a “lenyűgöző” fajtákat ötvözi;
 • Hibiszkusz – A gloxinia a fényes hibiszkusz mellett lesz.

A társ kiválasztásakor figyelembe lehet venni a figyelmet a hasonló fajtákra: a virágok gyakran több gloxinia fajtát egy sorban tesznek, mert a közös jellemzők jól néznek ki egymással.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

Hol kell elhelyezni?

A gloxinia bárhol állhat, a legjobb megoldás az, hogy tartalmazzon egy edényt a természetes fényforrás közelében, ami fontos a virág fejlődéséhez. Fontos, hogy emlékezzen a tilalom közvetlen napfény: a levelek egy ingatlan szerzés égések, ha a fény esik merőlegesen: a kis csappantyú között a Nap és a pot a problémát.

A Gloxinia-nak nincs mérgező tulajdonságai, ezért egy óvoda vagy a konyhában lakóhelyként szolgálhatnak.

A pot elhelyezkedése részben az évszakától függ: a téli hibernálás időszakában a növény pihenőidőt igényel, ami azt jelenti, hogy a fény ellenjavallt. A hibernálás minden változata eltérő, de ebben az időben jobb, ha a virágot egy sötét hőmérsékletű, semleges hőmérsékletű helyre rendezheti (+10).12 fok). A szokásos időben egy potot lehet tenni a verandára vagy a szobában: mindenhol megnézheti.

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

A gloxinia típusai és fajtái

Ajánlások a gloxinia gondozáshoz lásd alább.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása